Találatok a következő kifejezésre: Mik azok dolgok amiket gyógyszertárban (4 db)

Mik azok a dolgok amiket gyógyszertárban kell beszereznem az újszülöttnek, de már recepten kívül?

Úgy értem h a receptek megvannak de azt csak a születése után lehet kiváltani.Van még valami amit még szülés el?tt megtudok venni? Pl kamilla tea?

Legjobb válasz: szia! vannak ezek a kifejezett babateák!!azt lehet kapni a dm-ben vagy a rossmannban is!!de nekem a védõnõm mivel nem szoptatok csak tápszeres nekem a baba van ezek az instantteák azt is adhatsz neki nyugottan hiába va ráírva hogy 4 hónapos kortól!!van ez a hipp kamillatea az is nagyon jó! de ha szoptatni fogsz mindenki azt mondja hogy ne adj neki teát de szerintem ez butaság!! mert csak szomjas az a gyerek!!gézlapot vehetsz még gyógyszertárból!!meg steril vattát is az elsõ hónapba!! más nemjut eszembe hírtelen!!remélem tudtam segíteni!!grat a babához!:)

szia! vannak ezek a kifejezett babateák!!azt lehet kapni a dm-ben vagy a rossmannban is!!de nekem a védõnõm mivel nem szoptatok csak tápszeres nekem a baba van ezek az instantteák azt is adhatsz neki nyugottan hiába va ráírva hogy 4 hónapos kortól!!van ez a hipp kamillatea az is nagyon jó! de ha szoptatni fogsz mindenki azt mondja hogy ne adj neki teát de szerintem ez butaság!! mert csak szomjas az a gyerek!!gézlapot vehetsz még gyógyszertárból!!meg steril vattát is az elsõ hónapba!! más nemjut eszembe hírtelen!!remélem tudtam segíteni!!grat a babához!:)
Szia. Nekem azt mondta a védõnõ, hogy amiket az orvos fõl ír dolgokat, azt recept nélkül is lehet a gyógyszertárba kérni, nem drágább recept nélkül.36 hetes kismama
Amennyiben szoptatni fogsz, teljesen felesleges bármilyen teA.
A kérdező hozzászólása: A kamillateát példának írtam.Van még valami amit vennem kell?Mert a védõnõmmel már nem tudok beszélni a szülésig, és nincs semmi segítségem.Köszi
Szia!sok fontos infót már leírtak, de nekem még eszembe jutott a szaliciles alkohol, amivel a baba köldökét kell tisztítani.És vegyél dermoforin sebhintõport is rá.Én a kamillát a szemére használtam mert sokszor becsípásodott neki.vegyél pl.babaollót is .én bórvízzel mostam a cicimet szopizás elõtt, így tuti nem kap semmilyen szájpenészt a baba.Csak egy gézlappal letörlöd szopi elõtt és kész.Nem kell lemosni sem.hirtelen nem jut más eszembe.Jó egészséget nektek.
Ezeket bõven ráér akkor kiváltani, amikor megszületik a baba. Mármint ne te szaladj el érte persze, hanem az apuka vagy a nagyi. De nem értem, hogy hogy csak akkor lehet kiváltani, amikor megszületik? Hiszen akkor még nincs is TAJ-kártya, az is idõ, mire elkészül. Ezeket már most is kiválthatod. Más nem kell patikából, csak amit felírnak, pl. a fürdetõ kérm, popsi krém, alkohol, olaj, germicid kúp, K vitamin, D vitamin (vigantol), ilyesmik. De ha ezeket recept nélkül is kiadják és nem drágább (valaki ezt írta), akkor minek van recept? Szerintem recept nélkül nem adnak alkoholt.
az elõzõ válaszoló vagyok csak elfelejtettem még egy pár dolgot: -Hydrophylles fürdetõkenõcs -unguentum infantun fonoVII hungaro-gal(gyermek kenõcs) -melltartó betét -orrszívó nos ez amelyik neked szimpatikusabb én kézit vettem, de van elektromos és porszívós is. -lázméró: itt is van választék bõven én vettem egy digitálist is 1200.-ért meg egy higanyost is 200ft.-ért, azért biztosabb ha 2 van netán elromlik a digitális akkor mégiscsak legyen valamilyen ami jó. a baj mindig akkor jön amikor az ember nem számít rá. -fülltisztító(elsõsorban a köldök ápolásához) mert a baba fülét nem szabad piszkálni. na remélem mindent leírtam:-) -
Amíg nincs a babának TAJ száma, az anyáét kell ráírni úgy, hogy az eslõ számjegy 8-as legyen! A többi adat a babáé. Amíg kórházban vagytok, apuka kiválthatja. A kamillával vigyázzatok, mert elõfordulhat, hogy allergizál! Valaki írta, hogy az anyatej étel, nem értek egyet: az eleje mindig vizes, az a szomjoltó, és szopi közben termelõdik a zsírosabb hátsó tej, ami ételnek felel meg...
A gyerekorvos írja fel a recepteket és csak akkor váltsd ki mert igenis nagy az árbeli különbség!!!

