Találatok a következő kifejezésre: Mik az német (37130 db)

A továbbtanulási lapon csak azt kell megadni, hány félévem volt államilag támogatott, és mennyi fizetős. Ennek utánanéznek? Mivel azt nem kérdezik, melyik volt állami.

Látják azt, hogy hivatalosan fizet?s voltam vagy állami? (az els? három félévem fizet?s volt mesterképzésen, az utolsó állami... tehát inkább voltam költséges, mint állami, viszont elvileg az utolsó félév számít... de hiába nem kellett tandíjat fizetnem arra az egy félévre, nem kaptam ösztöndíjat, mert nem volt már keret, mivel félév végén tettek át, holott járt volna - ilyenkor is tényleg államinak számítok? Nem lehet ilyen igazságtalan az élet!) Köszönöm.

Legjobb válasz: Az, hogy államis vagy nem egyenlõ azzal, hogy ösztöndíjat kapsz. Az azt jelenti, hogy nem kell tandíjat fezetned. Nem is értem igazából, hogy mire gondolsz. Szerinted mit kellene beírni az államilag támogatott félévek számához? Hogy hány félévben kaptál ösztöndíjat? Ez hülyeség. És ha a felvisek nem is néznek utána, a suliban beiratkozáskor rögtön ki fog derülni, és ígyis-úgyis bukod.

Az, hogy államis vagy nem egyenlõ azzal, hogy ösztöndíjat kapsz. Az azt jelenti, hogy nem kell tandíjat fezetned. Nem is értem igazából, hogy mire gondolsz. Szerinted mit kellene beírni az államilag támogatott félévek számához? Hogy hány félévben kaptál ösztöndíjat? Ez hülyeség. És ha a felvisek nem is néznek utána, a suliban beiratkozáskor rögtön ki fog derülni, és ígyis-úgyis bukod.
A kérdező hozzászólása: Nem jól értetted a kérdést. (tudom, hogy nem azt jelenti, h kapok is ösztöndíjat, csak arra utaltam, hogy ha nem utolsó pillanatban vesznek át, akkor kaptam volna, mert elvileg járt az átlagom után, de ennek lényegében semmi köze a kérdéshez) Inkább azt szerettem volna megtudni, minden egyes hallgatónak utánanéznek, hogyan alakult az "elõélete"? Mert történetesen, ha az az egy félévem nem az utolsó, akkor simán államinak számítok, mert az utolsó félév a mérvadó (hiába fizettem 3 félévet, és mielõtt oltanál, csak amiatt lettem ktsgtérítéses, mert késõn gondoltam meg magam és pótfelvételivel jelentkeztem). Szóval a kérdés: ennek utánanéznek? Nincsenek kiskapuk?
Ez nem így mûködik. Ha elvégzel egy 6 féléves képzést, felét költségesen, felét államin, teljesen mindegy, hogy melyik felét hogy végezted, 3 féléved volt állami, 3 költséges. Ennyi. Az nem számít, hogy melyik 3.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, bár sajnos nem vagyok maximálisan biztos abban, hogy igazad van, mivel olvastam a felsõoktatási felvételi tájékoztatóban, amit leírtam (hogy az vegyes képzési forma esetén az utolsó félév a mérvadó), ebbõl kerekedett ki a kérdésem (hogy minden diáknak utánanéznek-e) (illetve, van-e következménye annak, ha beadom, véletlenül felvesznek, majd vagy kiderül, vagy nem... de ha kiderül, hogy fel sem vehettek volna?)

Miért nem akar enni pár napja a 10 hos fiam, elötte is csinálta aztán evett most megint nem és mindegy hogy mi az nem kell neki csak kevés, mit tegyek? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Segiteni nem tudok.csak annyit hopgy az én 10 honapos kilányom ma nem evett semmit .most az esti tápszert sem ette meg.

