Találatok a következő kifejezésre: Mik azok vércsoportok (20 db)

Mik azok a vércsoportok a pároknál, amiről beszélni szoktak, hogy ütik egymást, hogy a babánál babát okozhat majd, ilett azonnal a megszületésénél talán a kicsin egy vérátömlesztést csinálnak?

Legjobb válasz: Töbször is elolvastam a kérdésedet, de továbbra sem értem. Mi az, hogy a babánál babát okoz? Mit szeretnél kérdezni?

Töbször is elolvastam a kérdésedet, de továbbra sem értem. Mi az, hogy a babánál babát okoz? Mit szeretnél kérdezni?
ha az anya Rh negatív (ritka) akkor folyamatosan vesznek vért és figyelik az ellenanyagtermelést, mivel ha a baba rh pozitív akkor a kettõjük vére üti egymást (megoldják az orvosok, nem kell tõle félni!)
Egyetértek, csak akkor van gond, ha az anya Rh- vércsoportú, bár ez elég ritka úgy hallottam. Ha Rh+, akkor semmi gond nincsen.
A kérdező hozzászólása: babánál gondot okoz... akart lenni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, elírtam a kérdést, de azért rá lehetett jönni:)
Nekem rh - a vércsoportom, és minden trimeszterben kell mennem kontrollra. Mos is megyek, de eddig nem volt semmi baj. Az apa nálunk 0+ én A-
ja, és 33hetes vagyok:D

Mi a vércsoportod? Az enyém "B, , Pozitív (Kíváncsi vagyok tényleg ritka-e az enyém)

Legjobb válasz: annyira nem ritka. A, O, B, AB így megy a sor, tehát A aleggyakoribb, a B kb 16%. Rh poz 85%, Rh neg 15% ritka, de nem nagyon.

annyira nem ritka. A, O, B, AB így megy a sor, tehát A aleggyakoribb, a B kb 16%. Rh poz 85%, Rh neg 15% ritka, de nem nagyon.
nem tudom, milyen
0-
szintén B +
A rh+
0 RH+
0 Rh+ és nálunk a családban mki az
enyém is az..
Én úgy tudom, hogy a 0 a legrtikább. Párom családjában mindenki az.
A 0-ás nem ritka :)
AB Rh+ ezt nem sokan írták látom!
Én egy vérellátó központban dolgozom, naponta több száz plazma megy keresztül a kezemen és én így látom. A+, 0+, (ezek kb egyensúlyba vannak)B+ és AB+ és hozzávetõleg a negatívaknál is ilyen a sorrend. ha mondjuk van elõttem 100 vér, akkor abból kb 30 0+, 30 A+, 15 B+, 5 AB+, 5 A-, 5 0-, 3 B-, és talán van benne 1-2 AB- . Ez az én észre vételem, nem 100%-osan pontos statisztika! Én A- vagyok.
És még egy megfigyelés, hogy a romák általában B+ ak. Kb 100-ból 75, de ezt nem hangoztatjuk. :D
0 Rh-
b+
Átlag minden hetedik ember, de mivel a romák ritkábban adnak vért, ezért lehet átmeneti hiány belõle.
A+ amint látom majdnem a leggyakoribb.
Az enyém A du-variáns (vagy D-variáns). Egyszer A-, egyszer A+ vagyok. A csajom A-, a három fiunk 0+, A+ és A-, a két A-s egy ikerpár. Na erre szabjatok vércsoport-diétát ;-)
0 Rh+
nekem elsõnek volt egy kis probléma a véremmel, aszonták hogy vmi új a vércsoportom, még most is kutatják hogy mi hasonlít az én véremhez :///
Az IWIW-en is kering évk óta egy körlevél az állítólag rendkívül ritka B+ vércsoportról és sokan bekajálják és továbbküldik, én is többször megkaptam már, csakúgy mint azt hogy a Mars bolygó idelátogat hozzánk, akkorának látjuk mint a holdat, stb., az emberi hülyeségnek nincs határa.
Az Rh pozitívak között az AB pozitív a legritkább.
AB+ vagyok :) Akkor nekem ritka?
B+
A kérdező hozzászólása: Akkor tévedtem!Pedig úgy tudtam ritka! :)
0 neg
A+
0+
A +
A+
B Rh(D) pozitív
Még egy B Rh +
AB
0+
szia hát mibõl vetted hogy ritka lenne. aki ezt mondta neked az igencsak butácska. elég gyakori
Az enyém A rh negatív! Rendszeres véradó vagyok és viszonylag ritkának számít a vércsoportom.
A+ tábort erõsítek :)

Ha az anya vércsoportja A RH -, és a gyereké 0 RH +, akkor az apa vércsoportja mi?

Kizárólag 0-s lehet? És pozitív?

