Találatok a következő kifejezésre: Mik a vírusos fertőzés (6 db)

Férjem elment a keresztfiunkhoz aki mint kiderült virusos fertőzést kapott! Nem is tudom mit gondoljak a férjemről, a felelőtlen az enyhe fogalom rá! 9 hetes kisfiu anyukájaNormális?

Legjobb válasz: ha tudott róla,hogy a babának vírusos fertõzése van akkor egy picit én is felelõtlennek tartom,fõleg hogy épp most gyógyultatok ki egy betegségbõl.Ha nem tudott róla akkor már nincs min rágódni,ha gyorsan el szalad annak sincs értelme.elõtte kellett volna vele beszélni,hogy menjen látogatóba egy pár nap múlva.

ha tudott róla, hogy a babának vírusos fertõzése van akkor egy picit én is felelõtlennek tartom, fõleg hogy épp most gyógyultatok ki egy betegségbõl.Ha nem tudott róla akkor már nincs min rágódni, ha gyorsan el szalad annak sincs értelme.elõtte kellett volna vele beszélni, hogy menjen látogatóba egy pár nap múlva.
A kérdező hozzászólása: kisfiunk most gyogyult ki a rota virusbol
Az én párom is elkapta és a gyerköc kimaradt belöle.Nem tudom ki mit gondol de attol hogy egy gyerek beteg nem biztos hogy átadja a többinek.
Miért ne lenne normális? Látni akarta és kész. Nem tudod mindentõl megóvni a gyerekedet, mert akkor inkább be se engedd a férjed a lakásba, mert az utcán is bármit összeszedhet. Gyanítom, nagy eséllyel nem úgy ment oda, hogy tudta, hogy beteg a gyerek. De ha úgy is ment oda... Nehogy nekiess, mert az a házasságnak sem fog használni, másrészt meg egy séta során az utcán akár te is összeszedhetsz bármit. Inkább próbálj megnyugodni... Mindenkinek jobb lesz.
Szia! Remélhetõleg anyatejjel táplálod a 9 hetes babádat. Ha igy van, nem kell tartanod a virusos fertõzéstõl! A férjed pedig biztos, hogy nem rosszat akart, gondolom, nem tudta elõre, hogy beteg a gyerek. Ne idegeskedj ezen, mert igazuk van az elõttem iróknak, az utcán, bárhol megkaphattok bármilyen betegséget, nem élhetünk burokban.

Anyunak találtak a fején 1 vírusos fertőzést, amit ki kellene müteni de anyu nem akarja mert fél és más modszert szeretne keresni. Mit csináljak?

Mi lesz ha elfertözödik vagy ha történik vele valami?? 15 éves vagyok és van egy 8 éves öcsém is és nem akarok anya nélkül élni. Mit csináljak? Lehet vmit tenni??

Mit gondoltok egy vírusos fertözés ami lázzal jár befolyásol egy terhességet? Egy beágyazódást? Felborítja a hormonokat?

Legjobb válasz: Nem írtál konkrét dolgokat, így én is csk általánosságokat tudok írni. A terhesség elsõ harmadában a láz a legveszélyesebb ami történhet egy kismamával. A magas testhõmérséklet a magzat fejlõdésének kémiai folyamatait felborítja, és nagyon durva fejlõdési rendellenességek léphetnek fel. Ráadásul ennek a kockázata magas, azt mondják, olyan 30% körüli. Ezért az orvosok a 2 napnál tovább tartó 40 C körüli/feletti láz esetén az abortuszt szokták javasolni. De nézz utána neten, sok helyen kifejtik bõvebben is!

Nem írtál konkrét dolgokat, így én is csk általánosságokat tudok írni. A terhesség elsõ harmadában a láz a legveszélyesebb ami történhet egy kismamával. A magas testhõmérséklet a magzat fejlõdésének kémiai folyamatait felborítja, és nagyon durva fejlõdési rendellenességek léphetnek fel. Ráadásul ennek a kockázata magas, azt mondják, olyan 30% körüli. Ezért az orvosok a 2 napnál tovább tartó 40 C körüli/feletti láz esetén az abortuszt szokták javasolni. De nézz utána neten, sok helyen kifejtik bõvebben is!
Egy sima nátha nem baj? Bocs a kérdezõtõl, csak engem is érdekel!!
A nátha nem, csak a láz. A beágyazódáskor annyi baj lehet, hogy nem marad meg (mindent vagy semmit törvénye alapján). Ha már beágyazódott és akkor lesz lázas, ( a szervfejlõdés idõszakában) az okozhat rendellenességet pontosabban.
A vírusos megbetegedés okozhat gondokat, fõleg a magas láz. Egyik ismerõsömnek üres volt a petezsákja, elhalt benne az embrio, és nekik azt mondta a doki, hogy lehetséges, hogy amiatt volt, hogy akkor söpört végig a családon egy vírus. De persze más miatt is lehetett, ilyen korai terhességekben sok vetélés elõfordul.


