Találatok a következő kifejezésre: Mik a utcai (894 db)

Lakás vásárlás elõtt állunk, és két környék merült fel: Örs Vezér tere (Füredi utca, Szentmihályi út) és Újpest-Központ (Nyár utca, Virág utca, Pozsonyi utca). Mi a véleményetek a kettõ közül melyik a jobb környék: közbiztonság, közlekedés, stb?

Mindenféle választ, érvelést megköszönök a témában!

Legjobb válasz: A közlekedést (feltételezem tömegközlekedést értesz ezalatt) meg tudod nézni az interneten is. A közbiztonságról meg csak akkor tudsz tényleges véleményt alkotni, ha különféle napszakokban elmégy arrafelé, és körülnézel, illetve az ottaniakat megszólítod és kerdezösködsz.

A közlekedést (feltételezem tömegközlekedést értesz ezalatt) meg tudod nézni az interneten is. A közbiztonságról meg csak akkor tudsz tényleges véleményt alkotni, ha különféle napszakokban elmégy arrafelé, és körülnézel, illetve az ottaniakat megszólítod és kerdezösködsz.
Újpest-Központban jobb környék a Rózsa utca, a Király utca, a Lebstück Mária utca és a Tél utca. Az ellátottság jó, sok üzlet és sok óvoda és iskola van, jó a piac is és a közlekedés. Rohamosan fejlõdik Újpest, de a közbiztonság még mindig nem az igazi. Mondjuk még sosem támadtak meg vagy ilyesmi, lehet, hogy elõítéleteim vannak. Itt laktam gyerekként, aztán 8 évig máshol, most megint itt lakok és elcsodálozok mennyit változott jó irányba. Az Örsrõl nem tudok nyilatkozni, nem laktam ott soha, és nem is igazán járok arra :)
Közlekedés attól függ merre van munkahelyetek/iskolátok, közbiztonság szerintem egyforma.
Újpesti vagyok. Újpest-Központnak az a része teljesen rendben van. Nyilván nem egy Rózsadomb, de szerintem a közbiztonság is egész oké és a közlekedés is szuper. A Füredi útról nem tudok nyilatkozni.
Füredi út teljesen biztonságot, éjszaka is nyugalom van.

Miskolc, Középszer utca mi a véleményetek?

Sziasztok, Miskolcon tervezünk lakást vásárolni a barátnőmmel, a Középszer utcán viszonylag baráti áron vannak eladó ingatlanok. Érdekelne, hogy mi a véleményetek a környékről? Közbiztonság, lakóközösségek, laknak e roma származásúak... Az Avasról sok rosszat hallani és ugye ez az utca az avas alján található.... Előre is köszönök minden választ... 25/F

Legjobb válasz: "Igy belváros,(szeles utca,vörösmarty,király utca,környéke) gyõri kapu,(gyõri kapu,vologda,kiss ernõ és környéke petneházi bérházakig népkerttõl,(corvin utca-csabai kapu és a környéke) búza tértõl reptérig(szentpéteri kapu és a közvetlen utcák). " Basszus! Cigányok mindenhol vannak, nem? Csótányok is. Amiket te felsoroltál, ott is. Ez a régi, dohos szellõzõrendszerek átka.(Ja,a cigányok nem). Egyébbként a betelepültek okozzák a gázt, nem azok, akik 30 éve ott élnek. A kérdezõ pedig menjen el, nézzen szét személyesen és tekintse meg a környéket. A lakások meg azért olyan olcsók, mert padlón van az ingatlanpiac. HA lakást akarsz venni, akkor inkább a hármas-ütemben nézelõdjél. Vagy a Vörösmarty lakótelepen, esetleg a Katowicze, vagy a Bulgárföld.

