Találatok a következő kifejezésre: Mik csinálnak a belekben (64 db)

Miért szól bele a párom abba, hogy én mit csinálok a gyerekemmel?

Négy és fél éves fiam meg van fázva. Párom ma kérdõre vont, hogy miért nem vittem el orvoshoz. Majd én tudom mikor kell orvoshoz vinni és mikor nem. Ezen jól összevesztünk, miért kell ezt csinálnia?

Legjobb válasz: Beteg gyereket alapból érdemes megnézetni.De hát te tudod...

Beteg gyereket alapból érdemes megnézetni.De hát te tudod...
Egyébként elviheti a párba, engem is vitt már anyám barátnõje orvoshoz, nem volt semmi gond. Kérdezõ, örülj hogy valaki legalább törõdik a kisfiaddal.
kedves kérdezõ. Minek ilyen hülyeségen összeveszni?? Te ismered a gyermekedet. El tudod dönteni mikor kíván orvosi segítséget. A párod tett egy javaslatot hogy vidd orvoshoz. Összeveszés helyett mondhattad volna hogy rendben most kap házipatikát és ha két nap mulva nem javul elviszed. Ennyi lett volna. Amúgy én se rohanok vele orvoshoz. Általában megoldom itthon. Bár az én gyermekem nem is beteges. Nyolc éve alatt egyszer volt fülgyulladása. Náthát pedig homeopátiával mézzel teával kezeljük.
Ennél sokkal fontosabb mondanivalója is van ennek a rövid eszmecserének! Minek neked a párod? A gyereked életébe, még az egészsége árán sem szólhat bele! A Család a gyermekkel együtt egész, tulajdonképpen az utódok felnevelése a család célja, de ha a "párod" ebbe semmilyen szinten nem szólhat bele, akkor tulajdonképpen a család életébe sincs beleszólása szerinted! Tényleg csak anyagi támogatásra kell???!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csak egy példa az anya néha jobban tudja: ijesztõen magasra felment a láza a 3éves lányomnak, fogzik! a lázat leszámítva minden stimmel. Én mellette szintén fogzok(bölcsességfogak, amit a fogdoki nem ítélt halálra) bazi magas lázzal(ilyen család, ez van, hiába azt írják a könyvek, hogy fogzáskor nincs láz) Nekem estek jóakarók, hogy ez tüdõgyulladás és mi az, hogy nem vittem még orvoshoz. Na mi szépen hallgatva a jószóra ültünk másfél órát a tömött betegekkel teli váróban... Köszönjük azóta a fogak kibújtak, ellenben benyeltünk kb minden akkor ott fellelhetõ szart, és a doki megerõsített abban amit mint anya elmondtam, fogzik. Mert köhög és megfázott: folyik vissza a takony, azért köhögnek a gyerekek az esetek nagyon nagy százalékában, és sokkal több szart benyalnak, a rendelõben, mint amikor otthon kap egy kis szinupretet és meleg teát pár napig.(persze hívd ki a dokit, fizess és más esetleg komolyabb betegtõl vond el) Mondom ezt úgy, hogy 4, 5évbõl 3évet a fiammal minden télen kemény bronchitisszel kórházban töltöttünk, mert tudtam, hogy az a baja, az elsõ köhögésébõl, és vittem is az orvoshoz, nem itthon adtam neki mindenféle cart. Idén télen csak legyintek a köhögésére, mert ez már csak a takony, amit nem fúj rendesen ki, és kapja a gyógyszerét, köszöni egészséges az allergiát leszámítva, amit 3évvel korábban is kiszûrhettek volna, és nem ivott volna több liternyi hörgõtágítót és antibiotikumot a kicsi, mert félrekezelik a bölcs orvosok. Aki meg a leukémiát írta: egy háziorvos se küldi a taknyos gyereket laborra, hiába vitte volna az anyja akkor orvoshoz, kapott volna valami köptetõt vagy elvetemültje antibiotikumot ír. Nesze neked. Hogy van e köze sose derül ki. Az meg, hogy valakit leszólnak, és megkérdõjeleznek olyanban amit esetleg már megtapasztalt, hát nem szép dolog, az aggódást is lehet szépen elõadni, nem a másiknak nekiesni.
Na ezért sem kell elvált gyerekes nõvel kezdeni. Pénzemet szabadidõm költhetem a gyerekre, de a sorsába már ne merészeljek beleszólni. Tudod mikkor.
Elsõ sorban a te gyereked neked kellene orvoshoz vinni.Annak csak örülj a párodnak nem mindegy mi van a gyerekeddel.Meg állapítottad taknyos.Gondolom hurcolod az oviba had fertõzze a többi gyereket is.A gyerek nem tud szimulálni, jobb félni mint megijedni.kis takonyból is derült már ki igen komoly baj.Gyerekkel nem szabad játszani.
Én sosem vagyok lázas, ha beteg vagyok, ettõl függetlenül nagyon is beteg vagyok. Más: öcsémet és unokabátyámat ugyanaz az orvos diagnosztizálta félre, mondván semmi bajuk. Szép fejlett tüdõgyuszkójuk volt, ami nem derült volna ki, ha a mamám nem olyan, amilyen és nem harcolja ki a röntgent. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy el kell vinni a gyereket orvoshoz, és adott esetben még utána is jobb fenntartással kezelni a dolgokat, amíg jobban nem lesz a gyerek.
Nem unod még? HanyAdik kamukérdés ez ma?? Jelentettem!
Jaj, ugyan már! Nekem van 3, nincs nap, hogy egyikük ne köhögne, folyna az orra.... Mondd neki, inkább fõzzön egy teát!Orvoshoz ilyesmivel nem fut az ember, legfeljebb 1 éves kor alattinál!Nyugtasd meg, hogy ez csak egy nátha, és majd kiheveri, eszik c-vitamint, max köptetõ, ha nem múlik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Eleinte en is szaladtam minden kohintessel a dokihoz, ahol udvariasan de kioktatott a doki, hogy nem kell a kicsit beteg gyereket rangatni, foleg nem a zsufolt rendelobe, ahol meg tobb nyavalyat osszeszed. Azert a gyerek ovis korara az anyak osszeszednek annyi tapasztalatot, hogy tudjak mivel kell orvoshoz fordulni. Sok gyermektelen vagy olyan apuka, aki nem marad otthon a beteg gyereket apolni, nem vart 2 orat a rendeloben az meg a partvonalrol osztja az eszt. Nalunk a volt ferjem rendszeresen halalos betegsegekkel diagnosztizalta a gyerekeket, a legjobb benyogese a vitiligio volt. En meg gunyos mosollyal es egy nedves popsitorlovel meggyogyitottam a gyereket, mert az nem volt mas mint egy kis kosz, mert nem mosott rendesen kezet.... Amikor meg az egyik gyerek neha ejjel felebredt vizet inni en mar keszitettem a lavort a hanyashoz, ami fel oran belul be is kovetkezett. Az anyak tapasztalata es az, hogy ismerik a gyereket nagyon sokat szamit.
