Találatok a következő kifejezésre: Mik az egy (30977 db)

Mi az egy éjszakás kalandok titka? Mármint, mi a legegyszerűbb módszer erre? Mármint ha a lány a kiszemelt. De persze nem akarok neki, olyat hazudni, hogy ezt komolyan gondolom stb. szerintetek?

Legjobb válasz: A 21:04-es válaszoló teoriáját boncolgatva. Se rinac, se buta nem vagyok és még sem vetem meg az egy éjszakás kalandokat! Nekem ez abból ered, hogy egyszerûen nem akarom elkötelezni magam, viszont ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem keresem pasik társaságát. Egy csajnak is lehet ugyanolyan jó, és jelentheti ugyanazt egy ilyen kaland, mint egy pasinak. És ennyi erõvel (amitõl rosszul vagyok) ha egy pasi bele megy egy ilyen kalandba miért elfogadott, és ha egy csaj teszi ugyanezt miért nem? A szex szerintem mindkét nemnél alapvetõ emberi "szükségletként" funkcionál. A szexhez pedig nem feltétlenül szükséges komoly kapcsolat (de ezt nem is pasiknak kell magyaráznom) A lényeg, hogy szerintem a nõket sem kellene beskatulyázni, hogy ha bele megy egy egyéjszakás kalandba, akkor vagy ribanc vagy buta/hülye. Hiszen minket is ugyanaz az ösztön hajt, mint titeket pasikat! 18/L

A 21:04-es válaszoló teoriáját boncolgatva. Se rinac, se buta nem vagyok és még sem vetem meg az egy éjszakás kalandokat! Nekem ez abból ered, hogy egyszerûen nem akarom elkötelezni magam, viszont ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem keresem pasik társaságát. Egy csajnak is lehet ugyanolyan jó, és jelentheti ugyanazt egy ilyen kaland, mint egy pasinak. És ennyi erõvel (amitõl rosszul vagyok) ha egy pasi bele megy egy ilyen kalandba miért elfogadott, és ha egy csaj teszi ugyanezt miért nem? A szex szerintem mindkét nemnél alapvetõ emberi "szükségletként" funkcionál. A szexhez pedig nem feltétlenül szükséges komoly kapcsolat (de ezt nem is pasiknak kell magyaráznom) A lényeg, hogy szerintem a nõket sem kellene beskatulyázni, hogy ha bele megy egy egyéjszakás kalandba, akkor vagy ribanc vagy buta/hülye. Hiszen minket is ugyanaz az ösztön hajt, mint titeket pasikat! 18/L
Én tudom, de nem árulom el.
A kérdező hozzászólása: Esetleg megtudhatnám miért nem?
Jó szem kell hozzá mindenféleéppen. a.) a csaj ribanc-> ez esetben egy "Dugunk?" is megfelelõ hatást kelt b.) a csaj buta-> elkezded kábítani a sok baromsággal c.) egyik sem -> rábasztál. Az ilyeneket nehéz rávenni egyéjszakás kalandra..
Az kell, h mindkettõtöknek magasabb legyen 2.5%-nál a véralkohol szintje (nehéz részegségi állapot)
Szerintem mondd meg neki õszintén! Ez a legtisztább! De ha van bennetek egy kis pia úgy könnyebben megy :) 27/L
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:44 Ezt jól leírtad! Én is hasonlóképpen látom!!
21:05! A 2, 5%-os véralkohol szint többszöröse a halálos adagnak. Inkább 2, 5 ezrelék.
Ne haragudjatok, 2.5%o. De akkor is, odamész hozzá (közben célzásokat teszel a szándékodra), aztán meghívod vmire, itt már elkezdhetetsz "testi kontaktust létesíteni", aztán meg magadhoz, v akárhova félrehívod. J

Mi történik akkor, ha nem tudnak félév végén lezárni, mivel az egyik oktató nem írta be az etr-be, hogy nem értékelhetõ egy tantárgyhoz?

És az oktatót el se tudom érni, mivel nyaral. ilyenkor nem én fogok rosszul járni, mert ez nem az én dolgom?

Legjobb válasz: Írj e-mailt az oktatónak, az elõbb utóbb utoléri. Amúgy mihez kellene, hogy "lezárjanak"? És egyáltalán mit értesz "lezárás" alatt? Még sok idõ van rá, amúgy. Sztem még az oktató is hetekig be tudja írni, de a TO mindenképpen, hónapokig még...

Írj e-mailt az oktatónak, az elõbb utóbb utoléri. Amúgy mihez kellene, hogy "lezárjanak"? És egyáltalán mit értesz "lezárás" alatt? Még sok idõ van rá, amúgy. Sztem még az oktató is hetekig be tudja írni, de a TO mindenképpen, hónapokig még...

Mi a véleményetek a Sony Erisson Live WALKMAN telefonról Webshopból rendelve (t-moilnál)? Minden jó és rossz tulajdonságát létszi! És elöl az a sok kis kamera féle azok mik? Az egyik tudom hogy elöl kamera!

