Találatok a következő kifejezésre: Mik azok követelmények, (81 db)

Milyen az ének érettségi? Mik a követelmények? Hogyan készüljek rá? Emelt vagy középszinten válasszam?

Most vagyok kilencedikes és eldöntöttem, hogy 11-ben énekb?l csinálok egy el?rehozzott érettségit. ( évig emelt szinten tanultam az éneket, de azért félek t?le egy picit.

Legjobb válasz: Szia! Hétfõn érettségizek énekbõl, úgyhogy tudom mi a követelmény. Zenefelismerés 30perc, asszem 10 lesz vagy max 15..van benne népi hangszer, meg az általános alap mûveltség, nem több..ha elkezded most hallgatni 3 hónap múlva le is érettségizhetsz belõle. Második rész tesztes, itt lehet benne zenetöri, meg szolfézs is. A szolfézs követelmény 2 kereszt, 2 bé ismerete, moll, dúr párokat tudni. Kellenek a hármas hangzatok, meg zenei kifejezések. Most ez így leírva, lehet egy kicsit elrettentõ, de például a kifejezések max 2 A4es oldal.. Tudni kell kottázni, de ha jártál általános iskolába, és ismered a 2 kereszt, 2 bét akkor ez nem jelenthet problémát. Ha mégis, akkor 2 hónap gyakorlás bõven elég. A harmadik szakasza pedig az esszé kérdés. 3 téma közül lehet választani, és 3 oldalt kell írni. A kérdések a zenetöribõl vannak, mint például Erkel és a nemzeti opera, vagy Mozart és a klasszicizmus.. Valóban meg kell tanulni a zeneszerzõket meg a mûveiket, meg a korok jellemzõit, de ez sem vészes, ha idõben elkezded. A szóbelin 20 mûdal, 20 népdal, és egy-két soros szolmizációt kell kihúzni. A népdalnál elemezni kell, új vagy régi stílusú.. A mûdalnál a korról, és az alkotóról kell beszélni. A szolmizációs pár sort is tudod elõtte gyakorolni, mert ezeket az ének tanárok általában megadják, és papírból szolmizálhatod. Tévedés, hogy kell hangszer, mert nem kell, bár án örülnék, mert két hangszeren játszok és ezért semmilyen plusz pontot nem kapok, pedig a tantárgy neve ének-zene. Hát azt hiszem nagyjából elmondtam. 1 év alatt könnyen, fél év alatt folyamatos, rendszeres tanulás mellett nagyon jól fel lehet készülni. Nálunk volt aki 100%ost írt. Megyek is vissza tanulni..