Mik azok a gyógyszertári dolgok, amiket a gyerekorvos ír fel? Kb. mennyit kell szánni rájuk?

Legjobb válasz: Mire gondolsz? Popsikenyõcs, fürdetõ, vagy mi? Szoktak kamillateát fürdetõ krém, popsi krém, alkohol, olaj, gézlap a köldökre, D vitamin. Felírni esetleg az utóbbit kell. Lázmérõ. 3000 ft

Mire gondolsz? Popsikenyõcs, fürdetõ, vagy mi? Szoktak kamillateát fürdetõ krém, popsi krém, alkohol, olaj, gézlap a köldökre, D vitamin. Felírni esetleg az utóbbit kell. Lázmérõ. 3000 ft
Nekünk felírt egy 400 g-os fürdetõt, egy 200 g-os popsikenõcsöt, 1 orrcseppet (100 Ft), D, K-vitaminokat, 400 g-os testápolót. Ezek pár Ft híján 5000-be kerültek.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezekre az újszülött dolgokra gondoltam... szóval kb. 5000.- ... ok, köszi!
húú nekünk nagyon sok felelslegeset írt fel és a végén rájöttünk hogy a fürdetõn, alkoholon(köldökcsonkra)és a vigantol olajon és a d vitaminon kívül másra nem is lett volna szükség de kb ez mind 50ezer aztán ha pocakfájós lesz mehetsz naponta patikába infacol, espumisan, baby tea, Gripe water(1hós kortól)egy vagyon lesz az elsõ hónap:)
2. vagyok. Igen, az alkoholt és a hintõport kihagytam, de az 5-ösben ez is benne volt.

Mik azok a dolgok amiket a babának kell megvenni a gyógyszertárban?

Ha a háziorvos felírja akkor nem olcsóbb?A vitamint a babának csak receptre adják?37 hetes vagyok és szeretném beszerezni ezeket a dolgokat is.

Legjobb válasz: mindent felír a doki. de nálunk úy volt, hogy én még bent voltam a kórházban, felhívtam a védõnõt, aki felíratta a gyermekorvossal, apa meg elment a dokihoz, és az odaadta neki a recepteket. így mire hazamentünk, minden megvolt :) Lesz Konakion (K vitamin), D vitamin, popsikenõcs, fürdetõkrém és hintõpor meg alkohol (utóbbi kettõ a köldökhöz)

