Találatok a következő kifejezésre: Mik a toxémia tünetei (4 db)

A vizesedés mikor alakulhat ki? És mik a tünetek? És tulajdonképpen mi az a terhességi toxémia? És mi lehet a babával ha az alakul ki?

Legjobb válasz: Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.

Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.
a vizesedes a terhes nok nagy szazalekanal a terhesség végefelé alakul ki (van, akinél nincs egyáltalán). hasznos dolog, barmilyen kényelmetlen, mert állítólag konnyebb lesz tõle a szules. a terhességi odema tunete a láb dagadása, de van, akinek a keze-ujjai, sot, a szules napjan az arca is bedagad. ez elmulik, szules utan sokat fogunk wcre maszkalni, es jobban is fogunk izzadni. a terhességi toxémia terhességi mérgezés magyarul, ami azzal jár, hogy nagyon vizesedsz, napok alatt felszedsz 4-5 kilót, a vizeletedben fehérjét, vagy gennyet találnak, és hogy az egekben van a vérnyomásod. altalaban benntartanak a korhazban, és figyelnek, ha valami valtozas van, annak megfeleloen kozbelepnek, illetve probalnak tunetmentesiteni (beloni a vernyomasod, stb). Ezeknek a tuneteknek egy resze eleg konnyen felismerheto (azert is szaporodnak a vizsgalatok a vege fele, és szerintem ha gond van, még te is észreveszed), közbe tudnak lépni, hogy ne legyen semmi gond a babaval. ne aggodj!

Mik a terhességi toxémia tünetei?

Legjobb válasz: Magas vérnyomás (140/90 felett), fehérje a vizeletben, és vizesedés nagyon. Nekem toxémia miatt indították be a szülést, még jó, hogy kihúztam a 38. hétig.

Magas vérnyomás (140/90 felett), fehérje a vizeletben, és vizesedés nagyon. Nekem toxémia miatt indították be a szülést, még jó, hogy kihúztam a 38. hétig.
magas vérnyomás amit te érzel leginkább. aztán a vizeletben néznek valamit. és a méhlepény elhalása, a baba nem fejlödése. a tesóm így született mert a dokik nem vették észre és vissza fejlödött a pocakba és zöld volt.

Mik a korai terhességi toxémia tünetei?

Legjobb válasz: Magas vérnyomás (meghaladja a 140/90-et), fehérje a vizeletben, vizesedés (ödéma).

Magas vérnyomás (meghaladja a 140/90-et), fehérje a vizeletben, vizesedés (ödéma).
végtagok vizesedése: elõször még csak a lábfej, boka, aztán egészen fel a térdig; ujjak bedagadása a kezeden, gyûrûket már nem tudod levenni. Van, akinek a feje is felfújódik, megdagad. Nekem a vérnyomásom csak a szülés elõtt 2 nappal ment fel, de akkor 160 fölé, pedig amúgy 100-110-nél sosem volt még több. Laborvizsgálat alapján fehérje a vizeletben, de ez csak akkor derül ki, ha rendszeresen ellenõrzik. Én veszélyeztetett terhes voltam, és hetente nézték félidõtõl. Van valamilyen tüneted?
A kérdező hozzászólása: Délutánra bedagad a bokám és a lábfejem és zsibbad is...Jövõhéten mindenképp elmegyek orvoshoz, csak aggódok, mert a vesémmel is voltak gondok régebben és azt olvastam, hogy ez is elõidézheti a toxémiát. De nem akarom a falra festeni az ördögöt.
2-es voltam: menj el orvoshoz, az a biztos! én amúgy nem éreztem semmit, nekem csak a lábam dagadt, az orvos szerint az sem annyira vészesen, bár az utolsó 1-2 napon a már csak egy tépõzáras edzõcipõt és a papucsot tudtam felvenni. de lehet toxémáitól függetlenül is vizesedés, reméljük a legjobbakat!


Van aki átesett terhességi toxémián? Mi volt a tünete és mi történt vele?

Legjobb válasz: Én kb a 6. hónaptól kezdtem vizesedni. Hiába pihentettem a lábam, semmi változás, vízhajtót nem lehet ilyenkor használni sajna. Akkor kezdtem gyanakodni, mikor a fejem is "felpuffadt". A dokinak hiába mondtam, nem foglalkozott vele. A vérvételen kértem a nõvért, hogy nézzük már meg nem toxiémia e. Ez sajna kimutatta. Azonnal dokit váltottam (a 32. héten). Ekkor már a vérnyomásom is 140/90 fölött volt rendszeresen. 3 napig méregettem a és nem ment lejjebb. Beutaltak a kórházba, hogy gyógyszerrel beállítják. De aznap mikor be kellett volna feküdnöm az orrom is vérzett és szikralátásom is volt már. Azonnal vittek a mûtõbe! Így 34 hetesen megcsászároztak. Hál istennek a manóm jól fejlett volt ( 3370 gramm és 56 cm) és semmi baja nem lett! Nekem sem lett bajom! 15 kg azonnal lement, gondolhatod mennyi víz volt bennem! Remélem csak kiváncsiságból tetted fel a kérdést! Szép babavárást!

Én kb a 6. hónaptól kezdtem vizesedni. Hiába pihentettem a lábam, semmi változás, vízhajtót nem lehet ilyenkor használni sajna. Akkor kezdtem gyanakodni, mikor a fejem is "felpuffadt". A dokinak hiába mondtam, nem foglalkozott vele. A vérvételen kértem a nõvért, hogy nézzük már meg nem toxiémia e. Ez sajna kimutatta. Azonnal dokit váltottam (a 32. héten). Ekkor már a vérnyomásom is 140/90 fölött volt rendszeresen. 3 napig méregettem a és nem ment lejjebb. Beutaltak a kórházba, hogy gyógyszerrel beállítják. De aznap mikor be kellett volna feküdnöm az orrom is vérzett és szikralátásom is volt már. Azonnal vittek a mûtõbe! Így 34 hetesen megcsászároztak. Hál istennek a manóm jól fejlett volt ( 3370 gramm és 56 cm) és semmi baja nem lett! Nekem sem lett bajom! 15 kg azonnal lement, gondolhatod mennyi víz volt bennem! Remélem csak kiváncsiságból tetted fel a kérdést! Szép babavárást!
Jah és fehérje is volt a vizeletemben, ez is egy jellemzõ tünet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!