Találatok a következő kifejezésre: Mik a vannak a svájci frank (4 db)

Mik a tapasztalatok vannak a svájci frank alapú hitellel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nekünk svájci frank alapú hitel van az autón. Anno azért ezzel vettük fel, mert azt mondták ez a legjobb, keveset változik stb. Ahhoz képes a 40 ezres induló havi törlesztõ ma már 48-49 ezer (változó). Auztán lehet h ez mindennel így van, minden típusál. nem tudom. Szerintem járj utána a többi lehetõségnek is.

Nekünk svájci frank alapú hitel van az autón. Anno azért ezzel vettük fel, mert azt mondták ez a legjobb, keveset változik stb. Ahhoz képes a 40 ezres induló havi törlesztõ ma már 48-49 ezer (változó). Auztán lehet h ez mindennel így van, minden típusál. nem tudom. Szerintem járj utána a többi lehetõségnek is.
4-5 év telt el azóta. Szüleim pl 3 éve vettek autót annak akkor havi törlesztõje 11 ezer volt most már 15-26 közt van.
A kérdező hozzászólása: Mit jelent az anno? Hány évet??? Mennyi idõ alatt változott ennyit? Mert azt tudom, hogy ingadozik. (Csak ha jól tudom még az ingadozással sem éri el a forint alapúnak a törlesztõjét, vagy legrosszabb hónapban esetleg eléri, de legalább nem minden hónapban fizetek annyit. :) Hmmm?
2 és fél éve vettünk fel frank alapú lakáshitelt. Akkor 150 Ft volt az árfolyam. Tavaly nyáron pl. felment majdnem 180 Ft-ra. Tavasszal pedig emelték a kamatot: 3, 49 %-ról 4, 65 %-ra. és még több mint 10 évünk van vissza :s Most olyan 165 Ft a frank árfolyama.
csatlakozom az elõttem szólókhoz. aki 4-5 éve vett fel hitelt frankban, az most többet fizet, pár ezer forinttal, mert változott az árfolyam! (eddig is ingadozott az árfolyam, mert ami volt egyszer 42 000 az már volt 40 000 is, és 48 000 is. De, ha most drága törleszteni, akkor most érdemes felvenni! a trükk a következõ: svájci frankban és egyéb külföldi valutákban felvett hitelek árfolyamat folyamatosan változhat. ezzel számolni kell, 10-20%-ot jobbra is, és balra is elmozdulhat. Viszont, egy forint hitel ugyan fix árfolyam (minden hónapban ugyanannyi lesz a törlesztés), de MINDENKÉPPEN drágább lesz a futamidõ végére! :) Nem tud a Frank annyit elmozdulni, hogy akár a futamidõ végéig számolva is drágább legyen mint egy forintos hitel. Csupán azzal kell tudni számolni, hogy hónapról hónapra változó lehet a befizetendõ összeg. :(
Két éve vettem svájci hitelt 173ft-ért.Minden hónapban változik.Inkább többet kell fizetni, csak 2-3 alkalommal kellett kevesebbet.Lefelé szerényebb mértékbe változik.Az amerikai botrány óta nagyobb mértékbe változik.Ha a forint jól áll majd vissza csökken a törlesztõ?

85000 Ft svájci frank alapú lakáshitel törlesztőm van és télire nem fogok kijönni a 120000Ft-os fizetésemből a rezsi miatt. A szülői házra is jelzálog van terhelve. Mit tehetek?

Már az öngyilkosságra is gondoltam mert azt mondják id? kérdése és mehetek az utcára és a szüleim is. SEGÍTSÉG!!!

Legjobb válasz: Minden jobb, mint az öngyilkosság, és az utcára kerülni se kellemes. Gondolom, szüleid is így gondolják. Az egy idõre kihúzhat a bajból, ha visszaköltözöl a szüleidhez, vagy õk hozzád, így nektek felezõdik a rezsi, a másik ingatlant pedig kiadjátok. A bérleti díjból nem tudom, hogy felétek milyenek az árak, egy részét biztos tudod fedezni, és több pénzed is marad. Aztán reménykedsz, hogy idõvel erõsödik forint, csökken a frank (ha-ha-ha-ha), és újra tudod fizetni. A másik, hogy keresel egy lakótársat, akitõl kérhetsz pénzt szobabérlésért, beszáll a rezsibe, és szintén reménykedsz, hogy minél hamarabb ki tudod paterolni, mert már nem lesz rá szükség. Ezek a megoldások pl. akkor sikeresek, ha van fõsuli a környéken, a diákok minél olcsóbb lakást keresnek, a többi annyira nem érdekli õket, egy szobabérlet pedig lényegesen olcsóbb. A harmadik megoldás, hogy igyekszel eladni a kécót, vagy eladjátok mindkettõt, és vesztek egy/két kisebbet, alacsony rezsivel. A lehetõ legnehezebb helyzet, mert ilyen árfolyamon a hiteled is borzasztó sokra jön ki, és sokan akarják majd hirtelen eladni a lakásukat, tehát még kevesebbért tudod eladni, mint eddig. Esetleg kérj tényleg kis segítséget a fizetéshez, és ha kicsit korrigál az árfolyam, akkor érdemes csak meglépni az eladást.

