Találatok a következő kifejezésre: Mik az egy spontán (24 db)

Mikor lehetett ovulációm? Április 18-án volt egy spontán vetélésem, aminek orvosi befejezése lett. Ilyen esetben, hogy kell számolni az ovulációt? A ciklusom nem volt pontos 28 napos, csak akkor ha fogamzásgátlót szedtem.

Legjobb válasz: Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Szerintem nem lehet pontosan kiszámolni, de általában a ciklus középsõ 4-5 napjára esik az ovuláció. De a naptáras módszer nem megbízható védekezési forma, mert spontán peteérés bármikor lehetséges. Szerintem a te esetedben érdemes kivárni a következõ menstruációt és onnan számolni az ovulációt. A spontán vetélésed után 6 hétig no sex és közben egy menzesz esedékes.

Január elején volt egy spontán vetélésem. Azóta sikeresen megjött a 2. menzeszem is, de az is késve(41. napra a 32. nap helyett). Mikor fog beállni a ciklusom? Mikor celszerű újra próbálkozni?

Legjobb válasz: szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)

szia, Nagyon sajnálom ami veled történt. Nekem is volt egy spontán vetélésem kb 7 hetesen, akkor erõsen véreztem, és rettentõ rossz érés volt. Miután a vérzés elmúlt, én elkeztem hõmérõzni, és újra próbálkoztunk. Azóta most 12 hetes kismama vagyok. úgyhogy szeritnem, ha nagyon aggódsz, akkor irány a doki, kérdezt ki a véleményét, de valószínüleg, ha már volt két ciklusod, szerintem nyugodtan próbálkozzatok! Nekünk azonnal sikerült. Sok sikert :)
szia , szegény nagyon sajnálom ami történt, nekem is volt már vetélésem 14 hetesen novemberben.:((( nekem az orvosom azt mondta, 3 teljes ciklus várjak ki, hogy rendesen regenerálódjon a méh!próbálkozunk eddig még "eredménytelenül"! szerintem kérdezd ki orvosod véleményét!sok sikert:)

Mi az ha egy fiúnak spontán magömlése van?

Legjobb válasz: Az,hogy egy fiúnak spontán magömlése van.

Az, hogy egy fiúnak spontán magömlése van.
Az, hogy öntudatán kívül merevedése és ezt követõen orgazmusa lesz. Ebbõl Õ annyit észlel, hogy reggel olyan a gatyája, mintha belefújta volna az orrát. Történni azért történik, mert a fiúk!férfiak szervezete folyamatosan termeli az ivarsejteket és ezektõl mindenképp meg akar szabadulni egy idõ után. Ha nincs szex, se maszturbáció, akkor így... Röviden ennyi.

Egy kaális gyerek egy kaális vetélés és egy spontán terhesség amit nem tarthattam meg mi az esélye egy új kaálinak?

egy ideje úgy érzem újra gyereket szeretnék, de egyet elveszítettem egyet nem tarthattam meg, akkor nagyon összetörtem és elhatároztam hogy nem lesz több gyerekem. most azonban úgy érzem hogy nem lehet teljes az életem egy gyerekkel. persze nem rossz értelemben imádom és ha csak ő lesz akkor is hálás vagyok minden napért, de talán értitek.csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi kinek hányadik hogyan mikor sikerült vetélés után?

Legjobb válasz: Mi az a kaális?

