Találatok a következő kifejezésre: Mik az a terhességnek (788 db)

Normális hogy már 24-25 hetesen dagadok, és fájnak a lábaim? Mit lehet tenni ez ellen? Ugye a picuromnak nem lesz baja ettől? Mi az a terhességi mérgezés?

Ezzel kapcsolatban olvastam err?l.

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz,fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.

Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz, fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.
Szia a terhességi mérgezés konkrétan azt jelenti, hogy a szíved a többletsúly (ez lehet víz, súlyfelesleg) miatt nem bírja a megterhelést, és nem tudja ellátni a babát megfelelõen. A vérkeringés nem megfelelõ, és ez nagy bajt jelenthet a babára nézve. Én is szigorú diétán vagyok, mert azt mondta a dokim, hogy ha kialakul, utána már nem sok mindent tudnak segíteni, kialakul a Help szindróma. Ezután utánna olvashatsz a neten. Nem ijesztgetni akarlak, de oda kell figyelni magunkra. Boldog babavárást! 30 hetes kismama
Egy kicsit nekem is dagadt 23 hetesen. Az orvos diétát javasolt (ne egyek édességet) és sok mozgást, úszást, valamint sokszor felpolcolva kell pihentetni a lábat. Kerüld az egyhelyben állást és a láblógatva ülést. Én ezt nagyon komolyan vettem, és teljesen kiment a víz. Ettem és eszem most is a sok dinnyét, ami vízhajtó. Jelenleg a 35 hétben vagyok, és csak akkor dagadok meg egy picit, ha nagyon sokat megyek a nagy melegben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok egészséget nektek!
Szia! Hát nem éppen jó, hogy már vizesedsz, de kb. azóta vizesedem én is. Ha más bajod nincs, és minden rendben van a vizsgálatokon, akkor a babának sem lesz baja. Sajnos nekem összejött minden és kórházba kerültem. Magas vérnyomás, dagadás, hirtelen súlygyarapodás, ráadásul a keringés sem volt megfelelõ. Azt írták diagnózisként, hogy grav. toxémia (terhességi mérgezés). Amit tehetsz, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe: Sószegény diéta, és figyelj az ásványvíz na tartalmára. A legkevesebb na a Nestlé Aquarelben van. Valamit pihenj sokat felpockolt lábbal, és kerüld a stresszt! Ha ezeket betartod, akkor remélhetõleg nem lesz gond. 34 hetes kismama

Mi az a terhességi mérgezés?

Tegnap este hánytam, fájt a fejem, megemelkedett a vérnyomásom, ma az orvos azt mondta, hogy ez terhességi mérgezés.Holnap kell mennem vizsgálatokra,de eléggé megijedtem.

Mi az a terhességi reflux?

Olvastam,hogy ha valakinek fájdogál a gyomra,meg sokat büfög,az ennek a jele lehet.Nekem ilyen panaszaim vannak,de nem tudom,hogy mi az a reflux.

Legjobb válasz: Gyomorszájzáródási rendellenesség.

Gyomorszájzáródási rendellenesség.
Szia! A reflux azt jelenti, hogy nem zár jól a gyomorszájad és a sav könnyebben bejut a nyelõcsövedbe, ezáltal gyomorégés és picit rosszabb esetben mellkasfájdalom is felléphet és persze böfögés. Nekem amúgy is van ilyen problémám, de terhesség alatt ez természetes, mert ilyenkor még jobban elernyed a gyomorszáj izomzata. Ha ilyen problémád van, és nem akarsz orvoshoz menni savlekötõért, akkor evés után azonnal ne feküdj le, mert az étel visszajöhet a gyomorsavval együtt és éjszaka is picit magasabb párnán feküdj, úgy, hogy a gyomorszájad mindig picit feljebb legyen a tested alsó részénél. Nekem ezt tanácsolták az orvosok, és persze kerülendõk a savat csináló kaják, ami ugye most nem nagyon jöhet szóba a gyümölcsök stb. szükségessége miatt. Remélem segítettem picit. 19 hetes kismami
Szia.Nekem amúgy soha semmi bajom nem volt ezzel amit írtál, kivétel a terhesség elején..kb a 15hétig, de akkor nagyon.Viszont utánna megszûnt, most már semmi bajom nincs.Akkor én a rennie-t szopogattam, mikor sokat büfiztem..még ha nem is érzetem, hogy savam van...próbáld meg te is, háátha segít.21hetes kismama
Ha ilyen problémáid vannak és súlyosbodnak, akkor savcsökkentõt (pl.controloc, losec) kell szedni, mert különben fekély alakulhat ki.Sokan azt írják, hogy nem lehet terhesség alatt semmijen gyógyszert szedni, savcsökkentõt sem, de ez nem igaz.Ha sok a savad és ég a gyomrod, akkor nem tud a táplálék megfelelõen felszívódni és baja lehet a babának.A savcsökkentõk pedig nincsenek rajta a magzatkárosító gyógyszerek listáján!Egyébként a Venter granulátummal is lehet próbálkozni, ez egy gyomorbevonó, ami megakadályozza a felmaródást!

