Találatok a következő kifejezésre: Mik az kiterjesztésű file-ok Mivel lehet (2 db)

Mik az .mkv kiterjesztésű file-ok? Mivel lehet őket lejátszani?

Legjobb válasz: Matroska Video Stream. Megfelelõ kodekkel a Windows beépített lejátszója, a Mediaplayer is lejátssza. Ha mégsem, javaslom a Media Player Classic, vagy a VLC Media Player progit letölteni, õk tudni fogják, mit kezdjenek vele.

Matroska Video Stream. Megfelelõ kodekkel a Windows beépített lejátszója, a Mediaplayer is lejátssza. Ha mégsem, javaslom a Media Player Classic, vagy a VLC Media Player progit letölteni, õk tudni fogják, mit kezdjenek vele.
Az MKV nem file szóval nem lehet konvertálni. Az MKV egy konténer amiben lehet video, audio, felirat. Mászóval van olyan MKV (nem is egy) amelyben Xvid video van. Elõször is tehát meg kell állapítani, hogy az adott MKV-ban milyen videó van. Ha ez megvan akkor lehet kódolni Xvidbe (már ha egyáltalán szükséges). Van olyan lejátszó amelyik viszi a 720-1080-as Divx-et, Xvid-et. Nem sok, pár tucat. Azok amelyek a Sigma EM8620L/21L chippel rendelkeznek. A Denon természetesen nem ilyen. Ott az 576p a plafon.
Én Media Player Classic Home Cinemat használok az MKV filmek nézéséhez. Eddig semmi gond nem volt vele ajánlom mindenkinek

Két AVI. kiterjesztésű file közül az egyiket lejátssza a házimozim, a másikat nem. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az avi csak egy konténer, azon belül az adatfolyam rengeteg formátumú lehet. A házimozi általában lejátssza a divx és xvid kodekkel kódolt videót, de van még 1000 egyéb, amit meg nem. Ha egyikbõl át akarod kódolni a videót a másikba, akkor a legjobb eszköz erre a VirtualDub. http://virtualdub.org/

Az avi csak egy konténer, azon belül az adatfolyam rengeteg formátumú lehet. A házimozi általában lejátssza a divx és xvid kodekkel kódolt videót, de van még 1000 egyéb, amit meg nem. Ha egyikbõl át akarod kódolni a videót a másikba, akkor a legjobb eszköz erre a VirtualDub. http://virtualdub.org/
Jól szóltak elõttem! Ja, a FormatFactory is jóféle, gyors konvertáló... http://www.formatoz.com/
Erre a célra ne a format factoryt használd, hanem ezt: http://www.dvdflick.net/index.php
A kérdező hozzászólása: Format factoryt ismerem. De mibe konvertáljam át a (pl. netrõl leszedett) filmeket, hogy a DVD lejátszóm felismerje, és normálisan (minõségromlás/kockás kép nélkül) lejátssza?
egyik szomszéd barátom is ugyan ilyen problémával küzdött neki egy sony divx-es lejátszója van. egyik avi ment másik nem. és mint késõbb elolvastam a kézi könyvét kiderült mi volt a baja neki. nem bírta a nagyobb felbontású filmeket kezelni. csak a 720x576 . és amit letöltött azok között van neki ami sokkal nagyobb. azokat nem tudja lejátszani. lehet a tieddel is ez a baj?
Én is használom a FormatFactory-t. A "kockásodás" nem feltétlenül attól van, hogy rontja a minõséget, hanem eleve a neten is gyenge minõségû videók vannak, hogy ne legyen túl nagy a fájl és lassú az adatátvitel.
Egyes lejátszók nem tudják kezelni az 1, 2GB feletti méretû, vagyis NTFS filéket. Ezeket ketté kell vágni vagy konvertáló programmal összébb nyomni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!