*.*

Legjobb válasz: Ha ez segít, leírom tapasztalataimat. (3hónapja használom a masinát) Egy eléggé fürge hardverre épül, megakasztani nehézkes. Még a GTA III is fut rajta, bár picit szokott döcögni nagy ritkán. A kicsike sztereó hangszórókkal rendelkezik, melyek szép tiszta hangzást nyújtanak, még az xLoud mellett is. Jack eszközökön is megállja a helyét, bár ott az említett hangerõnövelõ (xLoud) nem használható. Az alap lejátszója sem a rosszak közé tartozik, viszont EQ-t csak elõre megírt profilokkal válthatsz benne. Negatívum lehet még, hogy lossless fájlokból csak wav kiterjesztésût eszik, de ezt egy jobb lejátszó megoldja. (Pl: PowerAMP, PlayerPro) A kamerája egész szép képeket csinál, viszont 5MP-nél 4:3-as képet készít. Ezt a felbontás csökkentésével (3MP) lehet orvosolni, ekkor 16:9-es képeket lõ. A videói is szépek, bár nem túl élesek, a hétköznapi használatra tökéletes. Az alap felhasználói felülete gyors, könnyen kezelhetõ, de hamar rá lehet unni. (Ezen egy új launcher segít) Ha bármi kérdésed lenne róla, csak szólj. :)

Ha ez segít, leírom tapasztalataimat. (3hónapja használom a masinát) Egy eléggé fürge hardverre épül, megakasztani nehézkes. Még a GTA III is fut rajta, bár picit szokott döcögni nagy ritkán. A kicsike sztereó hangszórókkal rendelkezik, melyek szép tiszta hangzást nyújtanak, még az xLoud mellett is. Jack eszközökön is megállja a helyét, bár ott az említett hangerõnövelõ (xLoud) nem használható. Az alap lejátszója sem a rosszak közé tartozik, viszont EQ-t csak elõre megírt profilokkal válthatsz benne. Negatívum lehet még, hogy lossless fájlokból csak wav kiterjesztésût eszik, de ezt egy jobb lejátszó megoldja. (Pl: PowerAMP, PlayerPro) A kamerája egész szép képeket csinál, viszont 5MP-nél 4:3-as képet készít. Ezt a felbontás csökkentésével (3MP) lehet orvosolni, ekkor 16:9-es képeket lõ. A videói is szépek, bár nem túl élesek, a hétköznapi használatra tökéletes. Az alap felhasználói felülete gyors, könnyen kezelhetõ, de hamar rá lehet unni. (Ezen egy új launcher segít) Ha bármi kérdésed lenne róla, csak szólj. :)
kamera+fényerõmérõ+értesítõled xperia mini pronál legalábbis ezek vannak
A kérdező hozzászólása: és a fényerõmérõ mire jó? :D
Pl. ha füledhez rakod a telefont akkor a képernyõt "lezárja" kb, és így nem fogod véletlen lerakni a telefont beszéd közben. Kb ennyire jó. Amúgy hátránya nem igazán van (csak ha 100 ezres telefonokhoz hasonlítjuk), erõs hardver, ICS is lesz rá, a kis kijelzõt mondanám csak hátránynak, de ennyi pénzért nem kapsz nagyobb kijelzõt.
Elõzõ kicsit kevert. Fényérzékelõ és közelség érzékelõ van elöl a kamerán kívül. A fényérzékelõ arra jó, hogy a képernyõ fényerejét a külsõ fényeknek megfelelõen beállítja. Minél naposabb, világosabb helyen vagy annál magasabb a fényerõ. A közelség vagy távolság érzékelõ (attól függ hogy hívják) a telefonáláskor az arcodat hivatott érzékelni, ha füledhez teszed akkor a képernyõ kikapcsol ha elemeled a füledtõl a telefont újra aktiválódik a képernyõ.
#4 Tényleg, most jövök rá, hogy én a közelségérzékelõt írtam le. Abban a pillanatban erre nem gondoltam.

Mi a különbség a jobb és balkezesek személyiségében? Mi az egyiknek, és mi a másiknak az erőssége?

Legjobb válasz: a jobb és balkezesek személyisége teljesen hasonló is lehet, de nem feltétlenül hasonlóbb, mint a bal és jobb kezeseké.egy viszont biztos:a bal kezeseknek az az erõssége, hogy jobban tudnak irni bal kézzel , mig a jobb kezesek inkább tudnak jobb kézzel irni. a jobb kezes müvészhallgató meg térjen át a bal kézre és akkor lehet, hogy nem csak hallgatni fogja a müvészetet hanem hanem hanem áh megvan ,,érteni is:)

