Találatok a következő kifejezésre: Mik az tünetei Ha (123 db)

Mik a tünetei ha nem jó az FSH hormonom?

Legjobb válasz: Alacsony? Az FSH nõknél a tüszõérést irányítja. "NEMI HORMONOK (LH ÉS FSH HORMON) HIÁNYA: TÜNETEK: Nõknél: vérzészavarok, meddõség, mell sorvadása, ritkuló szõrzet, a közösülés fájdalmas lehet (száraz hüvely). Férfiaknál: impotencia, terméketlenség, kis herék, szõrzet ritkulása, mellek növekedése. Gyerekkorban kialakult hiány esetén a pénisz mérete is kicsi marad, késik, esetleg elmarad a nemi érés. Mindkét nemben csökken az izom- és csonttömeg, a bõr vékonyabbá válik. A hormonok hiánya Kallmann-szindróma részeként is kialakulhat, amelyben ezen tüneteken kívül ajak- vagy szájpadláshasadék, színvakság, valamint szaglóképesség hiánya a jellemzõ."

Alacsony? Az FSH nõknél a tüszõérést irányítja. "NEMI HORMONOK (LH ÉS FSH HORMON) HIÁNYA: TÜNETEK: Nõknél: vérzészavarok, meddõség, mell sorvadása, ritkuló szõrzet, a közösülés fájdalmas lehet (száraz hüvely). Férfiaknál: impotencia, terméketlenség, kis herék, szõrzet ritkulása, mellek növekedése. Gyerekkorban kialakult hiány esetén a pénisz mérete is kicsi marad, késik, esetleg elmarad a nemi érés. Mindkét nemben csökken az izom- és csonttömeg, a bõr vékonyabbá válik. A hormonok hiánya Kallmann-szindróma részeként is kialakulhat, amelyben ezen tüneteken kívül ajak- vagy szájpadláshasadék, színvakság, valamint szaglóképesség hiánya a jellemzõ."

Mik a tünetek ha terhes vagyok? Vagy egyáltalán az vagyok?

1 hónapja voltam a párommal és már pár napot késik de elégskszor ideges vagyok és nyugtalan...és most szédülök lázam is van és hányingerem....lehett már venni tesztett???

Legjobb válasz: bõven lehet, ha 1 hónapja voltatok együtt.A tünetek akár lehetnek azok is, de lehet, hogy csak beteg leszel! Teszt és meglátod!

bõven lehet, ha 1 hónapja voltatok együtt.A tünetek akár lehetnek azok is, de lehet, hogy csak beteg leszel! Teszt és meglátod!
A kérdező hozzászólása: köszike!!:)
És olykor a tesz is lehet fals pozitív/negatív. Szerintem csináltass tesztet, várj még egy hetet, aztán menj el nõdokihoz, általában biztosat õ tud mondani.
És olykor a teszt is lehet fals pozitív/negatív. Szerintem csináltass tesztet, várj még egy hetet, aztán menj el nõdokihoz, általában biztosat õ tud mondani.
gyanú jelek: hányás, hányinger, szédülés Valószínû jelek: mestruáció kimarad, mellfeszülés, bimbó udvar ill. nemi szerv lilás elszínezõdése.

Mik a tünetei ha valaki allergiás az óvszerre?

Legjobb válasz: Viszket, ég, fáj a közösülés, sõt esetenként kis vér is távozhat a hüvelybõl (ha lány vagy persze:D)

