Találatok a következő kifejezésre: Mik kellenek ujszülöttnek (32 db)

Mi kell egy újszülöttnek, mit kell megvenni az érkezése előtt? Mire van szüksége? És mi mennyibe kerül? Milyen támogatás jár egy gyermek után?

Legjobb válasz: Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.

Egy gyereknek szüksége van megfelelö lakásra. itt legyen meleg, hidegvíz, fütés és fözésre alkalmas hely, villany. aztán kell neki egy ágy, pelenka, pár ruha, kabát, takaró és ennyi. ezek a legfontosabbak. aztán még egy halmo dolog amit megvezsünk a kénylemünk miatt. támogatás csak a családi pótlék van és ha dolgoztál vagy valami módon bizotsított voltál akkor gyes, gyed.
Kiságy, babakocsi, ruhák, pelenkák. A doki ad recepteket, amit ki kell váltani (köldökápolásra alkohol-hintõpor, D-vitamin, Konakion). A gyerek után mindenképpen kapsz családi pótlékot és gyest - akkor is, ha sosem dolgoztál.
Elõzõ vagyok. Pelenkázó vagy legalább pelenkázó lap. Kiskád. A szükséges "pipere" dolgokat felírja az orvos. Kell még eldobható pelus és popsitörlõ. Lázmérõ. Én még mindenképp vennék légzésfigyelõt, akár használtan is. Vagy bérelnék. Van aki ragaszkodik a mérleghez, nekünk ez nincs és nem is kellene.
gyes is csak akkor jár ha valami módon biztosított volt elötte. ha nem volt vagy nem járt minimum 4x terhesgondozáson akkor nem jár a gyes sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! Nagyjából én is ezekre gondoltam! :)
Ma 14.28 butaságokat írsz. A gyes alanyi jogon jár, nem kell hozzá elõzetes munkaviszony, az a gyed, amihez kell. A gyeshez az sem kell, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson, az az anyasági támogatáshoz kell. Kérdezõ: csp gyes jár.

DM-be vagy Rossmann-ba vehetek át ajándékcsomagot újszülötteknek.4 hós kislány anyukája. Ja és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: A Rossmannban biztosan, én is ott váltottam ki a kupont. Csak a kupont vidd, más nem kell. (elvilek a gyerek kiskönyve is kell, de azt sosem kérik, normálisan belegondolva nincs is hozzá joguk, hiszen az okirat)

A Rossmannban biztosan, én is ott váltottam ki a kupont. Csak a kupont vidd, más nem kell. (elvilek a gyerek kiskönyve is kell, de azt sosem kérik, normálisan belegondolva nincs is hozzá joguk, hiszen az okirat)
Hippes csomagot vehetsz át a Rossmannban. A kupont a születésekor kapott Felicitas csomagban találod, pontosabban a Babagondozási tanácsadó füzetben.
A kérdező hozzászólása: Milyen kupont vigyek, nem azért megyek?
A kérdező hozzászólása: A Babagondozási TAnácsadó füzetben csak Felicitas-os kupon van, azt meg már kiváltottam.
A kórházban nem kaptál ajándékcsomagot? Abban volt a kupon, ahogy az elõzõ írta.
Ha nincs hippes kuponod, a honlapukon keresztül keresd meg õket, küldenek! Én sem kaptam, ezt megírtam nekik, és küldték a kupont. DM: bababónusz programba lehet jelentkezni, érdemes!
Volt egy Hipp-es csomag is, benne elõkével, prospektusokkal, teamintákkal... abban volt a kupon. Hía nem kaptál ilyet, a Hipp oldalán kérhetsz, néhány napon belül küldenek.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam, köszi.
A dm-be kell a születési anyakönyvi kivonat is, meg az adatlap kitöltése.

A cumisüveg cumiját mivel kell kiszúrni? újszülöttnek kellene.

Legjobb válasz: Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.

