Találatok a következő kifejezésre: Mik azok szövegek (512 db)

Mi az "értelemszerű fordítás"? Szó szerinti, minél szöveg hűebb fordítás?

Legjobb válasz: Épp ellenkezõleg, a szó szerinti fordítás helyett itt az adott szöveg "értelmét"/tartalmát veszik alapul. Azaz itt-ott kicsit más kerülhet bele a lefordított nyelven, ha az jobban kapcsolódik a szöveghez, mint az eredeti szó, vagy kifejezés. (Például egy szóviccet elég értelmetlen szó szerint lefordítani, mivel nagy valószínûséggel elveszti az értelmét.)

Épp ellenkezõleg, a szó szerinti fordítás helyett itt az adott szöveg "értelmét"/tartalmát veszik alapul. Azaz itt-ott kicsit más kerülhet bele a lefordított nyelven, ha az jobban kapcsolódik a szöveghez, mint az eredeti szó, vagy kifejezés. (Például egy szóviccet elég értelmetlen szó szerint lefordítani, mivel nagy valószínûséggel elveszti az értelmét.)
A kérdező hozzászólása: Érdekes, mert számomra is azt jelentette eddig az "értelemszerû fordítás", hogy a szöveg értelmét fordítom, ami azzal is járhat, hogy esetenként szabadabb a fordítás. Viszont van megjegyzésben még az, hogy a szavak visszakereshetõek legyenek. Viszont ez egy szabadabb fordítás esetén nem mondható el.

Mi az a nu-metál? Mi jellemzi a zenét, és a szövegeket?

Meghallgattam pár mudvayne számot ami haverom szerint nu-metál, de valaki leírhatná, hogy pontosan mi ez.

Legjobb válasz: Ezeket legtöbbször a média találja ki, semmi konkrét. Nu -> New Metal - Új Metál olyan metál, ami a modern világot jellemzi, erõs, határozott és semmi máshoz nem hasonlítható. A mára feloszlott System Of A Down az egyik lenagyobb képviselõje, a szövegeket behatárolni nem lehet, legfejebb azt kijelenthetem, hogy semmi sátánista szöveg, inkább társadalmi nézetek, emberi kapcsolatok.

Ezeket legtöbbször a média találja ki, semmi konkrét. Nu -> New Metal - Új Metál olyan metál, ami a modern világot jellemzi, erõs, határozott és semmi máshoz nem hasonlítható. A mára feloszlott System Of A Down az egyik lenagyobb képviselõje, a szövegeket behatárolni nem lehet, legfejebb azt kijelenthetem, hogy semmi sátánista szöveg, inkább társadalmi nézetek, emberi kapcsolatok.
nekem a nu metal eléggé nem jönbe, szerintem elég igénytelen. egy ilyet bárki el tud zörögni egy hónapos gitártudással. az igazi zenékhez, sokkal nagyobb hangszeres tudás kellett, mint amivel a mai élvhajhászok befutkároznak...
A kérdező hozzászólása: látom, törölték a fikázó kommetet amire válaszoltam :D akkor az elõzõ kommentem nagy részét felejtsétek el...
A kérdező hozzászólása: 1: nem mindenkinek egyezik a zenei ízlése. Senkinek nincs joga fikázni a másikat és ez alapján véleményt mondani róla. Ez ugyan az a kaliber, mint hogy minden szemüveges kocka, minden vasalt hajú fiú búza, meg hogy minden nõ qrva. 2: Sistem alatt Sistem of a Down-t értettem, csak valaki nem fogta fel. 3: A Depit nem a zenei minõségért(mert ugye az ne mvalami fényes), hanem a mondanivaló miatt hallgatom, mert azért érdemes. A screamo meg a core-ok pedig egyszerûen csak tetszenek. Kielégítõ magyarázatot adtam minden parasztjának? Köszi az értelmes válaszolóknak, akik nem az oltással foglalkoztak.
a Depresszió az igenis jó zenekar..és eléggé nu-metalos..
Nem, a depresszió egy rakás szar... Igazi nu metal a : P.O.D., a Limp Bizkit, Papa Roach talán még...
A kérdező hozzászólása: ahha... Akkor valami ilyesmi a Depresszió is nem? Egyik kedvenc bandám :D Amúgy én eddig legtöbbször screamot hallgattam, meg core-okat, metálból eddig csak a folk metál mûfaj tudott megtetszeni. Most akkor ráállok erre is :D Köszi a válaszokat, a Sistemet szerettem :D
a Slipknot, a System of a Down, a Linkin Park, a Papa Roach a Limp Bizkit, a Korn, a Deftones és a Soulfly pl.
hát szerintem SlipKnoT inkább a nu metal....
A kérdező hozzászólása: A Beatles számok nagyrésze alap akkordokból áll, mégis zeretjük. Egy Tankcspdát és egy Nirvana-t is el tud játszani bárki, mégis szeretjük. Nem az a lényeg hogy milyen nehéz egy szám, hanem az hogy mennyi fantázia van benne :) Amúgy meg minden mûfajban van igényes és igénytelen zene.

