Találatok a következő kifejezésre: Mik az tételek az angol (5 db)

Mit írjak az angol tételbe?

Jövőre érettségizek és most kezdtük el kidolgozni a tételeket. Most ezt a tételt kaptuk kidolgozásra: "My favourite city" Igazából nem tudok miről írni. Ezekre a városokra gondoltam eddig, hogy írok: -London /ez külön egy másik tétel is, így ez nem lenne fura ha fedné egymást?/ -Brigthon -New York -Hollywood -Los Angeles -Brüsszel -Bp. -Szeged -Kolozsvár -Tokyó -Róma -Bécs

Legjobb válasz: Az sngol Wikipedián angolul is találsz infót ezekrõl.

Az sngol Wikipedián angolul is találsz infót ezekrõl.
felvételizel valahova?
Ülj le a kiszobádban, kapcsold ki a fészt, állítsd takarékra a haverok-buli-fantát, 'aszt' ennyi. Negyedikre még nem jutottál el oda, hogy ezt magadtól kitaláld, OMG.
EDIT: kisszobádban

Mik az idei tételek az angol szóbeli érettségin középszinten?

Tehát milyen témakörökr?l kell beszélni?

Legjobb válasz: Minden iskolában más és más, a szaktanárok állítják össze középszinten. De az OM is összeállított egy tételsort azoknak, akik már korábban érettségiztek, és most javító vagy pótló vizsgát tesznek. Ezt a tételsort megtalálod a http://om.hu -n, az Érettségi menüpont alatt.

Minden iskolában más és más, a szaktanárok állítják össze középszinten. De az OM is összeállított egy tételsort azoknak, akik már korábban érettségiztek, és most javító vagy pótló vizsgát tesznek. Ezt a tételsort megtalálod a http://om.hu -n, az Érettségi menüpont alatt.


Angol tételekben mit tudnék írni a Mobile phones című tételbe, és arról hogy az embereknek mi A fontos ha egy állást meg akarnak szerezni, és egy másik tétel: mire használjuk a számítógépet?

Legjobb válasz: Mobile phones-ba írj arról, hogy miért hasznos, miért nem, hasonlítsd össze a vezetékes telefonnal. Mire lehet használni a telefonáláson kívül (text message, internet, mp3 player, camera etc). Te mire használod, hány éves voltál, mikor az elsõt kaptad, miért tartották fontosnak a szüleid? Hol nem illik használni a mobilt? (színház, mozi, iskola). Mire használjuk a sz. gépet: manapság az élet minden terültén találkozunk számítógépekkel, az iskolákban, a kórházakba, mindenféle intézményben. Otthon van -e sajátod, ha nincs kiét használod? Mire használod pl. szövegszerkesztésre (word processing), internetezel (ami hasznos a házi feladatok megoldásában), chatelsz, zenét hallgatsz, csevegsz a barátaiddal, jók a beszélgetõs programok, mert az ország/ világ másik felén élõ barátaiddal, rokonaiddal is tudsz beszélgetni, és olcsóbb, mintha leveleznétek. Hasznos a nyelvtanulásban is (nézhetsz feliratos filmeket), levelezõ partnert találhatsz egy másik országból.

Mobile phones-ba írj arról, hogy miért hasznos, miért nem, hasonlítsd össze a vezetékes telefonnal. Mire lehet használni a telefonáláson kívül (text message, internet, mp3 player, camera etc). Te mire használod, hány éves voltál, mikor az elsõt kaptad, miért tartották fontosnak a szüleid? Hol nem illik használni a mobilt? (színház, mozi, iskola). Mire használjuk a sz. gépet: manapság az élet minden terültén találkozunk számítógépekkel, az iskolákban, a kórházakba, mindenféle intézményben. Otthon van -e sajátod, ha nincs kiét használod? Mire használod pl. szövegszerkesztésre (word processing), internetezel (ami hasznos a házi feladatok megoldásában), chatelsz, zenét hallgatsz, csevegsz a barátaiddal, jók a beszélgetõs programok, mert az ország/ világ másik felén élõ barátaiddal, rokonaiddal is tudsz beszélgetni, és olcsóbb, mintha leveleznétek. Hasznos a nyelvtanulásban is (nézhetsz feliratos filmeket), levelezõ partnert találhatsz egy másik országból.
Nagyon tetszett az elõzõ válasz, ugyanis én angoltanár vagyok és egy az egyben ugyanezeket szoktuk belevenni a tételbe. A munkakeresésrõl: Meggondolandó, hogy mi a fontosabb: olyan munka, amit szívesen végzünk vagy ami jól fizet. A munkahely távolsága, mennyi idõt (esetleg pénzt) kell közlekedéssel tölteni, az idõbeosztás, több mûszakos-e. Állásinterjún rendesen kell felöltözni, pontosan érkezni, jó benyomást kell kelteni, tájékozottnak kell lenni a céggel kapcsolatban, nem kell rögtön a fizetésrõl érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm a kedves válaszokat!!

Mit írjak a szolgáltatásokról, azok minőségéről angol tételben?

Angol tételt kell kidolgoznom, és nem tudom, hogy erről mit is írhatnék pontosan. Bővebben: 8. Szolgáltatások - A szolgáltatások minősége/garanciája - Minőségi kifogások/kártérítés - A szolgáltatóipar szerepe, jelentősége - Elektronikus szolgáltatások/on-line rendelés Igazából az első kettőhöz nincs nagyon ötletem, hogy így általánosságban mit írjak vagy mire gondol...van valaki aki tudna nekem segíteni?? Köszönöm előre is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!