Találatok a következő kifejezésre: Mik ezek adatok (156 db)

8hetes terhes vagyok és most voltam ultrahangon és ezeket az adatokat olvastam :Gs 42mm crl 13mm fhr 150 min Ezek az adatok jónak számítanak-e a rövidítések után már utána néztem tudom mit jelent csak azt nem hogy 8hetesen jók-e ezek az értékek?

Legjobb válasz: Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Kinéztem magamnak egy jó lap-topot (170-000 ért) és minden rendbe van vele, mivel sok adatot tárolok majd, és nincs rajta op rendszer. Nos ezt majd adják cd-vel, vagy azt is ki kell csengetni?

Ja, és mivel minden hónapba fájna nekem ha fizetném a netet de nem.... Megmondanátok mennyi egy jó és olcsó Router?

Legjobb válasz: te még nagyon keveset tudsz a gépezésrõl,ezt ezért merem leírni : -oprendszert vagy veszel a géphez (kb 30 ezer ft) vagy nem veszel hozzá,és majd utólag szerzel valahonnan egy gányoltat, -sok adatot tárolok , na azt nem a gépen kell tárolni,hanem pl egy külsõ merevlemezen, ugyanúgy nem tartunk értékeket a gépen,mint ahogy nem hagyunk értéket a személyautónkban sem,bármi érheti szegényt, -a routert hiába veszed meg,attól még neted nem lesz a gépen

te még nagyon keveset tudsz a gépezésrõl, ezt ezért merem leírni : -oprendszert vagy veszel a géphez (kb 30 ezer ft) vagy nem veszel hozzá, és majd utólag szerzel valahonnan egy gányoltat, -sok adatot tárolok , na azt nem a gépen kell tárolni, hanem pl egy külsõ merevlemezen, ugyanúgy nem tartunk értékeket a gépen, mint ahogy nem hagyunk értéket a személyautónkban sem, bármi érheti szegényt, -a routert hiába veszed meg, attól még neted nem lesz a gépen
A kérdező hozzászólása: Akkor az, valóban nem értem a fõnököm miatt kell így muszály lesz.. Akkor mikor lesz netem?
A kérdező hozzászólása: Faszom, 30 ezer már sok laptop 170k gépem 220k ez meg 30 azért nem vagyok én olyan gazdag xD
Mit néztél ki? linkeld el és véleményezünk mit kapsz 170-ért
énmár ezt vennék egy 10-essel drágább médiában van megbízható stb stb és sok mindent tud http://bolt.mediamarkt.hu/ajanlat/Notebook/SAMSUNG_NP350E5C-..
ja és van rajta oprendszer ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó és uccsó elõtti köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nos ezt már látom, hogy jó lap-top de ez nekem igy már drága. És mit kell venni hogy legyen netem?

Most mi ez a sorozás? Milyen adatokat vesznek fel?

13 vagyok. Olvastam, hogy felveszik az adatokat a sorkatonasághoz... Mikor? Egyáltalán felveszik? Apám 39 éves, ériintheti érinthette? ha még nem vették fel az adatokat, nem kaptunk levelet, akkor ezek mikor történnek?

Legjobb válasz: sorkatonaság nem lesz. Hadkötelezettség lesz,ami azt jelenti,hogy háború vagy rendkívüli állapot esetén a férfi lakosság köteles bevonulni katonának 18 és 40 év között.Ilyenkor besorozzák a jónépet,kapnak egy gyorstalpaló kiképzést 2 hét alatt,és már mehet is a frontra. Az adatokat a lakcímnyilvántartóból lekérik,és már békeidõben behívhatnak alkalmassági vizsgálatra,ahol a sorozó orvos döntiel,hogy alkalmas vagy-e. Így tehát apádat még érintheti a dolog.

sorkatonaság nem lesz. Hadkötelezettség lesz, ami azt jelenti, hogy háború vagy rendkívüli állapot esetén a férfi lakosság köteles bevonulni katonának 18 és 40 év között.Ilyenkor besorozzák a jónépet, kapnak egy gyorstalpaló kiképzést 2 hét alatt, és már mehet is a frontra. Az adatokat a lakcímnyilvántartóból lekérik, és már békeidõben behívhatnak alkalmassági vizsgálatra, ahol a sorozó orvos döntiel, hogy alkalmas vagy-e. Így tehát apádat még érintheti a dolog.
NEM hívnak be senkit, nincs is mûködõ laktanya már.
Azokat hívják be, akik korábban nem voltak katonák, kapnak egy 6 hónapos kiképzést és póttartalékosok lesznek.