Minden jobb, mint az öngyilkosság, és az utcára kerülni se kellemes. Gondolom, szüleid is így gondolják. Az egy idõre kihúzhat a bajból, ha visszaköltözöl a szüleidhez, vagy õk hozzád, így nektek felezõdik a rezsi, a másik ingatlant pedig kiadjátok. A bérleti díjból nem tudom, hogy felétek milyenek az árak, egy részét biztos tudod fedezni, és több pénzed is marad. Aztán reménykedsz, hogy idõvel erõsödik forint, csökken a frank (ha-ha-ha-ha), és újra tudod fizetni. A másik, hogy keresel egy lakótársat, akitõl kérhetsz pénzt szobabérlésért, beszáll a rezsibe, és szintén reménykedsz, hogy minél hamarabb ki tudod paterolni, mert már nem lesz rá szükség. Ezek a megoldások pl. akkor sikeresek, ha van fõsuli a környéken, a diákok minél olcsóbb lakást keresnek, a többi annyira nem érdekli õket, egy szobabérlet pedig lényegesen olcsóbb. A harmadik megoldás, hogy igyekszel eladni a kécót, vagy eladjátok mindkettõt, és vesztek egy/két kisebbet, alacsony rezsivel. A lehetõ legnehezebb helyzet, mert ilyen árfolyamon a hiteled is borzasztó sokra jön ki, és sokan akarják majd hirtelen eladni a lakásukat, tehát még kevesebbért tudod eladni, mint eddig. Esetleg kérj tényleg kis segítséget a fizetéshez, és ha kicsit korrigál az árfolyam, akkor érdemes csak meglépni az eladást.
Az öngyilkossággal jól kiszúrnál pluszban az itt maradtakkal, mert azoknak kéne kifizetni a hitelüket... De komolyra fordítva a szót: gondold végig hogy mi az az összeg amit ki tudnál fizetni havonta illetve mennyit kéne fizetned ha albiként bérelnéd a lakásod. Majd menj be a bankba és hosszabbíts futamidõt annyira hogy a havi törlesztõd 250-es frank árfolyamnál ennyire csökkenjen le... Lehet hogy baromi sokára fizeted ki a hiteled, de mivel az albira is ennyit fizetnél és mégis sajátban laksz így lesz hol élned és lesz is mibõl... én legalábbis ezt tenném
Hát okosak voltak anyuék nagyon! Most erre mit lehet mondani? Viszik a kecót, de mész albérletbe. 120 ezerbõl egy albérletben el lehet tengõdni!
Ha felnõtt vagy, talán át kellett volna gondolni, mire akarnak a szüleid rábeszélni. Nem tudnának besegíteni? Valami plusz munka talán segítene.
A kérdező hozzászólása: szüleim akarták az egészet hogy lakáshitelem legyen ezzel akarnak megtanítani arra mi a felelõsség???
Öngyilkosság? Jézusom... 120 ezer forintos fizetésbõl nagyon jól meg tudsz élni albérletben és szépen tudsz félretenni is.


Van egy autonk hitelre/svájci frank/alapon. Már 73ezer forint a havi fizetése. Azt tudom ha nem fizetjük elviszik az autot, de utánna mi következik, mi lesz a következménye?

Legjobb válasz: Fennmaradt tartozás kamatozik amíg ki nem egyenlíted, vagy nem hajták be rajtad. Plusz a költségeket rád terhelik. Inkább próbáljatok megegyezni és fizetgetni, vagy eladni, s a maradékot kifizetni.

Fennmaradt tartozás kamatozik amíg ki nem egyenlíted, vagy nem hajták be rajtad. Plusz a költségeket rád terhelik. Inkább próbáljatok megegyezni és fizetgetni, vagy eladni, s a maradékot kifizetni.
Ez a legnagyobb szívás egy autóhitelt bebukni. A 3.8-ért vett autótokat majd elárverezik 2 millióért, + rátok terhelnek egy csomó extra költséget, a maradékért pedig végrehajtást kérnek az ingatlanjaitokra és ingóságaitokra.
Akkor viszont a miénkhez képest reális. Melyik bank? Én ugyan kértem a CIB-tõl fizetés könnyítést, de még csak válaszra sem méltattak.Pedig minden hónapban a határidõ elõtt 1 héttel utaltam a pénzt. Mi most kb. 800 000 buknánk, ha eladnánk, ennyit kellene ráfizetni.Állítólag lehetne kérni részletfizetést, de én már abban sem hiszek.
Kérjél egy összeges havi törlesztörészletet.
Bocsi hogy belekérdezek, de milyen autó és mennyit is vettél fel pontosan?Ezt a magas törlesztõt milyen árfolyamon számolták? Sztem irreálisan magas, pedig nekünk is frankhitelünk van, 10 éves, szinte semmi önerõvel, most jött a csekk, 223-al számoltak, 55 e Ft.
A kérdező hozzászólása: Opel vectra 1.6 benzines 3 éves az autó!
A kérdező hozzászólása: 3.800000ft volt az autó.700000-ért bele számitották a régi autót.és igy fizessük havonta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!