Találatok a következő kifejezésre: Mik a vetélés (243 db)

Mik a vetélés legfontosabb jelei, vagy tünetei?

Legjobb válasz: Mindíg ve´rzéssel,és has görcsel jár. Ha csak barnás folya´s is van,(pl.darabos.)azonnal menj orvoshoz,mert az is lehet a vetélés kezdetének jele. ha bármijen panasz felmerül:hasfájás,szúra´s,akkor is keresd fel orvosodat. Vigya´zz magadra.

Mindíg ve´rzéssel, és has görcsel jár. Ha csak barnás folya´s is van, (pl.darabos.)azonnal menj orvoshoz, mert az is lehet a vetélés kezdetének jele. ha bármijen panasz felmerül:hasfájás, szúra´s, akkor is keresd fel orvosodat. Vigya´zz magadra.
Én most vetéltem el spontán mûvi befejezéssel 1 hete. Tünetei:barnás folyás vagy rózsaszines ezutóbbi már gázos.nekem mindenki azt mondta, hogy ez normális meghogy van aki egész terhesség alatt ezeket a tüneteket produkálja.Hát nálam ez nem volt normális sajna elhalt a babám.Ha ezek a tüneteid vannak menj orvoshoz és pihenj nagyon sokat ja és ne emelj semmit.gy elkeseredet anyuka.

Mik a vetélés jelei?

Legjobb válasz: nem értem ezeket a kérdéseket. az orvos nekem elsõ alkalommal elmondta, mi probléma, mivel menjek hozzá egybõl. minek ezen rágódni, ha nem is "aktuális"? annyi ilyen kérdés van:( inkább élvezzétek a babavárást!!

nem értem ezeket a kérdéseket. az orvos nekem elsõ alkalommal elmondta, mi probléma, mivel menjek hozzá egybõl. minek ezen rágódni, ha nem is "aktuális"? annyi ilyen kérdés van:( inkább élvezzétek a babavárást!!
erõs alhasi görcsök, hüvelyi vérzés
Erõs görcsölés, vérzés. Több hónapos terhességnél viszont akár tünet nélkül is elmehet.
Vérzés és görcsök. Nálam nem volt erõs vérzés, kevesebb volt, mint egy menstruáció (azt mondták az orvosok, hogy ez normális) és görcsök csak a vérzés kezdete után órákkal jelentkeztek. A vérrel együtt darabos véres szövetek vagy mik is távoznak.
nállam sajna semmi jele nem volt semmi :(( egyszer csak azt éreztem, hogy nem érzem magam terhesnek és sajnos meghalt a babám, félbemaradt vetélés.

Mik a vetélést befolyásoló tényezök?

Legjobb válasz: Ezt szerintem nem lehet meg mondani,de általában a stressz,a nem megfelelõ genetika ha esetleg emelsz,vagy forró vízben fürdesz:((!!De mind ezek ellenére van aki nagyon boldog semmi probléma és mégis fel szívódik a picike:((!!Ezt nem lehet ezt erintem pontosan tudni:((

