Találatok a következő kifejezésre: Mik a toxémia (21 db)

Mi az a toxémia?

Legjobb válasz: www.mimi.hu/betegseg/terhessegi_toxemia.html - 13k

Vizeletben cukor a terhes nõknél elõfordul.Az nem probléma.Az elõzõnek üzenem.
terhességi toxémia= nagyon magas vérnyomás, vizeletben cukor, fehérje, magas vércukor, csupa-csupa rossz dolog. Ilyenkor veszélyeztetett terhességrõl beszélünk szigorú ágynyugalom kórházi megfigyelés, diéta infúzió stb programozott császár
Magas vérnyomás, fehérjevizelés és ödéma.

Kedves kismamák! Terhességi toxémia esetén a szülést mikor megindítják, császármetszéssel vagy infuziós eljárással végezték? Mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Ha toxémia miatt be kell fejezni a terhességet, az szinte mindig császárral történik, egy doki sem kockáztatja meg az eclampsiát, amivé fajulhat.

Ha toxémia miatt be kell fejezni a terhességet, az szinte mindig császárral történik, egy doki sem kockáztatja meg az eclampsiát, amivé fajulhat.
Ha alacsonyan tudják tartani a vérnyomásodat és a baba is jól van, nem biztos, hogy megcsászároznak. Én 35 hetesen letttem toxémiás, 36 hetesen kórházba feküdtem 2 hétig, kaptam egy csomó gyógyszert (10 szem Dopegyt, 4 szem Cordaflex naponta) és 40+1 hetesen, természetes úton szültem. Ha nem indult volna meg a szülés, másnap megindították volna, mert rossz volt a vérképem. Középsúlyos eclapsiám volt.
Nekem toxémia miatt kellett befeküdnöm hamarabb, de mivel a vérnyomásom nem ment fel így sima szülésnek indult, oxival indítottak!
Természetesen császármetszés általában. Nekem a 42. hét vége felé szökött minden elõzmény nélkül 200 fölé a vérnyomásom. Ilyen esetekben nincs mire várni, nem is szabad. Ez káros lehet a magzatra is és az édesanyára is (agyvérzés stb.). Azonnali beavatkozás kell, hogy ne járjon maradandó károsodással. Szerencsére én már kórházban voltam, amikor ez bekövetkezett és az orvoson 15 perc alatt ott volt mellettem, azonnal mûtõ és megszületett a kisfiam. Mindketten szerencsésen megúsztuk :) A technikai része: gerincérzéstelenítés után mûtét. Ennyi. Utána ugyanúgy történik a felépülés, mint egy tervezett császármetszés után.
Szia, Mindkét gyerekemmel toxémiás voltam, félidõtõl kb.38 hetesen befektettek, 39 hetesen megmûtöttek.Nem indítottak, szabályos elõkészítés volt.(Beöntés, savlekötõ adása vénába, katéter felhelyezés) és irány a mûtõ.
4 hetet feküdtem toxémiával kórházban. A vérnyomásom miatt indították meg végül a szülést. Sima szülésre készültünk, majdnem sikerült is. A császármetszésnek már nem a toxémia volt az oka.
Súlyos preeclamsyam volt. 27 hetesen sima vizitre mentem be a dokihoz és már tobbet ki se engedtek a korházból. Gyógyszerek nem segítettek, 27 hetesen és 2 naposan császárr megszultem

Mi az a toxémia? Veszélyes?

Legjobb válasz: A toxémia az terhességi magas vérnyomásos mérgezés és elég veszélyes.

A toxémia az terhességi magas vérnyomásos mérgezés és elég veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! AKI MEG AZT ÍRTA, HOGY MINDEK KELL 100X FELTENNI EZT A KÉRDÉST, ANNAK AZT ÜZENEM, HOGY SENKI NEM KÉRTE, HOGY Õ VÁLASZOLJON! HA MEG ZAVARJA, HOGY MÁS OLYAT KÉRDEZ, AMI MÁR FELMERÜLT, AKKOR LÉPJEN ERRÕL AZ OLDALRÓL!!! MERT ITT GYAKRAN ELÕFORDUL!
A 15.37 es válaszoló tévesen írta: a terhességi toxémia nem terhességi cukorbetegség!
Igen, veszélyes, mind a babára, mind a mamára nézve.Terhességi mérgezés, nem lehet tudni, mi az oka, azt gyanítja az orvostudomány, hogy valamilyen autoimmun betegség lehet.Magas vérnyomással, fehérje vizeléssel, vizesedéssel jár.Fõleg a 28. hét után fordul elõ, gyanú esetén a kismama és a baba megfigyelése, súlyosabb esetben a szülés megindítása szükséges.
15.38 én is vigyorogtam 1et;)
utolsó vagyok, utolsó elõttinek: :) ez nagyon egyszerre ment :)
Bocsika rosszul értelmezten a kérdést.Igen terhességi magas vérnyomás. Második válaszoló
A kérdező hozzászólása: Jó, semmi gond, csak kicsit kedvesebben is lehetett volna. Amúgy köszönöm, hasznos a link!
Szia! Eléggé a terheséggi toxémia a terhességi cukor betegség.Eléggé veszélyes.Én tapasztalatból tudom, mert a lányomnál volt.A tünetei:tartós magas vérnyomás, stb.. Boldog Baba várást! 6+3 hetes kismama(3 hós kislány anyukája)
Jó jó bocsi csak segíteni akartam! :)