Ezen adatok alapján jó vagy rossz a számítógépem? (az everesten néztem meg ezeket és nem nagyon tudom mi mit jelent)

CPU típusa: Intel Pentium 4 505J, 2666 MHz (20 x 133) Alaplap neve: Abit AA8-DuraMAX/AA8-3rd Eye (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Rendszermemória:1024 MB(DDR2-533 DDR2 SDRAM) Videokártya NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB) gondolom ezek a legfontosabbak

Legjobb válasz: Ha cserélsz procit, akkor megállja a helyét még ma is!

Ha cserélsz procit, akkor megállja a helyét még ma is!
A kérdező hozzászólása: Te milyen processzort ajánlassz?
én nem az elso vagyok, de ha egy ilyen procit tudsz valahonnan szerezni, az mar egesz jo: http://ipon.hu/webshop/product/intel_core2_duo_e5200_2.53ghz.. ugyan szerintem a videokartya sem mai darab, pl veszel egy ilyet, sokkal jobb lesz a helyzet: http://ipon.hu/webshop/product/_gigabyte_gv_n450oc2_1gi_gts4.. valamit meg 1gb ram, ugyanugy 533mhz, mivel az a max.
Nem egy mai gép de attól függ mindig, hogy mire használja az ember. Netezésre, filmezésre kiváló. Játékra elég gyengus szinte mindent bõvíteni kéne hogy normálisan menjenek rajta a játékok.
Én az elsõ vagyok és nekem is gts 450 1Gb-om van és minden játékot visz tökéletesen! (ha erre kell neked)
Minden attól függ, mire használod. Átlagos felhasználásra ( netezés, youtube, esetleg DivX-es filmek ) tökéletesen elegendõ. Olyan PC nincs, ami mindenre jó, legfeljebb egyhétig, 12 magos proci most oké, de fél év múlva ? Pénztárca és felhasználás módja, ezek a döntõek, nem az, hogy villogni lehessen a géppel....
Kicsit off, de nekünk is Intel Pentium 4 gépünk van 3 GHz-el, 0, 99 GB RAM-al, Win XP-vel, és egyáltalán nem lassú (de azért ne várd el, hogy a GTA meg ilyesmi játékok gyorsan fussanak), sõt, a Micro$oft szerint még az Internet Explorer 9 is futna rajta, ha meg lenne hozzá a megfelelõ oprendszer...
A kérdező hozzászólása: elõször is köszönöm mindenkinek a válaszát! nekem játszani kéne a gép de ezekkel a cuccokkal úgy látom nem nagyon fogok majd tudni játszani komolyabb játékokkal, úgyhogy igyekszek beszerezni egy jó procit meg akkor videókártyát

MRT. Exe és MsMpEng. Exe mindig megjelenik a gépen és a zárt, személyes adatokhoz akar hozzáférni. Panda Cloud Antivírus kimutatja. Mi ez, kártékony valóban és hogyan tüntethetõ el?

Legjobb válasz: Az MsMpEng. Exe az a Microsoft Security Essentials része. Az álmoskönyvek szerint nem egészséges két vírusirtót használni. A másik is Microsoft cucc, gugliban megtalálod.

Az MsMpEng. Exe az a Microsoft Security Essentials része. Az álmoskönyvek szerint nem egészséges két vírusirtót használni. A másik is Microsoft cucc, gugliban megtalálod.

Ezen adatok alapján mire számíthatunk?