Akik azt mondjak, hogy ilyen esetben az orvoshoz kell szaladni, azoknak hany es milyen koru gyerekeik vannak, azokkal eddig hany orat ultek a zsufolt rendeloben, hogy az orvos utana hazazavarja hogy teaztassa a gyereket?
Én elég parás vagyok, de azzal, hogy köhög kettõt és folyik az orra, nem viszem orvoshoz a közel 4 éves kislányomat. Szeptemberben, amikor kezdte az ovit, köhögött és taknyos volt, levittem az orvoshoz. Õ mondta, hogy ezzel márciusig otthon maradhatok, mert ez ilyenkor normálisnak mondható. Kérdezõ! Én sem vittem volna le, csak ha a köptetõ 1-2 nap alatt nem hat vagy ha belázasodik. De ahogy reagálsz, az számomra meglepõ. Örülj neki, hogy a párod ennyire figyel a te fiadra, nem tegyél ilyen megjegyzéseket rá.
Kérdezõ, én egyetértek veled. Adj kamillateát a gyereknek, az jót tesz neki. Nem kell minden pici baj miatt orvoshoz rohangálni....
a kérdezõvel értek egyet én is...A kérdés felvetés viszont nekem is fura...együtt nevelitek, nyilván van joga beleszólni, de lehet, h én élek csak álomvilágban, h egy ilyen helyzetet felnõtt módjára kezelnek az emberek "-Drágám beteg, a gyerek, nem kellene orvoshoz vinni? -Nem szivem, csak kicsit folyik az orra, visszanyeli, azért köhög, volt már ilyen..Adtam neki köptetõt, ha nem javul hétfõn elviszem orvoshoz. -Ja, értem, így mindjárt más" Én vagyok naiv, h normál esetben(ha valóban csak kis orrfolyás, köhögés, ami nemrég kezdõdött, és nem fáj a torka, stb)ennek a beszélgetésnek így kellett volna kinéznie?
Én azt nem értem az egészben, hogy miért adott a gyereknek "magától" hörgõtágító gyógyszert, ha szerinte nem kell orvoshoz vinni. Mert az a gyógyszer, amit írt, az egy erõs gyógyszer, hörgõtágító. Amúgy örülj, hogy így aggódik a gyerekért, holott nem is Õ az apja... Amúgy megfázással és kis köhögéssel én sem viszem a gyereket orvoshoz, még lázzal sem, csak akkor, ha a lázas állapot másnap is fenn áll. Azonban, ha van otthon hörgõtágító, ami azt jelent, hogy már felírták, akkor bizony vinném, és kis köhögésre nem tölteném a gyerekbe.
Spiropentet adtal? Az venykoteles es nem veletlen. Csak gratulalni tudok, ilyen gyogyszerrel tomod es azt mondod csak egy kis natha???
A leukémia nem akkor alakult ki. Ez lett a következmény a hosszú évekig tartó házipatikás hozzáállásnak.
A kérdező hozzászólása: Akkor vigye el õ.
Minek neked gyerek? Effektíve minek neked társ? A gyerek nem egy játékszer, amin kísérletezni lehet, hátha megjavul. Azért szól bele, mert õ legalább aggódik érte, veled ellentétben.
A kérdező hozzászólása: Kicsit taknyos és köhög, láza nincs.
Nekem tüdõgyulladásnál se volt lázam, csak kicsit taknyos voltam és köhögtem.
taknyos és köhög.Ezaz.Nem kell neki köptetõ se más.Majd amikor megfullad akkor meg sírni fogsz. Gratulálok.
Mert talán aggódik a kisfiúért? Érdemes ezért a torkának ugranod? Egyébként én ha orrfolyással még nem is, de köhögéssel már elvinném az orvoshoz!
Hát tudod, a barátnõm fia csak taknyos volt, meg köhögött. Minek neki orvos, majd elmúlik. Drága a gyógyszer. Aztán megont, aztán megint, majd megint. Aztán úgy 15 éves kora felé látszólag minden ok nélkül lázas lett, nem ment le, kisvártatva dudorok nõttek neki imitt-amott. Leukémia.
A kérdező hozzászólása: Adtam már neki spiropent szirupot. Akkor miért nem a párom vitte orvoshoz? Könnyû másnak dirigálni.
Még önmagaddal sem azt csinálsz amit akarsz, ha gyermeked van! Kötelességed felelõsséget vállalni érte!
Közös a gyerek vagy csak a tiéd?
Minek neked gyerek....
Ha a "párod", és együtt éltek, akkor talán azért, mert érdekli, hogy mi van a gyerekkel??
A kérdező hozzászólása: De miért von kérdõre amikor nem az õ fia?! Ha nem lesz jobban akkor hétfõn nem megy oviba.
Valószínû nem közös gyermek, de akkor sincs jogod kísérletezgetni vele! Nem úgy teszed tönkre, ahogy te akarod, mert a tied!
Azért von kérdõre, mert ember! Neked elsõsorban gyerek nem való, társra meg nincs szükséged!
Nem kell túlparázni a dolgokat, ilyen egyszerû.Nem kell egybõl orvoshoz vinni a gyereket ha már köhög eggyet.
1. Azért szólt, mert értelmes ember és aggódik a fiadért. 2. Ö nem viheti orvoshoz, mert nem az ö gyereke. 3. A köhögés elég komoly tünet, értelmes ember nem várna vele hétföig, hanem már ma elvitte volna. 4. A párod felelöségteljesebben áll a gyerekhet, mint te. 5. Ha emiatt veszekedsz vele, akkor ne csodálkozz, ha nem türi sokáig és keres magának értelmesebb nöt.
Bár nem értek egyet azzal, hogy a kérdezõ párja nem szólhat bele a gyereknevelésbe, azért nehogy már minden köhögõs és náthás gyereket orvoshoz kelljen vinni! Egy négy és fél éves gyereket már pontosan ismer az anyukája, és tudja, meddig tudja szakember nélkül is kezelni. Ezért lehet bioznyos szereket recept nélkül kapni, gyerekek számára is, ha eddig nem tûnt volna fel. Ha mindet orvoshoz vinnék, sosem ürülne ki a rendelõ.
A párja szerint beteg a gyerek! Az anyja szerint is, mert a házipatikához fordult! A kedves hozzászóló, meg spirituálisan meg tudja állapítani látatlanban is, hogy orvosra nincs szükség! Ilyen mentalitás miatt ilyen göthös a fiatalság!
"De miért von kérdõre amikor nem az õ fia?!" Ez a mentalitás maradjon meg majd ha cipõt, könyveket, telefont, számítógépet kell venni a gyerekednek. Remélem akkor nem lesz hirtelen közös gyerek.

