Találatok a következő kifejezésre: Mik azok dolgok amiket (365 db)

Lányok, nők nektek mik azok dolgok ami kiábrándító egy fiúban, férfiban?

Legjobb válasz: ha ápoltalan, hisztis, féltékenykedõs, nyálas, udvariatlan (neadj' Isten pofátlan). ezeket tapasztalva rögtön kiábrándulok az illetõbõl. 29/n

ha ápoltalan, hisztis, féltékenykedõs, nyálas, udvariatlan (neadj' Isten pofátlan). ezeket tapasztalva rögtön kiábrándulok az illetõbõl. 29/n
lányos hang, szájszag, nagyon zsíros bõr, hihetetlenül nagy izzadóképesség, és úgy néz ki az izzatságtól, mintha löntötték volna, majd a szagok, az, ha gusztustalanul szõrõs, ha túlérzékeny, ha nagyon nyomulós, ha hiperféltékeny... stb...
Aki azt hiszi, hogy jó fej, mert fenn hangon szid mindenkit, ápolatlan, rondák a fogai
Unalmas, tehetetlen, pipogya lekvár, nyavalygós, túl érzelgõs, visszahúzódó, félénk, "anyuci kisfia", ápolatlan, buta, nõgyûlölõ, udvariatlan, hûtlen, önimádó.
A lényeget már felsoroltátok, én már csak a rózsaszín polót tenném hozzá...
Én meg a csõnacit..:D
utolsó kettõ: ezen ruhadarabok viselõit nem veszem férfiszámba, szóval az én olvasatomban rájuk nem vonatkozott a kérdés :D
Igénytelen, primitív, értetlen.
"Aki azt hiszi, hogy jó fej, mert fenn hangon szid mindenkit, ápolatlan, rondák a fogai" Olyan, mintha ezt a volt barátomról írtad volna...:D Amúgy a felsoroltakhoz még hozzátenném, hogy én utálom a következetlenséget, az idióta lányos viselkedést, meg azt, ha valaki semmirevaló léhûtõ. :)

Angliaban mik azok a dolgok amik olcso cuccok? Hallottam hogy a muszaki cikkek, tisztalkodasi felszerelesek (fogkefe, szajviz stb. ) nagyon olcso! De pl a benzin, kaja, albi, telefon? Ezek milyen arban vannak?

Legjobb válasz: Nos. Mûszaki cikkek: szinte gyárasak az otthoni mûszaki cikkekkel. Vannak amik picivel olcsóbbak, de van ami sokkal drágább mint otthon. tisztálkodási szerek: A parfümök drágábbak mint otthon, de sok dolgot tényleg olcsóbban veszed. 99 penny's vagy 1 fontos boltban szinte mindent megtudsz venni kezdve a colgate fogkrémtõl a nivea tusfürdõig. De sokszor van akció amit érdemes nézni. PL: 2 Dove tusfürdõ 1 áráért. Vagy akciós samponok, balzsamok stb. Benzin: Az bizony nem olcsó, még az itteni fizetéshez képest sem. Mindig változik az ára. Hol lemegy hol felmegy. De nem a benzin a húzós hanem a biztosítás az autóra. Én például még szerencsés vagyok mert találtam egy biztosítót akinek "csak" 98 fontot kell fizetnem. Arról nem is beszélve hogy évente kötelezõ vizsgáztatni a kocsit (ez sem olcsó) és ha nincs a házadnak saját parkolója akkor fizetni kell a parkolásér is. Albérlet: Piszok drága. Mi igaz 3 szobás lakást bérelünk és a fizetésem több mint a felét el is viszi. A szoba bérlés sem olcsó. Talán a legdrágább dolog Angliában a szállás, és a közlekedés. telefon: Melyik? Mobil ? Akkor elõfizetéses voltam akkor havonta 43 fontot fizettem. De amióta feltöltõs vagyok, így rajtam áll mennyiért töltõm fel. Vonalas telefonra nem tudom mennyit fizetek mert azt internettel együtt kell fizetnem. Kaja: Ha egészséges kajákat akarsz enni, nem olcsó. De azért nem panaszkodik az ember hogy nem tud olcsón kaját venni. Van ami olcsóbb mint otthon, van ami drágább. Étterembe 2 fõre egy vacsora 15-20 font körül van. Egy medium csirke kebab 4 font körül van. Szóval ilyen gyors éttermi, utcai kaják nem olcsók. Ami még olcsó: Ruhák. Legalábbis ki lehet fogni az olcsó ruhákat.