Mi az a kaális?
Kérdezõ, szerintem önmagában egy terhesség megszakítás, nem zárja ki, hogy a korábbi módszerrel újra terhes lehess.Nem az elsõ, és nem is az utolsó lennél, akivel ez történik. Ráadásul nálatok egyértelmû, hogy nem veled van a gond, és ha valamiért mégsem sikerülne, akkor sem magadat kellene okolnod. Ha mindkettõtökben elég erõs az elhatározás, és kitartás, akkor biztosan sikerülni fog. Ha ennyire szeretnéd, vágjatok bele:)
Igen, pontosan tudom milyen ez.
A kérdező hozzászólása: de félek, de ez nem állít meg:-)
ne érts félre nem bírálni akarlak, tökéletesen átérzem a helyzetet, nem félsz, hogy újra megtörténik.
A kérdező hozzászólása: hibáztam, mármint a félrelépéssel, ha kiderül burul a családi életem ami a gyereknek sem jó meg nekem sem. sajnos így alakult változtatni nem tudok. de ettõl még szeretnék gyereket
És ezek után te biztosan tõle szeretnél gyereket? Meg kellett volna azt tartanod én azt gondolom, de ez már késõ bánat. Egyébként ismerõs helyzet. Nekünk is van egy lombik babánk, a 2. már nem sikerült.
A kérdező hozzászólása: ami sikerült nem az férjemtõl volt... ennyi elég? :-) nem tarthattam meg, nem is tudott róla...a férjem spermaszáma 0 csak vmi mûtéttel tudtak kreálni spermát vmi szövetekbõl...
Miért akarsz kaális babát, ha spontán is sikerült? Ha kellõ körültekintéssel felkészültök rá, akkor újra sikerülhet.
A Kaáli Intézet a lombikterhességek "zászlóshajója".:)
nem hallottam még róla bocsi
A kérdező hozzászólása: ez most komoly?
:DDDDD [email protected]élre ku.rsz és ennyi szenvedés meg próbálkozás után elveteted?

Volt egy spontán vetélésem 5 hónaposan azóta több mint fél év telt el 3hete késik a menstruációm tegnap csináltam tesztet de az negatív lett sajnos. Mi oka lehet hogy késik? Nagyon aggodók

Legjobb válasz: 5 hónaposan ment el? Egyet tudnék tanácsolni menj el orvoshoz jobban jársz. Tudom hogy minden vágyad egy pici lélek de menj el orvoshoz mert ez nem jó így. Sok dolog is közre játszhat hogy nem jön meg de fenn álhat az hogy terhes vagy. Mi elõbb ki kellene deríteni. Milyen tesztet vettél? Nekem a medi-lab az becsapott engemet áll pozitívat mutatott még egyszer nem veszek olyat. De ha van kedved beszélgetni szívesen beszélgetnék veled. És hogy bírod ki hogy 5 hónaposan el ment a picikéd lelkileg én össze roppantam volna.

5 hónaposan ment el? Egyet tudnék tanácsolni menj el orvoshoz jobban jársz. Tudom hogy minden vágyad egy pici lélek de menj el orvoshoz mert ez nem jó így. Sok dolog is közre játszhat hogy nem jön meg de fenn álhat az hogy terhes vagy. Mi elõbb ki kellene deríteni. Milyen tesztet vettél? Nekem a medi-lab az becsapott engemet áll pozitívat mutatott még egyszer nem veszek olyat. De ha van kedved beszélgetni szívesen beszélgetnék veled. És hogy bírod ki hogy 5 hónaposan el ment a picikéd lelkileg én össze roppantam volna.
Ha az utóbbi fél évben rendszeresen megjött a mensid, akkor fennáll a terhesség lehetõsége. Tudom, félsz, de csinálj egy tesztet, vagy egybõl menj orvoshoz. Van valami tüneted?

Sajnos nemrég volt egy spontán vetélésem. A következő baba tervezése elött elmennétek az orvosotokhoz, hogy minden rendben van-e és kikérjétek a tanácsát, hogy mire kell vigyázni, hogy az a szörnyűség ne forduljon elő mégegyszer?

Legjobb válasz: A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem,hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik,de de a dokim azt mondta,hogy gondoljak arra,hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban,hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....