Miért kell kiszúrni? Nincs rajta lyuk? Elvileg kell, hogy legyen! Ha mégsem akkor egy vastagabb tûvel próbáld.
Forró tûvel próbáld meg.
Egy hústût forrósits meg, és azzal szúrd ki.
Nem értem. Hogy hogy nincs rajta luk? Biztos nincs? Mert ha túl nagy lukat szúrsz bele, abból kellemetlen lehet neki inni.
szerintem ma már minden cumin van lyuk. próbáld ki! Az újszülött cumikon nagyon nagyon pici, hogy ne tóduljon a szájukba a tejcsi, meg hogy nekik is erõt kelljen hozzá kifejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat tényleg nincs rajta a kikában vettük és én is csodálkoztam rajta, de lehet hogy inkább mégsem szúrom ki nehogy rossz legyen neki veszek rá cumit ami kivan szúrva.


Hányszor kell átöltöztetni egy újszülöttet? Mikor kell ráadni nadrágot, pulcsit, stb?

Egyel?re az én babám (2 hetes) bodyban és rugiban van mindig, viszont kaptam sok más típusú ruhát és tanácstalan vagyok, hogy mikor adjam rá.

Legjobb válasz: Hányszor? amikor lebukja magát v. foltos lesz a kisruha. egyébként elég fürdetés után éjszakára való rugit ráadni v. body-t és hálózsákot. nappalra pedig rugit. féléves koráig a legpraktikusabb a rugdalozó de ha mentek valahová pl. rokonokhoz v. ünnep van és fényképezik majd a babát ott jól jön a kisnadrág és kising de nem praktikus. Kezdõ szülõként mi is vettünk a kislánynak kisruhát amit harisnyával adtunk rá de teljesen kihagyható. -szerintem- normál esetben féléves 8 hós korban ráér otthon és sétához kisnadrágot és pulovert adni.

Hányszor? amikor lebukja magát v. foltos lesz a kisruha. egyébként elég fürdetés után éjszakára való rugit ráadni v. body-t és hálózsákot. nappalra pedig rugit. féléves koráig a legpraktikusabb a rugdalozó de ha mentek valahová pl. rokonokhoz v. ünnep van és fényképezik majd a babát ott jól jön a kisnadrág és kising de nem praktikus. Kezdõ szülõként mi is vettünk a kislánynak kisruhát amit harisnyával adtunk rá de teljesen kihagyható. -szerintem- normál esetben féléves 8 hós korban ráér otthon és sétához kisnadrágot és pulovert adni.
Akkor kell atoltoztetni, ha lebukja a ruhacskat, furdes utan is tiszta ruha dukal. Az en lanyom itthon mindig rugiban van/volt es csak akkor adok ra nadragot, pulcsit vagy kisruhat, ha elmegyunk itthonrol. 5 honapos kislany anyukaja
nekem mindíg azt mondták h úgy öltöztessem a gyereket ahogy én is, ha fázok rá is adjak nacit, pulcsit... ha meleg van nyugodtan õt is vetkõztessem. itthon enyém is mindíg body+rugi, igaz már 8 hós.
3, 5 hós, most már kb 1 hónapja szívesen adok rá mackónadrágot és pólót itthonra (persze alatta body). Elõtte csak rugi+body, de azt is örültem, ha rá tudtam adni, mivel még nagyon magzati pózban volt. Ha jön valaki, vagy elmegyünk, akkor mindig csinit adok rá, de persze figyelek arra, hogy kényelmes legyen, szóval kemény anyagú farmert vagy ilyesmit nem. Most a rugikat már csak pizsamának használjuk éjjelre, fürdés után veszi fel, reggel lecserélem mackóruhára. 2 hetesen még jó a babádnak a rugi :) Lassan úgyis ráérzel az öltöztetés ízére, és szívesen zaklatod majd õt kisinggel vagy kisnadrággal, szoknyácskával (ha lány).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Valahogy éreztem én, hogy ez a rugis dolog a legkényelmesebb a kisfiamnak. :) Még ráérünk pasiskodni :)

Újszülöttnek, otthonra a gyógyszertári dolgokat (pl. fürdető, hintőpor) kivel, és mikor kell kiíratni?

Legjobb válasz: Általában a kórházban felírják, és mire hazamész, apa kiváltja. De a gyermekorvos is meglátogat általában már másnap, meg a védõnõ is hogy hazamentél, és õ is felírja ami még kell.