Legjobb válasz: te A-0 vagy ,ezek közül az a a domináns ,a 0 recesszíven öröklõdik . ha az apa szintén a-0 t vagy b0-t örökít,akkor is csak 25% esély van rá,hogy 0ás gyereketek legyen . Ha az Apa 00 akkor is csak 25%os esély van a nullás gyerekre

te A-0 vagy , ezek közül az a a domináns , a 0 recesszíven öröklõdik . ha az apa szintén a-0 t vagy b0-t örökít, akkor is csak 25% esély van rá, hogy 0ás gyereketek legyen . Ha az Apa 00 akkor is csak 25%os esély van a nullás gyerekre
Az apáé kizárólag RH+ lehet, viszont az AB0-ás rendszerben lehet A, B és O is, a lényeg, hogy hordozza a 0-ás allélt is (és te is, ezért lehetett a pici 0).
Az apa lehet A és B, valamint nullás is . A - pozitivat nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Ez érdekes, én azt hittem, hogy ilyen esetben az apa csak 0-s lehet, mivel én A-s vagyok, szóval valakitõl örökölnie kellett a picinek a 0-st!:)
A lényeg, hogy két antigénbõl áll a meghatározás. Ha te A-s vagy, az lehet AA vagy A0, a te esetedben A0, a gyerek 00. Mindkét szülõtõl egy antigént örököl. Egy 0-st örökölt az anyától, tehát az apától kell még egy nullás antigén. Ez akkor lehet, ha az apa 00, A0, vagy B0 antigéneket hordoz. Tehát AB-n kívül bármi lehet.
Az apa vércsoportja az alábbiak egyike lehet: 0 RH + A RH + B RH +


Az mit jelent, hogy ABO "0" Rh neg. A vércsoportom? Ez jó vagy rossz?

Legjobb válasz: vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D

vércsoport :9 nekem is ez a vércsoportom! annyi hogy neked csak 0-ok adhatnak vért, de te bárkinek adhatsz! nem hiszem hogy rossz! :D
0 Rh negatívos a vércsoportod, viszonylag ritkább fajta, menj sokszor vért adni.
A kérdező hozzászólása: Mennyire ritka?
Ezt így nem tudom megmondani / a B Rh negatív és az AB Rh negatív ritkább ennél/. De azért jó, mert mindenkinek beadható a véred.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek adhatok vért? Ez biztos?

Régen amig nem ismerték a vércsoportokat, mi történt az anyákkal ha eltérő volt a baba vércsoportja?

Most mondta a Czeizel doki,hogy els? babánál még nem gond hogy eltér? a vércsoport(mert csak a szülés után jut át az ellenanyag) de a többediknél már a terhesség elején átszivárog az ellenanyag. Amig az Rh poz neg faktorokat nem ismerték mi történt ezekkel az anyákkal és babákkal? Nem hiszem,hogy annyira tudtak a "megérzésre" hagyatkozni a n?k(f?leg a család nyomasztó ereje miatt,hogy vele KELL házasodnod). S ugye régen több 4-5 akár 10 gyerek is volt egy családban. Vagy ebben az esetben minden n? meghalhatott? Most ezen elgondolkodtunk a párommal. Van már egy kicsink,én AB neg,árom O poz,kicsi meg A poz. Szóval én is kaptam ANti D-t,de mi lett volna velünk mondjuk 100 -200 vagy akár 500éve ?

Legjobb válasz: Meghalt a baba. Azokban az idõkben sok gyerek született, de sok újszülött, csecsemõ meg is halt.

Meghalt a baba. Azokban az idõkben sok gyerek született, de sok újszülött, csecsemõ meg is halt.
Úgynevezett hydrops foetus alakul ki, és vagy már méhen belül meghal, vagy ahogy írták elõttem is születés után. Ez nagyon súlyos elváltozás, google-zd ki. Bár inkább örülj neki hogy minden oké és már felfedezték mit kell ilyenkor tenni:) Jó egészséget!!
apum sem halt meg csak besárgult és teljes vércserét kapott, igaz ez nem 100-200 éve volt, hanem 45 :)
100-200 éve azért jóval több gyerek hat meg mint a mai világban. Elég csak Semmelweis Ignác felfedezésére gondolni. Ismerõs házaspárnak van két beteg 40 év körüli gyereke, nálunk is vércsoport probléma volt. De nem tudom pontosan mi volt.
Ha az anya RH- vércsoportú, és az elsõ baba RH+, akkor van szó RH összeférhetetlenségrõl. Nálunk is ez van. Ha ilyen esetben nem kap az anya antiD-t és a következõ baba is RH+, akkor azt kilöki a szervezete. Régen sajnos ez esett meg, és a kevésbé fejlett orvostudomány miatt nagyobb volt a csecsemõ halandóság. Ezért volt az 100-500 évvel ezelõtt egy nõnek akár 10 terhessége is volt, és csak 2-3 gyerek érte meg a felnõtt kort. A nagy számok törvénye érvényesült, minél több a terhesség annál nagyobb az esély, hogy a gyerekek közül legalább egy életben marad, és felnõ. Szomorú, de ez volt.
A kérdező hozzászólása: egyszerûen nem tudom felfogni, hogy mit érezhettek hogy 9hónapig bennük növeksik a kicsimajd megsületeik és pár naposan esetleg meghal...A nõ nem is tudott kihez fordulni..Nem hiszem hogy volt védõnõ, meg a család is annyit mondhatott puff neki..
Valószínûleg a negatív vércsoportú anyák és a pozitív vércsoportú babák között többen haltak meg :( Az se lehet véletlen, hogy manapság csak az emberek 15%-a RH negatív, így intézte a természet, a negatív RH nehezebben öröklõdött. Különben nem igazán érdemes azon gondolkodni, mi lett volna velünk több száz éve, mert ott volt még a mindenféle járvány, gyógyíthatatlan betegség, háború, éhínség ( ha pl rossz volt a termés) stb.