Hogy dughatok meg egy csajt csajok szerintetek mi az a szöveg amitöl gerjedtek es lefeküdnetek velem?

pls

Legjobb válasz: szövegtõl nem gerjednék én be. Ha jól nézel ki, akkor nyert ügyed van. Ha egy ronda pasi nyomná a szöveget, nem hatna meg. Olyannal nem tudnék összefeküdni, aki nem vonz.

szövegtõl nem gerjednék én be. Ha jól nézel ki, akkor nyert ügyed van. Ha egy ronda pasi nyomná a szöveget, nem hatna meg. Olyannal nem tudnék összefeküdni, aki nem vonz.
gyere cica dugni!! erre minden nõ be indul!!
Van egy bankkártyám 5 millio van rajta , kéred?Erre biztos beindul.
"hmm.. ne haragudj, de ilyen nõt még soha életemben nem láttam, valami megragadott benned és nem ereszt el.. hadd kényesztesselek ma éjjel..."
Bocs, de szerintem veled semmilyen szöveggel sem...

Ennek a klipnek az elején mi a szöveg?

Nagyjából értem, de sajnos nem telesen... És még az is érdekelne, hogy Macklemorenak mi a szerepe ebben a dalban? Mert a klip szerint szinte semmi...

Legjobb válasz: Hát Macklemore táncol és rappel végig szinte a klipben, csak szõke parókája van. Azt nemtudom, hogy mi a szöveg az elején.

Hát Macklemore táncol és rappel végig szinte a klipben, csak szõke parókája van. Azt nemtudom, hogy mi a szöveg az elején.
a klip elején arrol beszél hogy messzirõl jött angliából, ahol nagyobb a tánctudás..ezt itt meg kell váltosztatnia...ezért megcsinálja a világ legnagyobb és legjobb táncpartyát...csak táncolnod kell

Mi az értelme ezeknek az Isten Háta Mögött szövegeknek?

"érzik a növéshez kapcsolt csökkenést" "egész számmal osztható férfias kinyilatkoztatás" sorolhatnám.

Legjobb válasz: Kérdezd meg a Pálinkás Tomit! Bár lehet, hogy már nem emlékszik rá. Ezeknek a szövegeknek a szövegkörnyezetben van csak értelme. Vagy füves cigi mellett. Bár én anélkül is érteni vélem.

Kérdezd meg a Pálinkás Tomit! Bár lehet, hogy már nem emlékszik rá. Ezeknek a szövegeknek a szövegkörnyezetben van csak értelme. Vagy füves cigi mellett. Bár én anélkül is érteni vélem.

SOS! Mi az oka annak hogy ha egy weboldalról másolok egy szöveget wordbe akkor a wordben nem a szöveg jelenik meg hanem csak egy részlete?

így néz ki

Legjobb válasz: Melyik Office van a gépeden? A 2003 nem kompatibilis a 2007-el (pl. .doc és .docx). Ettõl rágtam be és totálisan letakarítottam a gépemrõl az összes MSOfficet. Az ingyenes LibreOffice-nak ilyen gondjai nincsenek, mindent olvas, mindent megnyit.

Melyik Office van a gépeden? A 2003 nem kompatibilis a 2007-el (pl. .doc és .docx). Ettõl rágtam be és totálisan letakarítottam a gépemrõl az összes MSOfficet. Az ingyenes LibreOffice-nak ilyen gondjai nincsenek, mindent olvas, mindent megnyit.
LibreOffice kizárólag! Nekem is maximálisan bevált!
#1: teljesen kompatibilis, csak egy kompatibilitási beépülõt kell telepíteni, azt is csak a régi verziókhoz, és az MS ingyenesen kiadta. Az újabb verziók pedig hibátlanul mûködnek a régi fájlokkal.
A kérdező hozzászólása: nekem 2003-as van de tudjátok eddig nem volt gond, vmi át lett állítva és ezért csinálja ezt hogy linkeket szúr be a szöveg helyett.
Legutóbbi frissitésnél szúrhatta el a Microsoft, ha nálad automatikus, akkor ez az oka. Le vele a géprõl, ezt töltsd le, telepítsd a két fájlt (a második a magyar nyelvi fájl), aztán arra mentesz, amire akarsz (kompatibilis az összes MSOffice-val). http://hu.libreoffice.org/letoeltes/
A dal benne van a filmben. Sajnos a szövegét nem tudom meg mondani.bocsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nekem igazából egy sor kellene: "Because, because, because, because, because. Because of the wonderful things he does.". Le tudom fordítani, nem azzal van a gond, hanem a filmbeli eredeti szövegre lenne szükségem. Emlékszik rá valaki?

