Találatok a következő kifejezésre: Mik a vélemények a (6796 db)

Mi a véleményed a Magyar Honvédségről? Szívesen lennél katona? Csak olyanok írjanak akik nem katonák légyszives

Legjobb válasz: magyar Honvédséget és a benne zajló dolgokat csak egy katona látja át igazán nem egy kívûlálló, hallomásból. Azért kiváncsi lennék, bár ne legyen ilyen, ha majd nem békeidõ lesz Magyarországon és a mi védjük majd a hazát, mi lesz a vélemény. Azonkívûl a kelkáposztafõzelékrõl sem lehet véleményt mondani amíg meg nem kóstoltad, csak hallottál az ízérõl. Egy katona

magyar Honvédséget és a benne zajló dolgokat csak egy katona látja át igazán nem egy kívûlálló, hallomásból. Azért kiváncsi lennék, bár ne legyen ilyen, ha majd nem békeidõ lesz Magyarországon és a mi védjük majd a hazát, mi lesz a vélemény. Azonkívûl a kelkáposztafõzelékrõl sem lehet véleményt mondani amíg meg nem kóstoltad, csak hallottál az ízérõl. Egy katona
Én voltam sorkatona még nyolc évvel ezelõtt és felületesen ugyan, de azért némi betekintést nyerhettem a dolgokba. Azt gondolom, hogy az egészet át kellene szervezni.Az egy dolog, hogy nagyon kicsi a MH, de ráadásul még azon belül is sok a nem harcoló egység, illetve a harcolók között is nagyon kicsi azoknak az aránya, akik tényleg komolyan érnek valamit. Amikor minket bevonultattak, az idõ nagy részében padlót mostunk, illetve a laktanyaudvart takarítottuk, értelmes tanulnivalónk annál kevesebb volt. Tuisztában vagyok vele, hogy szegény ember vízzel fõz, de még a jelenlegi körülmények közt is lehetne sokkal jobb a honvédségünk, ha egy igazi szakértõkbõl álló csapat átszervezné az egészet tetõtõl talpig.
Engem az igazi katonaság érdekel és a kalandvágy ezért inkább az Idegenlégióba fogok jelentkezni.
Én pont, hogy szeretem a hierarchiát, és a katonai rendet, ezért a ZMNE felé szeretnék orientálódni.
A MH olyan amilyen. Az én véleményem az, hogy mindig is gyenge volt. Az elmúlt 15 évben az amúgy is gyenge mh-t nem megerõsítették, hanem tovább gyengítették. Véleményem szerint jó döntés volt, mert az addigi ereje sem lett volna elég, hogy egy ellenünk irányuló támadást megfogjon, így viszont csak a pénzt vitte el. Lehettem volna katona, mert felvettek a Zrínyire, de végül nem oda mentem - tehát nyilván nem szívesen lennék katona, mert a hierarchikus rendszert nem szeretem.
Ha igazi katona szeretnél lenni, mert szereted a hazád és lenézed a "megélhetési honvédeket", akkor ott az MNA, a Magyar Nemzeti Arcvonal!
A Véderõt se felejtsük ki a felsorolásból, ha katonai kiképzésrõl és a haza nem hivatalosan támogatott védelmérõl beszélünk! http://www.veredohonvedai.eoldal.hu
Igen! Mennék a ZMNE-re.
"Ha igazi katona szeretnél lenni, mert szereted a hazád és lenézed a "megélhetési honvédeket", akkor ott az MNA, a Magyar Nemzeti Arcvonal!" Egyetértek veled, én is ismerem az Arcvonalt, minden tiszteletem az övék, de nem minden honvéd csak megélhetésbõl jelentkezik. Vannak köztük tiszta szívû hazafiak is.

Mi a véleményed a Hit Gyülekezetéről?

Legjobb válasz: Ez aztán a politikai kérdés! Egyébként nem jó mások véleménye alapján értékelni egy felekezetet. Ha kiváncsi vagy rá, elmész egy alkalmukra és a személyes tapasztalataidra támaszkodva, kialakítasz egy véleményt!