Nos. Mûszaki cikkek: szinte gyárasak az otthoni mûszaki cikkekkel. Vannak amik picivel olcsóbbak, de van ami sokkal drágább mint otthon. tisztálkodási szerek: A parfümök drágábbak mint otthon, de sok dolgot tényleg olcsóbban veszed. 99 penny's vagy 1 fontos boltban szinte mindent megtudsz venni kezdve a colgate fogkrémtõl a nivea tusfürdõig. De sokszor van akció amit érdemes nézni. PL: 2 Dove tusfürdõ 1 áráért. Vagy akciós samponok, balzsamok stb. Benzin: Az bizony nem olcsó, még az itteni fizetéshez képest sem. Mindig változik az ára. Hol lemegy hol felmegy. De nem a benzin a húzós hanem a biztosítás az autóra. Én például még szerencsés vagyok mert találtam egy biztosítót akinek "csak" 98 fontot kell fizetnem. Arról nem is beszélve hogy évente kötelezõ vizsgáztatni a kocsit (ez sem olcsó) és ha nincs a házadnak saját parkolója akkor fizetni kell a parkolásér is. Albérlet: Piszok drága. Mi igaz 3 szobás lakást bérelünk és a fizetésem több mint a felét el is viszi. A szoba bérlés sem olcsó. Talán a legdrágább dolog Angliában a szállás, és a közlekedés. telefon: Melyik? Mobil ? Akkor elõfizetéses voltam akkor havonta 43 fontot fizettem. De amióta feltöltõs vagyok, így rajtam áll mennyiért töltõm fel. Vonalas telefonra nem tudom mennyit fizetek mert azt internettel együtt kell fizetnem. Kaja: Ha egészséges kajákat akarsz enni, nem olcsó. De azért nem panaszkodik az ember hogy nem tud olcsón kaját venni. Van ami olcsóbb mint otthon, van ami drágább. Étterembe 2 fõre egy vacsora 15-20 font körül van. Egy medium csirke kebab 4 font körül van. Szóval ilyen gyors éttermi, utcai kaják nem olcsók. Ami még olcsó: Ruhák. Legalábbis ki lehet fogni az olcsó ruhákat.
nekünk drága, nekik olcsó

Ha újra kezdhetnétek az életeteket mit tanulnátok? Mit dolgot dolgoznátok? Mi az ami a legjobban keres? Amivel a legjobban el lehet helyezkedni? Vagy mit tennétek munkatéren?

Legjobb válasz: 17 vagyok, így még nem sok mindent éltem át, de ha megmaradna az eddigi tudásom az életemrõl és mindenrõl, akkor bizony vannak dolgok, amiket másképp csinálnék.

17 vagyok, így még nem sok mindent éltem át, de ha megmaradna az eddigi tudásom az életemrõl és mindenrõl, akkor bizony vannak dolgok, amiket másképp csinálnék.
21 vagyok. Ha újrakezdhetném akkor kihisztiztem volna az osztályugrást. Anyumék rákérdeztek általánosban, de a tanárok szerint hiába okos voltam meg kiemelkedtem az osztályból, fizikailag kicsi voltam, a legalacsonyabb és a legfiatalabb úgyhogy nem ajánlották az osztályugrást. Zeneiskolában és matektanodában 2 évvel idõsebbekkel voltam. Vagy gimiben le kellett volna tennem elõre az osztályozóvizsgákat. 10.-tõl szakmát szereztem volna ez egészségügyben: ápolónõit érettségi után 1 évet kihagytam volna és külföldön dolgoztam volna hogy pénzt gyûjtsek miközben online top up diplomát csináltam volna a regisztrált nõvér képesítésembõl és utána külföldre is jelentkeztem volna 4éves orvosi egyetemre pénzem lett volna már rá, minden képesítésem meglett volna most úgy állok hogy 21 évesen csinálom ezt :D persze gyerekfejjel még nem gondolod át ennyire ezeket a dolgokat, volt tervem, csak a pénz közbeszólt, a szüleim nem tudják finanszírozni a sulim, azt hogy én nem otthopn eszem, mert olyan az órarendem, a könyveim, mindent... úgyhogy elegem lett ebbõl és megcsinálom magam. csak az idõt sajnálom... annyi fáj hogy úgy érzem a tavalyi depresszióm elvett az életembõl egy rakat idõt... de mindegy, leckének jó volt...


Mik azok a dolgok, amik biztosan lehetlenek a tudományban?

Pl. fénysebesség túllépése. Uram/Hölgyem, ne feledje, régen biztosak voltunk a Nap keringésében a Föld körül stb.

Legjobb válasz: A megszokott 3D-s terünkben a fénysebesség túllépése nem megoldható, ez mindig így is lesz. Viszont A-ból B-be gyorsabban eljutni a fénysebességgel lehetséges tempónál nem feltétlenül lehetetlen (egyelõre és még nagyon sokáig csak elméletben). Csak nem a 3 térdimenzió keretein belül. Ez viszont a mi terünkben nem minõsül sem mozgásnak, sem sebességnek, nem sérti a fénysebességet. Mi biztosan lehetetlen még? Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. A láthatatlanság (abban az értelemben, hogy anyagi tárgyat nulla fénytörésûvé tenni, a metaanyagok fény-körbevezetése más téma) is lehetetlen marad. Ezen kívül elég kevés dolog van, aminek a lehetetlensége biztos, a dolgok többségének ma vagy a mûszaki, vagy az elméleti háttere is hiányzik, de nem kizárható.