Szia! Hétfõn érettségizek énekbõl, úgyhogy tudom mi a követelmény. Zenefelismerés 30perc, asszem 10 lesz vagy max 15..van benne népi hangszer, meg az általános alap mûveltség, nem több..ha elkezded most hallgatni 3 hónap múlva le is érettségizhetsz belõle. Második rész tesztes, itt lehet benne zenetöri, meg szolfézs is. A szolfézs követelmény 2 kereszt, 2 bé ismerete, moll, dúr párokat tudni. Kellenek a hármas hangzatok, meg zenei kifejezések. Most ez így leírva, lehet egy kicsit elrettentõ, de például a kifejezések max 2 A4es oldal.. Tudni kell kottázni, de ha jártál általános iskolába, és ismered a 2 kereszt, 2 bét akkor ez nem jelenthet problémát. Ha mégis, akkor 2 hónap gyakorlás bõven elég. A harmadik szakasza pedig az esszé kérdés. 3 téma közül lehet választani, és 3 oldalt kell írni. A kérdések a zenetöribõl vannak, mint például Erkel és a nemzeti opera, vagy Mozart és a klasszicizmus.. Valóban meg kell tanulni a zeneszerzõket meg a mûveiket, meg a korok jellemzõit, de ez sem vészes, ha idõben elkezded. A szóbelin 20 mûdal, 20 népdal, és egy-két soros szolmizációt kell kihúzni. A népdalnál elemezni kell, új vagy régi stílusú.. A mûdalnál a korról, és az alkotóról kell beszélni. A szolmizációs pár sort is tudod elõtte gyakorolni, mert ezeket az ének tanárok általában megadják, és papírból szolmizálhatod. Tévedés, hogy kell hangszer, mert nem kell, bár án örülnék, mert két hangszeren játszok és ezért semmilyen plusz pontot nem kapok, pedig a tantárgy neve ének-zene. Hát azt hiszem nagyjából elmondtam. 1 év alatt könnyen, fél év alatt folyamatos, rendszeres tanulás mellett nagyon jól fel lehet készülni. Nálunk volt aki 100%ost írt. Megyek is vissza tanulni..
nézd meg az OM.hu oldalon az elõzõ évek ének érettségijeit.. Nem olan könnyû am, amilyennek tûnik. Nálunk is sokan választották annó a tesit, éneket, mondván hogy pofon egyszerû.. Hát tudod a biológiások, földrajzosok, fizikások sokkal-sokkal jobb érettségit írtak és nem szivatták õket.. Úgy tudom kell tudni kottát olvasni, kell énekelni, kell tudni a hangokat mindenhogy, és ha jól tudom kell egy hangszer.. De ezekben nem vagyok biztos, csak tudom, hogy aki énekbõl érettségizett, annak kötelezõ volt az énekkar is. Nézz utána, érdeklõdj a tanárodtól, biztosan segít. (Ha nem zenei pályára készülsz nem érsz el vele semmit, akkor már inkább érettségizz a másik nyelvbõl, ha van)
én úgy tudom kottázás orrba-szájba, meg mûvészettörténet.zeneszerzõk meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én úgy gondoltam mivel az angol kötelezõ, német nyelvvizsgát is megcsinálom plussz énekbõl érettségizek. Mert ha így csinálom akkor a német nyelvvizsgáért pluszpont jár, nem? Esetleg tudtok javasolni valami segédanyagot az énekhez? Szeretnék nagyon komolyan felkészülni rá.
Pár szolfézskönyvet nyiss fel, könyvesboltokban lehet kapni.Én odaadnám neked ha tudnám hol vannak, pedig 8 évig jártam, de am nemhiszemhogy még kottát is tudnék olvasni
Ja a dalokat el is kell ám énekelni :D És az nem biztos, hogy érthetõ volt, hogy az kottázni azért is kell tudni, mert az egy külön feladat, rész.

Mik a követelmények az ELTE-re?

Próbálok világos lenni. Csillagászatot szeretnék tanulni és ennek az eljárását értem (úgy-ahogy) viszont a felvételivel kapcsolatos követelményeket sehol se találom. Fizika alapszakra szeretnék jelentkezni. Milyen érettségiket szükséges elvégeznem? (és persze milyen szinten?)

Legjobb válasz: Földtudomány alapszakkal is mehetsz csillagász mesterképzére. forrás: http://www.felvi.hu/diploman_tul/tanulj_ujra/mesterszak_kereso Azt, hogy mik az érettségi követelmények földtudományra, megnézheted itt: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek

Földtudomány alapszakkal is mehetsz csillagász mesterképzére. forrás: http://www.felvi.hu/diploman_tul/tanulj_ujra/mesterszak_kereso Azt, hogy mik az érettségi követelmények földtudományra, megnézheted itt: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek


Miben célszerű hazavinni a kórházból a babát? Hordozóban vagy gyerekülésben? Mi az EU követelménye ezzel kapcsolatban? Első pocis vagyok és sajna erről még nem tudok semmit

Legjobb válasz: Gyerekülésbe nem tudsz és nem is szabad beletenni a babákat. Hordózóban vigyétek, ezt még hónapokig fogjátok használni, de az is lehet, hogy egy évig is. EU követelmény hordozó az újszülöttnek!