Általában a kórházban felírják, és mire hazamész, apa kiváltja. De a gyermekorvos is meglátogat általában már másnap, meg a védõnõ is hogy hazamentél, és õ is felírja ami még kell.
Nálunk nem írták fel a kórházban, de a férjem beszerezte a doktornõtõl a recepteket, s így minden megvolt, mire hazaaértünk. Érdemes azokat is felíratni egy lapra a doktorral, ami recept nélkül is kapható, így biztos nem marad ki semmi. Egy kéthetes csöppség anyukája
Mi szülés elõtt pár héttel meglátogattuk a gyerekorvosunkat, és õ mindent felírt nekünk receptre, amit majd a pici nevére kell kiváltani! Szerintem amúgy is érdemes megkeresni elõtte az orvost, fõleg ha még ne ismered, hogy számítson rátok és megismerjétek egymást! Elõfordulhat, hogy nem szimpatikus és akkor érdemes másikat keresni a baba érkezése elõtte! Mi is így jártunk és az új orvosunk egy tündéri doktornéni aki egy fillért nem fogad el soha! Sok sikert
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én cumiellenes voltam mindig és szerencsére a nagyobbik fiamnak nem is kellett egy percig se.Viszont most van egy 5 hetes fiam, hát neki kell szinte elsõ perctõl.Nagyon sokáig mikor jóllakott csak cumizott a cicin, teljesen feláztatta, már nagyon fájt és volt olyan is, h nem azért sírt mert éhes volt, ugyanis csak játszott rajta, megnyugtatta.Hosszú távon ez egyikünknek sem lett volna jó, így kapott cumit.Nem cumizik állandóan, gyakran kiköpi ha már nem kell, vagy majdnem elalszik.Csak van mikor megnyugtatja.Szerintem ne aggódd túl.
Én kétszer adtam neki amikor nyügös volt 2, 4 hósan de elfogadta ha már nem kellett kiköpte. volt itthon de nem használta rendszeresen napi jelleggel. egyáltalán? hát úgy is lehet de ha pl. nincs kéznél a cici v. nagyon nyügös és el vagy havazva a munkával v. utaztok még jól jöhet szóval egy db. 0+-os cumi azért legyen otthon.
Lehet én is úgy járok majd, mint az elõttem válaszoló... Mert, nekem is van egy fiam, cumiellenes vagyok és nem adtam neki. Azt olvastam, hogy neem igazán jó a babáknak "bedugni vele a száját", amikor az õ kis agyuknak serkentésre van szüksége nem elnyomásra. Na meg aztán gondoltam a nagymamáimra, akik egészségesen felnõttek és felnevelték a szüleinket . Akkoriban még nem volt cumi. DE, ha olyan helyzetben lennék, mint az elõttem hozzászóló, lehet, hogy én is beadnám a derekam.
Én azt hittem, hogy soha nem fog cumizni, aztán mikor a cumizási vágyát is a cicimen akarta kiélni akkor adtam neki cumit. :) Elõnye, hogy ha le akarod szoktatni, akkor majd könnyebben meg tudsz tõle válni, mint az ujjától, hátránya ugyanez; kiesik a szájából és nem tudja sokáig még visszarakni. Egyébként nem a cumi zavarta meg, hanem az üveg. :S amikor már nem volt elég tejem, és kapott tápszert is (egy darabig nem okozott gondot), összezavarodott, nem tudott rendesen szopizni, és utána el is utasította a cicit. :S
Én ezzel a kérdéssel úgy vagyok/voltam, hogy majd a baba eldönti. Az én kislányom a kórházban a második nap egyfolytában bõgött, csak cicin volt csendben. Kétségbe esve toltam be a csecsemõsökhöz, hogy úristen, éhen hal a gyerek, mert mindig csak éhes, és a cicimbõl meg nem jön semmi... a nõvérek összemosolyogtak és mondták, hogy hozassak be cumit apával. Csodák csodájára abbamaradt a folyamatos sírás :) Azt a legcumiellenesebb kockamami is beláthatja, hogy nem lóghat a baba cicin éjjel-nappal. (nem a fenti válaszolókra gondoltam. Ismerek olyat aki inkább hagyta ordítani)
akkor kell adni, ha a baba igényli. ha kiköpi, nem nyugszik meg tõle, akkor nem kell, és akkor sem, ha egy angyali csecsemõ. :) nálunk abszolút semmi problémát nem okozott a szoptatásnál, sokáig és jól szopott a cumikedvelõ kislányom. :)

A II. számú Klinikára (Budapest), mit kell vinni az újszülöttnek, illetve a mamának?

