Találatok a következő kifejezésre: Mik az jelzáloghitel (8 db)

Mik az adósságrendező jelzáloghitel kockázatai, ha nem én vagyok a hitelfelvevő, hanem csak a kezes?

Sógorom adósságrendez? hitelt vesz fel, a szülei házára, 20 évre. 43 éves, infarktuson van túl. Apósom, anyósom is 70 felett vannak már. A férjem kérték meg kezesnek. És ett?l félek. A hitel lejártát biztos nem érik már meg. Akkor a férjemnek kellene tovább fizetnie. Nekünk van saját házunk, rajta a lakáshitel. Mi lesz, ha majd nem tudjuk fizetni az ? hitelüket? Azon kívül, hogy viszik a beterhelt házat, és a férjem bar listára kerülne. Hozzányúlhat a bank a mi házunkhoz is? Egyáltalán egy fedezet ellenében nyújtott hitelnél miért kell kezes?

Legjobb válasz: Ha a hitelfelvevõ és az ingatlan tulajdonos nem azonos, akkor addig nincs gond amíg az adós él és fizeti a hitelt. Ha neadj Isten a tulajdonosok meghalnak, akkor a törvényes örökösök öröklik a házat(vele a tartozással), ami azt jelenti, hogy módosítani kell a banki szerzõdést és az örökösöket is be kell vonni, mint zálogkötelezetteket. Ha az adós nem tud fizetni, megkeresik ugyan az adóstársakat és a kezeseket(egyetemleges adóstársak), de nem szoktak nagyon szórakozni fizetésbõl letiltással stb, hanem egybõl az ingatlan a lényeg. Vagy önerõbõl el kell adni és kifizetni a tartozást, ez a legjobb megoldás. Mert ha a bank kezdi el értékesítenni, abbol nem biztos hogy futja a fennálló tartozás kiegyenlítésére és akkor kerülhet veszélybe a kezes ingatlana is. Remélem tudtam segíteni.

Ha a hitelfelvevõ és az ingatlan tulajdonos nem azonos, akkor addig nincs gond amíg az adós él és fizeti a hitelt. Ha neadj Isten a tulajdonosok meghalnak, akkor a törvényes örökösök öröklik a házat(vele a tartozással), ami azt jelenti, hogy módosítani kell a banki szerzõdést és az örökösöket is be kell vonni, mint zálogkötelezetteket. Ha az adós nem tud fizetni, megkeresik ugyan az adóstársakat és a kezeseket(egyetemleges adóstársak), de nem szoktak nagyon szórakozni fizetésbõl letiltással stb, hanem egybõl az ingatlan a lényeg. Vagy önerõbõl el kell adni és kifizetni a tartozást, ez a legjobb megoldás. Mert ha a bank kezdi el értékesítenni, abbol nem biztos hogy futja a fennálló tartozás kiegyenlítésére és akkor kerülhet veszélybe a kezes ingatlana is. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél :)

Van egy ingatlan amin 3 tulajdonos van! Abból az egyik tulajdonosnak 5 millió ft Apeh tartozása van! Az ingatlanon jelzáloghitel van! A bank vagy az apeh elveheti a házat a három tulajdonostól? Ha igen akkor mit tehet a 2 tulajdonos?

Legjobb válasz: Nem ismerem pontosan a te helyzetedet,de írom a sajátom ami ehhez hasonló csak én már elõbbre tartok az üggyel.Van egy házunk ami hármunké.egyik testvérem jelzáloghitelt vett fel amibe mi is beleegyeztünk.Nem fizette,felmondták a hitelt.Nem adóstárs voltam csak zálogkötelezett.Ettõl függetlenül most én is kapom a papírokat,hogy fizetnem kell.Sajnos nem tudok és így árverezés lesz a dologból.A behajtócéggel való megegyezésen kívül nincs más lehetõségem és gyanítom,hogy nálatok sem lesz.Egy jelzáloghitelhez minden tulajdonos beleegyezése kell és azzal már gyakorlatilag meg is adtad az engedélyt arra,hogy nemfizetés miatt vihetnek mindent.