Gyerekülésbe nem tudsz és nem is szabad beletenni a babákat. Hordózóban vigyétek, ezt még hónapokig fogjátok használni, de az is lehet, hogy egy évig is. EU követelmény hordozó az újszülöttnek!
nem tehetek róla h nem tudtok olvasni.... kapjátok be!! Nem csak 1 válasz alapján fog dönteni...
szia, mi vettünk neki autóba beköthetõ hordozót és abban hoztuk haza, végig aludta a hazautat. Ha kifogod akciósan lehet venni már 10e körül eu szabványosat. Megéri mert bárhová viheted benne autóban is vagy kézben is pl ha bevásárolni mész és nincs kire hagyni. Az én kis manóm most 7hetes és elvan benne ha megyünk valahová. Van amikor otthon hintáztatom benne, de olyat is olvastam itt, hogy egy kötéllel hintának tették fel egy kampóra a gyerek meg állatira élvezte!-ezt majd mi is kipróbáljuk késõbb, szóval a hordozó elég sokoldalú.
Ekkora hülységet miért kell írni hogy pólyában és hordozóba bekötve? A pólyában nem tudod bekötni a hordozóba. Vagy hordozóban szabad, vagy beköthetõ mózesben. És a pólya amúgy sem egészséges, nem szabad használni ha nem akarod hogy kötött legyen a csípõje. Boldog babázást.
Vagy mózeskosár..... Én abban vittem haza.
2. vagyok. Tényleg, igazad van, van beköthetõ mózes is!
Miért lenne hülye egy elsõ babáját váró kismama aki tapasztalatlan? Nem a kérdés és a kérdést feltevõ a hülye, hanem te aki hülyeségeket írsz! Nem azt írtad hogy hordozó, vagy pólya, hanem azt hogy hordozó, pólya. Ha már jó tanácsot nem tudsza adni, akkor rosszat meg ne adj!
Hordozó és pólya?Édes Istenem, miket hordasz össze!!!A hordozó tökéletes, pláne, ha olyan babakocsitok van, amihez van, mert azt elég sokáig tudja majd használni.A beköthetõ mózes is maximálisan biztonságos, csak azt nem tudjátok annyira kihasználni(az ára viszont borsos)
szted tud ülni már egy csecsemõ a gyerekülésben? Hordozóban, pólyában vidd haza, minél kényelmesebb legyen neki.
Ne hari, Kedves "pólyás" válaszoló, de ha mindenki félre értette, akkor a megfogalmazásodban van a hiba...a hordozóban, pólyában számomra is azt jelenti, h ebben a 2-ben.De a hordozóban, vagy pólyában, esetleg a hordozóban, illetve pólyában, teljesen egyértelmû.Nem csesztetni akarlak, csak a véleményemet írtam le.És ne hülyézd le azt a kismamát, akinek valóban egész egyszerûen fogalma sincs, hogyan mennek ezek a dolgok, és itt kér segítséget nála tapasztaltabbaktól. 2 gyerekes anyuka
Én nem vitáznék, de látod h nem hagynak békén. ui.: a pólyás :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük a válaszokat! Sokat segítettetek! Ne veszekedjetek!Nem éri meg! Gondoljatok magatokra és a babátokra!A feszültséget Õ is érzi!
Ne vesszetek ezen össze sztem! Kötelezõ a hordozó, a beköthetõ mózes nem tudom, h szabályos-e. Kresz szerint a hordozó az. Viszont csak pólyában nem viheted a kicsit, azért megdádáz a rendõr bácsi. ;) És nem is biztonságos.
le lehet pontozni, de az is hülye aki azt kérdezi h gyerekülésbe hazaviheti-e. Nem mondtam h pólyába + hordozóba, hanem valamelyik a kettõ közül.
Kedves kérdezõ! Ne foglalkozz a vita részével, csak a konkrét válaszokkal. Majd ha megszületik a picid, úgyis rá fogsz jönni, hogy tök mindegy mit és hogyan csinálsz, az úgyis rossz lesz valakinek! :DDD Akkor fogod csak igazán megtudni, milyenek is a nõk valójában :) Boldog babavárást, könnyû szülést kívánok és kitartást az elsõ hetekhez! (08:21-es)
felvi.hu
A kérdező hozzászólása: kerestem felvi-n de nem találtam! egyetemista segítségével sem

Amerikában szeretnék egy filmes/média fõiskolán, vagy egyetemen tanulni, mik az alap elengedhetetlen követelmények ahhoz, hogy engem oda felvegyenek?