Segiteni nem tudok.csak annyit hopgy az én 10 honapos kilányom ma nem evett semmit .most az esti tápszert sem ette meg.
Szia! Nálunk a kezdetektõl ez megy! Van hogy hetekig alig eszik a manóm, és nem is hízik ilyenkor. Szinte vékonyka lesz. Utána meg pár hétig jól eszik, és szépen fejlõdik. Ilyenkor válogatás nélkül mindent megeszik. Õszintén szólva (tudom, hogy nem helyes) az étvágytalan idõszakban csupa olyan étellel kínálom amit "szeret". Ha nem megy a fõzi, akkor kap tejpépet, ha nem ízlik a gyümi, akkor megcukrozom stb.... Így legalább nem lesz csontsovány!
Szia!Nálunk ugyanez megy, 10 hós a lányom.2hétig eszik, aztán tömni kell, ma pl.a cukrozás sem segít.Ma vettem észre, hogy egyszerre 2 foga jön, lehet nálatok is ez a gubanc.A rágófogainál is teljesen duzzadt és fehér az ínye, figyelgesd a kisfiadnál is, a fogzás nagyon be tud kavarni náluk.A lányomnál ez változó, hol a kanalas kaját enné jobban, hol meg csak tápszert enne...csak gyõzzem kitalálni:)
Nálunk is detto. 10 hós a kisfiam, két hete a tápot is alig bírom beleerõltetni, már sültkrumplit is adtam neki, csakhogy egyen valamit... Lehet tényleg a fogzásról van szó, nekünk már van hat fogunk, de akkor cumisüvegbõl mindent elfogadott, most még azt sem, csak tea, tea, tea, de legalább folyadékot iszik.

Egy pénztárcát vettem a barátomnak karácsonyra, és mivel azt nem illik üresen adni, "ajándék kuponokat" csinálok. Miket írjak a kuponokra? :-)

Gondolok itt olyanra, hogy

Legjobb válasz: Tudom, ez nem valasz, de jelezni akartam, hogy ez az egyik legjobb otlet ajandeknak, amit valaha olvastam.

Tudom, ez nem valasz, de jelezni akartam, hogy ez az egyik legjobb otlet ajandeknak, amit valaha olvastam.
Ez nagyon jó fej dolog. :D Beletennék olyasmit, amire egyébként nehezen vesz rá a párom. Pl. az én esetemben ilyen a meccsnézés. :)
Azt hiszem minden férfi nevében gratulálok most! ez egy jó ajándék! - Ha nem szeret vásárolni akkor egy mentõkártya ami shopping közben életet menthet -Ez az este a haveroké kártya amivel kiválthat egy romantikus filmet egy jó kis sörözésre a haverokkal (de nem hiszem hogy használná egy ilyen lány mellett) -"az én hibám volt" kártya amivel elismered egy eldönthetetlen hibában hogy a te hibád volt - utolsó ötletem az instant csók kártya amit ahogy elolvas be kell váltson, ez jó ha ott nézegeti melletted karácsonykor a kuponokat Azért nem írok többet mert a te ötleteid is jók és ennyi kuponnal már egy jelentõs idõre rabszolga lesz az ember.
Ez nagyon nagyon jó ötlet! Hogy nem nekem jutott eszembe :)
Köszönöm szépen, nagyon jó ötletet adtál nekem is. Eddig én csak egy közös képet terveztem beletenni, de ez tetszik. :D A kérdésedre válaszolva pedig szerintem gondold át hogy a ti kapcsolatotokban mi az, amit õ általában szeretne tõled, de csak ritkán kerül rá sor. Miket szoktatok együtt csinálni? Ez mindenkinél más. És vigyázz, tényleg nem kell azért túl sok.. :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek :) Remélem, hogy neki is tetszeni fog ez Az ajándék :) Már fél éve kiteszi értem a lelkét is úgyhogy megérdemli :) Olyan 10 db kártyát fogok csinálni, és lesz ám azé5 határidõ :P Köszi neked, 2. válaszoló az ötleteket és a bókot :) Aranyos vagy. Mások is használják nyugodtan az ajándékötletemet, nincs levédve :P Csak nehogy minden haver pénztércát kapjon ajándékkuponokkal a barátnõjétõl :D

Vizslámmal nem tudtam felszállni a HÉV-re, egyszerűen nem tudja mi az, nem akar felugrani a lépcsőn, igaz elég magas. Mit tudnék csinálni, hogy felszálljon? Hogy tudnám rávenni?