Párom bérpapírja: Alapbér 118,444 Bérpótlék átalány 43,733 Műszakpótlék 18-06 15,690 Fizetett ünnep (Beo. ism) 5,778 Fizetett szabadság (Beo. ism) 5,778 Teljesítmény bónusz 50,000 374,000 Bérkorrekció m.időkeret hiány miatt 0 GK költségtérítés (adóköteles) 3,103 GK költségtérítés (Adómentes) 4,815 BRUTTÓ PÉNZBENI JUTTATÁS ÖSSZESEN 247,341 Adókedvezm. csökk. SZJA 18,805 Munkaváll. munkaerő-piaci járulék 3,638 Természetbeni egbizt. járulék 4% 2013 9,701 Pénzbeli eg.bizt.járulék 3% 2013 7,276 Pénzbeli egbizt. járulék 2011 0 Nyugdíjjárulék 10% 24,253 Önkéntes ep. munk. (fix) 10,000 0001 Patika Egészségpénztár TÖRVÉNYES és EGYÉNI LEVONÁS ÖSSZESEN 63,673 FSZLA UTALÁS 100 %-os BANKI 183,668 Jelenleg 2 gyermeket nevelünk, útban a 3. Aki ért hozzá, kérem írja meg mennyi plusz pénzre számíthatunk a terhességem betöltött 90. napja után, mert akkor ugye már igénybe lehet venni a családi adókedvezményt a 3. bébi után is. Köszönöm aki segít!

Legjobb válasz: Bocsánat a Teljesítmény bónusz 50,000

A kérdező hozzászólása: Bocsánat a Teljesítmény bónusz 50, 000
201583.- Beírtam a brutto bért egy bérkalkultorba, beírtam a 3 gyereket, és ez jött ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem hasonló összeget fog kapni.

Mik ezek az adatok "portio folytatásban nőiökölnyi ut. " grav 9-10?

Legjobb válasz: Nõökölnyi a méhed és 9-10 mm a méhfal vastagsága.

Nõökölnyi a méhed és 9-10 mm a méhfal vastagsága.
A grav 9-10 azt jelenti, hogy kilenc-tíz hetes kb a terhesség.
Igazad van, hülyeségrt írtam. Az tényleg a terhességed kora. Na ezért nem kell mindent elhinni amit itt irkálunk. Még jó, hogy ilyen sokan vagyunk. Elsõ hozzá szóló voltam.

Saját bankszámla számomról adhatnak e ki információt a bank bíróságnak vagy végrehajtónak? és ezek az információk mik lehetnek például adatok a személyemre vagy a számlámról minden ami történik rajta?

Legjobb válasz: Kicsit tudod konkretizálni a kérdésedet? Mert a kérdésedre így azt lehet mondani, hogy igen, de feltételekkel. A bankoknak törvényi kötelessége kiadni adatot, ha az állam kéri (ügyészség vagy bíróság, rendõrség, de bizonyos feltételekkel a NAV is). Mivel nálunk mások a törvények mint Svájcban, ezért gyakorlatilag bármilyen adathoz hozzáférhetnek megfelelõ engedéllyel. A végrehajtók is akkor kérhetnek ki adatot, vagy intézkedhetnek a számlád felett, ha van rá bírósági felhatalmazásuk (pl. befagyasszák a számláidat, fizetési meghagyást érvényesítsenek, stb…), de alapvetõen kevesebb a joguk, mint egy bíróságnak.