Ez aztán a politikai kérdés! Egyébként nem jó mások véleménye alapján értékelni egy felekezetet. Ha kiváncsi vagy rá, elmész egy alkalmukra és a személyes tapasztalataidra támaszkodva, kialakítasz egy véleményt!
Amit én láttam belõlük, az tetszik: az éneklõs cuccok, ami sokkal szimpatikusabb, minta a patetikus kussban hallgatjuk a prédikációt; a jótékonyságok; és az is, hogy önfenntartók. Lehet ezt biznisz-egyházolni, de kívülállóként sokkal szimpatikusabb és elfogadhatóbb egy olyan egyház, amit a hívei tartanak fent felajánlásokból és adakozásokból, mint amibe az állam tömi a pénzt, közte az enyémet is. Engem pl. elég rendesen felháborít a vatikáni szerzõdés, meg az, ahogyan ellenõrizhetetlen összegekben nyomják a pénzt pl. a katolikus egyházba. Másik meg, hogy én azon ritka állatfajtához tartozom, amelyik szereti a magyar focit, és abból az elmúlt évtized talán legjobb játékosát, Gera Zolit nekik köszönhetjük, ha õk nincsenek, akkor már lehet, hogy túladagolásban meghalt volna, de tutira nem kezd el újra focizni. Szóval egy olyan közösséget tudtak felépíteni, ami egy durván szétdrogozott gyereket is annyira meg tudott érinteni elsõre, hogy utána volt elég elszántsága újjáépítenie magát, és Premiership szintû játékossá válni.
Többre becsülöm õket, mint a "kocahívõket", mert idõt és pénzt áldoznak az egyházukra.
Ugyan olyan kártékony, mint bármelyik másik vallás (változat?). Persze felõlem azt csinálnak, amit akarnak, amíg engem nem akarnak bevonni.
Annyiból tisztelem h sátrakat állitottak a hidegbe blahán még télen..Amúgy meg mennyenek haza usraelbe..
z egyik legkártékonyabb egyház. Agymosottak a tagjaik, és a hívektõl pénzt várnak el.
>Többre becsülöm õket, mint a "kocahívõket", mert idõt és pénzt áldoznak az egyházukra. -Ami felett aztán Német Sándor rendelkezik :)
"kívülállóként sokkal szimpatikusabb és elfogadhatóbb egy olyan egyház, amit a hívei tartanak fent felajánlásokból és adakozásokból, mint amibe az állam tömi a pénzt, közte az enyémet is" Nyugodj bele hogy tömi a tiédet is, miután sunyi fideszék tavaly nem tették ki õket a pixisbõ':) ) A wikipédia pedig nem hiteles hírforrás:)
Mammonisták és veszélyesek.
"Szóval egy olyan közösséget tudtak felépíteni, ami egy durván szétdrogozott gyereket is annyira meg tudott érinteni elsõre, hogy utána volt elég elszántsága újjáépítenie magát, és Premiership szintû játékossá válni." Ez marketingnek nagyon jó, de akiket én ismerek ) személyesen), azoknak tönkrementek a családi- baráti kapcsolatai ( mindenki sátán, aki nem velük van:) , és "marcsa" helyett "sanci" - féle kábulatra költik a kis pénzüket( nem merném eldönteni, melyik károsabb).
Parlament által elismert egyház, közhasznú szervezet, ami a Vidám Vasárnap közvetítésekbõl lejön szerintem teljesen korrektek.
Dick Esmen: a neved nem azt jelenti, hogy [email protected] (Dick)? :D Legalább kreatív vagy... és õszinte...
Ez nem semmi, leírtam a véleményemet, erre kimoderálják. Kéne nekünk is egy 'first amendment'.

Mi a véleményed a hit gyülekezete csoportról?

Nekem elég negatív. Próbáltak megtéríteni, mondanom sem kell nem jött össze, átláttam szerencsétlen agymosott ismerősömön. Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt. Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé. Ketten voltunk a párommal, elmondott két olyan esetet, ami -sajnos- a családok 99%-ban jelen van. Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije? meg nekem alapból is nagyon nehéz... de csak hinni kell Jézusban és minden megoldódik. Később megint beszélgettünk. A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni. A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog. Vagy hetvenhétszer elmondta, hogy térjünk meg.... Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb.

Legjobb válasz: Én pénteken megyek az ifjúsági istentiszteletre Pestre, ez lesz az elsõ alkalom, már nagyon kíváncsi vagyok. :) Addig nem szeretnék véleményt nyilvánítani, amíg nem tapasztalom meg saját magam, hogy milyen is, de mindenképpen megírom nektek a véleményem utána. :) 15/L

