Találatok a következő kifejezésre: Mik a vannak a svájci (13 db)

Megtudná nekem mondani valaki, hogy Svájcban van - e az iwiw-hez hasonló oldal, ha igen mi a weboldalának a neve?

Legjobb válasz: nemzetközi a www.facebook.com gondolom svájcban is rengetegen használják.

nemzetközi a http://www.facebook.com gondolom svájcban is rengetegen használják.

Mi van a Svájci-csokoládétortában?

egyetlen egy debreceni cukrászdában ettem ilyet. azóta sehol nem találok ilyet.. de még a receptjét sem. nagyon nagyon s?rü kakaós vagy csokis massza van a csokis piskótalapok közt. (majdem olyan s?rü mint az a téglalap alakú 50 ftos sport szelet. az a zöld papiros) . nagyon sötét a szine a krémnek is és a piskótának is. a cukrászdában svájci csokitorta volt a neve de nem hiszem hogy így hívják mert a neten sem találtam ilyen név alatt ilyen süteményt..... de az biztos hogy életem legfinomabb csokia sütije :) ha valaki tudja írja le a receptjét!!!

Legjobb válasz: Ja, még annyi, hogy a név természetesen fantázia név, bivalybasznádi csokitorta is lehetne, csak úgy kevésbé eladható.

Ja, még annyi, hogy a név természetesen fantázia név, bivalybasznádi csokitorta is lehetne, csak úgy kevésbé eladható.
A kérdező hozzászólása: hát... jah .végülis igazad van.. csak gondoltam hátha valaki tudja hogyan készül.... sok mindenkitõl kérdeztem már... azt mondták h párizsi krém van benne ... de az teljesen más...
:D Ez nem olyan, hogy van egy recept, aztán vagy ismeri valaki, vagy nem. :) Van egy cukrászda, ahol így csinálják a csokitortát. Kb 45.000 féle képpen lehet megcsinálni. Hogy pont ott hogy csinálják, azt az ott dolgozó cukrásztól tudod megkérdezni. Egyébként valószínûleg minõségi holland kakaót, meg 86%-os csokit használnak, ha ennyire tömény, és jó volt.
mekkorát röhögtem a másodikon XD mi volt a cuki neve?

Mi van a Svájci részecske gyorsítóval?

Nagy volt a hírverés amikor elkészült, ill amikor m?szaki hiba miatt mégsem indították be, de azóta nagy a csend.

Legjobb válasz: A hadronütköztetõ köszöni jól van, mûködik, a kísérleti eredményeket félévenként publikálják. Fekete lyuk (olyan méretû, ami a Földet veszélyezteti) nem keletkezhet állítólag. Reméljük!

