Találatok a következő kifejezésre: Mik az tünetei a (515 db)

Mik az tünetek a terhesség elsö hetében?

Kérlek segitsetek 16 éves vagyok, és nagyon félek, hogy terhes lehetek. Pont ma egy hete lefeküdtem a barátommal. És múlt hét csütörötökóta mindig vizelésiingerem van! És ma elkezdett a hasam jobb oldala úgy görcsölni, mint amikor a havi ciklusom van. Kérlek segitsetek!! :S

Legjobb válasz: az elsõ hétben még nem vagy terhes, csak kb 10-14. napon ágyazódik be a pete. tehát addig a szervezet se tudja, hogy van egy megtermékenyült petesejtje. tehát tünetei sincsenek. Nem lett volna egyszerûbb védekezni? vagy ha valami baj történt akkor elmenni egy 72 órásért?

az elsõ hétben még nem vagy terhes, csak kb 10-14. napon ágyazódik be a pete. tehát addig a szervezet se tudja, hogy van egy megtermékenyült petesejtje. tehát tünetei sincsenek. Nem lett volna egyszerûbb védekezni? vagy ha valami baj történt akkor elmenni egy 72 órásért?
semmi tüneted nem lehet hiszen még nem ágyazódott be. a pisilési ingered inkább az izgalomtól van. védekeztetek? hogyan? elélvezett a barátod? mikor volt a legutóbbi menstruációd?
A kérdező hozzászólása: Igen védekeztünk gumival. Ès igen a barátom elélvezett. A legutóbbi menstruáciom 2, 5hete volt! köszönöm a válszat. :)
ha gumival védekeztetek a menzeszed után 1 héttel, igen kicsi a valószínûsége, hogy terhes vagy, peteérés kb. félidõben van, máskor nem lehet teherbe esni
Nem vagy terhes!
A tünetek inkább azt mutatják, h felfáztál.

Honnan veszem észre, ha megőrültem? Mik az őrültségnek a tünetei?

Néha azt gondolom nem vagyok teljesen normális.

Legjobb válasz: Dehogy vagy õrült! Az érzések normális dolgok! Elkeseredett vagy és nem tudod a feszültséget levezetni, robbansz, utána bûntudatod van.Nem kell megjátszanod magad, magadnak felelj meg! Én ilyen esetben naplót írtam, hogy tisztábban lássam a helyzetemet. És a legjobb barátnõmmel osztottam csak meg a gondolataimat. Talán a legnagyobb baj az önutálat! Neked is vannak értékeid!!!

Dehogy vagy õrült! Az érzések normális dolgok! Elkeseredett vagy és nem tudod a feszültséget levezetni, robbansz, utána bûntudatod van.Nem kell megjátszanod magad, magadnak felelj meg! Én ilyen esetben naplót írtam, hogy tisztábban lássam a helyzetemet. És a legjobb barátnõmmel osztottam csak meg a gondolataimat. Talán a legnagyobb baj az önutálat! Neked is vannak értékeid!!!
Megnyugtathatlak, nem õrültél meg.De én is azt ajánlom mint az elõzõ válaszoló.Menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
õrült biztos nem vagy, hisz amit leírtál azzal néha sok ember így van...De elképzelhetõ, hogy valamiért depressziós vagy, és tényleg el kéne menned egy orvoshoz aki meg tudja mondani neked, hogy mi a gond.De ha orvoshoz nem akarsz menni akkor talán beszélni kéne olyan valakivel a közel áll hozzád, és meghallgat.Lehet, hogy tanácsot is tudna adni...De az öngyilkosság nem megoldás!!!Még csak eszedbe se jusson...hisz elõbb-utóbb minden jóra fordul...
Keress pszichológust, ilyen állami pszichiátriai szakrendeléstõl sokat ne várj, ott 3 perc alatt felírnak neked 8 receptet és kész, sztem egy maszek pszichológusssal elbeszélgetni jóval többet ér. De én is azt moindom, nem õrültél meg, hiszen amig ezt te magadban is fel tudod mérni, hogy valami nincs rendben, addig nincs elveszve semmi. Deazért az öngyilkossági gondolatok már elég durvák, ezt semmiképpen ne hagyd annyiban!
Az is lehet, hogy rajtad egy kicsit jobban erõt vett a tavaszi fáradtság. Én is voltam már hasonló helyzetben. Én úgy látom, hogy nem vagy õrült.
Ha ezt érzed, menj el pszichológushoz, õ majd segít megmondani, mi van veled. De nem hinném, hogy mentálisan beteg lennél, mert a beteg SOHASEM tud a betegségérõl, nem is sejti, normálisnak hiszi magát.
sztem csak szimplán kezdj el keresgélni nagy valószínûséggel rossz helyeken kutatsz teríts ki egy centit magad elé és mond rá azt, hogy ez az életed az elejétõl a véghéig aztán közelíts rá arra a pontra ahol úgyérzed most tartasz na oda vagy beszorulva és nem tudsz távolítani gyakorolj néha kell nagyon távolítani és néha kicsit és akkor belátod, hogy mi merre meddig úgyis érzed
Sztem sem agy õrült.
*vagy