Ennél a pörgettyűs játéknál (beyblade) mit csinál a pörgettyű? Világít, vagy hangot ad? Miért kell bele elem?

Sziasztok! Vettem a fiamnak egy beyblade játékot, kilöv?vel. A kilöv?be is kellett elem, az mindenféle hangot ad, de nem értem, a pörgetty?be miért kell elem, amikor az meg se mukkan. Pörög szépen, de ahhoz gondolom, nem kellenek elemek... vagy a kütyü nem tökéletes, amit vettem. Köszönöm, ha segítetek! ez a kütyü:

Ovis jeleket hogyan szoktátok belerajzolni a ruhákba? Ha a címkére rajzoljátok, ahhoz alkoholos filc, vagy textilfilc kell? És ha nincs címke, bele a ruhába? És ha majd a tesó hordja, mit csinálok a jellel?

Legjobb válasz: Kéred az oviban hogy azt a jelet szeretnéd a gyereknek ami a nagyé volt.Nálunk kérdezték milyen jelet szeretnénk.Mi ceruzát szerettünk volna,de az nem volt.(bölcsis jele az volt) igy gyertya lett.

Kéred az oviban hogy azt a jelet szeretnéd a gyereknek ami a nagyé volt.Nálunk kérdezték milyen jelet szeretnénk.Mi ceruzát szerettünk volna, de az nem volt.(bölcsis jele az volt) igy gyertya lett.
én alkoholos filccel rajzolom a jeleket a ruhától kezdve a cipõig mindenhová egy idõ után elhalványul, de van most a fiamnak olyan ruhája, amit hordott a tesó is már, meg õ is a bölcsiben, most pedig az még mindig jó az oviba, tehát a harmadik jel került bele szeptemberben nem csinálok belõle gondot, a legerõsebb a jelenlegi, az látszik legjobban, szerintem ennyi elég
Én ráhímzem a jelét, pöttyös labda, nem bonyolult. amit örököl a tesó, azt kiszedem belõle, és varrok majd másik jelet rá. Van amit eladok, senki nem reklamált még miért van pöttyös labda hímzés a ruhán, nem feltûnõ.
Vagy a címkére vagy a ruhára, ha nincs mód a címkére alkoholos filccel. Amúgy meg csak az 1 váltás ruhára és tornához szükséges ruhákra írtam bele, meg a váltó cipõbe és tornacipõbe. Amiben itthonról elmegy, abba nem írtam bele. Az úgyis rajta van végig. Ha véletlenül lesz kis tesó, akkor meg majd lesz neki is ruhája, amit beviszek és arra meg majd az õ jelét és nevét írom.
Én filc anyagra (egy kis négyzetre) hímzem a lányom jelét, ezt a darabka filc anyagot öltöm rá a ruháira. Ha kinõtt valamit, akkor lebontom róla a filc anyagot, és rávarrom másik ruhájára. El szoktam adni a kinõtt ruháit, így nekem olyan megoldás kellett, aminél a címkék is hibátlanok maradnak, és a ruhán sem látszik, hogy jel volt rajta.
http://www.ovisjel.com/ Innen rendeltem. Amit még a tesó is hordana, abba szatén jelet varrok. Egyébként a régi jelre is rá lehet vasalni az újat, már próbáltam.
Alkoholos filc, de jó a rendes golyóstoll is, van, hogy az még tartósabb.

Fizetési késedelem miatt le akarják tiltani a fizetésem, Gyed-en vagyok, nem egyeztem bele. Ilyenkor mit csinál a bank?

Legjobb válasz: Ez nem beleegyezés kérdése. A hitelszerzõdésed, vagy egyéb szerzõdésed ami alapján fizetési késedelmed keletkezett kimondja, akkor a szerzõdés aláírásával beleegyeztél. Ha már végrehajtás alatt van, akkor a bírói végzés alapján inkasszálnak.

Ez nem beleegyezés kérdése. A hitelszerzõdésed, vagy egyéb szerzõdésed ami alapján fizetési késedelmed keletkezett kimondja, akkor a szerzõdés aláírásával beleegyeztél. Ha már végrehajtás alatt van, akkor a bírói végzés alapján inkasszálnak.
Ez nem beleegyezés kérdése. Ha az volna, akkor senkit nem lehetne végrehajtás alá vonni. Úgy van, ahogy az elõttem lévõ leírta.
A letiltás nem kétoldalú nyilatkozat, hanem egyoldalú kötelezvény. Azonban a GYED-et nem tudják tiltani, azt max. inkasszóval a számláról elvinni tudják.
A kérdező hozzászólása: Elveszik az egész Gyedem?A munkaügyis azt mondta, a 33%-t lehet levonni.De ha én nem egyezem bele, akkor is levonhatja?
A kérdező hozzászólása: 60.0000 Ft a tartozásom a Gyedem meg 70e Ft.Az egészet levonja, vagy csak a 33%-t?Köszönöm a válaszokat!
33%-ot tilthat a bér jellegû jövedelmekbõl.

Mit csinálnak a nők hogy popószexnél nem bél sáros a pénisz?

Legjobb válasz: lehet hogy azért mert a kaksijukat sem a nõk sem a fiúk nem a végbelükben tartogatják. max ha már nagyon szärni kell, de akkor meg nem tanácsolom a macit zargatni:))) mert biztos csokis lesz a pálcika:))))

lehet hogy azért mert a kaksijukat sem a nõk sem a fiúk nem a végbelükben tartogatják. max ha már nagyon szärni kell, de akkor meg nem tanácsolom a macit zargatni:) )) mert biztos csokis lesz a pálcika:) )))
Nem láttál még pornóvideót. Olyankor rögtön ott van a kisegitõ személyzet, és lenyalja róla.
Elõtte beöntés..utána meg egy hétig kiesik belõlünk a cucc..na ezért nem engedem én soha többé..
A végbélben nincs széklet, így nem kell csinálni semmit. Beöntést lehet csinálni ha valaki biztosra akar menni és ad a higéniára.
Egyszer én is engedtem az anált, akkor sem lett "csokis a pálcika" :D Pedig nem volt beöntés elõtte. 26/N
A kérdező hozzászólása: mivel és hogy történik a beöntés?
Flakonba langyi víz...rektumba fel...ánusz zár...budiba ürít.