Én pénteken megyek az ifjúsági istentiszteletre Pestre, ez lesz az elsõ alkalom, már nagyon kíváncsi vagyok. :) Addig nem szeretnék véleményt nyilvánítani, amíg nem tapasztalom meg saját magam, hogy milyen is, de mindenképpen megírom nektek a véleményem utána. :) 15/L
Egyszer engem is megpróbáltak megtéríteni, amikor mondtam, hogy megtért, hívõ keresztény vagyok, nem akarták tudomásul venni, és tovább erõszakoskodtak. Amikor mondtam, hogy melyik gyülekezethez tartozom és azonosítani is tudták, még akkor is folytatták. Aztán úgy tudtam megszabadulni tõlük, hogy azt mondtam, megy a buszom. (ami igaz volt, csak 30 perc múlva :D)
15:24, kíváncsiak vagyunk, köszi! :)
Van néhány ismerõsöm, akik ilyen gyülekezet tagjai. Alapvetõen kedvesek, barátságosak, csak úgy érzem nagyon szûk látókörûek, és sokukat inkább a félelem irányít (Istentõl vagy Sátántól), mintsem az Istenszeretet. Próbálom megérteni õket, és valahogy arra a megállapításra jutottam, hogy nekik szükségük van egy magasabb rendû entitásra, aki kellõ atyai szigorral vezeti õket, megmondja mi a jó és mi a nem jó.
Én egyszer voltam itt Pesten egy összejövetelen a nagy csarnokukban, hát nem volt semmi. Kint az elõtérben egy földön fetrengõ alak, állítólag a szentlélek szállta meg éppen. Bent a prédikáció alatt emberek rohantak ki összegörnyedve, többiek mosolyogtak rajta. (Nem is akarom érteni, mi volt az. :) ) Fura módon csak az elsõ sorokból szaladt ki pár ember. Fent a nézõtéren bõszen járt körbe az adománygyûjtõ kosárka. Késõ estig tartott, a nézõtéren rengeteg gyerek már dõlt jobbra-balra az álmosságtól, sokan összegörnyedve aludtak a padon amíg a szülõk örömködtek. Nekem, köszönöm, elég is volt.
Kedves Kérdezõ! Én ugyan még nem voltam náluk, de ismerem a hitelveiket, és az ehhez hasonló karizmatikus közösségeket. Véleményem szerint több helyen is eltérnek a Biblia tanításától és félreértelmezett Igehelyekkel próbálják alátámasztani a tanításukat. Azonban azt is meg kell jegyezni hogy vannak ott õszinte Krisztust követõ emberek.
rengeteg olyan ember van, akiket átmenetileg (vagy nem átmenetileg...)boldogabb élethez segítettek. ennek ellenére sajnos meggyõzõdésem, hogy a hit gyülekezete nem más, mint egy nagyon jól mûködõ vállalkozás, amibõl nagyon sokan meggazdagodtak... náluk elsõ a pénz, minden más azután jön!!!
Régen az SZDSZ aktivistacsoportjaként mûködtek, állítólag elég hatékonyan gyûjtögették a pártnak a cetliket. Most nem tudom, melyik pártot szolgálják. Lehet, hogy átalakultak tisztán üzleti vállalkozássá.
A kérdező hozzászólása: A hosszú választ köszönöm, érdekes volt. Péter, köszönöm a válaszod. Sajnos nem hiszek a bibliában leírtakban, nekem az egy meséskönyvvel egyenlõ. Így Pál szavait nem tudom értékelni. Én egy teljesen más vallást követek.
Szia! Nem vagyok hitgyülis, de többször megfordultam már ott, ismerem tanításaikat, vannak ismerõseim barátaim akik oda járnak. Ezek alapján azt tudom elmondani, hogy a Hit Gyülekezete egyik legnagyobb hibája, hogy nem veszi komolyan Pál szavait, amelyek így hangoznak: "Azért ha az egész gyülekezet egybegyûl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy õrjöngtök?" (I.Kor 14:23). Sajnos ez a gyakorlatban pontosan így történik, szó szerint félelemetes egy ilyen alkalmon résztvenni egy kivülállónak... Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyõzõdésre. Elég visszás az anyagiakra vonatkozó tanításuk, és gyakorlatuk, igazából a nagy botrányok mindig ekörül forognak. Nagyon liberálisak az életmódukban, ugyanazt a zenét találod az alkalmaikon, mint a divatos könnyûzenei rádióadásokban, csak éppen keresztény szöveggel. A liberalizmus áthatja életmódjukat is nem veszik komolyan a biblia szerénységre, mértékletességre, egészséges életmódra vonatkozó tanácsait. Krisztus veszélyesnek tartja az ilyen életet: "Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben ûztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket..." (Mt. 7:22-23.) Ugyanakkor nagyon sok fiatalt térítenek jó útra, akik igazán mélyrõl kerülnek közéjük! Többnyire vidám, és társadalmilag értékes életet élnek, jószándékú rendes emberek. Üdv. Péter
"Mindenki járjon oda, ahol jól érzi magát." Akkor ennyi erõvel a swinger klub is lehetne a "gyülekezet"-etek.
A kérdező hozzászólása: Nyugat-dunántúli kisváros. Nem keverem semmivel, ez a hit gyülekezete volt. A videón volt felirat, de olyan kicsi volt a telefonképernyõjén, hogy nem láttam. A srác maga mondta, hogy nem foghatják meg egymás kezét, akik "járnak." És hadd tudjam már én, hogy mit mondott nekem. :)