a jobb és balkezesek személyisége teljesen hasonló is lehet, de nem feltétlenül hasonlóbb, mint a bal és jobb kezeseké.egy viszont biztos:a bal kezeseknek az az erõssége, hogy jobban tudnak irni bal kézzel , mig a jobb kezesek inkább tudnak jobb kézzel irni. a jobb kezes müvészhallgató meg térjen át a bal kézre és akkor lehet, hogy nem csak hallgatni fogja a müvészetet hanem hanem hanem áh megvan , , érteni is:)
Balkezes vagyok és síkhülye matekból és a többi reálból. A zene és a mûvészetek érdekelnek, nagyon szeretek rajzolni és viszonylag szépen is tudok. De szerintem az esetem nem feltétlenül támasztja alá ezeket az elméleteket.
#1 Ebbõl is látszik, hogy ennek a jobb-bal kezes ember megítélésnek is annyi haszna van, mint az idióta horoszkópoknak. Semmi! Egy tudatos emberre például egyáltalán nem is illenek azok a dolgok, amiket felsoroltál. Mint a horoszkópoknál, ez is csak az emberi egóra játszik, semmi másra. Ezért nagy baromság az egész.
ja, és még annyit, hogy sokak szerint a balkezesek egyáltalán nem írnak helyesen.. érdekes, én már nyertem versenyt is helyesírásból. És balkezes vagyok....
Én is balkezes vagyok! Bár, én nem vagyok tök hülye matekból, azért nem olyan jól megy! Amúgy színkitûnõ tanuló vagyok 1. osztály óta! Én is mindig 1. vagyok a magyar, helyesírási versenyeken. Nem tudom...az unokatestvéreim jobbkezesek elég kreatívak. De az tiszta igaz, hogy a balkezesek jók zenébõl!:) Több számot is írta és a zenetanárúrnak annyira tetszett, hogy kinyomtatta!!! Szóval szerintem a balkezesek okosabbak is, bár van három tök hülye osztálytársam aki még nem is tud olvasni! (õk rohadtul bénák).Egy mondatba foglalva: A balkezesek: mõvészek, kreatívak, van érzékük a zenéhez, és nagyon forrófejûek!!! A jobbkezesek: Jók matekból, nyelvekbõl és a tudományokból.
Mindenhol azt írják, hogy a kezességbõl adódik, hogy melyik agyféltekédet használod jobban, pedig nem így van. Az agyfélteke használatból következik (általában, de nem mindig!) a kézhasználat. Tehát a jellem, illetve az erõsségek elsõsorban az agyfélteke használattal függnek össze, nem pedig azzal, hogy melyik kezedben van a toll. Van erre több teszt is, a legismertebb talán a balerinás, ahol a fekete alak egyik lábán forog, másik lába ki van nyújtva. Ha 1 percig nézed, és egy ideig azt látod hogy az egyik irányba forog, majd azt tapasztalod, hogy megfordul, akkor mindkét agyféltekéd egyformán használod. Igen ritka az ilyen, kb 20-25 emberbõl 1. A többiek vagy csak balra, vagy csak jobbra látják forogni, a domináns agyfélteke függvényében. Egy rövid ideig tanultam grafológiát, sokszor elemeztünk kézírást, és a vizsgám pont a balkezességbõl volt. :) Aki kíváncsi, ezt a balerinás tesztet neten meg lehet találni. :)
Csak a parommal tudok peldalozni, balkezes (az egesz csalad, teso, apa, masik agi nagyapa...) Parom zenel (kreativ, elektronikus zene, nem mixeles...) Fotozik, eleg jol, palyazatok stb... Jol rajzol... Amugy mernoki beallitottsagu... Nekem egyik sem megy, barlehet bem a jobb kezemnek kohszonheto...:)
Megnéztem ezt a fekete balerinás dolgot... és ahogy néztem, elõször jobbra, majd hatalmasat meglepõdtem amikor egy 15-20 másodperc után átfordult és balra kezdett el forogni...majd 15-20 másodperc után megint jobbra és így tovább...volt olyan is, hogy egyet balra egyet jobbra. Elég érdekes...:D
Haha, igen, mikor a grafológia tanárom megmutatta, elõször semmit se fûzött hozzá, csak hogy nézzük... aztán mondta, hogy mi is ennek a lényege, de addig full hülyének éreztem magam, hogy mindkét irányba forogni látom :D
A jobbkezesek általában racionális, tudományosabb beállítottságúak. Szeretik a számokkal mérhetõ, ésszerû tényeket, nem tudnak elvontan gondolkodni. Míg a balkezesek erõssége inkább a kreativitás, a mûvészi látásmód. Ezért is sok köztük a mûvész. Dióhéjban ennyi, csak amennyit hallottam errõl. Bár nekem nem feltétlenül ez a tapasztalatom, pl. én jobbkezes vagyok és mûvészhallgató...
Szerintem is masok a balkezesek. Pl. anyukam is balkezes, es teljesen mas vilag. A racionaalitas tenyleg tavol all tole, es nagyon szepen fest, rajzol. Persze nem o az egyetlen balkezes, akin eszrevettem, hogy valamiert mas mint a jobbkezesek.
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem azt jelenti, hogy a jobbkezesek nem lehetnek mûvészek, a balkezesek meg rosszak matekból, és szeretnek fütyülni. Szerintem egyértelmû különbség van a kettõ között, én is észrevettem, hogy a balkezesek a földtõl elrugaszkodottabbak. De vajon mi ennek a magyarázata?
A jobbkezes jobb kézzel ad egy nõ nagy pofont, a bal kezes meg bal kézzel.
Én is hallottam már errõl. Én balkezes vagyok és utálom a reál tárgyakat, sokak szerint mûvész lélek vagyok. Szeretek rajzolgatni is.
Én is hallottam már arról, amit az elsõ írt, de ezt valahogy nem hiszem el. Nõvérem tipikus kis mûvészlélek, imád szöszmötölni, aprólékosan dolgozni, rajzolni, kézi munkát végezni (varrni, horgolni, ajándékokat készíteni saját kezûleg stb.). És jobb kezes. Én is jobb kezes vagyok, de engem az ilyenek nem kötnek le. Ha olyanom van, szívesen rajzolgatok, de ez ritka. Az pedig egyenes távol áll tõlem, hogy órákon át babráljak valamivel. Egyedül a varrás érdekelne, de varrógép nélkül nehéz lenne varrni tanulni. :D Viszont imádom a reáltárgyakat, szeretek számolni, számokkal foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is hallottam ilyeneket, de kíváncsi vagyok, hogy ez az életben mennyire igaz, vagy csak egy elmélet-e. Esetleg miért van így (úgy tudom, a jobb agy féltek felelõs a kreativitásért, színekért, formákért, ritmusért, stb, a bal pedig a racionálisabb dolgokért, pl szavak, számok, stb. A jobb kezesek a bal agy félteket használják inkább, a balkezesek pedig inkább a jobbat. De gondolom ez azért ennél összetettebb)
Bal kezes vagyok. Igazán fura, hogy azt mondják, hogy a bal kezesek gyengék matekból, és a többi reál tárgyból, mivel én matekból kitûnõ vagyok, és még szeretem is. A reál tantárgyak pedig a kedvenceim! Helyesírásból is kiváló vagyok, nem tanulok semmit se nyelvtanból, mégis abból is kitûnõ lettem. De tény, hogy a balosoknak a mûvészet az erõsségük.
Szerintem õ egy reptoid.
A kérdező hozzászólása: Ammi?
ufo
Hát tudakold meg esetleg közös haverotokon keresztül hogy mi baja van. A fiú ha szerelmes beléd valószínûleg szarul esik hogy hallgatni kell a más fiúval kapcsolatos dolgokat, mert gondolom mondtál neki ilyeneket is.
Ühm. És a szerelem/szex-témakörbe írtad, biztos fogalmad sincs róla, hogy mi a baja, és nem azt akarod hallgatni, hogy szerelmes beléd. Ja, de. És mi honnan tudjuk, hogy szerelmes-e beléd, vagy sem? Várj, megnézem Polipop kristálygömbjében... Gondolom ja. Na, most boldog vagy?