Csak jobb lehet... én spec. ilyen "vízfejjé dagadt nagyvárosi lakótelepbõl", konkrétan budapest békásmegyerrõl érkezem és örvendek hogy távozhatok is onnan, végre tellett saját lakásra ha csak erre is. Csak kapjak munkát...már a buszon azt mondták úgyse fogok:s Nemtudom, miért
"Igy belváros, (szeles utca, vörösmarty, király utca, környéke) gyõri kapu, (gyõri kapu, vologda, kiss ernõ és környéke petneházi bérházakig népkerttõl, (corvin utca-csabai kapu és a környéke) búza tértõl reptérig(szentpéteri kapu és a közvetlen utcák). " Basszus! Cigányok mindenhol vannak, nem? Csótányok is. Amiket te felsoroltál, ott is. Ez a régi, dohos szellõzõrendszerek átka.(Ja, a cigányok nem). Egyébbként a betelepültek okozzák a gázt, nem azok, akik 30 éve ott élnek. A kérdezõ pedig menjen el, nézzen szét személyesen és tekintse meg a környéket. A lakások meg azért olyan olcsók, mert padlón van az ingatlanpiac. HA lakást akarsz venni, akkor inkább a hármas-ütemben nézelõdjél. Vagy a Vörösmarty lakótelepen, esetleg a Katowicze, vagy a Bulgárföld.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod kedves utolsó, sokat segítettél.
nem, viz, villany ugyanannyi (villany 50Ft/kwh, viz 370 ft/m3, szennyviz 260/m3-ez összeadik ugye, illetve a viz felmelegitési dija a távhõben jelentkezik, aminek köbmétere 980 Ft körül van) Távhõ ára másfeles lakásnál télen 22 volt a max, 55-ben 28ezer (valós adat most februárra, elõbbi nekem lakás, utóbbi ismerõsöké, és sok lakást megnéztem, én vagyok aki irta h albit keresett) Távhõnél van egy 2800Ft-os alapdij, amit fizetsz ha semmit nem csinálsz, akkor is.Ehhez jön az amit használsz, most már ugye csak a melegviz dija.Télen pedig a fûtés dija olyan 3300Ft/GJ. Gáz, mármint amin fõzöl az általánydija, mind1 mennyit használsz, 3 hónapra 4ezer forint körül van
A kérdező hozzászólása: Nem Középszer lett belõle, hanem belváros. igaz nem annyiért sikerült venni, mint a Középszeren, de remélem jól döntöttünk. Olyan elõfordulhat, hogy Miskolc egyes részein eltérõ díjszabású a víz, villany, távhõ? Remélem a belvárosban sem drágábbak mint máshol. A tulajdonos elmondása szerint a távhõ max. 30 ezer volt télen, de õsszel szerelik fel a költségmegosztókat......
hogy döntöttetek végül?
A kérdező hozzászólása: Köszöntem mindenkinek, sokat segítettetek
Dehogy nem találsz. Ha mész utána, akkor fogsz. Mindent meg kell nézni bármilyen is, csak utána lehet véleményezni. De menni kell, nem otthon ülni. Akkor is, ha valahol mosolyogva azt mondják, értesíteni fognak. Inkább mondják húsz helyen, mint egy-kettõn mert akkor nagyobb a valószínûsége, hogy valahonnan valóban értesítenek.
Hogy laknak-e ott romák?Annyi cigányt még életedbe nem láttál amennyi ott van.Helyetekbe messzire kerülném azt a környéket.Szerinted miért olyan olcsóak ott a lakások?Talán azért mert aki teheti lelép onnan.
8-10 éve még jó könyék volt, sõt, még 3 éve is amikor ide költöztem. Most körülbelül egy bõ fél éve kezdett el romlani a helyzet és már nem lesz jobb.
Azért 8-10 éve az Avason is megkérték ám az árát még a 37 nm-es lakásoknak is, rendesen. Ugye? Ott éltem, ott dolgozom, látom milyen. Semmivel nem rosszabb, mint bármelyik nagyvárosnak a vízfejjé dagadt lakótelepe. Az meg külön hátrány, hogy a törvénytelen módon besegített deviáns polgároktól nem könnyû megszabadulni. De azok nélkül is elég magas az egy négyzetkilométeren élõ lakosok száma. Ahol sok az ember, ott sokfélék is. Nem mindenki képes tolerálni a másikat hosszútávon. A Testvérvárosok tudomásom szerint nem is a legzsúfoltabb, legforgalmasabb része az Avasnak.
Bambanyul! Nem csak azért ilyen olcsók mert mindenhol olcsók mostanában. És ez az olcsón belül is a legolcsóbb aminek tudja az okát aki ott lakik, vagy oda akar költözni...
Sziantén 25/F, én a Testvérvárosok útján (a középszer melleti utcában) vettem lakást és hát félek is kicsit. És sajnos igen, az olcsó húsnak mindíg híg a leve. Szóval akkor válaszd ha csak erre van pénzed ahogy én is jártam. Mostanában 3 Mft alatt is kapni ott lakást. Ha van rá több akkor 3. ütemet ajánlom ha mindenképp az Avason keresel. Mindenki tudja aki érdekelt hogy finoman szólva sok a roma, meg a fészekrakós történetet. II. ütemben semmiképp se!
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondjátok hogy olcsó húsnak híg a leve? Nagy ívbe kerüljük az utcát mert csótányos és feketék laknak a lakások nagy részében? Pedig olyan szép lakások vannak 5-5.5 Millióért. Adnátok egy pár tippet hová érdemes költözni Miskolcon belül?
Középszer közepén lakom 2 éve. Kb a 60-as számig jó a környék, a fellette levõk már nem. Én imádtam itt lakni, tényleg jó környék, tömegközlekedés még itt elfogadhatónak mondható, boltok, meki, posta közel. Viszont csótányos lett majdnem mindegyik lakás, nem tudom honnan jöttek, de már elegem van, én épp most költözök. Albiban laktam, másfeles, kb 3-3, 5 millióért fogják árulni, kis felujitásra szorul. Ha a bogarak nem zavarnak, akkor nyugodtan nézelõdj itt. Ha kérdésed van, nyugodtan
Sziasztok , még mindíg rossz a környék ? Leginkább a 40-26 ig érdekelne , kinek mi a meglátása?