Mi az a terhességi toxémia?

Lehet hogy ez van akinek buta kérdés,de én nem tudom hogy mi az.Minden kismamának kell et?l tartani vagy vannak bizonyos betegségek amik ezt kiváltják?Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Elhal a méhlepény. Amit elöttem leírtak pont ilyen. Akinek magas a vérnyomása sokkal elöbb lehet toxémiás. Az otulsó pár hétbne mivel sürü az ellenörzés, és már bármikor jöhet a baba már annyira nem veszélyes, de amíg a baba nem fejlett sajnos nagyon veszélyes lehet.

Elhal a méhlepény. Amit elöttem leírtak pont ilyen. Akinek magas a vérnyomása sokkal elöbb lehet toxémiás. Az otulsó pár hétbne mivel sürü az ellenörzés, és már bármikor jöhet a baba már annyira nem veszélyes, de amíg a baba nem fejlett sajnos nagyon veszélyes lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Az lenne még a kérdésem hogy ha esetleg bedagad a lábam egyik napról a másikra de a vérnyomásom rendben akkor kell esetleg izgulnom?

Mi az a terhességi toxózis pontosan? Mi a kiváltó ok?

Legjobb válasz: nem a toxémiára gondoltál?

nem a toxémiára gondoltál?
A kérdező hozzászólása: jajj, de! Köszi!
http://www.hoxa.hu/?m1=5&m2=4&p1=cikk&p2=152 Itt minden le van írva, ha gondolod, nézd át.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A vizesedés mikor alakulhat ki? És mik a tünetek? És tulajdonképpen mi az a terhességi toxémia? És mi lehet a babával ha az alakul ki?

Legjobb válasz: Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.

Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.
a vizesedes a terhes nok nagy szazalekanal a terhesség végefelé alakul ki (van, akinél nincs egyáltalán). hasznos dolog, barmilyen kényelmetlen, mert állítólag konnyebb lesz tõle a szules. a terhességi odema tunete a láb dagadása, de van, akinek a keze-ujjai, sot, a szules napjan az arca is bedagad. ez elmulik, szules utan sokat fogunk wcre maszkalni, es jobban is fogunk izzadni. a terhességi toxémia terhességi mérgezés magyarul, ami azzal jár, hogy nagyon vizesedsz, napok alatt felszedsz 4-5 kilót, a vizeletedben fehérjét, vagy gennyet találnak, és hogy az egekben van a vérnyomásod. altalaban benntartanak a korhazban, és figyelnek, ha valami valtozas van, annak megfeleloen kozbelepnek, illetve probalnak tunetmentesiteni (beloni a vernyomasod, stb). Ezeknek a tuneteknek egy resze eleg konnyen felismerheto (azert is szaporodnak a vizsgalatok a vege fele, és szerintem ha gond van, még te is észreveszed), közbe tudnak lépni, hogy ne legyen semmi gond a babaval. ne aggodj!

Mi az a terhességi görbe?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem azt nevezik így amikor valaki vezeti a hõmersékletét és teherbe esik, akkor arra a hõmérsékleti görbére szokták egyes oldalon azt íni, hogy terhes görbék. Azért teszik fel, hogy meg lehessen nézni, hogy hogyan alakul a hõmérséklet abban a ciklusban amikor összejön a baba.