Hamvasztás, hogy néz ki? Úgy értem, nem szó szerint hogy néz ki egy ilyen művelet, hanem az, hogyha egy elhunyt embert hamvasztanak akkor mi lesz a csontokkal? (mivel azok egyben maradnak, ha jól tudom)

Lehet, hogy nem pont ebben a kategóriában kellene ezt a kérdést feltennem, de máshová sem passzol...

Legjobb válasz: Összetörik õket. ( nem vicc )Én szórtam el apám hamvait és éreztem benne a kis szemcséket. A hamvakat nem úgy kell elképzelni, mint a tûzrakás utáni hamut. Ez sokkal nehezebb és szemcsésebb.

Összetörik õket. ( nem vicc )Én szórtam el apám hamvait és éreztem benne a kis szemcséket. A hamvakat nem úgy kell elképzelni, mint a tûzrakás utáni hamut. Ez sokkal nehezebb és szemcsésebb.
akkor lehet, hogy én tudtam rosszul, sõt
A kérdező hozzászólása: Sokan írták, hogy 23000 Ft-ot kérnek el egy hamvasztókoporsóért, meg a halott hûtéséért fizetendõ összeg. Hát még egy temetés mennyibe kerül manapság?!?! Ha 400.000 Ft-ból megúszod az egészet cakk-pak még jól is jártál. (És ez csak az úrnás temetés, a koporsós mégtöbb) Köszönöm a válaszokat, ha tudja még valaki mi lesz a csontokkal azt várom...
16.23 Õszinte részvétem apukád miatt. Ne vádold magad, amiért nem merted megnézni. Szerintem jobb, hogy úgy emlékszel rá amilyen életében volt. Nekem egyébként nem volt rossz érzés. Ott voltam amikor meghalt. Ez mondjuk érdekes volt, mert délután fél 5 körül értünk a kórházba és kb 5 perc múlva meghalt. Olyan volt, mintha megvárt volna minket. Az õ kérésére egy erdõben szórtuk szét a hamvait és csak a nagyon közeli család volt ott. Nekem így sokkal jobb volt, mert vidéken lakunk és nálunk nem feltétlenül kegyeleti okokból mennek az emberek temetésre. Így tényleg arról szólt a szertartás, hogy búcsút vettünk tõle. Egyébkén úgy csináltuk, hogy minden családtag néhány marék hamut elszórt. Ez így sokkal személyesebb. Lehet, hogy sokan morbidnak gondolják, de én úgy hiszem, hogy ez sokkal emberibb, mint egy "steril" temetkezési vállalkozó által lebonyolított temetés.
16.21 Igen jól hallottad 23.000. Ezen kívül halott öltöztetésért és hûtésért a kórház 22.000 forintot kért el. Szerintetek ezek mért kerülnek ennyibe egy állami kórházban ?Megjegyzem apám egész életében tisztességesen fizette a TB-t. Én mélységesen felháborodtam. A temetés össz. 150.000 volt, úgy, hogy mi szórtuk el a hamvakat és tulajdonképpen temetési szertartás ( díszurna, sírhely, pap ) nem is volt benne !
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét, hova szórtad a hamvakat? Édesapád kérése volt gondolom. Biztosan borzasztó érzés lehetett neked:( Nekem is meghalt édesapám, neki koporsós temetése volt, de nem mertem õt megnézni! És nem is bánom, hogy nem tettem. Ha úgy érzed tolakodó vagyok ne válaszolj, nem haragszom meg, hisz ez a saját privát dolgod
én linkeltem a cikket! Annyira nem néztem át tüzetesen. De amit írtál...23.000ft??? Te jó isten, hát komolyan mondom tényleg felháborító. Hogy még egy ilyen szörnyû tragédia keretien belül is próbálják lehúzni az emberrõl az összes bõrt:S
Érdekes cikk. A mi urnánkban nem volt sem lábcédula, sem azonosító kerámialap. Viszont marhára felháborodtam, amikor 23 ezer forintot kértek el az úgynevezett hamvasztókoporsóért. Nem hiszem, hogy ennek ennyibe kell kerülnie !
közben nézelõdtem, ha kíváncsi vagy itt mindent leírnak: http://pietas-temetkezes.hu/hamvasztas-2
Õrlõgéppel a krematóriumban dolgozók törik össze. Én nem hallottam, hogy bizonyos csontokat elvisznek egy gyûjtõbe.
hát állítólag ilyeneket, hogy állkapocs csont, a térdben lévõ gömb ízület, és hasonló viszonylag nagy csontokat, azokat kiveszik. Van egy elõírásnak megfelelõ tárolóhely, onnan meg elviszik õket valami speckó megsemmisítõbe. Én így tudom.
na de komolyan ki töri össze?? én azt hittem olyan nagy a forróság hogy a csont is elég.
Kedves kérdezõ. Már megkaptad a választ. Az el nem égett csontokat õrlõgéppel összetörik és az is megy bele az urnába.
Megvan az elkövetõ. Egy cigánygyerek volt, egy fekete 20 év körül Mercédesszel.