Minden, ami kell, pénz, zöldkártya ,érettségi mi kell oda pontosan?

Legjobb válasz: Azt az adott egyetem honlapján kéne megnézned. Ami biztos kell: minimum középfokú TOEFL nyelvvizsga, SAT-teszt. Érettségizni is kell általában és azt is beleszámítják. Zöldkártya nem kell, tanulói vízumot kérvényezhetsz és ha már felvett az egyetem, akkor esélytelen, hogy nem adnak (hacsak nem vagy büntetett elõéletû). Mi kell még? Pénz:) De járj utána az egyetem honlapján, mert mindenhol mást kérnek.

Azt az adott egyetem honlapján kéne megnézned. Ami biztos kell: minimum középfokú TOEFL nyelvvizsga, SAT-teszt. Érettségizni is kell általában és azt is beleszámítják. Zöldkártya nem kell, tanulói vízumot kérvényezhetsz és ha már felvett az egyetem, akkor esélytelen, hogy nem adnak (hacsak nem vagy büntetett elõéletû). Mi kell még? Pénz:) De járj utána az egyetem honlapján, mert mindenhol mást kérnek.
Az jó, hogy céltudatos vagy. Elolvastad a honlapon? Amúgy én is gimnazista vagyok:)
A kérdező hozzászólása: Még csak gimnazista, csak már elõre szeretném tervezgetni a jövõmet, és tisztában lenni rendesen a dolgokkal... :)
:) Amúgy most mennyi idõs vagy?
Mondjuk valószínûleg a Programs&Admissions-ban lesz. A How to apply menüben.
Most bocs, de nincs idõm megnézni. Elsõsorban írnod kéne az egyetemnek és ott eligazítanak.
A kérdező hozzászólása: Itt van mondjuk ez az egyetem... [link] Itt hol találom a követelményeiket?
A TOEFL nyelvvizsga általában elég, ha középszintû. A SAT-hoz már komolyabb nyelvtudás kell, de közel sem anyanyelvi szintû. De nézd meg az egyetem honlapján. Van olyan, hogy a SAT-on nem is kell megírni az egész tesztet, csak azokat a részeket, amiket az egyetem kér.
A kérdező hozzászólása: Rendben, és még egyszer köszönöm!! ;) 1. Anyanyelvi szinten tudni kell angolul--> TOEFL vizsga. 2. SAT tesztet megírni, lehetõleg jól. 3. Érettségi, Feltehetõleg utolsó 2 év jegyei. 4. Ajánlólevél.
Nagyon ritka, hogy kérik. De szerintem akkor is csak az utolsó 2 év
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszi. És az itteni gimnáziumi érettségi átlaga kell Amerikába, vagy esetleg a 4 év alatt szerzett év végi jegyek? Mert ilyet is hallottam. :O
A kérdező hozzászólása: Igen olvasgattam még nem nagyon volt idõm átnézni mindent de nagyjából tényleg azt kérik amit mondtál... Csak az ilyen tényleg menõbb egyetemeknél mennek bele a jegyeidbe méghozzá úgy hogy megnézek hogy te az osztályodban benne vagy-e a felsõ rétegben. Tehát az ilyen 4, 3 átlagú tanulók között.. Kemény. De az ilyen külön filmes egyetemeknél amik nem egy nagyobb egyetem szakán érhetõek el ott visszafogottabbak a dolgok. A jogi és orvosi egyetemek a legdurvább követelményekkel rendelkezõek.. :)

BME-VIK villamosmérnök szakon mik a követelmények az év során?