A hadronütköztetõ köszöni jól van, mûködik, a kísérleti eredményeket félévenként publikálják. Fekete lyuk (olyan méretû, ami a Földet veszélyezteti) nem keletkezhet állítólag. Reméljük!
Kedves MrMultiErudite! Látom nem nagyon érted a modern fizikát, ezért megpróbálom elmagyarázni. Az idõ nem azért lassul, hogy ne tudd túllépni a fénysebességet. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a fotonok számára áll, vagyis nem telik az idõ? A fénysebességet azért nem lehet átlépni, mert van egy képlet, miszerint a relatív tömeg = a nyugalmi tömeg, és az 1-(v^2/c^2) gyökének hányadosával. Ha v=c, akkor a tört nevezõjében 0 lenne, de a nullával való osztást nincs értelmezve. Ha v>c, akkor pedig egy negatív valós számból kéne gyököt vonni, ami szintén lehetetlen. A foton azért haladhat c-vel, mert neki nics nyugalmi tömege, tehát ez a képlet nem vonatkozik rá. (Egyébként a hossz- és idõdilatáció képlete is hasonló, azokra is ugyanez vonatkozik.) Nyugalmi tömeggel rendelkezõ test vagy részecske azért sem értheti el a c-t, mert ehhez végtelenül sok energiára lenne szüksége. Mindezt csak a tisztánlátás végett írtam le, annak pedig, aki korábban is azt mondta, hogy hülyeséget irkálsz, igaza van. Az eredeti kérdésre pedig az a válaszom, hogy mûködik, csak amióta kiderült, hogy mégse fogja elpusztítani a Földet, azóta a kutyát nem érdekli, mi van vele.
Igen, megy a svájci részecske gyorsító, csak miután nem nyelte el a földet a fekete lyuk, nem robbant fel a világ és nem halt ki az emberiség az idióták akik ezt híresztelték a megnyitás elõtt elkussoltak. A valós, száraz kutatási eredmények meg nem izgatnak a tudósokon kívül sok embert...
"Igen, sok dolgot koszonhetunk neki, tobbek kozt az internetet is." az internetet az lhc- nek köszönhetjük?? ez valami vicc, igaz? "...Peldaul kiserletileg is kimutattak, hogy gyorsan -fenysebesseg korul- halado reszecskek tovabb elnek mint amugy, szoval a gyorsan halado test szamara az ido lassabb, mint a kornyezete szamara." az igaz, hogy az idõ függ a sebességtõl, de ezt már régen kimutatták, nincs benne semmi novum. "Ez azert is van, hogy ne lepd tul a C-t." hát, nagyon nem azért van... a többi stimmel :-)
Igazából egy baleset miatt nem hallani róla. Az ütközõ részecskék lyukt ütöttek a téridõ-kontinuumban és az egész bolygó egy párhuzamos dimenzióba került át, a részecskegyorsítót kivéve. Így gyakorlatilag most nincs itt a Földön.
Igen, sok dolgot koszonhetunk neki, tobbek kozt az internetet is. De ami a kiserleti eredmenyeket illeti, ott is sok attorest hozott. Peldaul kiserletileg is kimutattak, hogy gyorsan -fenysebesseg korul- halado reszecskek tovabb elnek mint amugy, szoval a gyorsan halado test szamara az ido lassabb, mint a kornyezete szamara. Ez azert is van, hogy ne lepd tul a C-t.
En komolyan beszeltem......
az elõzõ válaszoló már megmondta a frankót, csak annyival egészírteném ki, hogy az idõdilatáció bizonyításához nem kell feltétlen az lhc- t felhasználni. a sebesség okozta idõváltozást már ki lehet mutatni a földön álló vs repülõn ülõ ember esetében is, de pl. figyelembe veszik a gps mûholdaknál is. az meg tipikusan az ok és okozat összekeverése, amit ezzel kapcsolatban írtál. ("azért van az idõdilatáció, hogy ne lehessen túllépni a fénysebességet")
kedves kérdezõ! Az, hogy te valamirõl nem tudsz, az még nem jelenti azt, hogy ne lenne. http://index.hu/tudomany/2010/10/21/raadjak_a_kakaot_az_lhc-.. Olvass.
Hat, nem tudom hogy hol elsz kedves nandras.... Szeretnem kerdezni, hogy ha mar regebben, akkor mikor gyorsitottak fel fenysebessegre reszecskeket? Es igen, azert lassul le az ido tobbek kozott, mert igy nem tudod tullepni a fenysebesseget. Pl tegyuk fel, hogy egy C-5 km/s sebesseggel szaguldo vonatban utazol. Ha elkezdenel futni a vomatban 5-tel vagy gyorsabban, akkor tullepned. Ezt megakadalyozva, nem tudsz, mivel az ido lassabb. egyebkent meg olvasgass kicsit a www utan, talan meg te is megerted.. nem veszekedni akarok, csak nem tudom minek oktatsz ki azzal, hogy ketsegbe vonsz es semmi alapod sincsen."....The World Wide Web began as a CERN project called ENQUIRE, ..."
az igaz, hogy licklider az egyik, aki az internet õsét, az arpanet- et létrehozta, de a kutatásban és a fejlesztésben sokkal inkább a hidegháborús logika által inspirált politika volt a "hunyó", mint a tudományos anyagok továbbításának igénye. a harmadik világháborúra készülõ katonai és politikai vezetés igénye egy olyan információs rendszer volt, amelyet az ellenség nem tud kiiktatni egyetlen kommunikációs csatorna megbénításával.
"Igen, sok dolgot koszonhetunk neki, tobbek kozt az internetet is." Egy picit azért igaza van neki, mivel egy, a CERN-ben dolgozó fizikus kezdte el fejleszteni az internetet, hogy az ott begyûjtött adatokat gyorsabban el lehessen érni. Talán a 60-as években indult ez, de a dátum nem biztos. Utánna, ahogy világszintûvé lépett elõ az internet, a CERN kilépett a fejlesztésébõl, és nem kért érte jogdíjat... Tehát még az internet is a fizikusoknak köszönhetõ ;) Egyébként már én is kezdtem érdeklõdni az eredményeikrõl, csak eddig nem találtam semmit. Továbbra is keresik a Higgs-bozont...
A kérdező hozzászólása: Értem én a tréfát, de komolyan kérdeztem, mert ez nem a humor rovat.
A kérdező hozzászólása: 20:37es, köszönöm.


Mik a tapasztalatok vannak a svájci frank alapú hitellel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nekünk svájci frank alapú hitel van az autón. Anno azért ezzel vettük fel, mert azt mondták ez a legjobb, keveset változik stb. Ahhoz képes a 40 ezres induló havi törlesztõ ma már 48-49 ezer (változó). Auztán lehet h ez mindennel így van, minden típusál. nem tudom. Szerintem járj utána a többi lehetõségnek is.