Én még nem hallottam, hogy megvan az elkövetö. Mi az ismereted forrása?
Megvan az elkövetõ, pápai illetõségû, 24 éves fiatalember, nem a saját kocsijával tette. Ezt nem a "jólértesült" kérdezõ kedvéért, hanem válaszolói felvetésre mondom. A kérdezõre nem érdemes szót vesztegetni.
hát vannak fehér cigányok, akkor miért ne lehetnének cigány nácik?:D
#4! Köszönöm!
"Megvan az elkövetõ, pápai illetõségû, 24 éves fiatalember, nem a saját kocsijával tette. Ezt nem a "jólértesült" kérdezõ kedvéért, hanem válaszolói felvetésre mondom. A kérdezõre nem érdemes szót vesztegetni." És ezzel most mit akarsz mondani? Mert a kérdést illetõen nem sok értelme van. A kérdésre válaszolva, ameddig megélhetési rettegõk tulajdonában van a média, és õk szerkesztik a híreket, valamint ameddig egyeseknek csípi a szemét Jobbik sikere, addig ez lesz.
Most mért fáj neked hogy náci volt az elkövetõ?
A kérdező hozzászólása: errõl ennyit négyes. gyökér.
Mint említettem, a kérdezõre nem érdemes szót vesztegetni. #8 kérdésére válaszolva, mondanivalóm az volt, hogy a kérdezõ álhírét pontosítottam. Akinek ez nem felel meg, ne higgye el, az nem engem minõsít. Egy állítást korrigáltam legjobb ismereteim szerint, nekem ennyi elég, az itteni vérgõzös minõsítgetésekre nem különösebben figyelek.
de hulyenek nezlek mert pont ugy nezel ki mint az "ismerosod"
én úgy hallottam, hogy a szõke, kék szemû, északi típusú nõket bírják, illetve egyszer azt olvastam, hogy Kínában nem sokan ismerik a Facebookot, nem nagyon terjedt el. de azért hajrá neki!! :D
Kínában nincs Facebook. Ez komoly. Kitiltották az országból.
Érdeklõdj az oroszok szexuális szokásairól 1945 után.
A kérdező hozzászólása: de a Kínai pasi most Debrecenben van...:) szóval ez megkönnyíti a helyzetét!
Amit írnak az igaz, a facebook le van tiltva az országban. Beutazol és nem tudsz facebookozni. Azaz persze tudsz megoldást találni... A prostitúció is illegális nagyrészt. Én három csoportra szoktam bontani õket, az elsõ, aki pont olyan mint a belföldi lakosok, természetesek. A másik, aki külföldiként viselkedik és "befordul". A harmadik aki kihasználja a kinézetét, õk gyakran megfordulnak ezeken az ázsiai bulikon, hogy csajt szerezzenek egy alkalomra.
A kinai pasik altalaban konzervativak, csalad centrikusak, olyan tipikus apa-tipus mind. Szoval sztem a nagy reszük nem menne bele egy ejszakas dologba, inkabb komoly kapcsolatot keresnek.
szerintem egyénfüggõ....

Hogyan lehet azt megoldani, hogy van egy fájl a gépemen és egy másik ember azt eltudja érni/letölteni? Dropbox kilőve mivel az egy másik szerverre feltölti és csak onnan lehet letölteni :/

Legjobb válasz: Ha mindketten telepítitek a Dropbox szinkronizáló programját, és közös fiókot használtok, akkor nektek egy kattintásotokba sem kerül a "letöltés másik szerverrõl", mert amint módosul valamelyikõtöknél a fájl, a program feltölti, a másik oldalon pedig letölti.

Ha mindketten telepítitek a Dropbox szinkronizáló programját, és közös fiókot használtok, akkor nektek egy kattintásotokba sem kerül a "letöltés másik szerverrõl", mert amint módosul valamelyikõtöknél a fájl, a program feltölti, a másik oldalon pedig letölti.
Nem igazán értem mi a bajod a Dropbox-szal, de ha tényleg nem megy, akkor üzemelj be egy FTP servert a kérdéses gépen, oszd ki a jogokat és had menjen!
A kérdező hozzászólása: Annyi a problémám a dropbox-al, hogy mikor bemásolom a megosztó mappába a fájlt, akkor õ feltölti a fájlt egy tárhelyre és csak utána lehet letölteni. Nagyon kicsi a feltöltésem, ezért is akarom h letudják mások szedni a fájlt és õk feltölteni..
Ahhoz, hogy tõled szedjék le a fájlt, ugyanúgy fel kell töltened. Annyi a különbség, hogy nem Drobpox-ba töltöd fel, hanem a másik gépre.
Nah meg annyi, hogy ha Dropboxba feltöltöd, akkor utána a Dropbox szerverei szolgálják ki a fájlt, elég magas letöltési sebességgel. Kb mindegy nekik, hogy 10-en v. 100-an szedik akár egyszerre bírni fogja. Míg a saját szervernél nagyon nem mindegy, hogy az amúgy is kicsit feltöltésen hányan osztoznak.