Honnan tudhatom ha terhes vagyok? Mik az első tünetei? és körülbelül mikor jelentkeznek ezek a tünetek? úgyértem hogy 1-2-3-4 hét? Vagy hónap?

Legjobb válasz: Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.

Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.
Menstruácio elotti napokban feltunt, hogy nagyobbak a melleim. A férjem meg is jegyezte. En a menszesz napján pozitívat teszteltem (tervezett baba). Rá 2 hétre jottek a rosszullétek, hányás stb. 26N
Mondjuk ha már szexeltél, már van rá esélyed.
A menstruáció kimaradása szokott lenni az elsõ jel.

Mikor jönnek a terhesség legelső tünetei? és mik azok?

Legjobb válasz: Szia! nekem a nemvárt körül kezdõdtek a tünetek, amik igen könnyen összetéveszthetõk a mensi elõtti tünetekkel. Ezen felül elég rendesen felfújódtam, és nagyon sokat böfögtem, amit pedig elõtte soha nem szoktam. Van, akinél már ilyenkor elkezdõdik a mellfeszülés, esetleg a rosszullét is.

Szia! nekem a nemvárt körül kezdõdtek a tünetek, amik igen könnyen összetéveszthetõk a mensi elõtti tünetekkel. Ezen felül elég rendesen felfújódtam, és nagyon sokat böfögtem, amit pedig elõtte soha nem szoktam. Van, akinél már ilyenkor elkezdõdik a mellfeszülés, esetleg a rosszullét is.

6 Heteske vagyok és nyúlós tojásfehérjés folyásom van. Normális ez? És az, hogy a tüneteim hirtelen megszűntek mit jelent? Lehet elhalt?

Holnap megyek dokihoz,nagyon izgulok,hogy legyen ott :)

Legjobb válasz: A folyás mindegy milyen. És a tünetek elmúlása sem jelenti, hogy elhalt a baba. (Bár nem tudom, milyen tünetre gondolsz) Gratulálok a babához!

A folyás mindegy milyen. És a tünetek elmúlása sem jelenti, hogy elhalt a baba. (Bár nem tudom, milyen tünetre gondolsz) Gratulálok a babához!
mikor mész vissza?
A kérdező hozzászólása: csak petezsák, a képen én sem látok semmit.szikhólyagról nem beszélt, viszont a papíromon ezek állnak:TVS CERVIX 3000, GRAV 6 HÉT, 15, 3 MM PETEZSÁK, AMION GYÛRÛ LÁTSZIK, terhesség bizonyított.a doki gratulált is.lehet még az embriót se látta.az amion gyûrû az micsoda lehet?
szikhólyag látható volt??? vagy csak a petezsák?? semmi több?
A kérdező hozzászólása: 15, 3 mm a petezsák
A kérdező hozzászólása: 6+3 hetes terhes vagyok :) De még nem volt szívhang, 1 hét múlva vissza kell mennem.Ez normális, hogy még nincs szívhang?Vagy már lennie kéne?
várjuk a fejleményeket
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm a válaszokat, ma megyek 4-re!Izgulok!!!Utána megírom.
írd meg, hogy mi volt a dokinál! Nem feltétlen baj, ha elmúlnak a tünetek...
A folyás természetes ilyenkor, van akinek végig van egész terhessége alatt (pl:nekem). A tünetek nem feltétlenül jelentkeznek minden nap, lehet, hogy jövõhéten olyan rosszul leszel, hogy majd megõrûlsz...Az viszont igaz, hogy sajnos nem minden esetben jelzi vérzés a baba elhalását, de ilyenre meg nem is szabad gondolni! Ne idegeskedj, mert azzal viszont jobban ártasz neki, mint egy túrázással! Sok sikert! Azért írd meg, hogy mi volt a dokinál, én drukkolok! 33 hetes km
Egy életerõs baba nem megy el ennyi "terheléstõl", egy beteg meg ennél kevesebbtõl is elmegy... SZóval ezen ne emészd magad! Amúgy nem vérzik azonnal, ha elhal egy baba, de vérezhet is, ez nem törvényszerû. Próbálj meg aludni. :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) A tüneteim amik múlt héten voltak megszûntek, a mellfájdalom, a hasfájás, menzi szerû görcsök voltak, és szédülni sem szédülök.5 hetesen terhesnek éreztem magam, most nem :(Igaz nem vérzek, az jó jel ugye?Balatoni túrán voltunk 4 napot, nagyon sokat mászkáltam és dombra is felmásztam, remélem nem ártottam neki :(Ha elmenne, mindenképp véreznék?A nyúlós folyás nekem peteéréskor szokott lenni azért fura.De végül is nem ez aggaszt a legjobban.
Mi lett veled??