Mit jelent ezen a linken található szövegben a terminál szó? Mit kell megnyitni mikor azt írja nyissunk meg egy terminált?

http://linux.network.hu/blog/linux-klub-hirei/kurzus-1-progr..

Legjobb válasz: Pontosan azt jelenti, ami oda van írva, nyiss egy terminált. A terminál lényegében egy ablak, a linuxos felületen, amiben elérheted a parancssort. A linuxod menüjében keresd meg az ehhez szükséges programot, vagy ha a GUI-ra nem nagyon van szükséged akkor a CTRL+ALT+F1..CTRL+ALT+F6 vannak terminálok a linuxodon. CTRL+ALT+F7 visszavisz a grafikus felületre többnyire.

Pontosan azt jelenti, ami oda van írva, nyiss egy terminált. A terminál lényegében egy ablak, a linuxos felületen, amiben elérheted a parancssort. A linuxod menüjében keresd meg az ehhez szükséges programot, vagy ha a GUI-ra nem nagyon van szükséged akkor a CTRL+ALT+F1..CTRL+ALT+F6 vannak terminálok a linuxodon. CTRL+ALT+F7 visszavisz a grafikus felületre többnyire.
A kérdező hozzászólása: Akkor win 7-en ezt nem is lehet? :D
Az oldalon alig szerepel kb hatszor a linux felirat. Egyébként természetesen windowson is lehet pythonban programozni, csak terminál nincs.
Windowson használhatod helyette a DOS parancssort. És persze telepítsd a Python Windowsos verzióját.
Persze a Python interpreter nyit magának egy terminál ablakot, tehát ha futtatod, meg fog jelenni a fekete ablak, csak amikor kilépsz belõle, bezáródik.

Mi az egérdal szövege?

Tudjátok: CINCOG CINCOGJ LESZ ITT BULI .na vmi ilyesmi(a Sexbomb zenéjére)

Legjobb válasz: Ó egereckék,énekeljetek velem...gyerünk(3x) minden kiszegér...Vajon mi bébi ez a szercsibát(itt nemértem mit mondXD)Ismered az egérkislány egérlyukát.Amit kérek az még szosze fájt,gyere kicsi minden órájt.Kici az egér de nagyra tör,inkább vagyok nagykutya mint 6ökör.A szívem bátor,a faram jó,egérben cak ez a jó.Cincogj,cincogj,velem cincogj.kici egér ugi nem kell félned itt vagyok,cincogj cincogj,lesz itt buli,egy kis egér ugi-dugi...

Ó egereckék, énekeljetek velem...gyerünk(3x) minden kiszegér...Vajon mi bébi ez a szercsibát(itt nemértem mit mondXD)Ismered az egérkislány egérlyukát.Amit kérek az még szosze fájt, gyere kicsi minden órájt.Kici az egér de nagyra tör, inkább vagyok nagykutya mint 6ökör.A szívem bátor, a faram jó, egérben cak ez a jó.Cincogj, cincogj, velem cincogj.kici egér ugi nem kell félned itt vagyok, cincogj cincogj, lesz itt buli, egy kis egér ugi-dugi...
...háhháhá...kiszegércaj..heheh...figyelj...Gyere ki szombaton a ligetfürdõbe, te leszel a buli legjobb egérnõje.Cincoghatunk egész esztig a melegbe, õrült szexi szerepben.Ne legyen rajtad cak a bikini alszó, felülre lesz nálam a cinosz zackó, lehet hogy majd az kerül alulra, a forrószágban ki tudja..Cincogj, cincogj...
A kérdező hozzászólása: köccike
mi az a rogi?
A kérdező hozzászólása: Felmero..
Szerintem a biológia könyvedben mindenre választ találsz. Valamint az internet tele van érettségi tételekkel, csak választani kell közülük.
Feltétel nélkuli reflex: ami akaratunktól függetlenül mûködik (pl. simaizom-szövet)
Az egyedfejlõdés során az agyhólyag utóagyából kialakult nagyagy hatalmas felülete miatt feltekereddett, ami barázdákat, hasadékokat, tekervényeket eredményezett a felszínén. Ez térkitöltés szempontjából kedvezõ, hiszen a koponya térfogata csupán kb. 1350 cm^3, amiben el kell férnie a központi idegrendszer ezen részének.
Bocsi, elírtam. Nem az utóagyból, hanem az elõagyból fejlõdött ki. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!