Mi ez a népbutítás az energiaár 10%-os csökkentéséről mikor az egy fillérjébe nem kerül a kormányzatnak? A díjcsökkentést a szolgáltatók "kontójára" fedezik! (többi lent)

A 10% -os csökkentést a rendeletileg a hatósági ár csökkentésével, központilag érik el. Mindezt az energiaszolgáltatók kontójára „nagyvonalúskodva”. Az államnak egy fillérjébe nem kerül. A sok „elbutított” meg elhiszi, hogy milyen rendes és jóságos a kormányzat, és „szeretett vezet?ink”. Közben meg közük nincs hozzá. Hosszú távon pedig ezzel (és a vezetékadóval, különadókkal, illetve az energiaszolgáltatok 50% -os társasági adójával) a cégek cs?dbevitelét akarják elérni, hogy fillérekért lehessen államosítani ?ket. Akkor meg már nem lesz fontos az energiaár csökkentés, mert az államnak lenne kevesebb bevétele!!! Propagandával minden „kamus” dolgot be lehet magyarázni az embereknek? Mi a véleményetek err?l?

Legjobb válasz: Az a véleményem, hogy Nagy-Britanniában annyira elenyészõ a rezsiköltség a fizetésekhez mérten, hogy félévente számláznak. Ennek az a hatása, hogy csökken a különbség az egyszemélyes házak és a 10 személyes házak fenntartása között, ami nyilván a népességszaporulat emelkedéséhez járul hozzá. Ha az állam fizet valamit, akkor az adózók fizetik. Tehát ha az állam azt mondja, hogy csökkenti 10%-al a rezsiköltséget, az azt jelenti, hogy a szegényebbek jobban járnak, mivel nekik a 10% sok, a gazdagoknak meg jelentéktelen. Valószínûleg a szolgáltatók át fogják részben vagy egészben hárítani a pluszköltségeket, de ugye közben versenyhelyzet is van, emiatt rá vannak szoktatva arra, hogy elégedjenek meg kisebb nyereséggel a nagyobb helyett, cserébe tõlük veszik az emberek az energiát.

