Találatok a következő kifejezésre: Mik azok ételek amiket szoptatás (10 db)

Mik azok az ételek amiket szoptatás alatt mellőzni kell?

amikt?l fájhat a baba hasa.

Legjobb válasz: Igazság szerint mindenkire érvényes tiltólista nem létezik, ui.minden baba máshogyan reagál. Van, amelyik nagyon érzékeny, az bizony akkor is hasfájós, ha anyuka csupán vízen él. A másik csak bizonyos ételekre ( pl. puffasztó dolgok, erõteljesebb fûszerek, szénsavas dolgok, savanyú ételek, tej,stb). Ezeket az anyukáknak kell kitapasztalniuk és néhány hétig mellõzniük, majd fokozatosan újra lehet próbálkozni. Ám vannak olyan babák is, akik mellett bármit ehet az anyuka, semmitõl nem görcsöl a pocija. Hogy a te babád melyik kategóriába tartozik, esetleg mire érzékeny, neked kell kitapasztalnod.

Igazság szerint mindenkire érvényes tiltólista nem létezik, ui.minden baba máshogyan reagál. Van, amelyik nagyon érzékeny, az bizony akkor is hasfájós, ha anyuka csupán vízen él. A másik csak bizonyos ételekre ( pl. puffasztó dolgok, erõteljesebb fûszerek, szénsavas dolgok, savanyú ételek, tej, stb). Ezeket az anyukáknak kell kitapasztalniuk és néhány hétig mellõzniük, majd fokozatosan újra lehet próbálkozni. Ám vannak olyan babák is, akik mellett bármit ehet az anyuka, semmitõl nem görcsöl a pocija. Hogy a te babád melyik kategóriába tartozik, esetleg mire érzékeny, neked kell kitapasztalnod.
Hogyan és mennyi ideig szopizik?
Kb. 6 hetes koráig hasfájós volt a babánk, ezért semmilyen tejterméket, puffasztó, hüvelyes ételeket nem ettem, nem ittan szénsavasat sem. Majd egyik napról a másikra elmaradtak a hasfájások. Most 3, 5 hónaposan mindent ehetek, nem vettem észre, hogy bármitõl is probléma lenne, igaz alapból nem szeretem a nehéz ételeket és mindenbõl módjával eszem. Mondjuk az õszibaracklé meghajtotta a kicsit... ezt most kerülöm.
Nálunk a madártejtõl (amit tejserkentésre ajánlottak) fájt a babám hasa.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek.Hasfájós, de fogalmam nincs mitõl...már semmit nem merek enni komolyan mondom...de nem is eszek olyat, komolyan már szendvicsen élek lassan...paradicsomot szoktam hozzá enni néha, tejet iszok, joghurtot eszek még, de lehet ezeket is kihagyom akkor, hátha ezek miatt...már a szoptatós teát is abbahagytam(laktoherb)nem e attól, neki se adok már a mecsek babybõl...bárcsak már a "bûvös"3.hónapnál járnánk, mert kezdek kikészülni...:(
mennyi idõs a babód?én is szinte szendvicsen élek.Nemtudom sokszor babámnak mi a baja.Hetente rájön egy-egy ilyen nagyobb hasfájás, mikor vagy 10pelust telerak, és nem alszik, eszik rendesen.Szerintem paradicsomot, meg tejet ne igyál, egyél!!De reménykedjünk hogy tényleg eljön az a bûvös 3.hónap:) Kitartás nem vagy egyedül:)
Kitartás! A tejtermékeket próbáld elhagyni teljesen. A felvágottakat is nézd meg, van-e bennük, ha 1-2 hét után nem javul a helyzet, akkor lehet nem az az oka. Paradicsomot is hagyd ki, fura mód a fiamnak kihozta az allergia teszt, hogy arra allergiás többek között, bár ha meg van fõzve akkor lehet neki adni, de õ nincs oda érte. Ha ezek se segítenek lehet a szójával kisérletezni, hogy hátha az az oka, de lehet mire a végére érnél a dolognak ki is növi. A lánykám is rettentõ üvöltõs volt, minden este, nomeg napközben se lehetett lerakni, de amikor már jobban mozgott, akkor valahogy jobban érdekelték a dolgok, és már nem volt annyira gond. Napközben is csak rajtam akar aludni, de csak 2szer aludt félórát 1 éves koráig, amikor végre már csak egyszer aludt, kicsit többet. Kitartás! A gyerekek olyan gyorsan változnak, ami ma probléma, holnapra lehet el is felejtitek, és lesz helyette más aggódnivaló :-)
A kérdező hozzászólása: még csak 1hónapos, 2-3óránként szopizik, de változó mennyit, van hogy 40-50-et, van mikor 110-et, de átlagba olyan 70.Tejet meg paradicsomot elhagyom akkor.De minden tejterméket nemtudok, pl sajt, legalább azt tudjak enni a szendvicsen kívül..:( Szalámit szoktam csak enni, ilyen párizsit meg sonkát..stb-t nem, csak szalámi(pick, herz..ezeket) szörnyû éjszakánk volt, õ üvöltött végig, én meg vele együttsírtam, mert már nembírtam...nagyon kivagyok, semmit nemtudok aludni, nappal ha meg talán tudnék, akkor örülök hogy lezuhanyozhatok végre, meg talán eszek, vasalok, mosok amiket szükséges...:S Remélem hamarosan jobb lesz.
Szia!Nekem azt mondták az összes hüvelyest az összes "K"-betûs zöldséget hagyjam el!semmi tej, tejföl és kefir v joghurt.A csecsemõknek szóló hasfájás elleni teákat se ajánlották mert az is köményt tartalmaz ami szintén szelet okoz.(pedig régen még azt nyomták minden babának, a köménymag teát!!)Remélem segítettem! De annyi minden más van ezeken kívül tessék változatosan enni mert nem lesz tápláló a tejed és még apadás is felléphet.