A megszokott 3D-s terünkben a fénysebesség túllépése nem megoldható, ez mindig így is lesz. Viszont A-ból B-be gyorsabban eljutni a fénysebességgel lehetséges tempónál nem feltétlenül lehetetlen (egyelõre és még nagyon sokáig csak elméletben). Csak nem a 3 térdimenzió keretein belül. Ez viszont a mi terünkben nem minõsül sem mozgásnak, sem sebességnek, nem sérti a fénysebességet. Mi biztosan lehetetlen még? Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. A láthatatlanság (abban az értelemben, hogy anyagi tárgyat nulla fénytörésûvé tenni, a metaanyagok fény-körbevezetése más téma) is lehetetlen marad. Ezen kívül elég kevés dolog van, aminek a lehetetlensége biztos, a dolgok többségének ma vagy a mûszaki, vagy az elméleti háttere is hiányzik, de nem kizárható.
Fénysebesség túllépése: Ez nem olyan elmélet mint amit gondolsz ( a nap-földel kapcsolatban)kedves kérdezõ. Butaság erre gondolni. Az elõbbi egy egyházi dogma volt csupán, semmi több. A fénysebesség átléphetõsége rengeteg kísérletben bizonyított. Az összes mérés Einstein képletét igazolja. Nap mint nap lemérték, 1947 óta a szinkrociklotronokban. Szal teljes mértékben biztosak lehetünk, hogy a fény sebessége nem léphetõ át. -atomok létezése, stantard modell részecskéinek létezése, és tulajdonságai. Ezek is rengeteg kísérleti bizonyítékot adtak
"Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. " Na pont ezaz ami még vitatott. Einstein szerint nem jön ki semmi. A kvantummechanika szerint meg igen, csak egy "kicsit" torzulva jönnénk ki a fekete lyukból. Amúgy arra, hogy valami kijöjjön a fekete lyukból nem egy komoly kvantugravitációs számítást kell elvégezni. Egy sima Schrödringer-egyenletbõl kijön, hogy ki lehet jutni a fekete lyukból: alagút effektus és a gravitációs potenciál kérdése.
0 K alá hûteni.
Negatív abszolút hõmérséklet létezik.

Mik azok a dolgok amit megbocsajtottatok a parotoknak, es mik azok a dolgok amiket nem?

Legjobb válasz: Ha lett volna olyan, amit nem bocsájtok meg neki, akkor már nem lenne a párom. Nincs sok minden, amit meg kell bocsájtanom neki. Többnyire azért vannak a bocsánatkérések, mert sokszor stresszes, ingerlékeny és könnyen felhördül. Utána mindig bocsánatot kér.

Ha lett volna olyan, amit nem bocsájtok meg neki, akkor már nem lenne a párom. Nincs sok minden, amit meg kell bocsájtanom neki. Többnyire azért vannak a bocsánatkérések, mert sokszor stresszes, ingerlékeny és könnyen felhördül. Utána mindig bocsánatot kér.
Amit nem: megüt, megver. Ezt soha. Megcsalás: körülményfüggõ. Most azt mondom, soha. Mást többnyire igen.
A kérdező hozzászólása: Rosszul kérdeztem... mik azok a dolgok amit megbocsajtanatok egy pasinak, es mik azok a dolgok, amiket nem?

Mik azok az alap dolgok, amiket az embernek meg kell tennie a számára legfontosabb embernek? 17/f

Szóval nektek, hogyan mutatkozik meg, hogy valaki a legfontosabb. Mi az amit elvártok? Mi az ami jó lenne, de nem sikerül? és mi az amit már nem néztek el? Kíváncsi vagyok, hogy mit jelent az embereknek az, hogy valaki a legfontosabb számukra, mert nekem is mondták ezt és van amikor nagyon érzem, hogy így van, de néha kicsit háttérbe érzem magam. Az még inkább nehezíti, hogy messze lakik és jó ha 2 hetente tudunk találkozni, de van amikor hetente is sikerül.