Ezt szerintem nem lehet meg mondani, de általában a stressz, a nem megfelelõ genetika ha esetleg emelsz, vagy forró vízben fürdesz:((!!De mind ezek ellenére van aki nagyon boldog semmi probléma és mégis fel szívódik a picike:((!!Ezt nem lehet ezt erintem pontosan tudni:((
Én ezt találtam, azt hiszem elég kimerítõen taglalja a lehetséges okokat."A spontán vetélések okai: rendkívül sokrétûek, legtöbb esetben a közvetlen okot nem is tudjuk pontosan meghatározni. 1.) Anyai okok: legtöbbször felismerhetõek és meg is szûntethetõek. Jellemzõ, hogy anyai okok miatt leggyakrabban a 8-10 hét után következik be a vetélés. Ilyen okok - A méh fejletlensége - Myoma uteri - Károsodott méhfal, a méhen végzett korábbi mûtétek és sérülések hegesedést okozhatnak, ami akadályozhatja a terhes méh zavartalan növekedését. - A méh kóros helyzetváltoztatásai - A méhnyak elégtelenség, amely lehet veleszületett vagy szerzett. - Endokrinológiai zavarok: cukorbetegség, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese betegség. - Mechanikus és pszichés traumák: megterhelõ fizikai munka vagy pszichés trauma is okozhat vetélést. - Fertõzések, anyagcserezavarok, toxikus ártalmak: akut fertõzõ betegségek a placenta fertõzésével okozhatnak vetélést. Krónikus mérgezések – benzol, ólom, higany – munkahelyi károsító anyagok, dohányzás, kábítószer, alkoholizmus szintén vetéléshez vezethet. 2.) Apai okok: az ismétlõdõ vetélések hátterében gyakran a hímivarsejtek rendellenességeit lehet kimutatni. 3.) Fetalis és placentáris okok: kromoszóma defektusok, a beágyazódás zavarai, az embrió és a boholyképzõdés rendellenességei tartoznak ide. Szokványos vetélésrõl akkor beszélünk, ha kettõnél több egymást követõ terhesség vetéléssel fejezõdik be. Oka lehet: - A méh fejletlensége, vagy egyéb fejlõdési rendellenesség, abban az esetben, ha az egymást követõ terhességek mind hosszabb hordási idõ után szakadnak meg. - Genetikai okok: ha a koraterhességek elvetélése közel azonos idõben történik. - Cervix elégtelenség: ha a 16-20 hét után közel azonos idõben következik be a Vetélés. Csaknem mindig fájások nélkül nyílik meg a cervix és reped meg a burok. A szokványos vetélés az ok tisztázása után gyógyítható: hormonterápiát, tocolysist alkalmazunk és/vagy cerclage-mûtétet végzünk. Genetikai tényezõk igazolása esetén a genetikai tanácsadás véleménye az irányadó."
Nem akarlak elkeseríteni, nekem sosem volt hányingerem, 4 gyerekem van..de a dokinak biztosan igaza van..A hányingert a hormonok okozzák egyébként. Az unokahúgom is borzasztóan hányós (szegény), mindkét babájánál 6-7 kilót fogyott az állandó hányástól. Most várja a 3. babát, most is émelyeg.. Biztosan nem lesz semmi baj nálatok se! Föl a fejjel, igyekezz pozitívan gondolkozni, az jó a babának is!!! :) ))
nekem is volt vetélésem és most vagyok 6hetes és rettegek minden nap de nekem is ezt mondta a dokim, hogy ha hányok émelygek az jó:) )!!És valóban eddig minden rendben:) )!!Ne aggódj te sem minden rendben lesz:) )
Szia!Nekem is volt pár vetélésem, kettõt ebbõl megkellett szülnöm, iszonyú volt, együttérzek veled!A vetélések után és közben születtek egészséges gyerekeim is, rendes idõre!Ne aggódj!Szedj elevitet vagy valamilyen magzatvédõ vitamint!Én csak folsavat és e-vitamint szedtem!Boldog babavárást!Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Azt mondják ha egy kismamának hányingere van az védi a magzatot elvileg én most vagyok 8 hetes .És azért kérdeztem mert nekem vol egy vetélésem már meg kellet szülnöm mennyi a valoszinüsége, hogy most nem lesz az orvosom azt mondta kicsi az esély de én azért félek?!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem nem lesz baj mert ettöl rosszab nincs hogy mindig azon aggodni, hogy minden oké lezs.Kitartás neked és drukkolok, hogy nálad is minden okés legyen.
6hetes kis mami vagyok:) )!!Nagyon szörnyû lehetett neked , hogy még meg is kellett szülni ez borzasztó!!De most minden jó lesz nekünk szép idõ van, jobb a kedvünk is:) )!!!És én úgy vagyok amíg hányok émelygek addíg minden rendben van:) )!!Szép napot és pozitív hozzá állás, bár ezt nagyon könnyû ide le írnom de nehéz meg valósítani!!De nekünk is lehet már szerencsénk:) )

Mik a vetélést kiváltó legfőbb okok?

Nagyon aggódom,nehogy bekövetkezzen.4.5 hetes vagyok.

Legjobb válasz: - beteg lesz a kismama - nem egészséges az embrió - megemeli magát a kismama, baleset éri, stb. - a méh még sincs felkészülve a terhességre és kilöki az embriót.

