Találatok a következő kifejezésre: Mik a tartozékai az autónak, (5 db)

Mik a kötelező tartozékai az autónak, amiket a csomagtartóban kell tartani?

Gondolok itt olyanra, mint pótkerék, emel?, stb.

Legjobb válasz: Ahogy kezdted, vagy pótkerék, emelõ. Aztán fényvisszaverõ háromszög (vagy mi a neve), bontatlan elsõsegély doboz, izzókészlet, most már láthatósági mellény is. Illetve ajánlatos a vontatókötél. Asszem ennyi.

Ahogy kezdted, vagy pótkerék, emelõ. Aztán fényvisszaverõ háromszög (vagy mi a neve), bontatlan elsõsegély doboz, izzókészlet, most már láthatósági mellény is. Illetve ajánlatos a vontatókötél. Asszem ennyi.
Csak egy baráti jó tanács: A láthatósági mellénynek semmi értelme a csomagtérben. Ugyanis pont az a lényege, hogy amikor kiszállsz sötétben az autóból, akkor látható legyél... Namármost ha hátra kell menni a csomagtartóhoz, akkor ugye ez a mutatvány bukott :) A láthatósági mellény az utastérben (kesztyûtartó pl.) legyen. Téli idõszakban igencsak jó tud lenni egy takaró is hátul, igaz nem kötelezõ, de sokat segíthet, ha baj van.
nameg a hólánc is kötelezõ egy csomó helyen, nem nálunk hanem kultúráltabb helyeken, errõl elõre érdemes tályékozódni.
Ami kötelezõ: háromszög, izzókészlet, az izzócseréhez szükséges szerszámok, láthatósági mellény, elsõsegélydoboz és hólánc (természetesen csak télen, de ha a határátkelõn kinn van a tábla, akkor az adott országba csak úgy léphetsz be, ha bemutatod). Amit még célszerû tartani: pótkerék, emelõ, kerékkulcs, ék (kerékcserénél, össze-vissza talajon hasznos), szép nagy fadarab az emelõ alá (az is olyankor jön jól, ebbõl legjobb a kamionpadló), vontatókötél, bikakábel, tölcsér (0, 6 literes mûanyag sörösflakon megteszi, benzin- és olajálló), víz. Ennyivel már nem érheti nagy meglepetés az embert.

Az autó forgalmijában bejegyzett saját tömegbe mi tartozik bele? már mint az autó súlya + 68kg (vezetõ) +teli tank? mert úgy hallottam, hogy ezek határozzák meg a saját tömegét.

Ha magát az autót mérik akkor attól a számtól ami a forgalmiban van akkor kevesebbet kapunk?

Legjobb válasz:
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti jármûvek mûszaki megvizsgálásáról 2.§ (8) c) „üres tömeg”: a rendeltetésszerû használatra alkalmas jármû tömege, amely magába foglalja a jármû, annak alkatrészei és önálló mûszaki egységei (ideértve a gyártó által biztosított világító és fényjelzõ berendezéseket is) tökéletes mûködését biztosító mennyiségû folyadékokat (pl. akkumulátorsav, hidraulikafolyadék, motorolaj) is, - az üzemanyag, illetve az üzemanyag-olaj keverék tömege azonban nem számít az „üres tömeg”-be, d) „saját tömeg”: a jármû üres tömege, amelyhez hozzá kell adni az üzemanyag, illetve az üzemanyag-olaj keverék tömegét az üzemanyagtartálynak a gyártó által megadott kapacitása legalább 90%-áig feltöltve, valamint azokat a tartozékokat, amelyeket a gyártó a rendes mûködtetéshez szükséges eszközökön kívül a jármûhöz adott (szerszámkészlet, csomagtartó, szélvédõ, védõeszközök stb.), e) „mûszakilag megengedett össztömeg”: a gyártó által meghatározott tömeg, amelyet a jármû saját tömege és a jármûvön szállított személyek és áru tömege - együttesen - nem haladhat meg, f) „mûszakilag megengedett legnagyobb terhelés”: az a tömeg, amely a mûszakilag megengedett össztömeg és a - 75 kg-mal figyelembe vett - menetkész tömeg különbözete, g) „menetkész tömeg”: a jármû saját tömege, valamint - 75 kg-mal figyelembe véve - a vezetõ tömege,