Legjobb válasz: röviden: megtenni csak azt, ami a saját elveiddel, belátásoddal nem ütközik. amit nem szabad elnézni: tömören: a galád dolgokat. Nem vagy köteles eltûrni pl. a megalázást, becsapást. Ami még fontos, nem az alapján ítélünk soha amit MONDANAK, hanem amit TESZNEK.

röviden: megtenni csak azt, ami a saját elveiddel, belátásoddal nem ütközik. amit nem szabad elnézni: tömören: a galád dolgokat. Nem vagy köteles eltûrni pl. a megalázást, becsapást. Ami még fontos, nem az alapján ítélünk soha amit MONDANAK, hanem amit TESZNEK.
A kérdező hozzászólása: Hát igen a tett az erõsebb a szónál. Csak így messzirõl nehéz. Inkább azt tudom, hogy mit tenne. Volt, hogy olyan dolgot tett volna értem, hogy én beszéltem le róla. Jól esett nagyon, de szinte túl szép lett volna, ha megtette volna. Ettõl függetlenül elhiszem. Nagyon megszerette, szóval csinált sok dolgot, ami bizonyít. De vannak olyan dolgok is, amik kicsit ellentmondásba vannak ezzel. Lehet, hogy csak azért, mert tényleg nem számíthatok rá mindig a távolság miatt? Neki megvan a saját élete amibe sajnos csak akkr tudok benne lenni, ha nem találkozik senkivel, nincs programja (akkor msnen) vagy éppenséggel találkozunk.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lenne, ha közel laknánk egymáshoz. Mert most nem tudunk állandóan msn-ezni, mondjuk az ismerõseivel találkozik. Rossz érzés, hogy nem lehetek a hétköznapjainak része, csak msn-en 1-2 órát naponta.
Az ismerõsök, barátok, teljesen rendben vannak . az kell. De mik azok az ellentétben lévõ dolgok? az a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Elvileg utál képeken szerepelni. Az kivétel, magát fotózza. Mondta, hogy másokkal nem szeret és ezért nem akar képet velem se, pedig gondoltam legalább legyen egy közös képünk. (mert kivel ha nem vele) De elfogadtam, hogy jó õ nem akar. Mostanába mégis sok képen van együtt ismerõseivel. Olyan is van, amit õ csinált, meg olyan is amin csak szerepel. De legtöbbször 3 embernek van köze a képhez. Lehet, hogy csak 2-en vannak rajta, de akkor a harmadik is ott van valahol, vagy õ csinálja. Társaságba lehet, hogy jobban szereti, mint kettesbe vagy ezt mért?
A kérdező hozzászólása: Ezek zavarnak és nem tudom mire vélni, de mindig csinál valami olyat, amitõl boldog vagyok és örülök, hogy van nekem. Tényleg nagyon fontos nekem és bármit megtennék érte. Összeveszni se fogunk soha, mert akkor inkább azt mondjuk, hogy nem is a másik hibája (még ha az övé is). Elfogultak vagyunk és szükségünk van egymásra, csak ez elõbb említett dolgok miatt néha rámjön, hogy én nem vagyok fontos neki és, hogy simán meglenne nélkülem is.
az az igazi barát, aki gondolkodás nélkül odaadná a fél veséjét, ha szükséged lenne rá.
Hát, így..de nem láthatunk a másikba. Lehet, hogy nagyon társasági ember. Lehet, sms-re nincs pénze. Az érzésekre(megérzésekre) pedig mindig érdemes odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Társasági ember, van pénze sms-re.

Mitől jó, egy komoly kapcsolat? Melyek azok a dolgok, amik pozitív és mik azok amik negatív irányba mozdíthatják el a dolgokat?

Én egy 24 éves srác vagyok. A barátnőm 18. Sok csajom volt, napokig, esetleg hetekig, de ő nekem az első, akire tényleg barátnőként tekintek. Soha nem érdekeltek hosszú távon a lányok, mindig csak a szex vonzott, és ha éppen olyan kedvem volt, legyen mellettem valaki. Most viszont életemben először szerelmes vagyok. :O Nagyon fontos nekem ez a lány. Legszívesebben állandóan csak vele lennék, és iszonyat rossz kedvem van, ha nem vagyunk együtt. Egy hónapja tart ez a dolog. Soha nem volt még "komoly" kapcsolatom. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogy működik!? :D Mitől jó egy ilyen kapcsolat? Mik az egészséges határok? Hányszor keressem egy nap? Hányszor akarjak találkozni? Engedjek e mindig neki ha látni akar? Vagy néha azért mondjak nemet is? Az a baj, hogy sohasem volt még fontos számomra egy lány sem. Még új nekem ez a helyzet. Mit és hogyan tegyek?

Legjobb válasz: komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!

komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!
Mindig emlékezz arra, hogyha valami elromlik, azt nem eldobni kell, hanem megjavítani. Lesznek alkalmak, amikor majd megbántjátok egymást, de így kerek az egész. Csak annyit engedj meg magadnak vele szemben, ami tõle jól esne, legalábbis nem bántana. Emellett, jó ha belátod, egy kapcsolat szabályait mindig az adott két fél írja. Nem várhatod, hogy mi megmondjuk, mik a határok. Ha így történne, az nem a te, hanem a mi kapcsolatunk lenne. Vannak olyanok, akik szeretik a citromtortát és vannak akik nem. Ha te nem szereted, de én állítom, hogy a világ legfinomabb sütije, te akkor sem szereted meg. Az egyik párnak bejön valami, a másiknak nem. Csak kettõtökön múlik, hogy mi az elég. Viszont a fenti kettõ tényleg jó tanács, én is az egyik legjobb barátomtól hallottam, öt éve vagyunk együtt a párommal és napról napra jobban szeretem, pillanatról pillanatra szeretek belé újra.
na 2-eske is jót írt! :)
A kérdező hozzászólása: ... köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik hasznos... és tetszik!!! Na igen ilyenekre gondoltam... ezekbõl azért sokat lehet tanulni egy magamfajta amatõrnek! :D ... jöhetnek még ilyenek!!!
Remélem, most is boldog kapcsolatban élsz, és most már sokkal tapasztaltabb vagy. Talán még azt írnám le, hogy nem a mennyiség a fontos, hanem a minõség (hiába találkoztok naponta tízszer, ha zsörtölõdtök, görcsösség van, és lehet, hogy egy hétig, vagy hónapokig kénytelenek vagytok egymás társaságát hiányolni, hogy egy órát láthassátok egymást, és akkor megszûnik a külvilág, és csak ti vagytok. Azt tartom nagyon fontosnak, hogy mindent meg tudjatok beszélni, ne kerüljétek a konfliktusokat, hanem amikor valami nem tetszik, valamire vágytok, szépen meg tudjátok fogalmazni, mielõtt még a sok kicsi feszültség összeadódna, és elmérgesedne a kapcsolat. Rengeteg kapcsolatnak ez a veszte. Fontos, a figyelem, de nem csak a másikra, hanem önmagunkra is. A kompromisszum se mindig ideális megoldás (bár erre sokan felszisszennek) de gondolj arra, hogy valaki az édes fehér bort szereti, valaki meg a száraz vöröset, a kompromisszum a száraz fehér végül senkinek sem ízlene, szóval valami konstruktív vitáknak mindig van helye. Sok türelem kell, bizalom, és önbizalom, önismeret, és a másik ismerete, és rengeteg mindent kell egymásnak megbocsájtani, hibákat elfelejteni (nem helyes, hogy valamit húsz év múlva is egymás fejéhez vágnak az emberek). Idõnként kell a kikapcsolódás, környezetváltozás, mert elfásul az ember. Még ha semmi pénzetek sincs, egy kirándulást, vagy piknikezést a város szélén meg lehet ejteni. Apró figyelmességek, és lehet ám súgni is, hogy te milyen figyelmességre vágysz, ha a másik nem tudná magától. lehetnek kis meglepetések, szellemes/szerelmes üzenetek a másik ruhazsebében, csoki a cipõben - nem csak mikuláskor... fontos, hogy egymás örömét keressék. És fontos a felelõsség is, hogy tudja a két fél, hogy mindenben számíthat a másikra: jóban, rosszban. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha kérsz a bölcsek kövébõl egy fõzetet, délután 14.00-tól 16.00-ig veszem fel a rendelést. Elõtte azonban zöld kezet kérek, a többit utólag. :)

Lányok, hölgyek! Mit szerettek a szexben, ha mit tesznek veletek? Nem az általános dolgokra gondolok, hanem különlegesebb, érdekesebb dolgokra. Mi az ami megborzongat, ami nagyon felhúz, stb.

Legjobb válasz: Hmm engem felizgat ha elõjáték közben ugy lefog kicsit, és ha érzem rajta hogy majd meg õrül, hogy megkaphasson^^

Hmm engem felizgat ha elõjáték közben ugy lefog kicsit, és ha érzem rajta hogy majd meg õrül, hogy megkaphasson^^
én is azt szeretem, ha látom rajta , hogy mennyire kíván.az én barátom pl.olyan erõsen magához szorít, hogy utána 3 napig fáj az oldalam:) és ahogy rám néz:Dattól nagyon beindulok:)
ha rászarnak a fülcimpámra
mintha megerõszakolna
én a kõkemény vad szexet szeretem!Illetve felizgat ha tudom, h ajtóstul rontunk neki:) )). És attól indulok be a legjobban ha simogat és lassan csókolgat mindenfele aztán kinyal..ahhhh
ha kiközöt.és néha "durvábban" ér hozzám.azért megõrülök.azt is szeretem ha a szememet is bekötözi.ahww.*-* egyébként legtöbbször gyengéd szexre vágyom.:)
Én azt, ha nyögdécsel, nem tudom miért... :)

Ha minden rendben van, hány napig kell bent maradni a kórházban? Milyen dolgokat készítsek össze? Mik azok a dolgok amik mindenképp legyenek nálam?