Ki hogyan csinálja a húslevest? Mit tesztek bele és mit nem?

Én fokhagymát is teszek bele, az anyósom nem. Tyúkból úgy szeretem legjobban ha máj is van benne

Legjobb válasz: Én mindig csirkeaprólékot veszek. Ezen kívül megy bele karalábé, zeller, fokhagyma, egy vöröshagyma, sárgarépa, fehér répa, petrezselyem, krumpli (1-2 db félbe vágva), néha, ha van itthon akkor egy kevéske karfiolt is teszek bele. Mi nagyon szeretjük a húslevesben fõtt zöldségeket. Fõleg a gyerekek imádják itthon, lényegében csak miattuk teszek bele ennyi félét. :)

Én mindig csirkeaprólékot veszek. Ezen kívül megy bele karalábé, zeller, fokhagyma, egy vöröshagyma, sárgarépa, fehér répa, petrezselyem, krumpli (1-2 db félbe vágva), néha, ha van itthon akkor egy kevéske karfiolt is teszek bele. Mi nagyon szeretjük a húslevesben fõtt zöldségeket. Fõleg a gyerekek imádják itthon, lényegében csak miattuk teszek bele ennyi félét. :)
Én úgy készítem ahogyan az elsõ válaszoló, csak a végén még egy kis zöldborsót is dobok bele. Nálunk szigorúan cérnametélt van hozzá.:)
mármint 1 vöröshagyma :D
Általában ezek vannak benne: Csirke (nyak, far-hát, comb, szárny, szív, zúza), pulyka alsó comb (még istenibb a leves ha pulyka is van benne, és ezzel általában készül utána egy uborkamártás, vagy vadas) sárgarépa, gyökér, paszternák, zeller, karalábé, kis fej káposzta, karfiol a végén, krumpli, a fej vöröshagyma és 1-2 gerezd fokhagyma is.. (ha ennyi minden van benne, akkor ez már drága leves :D )
Attól függ éppen milyen húst ennék. Valamikor tyúkból, valamikor disznóból, valamikor marhából. Fokhagymát nem teszek bele, de vöröshagymát igen.
marha húslevest szoktam fõzni. Jó sok répa, fehér répa, kevesebb vörös hagyma, fokhagyma, zeller , karalábé, néha kelbimbó , az ízük miatt . Felteszem hideg vízbe fõni a marha húst kb 2óra hosszat kis lángon fõzöm ami habot feldob azt leszedem a vízrõl majd hozzá rakom a zöldségeket. Soha nem sózom meg a levest amig nem omlos puha hús mert a só vissza keméyiti a húst. továbbra is kis lángon fõzöm épp , hogy bugyog.. Vegata vagy ilyesmi íz fokozokatt nem használok. Inkább több friss zöldséget teszek bele.. Ha minden jó halad akkor4-5 óra mulva kész a leves..
Felénk a húsleves csirkébõl van, kerül bele jópár krumpli, sárgarépa, karalábé, karfiol, zeller, és a lényeg, töltelék http://miteszikaharommano.freeblog.hu/archives/2009/07/25/Hu.. Volt már errõl itt kérdésem, akkor is furcsálták sokan, de borsodban így szokás.(a levesben megfõttekbõl laktató második van)
A kérdező hozzászólása: Érdekesen hangzik ez a töltelék :D Ezt is kipróbálom :D Ment a zöld mindenkinek. :D
14:32 válaszolótól kérdezném, hogy milyen tészta az apró szilvamag?
Mi apró szilvamag tésztának nevezzük azt, aminek az alakja olyan lapított négyzet, vagy romboid alakú. Biztosan ismered, amikor még otthon gyúrtuk a levestésztát, elnyújtottuk, és nem cérnametéltet, meg nem "eperlevél"-tésztának szeltük fel, hanem ilyen "szilvamag" alakúra. De boltban is lehet kapni ezt a formát.
17:12 Köszönöm szépen a válaszod, most már beugrott, melyik az a tészta.:)
Akkor finom nagyon a húsleves, ha legalább 3 féle csomtoshúsból készül. Nagyon kellemes lesz az íze, ha gombát is teszünk bele./ sárgarépa, gyökér, zeller, krumpli, karalábé, foghagyma, vöröshagyma, bimbóskel, vagy kelkáposzta, gomba, karfiol, Tv paprika és még lehet zöldborsó,
A kérdező hozzászólása: Erre még nem is gondoltam pedig imádom a karfiolt :D Na legközelebb teszek bele én is :D
Nálam a húson és csonton (vagy csontos húson) kívül a répa, gyökér, zeller, fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem csokorba kötve és a karaláb. Az egyéb zöldfélékbõl ami éppen a "menõ" tehát azokat nem kavarom, egyszer az egyik, aztán a másik így mindig más ízû levesem van: vagy a borsó, vagy a karfiol, vagy ... + a tészta (cérnametélt, vagy grízgaluska, vagy csiga, vagy éppen apró szilvamag, stb.)
Nagyon szívesen! Ti nem szoktátok azt a tésztát húslevesben fõzni?
Mert a szülõ hagyja. Felõlem úgy él majd, ahogy akar, ha ÖNÁLLÓAN él. Ennyi.
Azért, mert már felnõttnek érzik magukat, de valójában még nem azok.Ha kiraknád õket a valódi életbe, akkor derülne ki, hogy melyikük boldogulna el egyedül is, vagy a párjával kettesben, és melyiknek járt csak a szája. Én ismerek olyan családot, ahol a huszonéves lány akar parancsolnia szüleinek, és fordítva nem mûködik a dolog.Viszont, ha egy-két hétig külön kéne élnie, szerintem megállna a tudománya.Ezt én is nevetségesnek tartom.
Mert ezt súgja neki minden. A reklámok, filmek stb... 40 évvel ezelött a "téged vár a papírgyár"ment a tv-ben, ma meg egy telefonszám, hogy hívd ha úgy érzed a szüleid megsértették a jogaidat...
én magamból kiindulva úgy gondoltam, h sokkal jobban tudok mindent mint az õsök, aztán jópár pofon megtanított az alázatra, többek között a fõsuli is jó erre a célra, bemegy egy 18-as és azt hiszi, h mekkora a szabadság, itt most aztán õ lesz a nagy felnõtt, és az elsõ évben annyira letörik a szarvait, h csak leshet az ember gyereke....azért huszonévesen a többség rájön, h mégsem akkora felnõtt, mint az gondolta, persze csak jobb esetben ismerek én még olyan harmincast is, akinek szent meggyõzõdése, h a világ közepe, aztán otthon anyu mos fõz takarít rá, apu meg kihúzza a szarból rendszeresen......