Az a véleményem, hogy Nagy-Britanniában annyira elenyészõ a rezsiköltség a fizetésekhez mérten, hogy félévente számláznak. Ennek az a hatása, hogy csökken a különbség az egyszemélyes házak és a 10 személyes házak fenntartása között, ami nyilván a népességszaporulat emelkedéséhez járul hozzá. Ha az állam fizet valamit, akkor az adózók fizetik. Tehát ha az állam azt mondja, hogy csökkenti 10%-al a rezsiköltséget, az azt jelenti, hogy a szegényebbek jobban járnak, mivel nekik a 10% sok, a gazdagoknak meg jelentéktelen. Valószínûleg a szolgáltatók át fogják részben vagy egészben hárítani a pluszköltségeket, de ugye közben versenyhelyzet is van, emiatt rá vannak szoktatva arra, hogy elégedjenek meg kisebb nyereséggel a nagyobb helyett, cserébe tõlük veszik az emberek az energiát.
Ha valami jó történik a kormány érte el, ha valami rossz az az ellenzék hibája.
"Ezek a cégek a magyar emberek pénzét lapátolják külföldre." A magyar multik hova lapátolják? Vagy a kvázi "állami" MOL? Gondolom gumicukorért meg üveggyöngyért veszik a külföldi érdekeltségeket, bért se fizetnek, se amortizációt, se fejlesztést ...
"Ezek a cégek a magyar emberek pénzét lapátolják külföldre." A Kádár kor legszörnyûbb bûnei közé tartozik, hogy annyira eltávolította az emberek gazdasági gondolkodását az ésszerûtõl és a normálistól, hogy aztán ilyen irdatlan ökörségeket írnak. A külföldi vállalatok nem a magyarok pénzét viszik ki külföldre. Hanem a sajátjukat. Ugyanis képzeld, csak az a pénz a tied, ami nálad van, vagy a számládon. Ha odaadod a szolgáltatónak (a gázmûnek gázért, CBA pénztárosnak párizsiért, a piacon a Piri néninek a paprikáért) egy szolgáltatásért cserébe, akkor az már nem a tied, hanem a szolgáltatóé. A szolgáltató meg onnantól kezdve azt csinál vele, amit akar. A TESCO-nál elvásárolt pénzedbõl (ami, újra megismétlem, nem a tied) a TESCO szépen kifizeti a magyar embereket, akiket alkalmaz, kifizeti a részben magyar beszállítóit, adót fizet a magyar állam felé, valamennyit jótékonykodik marketing célból, elintézi a helyi fizetnivalóit, aztán a maradékot szépen elküldi az anyaországba, ahová az a pénz tartozik. Ugyanezt csinálja a CBA is Bulgáriában. Vagy tán amikor kifizeted a piacon a krumplit, akkor is azt hiszed, hogy a kofa a te pénzedet tartogatja a zsebében, és szemétségnek tartod, amikor kenyeret vesz belõle?
Mindeközben többi szolgáltatás ára felmegy a fenébe a bevezetett érdekes plusz adónemek miatt, minõ meglepetés ezekrõl mélyen kussolnak a hírekben ...
Ez eddig is sejthetõ volt, hogy a kormánynak ebbõl semmi kára nem keletkezik. Ha akár csak 1 forinttal is kevesebbet sikkaszthatnának el, már összerándulna a seggük lika. Akinek van esze, az tudja, hogy nincs jószívû, joságos kormány. Nekem igazából csak az árcsökkentés a lényeg, a bevétel nagy részét mindenképpen a cápázóhorog-orrúak rakják zsebre.
Mert kötelezõ imádni a nagyságos vezért aki mindent megtesz szeretett népéért. (remélem nem hiszi senki, hogy ezt komolyan gondoltam)
Kormány elérte, hogy az évi 8% emelést ( államilag ennyit lehet különösebb indoklás nélkül emelni ) idén még se dobják be ....
Pont ez a lényeg! A kormányzat pénze az adófizetõk pénze. A díjcsökkentés egy fillérjébe sem kerül az adófizetõknek. Ezek a cégek a magyar emberek pénzét lapátolják külföldre. Nem kellett volna privatizálni õket. Egyetértek azzal, hogy olcsón vásárolja vissza az állam õket, és tegye hatósági árassá a különbözõ díjaikat. Az EU-ban állítólag nálunk a legmagasabbak a rezsidíjak. Ideje volt ennek véget vetni.
"The Vault Dweller" te is csak beszélsz magas lóról, meg tankönyvi gazdaságról, mikor adósodik minden állam, és csak az általad annyira féltett multik gazdagodnak, tuti a te kezedben van az ász! Sajnállak
Mi ez a kormány fanjainál ez a folyamatos MSZP-zés? Fóbia, kényszerbetegség, vagy tényleg csak képtelenek vagytok ésszel felérni, hogy nem minden embernek ér véget az univerzum a Fidesz-MSZP csatánál? Akármiben hisztek a kormánnyal kapcsolatban, tessék felfogni, hogy most is a mélyen tisztelt és imádott Viktor a más f.szával veri a csalánt, nevezetesen az energiaszolgáltatókéval. Mert ugye nekik Moszkvában megmondják, hogy mennyi az annyi, és Magyarországon meg megmondják, hogy mennyiért szabad azt eladni. Ez pedig vagy elég lesz nekik a mûködési költségekre, vagy nem. Ha pedig emiatt bukik a cég, akkor hármat lehet találni, hogy kinek a pénzébõl fizetik ezt ki: Igen, a tiédbõl, adófizetõ, aki itt tapsolsz, és azt hiszed, hogy kevesebbe fog neked fájni, mert a Viktor aszonta, hogy -10%... ja aztán meg 1 év múlva valamilyen adóra meg +10%, mert már nem csak a BKV-t meg a MÁV-ot és az önkormányzatokat kell kimenteni, hanem már az energiaszolgáltatókat is. Miért kell ennyire imádni a tervgazdaságot? Tönkre tette az országot '90 elõtt is, miért hisszük azt, hogy majd most csodát tesz?
köszönjük emese!
köszönjük emese!
""Halkan megjegyezném, hogy nem az állam , hanem az EU adja a támogatásokat, "" Halkan megjegyezném, hogy az mszp-és fanoknak nehéz megemészteni az állam által nyujtott munkahelyteremtõ támogatásokat. Ezekhez az EU-nak semmi köze!
"köszönjük emese!" Azok az adómilliók, amiket az állam az oktatásodra költött, sajnálatos módon láthatóan feleslegesnek bizonyultak.
ebben teljesen egyetértek veled... Az oktatást se most cseszték el... Az elõzõ generációk felelõssége, hogy én ilyen generációkat neveltek ki...