13:44 "Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyõzõdésre." Hát ez az. A hitgyüli egy bulivallás. Mint ahogy ma az emberek többsége az alapján választ "vallást", hogy mennyire kellemesek a külsõségek, milyen ott a "társaság", mennyire "menõ" az adott csapathoz tartozni. A legtöbb mai ember amikor vallást mond, akkor igazából valamiféle klubmozgalomra gondol.
14:07 "Sajnos nem hiszek a bibliában leírtakban, nekem az egy meséskönyvvel egyenlõ. ... Én egy teljesen más vallást követek." Melyik mesekönyvet használja az a másik vallás?
a hitesek veszélyes szekta. az utcánkban volt egy drogos srác aki nagyon keményen nyomta, elkezdett járni elvonóra, kezdett jobban lenni, de a hitesek azt mondák neki hogy hagyja ott az elvonót mert az nem helyes dolog.otthagyta és nemsokkal utána a srác visszaesett és belehalt...
Kérdezõ, neked milyen a vallásod?
Sziasztok! A pesti Hit Gyülekezetébe járok már egészen régóta, benne vagyok a közösségi életben, ismerem a témát. Azt látom, hogy a gyülekezet felbecsülhetetlen munkát végez az emberek életében, mert valóban életek és családok állnak helyre. Több említett negatívum jogos (#24, #25). Ennek fõ oka, hogy alapvetõen az emberen múlik, hogy mennyire és hogyan változik meg. Meggyõzõdésem, hogy ha valaki teljesen átadja az életét Jézusnak, és követi a Bibliát -- okosan! értelmezve! --, akkor az élete meg fog változni, és a problémáinak jelentõs része megoldódik. Ne értsetek félre! Nem vallási fanatizmusról beszélek! Inkább egy folyamatos gondolkodó--értelmezõ életrõl a Biblia alapján. Csak egy dolgot emelnék ki. Ha elfogadom, hogy Isten a saját fiát feláldozta *értem*, akkor az identitásproblémák egy része azonnal megoldódik. Mert tudom, hogy valaki szeret, és értékes vagyok. Ugyanakkor tudom azt is, hogy még nagyon sokat kell változnom, és hogy mindez nem az én érdemem. Én ezt tanultam a gyülekezetben, és úgy gondolom, hogy ez a mentalitás számtalan problémára megoldást ad. A meglévõ emberi hibák pedig idõvel megoldódnak, HA az emberek is megteszik a maguk részét. Úgy látom, hogy a gyülekezet alapvetõen ebbe az irányba halad több-kevesebb sikerrel. (Inkább többel :-) ) Az intellektuális felkészültség kapcsán pedig: számtalan ember jön a gyülekezetbe olyan háttérrel, hogy... hát, nem ez a terület az erõssége. Ez azonnal nem oldódik meg. De sokat tesz a dologért Németh Sándoron túl a gyülekezet két filozófus lelkésze is. :-) Volt egy-két olyan tanításuk, ami számomra identitásformáló volt és a mai napig hat. Jogos lehet a felvetés, hogy külföldön sokkal jobbak a testvéri kapcsolatok. Ennek oka szerintem az, hogy a magyar társadalom és a magyar emberek lelkileg jelentõsen sérültek. Ha az ember a Bibliára alapozza az életét, akkor ez idõvel javul. De ehhez idõ és sok munka kell... Amit leírtam, annak egy része a szociológia és pszichológia eszköztárával is igazolható. Mégis, én úgy látom, hogy itt ennél több van, hogy a Mindenható válaszol, ha valaki a Bibliát kézbe veszi és Õt keresi.
Nkem vegyesek a tapasztalataim. Nem szeretném a gyülekezetet vádolni, mivel oda jártam.(már másik országban élek) Megtértem én is, és egyetértek isten parancsolataival. A gyülekeztet is ajánlani tudnám mindenkinek. Egy nagyon rossz tapasztalatom viszont van, amit le szeretnék írni. Leszögezem azt, hogy nem tartom magam tökéletesnek, mert senki sem az. De viszont az, hogy törekszik-e rá, vagy milyen értékeket vall az élet bizonyos teruletein, az már nem mindegy. Sajnos ami az emberi kapcsolatok nem mndhatnám jónak. Az emebrek jó szándékúak, de mégis egymást kinézik, megkülönböztetik. (mint egyes kisebb városokban, ahol én is laktam..nem nevezném meg konkrétan..Buadpestre ez nem jellemzÕ .) Az emberek azért kérdezik meg soszor, hogy mi van veled, hogy vagy, egyfajta vallásos mázzal, hogy megtudják mi van veled, de nem azért mert tényleg érdeklik, hogy mi van a másikkal. Hacsak nem vagytok jó barátok..(Rengetegszel tapasztaltam...