Nem ismerem pontosan a te helyzetedet, de írom a sajátom ami ehhez hasonló csak én már elõbbre tartok az üggyel.Van egy házunk ami hármunké.egyik testvérem jelzáloghitelt vett fel amibe mi is beleegyeztünk.Nem fizette, felmondták a hitelt.Nem adóstárs voltam csak zálogkötelezett.Ettõl függetlenül most én is kapom a papírokat, hogy fizetnem kell.Sajnos nem tudok és így árverezés lesz a dologból.A behajtócéggel való megegyezésen kívül nincs más lehetõségem és gyanítom, hogy nálatok sem lesz.Egy jelzáloghitelhez minden tulajdonos beleegyezése kell és azzal már gyakorlatilag meg is adtad az engedélyt arra, hogy nemfizetés miatt vihetnek mindent.
A következõ lesz. A bank csak annak a tulajdonjogát szerezheti meg, akivel szemben követelése van. Ezt minden valószínûség szerint meg is fogja tudni tenni, hacsak az adós nem fizet. Viszont. Közös tulajdon fenntartására senkit nem lehet kötelezni. Ezért a bank (vagy akinek elárverezték), amint megszerezte az 1/3 tulajdoni hányadot, azonnal pert fog indítani a bíróságon közös tulajdon megosztása miatt. Ekkor három lehetõség van: - A többi tulajdonos megvásárolja az 1/3 tulajdoni hányadot, ha abba a jogosult beleegyezik - Az 1/3 tulajdonos vásárolja meg a többiek részét, ha hajlandó rá, és a többiek beleegyeznek - Ha a fentiek nem vezetnek eredményre, akkor árverésen fogják értékesíteni az egész házat, és az ott befolyt vételárat (ami nyilván kevesebb lesz, mint a piaci ár) fel fogják osztani a tulajdonosok között a tulajdoni hányad szerint.
Szerintem jelen helyzetben az az egyik probléma, hogy az APEH végrehajtást kérhet a neki tartozóval szemben és mivel rendelkezik ingatlannal, ráterhelhetik a tartozást. Azért, mert nem egyedül csak Õ a tulajdonos, így árverést nem kérhetnek az ingatlanra, viszont van egy másik, talán még nagyobb probléma! A bank a kölcsönszerzõdést azonmal felmondja és egy összegben kéri vissza a teljes tõketartozást, ha az APEH követelés is felkerül a tulajdoni lapra, ugyanis a jelzálogszerzõdésben benne van, hogy "terhelési tilalom" van az ingatlanon.

Mi a különbség a jelzáloghitel és az ingatlanhitel között?

Legjobb válasz: A fedezet ill. a hitel célja. Ingatlanhitel: az a hitel, ami ingatlan vásárlás céljából lett folyósítva, bármi legyen is a fedezet. Tehát az ingatlanhitel akkor jelzáloghitel, ha - mint a nevében is benne van - a hitel fedezete jelzálog egy ingatlanon (nem feltétlenül azon, amit megvásárolsz). Más is lehet a fedezet (ez nem jellemzõ a lakossági hitelezésben), pl. óvadékként zárolt értékpapírok, vagy zálogjog valamilyen eszközön, gépen (pl. gyárban a munkagépek), a fedezetek típusát még sokáig sorolhatnám. Remélem érthetõ.

A fedezet ill. a hitel célja. Ingatlanhitel: az a hitel, ami ingatlan vásárlás céljából lett folyósítva, bármi legyen is a fedezet. Tehát az ingatlanhitel akkor jelzáloghitel, ha - mint a nevében is benne van - a hitel fedezete jelzálog egy ingatlanon (nem feltétlenül azon, amit megvásárolsz). Más is lehet a fedezet (ez nem jellemzõ a lakossági hitelezésben), pl. óvadékként zárolt értékpapírok, vagy zálogjog valamilyen eszközön, gépen (pl. gyárban a munkagépek), a fedezetek típusát még sokáig sorolhatnám. Remélem érthetõ.
Szerintem az ingatlanhitel esetében az elnevezés a hitelfelvétel célját, vagyis kizárólag valamilyen ingatlan megvásárlására felvett hitelt jelenti, a jelzáloghitel, pedig maga a hitel biztosítéka, vagyis jelzálog keletkezik a hitel felvétele során.


Mi a teendő, ha a bank azt mondja, mi hitelképesek vagyunk, de az ingatlan nem? (jelzáloghitel)

Az értékbecsl? felértékelte 6,2millióra de a fedezetértékelésen C osztályra értékelték merthogy vidék és hitelképtelenné nyilvánították az ingatlant. Ilyenkor mit lehet tenni? Elvileg jogilag már nincsenek is osztályozások!