- beteg lesz a kismama - nem egészséges az embrió - megemeli magát a kismama, baleset éri, stb. - a méh még sincs felkészülve a terhességre és kilöki az embriót.
Erre ne is gondolj, hogy elmegy a baba:(.Nekem 3 spontán vetélésem volt, és én is így aggódtam, hogy mi lesz...!Most az a legfontosabb, hogy ne spannold magad vele.Stressz ezt kerüld, idegeskedés, fertõzés, egyéb betegségek...Pihenj sokat, járj rendszeresen a vizsgálatokra stb.. Boldog babavárást! 36 hetes kismami
Szia! Attól én is nagyon félek, fõleg, hogy a 9. héten kórházba kerültem, mert majdnem elment a babám. Most itthon vagyok már 2 hónapja, nem mehetek dolgozni, pihennem kell sokat. Fõleg ágynyugalom. Nehezet ne emelj. A pároma z egy literes tejet sem engedi emelgetni! :-) Ne erõltesd meg magad, pl házimunkával (egy szobatársam a kórházba pont emiatt került be, megindult neki a szülés 2 hónappal korábban, mert otthon takarított :-S ) Most így hirtelen más nem jut eszembe... Jó babavárását :-) Most már 17 hetes kismama

Mi a különbség vetélés és spontán vetélés között? Mitől függ, hogy kell-e kaparni?

Legjobb válasz: Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)

Van spontán vetélés és van mûvi vetélés. (A mûvi vetélés=az abortusszal) A spontán vetélésnél valamilyen okból elhal a magzat és az távozik a méhbõl. Szerencsés esetben minden kiürül és nem marad semmi vissza a méhben, ilyenkor értelem szerûen nincs szükség mûtéti befejezésre. Van olyan eset amikor nem ürül ki teljesen a méh, vagy akár rögtön meg sem indul a kilökõdés. Ezt befejezetlen vetélésnek, vagy más néven missed abortionnak nevezik. Ilyenkor kell mûtéti befejezés, mert a méhben maradt szövetmaradványok fertõzés veszélyt jelentenek az anyára. (Ezt szokták missed abként emlegetni)
Külömbséget nem tudok közte. Tisztítani akkor kell, ha elõrehaladott terhesség volt, nekem az elsõ vetélésem 10hetesen volt, tisztítottak, nagyon fájt, vérzett, a második 3-4 hetesen kitisztult magától, ez is fájt, de csak addig tartott, mint egy normális menszesz.
Basszus, nem a dokidtól függ!!!! Azonnal menj be a kórházba ügyeletre, ez nem játék. Kaphatsz egy jó kis fertõzést is. Nekem is volt ilyen, nálam is magától indult be a vetélés, vége is lett otthon, de attól függetlenül meg kell mutatni orvosnak, mert nem tudhatod kitisztultál-e rendesen stb.....
Ez nem lehet igaz!!!! ne várd meg a hétfõt!!! Vérmérgezést kaphatsz!!!!! A fertõzésekrõl nem beszélve!!!!EZ NEM VICC!!!!!!
A vetélés = spontán vetélés= missed ab, ezen kívül van még a mûvi vetélés, más néven mûvi abortusz. Hogy kell-e kaparni attól függ, kitisztul-e teljesen magától.Általában csinálnak küretet, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: pedig ezt mondta, hogy magától tisztul. és ráérek hétfõn nem lehet baj. mégcsak annyit sem mondott, hogy pihenjek vagy ilyesmi
Kizárt hogy a doki ilyet mondott.Ne haragudj de nem tudom elhinni.
A kérdező hozzászólása: most már múlik a vérzésem. igen én voltam. felhivtam a dokimat, azt mondta ez jó és hétfõn menjek vissza.
te vagy a tegnapi kérdezõ aki vérzett?NEm mentél orvoshoz reggel?????
A kérdező hozzászólása: 5 hetes kora óta nem fejlõdött a magzatom az ultrahangon és 10 hetesen kezdtem el vérezni. hétfõre van idõpontom, de tegnap éjjel egy erõs görcs kiséretében kijött minden, azóta elmúlt a görcs és vérzés is alig van. szóval észrevették hogy nem fejlõdik, de a dokim nem dolgozik a 7en és be is indult a vetélés. 2 napig még kihúzhatom igy?
Én sem várnék hétfõig!!! A helyedben amint vérzést tapasztaltam volna, fõleg görcsökkel, nem a dokit hívom, hanem megyek a kórházba, ügyeletre. Ha fertõzést kapsz, még a méhedet is kivehetik, annyira károsodhat! Ezt nem mondta a nagyon okos orvosod?? 2óra is sok ilyenkor, nem hogy 2 nap!!! Többet ne menj ahoz az "orvoshoz" !