és sokan másik is, csak nem mondják el a nyilvánosság elÕtt.) Aki elÕbbre jut, az lenézte a másikat, vagy nem áltt szóbavelük. Pl.egy lány, aki férjhez ment, az nem áltt többet szóba régi barátnÕivel. de addig amíg egyedül volt, jó volt, hogy volt kivel lógnia, és barátkoznia. Aki házas volt, szemben azokkal akik nem házasok, elÕr eülhettek a sorban, akik pedig még nem voltak azok, csak a hátsó sorokban foglalhattak helyet. Sokszor azt tapasztaltam, hogy az emberek ha émberi jellegû problémába ütköznek, akkor mindjárt az ellenséget okolják, és az emberek közti feszültsegek, amik sokszor emberi természetbÕl adodnak, megbeszéletlenül maradnak, és megszakad a kapcsolat. Persze, ha mersz szólni, jelezni, mi esett rosszul, akkor te vagy az ellenség maga! Pedig ajó házasság titkai is a jó kommunikáció. Pesten ezt is emberibben kezelik, és sok jó pozitív példát láttam. A háláról meg ne is beszéljek. Az emebrek hálásak istennek, de ha vknek sokat segítesz és támogatod, azért az lenne a normális, még a világban is ez egy alapvetÕ norma, hogy megköszónöm. Sajnos azok akik hangoztatták a ziaz barátságot, számíthatsz rám, stb..(saját maguk mondták, )azok az adandó pillanatban mindent elfelejtettek, és tovább álltak anélkül, hogy megismertek volna. Szinte az ember csak néz, hogy mi van?! akkor már nem is ismerjük egymást, mert neked hirtelen jobban megy?! Én külföldi egyházakban, akiknek ugyanazok az alapelveik sokkal teljesebb emberi kapcsolatokat tapastzaltam. és a szeretet kiffejezése nem volt szégyen. A korrektség sem szégyen, (nem ciki, ), itt sokat hangsúlyozzák, hogy az emberek rendezzék a kapcsolataikat egymással. Itt ez sem ciki, ; ha jelzed mi a baj, vagy ez meg az eléggé beléd gázolt, nem ciki etz kimondani, az illetÕ legtöbbször eljut addig az alapvetÕ szintig, hogy bocsánatot kér, és az ügy el van rendezve. Vagy fordítva.. Nagyjából megpróbáltam összefogllani a tapastzalataimat. Persze megbocsájtottam minden embernek, aki felé ''panaszom volt''. Sokakkal egyezik a véleményünk, de csak egymás között beszéljük meg sokszor. Egyebként a gyülekezet nagyon jó, és hálás vagyok érte. Ajánlani tidnám, fÕként pestieknek. Egyetemista ként tértem meg, és a boldog szép diákévekben. Isten szeretete eltalált a legváratlanabb pillanatban, és hoszas vizsgálódás után elköteleztem magam Jézus mellett. Az életem nagyon jo, volt, midnenem meg volt, a tanulmánaimban is sikeres voltam, de ezután a szívem megnyílt és azután még teljesebb lett Istennel. Immár 15 éve, de nem bántam meg. Soha senki sem kötlezett tized adására, vagy bármilyen más összeg beadására. SÕt semmit sem erÕszakoltak rám. Telejsen szabadon hagytak mindenben. A gyülekezet önfenntarto'és az adományokból a rezsit fizetik ki, ami óriási, a technikát, és folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken. Ez volt az én törtenetem. További szép napot kívánok mindenkinek.
Engem spec. nem zavar, de itt véleményeket kért a kérdezõ. És hogy mit látunk (évektõl függetlenül), az attól is függ, hogy mit akarunk látni és mit nem. Ha valaki azt látja ott, amit akar, hát nosza, engem nem zavar. Én sajnos csak a tömegpszichózist láttam és egy belterjes, beszûkült csapatot. Mint mondtam, ez egy vélemény. Meggyõzni nem akarok senkit. :)
Az utolsónál a pont. Mindenki járjon oda, ahol jól érzi magát. Nekem spec. nem jött be (családi okok miatt néha megfordulok ott, de nem az igazi), ennek ellenére igaz, hogy tényleg sokaknak változtatta meg az életét pozitív irányba, pl. alkoholizmusból való kigyógyulás, házasság megjavulása stb. Oké, elhiszem, hogy másoknak megy ez gyüli nélkül is, de ha valakinek ez kell hozzá, az miért zavar?
Engem a szcientológusokra emlékeztetnek. :(
Mi 12 éve járunk Hit Gyülekezetébe. A véleményem róla: Itt van a legtöbb olyan ember, aki tényleg él, és nem megy el a világi életbe... (házasság elött szex, abortusz, tiszteletlenség, válás) Nekem egy boldog életet, családot, gyerekeket adott, amit nagyon köszönök Istennek! 28/F
A kérdező hozzászólása: Kaptam egy privátot is, abban is hasonló dolgok vannak, mint amit az utolsó válaszadó mond. Boldog család.. .stb. Olyan, mintha valami beprogramozott adást sugároznának állandóan. :D
Mert ez az igazság! Sokat jelent az Istenben való hit! A Hit Gyülekezeténél és más vallásokban is!
Valóban túl pénz centrikusak. :(
Nem pénzcentrikusak. Annyit adsz amennyit csak szeretnél. Ha 5 ftot, vagy ha 50000 dobsz be, nem néznek rád máshogy! De, amúgy Bibliában benne van, hogy fizess tizedet! És akkor nézzük a Katolikus Egyházat, aki addig nem temette el nagyapámat, amíg nem fizette be a tizedet!
Nekem sajnos úgy tûnt, hogy azok, de tisztelet a kivételnek. Csak az sem mindegy, hogy milyen tekintet kíséri azt az 5 forintost... A tizedet nem feltételül egy adott gyülekezetnek kell adni, szerintem sokkal nagyobbat segítünk ha egy emberen, családon, stb segítünk.
De mindenki abba a gyülekezetbe járjon, ahol jól érzi magát. És minden gyülekezet, valamely szinten más és más.
Nekem is ottani tapasztalat, 9 év szól mellette! :)
Ravasz zsidók.