Szerintem az nem gáz, ha a szülõkkel él, van jövedelme (amibõl ad a szüleinek is) és azt csinál, amit akar. Én 20 évesen elkezdtem dolgozni (suliba is jártam), szüleim nem szóltak bele, mit-mikor-miért csinálok. 23 évesen férjhez mentem, de még a szüleimnél laktunk 1 évig - nem olyan könnyû manapság elkezdeni a saját önálló életedet élni. 25 évesen, már a saját lakásban nevelgetjük a kicsi lányunkat. Amirõl Te írsz, az engem is zavar. Tudod, sokkal kényelmesebb így nekik. Az ilyenekbõl lesznek azok, mint sok ismerõsöm: 27-28 évesen még suliba járnak (ezzel persze nincs baj, az jó ha valaki tanul) de mellette nem dolgoznak, tényleg a szülõk pénzelik az egyetemet, a bulikat, a nyári vakációkat, és EZ ÕKET NEM ZAVARJA!!!!! Hát nekem lesülne a bõr a képemrõl, ha ennyi idõsen a szüleimre lennék utalva. Persze szerintem a szülõ hibája is, mert hagyja. Talán úgy gondolja, míg így van addig marad az õ "kicsikéje" vagy nem tudom..... Ezzel az a baj, hogy késõn találkozik azzal, hogy milyen rohadt nehéz kifizetni minden hónapban a számlákat, hogy minden nap tudj enni adni a családodnak.....hát, majd akkor koppannak. Örülj, ha Te nem ilyen vagy, vagy a szüleid másképp nevelnek....vagy Te akarod így nevelni a gyerekeid (nem írtad a korod). Szerintem úgy van rendjén, hogy szépen lassan meg kell tanulni önállóan élni, gondoskodni magunkról. Én a lányomat biztos így fogom nevelni.
12.47.nem kell sajnálkozni és nem 17 éves suttyó vagyok, aki a szülei tartanak el. A volt baréátnõdet meg majd megéreted.Vagy gondolod, hogy levegõbõl megéltek majd?
Mért attól h a szülõk pénzelik a gyereket már bármit megtehetnek? -.- Errõl szól szted a család, h akinek pénze van az dirigál? És ha mongyuk az egyik szülõ munkanélküli én meg diákmelózok akk neki úgy kell pattognia ahogy én fütyülök? Ez olyan baromság ez az "én tartalak el szal azt csinálod amit mondok"-hozzáállás. 16/F
12:45 neked lehet. De nemtom nálunk a család nem egy cég. Meg a csajommal se érzem h minden a pénz körül forogna... sajnállak, ha neked igen!
12.42:pedig az egész élet errõl szól..jobb ha szokod...
19L vagyok nem kerültem be igen államira, de nehogy már te vonjál ezért fellelõsségre anyuék fizetik igen, és õk se bsztatnak vele nem értem mi jogod itt lefikázni azokat akik tanulnak és nem dolgoznak (mellesleg dolgozok de csak alkalmi munkavállalásban 2 éve) észrevettem ezen a rohadt oldalon midnenki tökéletesnek hiszi magát és úgy gondolja van joga beszólogatni a másiknak csak azért mert az éppen nem reggeltõl estig gályázik hanem kapott egy esélyt a SZÜLEITÕL arra hogy jobb élete legyen és továbbtanuljon
26 vagyok, de az anyósom még mindig egy kalap alá vesz ezekkel a fiatalokkal, hogy mire fel ez a fene bagy önállóság?! Hogy miért nem akarok vele lakni, ha neki jó volt, nekem is legyen az. Mindazonáltal egyetértek a kérdezõvel.
Itt most már erõteljesen a családon túl ment a vita... a társadalmilag hasznos fogalmát súroljuk;-) És igen, a tömegoktatással egyetemben valóban megnõtt a társadalmilag teljesen haszontalan, lébecoló egyedek száma.... csak az idõ múlásával derül fény arra, hogy a társadalom által az egyes emberkék oktatására fordított költségek megtérülnek-e.... azaz, hogy el tud-e helyezkedni szakmán belül abban az országban, amelynek lakossága támogatta, finanszírozta oktatását.
Aztán mit gondolsz a költségtérítésed mire elég? Mibõl fizetik az iskola rezsijét, a tanárok, dolgozók fizetését a bérük járulékait? Na meg ki fizeti a tandíjadat?A rezsidett, ruhádat, ennivalódat? Akkor te mit is valósítasz meg? Arról nem is szólva miért is nem kerültél be az államira?
Nem igazán értem, hogy miért a gyereket kell hibáztatni. Nyilván rossz nevelést kapott! A szülõk valamit nagyon elrontottak, ha a felnõttkorú gyerekük a nyakukon él és még követelõzik is. Be kéne látni, hogy igenis felelõs a szülõ! Nem kéne mindig másokat hibáztatni, a szülõknek is be kéne látniuk saját hibáikat. Az a gyerek nem véletlenül lesz olyan, amilyen. Megtehette, és meg is teszi! Hogyan lehet elvárni pl. egy felnõtt 8 éves kutyától, hogy ne szarjon a lakásba, ha 8 éves koráig mindig beszarhatott. Ez nem a kutya hibája! Ha meg jól nevelték, és 8 éves koráig szobatiszta volt, akkor meg az is marad, legfeljebb vén korára rottyant be néha. Ez azoknak szól, akik tudnak párhuzamot vonni. A szülõ alapozza meg az elsõ 10-12 évben a gyermek késõbbi viselkedését. A következetes nevelés csodákra képes.
mert miért szólnának bele? Én pl 18 éves vagyok, és ha elmegyek továbbtanulni, milyen lenne már, ha anyám szerda esténként felhívna, hogy "de ugye nem mész el fõiskolás bulira???" :D kérdezõ, Te ismersz olyan embert, aki azt vallja magáról, hogy nem érett? "hát én sajnos éretlen vagyok". Nem! Nincs ilyen. és mivel mindenki azt gondolja magáról, hogy érett, ezért felruházza magát az összes joggal, amit az amcsi filmekbõl kinézett. És mitõl érett valaki? Attól h eltartja magát? Ugyanmár. Hány alkoholista van aki eltartja magát? aztán munka után hazamegy és agyba-fõbe veri a családját. Szóval. az érettség relatív, és lehet hogy sosem jön el. Segítenünk KELL egymásnak, ennyi a lényeg. Majd mi ápoljuk viszont apucit öregkorában. Más: nyilván 17-2x évesen menjen el a gyerek bulizni, mert késõbb, ha már tényleg el kell tartania magát, feleannyi ideje lesz császkálásra és bulizásra.
Azért hiszik, hogy azt csinálhatják amit akarnak, mert felnõttek. Kompromisszum-kötést és az alkalmazkodást viszont nem biztos, hogy ismerik. És ez független attól, hogy melyik félrõl legyen is szó. A 16 éves fiúval én is egyetértek!!! Apa-anya segíti, ez normális. Eljön az idõ mikor esetleg megfordul a kocka. Otthoni munkából meg igenis vegye ki részét a "gyerek", az a minimum, azért, amit a szülõktõl kap. A gyereket már csak azért is hagyni kell élni, hogy mikor kikerül a családifészekbõl önállósulni tudjon, még ha otthon is lakik. Nem szabad irányítani folyamatosan, azért, mert "gyerek".
ma 15:03, te normális vagy? most azt akarod h xy hálás legyen neked hogy befizeted az adódat mint minden más átlagos állmpolgár? hû. :D Akkor légyszives te is köszönd már meg anyámnak hogy fizeti az adót, amibõl az utcaseprõk a házatok elõl elseprik a szemetet. ahoz meg szerintem semmi közöd, hogy más miért nem került be költségtérítéses egyetemre, feltételezem te már túl vagy az ilyen gondolon. Attól, hogy valakit nem vesznek fel pl 450 pontos helyekre, nem lesz semmivel sem rosszabb.
Úgy látszik sokan írnak úgy véleményt, hogy nem olvassák el az elõzményeket. Ez egy jó kis vitaindító kérdés volt, de sok értelme persze nincs. Ki az, aki tudja a jó választ? Kap egy csokit!;-)