Legjobb válasz: 2-3 napig azért bent szoktak tartani, ha nincs fennforgás akkor is. magánban esetleg tovább. ez nagyon kórházfüggõ, mint ahogy az is hogy mit vigyél és mit ne. van olyan kórház ahova nem vihetsz a babának semmit, pelust is adnak, és ruhát is. viszont van olyan is ahova mindent vinned kell. ezt tisztázd le, kérdezd a dokit, vagy a szülésznõt. magadnak viszont mindenképp tegyél be sok-sok alsónemût ( nagymamabugyi a legkényelmesebb, tudom hogy nem túl bizalomgerjesztõ, de hidd el ez a legkényelmesebb), szintúgy sok-sok betétet, a legnagyobb méretût ajánlanám, mert azzal az sem baj ha nincs annyi cucc. szopismeltartó, textilpelenka, de ez is kórházfüggõ. szerintem kérdezz, el fogják mondani mit hozhatsz és mit nem. nekem elmondta a szülésznõm azt is hogy magamnak mit érdemes hozni, volt egy kis könyvem ( nem kismamakönyv), fel volt sorolva benne hogy miket vihetek.

2-3 napig azért bent szoktak tartani, ha nincs fennforgás akkor is. magánban esetleg tovább. ez nagyon kórházfüggõ, mint ahogy az is hogy mit vigyél és mit ne. van olyan kórház ahova nem vihetsz a babának semmit, pelust is adnak, és ruhát is. viszont van olyan is ahova mindent vinned kell. ezt tisztázd le, kérdezd a dokit, vagy a szülésznõt. magadnak viszont mindenképp tegyél be sok-sok alsónemût ( nagymamabugyi a legkényelmesebb, tudom hogy nem túl bizalomgerjesztõ, de hidd el ez a legkényelmesebb), szintúgy sok-sok betétet, a legnagyobb méretût ajánlanám, mert azzal az sem baj ha nincs annyi cucc. szopismeltartó, textilpelenka, de ez is kórházfüggõ. szerintem kérdezz, el fogják mondani mit hozhatsz és mit nem. nekem elmondta a szülésznõm azt is hogy magamnak mit érdemes hozni, volt egy kis könyvem ( nem kismamakönyv), fel volt sorolva benne hogy miket vihetek.
8-as vagyok: volt lemondás, hisz évek óta nem éltünk együtt, volt apasági nyilatkozat, hisz együtt éltünk, nem volt kérdéses ki az apa...mégis a perben lévõ volt férj nevére került....sajnos. Hála ez már a múlté, a gyermek már a jelenlegi férjem, az édesapa nevén van, és most várjuk a másodikat...
Utolsóhoz: szerintem ez elég speciális eset, amit írsz, de amúgy ez is mindenhol változó: van ahol 90 napnál, van ahol 300 napnál nem régebbi kivonatot kérnek, van ahol mindegy... A házasságban fogant gyermeknél vélelem, hogy a férj az apa, ezt valóban csak utólag, gyámhivatalnál lehet intézni, ha elõre nem történt meg az apasági nyilatkozat és a férj részérõl a lemondás az apai jogairól. Amit bemásoltam, az az Uzsoki Kórház listája.
A 4-es válaszolót egy dologban javítanám: ha nem viszel anyakönyvi kivonatot, akkor is kiderül, hogy férjnél vagy. Az anyakönyvvezetõ utánanéz. Válófélben voltam amikor a kisfiam született. Évek óta semmi közöm nem volt az exférjemhez, csak a vagyon miatt húzta az idõt. Direkt nem vittem anyakönyvi kivonatot, minek, ehhez az emberhez semmi közöm...az édesapa ott volt velem. De ez senkit nem érdekelt, akkor is a volt férjemre került a kicsi, mert a törvény így rendelkezik. Mi meg mehettünk a gyámhatóságra apasági pert indítani.
Nálunk sima szülés 5 nap, császár 1 hét.
En hetfon fel 9kor szultem csaszarral, es pentek delelott hazajohettunk. Hogy mit vigyel, az korhazfuggo, nekunk meg alkoholt a koldokcsonkra is vinni kellett. (Jo hogy szikejuk volt)
3-as elmondom neked, hogy már a szülés után is eljöhetsz a gyerekkel együtt, saját felelõsségre. persze ezt nem ajánlom. a magánban tovább tartanak bent ( vagy akarnak, mert onnan is eljöhetsz saját felelõsségre.), mint az államiban, ott kidobnak amint csak lehet, hogy legyen hely. a magánban jobban odafigyelnek, és nem azon vannak hogy minél elõbb húzz onnan.
1. rosszul írja Sima szülés esetén 3 éjszakát, császárnál 4-et kell bent maradni (ha minden rendben van). De ha este szülsz, akkor az a nap már nem számít. Én pl. szerda este 10-kor szültem hüvelyi úton és vasárnap délelõtt engedtek haza. Magánkórháznál lehet, hogy elengednek hamarabb is ha szeretnéd.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor majd megkérdem, bár még addig van egy kis idõm. :)