Mi a véleményed a következő filmekről? : Sid and Nancy, Donnie Darko, Harcosok klubja, Tégla, Blöff, Halálsoron, Közelebb

Legjobb válasz: Amiket láttam ezek közül (Donnie Darko, Harcosok klubja, Tégla, Blöff, Halálsoron), azok mind nagyon tetszettek, és a kedvenc filmjeim között vannak. De ha valami hosszabb véleményekre vagy kíváncsi, akkor ajánlom a filmkatalogus.hu-t vagy a port.hu-t, ott rengeteg ember leírja róluk a véleményét, vagy ha tudsz angolul, akkor az imdb.com-ot.

Amiket láttam ezek közül (Donnie Darko, Harcosok klubja, Tégla, Blöff, Halálsoron), azok mind nagyon tetszettek, és a kedvenc filmjeim között vannak. De ha valami hosszabb véleményekre vagy kíváncsi, akkor ajánlom a filmkatalogus.hu-t vagy a port.hu-t, ott rengeteg ember leírja róluk a véleményét, vagy ha tudsz angolul, akkor az imdb.com-ot.
A Közelebb-et nem láttam, a többi jó.
Még kihagytam, hogy a Tégla az szar. Az eredetije az viszont nagyon jó.

Mi a véleményed a benzinkúton dolgozókról, és miért?

Pozitív és negatív válaszaitokat mindenképp indoklással kérem t?letek!

Legjobb válasz: mit gondolnék?? tankolok majd bemegyek a kútra köszönünk fizetek távozok semmi véleményem nincs róluk bár általában normális helyre megyek

mit gondolnék?? tankolok majd bemegyek a kútra köszönünk fizetek távozok semmi véleményem nincs róluk bár általában normális helyre megyek
Általában jó fejek, de soha nem kötekedõsek.

"2020 előtt nem lesz euró" mi a véleményed a dologról?

http://bombahir.hu/hirek/2020-elott-nem-lesz-euro

Legjobb válasz: Mi a véleményem? B*ssza meg az állam... Európai szinvonalú árakhoz európai szinvonalú fizetés is kellene, de mivel ez jelen állás szerint kivitelezhetetlen így ha csak nem lesz világvége és mi leszünk a legkevésbé sérült ország, akkor állítom, hogy még 20 évig ceszhetjük az egészet...