A progeszteronpótlás pl.Utrogestan a terhességmegtapadásában segít. Nekem azt mondta az orvosom mikor volt a vetélésem, hogy ilyen esetben semmi sem segít.Én is szedtem az Utro-t és mégis elment. A háttérben az esetek 98 % ában megtermékenyülési és/ vagy beágyazódási probléma áll. Ez biztos érzéketlenül hangzik, de de a dokim azt mondta, hogy gondoljak arra, hogy a " természet így próbált meg nekünk segíteni abban, hogy ne születhessen beteg babánk." Nekem ez a mondat sokat segített elrendezni magamban a dolgot. 2 év telt el mire újra teherbe estem....
Be kellett mûtéti úton fejezni? Nekem is nemrég volt, nekem kiürült rendesen, ne kellett a mûvi beavatkozás. Utána kellett visszamennem uh-ra, hogy valóban kiürült-e és én akkor megkérdeztem dolgokat. Azt mondta nekem, hogy mivel ilyen simán lezajlott nyugodtan próbálkozhatunk, nem kell 3 hónapot várni és mivel nem tudni az okát, ezért nagyon nem lehet mit tenni ellene. Én szedek Elevitet. Remélem hamarosan mindketten boldog kismamik lehetünk!
Én 1 éve voltam igy sajnos!Nekem is vissza kellett menni a dokihoz és õ megnyugtatott, hogy minden oké!De sajnos azóta még nem jött a baba!Remélem neked mielöbb sikerülni fog!Drukkolok!
Kedves utolsó! Azt szeretném kérdezni tõled, hogy a kislányod utáni terhességedkor honnan tudod, hogy fiú lett volna? Azt írod, hogy a 7. héten ment el. Tényleg csupán kíváncsiságból kérdezem, hogy hogyan lehet ilyen korán kideríteni a nemét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére nem kellett mûtéttel befejezni, mert rendesen kitisztultam.Nekem is azt mondta az orvos, hogy egy hónapot várjunk és próbálkozhatunk.Tervezem, hogy felkeresem az orvosom.Nagyon várom, hogy megint teherbe essek, de félek is tõle, a rossz élmény miatt:-( Amúgy van gyógyszer a terhesség megtartására?Ezt fel lehet íratni? Mindenkinek drukkolok, hogy minél hamarabb boldog kismami legyen, egy egészséges pocaklakóval a szíve alatt:-)
Ugyan már4 Mindenki tudja, ha a katonák pé után indulnak el, akkor fiú lesz, mert a fiú spermák gyorsabbak, a lányok lomhábbak, de kitartóak. Mi pedig az utolsó termékeny napon voltunk úgy együtt, hogy abból megfoganjon egy élet. Aztán meg a lányainkkal nem volt a mensi elmaradásán kívül semmi tünet, amikor fiút vártunk volna, akkor volt. Meg az anyai ösztön is azt súgta.

2 napja be van dugulva és fáj az egyik fülem. Mit tegyek, hogyan tisztítsam ki? Csak úgy spontán is sokszor jönnek nyilalások ha meg hozzáérek és megpróbálom vhogy kifolyatni szintén eléggé fáj:/

Ami benne van tuti h folyadék(meleg víz) mivel nemrég voltam sztkba fültisztításon.

Legjobb válasz: szerintem vissza az orvoshoz valószínû be van gyulladva a hallójáratod, az is okozhat dugulást. akkor pedig kapsz jó kis gyógyszerbe áztatott gézdarabot, az nagyon szuper 1 nap alatt helyrehozza, esetleg antibiotikumot. A füllel ne játsz menj vissza

szerintem vissza az orvoshoz valószínû be van gyulladva a hallójáratod, az is okozhat dugulást. akkor pedig kapsz jó kis gyógyszerbe áztatott gézdarabot, az nagyon szuper 1 nap alatt helyrehozza, esetleg antibiotikumot. A füllel ne játsz menj vissza
Meg kell rójalak! Orvoshoz kell menni, nem tõlünk kérdezni. Mikor ellátott az orvos, utána kérdezõsködhetsz.
Hát ez be van gyulladva. Víz végképp ne érje, mert attól szaporodik a baktérium. Retúr, elmondani, hogy a múltkori mosás után lett ilyen, szal azt soha többé... Igen, szívni fogja, qrva szar lesz hallgatni, de ezerszer jobb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de szerencsére meg tudtam oldani orvos nélkül panadollal miután beszedtem 1-2õt elmúlt a gyulladás és így már nem volt olyan nehéz kiügyeskedni a folyadékot:)
Irány attól függetlenül a füldoki, illetve a fogorvos is esedékes.

