Találatok a következő kifejezésre: Mik az német érettségi (130 db)

Ha az 5 kötelező érettségi tantárgyból nincs meg/ nem sikerült az egyik érettségi, ebben az esetben mi a teendő, ha tovább szeretnék tanulni?

Az 5-ből kettő ötösre sikerült, kettő meg négyesre, de az emeltemet annyira elrontottam, hogy valószínűleg nem lesz meg. Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha nincs meg az 5 sikeres érettségi akkor sajnos nem mehetsz idén egyetemre/fõiskolára. Lesz egy éved, utána újra próbálhatod.

Ha nincs meg az 5 sikeres érettségi akkor sajnos nem mehetsz idén egyetemre/fõiskolára. Lesz egy éved, utána újra próbálhatod.
Nem fogsz kapni érettségi bizit. Anélkül pedig nem lehet továbbtanulni. Ahogy írták, egy másik érettségi vizsgaidõszakban megcsinálhatod majd a maradékot, így meglesz a bizid, mehetsz továbbtanulni.

Mi van, ha holnap nem megyek el töri érettségire? Automatikusan majd 1-est írnak be? Ez lenne az 1. érettségim.

Legjobb válasz: jaj ne már :D ez meg se forduljon a fejedbe! akkor szeptemberben kéne újból menned, külömben nem kapnád meg az érettségidet.(csak azokból, amikbõl már letetted)

jaj ne már :D ez meg se forduljon a fejedbe! akkor szeptemberben kéne újból menned, külömben nem kapnád meg az érettségidet.(csak azokból, amikbõl már letetted)
figyi én 4évig semmit nem tanultam ... és 73%os törit irtam tavaly ne félj könnyû lesz !!!! eskü én végig 2es voltam belõle
Sorstárs, ha ez vigasztal én is emeltre megyek és én se készültem sokat:)
Mindenképp menj be, hülyeség lenne ha nem, max jövõre újra próbálod.. Nem te vagy az, aki nemrég tett fel olyan kérdést h mit tanuulj, mert nem tanultál emelt törire? De am. nem értem!Ha már EMELT4!!akkor csak nem nulla tudással választottad emeltre, és mégis miért nem tanultál?
Egyébként a töri emelt se szokott sokkal nehezebb lenni, mint a közép.Meg a töri ha úgy vesszük elég könnyû, nagyja szövegértés meg persze a hozzávaló tudás
Én is így voltam tavaly, magyaron totál elvesztettem az önbizalmam, a matek sosem tartozott az erõsségeim közé és töri emeltre mentem nem sok készüléssel. talán a sors akarta, de baromi könnyû feladatokat kaptunk, el se akartam hinni. Hidd el, menni fog, ne add fel!
emo
Nehogy ne menj el! Kapod már össze magadat! A történelem érettségi nem nehéz - közép és emelt szinten sem! Szépen menjél el, menni fog az! Különben megbuksz!!! Na, az a ciki... ;)
A tavalyi töri emelt állítólag könnyebb volt, mint a középszint! Ott is sok olyan feladat van amit józan ésszel meg lehet csinálni, neked meg biztos sok háttértudásod van ha azt választottad. Úgyhogy mindenképp menj el...
Én amikor angolból érettségiztem, nekem azt mondták, hogy ha nem megyek be szóbelire, akkor eltörlik az írásbelimet is.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok az. Nem mondom, hogy nulla a tudásom, készülgettem, csak úgy érzem az eszem nincs meg hozzá. A töri közép próbaérettségim 78% lett.
A kérdező hozzászólása: Emelt szintre megyek. Ehhez képest nagyon keveset készültem. Már a matekot és a magyart is elrontottam, de tényleg. Kezdem feladni, feleslegesnek érzem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) Elmentem, de elég rossz lett, valószínû, hogy jövõre újrapróbálom:(

Minek kell Érettségi mit érkel el vele? Mit ér? Nem elég egy jó szakma amiben otthon van az ember?

Ha nincsen Érettségim csak egy szakmám akkor nem tudok "dolgozni? Ha külföldre megyek ki ott hamarabb kapnék munkát egy szakmával mit itt Magyarországon?

Legjobb válasz: Azért kell, mert most már egy alapkövetelmény lett. Az általános mûveltségedet méri. A takarítónõktõl is kérnek érettségit.