Ruhát adnak a babának? Mert hallottam, hogy van ahol mindent a kismamának kell vinnie.

Legjobb válasz: Vigyél popsitörlõt,eldobható és textilpelust is. Ruhát kap a babó,csak azt vidd,amiben majd hazaviszed. Más nem is kell. 3,5 hós kicsi fiú anyukája

Vigyél popsitörlõt, eldobható és textilpelust is. Ruhát kap a babó, csak azt vidd, amiben majd hazaviszed. Más nem is kell. 3, 5 hós kicsi fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A kórházba mit kell bevinni az újszülöttnek? Pl. Adnak-e pólyát?

Legjobb válasz: Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.

Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.
a válaszadótól kérdezem, hogy az újszülött kisbaba is tud pohárból inni?még nem is hallottam róla!
Igen, tudnak, csak szép lassan kell itatni. Nálunk a kórházban az egyik nõvérnél lehetett cumisüvegezni, a másiknál nem. Akkor pohár volt, meg is mutatta, hogy kell itatni vele, egy pici gyakorlás után már tökéletesen megy.
köszi a választ!a pohárból itatósat :)
Én hallottam már olyat is, hogy csak 1 ruhát adnak, a többit neked kell bevinni a maradék 4-5 napra. Meg hallottam olyat is, hogy pelussal is neked kell ellátni. A kórházban a legjobb letisztázni a dolgot, de apa tud azért bevinni bármit, ha kell:)
Nálunk (Tatabánya) a baba-mama szobában neked kell gondoskodnod a ruháról és a pelusról. ez utóbbiból biztosítanak ugyan valamennyit, de az kevés. Ja és amíg nem indul be a tejed, a teát is neked kell bevinni a babának. Különben marad a víz. Nem tudom hogy még mindig így van e de 3-4 éve még igen. Minden nap anyu vitte a friss teát a hugomnak.
Ez tényleg teljesen kórház függõ. A János Kórházban nem használnak pólyát, ruhát csak a hazavitelhez kell vinni, viszont pelus (textil és a popsira való is!), popsi törlõ, krém legyen nálad. És vigyél egy pici zoknit, vagy kesztyût a kezére, ha hosszú a körme, hogy ne karmolássza össze a kis pofiját és egy babatakarót, mert amit a kórház ad, az általában elég vékonyka...

Mennyibe kerül egy újszülöttnek bevásárolni, és mit kell vennünk?

Bútorok, ruhák, babakozmetikumok, bármi, amire szüksége/szükségünk lehet.

Legjobb válasz: Szia Mi is ebbe a kategóriába tartozunk....sajna nem vetnek fel a milliók! Szóval mi eddig kb 200E-et költöttünk. De még apróságok hiányoznak( Pelenkázó szivacs, gyógyszertári termékek) A babakocsi nekünk 80000 volt mózessel és hordozóval a kiságy kombi 44000 a kókuszmatrac 8000. A ruhák: rugig,bodyk, overál 56-os és 62-es 6-6 db, kocsikabát(2db) valamint zokni, plédek (2db)ágynemû (1db) sapik (2 vékony, 2 vastag)TÖRI (2DB) cumisüveg, cumi, vízhõmérõ, pelenka(eldobható, és 8 rongy),hálózsák és a többi aprósg tette ki a kb 70 ezret. De ezen felül magamra is kellett költeni: Mellszívó , melltartóbetét,korházi cuccok. De jó listát találsz, ha beírod a google.hu ba hogy babakelengye. Boldog babavárást 31 hetes kismama