15.38:Ha anyád befizeti az adóját, természetesen neki is megköszönöm. Azt már nem, hogy nem magyarázta el a gyermekének, hogyha nem éri el a felvételi pontot valahova, az azért van, mert nem oda való. Tudod az ilyenekbõl lesz az a munkanélküli diplomás, akinek sír a szája, hogy nem azért tanultam...nem hát, nem tanult, megvette a paírját...
nem lett szin ötös érettségim szín ötös évvégi jegyekkel, emelt angol nyelvvizsgával és még némi plussz dolog amivel meglett volna az államilag támogatott. mekkora szar vagyok. 19L
ne foglalkozz vele elõször azért [email protected] mer államira jársz és az õ pénzébõl tanulsz most meg azért mert költségesre jársz mert hülye vagy az államihoz... sehogy se jó neki :P
én is beszüntetném a költségtérítést, HA LENNE ALTERNATÍVA. Ha egy sima szakmunkással vagy szakközéppel ugyanúgy el tudnék helyezkedni. vagy legalább el tudnék helyezkedni. de nem. amúgy meg nem tudom hány éves az aki így mondja a magáét az egyetemekrõl, de tudod milyen nehéz felvetetni magadat valahova?? Pl ELTE BTK-n akartam menni egy helyre, 433 pont, ahogy a felsõfokú nyelvvizsgámmal együtt is minimum 96%os angol és magyar érettségi kéne. és a költségtérítéses? Az csak 430 pontos :) ja bocs oda elég csak 95%ra megírnom... légyszi ne oktass ki olyanról, amihez nem értesz. Bocs az offért
14.08 Már ne is haragudj de semmi közöd hozzá. Nem kértem, a véleményedet. Az hogy miért mentem férjhez az az én magán ügyem. Nem tartozom magyarázattal egy vad idegennek. Csupán leírtam a véleményem a kérdezõnek és ennyi. Aztán mindenki úgy neveli a saját gyerekét meg úgy gondolkozik ahogy akar.
Bocs 19 38. Egyébként te sem vagy egy agyon iskolázott valaki, ha így leszólod a másikat pedig nem is tudsz rólla semmit. Nem ismersz nem tudhatod mit mért csináltam és miért alakult így az életem. Nincs jogod pálcát törni felettem. Nem itélkezhetsz látatlanban. Az én életem az én dolgom. Egy vad idegen aki nem is ismer ne itélkezzen és ne hordjon le mindennek. Fogalmad sincs rólla miket beszélsz.
13 38 as vagyok megint. Bocs az elõbb véletlenül elirtam. A lényeg ugyan az, hogy nem tartozom magyarázattal és nincs jogod olyanokról írni amikrõl fogalmad sincs. Mégis milyen jogon itélkezel róllam így látatlanban? Kapj már észbe, semmi közöd az életemhez.
Nevetséges, ahogy egymásnak estetek!Itt azokról a magukat felnõttnek képzelõ gyerekekrõl volt szó, akik érett embernek akarnak látszani, pedig valójában nem azok, mert nem önállóak, és más pénzén élik világukat.Nem azokról, akik hálásak és elvégzik, ami a feladatuk, ergo tanulnak, akik segítenek otthon, és akik nemcsak kapnak, de adnak is.Hanem azokról, akik hálátlanok, és más támogatásával a fenekük alatt játsszák a nagyon érett, nagyon komoly személyiséget.Megint csak azt mondom, tisztelet a kivételnek, és akire nem vonatkozik, ne is vegye magára!Értsétek már meg a kérdés lényegét! Egyébként meg, akinek a szülei finanszírozzák a költségtérítéses levelezõs tanulási formát, az köszönje meg nekik, és ne hõzöngjön.Ha pedig saját magad fizeted, akkor légy büszke magadra, de akkor is gondolj arra, hogy egyelõre még van, aki fedelet, és ételt ad Neked, és aki akkor fog majd hiányozni igazán, mikor már nem lesz!
13:46 - baromira eltartod ám a költségtéritéses levelezõst ez valószinü, nézzél szépen utána. köszi
16 éves fiú okosat szólt. Miért, ha egy öreget meg a gyerekei tartanak el, támogatnak, akkor onnantól kezdve bármiben parancsolgathatnak neki? Ha valaki munkanélküli vagy beteg lesz, és a házastársa tartja el egy darabig, akkor onnantól fogva egy lábtörlõ lesz, akivel bármit meg lehet csinálni? Emberek, a család nem errõl szól! Ha egy szülõ eltartja a 18 év fölötti gyereket, az közös, családi döntés... sokszor azt szokták mondani a szülõk, hogy "én csak jót akarok neked", meg hogy "tanulj tovább, ne dolgozz", blablabla, de sokszor azért irányítják ebbe a helyzetbe a tapasztalatlan, naiv gyereket, hogy a nagykorúság betöltése után is dirigálhassanak neki. Érted. Önzésbõl, uralkodási vágyból "segítik" (és a 18 éves nem biztos, hogy ezt átlátja). Hogy legyen mit állandóan felhánytorgatni, hogy mindig meg tudják magyarázni a saját igazukat. Ha elõre becsületesen elmondanák a gyereknek, hogy "jó, ne dolgozz, tanulj tovább, támogatunk, de cserébe köteles vagy mindenben alávetni magad a parancsainknak, és úgy élni, mintha 3 éves lennél, soha nem menni sehova stb.", akkor ez korrekt lenne, és a gyerek maga dönthetne, hogy ez így oké neki vagy nem. De általában nem ez van. Mielõtt belekerül a helyzetbe a gyerek (pl. felvételezik nappali tagozatra vagy hasonló), jön az álszent, képmutató szöveg. "Jót akarunk", "nem fogunk beleszólni semmibe", aztán utána majd jön az, hogy "mindent nekünk köszönhetsz, nélkülünk egy senki vagy". Ezek a magukat hatalmas nagy szentnek képzelõ szülõk belebetegednének, ha nem uralkodhatnának valaki felett. És ha a gyereküket anyagilag függõvé teszik maguktól, akkor igen, rajta aztán lehet uralkodni. Olyan ez, mint amikor lakást vesznek valakinek a szülõk, aztán kuss a neve a gyereknek, még a falat se festheti ki olyanra, amilyenre akarja. Az ilyen EGO-któl inkább nem kell semmi (csak van aki erre késõn jön rá). Persze vannak normális családok is, amik nem cégként mûködnek (ahogy a 16 éves fiú írta), és belátják, hogy mindenkinek szüksége van szabad mozgástérre, függetlenül attól, hogy mennyit keres.