Szüleim külterületen laknak. A velük szemben lévő házak még belterületen fekszenek. Az utcában nincsen közvilágítás. Mi a menete annak, hogy legyen közvilágítás az utcában?

A kérdésemet valószín?leg nem jó helyre írom, de nem találtam a kérdésnek megfelel? helyet. Elnézést érte.

Legjobb válasz: Ha felhívod a helyi önkormányzatot, ott kellene, hogy tudjanak útmutatást adni. Ha a szüleiden kívül lakik más az utcában, akkor beszélni kellene velük, de egyébként én is belterületen lakom éppen csak és az "utca"/határ már külterület, ahol 1 ház van. A tulaj mégis elintézte, hogy elvigyenek odáig minden közmûvet. Nem tudom, hogy hogyan, de tudtommal ez az önkormányzatra tartozik.

Ha felhívod a helyi önkormányzatot, ott kellene, hogy tudjanak útmutatást adni. Ha a szüleiden kívül lakik más az utcában, akkor beszélni kellene velük, de egyébként én is belterületen lakom éppen csak és az "utca"/határ már külterület, ahol 1 ház van. A tulaj mégis elintézte, hogy elvigyenek odáig minden közmûvet. Nem tudom, hogy hogyan, de tudtommal ez az önkormányzatra tartozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Önkormányzaton belül melyik osztályt hívjam?


Lányok, ti szoktatok bugyi nélkül járni az utcán? Mikor? Miért? Mi a jó benne?

Legjobb válasz: én még sosem voltam bugyi nélkül az utcán... sajnos nem tudom:)