én azt mondom baloldalon és jobboldalon is rengeteg oylan szavazó van, akiknek fogalmuk sincs a gazdasági folyamatokról... Ezért ezeket az embereket a legkönnyebben a bûvös doboz erejével lehet meggyõzni ... Ami most meg az országban az már egy következmény sokan azt se tudják mi megy külföldön.... mindenhol egyszere szegényebben az emberek ... ( görög, portugál adósság 3 év alatt 1, 5% emelkedett a magyar stagnál, ezzért nagyon komoly árat fizetünk ... de talán veszélyesebb lenne 150% adóssággal arról beszélni, hogy is lehetne ezt lefaragni, mint most .... ) nem véletlen, hogy kelet - Euban 40-50% ritkáén magasabb az államadósság, ugyanis ezek a gazdaságokat csak a külföldi (pl:német francia) gazdaságokba termelnek ...Saját gazdaságuk gdpjét döntõrészben nyugati tõkék üzemeltetik, akiket viszont az az érdekük, hogy a magyar munkaerõ egyre olcsóbb legyen és egyre kevesebb adóforintott kelljen fizetni az államnak ... ezért nekik jó üzlet, ha az ország elszegényedik ...
Én mondjuk örülök, hogy nem az állam kontójára megy, mert az állam én vagyok, meg te. Jobb ez így, nem? Vagy nem szokás gondolkodni, csak mindenért sírni?
"Új csarnokrész jött létre amihez az állam adot anyagi támogatást munkahelyteremtés céljából. " Halkan megjegyezném, hogy nem az állam , hanem az EU adja a támogatásokat, csak ugye arról nem illendõ beszélni, elég szidni azúnijót!
23:44-nek minnimálbérbõl élek. Egy összeszerelõ üzemben dolgozom amit tavaly fejlesztettek. Új csarnokrész jött létre amihez az állam adot anyagi támogatást munkahelyteremtés céljából. Ennek hatására ujabb 100 - 120 embert tudnak foglalkoztatni. (ózd)
A kérdező hozzászólása: "Egyetértek azzal, hogy olcsón vásárolja vissza az állam õket, és tegye hatósági árassá a különbözõ díjaikat." Most is hatósági árasak! Ez meg a másik népbutítás, úgyanis a jelenleg állami/önkormányzati tulajdonú cégek szinte semmivel sem szolgáltatnak olcsóbban energiát. Ez kb. olyan hatásvadász állítás, hogy minden magyar termék kiváló minõségû, a külföldiek meg kevésbbé jók.
Csak úgy hozzávetem, hogy az a 10% sem lesz ám annyi mert az áfa és egyéb költségek nem csökkennek. Ez csak az energia árára vonatkozik. Jó nagy átverés ez is és épp azokon nem sokat segít akiken kellene. Az urak nagyon sokat fognak rajta, de a szegényebb réteg alig fût és egy részénél már a gázt és a villanyt is kikapcsolták és fával vagy semmivel nem fût. Nekik ez semmit nem jelent megint csak.
""Csak úgy hozzávetem, hogy az a 10% sem lesz ám annyi mert az áfa és egyéb költségek nem csökkennek"" Látom nem jártál be a matek órákra!
Az mszp-és fanok már semminek sem tudnak örûlni - mindenben csak a rosszat látják!!! Biztosan boldogabak lennétek ha az mszp lenne hatalmon és bejelentenék jabnuár elsejétõl 6 % al emelkedik a lakosági áram ára mint 2008-ban tették!
23:21 Ezt miért mondod? Szerinted nem így van? Akkor fejtsd már ki bõvebben mire gondoltál légyszíves!
""Szerintem nem kell MSZP-fannak lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy nagyon nagy hiba ez a hatósági árszabályozás"" Aki mszp-és szemüveggel jár kell a világban annak meglepõ és mindegy (40 év óta elõszõr) , hogy csökken az gáz villany központi fûtés stb.. ára. Csökken a lakosság és az ország eladósodása az egyik amerikai hitelminõsítõ pozitivan értékelte az országot , az EU végre elismerte hogy tartható a 3% alati hiány és stabil a gazdaság kölcsönkéregetés nélkül is. Sokan szeretnék gyurcsányt és bajnait látni az ország élén, hiszen õk már bizonyították milyen "jól" vezetik az országot a teljes eladósodás és gazdasági csõd felé! Az mszp ideje alatt több mint kétszeresére nõt az államadóság ez nem titok bárki megkeresheti az adatokat az interneten. Annak a fiszafizetését és kamatait "nyögi" az ország most is.
Az kéne még, hogy megint Kurcsány, LiBajnai meg a sleppje vezessék az országot. A Fideszt is ugyanúgy utálom mint a szart, jellemzõ módon 2+ évet kellett várni ahhoz, hogy meghozzanak EGYETLEN ilyen intézkedést, ami effektive jó is a lakosságnak. A Szent Emeszpének még ennyi se jött össze, egyszerûbb volt sündõrökkel szétveretni a jogosan elégedetlenkedõket...
22:59 Tudod milyen áron érték el azt amit elértek? Az ország harmadát nyomorba döntötték és elvették a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat. Lehet, hogy Te a jóléttõl nem látsz nagyon semmit mert nektek lett szétosztva az amit a szegényektõl elvettek, de errõl te nem akarsz hallani sem.
"Az ország harmadát nyomorba döntötték"" Melyik országét? A nyomort az mszp hibás gazdaságpolitikája okozta az észerûtlen kölcsönkéregetéssel és pazarlással. Ja ezt az mszp tunkolta a fejedbe. Én sem értek mindennel intézkedésükkel egyet de ha az összképet nézük mégiscsak valami "jó" irányba haladunk - csökkenõ rezsi számlák csökken a lakosság eladósodása - sokaknak segítenek (és fognak is) a végtõrlesztésel - az önkormányzatok tartozásainak az átválalása - minimálbér emelés inflácio felet (amit az mszp nem tett meg) nyugdij emelés stb...
A kérdezõ elméletét korrektnek látom: szívassuk a cégeket amíg csõdbe mennek, majd államosítsunk. Ez a terv. Újra megkapjuk a kom.. izé szocializmust, megint lesz tervgazdálkodás. Ennek nagy hátránya, hogy valójában a magán (és céges) tulajdon szûnik meg. A kormány (és gazdaságpolitikája) részérõl egy dologban lehetsz biztos: hogy sehol sincs biztonságban a pénzed, mert ha a kormánynak fáj rá a foga, elveszi. Lehet, hogy elõtte trükközik, alkotmányt módosít, propagandával elhiteti, hogy a te pénzed miatt éhezik xy, de a végén elveszi (kivétel persze ha a sleppjébe tartozol: akkor lehet zsíros állami állásod, lehetnek trafikjaid, stb). Kicsit olyan, mintha mindenki fejlõdne csak mi mennénk visszafelé.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!