Eléggé elkeseredtem, egymás után több hév ment el úgy, hogy nem szálltunk fel rá, aztán feladtam a dolgot.

Legjobb válasz: Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D

Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D
Akard jobban, hogy felmenjen. Meg mondjuk vidd ki a végállomásra, és álló héven gyakorold vele a fel- és leszállást addig, amíg nem megy tökéletesen. És valószínûleg az sem ártana, hogyha a szemében megbízhatóbb vezetõ lennél, és akarná azt csinálni, ami szerinted jó, ahelyett, hogy mindkettõtök életét félti. Ezügyben olvass utána a falkavezérségnek alaposan, és/vagy kérd szakember segítségét.
40 kilós vizsla!? Akkor mondjuk kezdd azzal, hogy lefogyasztod a kutyát úgy 15 kilóval kevesebbre, aztán kezdjük elõrõl a beszélgetést...
Felrakod pl. a kutyát, ha emiatt ment el tobb vonat..te bolond vagy már bocsi. A kutya annak a lépcsõjére nem is tud felugrani szerintem. Az én vizslám se menne fel.
Akumi :D :D :D :D tökéletes válasz a fogyókúrás :) :) kedves kutyagazdi. te mondod magad állatbarátnak mikor kövérre eteted a kutyád??? tessé kis infó mennyinek kellene lenni a súlyának. amit már te is valóban elbírnál. de ha nem lenne ilyen kövér a kutyád lehet kedve lenne neki is ugrálni lépcsõkre. https://www.google.hu/#hl=hu&sclient=psy-ab&q=magyar+vizsla+..
A magassal van gondja a kutyának vagy a lépcsõvel? Egy vizslának játszva kéne felugrania. Elõször is meg kell tanulnia ugrani. Ezt otthon simán gyakorolhatod vele. majd a lépcsõzést, és közben vinni sûrûn forgalomba, emberek, és jármûvek közé. menni fog ne aggódj!!!
40 kilós vizsla? 20 kg-os az én vizslám
Ne õrülj már meg hogy 40 kilót arra a pár lépcsõre nem bírsz felcipelni:) 60 kg-os, vékony srác vagyok (177 cm), de pár tíz méterre még én is el tudom vinni az 50 kilós barátnõmet, ha felnyalábolom:) Más kérdés, hogy én sem hiszem, hogy egy normál állapotban lévõ vizsla negyven kilós:)
Komolyan az a legnagyobb gondotok, hány kilós a kutya? Egyszerûen kissé félénk az eb. Tehát a gazdának kell belevarázsolnia, hogy nem eszi meg az a lépcsõ.
Ütõs jutalomfalat vagy sokkterápia. Hév végállomáson fogod magad, elõveszed a zsírszalonnát/töpörtyût/sajtot, amit szeret, és azzal csalogatod kedves hangon. Töbször gyakoroltok. Sokkterápia: Megfogod erõsen a pórázt, miután te felszálltál, a póráznál fogva a kutyát is felhúzod. Illetve nem húzod, hanem piciket rántasz a pórázon, míg fel nem megy. Nem egy nagy vasziszdasz, ennél komolyabb problémákkal is találkozhatsz kutyázás terén. A lényeg, hogy határozd el magad, ne érezze rajtad a kutya a bizonytalanságot. Sikertelenül pedig ne menjetek el, mert megerõsíted benne a félelmet, hogy tényleg nem jó felmenni, hisz te is inkább otthagytad a hévet.
Te tetted fel ma de. a vizslàdròl a kérdést? HÈV és a szàjkosàr szerepelt benne, ùgyhogy gondolom igen. Ott is írtàk, hogy elõször szoktasd hozzà a különbözõ ingerekhez és szépen fokozatosan haladjatok!
tegnap 23:23 Vajon mi köze van a hév lépcsõjének a falkavezérségnek?
Elmész a végállomásra. Lehetõleg nem csúcsidõben. Aztán szépen megpróbálod jutalomfalattal felcsalni. Persze, nem órákig kell várnod, hogy lépjen egyet. Akár be is segíthetsz neki úgy, hogy te lépsz fel az elsõ lépcsõre elõször. Valóban érdemes megtanítani hozzá a "hopp" szót.
A kérdező hozzászólása: Már nem azért, de egy 40 kilós vizslát szerintetek, hogy emeljek fel? Nem bírom el...
Ja, és mondjuk az is segít, ha amúgy hozzá van szokva a kutya a zajos dolgokhoz, a tömeghez, a mászáshoz, az új helyekhez, a szájkosárhoz, mert ha mindez egyszerre kezdi el stresszelni, akkor ne csodálkozz rajta, ha nem különösebben együttmûködõ.
én felteszem, meg leszedem. pont. :D vonatozunk is gyakran.
Vagy megtanítod neki a "hopp" vezényszót, vagy ölbe kapod és felteszed.
ráadásul arra a lépcsõre embernek se könnyû :D
ekkora lúzert. talán nem ott kellene megtanítani a kutyád lépcsõre mászni :D
Hol próbáltál felszállni? Azon az ajtón kéne, ahol a bicajokat is felrakják, mert ott jobban elfértek egymás mellett, mivel nincs korlát. Sajna a HÉV-ek között elég nagy különbség van a lépcsõket illetõen. Mi fõleg a ráckeveivel járunk, sikerül is mindig szépen felszállni, de múltkor a szentendreivel mentünk, hát meg is lepõdtem. Én is alig tudtam felszállni, messze és távol volt a földtõl, tehát egy olyan kutyának, aki nincs ehhez hozzászokva, nehezebb a beszállás. De, hogy emiatt menjen el több HÉV... Szóval a bicajos ajtónál próbálkozz. Felszállsz, aztán a pórázzal kicsit felhúzod. Nem hiszem, hogy inkább lent maradna. De valóban érdemes végállomáson próbálkozni.