Mik a tünetei a vakbélgyulladásnak? Azon kívül hogy hasfájás, láz, mert az mástól is lehet. Tehát miről ismerem fel? Mitől alakulhat egyáltalán ki?

Legjobb válasz: Abélrendszerben van egy kis nyúlvány, bélgöb, aminek nincs funkciója emésztési értelemben és azt nevezik vakbélnek. A jobb oldalon van és ha egy ételdarab, haj, tojáshéj stb belekeveredik, begyulladhat, mert nem lökõdik abból a "gödörbõl" és ott kezd rothadni. Tünetei: bal oldalba, derékba sugárzó fájdalom, hasmenés, esetenként láz. Aperforálódáskormársúlyos belsõ vérzést, halált okozhat. Ilyen tünetekkel, jobb az ügyeletre menni. Perforáció: szaggatott berepedezés, végül lyukadás. Ezmiatt a béltartalom a hasüregbe torlódik és mérgezést okoz.

Abélrendszerben van egy kis nyúlvány, bélgöb, aminek nincs funkciója emésztési értelemben és azt nevezik vakbélnek. A jobb oldalon van és ha egy ételdarab, haj, tojáshéj stb belekeveredik, begyulladhat, mert nem lökõdik abból a "gödörbõl" és ott kezd rothadni. Tünetei: bal oldalba, derékba sugárzó fájdalom, hasmenés, esetenként láz. Aperforálódáskormársúlyos belsõ vérzést, halált okozhat. Ilyen tünetekkel, jobb az ügyeletre menni. Perforáció: szaggatott berepedezés, végül lyukadás. Ezmiatt a béltartalom a hasüregbe torlódik és mérgezést okoz.
nekem idén februárban volt. amirõl leginkább fel lehet ismerni -természetesen a tüneteken kívül- az az, hogy nem egyszerûen fáj, baromira fáj. ha hanyattfekszel szinte elviselhetetlen ha nem ennyire erõs a fájdalmad, akkor ne aggódj, de azért figyeld magad kattekop
Tudom, hogy az eredeti kérdezõnek már nem számít, de azért az elsõ hozzászólónak megemlíteném, (meg késõbbi keresõknek is) hogy a vakbél jobb oldalon van, és ott is fáj (legalábbis mikor már oldat fáj)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha lázam volt 6 napja este + hasmenés, és azóta minden nap néha fáj kicsit a hasam az lehet vakbélgyulladás?Vagy az többször fájna? A láz után másnap voltam háziorvosnál, megnyomkodta a hasam, adott antibiotikumot, de nem mondta hogy mi a bajom. Ennyibõl észrevette volna ha az a baj?Sorry, csak parázok...:S

Kinek mikor jelent meg a terhessegi tunetek/rosszulletek es mik voltak azok?