Szia Mi is ebbe a kategóriába tartozunk....sajna nem vetnek fel a milliók! Szóval mi eddig kb 200E-et költöttünk. De még apróságok hiányoznak( Pelenkázó szivacs, gyógyszertári termékek) A babakocsi nekünk 80000 volt mózessel és hordozóval a kiságy kombi 44000 a kókuszmatrac 8000. A ruhák: rugig, bodyk, overál 56-os és 62-es 6-6 db, kocsikabát(2db) valamint zokni, plédek (2db)ágynemû (1db) sapik (2 vékony, 2 vastag)TÖRI (2DB) cumisüveg, cumi, vízhõmérõ, pelenka(eldobható, és 8 rongy), hálózsák és a többi aprósg tette ki a kb 70 ezret. De ezen felül magamra is kellett költeni: Mellszívó , melltartóbetét, korházi cuccok. De jó listát találsz, ha beírod a google.hu ba hogy babakelengye. Boldog babavárást 31 hetes kismama
Igen, sajnos mindennel együtt (tehát a kismamaruhák, mellszívó, szoptatós melltartó stb) többszázezer Ft. Ezért érdemes minél elõbb elkezdeni megvásárolni a dolgokat, így többször adsz ki kevesebb pénzt, nem pedig egyszerre sokat, talán így könnyebb. Nekünk már második baba, ráadásul õ is kislány, de így is egy csomó mindenbõl újat kellett venni, mert az elsõ nagyon hirtelen jött, mi meg eléggé felkészületlenek voltunk. Babakocsit hordozóval együtt 70 ezerért vettünk, pelenkázó 40 ezer, mellszívó 12 ezer, 2 kismamanadrág kb. 20 ezer, kiságyunk volt, ebbe csak felszerelés kellett (baldachin, ágynemû, fejvédõ stb.) ez is kb. 20 ezer, kiskád állvánnyal 6 ezer, ruhák is kellettek, mert az elsõ baba nyári volt, így semmi téli felszerelés nem maradt utána (ami méretben jó egy újszülöttnek): overál 10 ezer, overálzsák is kb. annyi, a többi ruha gyakorlatilag "aprópénz", bodykat, rugdalózókat tényleg sok helyen lehet olcsón kapni. Aztán cumisüvegetk, kozmetikumok -ezeket hagytuk legutoljára. Elõször próbáltuk a drágább dolgokat megvenni, mert dec. 12-re vagyok kiírva, karácsony elõtt 1-2 héttel kissé rizikós lett volna mondjuk babakocsit venni. Szóval szerintem a lényeg, hogy idõben kezdjétek el a vásárlást és állítsatok föl egy fontossági sorrendet! 38 hetes
Mi 9 éve 30E-ért vettünk babakocsit(ami akkor nem számított túl olcsónak) és olyan szar volt, másfél éves korában már kereket kellet cserélni. Úgyhogy most nem fogok drágát venni, szerintem tök fölösleges. Kiságyat kb. 10 ezerért láttam, a párom hozzáépíti a pelenkázót és legalább a többi bútorhoz is fog passzolni.
mérleget felesleges venni azt lehet kölcsönözni is, úgy is csak pár hétig használod.
Szerintem ha nem egy gyerekre terveztek hanem pl: kettõre, akkor érdemes újat venni, nem használtat pl: kiságyat, babakocsit. Ruhákat én a turiba vettem, vagy a teszvesz és vatera oldalon is lehet jókat találni.
Szia! Én azt tudom tanácsolni, hogy olyasmiket, mint kiságy, babakocsi, hordozó, mérleg, kókuszmatrac stb. inkább használtan vedd meg, mert úgy olcsóbban is hozzájutsz, mintha üzletben vennéd meg. Viszont a babaruhákat, cumisüvegeket én üzletben vettem meg. Majd, ha pár hónapos lesz a kicsi, akkor adok inkább rá használtan vett babaruhákat. Üdv.: 37 hetes kismama
Az elõzõhöz! Kiságyat 40000, babakocsit mózes részzel téliesitve 42000, hordózot 10500Ft vettük. http://www.babaholmiolcson.hu Kisruhából nem kell bevásárolni, mert mi az 56-os méretet 3 hét alatt kinõttük.
Mi itt vásároltunk be, és nagyon sokat sporoltunk vele. Érdemes megnézni!www.babaholmiolcson.hu. De érdemes a Tescoba és az Auchanba menni. Amit érdemes megvenni: kiságy pelenkázóval, vagy külön. pelenkázóra szivacsot, ágyba matracot, ágynemût, babakocsit, plédet, lepedõ, kifógó a fürdetéshez, kád, kádálvány, vízhömérõ, textilpelenka, pelenkázóalátét(akkor jó ha mész a védõbe vagy utazáskor), orrszívó ha lehet elktromos, hordozó, körömvágó olló, cumi, cumisüveg, kiskanál müanyag, fertõtlenitõfolyadék, fültisztitó lehet venni biztoságit én nagyon szeretem, lázmérõ, pelenka, hajkefe, popsitörlõ, ruha, 10*10 cm mull lap a köldökéhez. Esetleg lehet zenélõkorforgót venni. Popsikrémet, fürdetõt, hintõport nálunk a védõnõ írja fel. Remélem nem hagytam ki semmit. Jó babázást és vásárlást.
Elsõ vagyok Babakozmetikumot jobban jársz ha nem veszel elõre, mert a korházban felírják és a korházból hazafele kitudod váltani a gyógyszertárban, vagy a párod leugrik érte. Így olcsóbb is és ezek a legjobbak az elsõ hetekben. Amúgy hány hetes vagy? A védõnõvel is tudsz egyeztetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem lesz olcsó mulatság. Szétnézek az adott címeken, és megpróbáljuk minél kevesebb pénzbõl kihozni a lehetõ legjobbat :) Jó babázást és babavárást mindenkinek!
Én félidõs vagyok nemrég kezdtem el vásárolni de egyenlõre csak ruhát, szerencsésnek érzem magam mert nálunk nemrég nyílt egy babaruhaüzlet negyed áron lehet új ruhákat vásárolni pl plüssrugdalózó bélelt kiskabáttal és sapkával 1240 Ft, kocsiba 2 csomagos polár pléd 1490 Ft stb.angol ruhák és nem turkálósak, de biztos oda is elnézek majd.Én a Brendon árai szerint számoltam 150 ezret de szelektálok mert vannak dolgok amiket feleslegesnek tartok megvenni.Így viszont a ruhákkal sokat megspórolok.Kiságyunk van, örököltük saját magamtól(enyém volt)teszveszen nézz körül én is azt ajánlom.Úgyhgy végeredméynben szerintem 150-bõl ki lehet jönni ha a kórházi cuccokat is beleszámolod.
Utolsó vagyok, számíts azért arra is hogy biztos kaptok egy-két holmit ha megszületik a picur.

