Találatok a következő kifejezésre: Mik az menstruációt (588 db)

Hány éves vagy? Mikor jött meg elõször?
A kérdező hozzászólása: 16-17 éves jött meg, most meg 19 vagyok
Peteérésed van - ahogy írtad épp félidõben vagy, ez teljesen természetes! Pici hasgörcsök is kísérhetik, 1-2 nap alatt el is múlik, most van a legnagyobb esélyer annak , hogy teherbe ess, de ezt 19 évesen tudhatnád...

Mi az oka annak, hogy már 7 hónapja nem jött meg a menstruációm?

Legutóbb talán áprilisba jött meg meg még el?tte decemberbe és azóta semmi. El kéne, hogy menjek valahova? Sok helyen olvastam, hogy ez még nem baj, de azt is hogy ez már baj menjek el vhova orvoshoz. Ja és amúgy 15 vagyok. Ez így még nem számít olyan nagy bajnak??? Kicsit félek..

Legjobb válasz: Nem tudom, mióta menstruálsz vagy sportolsz e versenyszerûen, vagy bármi ami zavarhatja, de a háziorvosoddal nem ártana megbeszélni a dolgot. Én menstruáció kimaradások miatt endokrinológiára jártam, mondjuk én 19 voltam és csak 1-1 hónapot maradt ki. A 7 hónapot nagyon sokallom.

Nem tudom, mióta menstruálsz vagy sportolsz e versenyszerûen, vagy bármi ami zavarhatja, de a háziorvosoddal nem ártana megbeszélni a dolgot. Én menstruáció kimaradások miatt endokrinológiára jártam, mondjuk én 19 voltam és csak 1-1 hónapot maradt ki. A 7 hónapot nagyon sokallom.
a 7 hónap 15 évesen is sok. érdemes lenne endokrinológushoz fordulni. Hormon vizsgálat kéne.
Fél év után akkor is orvoshoz kell menni, ha nemrég jött meg az elsõ menstruáció.
A kezdetétõl kell számolni.
Egy ciklus mindig a menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napjáig tart. De nem biztos, hogy rögtön beáll, ha még csak most jött meg. Sõt, lehet Neked nem is 28 napos, hanem 30, 35, 27 vagy 24 napos lesz. :)
Mindig az egyik menstruáció elsõ napjától, a következõ menstruáció elsõ napjáig tart egy ciklus.

5 hét után jött meg, és nagyon gyenge a menstruációm, szűz vagyok még. Mi az oka a gyenge menstruációnak?

14 kilót fogytam,stresszeltem,doki azt mondta,hogy az elmúlt 2 hónapban peteérésem se volt.

Legjobb válasz: a fogyás és stressz miatt valószínüleg

a fogyás és stressz miatt valószínüleg
A kérdező hozzászólása: 5 hetet késett
Mennyi idõ alatt fogytad le ezt a mennyiséget és szándékosan fogyóztál vagy csak lement rólad indokolatlanul? Hány kiló vagy és hány éves, milyen magas? Nagy fogyások bezavarhatnak, de ha tulajdonképpen indokolatlanul ment le rólad az a 14 kiló az már hormonális zavarra is utalhat.
A kérdező hozzászólása: 154 centi vagyok, 43 kilóra fogytam 56-ról, okát most vizsgálják, nem fogyóztam
Hát akkor mindenképp menj endokrinológushoz.
Ha fogyókúra nélkül fogytál, azt mindenképpen ki kell vizsgálni!!!
A kérdező hozzászólása: most vizsgálnak, hetente megyek valamilyen orvoshoz

Mi az oka a menstruáció alatt fellépő gyakori vizelési ingernek?

Legjobb válasz: Menstruáció elõtt a szervezet visszatartja a folyadékot, ettõl van a súlynövekedés, puffadás. Amikor megjön, a felhalmozott folyadék távozik, ezért pisilsz többet.

Menstruáció elõtt a szervezet visszatartja a folyadékot, ettõl van a súlynövekedés, puffadás. Amikor megjön, a felhalmozott folyadék távozik, ezért pisilsz többet.
jó kérdés. :D ma jött meg, és 20 percenként szaladok pisilni....
hát ezt én sem tudom:D Talán lehet azért mert ordítja h cserélj ki cserélj ki cserélj ki:D

Mi az előjele a menstruációnak?

nagyon nem várom!