Az igaz, hogy azt hiszik, hogy nagykorúak. Viszont hogy nézne már ki ha egy huszonéves lányak is megtiltanák a szüleik hogy elmenjen valahova? Volt egy komment, igaz csak 16 éves, de nagyon jól látja a dolgokat. Attól, hogy mi tartjuk el a gyerekeinket még nem a RABSZOLGÁINK. Milyen hozzá állás az, hogy "én etetlek azt csinálsz amit én akarok!" ?? A gyerek akart megszületni vagy ti akartátok megszülni? Na ugye... Semmi választása nem volt, úgyhogy nem kéne úgy kezelni mint egy hülye gyereket aki nem tud a saját lábára állni. Nektek talán minden elsõre ment? Soha nem kértétek a szüleitek segítségét, hogy, na hogy is kell ezt csinálni? Egyedül élni is meg kell tanulni mint minden mást, nem megy egyik napról a másikra. Ha meg a "gyerek" egyáltalán nem önálló az a szülõ hibája és nem az övé. Nyilván soha nem küldte el olyan helyekre (önkormányzat, bank, akármi) ahol nagyjából megtanulhatott volna a lábára állni, és észre vehette volna hogy mennek a dolgok. Ennyi a véleményem.
Mármint ügyeket intézni nem küldte el, megcsinálta helyette.
Ma 12:42, szerintem ha holnap kiraknának otthonról és azt mondanák Neked, hogy boldogulj egyedül, akkor csak kamilláznál nagyokat.Gondolom, hogy ez nem fog bekövetkezni, de mi nem is azokról beszéltünk, akiknek még nincs önálló keresetük, és tanulniuk kell.Azokról volt szó, akik a világ közepének képzelik magukat, kioktatnak és követelõznek, közben egy köszönömöt kinyögni nem jut eszükbe soha, mert alapvetõ dolognak gondolják, hogy két ember értük gályázik.Van, aki még huszonévesen, keresettel a háta mögött is igen soknak képzeli magát.Ez az idegesítõ, de hát a szülõ hibája.Nem kéne hagynia, és akkor nem nõne a fejére a magát mindenkinél bölcsebbnek képzelõ drága gyermeke.Aki mellesleg hamar belebukna az önálló életbe.Ha Rád ez nem vonatkozik, akkor ne vedd magadra!Azt mondjuk beláthatod, hogy ez sok helyen így megy, mert hagyják.
A kérdező hozzászólása: Nem azt írtam, hogy a szüleik parancsogassanak nekik mindenben. De sok fiatal azt gondolja, hogy õ azt csinál amit, akar, a szülei meg kötelesek õt eltartani. Neki joga van szórakozni menni, addig kimaradni ameddig akar, akkor jönni-menni amikor kénye-kedve tartja. Ehhez meg biztosítsák a szülõk a pénzt, dolgozzanak, lássák el a háztartást, fõzzenek, mossanak rájuk. Az lenne a normális, ha kivennék a részüket a munkából is.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, amit a 13:13-as írt.
Sztem a szülõ köteles is eltartani mer õ szülte meg :P A gyereknek meg mért ne lenne joga szórakozni meg jönni-menni? Am persze jó ha segít a gyerek a házimunkában de ne azért segítsen mer kevesebb pénze van hanem azért mer ez az õ érdeke is! Mi pl állatokat tartunk és nem azért segítek apumnak mert õ többet keres hanem mert jó tudni h hogy kell és jól jöhet még. Nekem sose mondtak olyat h "etesd már meg a bárányokat mert X Ft a fizetésem". Fura lenne :P
A szülõnek kötelessége eltartani és segíteni a gyerket, ha már egyszer bevállalta! A gyerek nem kérte, hogy szülessen meg. Viszont a szülõnek kötelessége megtanítani agyereket arra is, hogyan lássa el saját magát, és hogyan éljen családban, közösségben. Ha erre egy gyerek/fiatal nem képes, az igenis a szülõ hibája. Mégis honnan kellett volna megtanulnia? Milyen példát látott?
Mert mindt bárki más, õk is szeretnének felnõni. Feszegetni a saját határaikat, kibontakozni. Ez természetes. Csak akkor van gond ha átásnek a ló túl oldalára, ami sajnos sokszor elõ fordul. Én 19 vagyok van egy férjem, de mivel nem volt lehetõségünk elköltözni a szüleimnél lakunk. Meghalgatom a véleményüket de alapból én döntök az életemrõl. Persze engem már a férjem tart el. A mai kamaszokhoz sok türelem kell s ami a fontosabb hagyni kell felnõni érvényesülni õket. Vagyis egy 17-20 éves fiatalat nem lehet 14 15 évesként kezelni.
Az életnek a közös döntésekrõl átbeszélgetett délutánokról kéne szóljanak. A szüleim soha nem éltek vissza azzal, hogy õk tartanak el. Mindent megbeszéltünk. Nagyon sok szülõ vissza él a helyzettel, ez nem biztos hogy jó példa. Egy kamasz vagy egy 18 20 éves "felnõtt" már be tudja látni mi jó neki és mi nem. Ha mindig az van a fejéhez vágva, hogy én tartalak el az nem biztos hogy a késõbbiekben is hasznos lesz. Mert eltartottnak szerencsétlenek érezheti magát, s ez hatalmas lelki törés.
13.05:igen, annyi különbséggel, hogy én is eltartalak, mert nem a szüleid fizetik a tanítattásodat, hanem én is.Az adómból.Úgyhogy több tiszteletet.
Ez a lényeg, vki ezt írta: "Attól, hogy mi tartjuk el a gyerekeinket még nem a RABSZOLGÁINK." A szülõ (nem csak konkrétan a szülõ, barát, barátnõ stb. is) adhat, ha akar, de nem várhat el érte semmit. Ha nem akar, meg ne adjon. Nem kötelezõ eltartani a felnõtt gyereket, ha nem tetszik, de tartsa tiszteletben, a gyerek hogyan akar élni. Ha tetszik, meg nem kell panaszkodni. Szerintem állati gusztustalan felhánytorgatni, hogy ki mit tesz meg. Senki nem kényszeríti, hogy megtegye, ha magától teszi, meg ne vesse a másik szemére. És az sem elhanyagolható szempont, hogy egyszer majd a gyerek támogatja a szüleit, akkor ki parancsol? Plusz szerintem nem a szülõnek kell "megfizetni" a nevelésért (nem lehet), hanem majd a gyereknek is megadni, amit megkaptunk.
13.56:a kérdésben nem a gyereküket rabszolgának tekintõ szülõkrõl, hanem azokról a gyerekerõl van szó, akik követelõznek. Egyébként érdekesek a válaszok, mert úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja, hogy neki jogai aztán vannak...jól ráérzett a kérdezõ...
"úgy látszik szinte mindenki úgy gondolja, hogy neki jogai aztán vannak..." mert vannak is. a gyereknek is meg a szülõnek is
13:38-es. Miért kell 19 évesen férjhez menni? Attól, hogy 19 évesen férjhez mész és éltek apuci anyuci lakásában még nem lesztek felnõttek. Hisz te magad is mondtad, hogy a férjed tart el. Apropó miért a férjed tart el? Miért nem magad tartod el? Amúgy meg tök mindegy ki tart el. Kitartott vagy. És biztos ok nélkül. És hány éves a férj? 20? Gyerek még. Biztos a pénz amibõl eltart, szintén apuci anyuci pénze. Megint ott tartunk, hogy egy ilyen kitartott bige akar okos lenni.
12:54 - szóval te nem egy 17 éves suttyó vagy kit a szülei tartanak el? qrrvajóneked ... akkor ezek szerint én egy 19 éves suttyó vagyok akit a szülei tartanak el mert épp fõiskolán tanulok és próbálom alakítani az életemet?