Nekünk svájci frank alapú hitel van az autón. Anno azért ezzel vettük fel, mert azt mondták ez a legjobb, keveset változik stb. Ahhoz képes a 40 ezres induló havi törlesztõ ma már 48-49 ezer (változó). Auztán lehet h ez mindennel így van, minden típusál. nem tudom. Szerintem járj utána a többi lehetõségnek is.
4-5 év telt el azóta. Szüleim pl 3 éve vettek autót annak akkor havi törlesztõje 11 ezer volt most már 15-26 közt van.
A kérdező hozzászólása: Mit jelent az anno? Hány évet??? Mennyi idõ alatt változott ennyit? Mert azt tudom, hogy ingadozik. (Csak ha jól tudom még az ingadozással sem éri el a forint alapúnak a törlesztõjét, vagy legrosszabb hónapban esetleg eléri, de legalább nem minden hónapban fizetek annyit. :) Hmmm?
2 és fél éve vettünk fel frank alapú lakáshitelt. Akkor 150 Ft volt az árfolyam. Tavaly nyáron pl. felment majdnem 180 Ft-ra. Tavasszal pedig emelték a kamatot: 3, 49 %-ról 4, 65 %-ra. és még több mint 10 évünk van vissza :s Most olyan 165 Ft a frank árfolyama.
csatlakozom az elõttem szólókhoz. aki 4-5 éve vett fel hitelt frankban, az most többet fizet, pár ezer forinttal, mert változott az árfolyam! (eddig is ingadozott az árfolyam, mert ami volt egyszer 42 000 az már volt 40 000 is, és 48 000 is. De, ha most drága törleszteni, akkor most érdemes felvenni! a trükk a következõ: svájci frankban és egyéb külföldi valutákban felvett hitelek árfolyamat folyamatosan változhat. ezzel számolni kell, 10-20%-ot jobbra is, és balra is elmozdulhat. Viszont, egy forint hitel ugyan fix árfolyam (minden hónapban ugyanannyi lesz a törlesztés), de MINDENKÉPPEN drágább lesz a futamidõ végére! :) Nem tud a Frank annyit elmozdulni, hogy akár a futamidõ végéig számolva is drágább legyen mint egy forintos hitel. Csupán azzal kell tudni számolni, hogy hónapról hónapra változó lehet a befizetendõ összeg. :(
Két éve vettem svájci hitelt 173ft-ért.Minden hónapban változik.Inkább többet kell fizetni, csak 2-3 alkalommal kellett kevesebbet.Lefelé szerényebb mértékbe változik.Az amerikai botrány óta nagyobb mértékbe változik.Ha a forint jól áll majd vissza csökken a törlesztõ?
Magyar lomis vagy? Miért érdekel?
A kérdező hozzászólása: mert itt elek tudnal segiteni ebben nekem?
A kanton küld levelet róla, hogy mikor és mit lehet kipakolni. Van amikor csak ruhák-cipõket lehet kitenni, van amikor mást is. Úgyhogy csak a postaládát kell figyelni és meglesz a válasz. Vagy pedig a város honlapján is kiírják elõre...

A svájci kocsi rendszámán mi van? Mint például nálunk:H mint Hungary.

Azt tudom,hogy az elején két bet? a kantonra utal,ahol kiadták a rendszámot,majd még számok,de azon kívül van még valami?

Legjobb válasz: CH

CH
Kantonra utaló két betü, svájci zászló és a kanton címere. Minél alacsonyabb a szám annál értékesebb a rendszám. A rendszám nem az autóhoz, hanem emberhez tartozik, bárki számára hozzáférhetõ egy adatbázis - mint nálunk a telefonkönyv - amiben le van irva minden rendszámhoz kicsoda, hol lakik, stb. Ezt folyamatosan frissitik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
WD40, vagy addig nyitogatod amíg be nem kopik! :)
Igaz. WD40 csodákra képes.
Ha esetleg nincs WD-40-ed, akkor az ecet is ér valamit!!!
Épp az imént (2012. 04. 05. 22:00-kor) volt a Victorinox a Gyáróriásokban. Épp mondták, hogy egy 90 éves bicskát beküldtek, és élettartam garanciával megjavították, még akkor is, ha már rég nem gyártottak hozzávaló markolatot. :)
Igen ha Victorinox azokra élettartam garancia van.
Jogos az életartam garancia. De a WD40 csodákra képes. Az ecetet hagynám:) )))) WD kell vagy jobb hijján fékolaj!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!