Legjobb válasz: Szia!Nekem már 5hetesen kezdõdtek a tünetek.Émelygés (nem hánytam), mellfeszülés,fáradékonyság. Boldog babavárást kívánok! 13+1hetes

Szia!Nekem már 5hetesen kezdõdtek a tünetek.Émelygés (nem hánytam), mellfeszülés, fáradékonyság. Boldog babavárást kívánok! 13+1hetes
Még a nem várt elött, kegyetlenül szédültem, széttszort voltam és nagyon feszült.Egybõl tudtam ki csinálja ezt velem.:)
6 hetesen. Addig semmit nem éreztem. Most 8 htes vagyok, 2 hete hányinger, émelygés, szédülés. A sûrû pisilés az viszont hamarabb megjelent.
POnt olyan volt, mintha meg akarna jönni, (feszülõ has és mellek), de ahelyett, hogy megjött volna 3 napig így megy aztán teszteltem.
Szia! Nekem kb. 6 hetesen kezdõdött iszonyatos mellfeszüléssel. Annyira kellemetlen volt, hogy kocsiban ülve, döcögõs úton hangosan jajgattam. Ez 1-2 hét alatt elmúlt. :o) Aztán jött az émelygés. Én sem hánytam, csak a szagoktól rettenetesen öklendeztem. :S És ez még a mai napig így van, pedig már a 21 hetet "taposom". :o)
Szia! Nekem mellfeszüléssel kezdõdött, de úgy fájt, arról nem is bezélbe, hogy a mellbimbóm annyira érzékeny volt, hogy mikor véletlenül hideg érte, hangosan jajjgattam, mert bekeményedett, és szörnyen fájt, most kezdett elmúlni. 11-13. hétig pedig hányinger, hányás, szagoktól pedig csak erõsödött, volt hogy fõzni sem volt gusztusom, mert az étel illatától rosszul lettem. Hál' Isten nem tartott sokáig. Mostmár csak a sokszori pisi van, de az gondolom meg is fog maradni szülésig... Boldog Baba várást! 23+4 hetes pocis
Prosztatagyulladás IS lehet vagy mellékheregyulladás. Bár nekem a hereráknál volt ilyen tünetem. 34 voltam akkor... 37/F
A gát mögött a prosztatát találni. A mellékherék meg a zacsiban a heréken vannak .
És még nem hallottál kisugárzó fájdalomról? Miért itt trollkodsz és kötekedsz már nem elõször, mikor fogalmad sincs semmirõl?

Mik az epilepszia tünetei? és a rohamé?

Legjobb válasz: Velem történt olyan, hogy úgy éreztem ugrál az agyam a koponyámban, szerintetek ez valamilyen epilpszia lehetett? Altatót kezdtem el szedni elõtte kb. 2 héttel, annak a tünetei között volt is epilepszia, mikor elkezdõdött ez az ugrálás abbahagytam, 2-3 napig még tapasztaltam ezt, aztán megszûnt teljesen. Epilepszia volt vagy más?

Velem történt olyan, hogy úgy éreztem ugrál az agyam a koponyámban, szerintetek ez valamilyen epilpszia lehetett? Altatót kezdtem el szedni elõtte kb. 2 héttel, annak a tünetei között volt is epilepszia, mikor elkezdõdött ez az ugrálás abbahagytam, 2-3 napig még tapasztaltam ezt, aztán megszûnt teljesen. Epilepszia volt vagy más?
Nem diagnosztizálják csecsemõkorban.. Én 12 évesen estem össze reggel, miután anyámék elmentek dolgozni. Addig semmi bajom nem volt... Halálra voltak rémülve, mikor alig tudtak észhez téríteni a kórházban... Addig azt sem tudtuk, hogy ilyen van. Tünet: Van kis-és nagy roham. Nagyrohamnál: a beteg elájul, rángatózik, habzik a szája, akaratlan széklet és vizelet ürítés lép fel, stb... De rengeteg féle van. Pl. nekem egy ideig fel sem tûnt, csak a sokadik esetet említettük meg az orvosnak ( addig azt hitte a párom, hogy nem figyelek rá, azért nem válaszolok). Pl. nekiálltam mosogatni , és ledermedtem, "elbambultam". ( párom azt hitte, ilyen bamba vagyok, mígnem kiderült, hogy ez is tünet). Remegés, kézremegés, tárgyak elejtése, stb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!