Legjobb válasz: A 2. hozzászóló vagyok. Ha ebben az életkorban vagy, akkor bizony lehet hogy tényleg meg fog jönni. Erre sztem nem lehet készülni tudatosan, az elsõnél csak úgy megtörténik hirtelen. Aztán hozzászoksz majd lassan a tested jelzéseihez, és mindig fel tudsz készülni. Amúgy mikor nekem az elsõ megjött, anyum meg nagyim annyira örültek, meg mi is barátnõk, hiszen ez az egyik legofntosabb jele a nõiségnek. :) aztán persze évek múltán már kevésbé lehet neki örülni... :S

A 2. hozzászóló vagyok. Ha ebben az életkorban vagy, akkor bizony lehet hogy tényleg meg fog jönni. Erre sztem nem lehet készülni tudatosan, az elsõnél csak úgy megtörténik hirtelen. Aztán hozzászoksz majd lassan a tested jelzéseihez, és mindig fel tudsz készülni. Amúgy mikor nekem az elsõ megjött, anyum meg nagyim annyira örültek, meg mi is barátnõk, hiszen ez az egyik legofntosabb jele a nõiségnek. :) aztán persze évek múltán már kevésbé lehet neki örülni... :S
A kérdező hozzászólása: köszi hogy írtatok!
A kérdező hozzászólása: ezt a kérdést csak véletlenül tettem fel, hogy számítsak rá! de lehetséges az h nincs elõjele??? mert 28-án jött meg semmi elõjel nélkül!!!
Érzékeny mell, görcsök
A mell meg is duzzadhat, plusz lehet levertség, idegesség, könyebben felhúzza magát az ember lánya akármin...
Jesszusom télleg. yo h benéztem ide mert naon fáj a mellem és levert vok ideges...stb. félek az elsõ menszitõl...de naon.azt olvastam ahogy elkezd nõni a melled valahogy 1-2 év után megjön a menszi.sokszor fáj a pocim. ja és németbe mikor voltunk volt egy vérzésem...most mit tegyek (tom h más írt ki a kérdést de fáradt voltm és nem akartam újat írni)

Mik az előjelei az első menstruációnak?

Szőrnövekedés,fehérfolyás már több éve megvan. Mostanában mintha ingerlékenyebb lennék nagyobb étvágyú (vékony alkatú vagyok)és a csípőm is sokat szélesedett.Már 3 napja fáj az alhasam de az elején még csak nagyon gyengén alig éreztem, ma amikor felkeltem a derekam és utána rövid ideig a belső combom is.Nem tudom hogy ezek lehetnek-e előjelek. 14/l

Legjobb válasz: Igen, lehetnek elõjelek amiket leírtál, de biztosan nem lehet tudni, hogy mikor fogsz menstruálni.

Igen, lehetnek elõjelek amiket leírtál, de biztosan nem lehet tudni, hogy mikor fogsz menstruálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)
igen és már a másik kérdésedhez is írtam :)
Nekem amikor legelõször megjött (ma reggel) este csak lent a hasam fájt nagyon, meg a derekam
A kérdező hozzászólása: :)
nekem elõtte 2-3 nappal fájt nagyon a hasam utána semmi és aznap se éreztem, de persze már volt benn tisztasági betét 13/l
A kérdező hozzászólása: Nekem 3-4 napig fájt most már 1-2 napja semmi

Mi a menstruáció? Nagyjából tudom mi az. (többi lent)

Jó. Nagyjából tudom mi az, mi haszna van. De pontosan leírná valaki?? Hamarosan nekem is meglesz az els?, és nem tudok róla mindent. El?re is köszönöm a segítséget!:D

Legjobb válasz: A 2-es válaszadó vagyok, nem sértésnek szántam a kérdéseimet, csak megdöbbentem. Velem sem ült le az anyám a szexualitásról beszélni, de a mensi egy olyan dolog, amit még õ hozott fel, hogy na akkor az úgy van, hogy...