Azért kell, mert most már egy alapkövetelmény lett. Az általános mûveltségedet méri. A takarítónõktõl is kérnek érettségit.
Mert rengeteg helyen az életben akadályba fogsz ütközni a hiánya miatt. Pl: továbbtanulás, elõléptetés......
A kérdező hozzászólása: És ha nincsen Érettségim attól függetlenül el tudok menni dolgozni itt Magyarországon vagy külföldön egy szakmával?
Persze fõleg ha hiányszakmád van. Én is egy szakmával dolgoztam 7 évig és most érettségiztem le. Most már fõsulira készülök.
A kérdező hozzászólása: Villanyszerelõ szakmára gondoltam. Hiányszakma vagy annyi villanyszerelõ van h Dunát lehet velük rekeszteni ?:D
Hát én is az vagyok. :D Mondjuk kb 2 évet dolgoztam benne, de szerintem el tudsz helyezkedni. Elég kereset fõleg kint, de oda kell a nyelv. De látom még suli elõtt állsz, érettségizz le elõször utána menj szakmára meg fogod bánni hidd el!
A kérdező hozzászólása: A Nyelvel nem lesz gond az menni fog.Igen szakma választás elõtt álok.:D Szóval Érettségi nélkül egy villanyszerelõ szakmával eltudok helyezkedni munka szempontjából Pl.:Angliába, vagy itt Magyarországon?
Persze, ha más nem vállalkozó leszel, biztosan lesz munkád!
Mindenkit közmunkára küldenek, ahoz semmi nem kell. Ne éretségizz le ha nem akarsz. Felesleges!!


Ezen a honlapon lévő német tételek, legalább 1 A/4-es oldalnyi szöveg a megfelelő témakörről elég az emelt szintű német érettségihez? Hogy megy az emelt szintű német érettségi? Mikor lehet megtudni az eredményt? Mi van a szóbelin?

Www.Ingyentetel. Atw.hu/

Legjobb válasz: Valószínûleg már elég késõn válaszolok, de hátha... Szóval. Ezek a tételek nem rosszak, de némelyik kicsit primitív, meg hát sokkal több fajta tétel lehetséges, az adott sulitól függ, ahova mész. A szóbelinek 2 része van: egy érvelés és egy tétel. Az érvelésnél kihúzol egy témát, amirõl (asszem 5 percben) vitáznod kell a tanárral (aki persze az ellenkezõ állásponton lesz). A tétel meg ugyanúgy megy, mint középszinten, csak kicsit hosszabban kell beszélni róla, és szívatósabbak a témák (egyik barátnõmnek angol emelten pl a GMO-ról kellett beszélnie). Az eredményt úgy emlékszem, a záróünnepélyen kapod meg. Így röviden, ennyi :)

Valószínûleg már elég késõn válaszolok, de hátha... Szóval. Ezek a tételek nem rosszak, de némelyik kicsit primitív, meg hát sokkal több fajta tétel lehetséges, az adott sulitól függ, ahova mész. A szóbelinek 2 része van: egy érvelés és egy tétel. Az érvelésnél kihúzol egy témát, amirõl (asszem 5 percben) vitáznod kell a tanárral (aki persze az ellenkezõ állásponton lesz). A tétel meg ugyanúgy megy, mint középszinten, csak kicsit hosszabban kell beszélni róla, és szívatósabbak a témák (egyik barátnõmnek angol emelten pl a GMO-ról kellett beszélnie). Az eredményt úgy emlékszem, a záróünnepélyen kapod meg. Így röviden, ennyi :)
Jaj és azt kihagytam, h a tételek nem leírva vannak, hanem képeket kapsz, de abból egyértelmûen kiderül, mirõl kell beszélj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat!!!

Mikor értesítenek az emelt érettségi eredményéről, ha már nem járok középiskolába?

Kapok valami levelet és kiküldik, hogy hány pontot értem el, vagy csak a tanúsítvány átvételekor tudom meg ?

Legjobb válasz: Mivel így is be vagy osztva egy érettségi bizottságba, aminek természetesen lesz "záróértekezlete", amikor is kiosztják a bizonyítványokat, tanúsítványokat, ezért neked is oda kell majd elmenned érte. Elõtte nem tudod meg, az esetleges fellebbezésed eredményét is ott tudod majd meg.

Mivel így is be vagy osztva egy érettségi bizottságba, aminek természetesen lesz "záróértekezlete", amikor is kiosztják a bizonyítványokat, tanúsítványokat, ezért neked is oda kell majd elmenned érte. Elõtte nem tudod meg, az esetleges fellebbezésed eredményét is ott tudod majd meg.
a levélen amit küldtek, hogy mikor hova mész érettségizni, ott alatta ott van, hogy mikor van az eredményhirdetés:D megvan?
A kérdező hozzászólása: Igen igen, ott van hogy mikor vehetem át a tanúsítványt, de gondoltam azért elõtte már lehet tudni, mert aki ugye most érettségizik mindenbõl, az elõbb megtudja már
Háát, az írásbeli eredményét ugye megtudod a betekintéskor. Ez mind az iskolásoknál, mind az "idõsebbeknél" így van. Az emelt szóbeli eredményét az iskolások is csak majd kiosztáskor tudják meg. Kivéve persze, ha van ismerõs a bizottságban :)
A kérdező hozzászólása: Jól van rendben, köszi :)
én most érettségizek, matekból emelt, többi közép és hivatalosan az emeltet csak akkor tudom meg amikor a többit, de nem hivatalosan a tanárom elöbb megmondja
A kérdező hozzászólása: :) köszi a válaszokat!