Mi lehetett ez? Közel 2 hónapja volt egy spontán vetélésem. Az orvosom azt mondta a fogamzásgátlót a menstruáció első napján vegyem be.

...de miel?tt megjött volna, kiszakadt az óvszer, de rá 2 napra elkezdtem vérezni. Orvosnál voltam persze akkor, mert szerettem volna esemény utáni íratni , de azt mondta ne, inkább kezdjem el fogamzásgátlót. Bevettem a 2. szemet és vérzés sehol nem volt. Erre 13. napra megjött, de rendesen! s?t a 19. napon vmi véres, sárgás nagyobb darab nyák szer?ség is távozott bel?lem , utána már nem fájt a hasam, de továbbra is vérezgetek. Most a 22. napnál tartok! Elvileg 5 nap múlva kellene megjönnie!! Mi ez most?? Orvosom szabin van...

Legjobb válasz: És nincs másik orvos arrafelé ahol laksz???

És nincs másik orvos arrafelé ahol laksz???
A kérdező hozzászólása: de van persze! csak a saját dokimhoz járok már vagy 10 éve és nem szeretnek a dokik egymás betegeihez hozzá nyúlni!...és tudom, hogy nem foglalkoznának velem :(

Lányok! Mit szólnátok hogy ha az egyik fiú ismerősötök akivel jóba vagytok csak úgy spontán megcsókolna?

Legjobb válasz: Hát meglepõdnék az biztos de ha bejön vissza csókolnám. Am csak úgy megsúgnám h ha olyan filmesen romantikus lenne akkor nagyon tetszene. A nõk szeretik az ilyent:)

Hát meglepõdnék az biztos de ha bejön vissza csókolnám. Am csak úgy megsúgnám h ha olyan filmesen romantikus lenne akkor nagyon tetszene. A nõk szeretik az ilyent:)
A helyzettõl függ. Ha csöpögõ nyállal, teli pofával részegesen, nem biztos, hogy bejönne.
ha bejön, visszacsókolnám. mondjuk megkérdezném utána, h ez most mi volt, de am megérteném, mert néha rám is rámjön beszélgetés közben valakivel h most úgy megcsókolnám, akk is, ha nem vagyunk együtt :D
Ha tetszik a srác akkor oké...bejönne.
már ugy csókolóznék valakivel:P 15L
Ha tetszik a srác akkor örülnék, de ha nem akkor elég kellemetlen helyzet. :)
ha bejön a srác, akkor nem probléma, ha nem tetszik, akkor elrántom a fejem.. A magyarázatra viszont mindkét esetben kivácsi vagyok :D

Január 31-én volt egy spontán vetélésem. Voltam utánna orvosnál azt mondta minden rendben. Február 2-án kelett volna megjönnie. Még mindig sehol tüneteim nincsennek. Mi lehet az oka, hogy nem jött még meg?

Legjobb válasz: Azt, hogy miért nem jött meg nem tudom. Általában 4-6 hét múlva szokott megjönni, szerintem egyelõre nincs semmi rendkívüli dolog.

Azt, hogy miért nem jött meg nem tudom. Általában 4-6 hét múlva szokott megjönni, szerintem egyelõre nincs semmi rendkívüli dolog.
Spontán vetélés után 4-6 hét múlva kell várni a következõ menstruációt.Nekem annó a vetéslés után 4 hét múlva jött meg elõszõr.
Miért kellett volna megjönnie február 2-án? Nonsens. 4-6 hét a normális, ahogyan elõttem is írták. Nekem 26 napra jött meg. Sajnálom, hogy ez történt. Kitartást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!