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti jármûvek mûszaki megvizsgálásáról 2.§ (8) c) „üres tömeg”: a rendeltetésszerû használatra alkalmas jármû tömege, amely magába foglalja a jármû, annak alkatrészei és önálló mûszaki egységei (ideértve a gyártó által biztosított világító és fényjelzõ berendezéseket is) tökéletes mûködését biztosító mennyiségû folyadékokat (pl. akkumulátorsav, hidraulikafolyadék, motorolaj) is, - az üzemanyag, illetve az üzemanyag-olaj keverék tömege azonban nem számít az „üres tömeg”-be, d) „saját tömeg”: a jármû üres tömege, amelyhez hozzá kell adni az üzemanyag, illetve az üzemanyag-olaj keverék tömegét az üzemanyagtartálynak a gyártó által megadott kapacitása legalább 90%-áig feltöltve, valamint azokat a tartozékokat, amelyeket a gyártó a rendes mûködtetéshez szükséges eszközökön kívül a jármûhöz adott (szerszámkészlet, csomagtartó, szélvédõ, védõeszközök stb.), e) „mûszakilag megengedett össztömeg”: a gyártó által meghatározott tömeg, amelyet a jármû saját tömege és a jármûvön szállított személyek és áru tömege - együttesen - nem haladhat meg, f) „mûszakilag megengedett legnagyobb terhelés”: az a tömeg, amely a mûszakilag megengedett össztömeg és a - 75 kg-mal figyelembe vett - menetkész tömeg különbözete, g) „menetkész tömeg”: a jármû saját tömege, valamint - 75 kg-mal figyelembe véve - a vezetõ tömege,


Hasznaltautoponthun van Mercedes 220 és E220, továbbá ugyanaz az autó megtalálható E-320 alatt is. Mi tartozik pontosan ebbe a kategóriába, és mi a különbség a 320 és a 220 között?

Nagyon tetszik a régivágású kereklámpás Mercedes E220, de nem igazodok ki a tipusjelzéseken.

Legjobb válasz: A Mercedes-Benz típusjelzései roppant logikusak: a betûkód jelöli a típust (náluk mondjuk épp osztálynak hívják), a szám pedig a motor lökettérfogatát. 10-zel beszorozva kapod a tényleges lökettérfogat kerekített értékét köbcentiméterben. A szám utáni kód jelölheti a motort (CDI, CGI), illetve a karosszériaváltozatot (T, mint kombi).

A Mercedes-Benz típusjelzései roppant logikusak: a betûkód jelöli a típust (náluk mondjuk épp osztálynak hívják), a szám pedig a motor lökettérfogatát. 10-zel beszorozva kapod a tényleges lökettérfogat kerekített értékét köbcentiméterben. A szám utáni kód jelölheti a motort (CDI, CGI), illetve a karosszériaváltozatot (T, mint kombi).
A kérdező hozzászólása: :D ezt nem is tudtam!!!tehát egy osztályon belül ugyanaz a karosszéria feltûnhet többször csak más motorral!
Pontosabban a kereklámpás (W210 E Class) tipusba szereltek több féle motort. Benzin: 2000ccm-tõl 5500ccm-ig. Dízel: 2000ccm-tõl 3200 ccm-ig.
Apám, egy nepper mennyire át fog téged k*rni a palánkon. :D Már ne is haragudj, de ennyi szakértelemmel inkább vegyél szalonból egy kisebb autót, és felejtsd el a korosodó prémium márkákat...
Ne vegyel ilyen regi autot ilyen kicsi motorral! Mentem mar egy ilyennel es rosszul megy. Ha egy ilyet vennel, akkor E500

Mi is konkrétan a wifi? Ha egy laptophoz például tartozik beépített wifi, akkor azt jelenti, h bárhol tudok vele internetezni? Akár repülőn, autóban és bármelyik épületben, házban?

Legjobb válasz: Inkább úgy próbáld érteni ,hogy ahol (buszon,mekiben,stb )van egy wifis router ami szétszórja a netet ,ott Te a wifis laptopoddal azt be tudod fogni.

Inkább úgy próbáld érteni , hogy ahol (buszon, mekiben, stb )van egy wifis router ami szétszórja a netet , ott Te a wifis laptopoddal azt be tudod fogni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!