Mik azok az ételek, amiket szoptatás alatt nem ajánlott/nem szabad fogyasztani?

Legjobb válasz: Naponta három-négy kérdés van a témában, nem túlzok. Mibe kerülne kicsit visszaolvasni, elolvasni ezeket, miekõtt/amikor kiírod a kérdést? Csak ma ez a harmadik. Egyébként nincs tiltólista. Bármit megehetsz, amit a te babád tolerál, beleértve a K betûs ételeket és az aprómagvas gyümölcsöket is. Az én babám csak a körtét nem bírja, minden mást ehetek.

Naponta három-négy kérdés van a témában, nem túlzok. Mibe kerülne kicsit visszaolvasni, elolvasni ezeket, miekõtt/amikor kiírod a kérdést? Csak ma ez a harmadik. Egyébként nincs tiltólista. Bármit megehetsz, amit a te babád tolerál, beleértve a K betûs ételeket és az aprómagvas gyümölcsöket is. Az én babám csak a körtét nem bírja, minden mást ehetek.
A kérdező hozzászólása: Okoskodásra nem vagyok kíváncsi. A válasz 2. részét viszont köszönöm.
Azokat, amikre a közvetlen hozzátartozók allergiásak és azokat, amiket a babád sejthetõen vagy láthatóan nem bír. Tényleg nincs lista, neked kell körültekintõnek lenned. Gondold végig, hogy mi lehet a fentiek alapján rizikós és azt hagyd késõbbre. Ennél konkrétabbat senki nem fog tudni mondani. (Én mindent ettem/eszem és a 26 hós gyerekemnek eddig egyszer sem fájt a hasa.)

Mik azok az ételek amiket szoptatás alatt nem javasolt enni?

Legjobb válasz: Általában a K betûs dolgokat mint a karalábé,karfiol stb. ezek hasfájást okozhatnak a babánál. Az apró magú gyümölcsöket sem ajánlják,(eper,málna stb.)mert a babánál allergiás reakciót válthat ki. A tejre szokták mondani,hogy fél liternél többet nem ajánlatos inni. És persze az alkohol. De mindenkinek saját maga kell kiapasztalnia.

Általában a K betûs dolgokat mint a karalábé, karfiol stb. ezek hasfájást okozhatnak a babánál. Az apró magú gyümölcsöket sem ajánlják, (eper, málna stb.)mert a babánál allergiás reakciót válthat ki. A tejre szokták mondani, hogy fél liternél többet nem ajánlatos inni. És persze az alkohol. De mindenkinek saját maga kell kiapasztalnia.
Elvileg "mindent" lehet enni, inni, persze az alkohol nem tartozik bele, de állítólag a napi 2 lötty kávé is belefér. A többit ki kell tapasztalnod. Nekem a "k" betûsekkel sem volt gondom, de a sok tehéntejtõl már fájt a babóm hasa. Napi 2 dl-re csökkentettem. A legjobb, ha általában egészségesen étkezel:)


Mik azok az ételek amiket kerülni kell szoptatás alatt?