én még sosem voltam bugyi nélkül az utcán... sajnos nem tudom:)
Én nem szoktam, de van aki szereti, mert azt mondja, úgy szabadabbnak érzi magát, úgy kényelmesebb. Szerintem kényelmetlen (bevallom, már kipróbáltam), és szerintem nem is túl egészséges.
én sem, mivel nekem kényelmetlen, és nem nyújt elég tisztaság meg biztonságérzetet.
szerintem sem túl higénikus, még a legpasszosabb ruha alá is lehet megfelelõ bugyingót felvenni nem ítélem el aki nem hord bugyit, de nekem nem áll szándékomban kipróbálni
Hogy kivétel legyek, én szeretem :D Bár leszoktattam magam róla, különbözõ higiéniás okok miatt-amiket már fentebb részleteztek. Semmi különleges nincs benne, ez körülbelül olyan, mint amikor a kisgyerekek ruha nélkül fürdenek a strandon.Õk is összeszedhetnek bármit, csak az õ ruhátlanságuk még senkit nem zavar :-)
igazat adok az elõttem írónak :) öööö...én még nem próbáltam de kifogom...:D öööö-...én mindig bugyi nélkül meztelenül alszom...alegkényelmesebb... lehet azok akik nem merik, azok álszentek, szûz q-k, sznobok. :D egyszer mindent ki kell probálni hihi
Sose próbáltam és szerintem nem is fogom. Gondolj bele...leülök mondjuk a metrón, vagy a villamoson. :D Egyrészt én is elkaphatok valamit, másrészt esetleg tõlem kap el valaki valamit (mert én mondjuk nem veszem észre napközben, hogy teszem azt hüvelygombám van). Nem véletlenül találták ki a bugyit. :)
Ha, nem vagy sokáig a városban, és pl szoknya van rajtad, vagy diszkóba mész, akkor csak felhajtod, és mehet egy gyors menet. ;)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek, én se mennék ki soha bugyi nélkül, csak azért tettem fel a kérdést, mert azt hallottam, h ez divat lett, és hogy a lányok jó része bugyi nélkül flangál. Nem tudtam elképzelni, mi ebben a jó, de ezek szerint ez nincs is így..
szerintem bugyi nélkül marha jó lenni ! én nem nagyon hordok sõt úgy megyek ki az utcára h csak 1 hosszab felsõ van rajtam nyáron! ha le ülõk minden láccik és nemtom eltakarni de nem zavar
2010-05-28 15:37 Hová jársz diszkóba? :) Van képed? :)

Mi a neve a Lavotta utca-Mádi utca-Sibrik Miklós út-Harmat utca által határolt lakótelepnek?

https://maps.google.hu/maps/ms?msid=210040781697300881046.00..

Legjobb válasz: Újhegy. Ez nem különálló lakótelep, tulajdonképp a Sibrik egyik és másik oldala. Szóval hozzátartozik a mellette levõ Mádi-Tavas-Gergely-Sibrik kockához, L alakban vannak egymás mellett.

Újhegy. Ez nem különálló lakótelep, tulajdonképp a Sibrik egyik és másik oldala. Szóval hozzátartozik a mellette levõ Mádi-Tavas-Gergely-Sibrik kockához, L alakban vannak egymás mellett.
A kérdező hozzászólása: Kétlem, hogy hozzátartozna, mert a Sibriktõl innen ez már Óhegy. Másrészt az Újhegyi lakótelep korábban is épült, a stílusa is más.
Pedig egyként vannak kezelve. A Füredi utcai, a kispesti, meg még egy csomó más egynek mondott lakótelep épült különbözõ ütemekben. Pont ezért lehet más az erkélyük, elrendezésük, ilyesmik. A Harmat u. "igazi újhegy" felõli részén amúgyis van pár teljesen más stílusú ház, pl azok a gyárilag piros, bézs pontház szerûségek, ahol minden lakáshoz van erkély. Annak sincs stílusilag köze a többi részhez:) http://wikimapia.org/5370301/hu/%C3%9Ajhegyi-lak%C3%B3telep (itt is így van jelölve) :)
utolsónak igaza van, annyi javítással, hogy a Lavotta utcai rész az Óhegyi lakótelephez tartozik, nem az Újhegyihez (lakik ott rokonom). én gazdagréti vagyok, és itt is kétféle háztípus van - a ltp. alján és tetején a gyõri házgyár, középen pedig a bp-i (most hirtelen nem jut eszembe, hányas számú) házgyár által elõállított panelekkel építkeztek. én utóbbiban lakom, ebben újabb, korszerûbb lakástípusok vannak, ellenére annak, hogy a telepet alulról felfelé építették több ütemben, és én már itt laktam, amikor az ablakból végig lehetett nézni, ahogy az utolsó házakat húzták fel - pedig ezek a régebbi típusú házak.... szal ebbõl kiindulni becsapós lehet.