Mi lehet az oka annak hogy egy hét alatt 3 kg-"híztam" a 39. hétben? Lehet hogy vizesedés, de az is lehet hogy a toxémia egyik jele? Mit tegyek hogy elmúljon a dagadás/vizesedés?

Ne eszek egyáltalán sósan, meg van a napi 2l folyadék, de egész nap dagadok, és reggelre is csak egy kicsit lappad. A véd?n?m azt mondta hogy még csak jelez a szervezetem. Ha jól tudom a toxémiának 3 jele van: a vizesedés, a magas vérnyomás és a fehérje a vizeletben. Nekem nincs magas vérnyomásom és nem talált fehérjét sem a vizeletben. "csak" egy hét alatt az a 3 kg. köszönöm a válaszokat: 38+5 hetes kismama

Legjobb válasz: Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.

Iszol málnalevél teát? Ennyi idõsen már bõven szabad, nekem teljesen megszüntette a vizesedést. És talán annak köszönhetõ a gyors vajúdás is. Remélhetõleg nem toxemia, de azért említsd meg az orvosodnak is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Még nem iszom a málnalevél teát, bár én nem hiszek az ilyesmikben. Sok embertõl hallottam hogy az segít a tágulásban is. Lehet hogy kipróbálom.
Szerintem csak vizesedés. Nekem is volt. A kezeim feszültek a legjobban. Nekem a petrezselymet ajánlották, hogy azt egyek sokat. Persze én sem hiszek az ilyesmiben, nem is vettem észre javulást. Szülés után még pár napig ilyen maradsz, csak szép lassan tûnik el. Én azt hittem, hogy szülés után néhány órával a vizesedés is elmúlik, erre kellett neki egy hét. Én amúgy szomjaztam volna 2 liter vízzel, nekem a 4, 6 liter kellett.

Toxémia miatti császár és koraszülés után 2. baba és szülés esélyei milyenek? Újra előfordulhat? Mi a garancia hogy nem? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia a nagynénémnek mindkét terhessége toxémiával végzõdött, az elsõ volt nagyon súlyos, a második már sokkal enyhébb. Tehát szerintem, ha elõfordul, akkor is kisebb mértékû lesz, mint az elsõ. De egyelõre ne agyalj ilyeneken! Boldog babázást!

Szia a nagynénémnek mindkét terhessége toxémiával végzõdött, az elsõ volt nagyon súlyos, a második már sokkal enyhébb. Tehát szerintem, ha elõfordul, akkor is kisebb mértékû lesz, mint az elsõ. De egyelõre ne agyalj ilyeneken! Boldog babázást!
Nálam sajnos a második is így végzõdött:( De szerintem ne aggódj, ritkán hallok ilyet.
A kérdező hozzászólása: Ez csak érdekélõdés 12 hete szültem és olvasgatom itt a kérdéseket olvasom az élményeket az igazi szülésrõl és körülményeirõl és megvallom féltékeny vagyok hogy én nem élhettem át és talán sosem fogom, egyenlõre nem tervezünk másodikat de ha egyszer mégis...
Semmire nincs garancia.De nem jellemzõ, h mindkét terhesség ugyanúgy zajlik, tehát elõfordulhat, de nem valószínû.
Nekem a nõvéremet császározták februárban toxémia miatt.240/160 volt a vérnyomása, és nem ment lejjebb neki semmitõl.34 hetes volt akkor és sajnos mûteni kellett.(második baba, nem akarnak többet)Akkor nagyon megijedtünk, de eddig semmi gond nincs a kislánnyal.Esetleg a mozgása miatt kell majd gyógytorna, de ezt eddig senki nem mondta, csak én pedzegetem neki, mert nekem is koraszülött volt a fiam, és nekünk járnunk kellett.De nem tragédia!!!
Én is toxémiával szültem. Rokon nõgyógyász mondta, hogy általában a következõ terhességnél is elõ szokott jönni! Ezért már a terhesség elején nagyon kell figyelni az étkezésre. Sómentes diéta. De ha más apától esel teherbe, akkor meg nem valószínû, hogy elõjön. Furi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hát az utóbbi nem valószínû hogy elõfordul más apa...kizárva..

