Találatok a következő kifejezésre: Mik azok fanfiction-ök (2 db)

Mik azok a fanfiction-ök?

Rendre találkozok a kifejezéssel, nyílnak fanfiction oldalak egy-egy film vagy színész köré, de mit is jelent ez?

Legjobb válasz: A fanfiction-ök rajongók által írt történetek általában valamely filmhez vagy tévésorozathoz kapcsolódóan.

A fanfiction-ök rajongók által írt történetek általában valamely filmhez vagy tévésorozathoz kapcsolódóan.
folytatás, vagy egy- egy rész más szemszögbõl- i leírása, esetleg valamilyen történet átírása

Konkrétan mik azok a fanfiction-ok?

Konkrétan.

Legjobb válasz: Egyszeûen olyan történetek, amiket valaki egy valóban létezõ, pl. könyv alapján kitalál és a saját fantáziája és elképzelései alapján írja tovább a sztorit vagy talál ki új történetet a már meglévõ szereplõkkel.

Egyszeûen olyan történetek, amiket valaki egy valóban létezõ, pl. könyv alapján kitalál és a saját fantáziája és elképzelései alapján írja tovább a sztorit vagy talál ki új történetet a már meglévõ szereplõkkel.
A kérdező hozzászólása: Az k..rva ciki.... Nem?
Szerintem meg hadd döntse el mindenki, mivel szórakoztatja el magát. Amúgy meg legalább használja az ember ilyenkor a fantáziáját meg a fogalmazókészségét. Az meg sosem árt. Jobb, mintha [email protected] fetrengene valahol.
A kérdező hozzászólása: de most várj! Kaptam e-mail-ben ízelítõt három könyvrõl. Mind háromra azt mondták, h Fanfiction. - Gyémántfiú, Árnyékvilág, meg a Boszorka fénye, de szerintem az utolsó nem az. A másik kettõt sem értem, miért.
A kérdező hozzászólása: Nem is mondtam, h baj. Csak nem ciki?
Miért lenne az? :) Szerintem egyáltalán nem! Igaza volt az utolsó válaszolónak, fogalmazóképesség és fantázia :D Mindenki maga dönti el, hogy egy meglévõ történetet, hogyan akarna folytatni, ha mondjuk olyan a történet, hogy lehet is. Magam rengeteg ilyet ismerek, vannak jók, rosszak... végtelen a választék... Van, aki fanfictionokkal kezdte és végül átírta egy könyvbe, más nevekkel :) Szóval... :D
A kérdező hozzászólása: Ez így elég vicces, és érdekes, ahogy elmondtad. Nem kell sírni azon, hogy vége a kedvenc könyvemnek, hanem folytatom :D Asszem kezdem kapizsgálni a lényeget! :D
A kérdező hozzászólása: Nem azért tartom cikinek, mert... Hanem mert oké, hogy valaki imád egy könyvet, de van annak a könyvnek egy írója, aki imádja a saját könyvét, és én például utálnám, ha alaki belekotnyeleskedne az én munkámba, bármennyire is bóknak venném, hogy ennyire szeret. Aztán meg: azért ciki, mert basszus, van tehetsége, és akkor miért nincs fantáziája? Annyi jó ilyesmit olvastam - technikailag értve - és miért nem írna mást? Ez a ciki benne. Hogy újra rágjuk valaki lerágott csontját. De ettõl függyetlenül még mindig remek szórakozásnak tartom, és nem mondom azt, h én sosem képzeltem el egy könyvet, máshogy, mint van.
Igazából, már a fanficcek szó alatt, sokszor nem a konkrét fanficcek-et értjük, hanem mindent ami névtelen író története. De egyébként igazad van, miért nem talál ki valami újat!? Részben én is így gondolom, ugyanakkor szeretem olvasni a fanfictionokat, mert sokszor az adott "kedvenc, fav" történetünknek nem olyan a befejezése amilyet mi szeretnénk, mi vártunk és ilyenkor jó olyan befejezést, átdolgozott történetet olvasni, ami úgy végzõdik, vagy hasonlóan ahogyan mi szeretnénk. Happy End. Vagy mert szeretnének többet kapni abból az adott filmbõl, történetbõl. (: Abban is egyetértek, hogy utálnád, ha valaki a te történetedbõl csinálna ún. "másolatot". Nem tudom megítélni. Igazából a fanok szeretik, talán így a könyvek/filmek is jobban kopnak, gõzöm sincs.^^ de az biztos, hogy rengetegen szeretnek ilyeneket olvasni. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!