Randizni tervezek egy lánnyal és megkérdezte, mikor érek rá, mert hogy ő mikor, azt nem tudja, bármi közbejöhet. Jó taktika felsorolni mikor érek rá?

Legjobb válasz: A legjobb. Elmondod neki szépen pl így: ,,Figyelj, kedden, szerdán, csütörtökön ráérek, a többi nap nem jó." Így, határozottan.

A legjobb. Elmondod neki szépen pl így: , , Figyelj, kedden, szerdán, csütörtökön ráérek, a többi nap nem jó." Így, határozottan.
Ha randizni akarsz sorold fel. Mi lenne ebben a taktika?
A kérdező hozzászólása: Hát, hogy ha részletes listát adok, az olyan, mintha teljesen rábíznám, mikor találkozunk és ez nem vonzó.
Már ez is gond, hogy ki mondja meg mikor? Sorold fel azokat a napokat, mikor neked is jó és pont.
A kérdező hozzászólása: De ez nem kelt visszatetszést? Nem azt fejezi ki, hogy kizárólag én akarok alkalmazkodni és lesem mikor ér rá?
Mondj meg. Ne tökölj.
Jaj nemár... Most te alkalmazkodsz, az még nem jelent semmit. Máskor meg majd õ alkalmazkodik hozzád, ha lesz még több randi. Nem kell ennyire belemagyarázni mindenbe valamit.
Én azt nem értem, mi az hogy bármi közbejöhet......ha AKAR veled aznap találkozni, akkor nem szervez be mást. Magyarul: ha megbeszélitek a keddet, akkor ha esetleg közbejönne neki valami, megmondja hogy neki már van programja (veled ugyebár) Fura lány lehet.... És akkor mi van, ha te mondod meg mikor érsz rá, aztán így is közbejön valami? Ne tökölj, mondd neki, hogy okés akkor péntek. Ha akar, akkor jó lesz neki. Ha nem, akkor max még egy szombatot beszúrsz. Ha arra is húzza a száját akkor nem is akar semmit.