Mi a különbség a missed abortusz és a spontán vetélés között?

Kíméljetek meg attól hogy mennyire tudatlan vagyok meg utána nézhetnék itt meg ott. Egyszer?en csak nem tudom hogy az lenne a sima kaparás vagy egészségügyi probléma?

Legjobb válasz: A vetélésnek több fajtája van. A missed abortion befejezetlen vetélést jelent, a magzat elhal,de a kilökõdése magától nem indul meg. Van olyan vetélés is amikor a kilökõdés beindul, de nem lesz teljes. Mindkét esetben szükség van mûszeres befejezésre.

A vetélésnek több fajtája van. A missed abortion befejezetlen vetélést jelent, a magzat elhal, de a kilökõdése magától nem indul meg. Van olyan vetélés is amikor a kilökõdés beindul, de nem lesz teljes. Mindkét esetben szükség van mûszeres befejezésre.
Sajnos én tudom mi a különbség. Nekem missedem volt.Ezt elhalt terhességnek nevezik, amikor is szépen fejlõdik, van szívhang stb. és egyszer csak valamilyen okból elhal, és nem lökõdik ki.Ez lehet véletlen vagy egyéb betegség akár magzatra akár anyára nézve.Ez tuti mûtéti befejezéssel zárul! A spontán vetélésnél meg magától indul be minden és nem feltétlen kell mûvi befejezés.Itt is állhat a háttérben egészségügyi probléma.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm és sajnálom aki ilyenen átesett.

Tudom erről nehéz írni, de mi az oka a vetéléseknek? Baromira félek, PCOS vagyok, sok hormont beszedtem, a dr-ban fel sem merült a vetélés. Azt mondta ha mindent jól csinálok nem lehet baj.

Legjobb válasz: a vetéléseknek a legnagyobb részt maga a magzat az "oka". általában azt mondják, hogy azok a magzatok, akik elmennek genetikailag hibásak (tehát a petesejt és a spermium egyesülése nem tökéletesen ment végbe) és/vagy életképtelenek. TEHÁT NEM AZ ANYA TEHET RÓLA! (leszámítva persze a drogos, alkoholista, dohányzó stb. anyák esetét...) éppen ezért tisztességtelen azt mondani, hogy "ha mindent jól csinálsz", akkor rendben leszel, mert ezzel súlyosbítja az amúgy is meglévõ bûntudatot, abban az esetben, ha mégis vetélés lenne a vége. tehát ne aggódj, de többet nem tudsz érte tenni, mint próbálsz egészségesen élni... :))

a vetéléseknek a legnagyobb részt maga a magzat az "oka". általában azt mondják, hogy azok a magzatok, akik elmennek genetikailag hibásak (tehát a petesejt és a spermium egyesülése nem tökéletesen ment végbe) és/vagy életképtelenek. TEHÁT NEM AZ ANYA TEHET RÓLA! (leszámítva persze a drogos, alkoholista, dohányzó stb. anyák esetét...) éppen ezért tisztességtelen azt mondani, hogy "ha mindent jól csinálsz", akkor rendben leszel, mert ezzel súlyosbítja az amúgy is meglévõ bûntudatot, abban az esetben, ha mégis vetélés lenne a vége. tehát ne aggódj, de többet nem tudsz érte tenni, mint próbálsz egészségesen élni... :) )
A kérdező hozzászólása: A dr is erre gondolt nem hiszem hogy rosszat akrna nekem.
Szia! Tökéletesen igaza van az elõttem szólónak. Még annyival egészíteném ki, hogy lehet oka a vetélésnek pl. a méh deformitása is; vagy ha nem jó helyen tapad meg az egyébként életképes embrió a méhfalban..De ha nincs szervi gond; "csak" hormonális, azt gyógyszerekkel szépen tudják korrigálni; így pcos esetén ha odafigyelsz ezekre a dolgokra (pl, gyógyszer), akkor minden oké lesz!
Én a harmadik vetélésem után felkerestem Czeizelt. Õ szépen felsorolta, hogy mik lehetnek a vetélések okai (kb. 7 dolgot említett). Szerintem akkor is foglalkozik az emberrel, ha még a terhesség elõtt áll. Ha gondolod, menj el hozzá, elmondja, hogy milyen vizsgálatokat kellene a nõgyógyásznak megcsináltatnia, ill. mit tud õ. Persze ez valamennyi pénzbe kerül, de sokmindent ki lehet zárni vele.