Szia! Szerintem azt nevezik így amikor valaki vezeti a hõmersékletét és teherbe esik, akkor arra a hõmérsékleti görbére szokták egyes oldalon azt íni, hogy terhes görbék. Azért teszik fel, hogy meg lehessen nézni, hogy hogyan alakul a hõmérséklet abban a ciklusban amikor összejön a baba.
ha vezeted a reggeli ébredési hõdet. vagy higanyos vagy digi hõmérõvel. mérheted: szájban és hüvelyben. mindig azonos idõben kell mérni, és ezt kell vezetni, és sok mindenre választ kapsz belõle. de ez csak azt mutatja meg mikor volt pé-d, nem pedig azt mikor lesz. Arra, hogy mikor lesz, az lh teszt a legjobb.

Mi az a terhességi toxikózis, és mennyire veszélyes?

Legjobb válasz: Mérgezésnek is hívják. elhal a méhlepény és végül is elkezd lebomlódni. innentöl a gyerek nem növekszik, akár vissza is fejlödhet. tesóm 30 éve úgy született hogy már egy hónapja elhalt a méhlepény és anyukám magas vérnyomással bent feküdt már 2 hónapja (magas vérnyomás egyik jellemzö tünete) és a tesóm 1 kilo pár dekával született és zöld trutyis volt. szóval veszélyes mert téged is mérgez, a gyerek meg nem fejlödik.

Mérgezésnek is hívják. elhal a méhlepény és végül is elkezd lebomlódni. innentöl a gyerek nem növekszik, akár vissza is fejlödhet. tesóm 30 éve úgy született hogy már egy hónapja elhalt a méhlepény és anyukám magas vérnyomással bent feküdt már 2 hónapja (magas vérnyomás egyik jellemzö tünete) és a tesóm 1 kilo pár dekával született és zöld trutyis volt. szóval veszélyes mert téged is mérgez, a gyerek meg nem fejlödik.

Terhesség alatt mik azok a kaják, italok, amiket kerülni kell? Alkohol, nyers hús nyilván.

Legjobb válasz: http://www.babasdolgok.com/2010/01/mit-szabad-es-mit-nem-a-k.. http://babafalva.hu/taplalkozas-a-terhesseg-alatt/ http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/9570/terhesseg-alatt.. Egyébként a kávé, kóla nem tiltott, csupán a mérték a fontos, azaz napi 1-2 kávé, 1-2 pohár kóla megengedett. A fogyókúrás és salaktalanító teák fogyasztása egyértelmûen tilos!

http://www.babasdolgok.com/2010/01/mit-szabad-es-mit-nem-a-k.. http://babafalva.hu/taplalkozas-a-terhesseg-alatt/ http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/9570/terhesseg-alatt.. Egyébként a kávé, kóla nem tiltott, csupán a mérték a fontos, azaz napi 1-2 kávé, 1-2 pohár kóla megengedett. A fogyókúrás és salaktalanító teák fogyasztása egyértelmûen tilos!
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy bármit ehet a kismama, amit megkíván. Az tény, hogy valamit nem ajánlatos, de kis mértékben szinte mindenfajta tápanyagra szüksége van a szervezetnek. Én leginkább fõtt kajákat eszem, nyers gyümölcsöt, zöldségeket, magvakat ( mogyoró, pisztácia stb.), amit kerülök: tubusos májkrém ( pedig imádom, de mostanság sajna kétszer is sikerült romlottat venni.) Nem szabad elvileg nem vákumcsomagolt felvágottat se enni, de én úgy vagyok vele, hogy igényes, jó helyrõl biztonsággal veszek. Elvileg sokminden tiltva van, de a gyakorlat kicsit másként mûködik. 28 hetes km.

Mi az a sárgatest ciszta? Ettől még lehetséges a terhesség?

Legjobb válasz: szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet,vagy még csak tervezed.

szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet, vagy még csak tervezed.
én írtam az elõzõ választ.ezzel még kiegészíteném:A tüszõrepedést követõen a tüszõbõl kialakuló hormontermelõ sárgatest erõs bevérzése is cisztát eredményezhet. Ezek általában 5-6 cm átmérõjû, sima felszínû, cisztaszerû képletek, amelyek az esetek többségében beavatkozást nem igényelnek, spontán felszívódnak. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Èn voltam a kèrdezö. Nagyon köszönöm Neked a vàlaszt, sokat segitettèl!! Köszönöm!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!