Mikor jön ki a Kalandférgek 3? Azt tudom hogy karácsonyi film tehát valamikor karácsony környékén de hogy mikor azt nem.

Legjobb válasz: Tuti biztos, hogy nem lesz idén karácsonykor, utánanéztem. Aki az indus pasit játsza, a fehér házban melózik, a másik srác meg egy sorozatot forgat. A harmadik rész forgatása nyáron esedékes, tehát jövõ karácsonyra várd...

Tuti biztos, hogy nem lesz idén karácsonykor, utánanéztem. Aki az indus pasit játsza, a fehér házban melózik, a másik srác meg egy sorozatot forgat. A harmadik rész forgatása nyáron esedékes, tehát jövõ karácsonyra várd...
az a fõ hog már kijött....

Ugy hallottam, hogy egy darabig? Nem jo ha a babat autosulesbe rakjuk, mivel az nem vizszintes. Akkor addig a mozeskosar megfelel?

Legjobb válasz: Mi 3 hónapos koráig használtuk a mózeskosarat, azt is be lehetett kötni ugyanúgy, mint az autósülést.

Mi 3 hónapos koráig használtuk a mózeskosarat, azt is be lehetett kötni ugyanúgy, mint az autósülést.
Autóban csak és kizárólag a szabványnak, és a testsúlyának/életkorának megfelelõ biztonsági ülésben bekötve szállíthatod a babát! Otthon abba teszed amibe szeretnéd, de a legjobb ha a saját ágyában alszik.
Mármint a kocsiban? Hát ha szívesen fizetsz a rendõrnek 20000 Ft-ot, és nem félted a babát egy esetleges balesettõl, akkor nagyon jó a mózes. Mi futkosós nagycsalád vagyunk, és már 17 éve, az elsõ gyerekemnél is használtam babaülést, pedig nem volt kötelezõ. Aztán volt egy balesetünk, ahol a gyereket ez mentette meg. Nem hiszem, hogy nagyon káros lenne babahordozó. Egyrészt széles körben használják és engedélyezett, másrészt gondolom nem napi több órát kell benne töltenie.
Lehet, hogy most meg fognak egyesek kövezni, de én már a kórházból is bébi hordóba hoztam haza a kisfiamat, olyanban amit be lehet kötni autóba is. Úgy tudom (olvastam is), hogy bele lehet tenni, de nem hosszú idõre. Attól, hogy benne van fél-1 órát nem lesz semmi baja. Mi elég sokat voltunk úton szóval volt benne bõven a gyerek akkor is amikor még nem tudott egyedül ülni és pár hónapig itthon is használtunk azt a bébihordót mert szerettem benne hintázni. Viszont ha ennyire aggódsz akkor lehet kapni olyan mózeskosarat amit ugyan úgy mint a bébihordót be lehet kötni az autóba és annak sík a felülete. Használj akkor olyat. De nem mindegyik mózes ilyen, érdeklõdj utána.
*szeretett benne hintázni.
Én a mózesrõl azt olvastam, hogy baleset esetén nem megfelelõen védi a fizikai hatásoktól a babát. Ráadásul néhány hét után már nincs is rá szükség. Szóval ha nem vagy az újszülötteddel állandóan úton, tökéletes megoldás a babahordozó.
Szia! Pl a Jane Matrix mózese hordozó is egyben, ami minden szabványnak megfelel, meg van mégegy ilyen hordi, csak nm jut eszembe a márkája Tehát ez dönthetõ fekvõfelületû mózessá alakitható hordozó. Besafe easy a másik , közben eszembe jutott Tehá ez kompromisszumos megoldás, mózes is szabványos is:-)