Mit adjak újszülöttemre az utcán babakocsival, vagy autósülésbe felső ruhának? Április 10-re vagyok kiírva. Vegyek neki vékonyabb anorák anyagú egybe kabát-és zsákot vagy mit adhatok rá? Ez ugye kb 2-3 hétre kell csak, utána jön a nyár.

Legjobb válasz: én inkább több pulcsival készülnék. ha hideg lesz, akkor több réteget adnék rá, ha meleg, akor max.1 pulcsit. tehát: hosszú ujjú body és rugdalózó, zokni, pulcsi, takaró, sapka.+tartalék pulcsi, esetleg tartalék vastag takaró.

én inkább több pulcsival készülnék. ha hideg lesz, akkor több réteget adnék rá, ha meleg, akor max.1 pulcsit. tehát: hosszú ujjú body és rugdalózó, zokni, pulcsi, takaró, sapka.+tartalék pulcsi, esetleg tartalék vastag takaró.
Én nem vennék, már csak azért sem , mert mire kimehettek levegõzni, ott lesz a május. Hazahozatalnál sincs sok idõt kint, szerintem ha raksz rá egy takarót az is elég.
Én is azt írnám, mint az 1., ezért nem írom le ismét! :)
igen az elsõ válaszoló tökéletesen leírta, nem is szaporítom a szót:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!