Legjobb válasz: A bankok az ingatlant általában 4 kategóriába sorolják, ami függ a településtõl, mûszaki paraméterektõl, állapottól, felhasznált építõanyagoktól, stb, stb. A D kategóriást egyáltalán nem finanszírozzák, a C-t még bizonyos esetekben szokták. Azt tudom tanácsolni, hogy olyan bankfüggetlen hiteltanácsadót bízzatok meg, aki értékbecslés, felesleges kiadások nélkül elõször elõzetesen kikéri a bankok véleményét a házatokról, a hitelezhetõségérõl és csak akkor fogjatok bele egy hitel kérelembe, ha találtok ilyen bankot. Nem célszerû egy ilyen problémás ügybe tanácsadó nélkül belefogni, de tény, nagyon nehéz tapasztalt, szakmailag képzett tanácsadót találni. (Ha gondolod, segíthetek, de ahhoz jóval többet kell tudnom az ügyetekrõl, mint amit ide leírtál.)

A bankok az ingatlant általában 4 kategóriába sorolják, ami függ a településtõl, mûszaki paraméterektõl, állapottól, felhasznált építõanyagoktól, stb, stb. A D kategóriást egyáltalán nem finanszírozzák, a C-t még bizonyos esetekben szokták. Azt tudom tanácsolni, hogy olyan bankfüggetlen hiteltanácsadót bízzatok meg, aki értékbecslés, felesleges kiadások nélkül elõször elõzetesen kikéri a bankok véleményét a házatokról, a hitelezhetõségérõl és csak akkor fogjatok bele egy hitel kérelembe, ha találtok ilyen bankot. Nem célszerû egy ilyen problémás ügybe tanácsadó nélkül belefogni, de tény, nagyon nehéz tapasztalt, szakmailag képzett tanácsadót találni. (Ha gondolod, segíthetek, de ahhoz jóval többet kell tudnom az ügyetekrõl, mint amit ide leírtál.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, írtam privátot!
NEKED nem kell semmit tenni, ez az ö dolguk. De az nem tudom, hogy jön ide, hogy téged utálnak...
Most mi a kérdésed? 1, mit kezdj a 6 milliós jelzálogos házzal? > ha te nem szerepelsz a tulajdoni lapon, nagyon semmit nem tehetsz 2, Miért utál mindenki? > azt meg ennyibõl nem tudom
A kérdező hozzászólása: Én úgy látom, hogy amikor kimegyek az utcára úgy néznek rám mint ha el akarnának taposni. Munkahely nincs. Lehet hogy csak ebben s rossz országban van így, nem tudom. De akkor viszont magammal sem tudok mit kezdeni, nemhogy a szüleim a jelzáloghitellel, ami fõképp az õ dolguk.
A kérdező hozzászólása: ..ja meg ha már az emberek vagy az állam nézett volna engem, minket valamibe is akkor már megoldotta volna a problémát, ezt a jelzáloghitelt. Mivel a szüleim részérõl már volt kezdeményezés a probléma megoldására. Na ebbõl gondolom hogy ez az ország, az emberek és a kormány nem törõdik velem. Csak én tartsam be a szabályokat, az hogy velem mi van az már nem számít..
Véleményem szerint az, hogy úgy érzed az utcán az emberek tekintetébõl, hogy el akarnak taposni, az Belõled jön. Lehet, hogy komplexusaid vannak? Amiatt, hogy rossz anyagi helyzetbe kerültetek, hogy nem találsz munkát, hogy alkoholista az anyukád??? Ezek már önmagukban is elegek ahhoz, hogy egy ember maga alá kerüljön, nemhogy együtt!! Sajnos a jelzáloghitel nagyon sokakat érint, én is ezzel a problémával küzdök és hát igen, szerintem senki nem érti, hogy miért nem oldódik meg a devizahitelesek problémája végre!!!! Nem tudom, hogy mi a végzettséged, de én annak idején úgy csináltam, hogy még takarítást is elvállaltam, mindent, ami jött, csak legyen valami. Aztán mindenhol elhintettem, hogy mi a végzettségem és mi érdekel, elmondtam az ötleteimet aztán egyszer csak bejött és lett munkám. Persze tudom, hogy egy tanács mindenkire nem igaz, de nekem bevált. És hallottam valamit! A világ az úgyis olyan lesz, amilyen, függetleníteni kell magunkat a negatív dolgoktól és csak azt kell nézni, hogy mi pozitívak legyünk és hogy mi a célunk!