A kislányomnak is B+ a vércsoportja? Az enyém és a páromé is B RH+. Van rá esély hogy másmilyen? Sehol nincs feltüntetve hogy mi lehet.

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy másmilyen vércsoportja van. Jó nektek, mert nálunk aztán tényleg bármi lehet. Én A+os, apa meg B-os. :) De egyébként ha alkalomadtán mentek vérvételre, lehet szólni az orvosnak, hogy ikszelje be azt is a papíron.

Nem valószínû, hogy másmilyen vércsoportja van. Jó nektek, mert nálunk aztán tényleg bármi lehet. Én A+os, apa meg B-os. :) De egyébként ha alkalomadtán mentek vérvételre, lehet szólni az orvosnak, hogy ikszelje be azt is a papíron.
A kérdező hozzászólása: 1 éve lesz, és csak mostanában ötlött fel benne hogy egyáltalán nem tudom a vércsoportját.
Sehol nincs benn nekünk se, az meg butaság, hogy nem lehet másmilyen.Mi is ab-sok vagyunk a lányunk pedig b-s.
eü kiskönyve van? abban benne van az elsõ lapon. Vagy hány éves? mert a szülés utáni zárón is rajta van!
Nálunk az egész család AB Rh+, legalábbis párom, én , a kisfiam, anyukám, apukám :) Nem tartom valószínûnek hogy más lenne, ha ti mind ketten ugyan azok vagytok.
Nálunk sem volt, manapság állítólag már nem nézik, legalábbis a kórházban nekem ezt mondták. Arra hivatkoztak, hogy ezért felesleges megszúrni a gyereket, mert ha bármi baleset történik, a helyszínen 1 csepp vérbõl egy tesztcsík segítségével megállapítható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hogy lehet megtudni hogy, melyik van neki. Minden papírját átnéztem, sehol nincs leírva.
Az elsõ vagyok. Az lemaradt, hogy még 0-s is lehet a kislányod vércsoportja és hiába vagytok te és a párod is RH+osak, õ attól lehet -os.
Van esély, hogy másmilyen.Szerintem a terhességi kiskönyvben, vagy a születési zárójelentésben benne van.
Tényleg nincs sehol feltüntetve? Ez tök érdekes, mert nálunk mindkét kisfiamé benne van a kiskönyvükben és a zárójelentésen is. Bár lehet, hogy csak azért, mert én 0 negatív vagyok, így néztek ellenanyagot is. Ja és az is érdekes, hogy a párom B neg, de mindkét fiúnk 0 neg. lett :) ))

Mit jelent? A RH- a vércsoportom, és ellenanyag-szűrést kell ismételni. Azt írták a papíromra, hogy: - Vörösvérsejt ellenes antitestek: enzim-reaktív antitest - A beteg csak választott vörösvérsejt koncentrátummal transzfundálható.

Sajnos a dokinak nem volt elég ideje, és azt mondta, hogy a véd?n?m majd felvilágosít. Viszont vele csak 2 hét múlva találkozom, mert szabin van.

Legjobb válasz: Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot,mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Szia! Én csak annyit tudok segíteni hogy nekem is RH- a vércsoportom és terhesség alatt már 2szer néztek ellenanyagot, mind a 2szer NEGATÍV lett az eredmény. http://www.freeweb.hu/mama-baba/rh.html

Mi van akkor ha az apa vércsoportja RH+, az anyukáé pedig RH-, összeférhetetlenek?

Legjobb válasz: Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.

Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.
Én is rh- vagyok. Elsõ tehességem abortusszal "végzõdött" sajnos, így ott minden vizsgálat nélkül megkaptam az ellenanyagot, amirõl kaptam is egy angol nyelvû igazolásféle kártyát. Ma már vizsgálják termel-e a szervezeted bármit a baba ellen, semmi gond nem lehet. Anyukám idejében nem is nézték a szintet, csak adták az ellenanyagot (õ is negatív és apukám is), mondván mindig csak az anya a biztos! (ez azért mókás) Valaki kérdezte itt régebben miért nem kapott ellenanyagot, az azért lehetett mert valószínû az elsõ babája - lett. Olyankor sem adnak.
Szia.Én is rh- vagyok, a férjem rh+, és az elsõ gyerekünk is rh+lett.Semmi az ég világon nincs ilyenkor.Sõt nekem az elsõnél is csak 2szer néztek ellenanyagot.Szülés után közvetlenül kaptam egy anti-d injekciót, és ennyi.Most a második terhességnél már 7hetesen néztek ellenanyagot, de mivel kb 8.hét körül kissé barnáztam, a bizti kedvéért adtak még egy anti-d, és azt hiszem talán a 24-25, héten néztek mégegyszer ellenanyagot, de minden alkalommal negatív volt.Azt nem tudom vajon néznek e még de szerintem már nem...Szóval semmi gáz. 35hetes kismama
Pontosan gazuk van az elõttem szóloknak, hiszen én magam is RH- vagyok, apa pedig RH+. Kicsit én is aggódom, de egy szorval meg lehet oldani az egészet.
Az elsõ babavalószínû rh+ lesz az anyuka pedig kap egy anti-d-gamma-globulinnevû injekciót, így a második baba már csak rh- lehet, mert a mama-baba összeférhetetlen, de ez a szuri megoldja.Ugyanez volt nálunk ezért mindent megkérdeztem róla
Én negatív vagyok, férjem pozitív. Ilyen esetben semmi gond nincs, terhességed alatt háromszor fognak nézni ellenanyagtermelést. Ez azért kell, mert ha a babád pozitív lenne, akkor a te szervezeted termelhet ellne ellenanyagot, ezt nézik. De elsõ babánál egyáltalán nem szokott gond lenni. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha pozitív, akkor kapsz egy injekciót, ami lehetõvé tezi, hogy a következõ terhességed is rendben legyen. Ennyi. Semmi extra. Ne félj!!! Apáét amúgy meg sem szokták kérdezni...
Szerintem aki nem biztos a válaszban, az ne írjon. Ilyen kérdésnél a vélemény nem elég!
Szüleimnél ugyanez volt a helyzet, anyukám injekciót kapott, hogy ne termeljen a szervezete ellenanyagot, mert én is RH+ lettem, mint az apukám. Mindenképp beszélj orvossal. (Egyébként az RH+ anyukák szerencsésebbek, mert náluk nem számít, hogy az apa RH- vagy+.)
Eddig nagyjából 20* írtam le az oldalon, hogy mi is az RH összeférhetetlenség...Miért nem használod a keresõt mielõtt kérdezel? Az RH az vagy van (ekkor pozitív) vagy nincs (ekkor negatív) valakinek a vérében.Ha te negatív vagy, akkor a szervezeted nem szereti az RH + dolgokat.Azzal semmi baj nincs ha a párod pozitív, csak a magzat ne legyen az.Ha a magzat RH pozitív, akkor elleneanyag termelõdik a szervezetedben a baba ellen.Ez elsõ babánál nem gáz, és szülés utáni egy szurival megoldható, hogy a következõ RH pozitív gyermeket is ki tudd hordani, ne ölje meg a szervezeted. Nagyvonalakban ennyi, ha bõvebben érdekel olvass korábbi kérdéseket!
Nem. Ez nagyon ritkán fordul elõ. Én rh+ vagyok, az apáét nem is tudom (mivel addigra már volt olyan "kedves" és lelépett), de senki nem is kérdezte.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Mi van akkor, ha valakinek a vércsoportjához az van írva, hogy: RHD variáns?

Legjobb válasz: szia,én csak azt tudom,hogy a variáns mit jelent,mert én is az vagyok.se nem pozitiv,se nem negativ.mind kettõ:)

szia, én csak azt tudom, hogy a variáns mit jelent, mert én is az vagyok.se nem pozitiv, se nem negativ.mind kettõ:)
Simán.
Apukád AB poz, tehát van A és B allélja (az allélekbõl ez esetben mindig csak az egyiket öröklöd) és Rh + és - allélja. Anyukád A poz, tehát vagy A és A allélja vagy A és 0 allélja van, valamint Rh + és -. Te ebbõl apukádtól örökölted a B-t és a Rh negatívot, anyukádtól pedig az A-t és az Rh negatívot, azaz AB Rh neg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!