A 2-es válaszadó vagyok, nem sértésnek szántam a kérdéseimet, csak megdöbbentem. Velem sem ült le az anyám a szexualitásról beszélni, de a mensi egy olyan dolog, amit még õ hozott fel, hogy na akkor az úgy van, hogy...
Figyelj! Minden hónapban megérik egy petesejt a petefészkedben, de ha nem termékenyíti meg fiú hímivarsejtje, akkor nem tapad a méhed falában, hanem a méhnyálkahártyával együtt kiürül a hüvelyeden keresztül. :) Remélem tudtam segíteni! :)
Google te szerencsétlen.
Google?! Hát nincs anyukád? Vagy nagymamád? Vagy nagynénid? Vagy idõsebb barátnõd?
A kérdező hozzászólása: 1/3 és 2/3-as válaszoló: Nem kértem ilyen kommenteket..elég értelmes lány vagyok és ez az oldal: gyakorikérdések.hu AMIT MÁSHOL NEM MERTÉL.. ITT MEGKÉRDEZHETED! 3/3-as válaszoló. Köszönöm válaszod:) Igen erre voltam kíváncsi.:)
A kérdező hozzászólása: Okés. Mi is lefogunk ülni de õ úgyis azt mondja amit õ is érez. De én ilyen módon szerettem volna megtudni, úgy minthogy egy orvos mondaná:)

Elkezdtem Norcolutot szednimert a mensim sajnos teljesen rendszertelen.2x1-et kell szednem. Holnap elfogy az adag. Mikor várható menstruáció? Norcolut mellett van esély teherbe esni?

Sokat olvastam a Clostilbegytről. Következő hónapban lehet nekem is felírja az orvosom? Férjemmel nagyon szeretnénk babát.

Legjobb válasz: PCOS vagyok és a dokim folyton Norcoluttal tömött. Azon túl, hogy _mesterségesen_ vérzést idéz elõ, peteérést nem fog indukálni. Nekem nem segített semmit. Az okokat keresd! Nem tudom, mire kaptad, de ez nem megoldás semmire. Ez csak egy mesterséges megvonásos vérzést csinál.

PCOS vagyok és a dokim folyton Norcoluttal tömött. Azon túl, hogy _mesterségesen_ vérzést idéz elõ, peteérést nem fog indukálni. Nekem nem segített semmit. Az okokat keresd! Nem tudom, mire kaptad, de ez nem megoldás semmire. Ez csak egy mesterséges megvonásos vérzést csinál.

Szülés után egyből van menstruáció? Mik az alap felszerelések, ami már a kórházban kellhet a babának?

Legjobb válasz: Nem, csak tisztulsz, ami vérzéssel jár. Nálam kb 1hét volt. A menzeszem, meg 9hónapot még váratott magára :) Babának, hogy mit kell vinni, az kórházfüggõ. Arra szerintem kérdezz rá.

Nem, csak tisztulsz, ami vérzéssel jár. Nálam kb 1hét volt. A menzeszem, meg 9hónapot még váratott magára :) Babának, hogy mit kell vinni, az kórházfüggõ. Arra szerintem kérdezz rá.
Én 4 hétig véreztem(tisztuló)és mivel én nem tudtam szoptatni rá 1 hétre megjött a rendes menstruációm.Az kórház függõ hogy mi kell a babának.Én Szombathelyen szültem, oda csak törlõkendõt kellett vinni.Persze volt aki vitt saját ruhát is a babájának.
Gyermekágyi folyásnak (lochia) hívják, ami eleinte élénk piros színû, majd napról-napra halványodik, barnás, sárgás végül átlátszó. Alap felszerelés neked betét (1 csomag vastagabb, pl. Tena Lady extra elég szokott lenni, plusz valami vékonyabb betét), a babának pelenka, popsikrém, cumisüveg (egy vizes-teás és egy tápszeres, ha szükség lenne rá), popsitörlõ, textilpelenka. Alkohol és steril vatta szokott lenni a gyermekágyas osztályon.
A védõnõdtõl kérdezd meg, hogy mit kell vinni a kórházba. Õ elvileg tudja, hogy mi a helyi szokás. Én szülés elõtt elmentem a helyi (fehérvári) szülészetre is, ahol hetente "túrát" adnak, körbevezetnek mindenhová, és egyúttal elmondják, hogy mire lesz szükség.
Nekünk pelenka, popsikenõcs, törlõkendõ kellett, 2 db tetrapelenka etetéshez, tisztába tételhez, meg hazamenõs ruha a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!