Kicsit tudod konkretizálni a kérdésedet? Mert a kérdésedre így azt lehet mondani, hogy igen, de feltételekkel. A bankoknak törvényi kötelessége kiadni adatot, ha az állam kéri (ügyészség vagy bíróság, rendõrség, de bizonyos feltételekkel a NAV is). Mivel nálunk mások a törvények mint Svájcban, ezért gyakorlatilag bármilyen adathoz hozzáférhetnek megfelelõ engedéllyel. A végrehajtók is akkor kérhetnek ki adatot, vagy intézkedhetnek a számlád felett, ha van rá bírósági felhatalmazásuk (pl. befagyasszák a számláidat, fizetési meghagyást érvényesítsenek, stb…), de alapvetõen kevesebb a joguk, mint egy bíróságnak.
Szerintem igen, de a külföldi számlára nem tehet inkasszót, legalábbis úgy nem, mint idehaza. A törvény egyébként úgy fogalmaz, hogy a banktitok megtartásának kötelezettsége nem áll fenn: "j) bírósági végrehajtási eljárásban és a bírósági végrehajtó által lefolytatott közigazgatási végrehajtási eljárásban – ideértve az 1994. évi LIII. törvény 79/C. § (2) bekezdés alapján a közös számla nem adós tulajdonosának nevére és címére vonatkozó megkeresést is – eljáró végrehajtóval, valamint a bírósági végrehajtási eljárásba a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet alapján bekapcsolódni szándékozó kincstárral"
A kérdező hozzászólása: Konkrétan arra vagyok kíváncsi hogy a külföldi számlaszámomat is megtudhatja a magyar számláról?
Én sem értem, hogy konkrétan mire vagy kíváncsi. Ha végrehajtási eljárás van ellened folyamatban, akkor a végrehajtó inkasszót fog tenni vagy már tett a számládra és nem érdekli, hogy honnan érkezik pénz a számlára, õ csak abban érdekelt, hogy minél több pénzt beszedjen a számláról.
A kérdező hozzászólása: Kb mennyi idõ egy ilyen bírósági végzés kiadása számlára?Vagy inkább az inkasszózás a gyakoribb?
Ahogy mondtam, a bíróság az összes infódat megkaphatja, ha a nyomozás, bírósági ügy, stb... megköveteli azt. Tehát a számládon az összes tranzakciót megnézhetik, honnan jött, mikor, mekkora összeg, kitõl, stb... De ha adós vagy, akkor a számládra érkezett pénzt a bank kapásból le is foglalhatja, ha fizetési meghagyás van rajta - ez a normál eljárás.
A kérdező hozzászólása: Külföldrõl utalok pénzt magyar bankszámlára bedölt hiteles vagyok a bank csak a magyar számlaszámomat ismeri, számlámba belenézhet e hogy honnan érkezik rá pénz, vagy ez banktitoknak minõsül vagy bírósági engedéllyel meg e nézheti?
Az állam gyakorlatilag bármilyen infót megkap, amit kér. Ha megvan a folyamat, akkor talán egy héten belül meg kell küldeni az információkat, de errõl van törvény, meg kell keresni.
A kérdező hozzászólása: mit adhat ki konkrétan a számlámról, tehát érkezik e rá pénz , honnan érkezik, mennyi? vagy a tranzakciókat, más számlaszámokat ami a nevemen van?mennyi idõ kell hogy ilyen végzést kiadjanak?
Konkrétan igen, mert a tranzakcióban feltünteti, hogy honnan jött az utalás. És ha valaki lekérdezi az egy számlához tartozó összes tranzakciót, akkor ezt is megtudja.

Mit jelentenek ezek az adatok? Jók ezek az adatok? BPD 49 mm, TAD 43 mm, AC 133 mm, FL 20 mm, HC 166 mm. A voltunk uh. -n és ezeket az adatokat írta fel az orvos.19 hetes 5 napos km

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ulrahang-rov.. Kedves kérdezõ! Nézd meg ezt az oldalt. Amúgy teljesen jók az értékek a terhességi korodhoz! További boldog babvárást! 23 hkm

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/ulrahang-rov.. Kedves kérdezõ! Nézd meg ezt az oldalt. Amúgy teljesen jók az értékek a terhességi korodhoz! További boldog babvárást! 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Boldog babavárást kívánok neked is :)
Szia!Én gyorsan ki is számoltam neked, 319 gramm most a babud, és 18 cm.Kicsike, de biztos aranyos lehet. A BPD adata már majdnem a 21.hétnek felel meg, a HC 19 és 20.hét között van,
bocsi folytatom, véletlenül elküldtem. AC a 18 és 19 hét között mozog, és az FL a 16.hétnek.De ez nem jelent semmit.Van ami átlag felett, és van ami alatta van, ez teljesen normális:) ) Jó, és problémamentes babavárást kívánok!!!! 37 hetes pocakos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!