Viszket, ég, fáj a közösülés, sõt esetenként kis vér is távozhat a hüvelybõl (ha lány vagy persze:D)
Éppen ezért orvost kell, h keress. Ha nem akarsz nõdokihoz, elõbb háziorvoshoz menj, õ javasolni tud több mindent. De ez nem játék, meddõséghez is vezethet. Vagy próbáld ki, amit mondtam, a Canestent. Nekem is ezt kellett használnom, recept nélküli, úgy 1000 körül van. Bajod nem lesz tõle, de véknyan kell kenni!
A kérdező hozzászólása: 14 :( de nagyon félek hogy valami baj van.. :(
Nem. Helyes! Életkor???
A kérdező hozzászólása: anyunak nem szólhatok mert még túl fiatal vagyok :( és hát... nagy baj lenne de nõgyógyásznincs a közelbe h magamtól menjek
Helyes!
Ne itt várj a kérdésedre megoldást, hanem sûrgõsen menj el a nõgyógyászodhoz. Akár milyen fertõzésnek (ami életveszélyes, gyógyíthatatlan)lehet a jele. Nem biztos, hogy allergia!!
Nekem is volt már hasonló, én is azt hittem, hogy attól, de nem, mert már elmúlt. Lehet az is, h picit begyulladt a hüvelyed, nem feltétlen allergia. De doki többet tudna segíteni. Gomba is lehet, amit könnyen elkapsz pl. wc-n is. Én javaslom vagy a Canesten kenõcsöt, de legjobb a Canesten Kombi. Vény nélküli
A kérdező hozzászólása: nekem fáj a hüvelyem még a hasamba is érzek néha szúrást de szex után ...és a mensesem is késik mi a baj?? :(
14 évesen már.... Nem túl korai? Bár a mai világhoz képest? Inkább szólj anyukádnak! Melyik a rosszabb: anyukáddal beszélni egy kényes témáról vagy súlyos szövõdményektõl...Hmm?

Mik a tünetei, ha az ember tényleg szerelmes? 14/L

Legjobb válasz: viszket a csunyája

viszket a csunyája
fejfájás, szédólés, hányinger, láz... kb ugyanaz, mint a terhességnek.
Szerintem rá fogsz jönni :)
rózsaszín köd
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Mik a tünetei ha az embernak kicsi vagy nagy a cukorja?

Legjobb válasz: kiscukorral savanyau, nagy cukorral édes

kiscukorral savanyau, nagy cukorral édes
A kérdező hozzászólása: meg az apád faxát!

Mi az oka, ha a barátomnak sok a fehérvérsejtje? Milyen tünetettel jár? Nagy baj?

Legjobb válasz: Hát elõször is a magas fehérvérsejtszám elsõdlegesen gyulladásra utalhat. rosszabb esetben leukémiára. teljes belgyógyászati kivizsgálást kell kérni háziorvostól.

Hát elõször is a magas fehérvérsejtszám elsõdlegesen gyulladásra utalhat. rosszabb esetben leukémiára. teljes belgyógyászati kivizsgálást kell kérni háziorvostól.
A magas fehérvérsejt szám arra utal, hogy a szervezete reagál valami betolakodóra. Lehet gyulladás, vagy valami vírus a szervezetében. Ha nincs más tünete akokr azt jelenti, hogy a szervezete könnyen megoldja a gondot. Ha a fehérvérsejtek nem tudják megoldani akkor lehet magasabb a láz, stb. Tehát ez nem betegség, hanem egy teljesen természetes védekezõ reakció. Akkor van baj, ha kevés a fv szám, mert az azt jelenti, hogy a nem tud a szervezet védekezni.
Csak kiegészítésnek: a magas fehérvérsejt-számnak nem tünetei vannak, hanem ez már maga a tünete valamilyen betegségnek/állapotnak.

Ha az LH értékem nagyon magas, az PCO-ra utal? Mik a tünetei, és hogyan kezelhető?

Mennyi az esélyem,hogy PCO-val teherbe essek?

Legjobb válasz: Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom,hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés ,de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.

Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom, hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés , de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.
második válaszoló vagyok. elfelejtettem mondani, hogy ha magas az inzulinszinted, metforminnal rendezhetõ, de a pco nem gyógyítható. petesejtérésre clostilbegitet adnak. én 3 hónapot kaptam clostival, és ha nem esek teherbe, akkor laparaszkópiára küldenek, de az is 1 évig ad lehetõséget a babára. sajna, é teljesen el vagyok keseredve, mert félek és nem látom az esélyeimet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Tehát a lényeg, hogy kezeléssel lehet teherbeesni, még ha nehezebben is.. Egyébként a tünetek egyeznek, mert rendszertelen a menszim, mostanában meg elõjöttek a pattanások is, és majdnem egy éve próbálkozunk hiába a babával:( Akkor már csak arra válaszoljon valaki, hogy hüvelyi uh-n MIÉRT NEM láttak semmit??
Szia. Én is pcos vagyok. Rendszertelen a menzim és a hajam is hullik. De más bajom nincs. Nekem is hüvelyi uh-val vették észre hogy mi a helyzet. A 3. doki!!! Esély van a babára, csak kicsi. Sajnos. Az orvosok tudnak adni gyógyszert ami a peteérést segíti, de a pcoval (ha jól tudom) az a baj hogy van peteérés csak nem reped meg és a megérett petesejt betokosodik ami ciszta "lesz". Mi is babát szeretnénk és jövöhéten megyek vissza a dokimhoz a vérvétel (amit a ciklus 3.napján csinálnak) eredményével. Drukkolok hogy Nálad ne pco legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszike mindenkinek a segítõkész válaszokat..:(
szia! szegény, biztos nem volt pcos aki tegnap válaszolt volna. én os pcos vagyok. hüvelyi uh-on észreveszik a pcot, meg a vérképbõl is ami hormonlabor kell hogy legyen. rendszertelen a menszesz, nekem nincs is gyógyszer nélkül, magas inzulinszint, ami nekem nincs, de ez jellemzõ. pattanásos bõr, szõrzet erõsödés, hajhullás. ezek a tünetek, ja és a legfontosabb, hogy nincs peteérés, és a teherbeesés esélye? nem valami sok beavatkozás nélkül.nekem eddig nem jött még össze:-((de sok sikert neked!és fel a fejjel!
elsõ válaszoló: tudod már mi az oka a te pcodnak? mert én nem vagyok elhízva, jó a cukor és inzulineredményem, tehát tanácstalan vagyok.
elsõ válaszoló vagyok. Én sem vagyok elhízva, a véreredményem jövõ héten hétfõn lesz meg. azt tudom, hogy a pajzsmirigyemmel nincs gond. A többi hétfõn kiderül. Írok ha gondolod!
Nekem most esik le, hogy nekem hasi uh-on vették észre a PCO-t. A ciklusod egy meghatározott napján kell menni, legalábbis nekem így volt. Hátha nem pco-d van!

Honnan tudhatom ha terhes vagyok? Mik az első tünetei? és körülbelül mikor jelentkeznek ezek a tünetek? úgyértem hogy 1-2-3-4 hét? Vagy hónap?

Legjobb válasz: Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.

Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.
Menstruácio elotti napokban feltunt, hogy nagyobbak a melleim. A férjem meg is jegyezte. En a menszesz napján pozitívat teszteltem (tervezett baba). Rá 2 hétre jottek a rosszullétek, hányás stb. 26N
Mondjuk ha már szexeltél, már van rá esélyed.
A menstruáció kimaradása szokott lenni az elsõ jel.

Teherbe lehet esni ujjazástól? (ha egy kevés előnedv kerül az ujjra? ) 1 hét után jelentkezhetnek a terhesség tünetei és mik azok?

Legjobb válasz: Ha volt elõnedv volt az illetõ ujjan, akkor igen. De attól is függ, hogy mikor van peteérésed. Egy hét után még nem lehet kimutatni a terhességet, és még olyankor tünetek sincsenek. Az elsõ tünet az elmaradt mensi, vagy ha nem olyan amilyen szokott lenni ne és a mellfeszülés. Aztán jön még egy pár apróság: hányinger, reggeli rosszullét, alhasi fájdalom, de ekkor már általában tudni szokták, hogy baba van. Ha nem jön meg a mensid, akkor csinálj egy tesztet.