Sajnos ilyen a bürokrácia :(
Fölösleges dolgok voltak: babaolló, utazóágy, bébikomp.
ja, bocsi, , kifelejtettem a gyönggyel töltött szopipárnát, azt nagyon szerettük. De visszolvasva a kérdéseket, tök vicces, hogy mindenkinek más a felesleges és más jön be. Ezek szerint így nem lehet elôre kiszûrni. A babaollót mi sem használtuk. :)
babaolló..kompot kaptuk ajándékba, de minek?:D(bár néha hintázott benne, de kompkén soha nem használtuk)baldachin és rácsvédõ, rá voltam izgulva, h az kell, de nem:D porfogó.Cumisüvegek, cumi, szinte nem is használtuk, legalábbis annyit nem, amennyit kaptunk belõle.Tanuló pohár, volt kb. 3 féle, puha csõrrel meg ilyesmi..Csak az ikeás legegyszerûbbet szerette, és azon se sokáig volt fedõ.Bébiétel melegítõ, szintén teljesen felesleges, forró vízben hamarabb felmelegítettem...Ja, és amit még terhesen vettünk kismama könyvek, nem sok hasznát láttam egyiknek sem. Amit baromságnak tartottam, de nekünk megérte végül megvenni: elektromos sterilizáló(puszta kényelem, utáltam fõzni a cuccokat, és csúnyák is lettek tõle) Elektromos mellszívó, kevés tejem, ezzel szaporítottam, elõtte a kézitõl leszakadt a karom, már egy hét használat után.
Nekünk felesleges volt a bébiételmelegítô, a hajkefe, az anyatejtároló dobozok a mellszívóhoz, a kiscipôk és szoknyák néhány hetes-hónapos babának, a plüssök 9-10 hónapos kor elôtt, a vatelinnel töltött szopipárna, a minimonkey hordozókendô.Biztos volt még sok, most ezek jutottak eszembe. Amit nagyon jó, hogy megvettem, pedig kétesélyes volt, az a babafészek, az elektromos szobahinta (de felesleges volt, hogy a hordozó leakasztható volt), a peluskuka, a járóka plusz játszószônyeggel, és nagyon elégedett vagyok a babakocsi -választásommal.
Baldacin, streiziláló, mellszivó játszóüszönyeget nem vettem meg a második gyermeknál mert abszolut nem volt rá szükségünk
Fürdetõkádba rakható tartó háló, fürdtõkád állvány, pólya. Ezeket egyetlen egyszer sem használtuk. Nekem a babaolló bevált, bár eleinte én is bénáztam! :)
Nekünk a pihenõszék volt teljesen felesleges. Talán 2-3 alkalommal volt benne a fiam. Ja és a vízhõmérõ is felesleges.
A másodiknak fogunk venni járókát vagy utazóágyat mert a kisfiúnkat nem szoktattuk bele most aztán szalad az egész házban és bajban vagyok ha kellene 10 perc kimenni..
Cumisüvegmelegítõ - legnagyobb hülyeség a világon.
Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a barátainktól rengeteg mindent kaptunk kölcsön. Pl. babakocsit, ruhahegyeket, cumisüvegmelegítõt, mérleget, utazó ágyat. Életem legjobb döntése volt, hogy megvettem a pelenkázószekrényt, és az etetõszéket. Mindig derékfájós voltam, és az ágyon való pelenkázás pokol lett volna. Az etetõszék is szuper, 5 hós korától a szilárd kaját a mai napig abban kapja. A cumisüveg-melegítõ nekünk jó volt (de én tuti nem vettem volna. A mellszívót elhamarkodottan vettünk sajnos. Kézi medella és méregdrága. Egy kölcsönzött gépivel lehet többre mentem volna. Ami még szuper volt: én nem vettem textilpelenkát, mert nekem az borzasztó rossz anyagú volt. Helyette hófehér flanelt vettünk, felszabdaltuk, és beszegtük.
Ja, én megvettem 25000Ft-ért a Medela gép mellszívót, és nem jött be. Ez volt a legnagyobb bukás.
Cumisüvegmelegítõ, babaolló, mellszívó, kád helyett újszülöttnek (kb. 3 hónapos korig) vennék egy ilyet: http://www.brendon.hu/Products/Details/33171.
Felesleges volt: babafésû, egy csomó ruha (pl. 56-os mérete egyáltalán nem volt, az 50-es után jött egybõl a 62-es). Kádba szivacsos babafürdetõ. Ugráló hinta. Újszülött-sapkák (1 darab pont elég lett volna, én meg vettem vagy 10-et mert olcsó és szép volt). Cumisüveg. Csörgõk, babajátékok. Baldachin (ez veszélyes is), Baba-ágynemû szett (elég 2-3 lepedõ, vékony és vastagabb takaró), mindenféle mûanyag étkészlet, pl. hõre színezõdõ kanál - sose tudott enni vele Ami nagyon megérte: mellszívó, cumi (sajnos mi használjuk), pihenõszék, bébiöböl (saját gyártmány kiságyból átalakítva), mikrogyöngyös szoptatós párna, textilpelusok, kifogók (még mindig ez a törölközõnk), fejvédõ kiságyba, Adamo-hinta (legjobb!). Ikeás evõkészlet, fõleg a kanalak!, dönthetõ támlás etetõszék Kb. ezek jutottak eszembe.