Idén a középfokú infó érettségiben mik azok, amiket kérdezhetnek és a 2010-esben még nem kérdeztek, mikkel bővültek az egyes feladatrészek, mennyivel fog eltérni a tavalyitól?

a feladatlapon az adott feladat mintáján látszódni fognak az egyes kiszámolt értékek? a 2010.októberinél elhomályosították :S

Legjobb válasz: Középszintû érettségire gondolhattál. Annyi változás van, hogy a weblapszerkesztési és a prezentációs feladat helyett egy webszerkesztés-prezentáció-grafika feladat lesz, ami állhat akár külön részfeladatokból, akár kombinált problémákból. Más változás nincs.

Középszintû érettségire gondolhattál. Annyi változás van, hogy a weblapszerkesztési és a prezentációs feladat helyett egy webszerkesztés-prezentáció-grafika feladat lesz, ami állhat akár külön részfeladatokból, akár kombinált problémákból. Más változás nincs.
én úgy tudom megszakított érettségi, szóval nem kapsz jegyet, és nem számít.

Ha emelt szintű német érettségit csinálok, akkor (ha jól sikerül) megkapom a középfokú nyelvvizsgát? És az emelt mennyivel nehezebb a normál középszintnél? És mit kell hozzá tudni?

Legjobb válasz: Igen, asszem, ha 60% feletti az eredmény, akkor az érettségi bizonyítványodba beírják, h egy középfokú nyelvvizsgának is megfelel (a bizonyítvány). Nehezebb, mint a középszint, az kb az alapfokú nyelvvizsga és a középfokú között van valahol, az emelt szintû kb középfoknak felel meg. Nekem, amikor gyakoroltam, a középszintûim mind 95% felett lettek, közel 100%osak, emelt szinten 92%osra érettségiztem. Ez csak egy példa, de hátha segít elképelni.

Igen, asszem, ha 60% feletti az eredmény, akkor az érettségi bizonyítványodba beírják, h egy középfokú nyelvvizsgának is megfelel (a bizonyítvány). Nehezebb, mint a középszint, az kb az alapfokú nyelvvizsga és a középfokú között van valahol, az emelt szintû kb középfoknak felel meg. Nekem, amikor gyakoroltam, a középszintûim mind 95% felett lettek, közel 100%osak, emelt szinten 92%osra érettségiztem. Ez csak egy példa, de hátha segít elképelni.
Pont ma beszéltem ismerõsömmel arról, hogy kiváltja-e az érettségi a nyelvvizsgát vagy fordítva ill ECDL az info érettségit vagy fordítva. Õ azt mondta hogy ezt a törvényt már eltörölték. Még nem tudtam utánanézni. Szóljatok ha nem. Én is örülnék ha még hatályos lenne

Aki letesz egy német középfokú nyelvvizsgát, azzal a tudással sikerülhet a középfokú német érettségije min 80%-ra?

Legjobb válasz: Sikerülhet, meg van kb. a szint, de nincs kõbe vésve. Középfok kb. az emeltzintû érettségi szintjén van.

Sikerülhet, meg van kb. a szint, de nincs kõbe vésve. Középfok kb. az emeltzintû érettségi szintjén van.
hát ugye ez függ attól, hogy mi van a nyelvvizsga mögött. ha megírtad 61%-ra akkor nem valószínû, hogy 80%ot érettségin kisujjból kirázol. a tételeket tanuld meg, az írásbelinek viszont tényleg mennie kell :)
Ez akkor derül ki ha kipróbálod, sok próbaérettségi van fenn neten...az a legbiztosabb ha megpróbálod. De amúgy más a pontozás úgyhogy másra kell figyelni

Mi az hogy a média szakra nem fogadják el a média érettségit?

Ma jött ki a továbbtanulási könyv és eléggé meglep?dve vettem ezt tudomásul...fura... Pedig én még abból akartam érettségizni...

Legjobb válasz: Ez már elég régóta így van, ugyanis a kommunikáció és médiatudomány szak a társadalomtudomány képzési területhez tartozik sok más szakkal egyetemben, és ott az alábbi tárgyak érettségi követelmények: magyar v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv Amúgy a BKF-en is van kommunikáció szak, ha érdekel, mindenképpen menj majd el hozzájuk nyílt napra: http://felveteli.bkf.hu/157/nyilt-napok.html

Ez már elég régóta így van, ugyanis a kommunikáció és médiatudomány szak a társadalomtudomány képzési területhez tartozik sok más szakkal egyetemben, és ott az alábbi tárgyak érettségi követelmények: magyar v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv Amúgy a BKF-en is van kommunikáció szak, ha érdekel, mindenképpen menj majd el hozzájuk nyílt napra: http://felveteli.bkf.hu/157/nyilt-napok.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!