Debrecenben a Hunyadi utcán van egy autós bolt, mi a neve?

Üléshuzatot szeretnék venni tőlük, de nem tudom hogy hívják az üzletet. Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Valójában nem a Hunyadi utcán van, hanem az abból nyíló Darabos utcán a 6. szám alatt, Gali László üléshuzat-készítõ.

Valójában nem a Hunyadi utcán van, hanem az abból nyíló Darabos utcán a 6. szám alatt, Gali László üléshuzat-készítõ.

Pesten van olyan utca, ahol sok ékszer bolt van? (arany) Ha igen, mi a neve?

tehát arra gondolok , hogy olyan bevásárló utca, ahol egymás hátán vannak az ékszerboltok...

Legjobb válasz: Váci utca

Váci utca
Andrássy, pl. Aranypók.

Győrben hol érdemes 4D-s ultrahangot csináltatni, a Babits utcában, vagy a Corvin utcában. Mik a tapasztalatok? Tartalmilag, és szakmailag hol jobb minőségű a vizsgálat?

Legjobb válasz: KÓRHÁZBA!!!hidd el tesóm a Babitsba ment a babamozinak hirdetett [email protected]ár bocsi.A kórházba rendesen megnézik azt is hogy nincs-e vmi szervi baja..stb.És ezt a vizsgálatott a dokid is elfogadja.Végig magyaráznak közbe bármit megkérdezhetsz.Én a kórházba csináltattam igaz 2 éve már:)))nagyon elégedett voltam vele. Visszatérve a babamozis 4D-re tesóm kérdezni akart valamit erre a válasz:ez babamozi gyönyörködjön mert õ ilyenre nem tud válaszolni.egyeltalán nem szakképzett emberek vanak.Aztán mikor én voltam a kórházba megcsináltatni akkor mondtam az ottani tündéri nõnek hogy a másik helyen mi volt és azt mondta hogy sokan panaszkodnak a Babits utcaira sokan jöttek el onnan a kórházba.Elvileg 20-30 perces idõtartalom de utánunk nem volt senki így majdnem 1 órás lett és közben jókat beszélgettünk. Hihetetlenül nagy élmény volt.És jobb kivárni a 30 hétkörüli idõt mert akkora már annyira jó a felvétel hogy az hihetetlen:))))

KÓRHÁZBA!!!hidd el tesóm a Babitsba ment a babamozinak hirdetett [email protected]ár bocsi.A kórházba rendesen megnézik azt is hogy nincs-e vmi szervi baja..stb.És ezt a vizsgálatott a dokid is elfogadja.Végig magyaráznak közbe bármit megkérdezhetsz.Én a kórházba csináltattam igaz 2 éve már:) ))nagyon elégedett voltam vele. Visszatérve a babamozis 4D-re tesóm kérdezni akart valamit erre a válasz:ez babamozi gyönyörködjön mert õ ilyenre nem tud válaszolni.egyeltalán nem szakképzett emberek vanak.Aztán mikor én voltam a kórházba megcsináltatni akkor mondtam az ottani tündéri nõnek hogy a másik helyen mi volt és azt mondta hogy sokan panaszkodnak a Babits utcaira sokan jöttek el onnan a kórházba.Elvileg 20-30 perces idõtartalom de utánunk nem volt senki így majdnem 1 órás lett és közben jókat beszélgettünk. Hihetetlenül nagy élmény volt.És jobb kivárni a 30 hétkörüli idõt mert akkora már annyira jó a felvétel hogy az hihetetlen:) )))
Bem téren.
az országban létezõ legjobb uh gép a Kyncsben van a Corvin utcában, a babitsban és a kórházban jók a szakemberek de szar a gép (ugyanannyiért)a Bm tér meg csak babamozi ahol nem szonográfusok vannak, ha baj van nem látják, csak a pofiját nézheted.
Engem ráadásul a kyncsben ugyan az a hölgy uh-ozott, aki a kórházban is dolgozik. Tehát szakember van ott az biztos.
Én a Bem téren voltam a György 4d ultrahangon és nagyon ajánlom mindenkinek! Miéris! Szép környezet, elég nagy rendelõ, és a hölgy komunikatív és aranyos! Tõbb barátnõm ajánlására választottam de nem bántam meg!