A rota vírusos fertőzésnek mik a jelei?

Tudom,hogy kiszárad a gyerek,de lázas,megy a hasa-ez mit jelent milyen gyakorisággal...hány,nem eszik ,sír,kedvetlen..ilyenekre lennék kíváncsi ,f?leg azok írjanak akik voltak már ilyen helyzetben.Köszönöm

Legjobb válasz: Volt már rotafertõzésünk,a fiam hozta az oviból.Neki fél óránként ment a hasa,mindent kihányt,láza nem volt.KB fél napig volt beteg,másnap könnyü ételeket evett,harmadnapra újra visszaesett.A férjemnek 2szer ment a hasa,de 3 napig feküdt,mint egy darab fa.Tényleg rosszul volt.Nekem fél nap ment a hasam a wc-rõl fel sem kelhettem,és sztereóba hánytam,iszonyatosan rossz volt a közérzetem,alig tudtam a lábamra állni.Lázumk nem volt.Van rá védõoltás is.Ja volt calicink is már.

Volt már rotafertõzésünk, a fiam hozta az oviból.Neki fél óránként ment a hasa, mindent kihányt, láza nem volt.KB fél napig volt beteg, másnap könnyü ételeket evett, harmadnapra újra visszaesett.A férjemnek 2szer ment a hasa, de 3 napig feküdt, mint egy darab fa.Tényleg rosszul volt.Nekem fél nap ment a hasam a wc-rõl fel sem kelhettem, és sztereóba hánytam, iszonyatosan rossz volt a közérzetem, alig tudtam a lábamra állni.Lázumk nem volt.Van rá védõoltás is.Ja volt calicink is már.

Mik a hasmenéses vírusos fertőzés jelei?

Sajnos másfél hete hasmenésem van. Múlt héten kicsit er?sebb volt, napi 6-7 alkalom, mostanra lecsökkent napi 3 körülire. Viszont se lázas nem vagyok, se a gyomrom nem fáj, fogyni sem fogytam, s?t felszedtem plusz 1 kilót, tehát semmi olyasmi ami vírusra utalna. Egy szimpla gyomorrontás viszont nem tartana ennyi ideig. Tudnátok segíteni, hogy aki elkapta már ezt a hasmenéses nyavaját annak milyen tünetei voltak?

Legjobb válasz: Szia, A Collira gondolsz, ez most a sláger. A párom már túl van rajta neki a hasa ment és lázas volt, közvetlen környezetünkben még hánytak is tõle.De a láz és a hasmenés mindig ott van.Sajnos kõkemény antibiotikumot adtak neki, tehát nem tudok segíteni, de nem is hiszem, hogy ez a bajod. Próbálj meg picit hasfogó ételeket enni, bár én örülénk, hogyha így megindulna a székletem, persze csak ha tényleg semmi gond nincs.

Szia, A Collira gondolsz, ez most a sláger. A párom már túl van rajta neki a hasa ment és lázas volt, közvetlen környezetünkben még hánytak is tõle.De a láz és a hasmenés mindig ott van.Sajnos kõkemény antibiotikumot adtak neki, tehát nem tudok segíteni, de nem is hiszem, hogy ez a bajod. Próbálj meg picit hasfogó ételeket enni, bár én örülénk, hogyha így megindulna a székletem, persze csak ha tényleg semmi gond nincs.

Vírusos avagy bakteriális fertőzés eredménye lehet-e? A gyerekemnél/11 éves/ a hasmenés akinek egyéb tünete nincs a sokszor wc-re járáson kívül és ez három napja tart. Mit javasoltok saját tapasztalat alapján ennek kezelésére?

Legjobb válasz: ez így nem dönthetõ el.van ami diétával pár nap alatt elmúlik, de lehet, hogy egy kis bélflora helyreállítás segíthet, ha soká tart mindenképpen doki, mert sok folyadékot veszít így.

ez így nem dönthetõ el.van ami diétával pár nap alatt elmúlik, de lehet, hogy egy kis bélflora helyreállítás segíthet, ha soká tart mindenképpen doki, mert sok folyadékot veszít így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Remélem már jobban van a gyerkõc! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Nektek! :)
3 napos hasmesnéssel nem otthon kell ücsörögni, hanem orvoshoz kell vinni. Fõleg egy 11 éves gyereket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!