mindent felír a doki. de nálunk úy volt, hogy én még bent voltam a kórházban, felhívtam a védõnõt, aki felíratta a gyermekorvossal, apa meg elment a dokihoz, és az odaadta neki a recepteket. így mire hazamentünk, minden megvolt :) Lesz Konakion (K vitamin), D vitamin, popsikenõcs, fürdetõkrém és hintõpor meg alkohol (utóbbi kettõ a köldökhöz)
Amikor hazamentek a babával, aznap vagy másnap kimegy a háziorvos, és szépen kezedbe nyom vagy 5-8 receptet. Testápoló kenõcs, fürdetõ krém, olaj a köldökre, hintõpor a köldökre hajlatokra, K-vitamin, D-vitamin és még lehet kifelejtettem valamit. aztán apuka kiváltja vagy valaki...Így jársz a lehetõ legjobban, hisz ezek nem drága dolgok felírva. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A védõnõm tanácsolta, hogy vegyek meg mindent, viszont hallottam, hogy másnak felírták.A vitaminra azt mondta, hogy csak akkor kell ha koraszülött a baba és azt majd õ hozza ki ha kell. Azért is kérdeztem rá, mert mindent máshogy mond és csinál mit ahogy kellene, nem voltam benne biztos, hogy jó tanácsokat adott.
K vitamin=Konakion ampulla. azt addig kell adni heti egszer ha anyatejes a baba. Mihelyt tápszert kap vagy hozzátáplálsz akkor már nem kell. D vitamin, minden babának kell 2 hetes korától ha jól emlékszem. 1 csepp naponta az elsõ évben. Utána a következõ két évben nyáron nem kell adni. De 3 éves koráig van a D vitamin. Ezek születési idõtõl független vitaminok. Igen...a védõnõk sokszor túl okosak. :) Vannak jók persze, de vannak ajjajjjjjj :)
Nekem még szülés elõtt felírták ezeket:alkohol, hintõpor-köldökre, popsikenõcs, d-vitamin, k-vitamin, fürdetõkrém(így utólag visszagondolva ezt biztosan nem váltanám ki, mert nagyon rossz).De persze ezt is orvosa válogatja, lehet akkor kapod meg amikor elõször mennek a babához.
Nekem a védõnõm még nem mondott semmit, a szomszédom két héttel fog hamarabb szülni. Tõle hallottam, hogy mikor megszülök, fel kell hívnom, s felírja a védõnõ a recepteket, amit apuka kivált. Persze olyat is hallottam, hogy abban a kórházban ahol szülni fogok, kérnek popsi kenõcsöt, azt viszont már megvettem elõre, de a többit receptre fogom. 36+5 hetes km
Nem tudom, de a k vitaminos ampullát nekem 4 hetente kell adni.2-6-10 hetes korában. Én vettem lázmérõt, lázcsillapító kúpot, espumisan cseppet. Az orvos felírt popsikrémet, fürdetõkrémet, alkoholt, köldökpúdert, meg mellfertõtlenítõt vett a hugom, de nem használom.

Mik azok a dolgok, amiket szülés előtt meg tudok venni magamnak és a babának a gyógyszertárban egészségpénztár kártyára?

Legjobb válasz: A babának:babaolaj,babafürdetõ,hintõpor,steril gézlap,70%os alkohol,popsitörlõ,pelenka Magadnak:betét(szülés utáni vérzésre)én Tena Lady-t vettem,vatta(mert vizit alatt nem lehet rajtad betét),géz(hogy a vatta ne ragadjon rád),esetleg mellszívó. Asszem ezekre lesz elõször szükséged,és ezeket mind megkapod a gyógyszertába egészségkártyára.

A babának:babaolaj, babafürdetõ, hintõpor, steril gézlap, 70%os alkohol, popsitörlõ, pelenka Magadnak:betét(szülés utáni vérzésre)én Tena Lady-t vettem, vatta(mert vizit alatt nem lehet rajtad betét), géz(hogy a vatta ne ragadjon rád), esetleg mellszívó. Asszem ezekre lesz elõször szükséged, és ezeket mind megkapod a gyógyszertába egészségkártyára.
Az elõttem válaszolót még kiegészíteném pár dologgal, amit én is megvettem egészségkártyára: -orrszívó, lázmérõ, aventes tárolópohár, cumisüveg, cumi -haskötõ a szülés utánra A védõnõm azt mondta, hogy olajat, hintõport, fürdetõt, popsikenõcsöt ne vegyek elõre (csak a köldökápoláshoz az alkoholt) mert mindent amire szükség van felírja nõgyógyász vagy a gyermekorvos majd ha jövünk haza a kórházból! Akkor pedig a férjed is el tud szaladni érte a gyógyszertárba! Jó babavárást!
garmastan kenõcs a melledre.
Az elsõ vagyok.Én azokat amiket az utánam levõ írt, szülés után vettem meg.Nekem is azt mondták a gyógyszertárba, hogy felírják ezeket a dolgokat, de én megkérdeztem a dokimat, azt monda, hogy már egy ideje nem írják fel.Ez Nagykanizsán volt, lehet, hogy máshol máshogy van.
Mellszívó, légzésfigyelõ, orrszívó, haslekötõ szülés utánra, anyatejtároló

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!