Szeretném, ha szakember leírná, mi a menete annak, hogy a jelzáloghitel nem fizetése esetén hogyan és mennyi idő alatt jutunk el az árverezésig?

80 ezres hitelemet egyre nehezebben tudom fizetni, és félek, hogy így a legrosszabb eset is bekövetkezhet, tudni akarom, mire számítsak és mennyi időm van megoldást találni.Most még csak egy havi részlettel vagyok elmaradva, kb .20 napot kések vele. Hogy reagálnak erre a bankok? Azt hallottam, hogy ha valaki nem fizet, KHR listára kerül és még 2 évet kap, hogy hátha megoldódik az ügye, aztán bevetnek mindent, hogy behajtsák az összes tartozását. De ez egy kisebb összegnél volt így és nem jelzáloghitelnél. Valaki esteleg el tudja mondani az egész ügy kimenetelét és forgatókönyvét?

Ha csak az utólag épített tetőtéren van jelzáloghitel és az bebukik, akkor mit csinál a bank?

16 éve költöztünk ide ahol most lakunk. Ez egy 2 szobás nagy nappalis házikó volt, de kin?ttük és 4 éve elkezdtük a b?vítés. Kb másfél évig tartott mire elkészült mert sok minden közbejött. A svájci frank jelzáloghitelt csak az újonnan épített tet?térre terhelték, tehát ha bebukna a hitel, a földszinti rész még mindig a miénk maradna. Mihez tudna kezdeni a bank a tet?térrel? Értékesíteni nem tudja, kiadni sem tudja mivel fent csak 3 szoba meg egy fürd? van és egyáltalán hogy akadályozná meg hogy ne használjuk továbbra is azt az elmozdíthatatlan részt ami a mi házunkra van ráépítve? Szerencsére nem fenyeget a veszély, de azért érdekelne hogy szerintetek mi történne.

Legjobb válasz: Nem tom hány éves vagy, de ilyen nem létezik! Az a jelzálog az egész házra szól mint ingatlan. Nincs ilyen, hogy jelzálogot veszek fela hátsó veteményeskertre meg a disznóólra, és akkor ha nem fizetem a bank viszi a disznómat ólastül meg a talicska káposztát ami termedt...

Nem tom hány éves vagy, de ilyen nem létezik! Az a jelzálog az egész házra szól mint ingatlan. Nincs ilyen, hogy jelzálogot veszek fela hátsó veteményeskertre meg a disznóólra, és akkor ha nem fizetem a bank viszi a disznómat ólastül meg a talicska káposztát ami termedt...
Amúgymeg ha nincs mit vinni ráterhelika fizetésekre, ha házasság van akkor mindkét résztvevõre. ha nincs fizetés se mert munkanélküliek akkor sitt, vagy közmunka.
Ne beszéljünk butaságot, adósok börtöne nem létezik már nagyon régen! De ilyen szerintem sincs, hogy csak az emeletre szólna a jelzálog...
ma 09:31 Nem adósok börtönérõl beszéltem, de érdeklõdj utána, hogy egy tartozást, vagy köztartozást miylen módon lehet ma rendezni. A legvégsõ eset a közmunka, ahol napi 100 forintonként vonják le, a börtön meg napi 500 ha jól tudom, utána lehet kérdezni, én hivatalos helyrõl tudom, mivel volt nemrég köztartozásom.
napi 1000 ft csak lemaradt
13:21 Én pontosan tudom, te meg kevered a dolgokat. Ha a rendõrség megbüntet akkor azt igen, leülheted napi 3.000 forintjával a börtönben vagy leközmunkázhatod. Ha a bank felé tartozásod van akkor örök életedre is maradhatsz adós, amíg nincs rajtad mit behajtani addig semmi sem fog történni.
A lényeg az, hogy tényleg nincs olyan hogy a ház egy részére terhel. terheli az egész ingatlant. Ha bebuktok, akkor nincs ház. Ennyi.

CHF jelzáloghitelem van. Érdemes átváltanom euróra? Ha igen, akkor mikor lenne legkedvezőbb az átváltás?

Legjobb válasz: szerintem nem. a chf hitelek kamata szinte biztos, hogy kedvezõbbek, mint az EUR hiteleké...

szerintem nem. a chf hitelek kamata szinte biztos, hogy kedvezõbbek, mint az EUR hiteleké...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!