A tantervet már tudom, csak azt nem találtam meg, hogy milyen kötelezettségek vannak egy szemeszterben. Tehát milyen követelményeknek kell megfelelni, mire kapunk jegyeket év során, mennyi házi feladat van?

Legjobb válasz: Bár én infón végeztem, de túl nagy különbség nincs. Fõleg az elsõ 3-4 félévben van egy rakat zh, ami kb. azt jelenti, hogy 6-7. héttõl kezdve a 14. hétig, heti 1-2. Ha buksz, akkor ennél több. Aztán késõbb, szakirány felé közeledve már kevesebb zh, kicsit több házi. Vannak félévközis tárgyak, ami azt jelenit, hogy a félév során írt zh-k és esetleges házik eredménye adja meg az évvégi jegyet. Vannak vizsgás tárgyak, itt a zh-k, házik csak az aláíráshoz elegek, a végsõ jegyet vizsgán lehet megszerezni. Ha tanterv szerint haladsz, 4 vizsga van félévenként. Vannak még labor jellegû tárgyak, itt általában az órai munkát osztályozzák és elõfordulhat házi is. Jó tanácsnak elsõkörben annyit mondanék, hogy próbálj meg mindenbõl elsõ átmenni elsõre, fõleg zh-n, mivel a pótzh-k álatlában már 1(2-10) fokkal nehezebbek.

Bár én infón végeztem, de túl nagy különbség nincs. Fõleg az elsõ 3-4 félévben van egy rakat zh, ami kb. azt jelenti, hogy 6-7. héttõl kezdve a 14. hétig, heti 1-2. Ha buksz, akkor ennél több. Aztán késõbb, szakirány felé közeledve már kevesebb zh, kicsit több házi. Vannak félévközis tárgyak, ami azt jelenit, hogy a félév során írt zh-k és esetleges házik eredménye adja meg az évvégi jegyet. Vannak vizsgás tárgyak, itt a zh-k, házik csak az aláíráshoz elegek, a végsõ jegyet vizsgán lehet megszerezni. Ha tanterv szerint haladsz, 4 vizsga van félévenként. Vannak még labor jellegû tárgyak, itt általában az órai munkát osztályozzák és elõfordulhat házi is. Jó tanácsnak elsõkörben annyit mondanék, hogy próbálj meg mindenbõl elsõ átmenni elsõre, fõleg zh-n, mivel a pótzh-k álatlában már 1(2-10) fokkal nehezebbek.
Ja és ha vik.bme.hu-n megnézed a tantervet, akkor tárgyanként láthatod, hogy mi az anyag és mik a követelmények.

Bankettre milyen ruhát vegyek? MI az ami úgymond követelmény/ elvárás a ruhával kapcsolatban, és mi az ami már túl sok?

Mindkett?höz linket tudnátok küldeni?

Legjobb válasz: Szerintem túlzásba azért nem lehet vinni a bankett pont olyan esemény ahol passzolnia kell a cipõnek,hajnak,ruhának,sminknek stb-nek egymáshoz. Szerintem nézz be a H&M-be tavaly mi is ott vettünk ruhát.Meg most le is vannak árazva.De zarában,orsayben,promodban is meg lehet nézni õket esetleg kérdezd meg az eladókat. Vagy menj el a garay piacra(ami már nem piac nagyker boltok vannak)ott eléggé olcsón vehetsz nagyon szép ruhákat

Szerintem túlzásba azért nem lehet vinni a bankett pont olyan esemény ahol passzolnia kell a cipõnek, hajnak, ruhának, sminknek stb-nek egymáshoz. Szerintem nézz be a H&M-be tavaly mi is ott vettünk ruhát.Meg most le is vannak árazva.De zarában, orsayben, promodban is meg lehet nézni õket esetleg kérdezd meg az eladókat. Vagy menj el a garay piacra(ami már nem piac nagyker boltok vannak)ott eléggé olcsón vehetsz nagyon szép ruhákat
A legjobb megoldás lányoknak s fiúknak, ha vesznek egy egybe részes sötét ruhát és feldobják egy-két kiegészítõvel.