Komolyan nem értem, hogy miért támadják annyira a hordozót, közben meg istenítik a hordozókendõt. Egyikben sincs vízszintesen a baba és mindkettõ teljesen végigtámasztja a hátát, akkor meg miért rosszabb a hordozó? Persze nem abban kell tartani egész nap a gyereket, de egy fél órás autózástól semmi baja nem lesz, még újszülött korában sem. A beköthetõ mózest csak nagyon rövid ideig lehet használni, ráadásul akkor felejtsd el a hátsó ülést, mert majdnem teljesen elfoglalja. Nem kell túlzásba vinni a babhordozó használatát, valószínûleg semmi baja sem lesz tõle.
Öblítõ helyett önts bele ecetet. Az a vízkõ ellen is véd. Esetleg adagolhatsz a mosáshoz némi sót is, a feleségem így csinálja.
Egyrészt amit elõttem írtak, valamint ne zárd be/csukd le mikor nem használod, száradjon ki.
Nem sós-szappanos, hanem sós. A mosóporhoz lehet keverni, nem habzik tõle semmivel se többet. Próbáld meg átmosni ecettel, de szerintem ez nem ilyen egycsapásra megoldom dolog lesz, folyamatosan kellene alkalmazni. És csatlakozom az elõttem szólóhoz, mosás után mindig hagyd nyitva, hogy kiszáradjon.
Igen! Polly az ász! Nekem is úgy javasolták! Segíteni fog! 800-1500 ft közt van az ára, attól függ, milyen helyen sikerül beszerezned! 1 alkalomra való, az egész flakont fel kell használni!
Van egy Polly nevû tisztítószer (azt hiszem, Rossmanokban fellelhetõ) ami direkt mosógépek tisztítására szolgál. Beleöntöd, lefuttatsz egy mosást és kiszed minden lerakódott szennyezõdést a gépbõl.
A kérdező hozzászólása: ha üresjáratban átmosom ecettel az segít? a sós szappanos víz a habzás miatt nem jöhet szóba, pedig az kiveszi a ruhákbol a foltot. Unom hogy minden mosás után fele mehet áztatni:(
Én ecettel szoktam átmosni, a mosószer helyére beleöntesz egy üveggel és elindítasz egy mosást.

Az utóbbi napok hideg időjárása nagyon rossz hatással van a bőrömre, különösen az arcomra, mivel azt nem tudom fedni, illetve a szemhéjamra, néha fáj is, mint a napégés, mit használjak rá?

Legjobb válasz: "csak" fáj vagy pl hámlik,kipirosodott..? nekem hasonló problémám volt... kipirosodott,viszketett.Aztán egyik nap,elfelejtettem testápolóval bekenni az arcom és láss csodát,nem jelentkeztek a tünetek. Elõfordulhat,hogy vizes bázisú alapozót v krémet használsz? Ha igen,hagyd el ezeket ilyen hidegbe,mert könnyen lehet,hogy neked is ez a bajod:) 20/L

"csak" fáj vagy pl hámlik, kipirosodott..? nekem hasonló problémám volt... kipirosodott, viszketett.Aztán egyik nap, elfelejtettem testápolóval bekenni az arcom és láss csodát, nem jelentkeztek a tünetek. Elõfordulhat, hogy vizes bázisú alapozót v krémet használsz? Ha igen, hagyd el ezeket ilyen hidegbe, mert könnyen lehet, hogy neked is ez a bajod:) 20/L
A kérdező hozzászólása: Semmilyen krémet nem használok. Nem is sminkelek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!