Ha volt elõnedv volt az illetõ ujjan, akkor igen. De attól is függ, hogy mikor van peteérésed. Egy hét után még nem lehet kimutatni a terhességet, és még olyankor tünetek sincsenek. Az elsõ tünet az elmaradt mensi, vagy ha nem olyan amilyen szokott lenni ne és a mellfeszülés. Aztán jön még egy pár apróság: hányinger, reggeli rosszullét, alhasi fájdalom, de ekkor már általában tudni szokták, hogy baba van. Ha nem jön meg a mensid, akkor csinálj egy tesztet.
NEM. azért az elönedvben elég kevés spermium lehet márha van, meg am is elég nagy erövel kell a hüvelybe kerülniuk hogy elérjék céljukat.
nagyon kicsi arra az esély h terhes vagy. ne parázz akkor csak késik a mensid. szerintem megnyugodhatsz
Az elõnedv 1-2 cseppecske a hímvesszû végén.(Örömkönnyeknek is hívják..)Nem olyan mennyiségre kell gondolni, mint amikor mi nõk nedvesedünk be.Azokban is igen kevés sperma van.Tehát nagyon nagy balszerencsének kell lenni, hogy abból baba legyen.De ebbõl is látszik, hogy nem mosott kezet mielõtt hozzád ért, és itt azt hiszem nem a baba a legnagyobb veszély, hanem 1-1 kiadós hüvelyfertõzés.Hidd el nem kellemes dolog egy tisztességesen összeszedett Candida!Egy hét után még nem jelentkeznek tünetek.Illetve sok tünet olyan, amit az idegesség is okozhat.Pl hányinger.Tehát ha ráparázol, akkor a szervezeted okosan produkálni fogja azokat.Legközelebb moss kezet!
A kérdező hozzászólása: Értem! Szal nagyon nagyon kevés az esélye és ne parázzak? Amúgy meg nem az, h nem mosott kezet, hanem szerintem még véletlenül is kerülhetett az ujjára 1-2 csepp... És gondolom egy ujj nem elég ahhoz, h bekerüljön a méhbe ugye? Köszönöm a válaszokat :) írhattok még ;-)
Azért az ember szex közben nem szaladgál folyton a fürdõbe, vagyis ha elõváladék volt az újján és utána hozzád nyúlt, nem hiszem hogy ha állandó partner gond lehet.Viszont elõváladéktól is teherbe lehet esni, de ahogy írták kicsi az esélye.Ha nem jön meg , és nem tudsz megnyugodni, mensiidõ után 1 hétre vegyél tesztet.
sziasztok! 18 éves fiú vagyok! A gondom az hogy nagyon félek , mert szombaton volt egy futó kapcsolatom , és félek mert az aktus után , én levettem a használt óvszert , és megujjaztam a lányt. Nem túl mélyen , alig a feléig az ujaimnak. Félek hogy spermium került a ujjaimra. Mennyi ennek az esélye??

Mikor teszteljek? Szerintetek ha teherbe estem, mikor mutatná ki a teszt? Tüneteim lennének már, vagy az még korai?

Utolsó menzesz els? napja május 8. 14, 20, 21. napon voltunk együtt. A ciklusaim sajnos rendszertelenek, nem 28 naposak! (legutóbb 26 napos, el?tte 33 napos.)

Legjobb válasz: A mensi kimaradása után tesztelj, az a biztos. Van, akinek még annál is késõbb mutatja ki a teszt (nekem pl. a 4. vagy 5. napon mutatta ki). Általában ez után jönnek a "tünetek", de megjegyzem, sokaknak egyáltalán nincs semmi baja hosszú hetekig. Én a 8-9. hétig vígan elvoltam, még csak hányingerem sem volt. Ugyanakkor még a mensi kimaradása elõtt valahogy úgy éreztem, másmilyen "állagú" a méhem, vagy hogy is mondjam. Olyan érzésem volt, hogy meg fog jönni, a mellem is feszült kicsit, de mégis másmilyen volt, mint addig.

A mensi kimaradása után tesztelj, az a biztos. Van, akinek még annál is késõbb mutatja ki a teszt (nekem pl. a 4. vagy 5. napon mutatta ki). Általában ez után jönnek a "tünetek", de megjegyzem, sokaknak egyáltalán nincs semmi baja hosszú hetekig. Én a 8-9. hétig vígan elvoltam, még csak hányingerem sem volt. Ugyanakkor még a mensi kimaradása elõtt valahogy úgy éreztem, másmilyen "állagú" a méhem, vagy hogy is mondjam. Olyan érzésem volt, hogy meg fog jönni, a mellem is feszült kicsit, de mégis másmilyen volt, mint addig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!