A vizesedés mikor alakulhat ki? És mik a tünetek? És tulajdonképpen mi az a terhességi toxémia? És mi lehet a babával ha az alakul ki?

Legjobb válasz: Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.

Azért mindezekhez hozzátenném, hogy egyáltalán nem törvényszerû hogy minden tünet kijön. Az elsõ terhességemnél teljesen felpüffedt még az arcom is de magas vérnyomásom csak a legvégén volt, a másodiknál pedig egyáltalán nem vizesedtem a vérnyomás is rendben volt csak egyszer borzalmasan fájt a gyomrom, bementem a kórházba , akkor lett csak magas vérnyomásom azon a napon és mindkettõ toxémia volt. Nagyon alottomos betegség.
a vizesedes a terhes nok nagy szazalekanal a terhesség végefelé alakul ki (van, akinél nincs egyáltalán). hasznos dolog, barmilyen kényelmetlen, mert állítólag konnyebb lesz tõle a szules. a terhességi odema tunete a láb dagadása, de van, akinek a keze-ujjai, sot, a szules napjan az arca is bedagad. ez elmulik, szules utan sokat fogunk wcre maszkalni, es jobban is fogunk izzadni. a terhességi toxémia terhességi mérgezés magyarul, ami azzal jár, hogy nagyon vizesedsz, napok alatt felszedsz 4-5 kilót, a vizeletedben fehérjét, vagy gennyet találnak, és hogy az egekben van a vérnyomásod. altalaban benntartanak a korhazban, és figyelnek, ha valami valtozas van, annak megfeleloen kozbelepnek, illetve probalnak tunetmentesiteni (beloni a vernyomasod, stb). Ezeknek a tuneteknek egy resze eleg konnyen felismerheto (azert is szaporodnak a vizsgalatok a vege fele, és szerintem ha gond van, még te is észreveszed), közbe tudnak lépni, hogy ne legyen semmi gond a babaval. ne aggodj!

Mik a terhességi toxémia tünetei?

Legjobb válasz: Magas vérnyomás (140/90 felett), fehérje a vizeletben, és vizesedés nagyon. Nekem toxémia miatt indították be a szülést, még jó, hogy kihúztam a 38. hétig.

Magas vérnyomás (140/90 felett), fehérje a vizeletben, és vizesedés nagyon. Nekem toxémia miatt indították be a szülést, még jó, hogy kihúztam a 38. hétig.
magas vérnyomás amit te érzel leginkább. aztán a vizeletben néznek valamit. és a méhlepény elhalása, a baba nem fejlödése. a tesóm így született mert a dokik nem vették észre és vissza fejlödött a pocakba és zöld volt.

Mi az a toxémia? Megelőzhető?

Legjobb válasz: Szia! A toxémia másnéven terhességi mérgezés. Aminek tünetei lehetnek a magas vérnyomás,fehérjevizelés,láb,kar stb...dagadás,vizesedés, rossz közérzet.Általában csak a terhesség vége felé jelentkezik,ami hajlam kérdése,nem megelõzhetõ. Ha súlyos,azonnal be kell fejezni a terhességet,mert eklampsiát okozhat,ami már rángógörccsel,eszméletvesztéssel,rossz esetben életveszélyes állapottal járhat.

Szia! A toxémia másnéven terhességi mérgezés. Aminek tünetei lehetnek a magas vérnyomás, fehérjevizelés, láb, kar stb...dagadás, vizesedés, rossz közérzet.Általában csak a terhesség vége felé jelentkezik, ami hajlam kérdése, nem megelõzhetõ. Ha súlyos, azonnal be kell fejezni a terhességet, mert eklampsiát okozhat, ami már rángógörccsel, eszméletvesztéssel, rossz esetben életveszélyes állapottal járhat.
Azért egyvalamit tudsz tenni, persze nem védhetõ ki 100%, de a sózást ha csak mértékkel csinálod, már tettél valamit.
Nem tudsz tenni semmit:(Nekem tünete sem volt..én egészségesen éltem, nem dohányzom, nem sózom a kaját, pihentem, nem híztam sokat, mégis majdnem belehaltunk.Se érezhetõ tünet, semmi, csak a szerencsén múlt az életünk..szóval ez benne a szörnyû...

Mik a korai terhességi toxémia tünetei?

Legjobb válasz: Magas vérnyomás (meghaladja a 140/90-et), fehérje a vizeletben, vizesedés (ödéma).