Mi a véleményem? B*ssza meg az állam... Európai szinvonalú árakhoz európai szinvonalú fizetés is kellene, de mivel ez jelen állás szerint kivitelezhetetlen így ha csak nem lesz világvége és mi leszünk a legkevésbé sérült ország, akkor állítom, hogy még 20 évig ceszhetjük az egészet...
Én nem bánom, és szerintem nem rossz hír. A görögöknek például van eurójuk, az elsõ válság alatt majdnem bele is rokkantak. Remélem nem is lesz.
Utána sem. De ez nem hír mert mindenki tudta. És mindenki örül is neki.
Van egy vicc: mi az, ami mindig tíz évre van? Az euro, és a négyes metró. Nem teljesen értem amúgy, hogy ha mondjuk ugye lesz 10 éven belül egymillió új munkahely, - központi választási ígéret volt ugye - akkor feltételezhetjük, hogy egy része megvalósul 2016-ra, szóval lenne egy olyan plusz a gazdaságban, ami megdobná ezt. Vagy nem lesz tartósan 3 százalék alatt esetleg a hiány? Nem értem.
Nem lepõdöm meg. Szerintem akkorra sem lesz. Most abba nem mennék bele, hogy jó-e nekünk az euró vagy sem, csak elvileg efelé akarunk haladni, ahogy máshol is az EU-ban, már persze ahol nem az van (na jó, az angolokat leszámítva), és elég gáz, hogy nálunk még mindig nincs euró. Pedig kapálózunk már érte egy ideje.
Én úgy emlékszem hogy 2010-re is igérték. Ez is akkora humbug mint a világvége.
4-es Metró sem lessz 2020-ig szerintem.. :D Amúgy szerény véleményem szerint nem baj.. írták a Görögös példát elöttem.. ott a példa..
87 Görögország azért van csõdben, mert egy irrálisan "jóléti állam" amit jelentõs részben hitelekbõl fizettek.
Ja, és: igen, rossz hír, mert jobban örülnék egy közös valutának, közös monetáris politikával. Simor jól csinálja a dolgát, - még egyszer: a DOLGÁT, AMI LE VAN NEKI ÍRVA A MUNKAKÖRÉBEN, NEM AMIT EGYESEK SZERINT KÉNE - de el fog bukni.
52 Nem, nem mindenki :)
Nem gazdasági ismeret kell hozzá, hanem jóstehetség. Amúgy nem mindegy, hogy forintban, vagy euróban keresel havi 80 ezret?
Akik az unió, és az euró megszûnését beírják ide, azok bírnak bármiféle gazdasági ismerettel? Csak érdekelne.
2020-ra?2020-ban már az Európai Unió sem létezik majd, nemhogy euró Mo-gon!
2020 után 'már' nem lesz Euró...
Én sem nagyon szeretném, hogy euró legyen.. Mikor kisebb voltam, akkor azt igérték, hogy kétezer-tizenvalahányra bevezetik, akkor azt számoltam, hogy fuu, x éves leszek XD.. De most hogy a második x-emet taposom, én örülök neki, hogy nincs. Szeretem a Forintot, ill. azt olvastam nemrég, hogy az Unió szét fog esni... Na, meg igen, ott vannak a Görögök..és hát tényleg, ha bevezetik, akkor még drágul is minden... így is a kerekítés szabályait egy csomóan nem képesek megjegyezni (kasszás és vásárló egyaránt) Milyen káosz lesz itt, ha még azt is be akarják vezetni...
Az EU kezd csõdölni ezért sokkal jobb hogy nincs euró nálunk mert hogyha beüt a baj akkor sokkal kevesebb szerep jut Magyar országnak
Addigra nem lesz az euró sehol. Egész Európa nekünk fog könyörögni, hogy bevegyük a forint-zónába.:)
Szerintem akkor legyen euró, ha már némileg felzárkóztunk. Ez így logikus. És a 2020 az egy optimista becslés.
Egyébként is minden drágul, ha bevezetik.
Nem rossz hír, ha majd rendbe teszik az eurót, akk kell megfontolni.
Nem rossz hír. Mo.-nak most nincs szüksége az euróra. Egyébként az sem biztos, hogy 2020-ban még létezni fog az euró.
Nem mindegy, hogy havi 80ezer forint, vagy 80ezer euró. :D Jó, tudom, hogy nem így gondoltad.

Mi a véleményed a Vámpírokról? és a róluk szóló filmekről. (alul válassz véleményt vagy írd le h mit gondolsz)

1-Jaj most van ez az invázió,nem? 2-Imáádoom!Elolvastam és Láttam az összes Twilight részt,de a többi történetet csak utánzásnak tartom.Team twilight! 3-Elolvastam és láttam szinte az összes vámpíros filmet,sorozatot és könyvet.mégmégmég!!!Vámpíréhség tört ki rajtam! 4-Mikre gondolsz?az olyan nyálas napon csillogósokra? 5-Semmit sem gondolok 6-Az, hogy elegem van a sok kis csitri rajongásából.ez is csak egy újabb ?rület ,mint a Harry Potter ,de remélem hamar kinövik. 7-A Baránom/barátn?m vett rá ,hogy megnézzek vele egy pár ilyen filmet,de igazából nem lángoltam fel. 8-körülöttük forog az életem! 9egyéb(fejsd ki)