Amik vmilyen kárt okoznak.

Legjobb válasz: Kárt semmilyen étel nem okoz.Viszont ajánlatos elkerülni,legalábbis amíg pici a baba a puffasztó ételek ( bab,káposzta) mert szélgörcsöket okozhat a babának,és kerülni kell a túlfûszerezett,erõs ételeket.Azonkívül ehetsz bármit.

Kárt semmilyen étel nem okoz.Viszont ajánlatos elkerülni, legalábbis amíg pici a baba a puffasztó ételek ( bab, káposzta) mert szélgörcsöket okozhat a babának, és kerülni kell a túlfûszerezett, erõs ételeket.Azonkívül ehetsz bármit.
Csatlakozom az elõttem szolóhoz.De én még hozzá tenném a csokoládét , tejet mert az én babámnak hasmenése volt ezektõl.Ez csak az én tapasztalatom:)
Én ettem/eszek mindent, de a lecsótól nagyon hasfájós lett szegény. Két napig szenvedett a széltõl...
A kérdező hozzászólása: Szegény tul vagytok rajta. Nem lehetett valami kellemes neked se.

Szoptatás alatt márványsajtot lehet enni? Mik azok az ételek amiket nem lehet enni? Kolát lehet inni?

Legjobb válasz: Általában az a nézet, hogy amiket nem ehettél-ihattál a terhesség alatt, azt szoptatás alatt se. Tudtommal a márványsajt tilos, a kólát pedig tapasztald ki. Lehet hogy hasfáját okoz a picinek, vagy nyugtalanabb lesz. Ha ezt tapasztalod, inkább ne igyál.

Általában az a nézet, hogy amiket nem ehettél-ihattál a terhesség alatt, azt szoptatás alatt se. Tudtommal a márványsajt tilos, a kólát pedig tapasztald ki. Lehet hogy hasfáját okoz a picinek, vagy nyugtalanabb lesz. Ha ezt tapasztalod, inkább ne igyál.
A kóla nem a tej mennyiségére hat, hanem fáj a szénsavastól a baba hasa-ha fáj. Ezért semmilyen szésavasat és rostosat nem javasolnak, csak mentes vizet és teát. Nem ehetsz semmit, amit terhesség alatt, tehát nyers húst, nyers tojást és lágy sajot-illetve semmit ami fúj: K-betüseket, szénsavasat, gyümit, tojást, hüvelyeseket...
Szerintem szénsavas ásványvizet nyugodtan ihatsz.Nem értem mitõl fújná fel a szénsav a picit???Ivás után mindenki kibüfögi a szénsavat mitõl menne az a tejbe?
Egy szénsavas üdítõ, de még ásványvíz se javasolt a szoptatás alatt!
Én minden nap megiszok egy pohár kolát és egész rendesen van tejem:)

Tapasztalatotok szerint mik azok az ételek amiket érdemes kerülni szoptatás alatt? Mondjuk amitől fájhat a picúr hasa?

Tudom ez baba függ? is,mennyire érzékeny és hasfájós.

Legjobb válasz: Nekem ezek közül a kukoricával semmi bajom. Zöldborsót kis mennyiségben bevállalhatok. Az eper még tesztelés alatt áll, de szerintem azzal sem lesz nagy gond. A bab, káposzta, lencse, karfiol még tesztelésre sem került, mert nem merek rizikózni velük. Nekem még a szénsavas üdítõ is a listámon van. Sok-sok pukit eredményez.

Nekem ezek közül a kukoricával semmi bajom. Zöldborsót kis mennyiségben bevállalhatok. Az eper még tesztelés alatt áll, de szerintem azzal sem lesz nagy gond. A bab, káposzta, lencse, karfiol még tesztelésre sem került, mert nem merek rizikózni velük. Nekem még a szénsavas üdítõ is a listámon van. Sok-sok pukit eredményez.
Szió! Én anyukám javaslatára ettem mindent, de csak keveset. Nagyon hasfájós volt a baba akkor is ha nem ettem olyan kajákat amiket elvileg nem szabad.Egyedül a szénsavas dolgokat kerültem, azokat is csak azért mert én nem szeretem õket.Néha a tejcitermelés miatt megittam 1-2doboz alk.mentes sört. Egy idõsebb orvos ismerõs is azt mondta hogy egyek mindent de mértékkel, mert kel hogy a baba szervezete is szokja apránként.
Ha csokit ettem (én az étcsokit szeretem), fájt a baba hasa. Mire rájöttem...:((( Így hát nem ettem csokit néhány hónapig.
nekem a tejföltõl egyértelmûen fáj a pocija, a tejszíntõl is, a cseresznye tesztelés alatt.
Nekem a borsótól a k-betûsektõl, a babtól , fokhagymától, vörös hagymától-ha nyersen ettem pl .zsíros kenyéren..fájt neki..viszont minden nap ettem tejet mûzlivel így mindig volt neki is rendesen széklete, nem volt gond vele.Nem nagyon volt hasfájós nagyon oda figyeltem rá..kis magvasakat nem mertem enni, inkább lefagyasztottam és mikor már nagyobb volt...amikor a baba evett már a gesztenyétõl üvöltött, azt nem adj majd neki ..csak késõbb sztem...kb ennyi jut eszembe..