Mi a véleményed erről? Kimennél így az utcára?

http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3392921152/

Legjobb válasz: nem, de szerintem nem is utcai viselet. bár alkalmi ruhának sem venném fel.

nem, de szerintem nem is utcai viselet. bár alkalmi ruhának sem venném fel.
en igen. csak az lenne baj hogy a magyarok nagy tobbsege ugy nezne mintha ufot latna. mivel szegenyek eleg maradiak...
:O:Osohaa
a zoknisat a másikho akartam irni bocsesz.
Biztos hogy nem. :D Így a szereléssel önmagában semmi bajom, de könyörgöm tisztára Rock'n'Roll hatást kölcsönöz neki ez az óriási gallér tiszta retro, és túl extrém a minden napokra, nem is divat. Szóval felejtõs, hogy ilyet felvegyek.
A kérdező hozzászólása: én így, felhajtott gallérral gondoltam
nahát egy csajt ilyenbe láttam a multkor de õ párducmintás cicanadrágra vette rá a zoknit.borzasztó
Én csupán azért nem hordanám, mert nem tetszik, nem a stílusom az ilyen ruha. Amúgy meg nem rökönyödnék meg, mert eredeti, stílusos. Csak épp nem hozzám való.
ezzel mi a baj? egy egyszerû magasított gallérú ing és szoknya. azt a gellért meg le is lehet állítani...
Esetleg ha nem lenne garbóm és fújna a szél.
Persze hogy nem. De máshova sem.
Utcára tuti nem.
Persze. Aki mûvelt és toleráns az nem fog 1 magasított gallérból ügyet csinálni. Ehhez mérten hordd. 18/F
16:20 Maradi a jó édes anyukád. Inkább csak helyén kezelik a feltûnõsködõ idiótákat.

Az út és az utca között mi a különbség?

Legjobb válasz: Az út:pl Fõ út Nagyobb rendû utca inkább mellékUTCA-k Kisseb

Az út:pl Fõ út Nagyobb rendû utca inkább mellékUTCA-k Kisseb
Hát úgy lenne logikus, ahogy az 1. válaszoló írta. Nálunk a fõ közlekedési útvonal hivatalos neve Fõ utca, a 10-es lakott területi részének a legnagyobb része. Elõtte a fõváros felõli rész rövid távolságon Budai út, és folytatódik Fõ utcaként, és ez jóval hosszabb. Csak azért írom, mert nem lehet általánosítani. Vannak olyan vidéki városok, ahol egy forgalmasabb út már sugárút. Pedig...
Szegedre gondolsz pl? Én ott láttam sugárutakat. Gondolom azért hívják így, mert sugarasan minden irányból futnak be a városközpontba. Mi ezzel a megnevezéssel a baj? A sugárút magasabb rendû az útnál?
17:01 vagyok. A sugárúttal, az elnevezéssel csak arra utaltam, hogy nem biztos, hogy a legforgalmasabb utakra az elnevezésükbõl következtetni lehet. Nekem a sugárút elnevezéssel semmi bajom, az is rendben, hogy a nevét honnan kapta, csak ha halljuk ezt a szót, egy többsávos, nagyforgalmú útra asszociálunk. Ahogy a fõvárosban a Nagykörút, Kiskörút, de az, hogy mekkora rajta a forgalom, itt sem a nevén múlik. Egyszóval, nem minden elnevezés logikus, ezáltal nem lehet kategóriákba sorolni, hogy melyik szélesebb, forgalmasabb, hosszabb. Csak széljegyzetként: szerintem Szeged a legszebb város, bár nagyon messze lakom onnan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek (:


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!