Az endometriózisnak mik a tünetei? Vetélést okozhat?

Vagy inkább csak nem jön össze miatta a baba? Honnan sejthetem, ha ilyen problémám van.

Legjobb válasz: Köszönöm, ezeket a kérdéseket láttam és azért tettem fel újra, kicsit más formában, mert nem találtam rá megfelelõ választ. Az én esetemben volt terhesség, de vetélés lett a vége. Amúgy nincs panasz, de azt írta valaki, hogy van akinél tünetmentes. Szóval mivel aggaszt a vetélés és az, hogy esetleg valami bajom van ezért kérdeztem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket a kérdéseket láttam és azért tettem fel újra, kicsit más formában, mert nem találtam rá megfelelõ választ. Az én esetemben volt terhesség, de vetélés lett a vége. Amúgy nincs panasz, de azt írta valaki, hogy van akinél tünetmentes. Szóval mivel aggaszt a vetélés és az, hogy esetleg valami bajom van ezért kérdeztem.
Szia. Az hogy elvetéltél amit nagyon sajnálok , az nem biztos hogy az endometrózisnak a jele , lehet hogy sárgatestelégtelenség okozza , mért az inkább szokott lenni mint az endo , kérj a dokidtól hormon vizsgálatot abból több minden ki fog derülni , kitartás . és sok sikert az újabb babához.

Meddig tart a veteles utani verzes, es pisileskor kisfajdalom? Van valami tea ami "rendbehozza"megerositi a mehem? Veteles utan mikor szabad sexelni?

Legjobb válasz: Ezekkel a dolgokkal orvoshoz kellene fordulnod.... Ha voltál, akkor biztosan mondott valamit ezekrõl, úgy csináld. Ha nem voltál, akkor sürgõsen keress fel egyet, spontán vetélés esetében fontos, hogy lásson és biztosra menj, hogy minden kiürült-e magától, vagy orvosi segítségre van szükség. Ez nem játék. Bele lehet halni, ha bent marad valami, aminek nem kellene!

Ezekkel a dolgokkal orvoshoz kellene fordulnod.... Ha voltál, akkor biztosan mondott valamit ezekrõl, úgy csináld. Ha nem voltál, akkor sürgõsen keress fel egyet, spontán vetélés esetében fontos, hogy lásson és biztosra menj, hogy minden kiürült-e magától, vagy orvosi segítségre van szükség. Ez nem játék. Bele lehet halni, ha bent marad valami, aminek nem kellene!
A kérdező hozzászólása: mar kicsusszant a baba 5 napja, mar nem verzek olyan erosen sem, csak pisileskor erzem meg picit a hasam
Ez a vizeletürítéssel összefüggõ fájdalom megérne egy orvost. Négy-hat hetet kell várni a szexszel. Ne teázz, orvoshoz menj.

Mi a különbség az elhalt terhesség és a vetélés között?

Legjobb válasz: semmi. Ha elhal a magzat azt vetélésnek hívják. A különbség a spontán és a mûvi vetélés között van.

semmi. Ha elhal a magzat azt vetélésnek hívják. A különbség a spontán és a mûvi vetélés között van.
Az elhalt terhesség még nem vetélés. A vetélés az, amikor a szervezet "megszabadul" az elhalt magzattól. Elõfordulhat, hogy az elhalt magzat akár napokig benne van még az anyában.
Elhalt terhességet észre veszik, missed abortuszt végeznek.Vetélés spontán ürül.
Az elhalt terhesség is kiürül! http://midwife.postr.hu/a-spontan-veteles-tipusai-felismeres.. Vannak még a neten hasznos oldalak. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!