Magas vérnyomás (meghaladja a 140/90-et), fehérje a vizeletben, vizesedés (ödéma).
végtagok vizesedése: elõször még csak a lábfej, boka, aztán egészen fel a térdig; ujjak bedagadása a kezeden, gyûrûket már nem tudod levenni. Van, akinek a feje is felfújódik, megdagad. Nekem a vérnyomásom csak a szülés elõtt 2 nappal ment fel, de akkor 160 fölé, pedig amúgy 100-110-nél sosem volt még több. Laborvizsgálat alapján fehérje a vizeletben, de ez csak akkor derül ki, ha rendszeresen ellenõrzik. Én veszélyeztetett terhes voltam, és hetente nézték félidõtõl. Van valamilyen tüneted?
A kérdező hozzászólása: Délutánra bedagad a bokám és a lábfejem és zsibbad is...Jövõhéten mindenképp elmegyek orvoshoz, csak aggódok, mert a vesémmel is voltak gondok régebben és azt olvastam, hogy ez is elõidézheti a toxémiát. De nem akarom a falra festeni az ördögöt.
2-es voltam: menj el orvoshoz, az a biztos! én amúgy nem éreztem semmit, nekem csak a lábam dagadt, az orvos szerint az sem annyira vészesen, bár az utolsó 1-2 napon a már csak egy tépõzáras edzõcipõt és a papucsot tudtam felvenni. de lehet toxémáitól függetlenül is vizesedés, reméljük a legjobbakat!

Mi a következménye a babára nézve, ha pár napon át kezeletlen marad a toxémia?

Fehérje a vizeletben, magas vérnyomás 150/90, és vizes dagadt láb. A fehérje (elvileg) más okból van a viozeletemben, de mivel eddig nem dagadt a lábam és nem volt magasa a vérnyomásom nem aggódtam. De már 3 napja egyre magasabb a vérnyomásom. Az eredeti 110/ érték helyett szép lasan egyre többet mértem, most már tartósan 140/ egész nap, és tegnap már a víz is megjelent, ma már csupa dagadt a bokám. Babám mozog, élénk, semmi gyanúsat nem érzékelek. Dokihoz még nem tudok menni. Ha ez toxémia, és pár napig nincs kezelve de nem is súlyosbodik,akkor lehet valami baj?

Legjobb válasz: igen lehet,mégpedig komoly.ez nem játék.a fiam napokig nem kapott tápanyagot emiatt,sorvadt,kis súllyal született.(pedig én kórházban voltam,napi 3 nst-t néztek,csak áramlást nem néztek csak hetente,és ez volt a baj).hypotón lett,alig akart elkezdeni mozogni,sokáig gyógypedagógus foglalkozott vele.ha te ezt nem akarod,akkor menj dokihoz holnap.ja és ennél komolyabb is lehetett volna,szerencsére õ szellemileg teljesen ép

igen lehet, mégpedig komoly.ez nem játék.a fiam napokig nem kapott tápanyagot emiatt, sorvadt, kis súllyal született.(pedig én kórházban voltam, napi 3 nst-t néztek, csak áramlást nem néztek csak hetente, és ez volt a baj).hypotón lett, alig akart elkezdeni mozogni, sokáig gyógypedagógus foglalkozott vele.ha te ezt nem akarod, akkor menj dokihoz holnap.ja és ennél komolyabb is lehetett volna, szerencsére õ szellemileg teljesen ép
Nagyon kell vigyázni vele, tényleg! Én is toxémiás lettem, felment a vérnyomásom és dagadt a lábam, térdtõl lefelé, fehérje is volt a laboreredmény szerint, szóval ugyanezek a tünetek, mint neked. Az orvosom úgy fogalmazott, "ezt a terhességet azonnal be kell fejeznünk". Programcsászár lett belõle.
ha gondolod a második ilyen kérdés után is várhatsz még jó sokat otthon! lehet baj! menjél orvoshoz!!! legkésõbb holnap!
Szerintem azonnal doki, rögtön császározni fognak! Nõvéremnek is ez volt, majdnem mindketten ott maradtak:(((( 6 héttel hamarabb lett meg a baba, de már kezdett sorvadni:(A nõvérem pedig teljes vércserét kapott és nem hitték volna az orvosok, hogy élve marad! Szóval nem játék! Szerencsére jól vannak!
bármikor megindulhat a szülés ha nem kezelik :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Holnap a védõnõi szolgálattal kezdek, mert nekem csak csuklós mérõm van. Egyébként pedig azt hiszem félreértés történt. Elõször nem értettelek kedves 3. válaszoló, de aztán rájöttem, hogy elõttem is kérdezett valaki a toxémiáról, de az nem én voltam. Beléptem és feltettem a kérdést. Most látom, hogy más is emiatt aggódik. Én már 37 hetes vagyok. Minden jót és még 1x köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!