Ha az IBM-nél szeretnék dolgozni Magyarországon, akkor mi a követelmény a felvételhez?

Számít az érettségi? Angol tudás Profi szinten szükséges? Milyen f?iskolát/egyetemet kell kijárni hozzá? -Igaz hogy kb. 800 forintot lehet ott keresni?

Legjobb válasz: Az IBM több dologgal is foglalkozik. Javaslom kezd a honlapjukon: http://www.ibm.com/hu/hu/ Több ismerõsöm is dolgozik náluk, a fizetés igaz és még többet is lehet keresni ( attól függ mivel foglalkozol, mi a pozíciód ). Õk felsõfokú mûszaki végzettségûek ( BME ), informatikusok. Angol nyelvtudás természetesen elengedhetetlen. Nem tudom mostanság, hogy megy egy felvételi elbeszélgetés, én szintén multinál dolgozom - de õket nem érdekelte milyen nyelvvizsga papírom van. Nemes egyszerûséggel az egyetlen magyar én voltam a meghallgatáson.

Az IBM több dologgal is foglalkozik. Javaslom kezd a honlapjukon: http://www.ibm.com/hu/hu/ Több ismerõsöm is dolgozik náluk, a fizetés igaz és még többet is lehet keresni ( attól függ mivel foglalkozol, mi a pozíciód ). Õk felsõfokú mûszaki végzettségûek ( BME ), informatikusok. Angol nyelvtudás természetesen elengedhetetlen. Nem tudom mostanság, hogy megy egy felvételi elbeszélgetés, én szintén multinál dolgozom - de õket nem érdekelte milyen nyelvvizsga papírom van. Nemes egyszerûséggel az egyetlen magyar én voltam a meghallgatáson.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! írjatok még komikat!

A szegedi Rendészeti Szakközépiskolába hogyan lehet bekerülni? azt tudom, hogy az alkamassági vizsgákon meg kell felelni, de tanulmányilag mi a követelmény? vagy ponthatár? Vagy mi alapján szelektálnak még a felvételizők közül?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom nem nézik az érettségi sem az évvégi eredményed.A lényeg, hogy legyen érettségid, az eredménye nem számít.A pontok a következõkbõl jönnek össze: fizikai alkalmassági vizsga+mûveltségi teszt(történelem+társadalom ismeret) a fizikai alkalmassági vizsgán 125 pontot lehet elérni,itt csak akkor engednek át, ha ebbõl 80 megvan... a mûveltségi teszt meg azthiszem 100 pontos. Hogy itt is átmenjél legalább a felét el kell érned!tehát amennyi pontot összeszedtél ezekbõl azok alapján értékelnek. Lehet plussz pontokat is szerezni, pl jogsi,nyelvvizsga! Én is idén jelentkezek Rendészetibe csak én Miskolcra:) Remélem segítettem!sok sikert:)

Szia! Én úgy tudom nem nézik az érettségi sem az évvégi eredményed.A lényeg, hogy legyen érettségid, az eredménye nem számít.A pontok a következõkbõl jönnek össze: fizikai alkalmassági vizsga+mûveltségi teszt(történelem+társadalom ismeret) a fizikai alkalmassági vizsgán 125 pontot lehet elérni, itt csak akkor engednek át, ha ebbõl 80 megvan... a mûveltségi teszt meg azthiszem 100 pontos. Hogy itt is átmenjél legalább a felét el kell érned!tehát amennyi pontot összeszedtél ezekbõl azok alapján értékelnek. Lehet plussz pontokat is szerezni, pl jogsi, nyelvvizsga! Én is idén jelentkezek Rendészetibe csak én Miskolcra:) Remélem segítettem!sok sikert:)
Az elõzõ teljesen jól írta, de azért olyan 190 pont körül minimum érdemes összeszedni mert idén pl. 186 volt a ponthatár, és ez csak emelkedni fog szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!