Legjobb válasz: 1

1
19
19 és negyed
19 és fél
19 és háromnegyed
és a 20 :D
A kérdező hozzászólása: húúú.. kösz...
amúgy 6
A kérdező hozzászólása: elég lett volna ez is...
a twilight-ot elolvastam, tetszett, de semmi több
Nem is értem a 2.lehetõséget.Az eredeti vámpír Bram Stokeré.A Twiligt és az írója meg, egyértelmûen Anne Rice történeteit majmolja, sikeresen. Vámpírtörténetben Anne Rice a legjobb.
A kérdező hozzászólása: igen igazad van az interjú a vámpírral az elsõ ilyen, de én a mostani romantikus történetekre gondoltam. köszi h írtál!
9- TEAM VÁMPÍRNAPLÓK :D
A kérdező hozzászólása: ohh igen tiwight , true blood, vampire diaries...stb minden!!!
18
17
16
2
3
4
5
6
7
8
9 és kész
10
11
12
14
15
nos, nekem külön véleményem van errõl :) én nagyon régóta szeretem a vámpírokat, de a Twilight nem éppen vámpírnak mutatja a vámpírt... végülis csak embervért nem iszik, a napon császkál és nincs vámpírfoga... az egész Twilightból egyedül a cuki doki, Carlisle fogot meg, a többi nem nagyon... Lestat az Interjú a vámpírból, vagy a Vámpírok bálja musical Krolock grófja már megdobogtatja egy kicsit is a sötét dolgokat nem teljesen elutasító nõnemû egyed szívét, de Herbert, a meleg cicafiú vámpír akár a férfiakét is :D de most komolyan, a vámpírok az érzéki szeretõt szimbolizálják, egyszerûen nem lehet nekik ellenállni :)

Kinek mi a véleménye a 12. Doktorról? Illetve errõl az új fekete gyerekrõl aki útitárs lesz?

Legjobb válasz: Elõre mondjunk véleményt róluk? :D Majd 4-5 rész után inkább, addig meg várni kellene.

Elõre mondjunk véleményt róluk? :D Majd 4-5 rész után inkább, addig meg várni kellene.
Eddig semmi baj az új Doktorral szerintem, de alig láttuk még.
nekem így elsõre nem tetszik, de Tennant se tetszett és Matt Smith se, szóval tudom h úgy is megszeretem :)
Én bizakodom, mert eddig semmi okot nem adott rá a sorozat, hogy ne tegyem.
Még annyi, hogy Mickey és Rory után jó lenne most már egy a Doktorral némileg egyenrangúbb férfi útitárs. Olyasvalaki, mint Ian a régi sorozatban, vagy mondjuk Jack az újban.
Én igazából már kezdettõl fogva nem igazán kedveltem, mert felváltotta Matt Smith-t, meg az se teljesen oké vele, hogy olyan komor, nem mosolygós, mint Smith, Tennant vagy Eccleston. De egyenlõre még nem akarom õt elítélni túlságosan.
Egyszer minden Doktort leváltanak, ezt már akkor tudjuk, amikor átveszik a stafétát. Ebben épp az a jó, hogy mindig egy kicsit más személyiséget ismerünk meg, nem lehet minden Doktor egyforma. Ecclestonra egyébként szerintem egészen hasonlít, az õrült vigyort biztos tõle leste el :)
A kérdező hozzászólása: "meg az se teljesen oké vele, hogy olyan komor, nem mosolygós, mint Smith, Tennant vagy Eccleston" hát elvileg egy lény személyiségfejlõdésérõl van szó, szóval ha így nézzük, a 9., 10. és különösen a 11. attól volt ilyen vigyori, hogy elfedje a gyászt amit nem tudott feldolgozni. Egyébként Eccleston Doktora pont nem volt egy könnyed mosolygós alkat, hanem épphogy dühös, kétségbeesett. Aztán Tennant taknya-nyála egybefolyós érzelmi hullámvasút mellett érdekes módon mindenkit meg akar menteni. Aztán Matt az, aki lemegy óvodásba, de sok helyen kilóg a szög a zsákból, és kijön rajta hogy mennyire padlón van. Capaldi Doktora viszont õszinte, a maga módján, nem adja elõ a misztikus hõst, a félidiótát vagy a kisgyereket. Látszik rajta a kora, a sebei, de dinamikus is.

Kinek mi a véleménye a Neutrogena Visibly Clear Hármas Hatású Mitesszer Eltávolító Arctisztítóról?

tapasztalatok?

Legjobb válasz: www.kremmmania.hu ott sok véleményt olvashatsz.

http://www.kremmmania.hu ott sok véleményt olvashatsz.
[link]
A kérdező hozzászólása: igaz azt szerettem volna írni Értem am neked mi a véleményed a táv kapcsról de nem hiszem hogy e miatt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!