Ja, jut eszembe a feleslegesek közé! Fürdetõvödör!!! :) Próbáljátok egy nagyhajú kisbabának a haját megmosni benne! :) )
szerintem , ha megszületik a baba, majd kiderül mi lesz szükséges-és akkor vedd meg.vagy már megvan? pl, ha sokat csavarogtok-jó az utazóágy, bár a szállodákban sokszor van.ételmelegitõ?azt bármelyik benzinkúton megoldják neked.szopipárna, nekem kényelmes volt-én használtam.bébiõr szintén jó a nagy házban.ami hülyeség a pelenkatartó vödör-az simán mehet a kukába. a hõmérõt én használtam, a mérleg megnyugtatott.pihenõszõnyegen elvan egy darabig.
Én vettem babaágynemüt, mikor már nem kiságyban volt, akkor is tudtuk használni(cserélhetõ a huzata) ami még felesleges volt:pihenõszék-hasonlo funkciot ellát a hordozó is. a nagyobb méretü hálozsák is feleslegesnek bizonyult, és a kiságy fölé szerelhetõ zörgõ-zenélõ csodák...mindig rossz helyen volt mikor csendben akartam betenni a kiságyába:)
Elsõnél felesleges volt:pihenõszék, játszószõnyeg, bébikomp, szobahinta és egy vagon jónak tûnõ de végül nem használatos játék.Merev pelenkázóalátét... Jó volt:eldobható pelenkázóalátét, egyszerû játékok mint:egyszerû nem zenélõ formabedobó, egymásba rakható hordók, tanuló kutya, cumisüvegmelegítõ Most másodiknál felesleges a cumisüvegmelegítõ helyette jobb a vízforraló jó hogy van praktikus babakocsink, pelenkázótáskánk Egyenlõre okulva az elsõbõl nincs felesleges holmink.
Mellszívó nekem bejött, bár mondhatni tul sok lett a tejem, ha ujra kezdeném, igény szerint szoptatnék, nem fejnék utána.
A kérdező hozzászólása: hm:) akkor nem mi vagyunk bénák, hogy egyszerûen nem tudtuk használni a babaollót...vettünk helyette egy rendes felnõtt ollót, azzal tök jól lehet vágni a baba körmét.
A kérdező hozzászólása: Tényleg mókás, az itt felsorolt "haszontalan" dolgok közül nekünk csomó aranyat ér :) Pl. az orrszívót kb hetente használjuk, nem nátha miatt, hanem egyszerûen néha anyatej/tápszer megy a kis orrába, jól fel is szívja, így kézi orrszívóval ki sem lehet szedni. (Így nekünk a kézi verzió az ami tök felesleges). A szoptatós párnát én csak terhesen használtam, szoptatáshoz nem jött be, viszont még néha most is elõveszem ha a babánk az ágyunkon alszik, körbebarikádozom vele. A pelenkázókomód nálunk is sok helyet foglal el, ha visszapörgethetném az idõt, inkább pelenkázólapot vennék amit a kiságyra szerelünk..
Kar volt megvenni: légzésfigyelo, vizhõmérõ, cumisüveg, cumi. Ami jo volt, az a kézi mellszivo, peluskuka.
Kézi orrszívó, babafésû, cumisüvegek, cumik, babaolló, egy csomó ruha.
A kérdező hozzászólása: Nekem a légzésfigyelõ és a bébiõr a kedvencem, nekünk mindkettõ nagyon bejött, eléggé paramami vagyok, de így teljes a nyugalom..(voltunk elsõsegély tanfolyamon is persze) A pelenkakuka is hasznos számomra, nincs kakiszag a szobában annak ellenére sem, hogy a tápszeres pelusok elég büdik...
A legzesfigyelobe többször feleslegesen riasztott be, igy abszolúte nem volt hasznos, sõt....
felesleges: pelenkakuka, babaolló, vízhõmérõ. Ami nagyon bejött: babahinta, pihenõszék
Felesleges: vízhõmérõ, babahajkefe, kézi mellszívó, kézi orrszívó, babaolló, cumik, cumisüvegek hasznos: kiskádhoz állvány, játszószõnyeg, légzésfigyelõ, babamérleg, elektromos mellszívó
Pelenkakuka, bébikomp, a sok cumisüveg(elég lett volna 1 is)...hirtelen ennyi jut eszembe.
24es vagyok, szerintem fürdetõvödörben sokkal könnyebb hajat mosni a babának, pedig a miénknek be lehetett volna fonni, születésétõl. :) ) Kinek mi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!