Mik azok az ételek, gyümölcs, amit kerülni kell szülés, illetve szoptatás alatt?

Úgy tudom,sok mindent kerülni kell, csak nem tudom mi az! 38+5kismama

Legjobb válasz: a k betûseket mindenképpen. karalábé, karfiol, káposzták. ezen kívül a bab, borsó amiket nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani. málna, eper a gyümik közül. tulajdonképpen az anyatejen keresztül minden átjut valamekkora mértékben a kicsi szervezetébe. az eper, málna és hasonló apró magvasok allergizálhatják a babát, és kiütheti, azért nem ajánlott. A zöldségek, amiket írtam, puffasztanak, nagyon nehéz ételek, így a babád pocakját is megnehezíti, hasfájást okozhat neki is! azt nem is érdemes írni, hogy alkohol dolgokat ne, gondoom nem a bulzással leszel elfoglalva te sem, szülés után:-) Boldog Babavárást, kitartás!

a k betûseket mindenképpen. karalábé, karfiol, káposzták. ezen kívül a bab, borsó amiket nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani. málna, eper a gyümik közül. tulajdonképpen az anyatejen keresztül minden átjut valamekkora mértékben a kicsi szervezetébe. az eper, málna és hasonló apró magvasok allergizálhatják a babát, és kiütheti, azért nem ajánlott. A zöldségek, amiket írtam, puffasztanak, nagyon nehéz ételek, így a babád pocakját is megnehezíti, hasfájást okozhat neki is! azt nem is érdemes írni, hogy alkohol dolgokat ne, gondoom nem a bulzással leszel elfoglalva te sem, szülés után:-) Boldog Babavárást, kitartás!
ez egyszerû!minden ami felfúj, mert a szoptatás alatt a babucid is kap belõlük, és fájni fog a hasa!ilyen pl.:a baba, zöldbab, lencse, zöld és sárgaborsó és minden ami hüvelyes!mármint a zöldség:D!úgy tudom h az összes gyümölcs fogyasztható!!!de ez nem biztos!ha akarod utána nézek neked!!!
A szülést nem befolyásolja, hogy mit eszel. A szoptatás alatt nagy általánosságban a puffaszó ételeket szokták mondani, de igazán neked kell majd kitapasztalnod, hogy mire érzékeny a babád. Lehet, hogy éppen semmire, de az is meglehet, hogy olyan dologra, ami nincs az általános "tiltólistán". Én az elsõ babámnál nagyon odafigyeltem, hogy mit eszem, mégis nagyon hasfájós volt, a másik 3 babánál meg mindent ehettem, semmire sem voltak érzékenyek..
Szia! Szoptatás alatt kerülendõ minden olyan étel ami puffaszt. (pl. káposzta, karfiol, hüvelyesek) Illetve a túl fûszeres ételek. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy epret sem lehet enni, de én azóta vettem és semmi baja nem lett a babámnak.
szoptatás alatt, ha nem fogékony a babád allergiára, nem hasfájós, akkor ehetsz mindent. szokták mondani, hogy k betûs zöldségeket ne egyen szoptatós kismama, mert puffaszt és fáj tõle a baba hasa. nálunk nem volt gond ebbõl, én ettem õket végig. kisfiamnál egyszer elõjött az ekcéma, 5-6 hetesen, úgyhogy emiatt semmilyen tejterméket nem ehetek szoptatás alatt, tojást sem, nem lehet még ennem emiatt: citrusféléket, paradicsomot, marhahúst földimogyoró erõsen allergén, szintén ajánlatos kerülni de én azt javaslom, hogy tapasztald ki lassan, hogy bírja e a babád pocija a különféle kajákat, lehet, hogy semmivel semmi gondod nem lehet én javaslok otthonra egy doboz infacolt vagy espumisant, ha esetleg fáj a hasa, ne éjjel keljen futnotok a gyógyszertárba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, igazán hasznosak számomra! Minden jót! Anita

Két hetes a pici babám! Sokat fáj a hasa, lehet, hogy olyan ételt ettem, amit nem kellett volna! Mi az amit lehet szoptatás alatt is enni?