Gyökérkezelés után miért fájhat a fogam ha ráharapok? Jelenleg idiglenes tömés van benne de ha ráharapok fáj, csütörtökön rakta bele a tömést, mi lessz ha visszamegyek és mégfáj? Mit csinál vele?

Legjobb válasz: Szia!Ugyanigy jártam májusban, mint most Te. Fájt, aztán kitisztitotta még, aztán megint fájt, megint tisztitotta, és ezt addig csinálta, amig azt nem mondtam, hogy nem fáj, és akkor rakta bele a végleges tömést. Ne izgulj, úgy nem fogja betömni, hogy még fájdalmaid vannak. Én is nagyon meg voltam ijedve, hogy fáj, de szerencsére már nem. Addig meg szedtem én is a fájdalomcsillapítókat. Persze mértékkel. Kivánom, hogy mielõbb kiálljon belõle a fájás :-)

Szia!Ugyanigy jártam májusban, mint most Te. Fájt, aztán kitisztitotta még, aztán megint fájt, megint tisztitotta, és ezt addig csinálta, amig azt nem mondtam, hogy nem fáj, és akkor rakta bele a végleges tömést. Ne izgulj, úgy nem fogja betömni, hogy még fájdalmaid vannak. Én is nagyon meg voltam ijedve, hogy fáj, de szerencsére már nem. Addig meg szedtem én is a fájdalomcsillapítókat. Persze mértékkel. Kivánom, hogy mielõbb kiálljon belõle a fájás :-)
Azért fájhat, mert még mindig gyuladt. A próbatömést is általában gyógyszeresen készítik: a tömés fölött a lyukban gyulladáscsökkentõ anyag van. Amikor mész, ki fogja venni és újra tisztítja a gyökéscsatornát, aztán kapsz új próbatömést és ez addig lesz így, amíg nemcsak a te panaszaid szünnek meg, hanem kibontáskor az orvosod is tiszta, gyulladásmentes gyökércsatornát talál.
bocsánat, most látom: "gyulladt" természetesen
Én fogamat is gyökérkezelték, nekem szerdán tették bele az ideiglenes tömést, és majd most szerdán a végleges tömést teszi bele.Nekem csak 1szer gyökérkezelte, tisztította amikor feltárta.De biztos jól kipiszkálta mert azóta nem fáj a fogam.Nagyon jó fogorvosom van, sokan járnak hozzá még 50km rõl is más nagyobb városból átjönnek hozzá. Ha visszamész akkor még tisztítja, kiszedi az idegeket ami még benne van.Amúgy azt hallottam ha nem erõsen fáj a fog gyökérkezelés után az természtes. Persze ha erõsen fáj az nem természetes.

Egy prezentaciohoz tudnatok segiteni? Suliba kene a magyar politikarol lenne szo szinte minden mehet bele! Hogyan mukodik, ki mit csinal, problemak, gondok megoldasa pl. munkahelyteremtes meg hasonlok. Koszonom 16/l

Legjobb válasz: www.google.hu és ott minden fennt van! Ird be: prezentáció politika, prezentáció, munkahely, stb....rengeteg kész anyagot találsz!

http://www.google.hu és ott minden fennt van! Ird be: prezentáció politika, prezentáció, munkahely, stb....rengeteg kész anyagot találsz!
http://www.google.com - prezentációkészítés ird be!

Hogy tudnám levideózni a telefonon belül hogy mit csinálok?

Szóval van egy Alcatel OT-990-em. CyanogenMod 7 van rajta. Próbáltam már Z-Screen recorderrel meg ilyenekkel, de nem veszi fel.

Legjobb válasz: Root köteles!

Root köteles!
A kérdező hozzászólása: Rootolva van.
Próbáld ki a többit is! Nézd meg a következõt: "Screen Recorder" - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fanfa.scre.. Nézd meg a következõt: "SCR Screen Recorder Free ★root" - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iwobanas.s..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!