Legjobb válasz: Nem kimondottan attól fájhat a pocija,hogy te mit ettél.Tud büfizni,pukizni rendesen?Mennyi idõnként eszik?

Nem kimondottan attól fájhat a pocija, hogy te mit ettél.Tud büfizni, pukizni rendesen?Mennyi idõnként eszik?
Ja, amúgy én mindent ettem, csak nagyon puffasztó nem:Bab, lencse és társai.
Az enyémnek a rostos õszilétõl fájt a hasa, igy szénsavmentes ásivizet ittam.
K betûs zöldségek puffasztanak.Vegyél neki Infakol szirupot.Nekünk használt.
A zöld kex zöldségnek számít?
Egyél ami jólesik. Iszok tejet, tejeskávét (napi kettõt) és 6, 5 hónapja szoptatok
A kérdező hozzászólása: köszi.és a mákkal sem ártok?
nem tudom milyen hatása lenne a máknak, mindenesetre én ettem és nem fogta meg a székletét a bébinek.szerintem ez is egyénfüggõ, én is odafigyelek az étkezésemre, de ezt azért ettem.

Mik az általános ételek amiket nem lehet fogyasztani szoptatás alatt? Kinek mitől fájt a baba pocija?

Nagyon hasfájós a pici fiam, aki mi 11 napos. Egész éjjel szörnyen szenvedett szegénykém, és ma elkezdtem adni neki az Espumisan cseppeket. Ezen kívül azonban szeretném tudni,hogy mivel tudok én segíteni (étel) hogy jobb legyen neki. Köszi el?re mindenkinek!

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ezektõl fájt, és még most is figyelnem kell rá (8 hós) : szénsavas bármi, rizs, káposzta-félék, puffasztott rizs Ezeket még most sem eszem, megvagyok nélkülük. De szerintem mindenkinek más, ezt sajnos neked kell kitapasztalnod.

Szia! Nálunk ezektõl fájt, és még most is figyelnem kell rá (8 hós) : szénsavas bármi, rizs, káposzta-félék, puffasztott rizs Ezeket még most sem eszem, megvagyok nélkülük. De szerintem mindenkinek más, ezt sajnos neked kell kitapasztalnod.
Mi is hasfajosak voltunk az elejen...engem csaszaroztak es par napig kellett tartanom itthol is a dieta, amitol allandoan fel voltam fuvodva pedig semmi szeleset nem ettem...sem kakosat, sem babot , sem olyasnit ami arthatna nekunk...es azt vettem eszre ha a rendes kajat ettem semmi bajom sem volt nekem sem es neki sem...en azota mindent eszek, a kaposztat nyersen 1 kebab erejeig kiprobaltam, de attol sem fajt a pocink...de azert a szeles dolgokat megprobalom kerulni. Ma mar csak attol szokott fajni a pici pocija, ha mohon eszik es sok levegot nyel, es nem sikerul kibufiznie...de akkor viszont a teaba teszem neki a Baby water-t es aztan csak gyozzem hallgatni a pukikat... :D Ne aggodj, az jo h segitesz neki 1 par cseppel, vagy maszazzsal..., mert o meg tisztul es az is banthatja a pici pocijat(ha zoldest kakilik). En ugy tudom , h a kapor tea az segit hajtani a szeleket(a Baby Water is kapor alapu h jol emlekszem), ha pedig nehezen kakilik akkor a kamilla tea vagy a hazi orvosom szerint edesre kell csinalni neki a teat mint 1 felnotnek(par korty es meghajtja-de ezt meg szerencsere nem kellett kiprobalnunk). Gratulalok a fiadhoz! 6 hetes kisfiu anyukaja
nekem a karácsonyi töltött káposzta okozott gondot, aztán a tejtermékekkel vigyázok, illetve az édességtõl nem a baba hasa féjt, hanem kevesebb lett a tejem. Sok csoki pl vagy süti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!