Találatok a következő kifejezésre: Mik a tartozékai az (186 db)

Mi a véleményed az ecdysterol családjába tartozó turkesteronról és ecdysteronról?

Legjobb válasz: Hát figyelj... mit akarsz vele elérni? Milyen gyártmány? Számomra fölösleges lenne az biztos.

Hát figyelj... mit akarsz vele elérni? Milyen gyártmány? Számomra fölösleges lenne az biztos.
Igen...Az ecdysteront szépen hypolják szteroid alternatívaként csak közel sem olyan hatásos.Annyi pénzbõl amennyibe 1 ecdysteron kúra kerül növi kúrát csinálok ami biztosan hatásos és kb ugyan annyira veszélyes
Elméletileg az ecdysteron mûködik.Gyakorlatilag ez nem hivatalos mert nem bizonyították be hogy szájon át szedve mekkora mennyiségben hatásos(vagy hogy hatásos e egyáltalán) Amúgy meg túl drága ahhoz hogy olyan mennyiségben szedje az ember ami meg is érné
ja, én is ezért kérdeztem hogy mire kell neki, mert ha van fölösleges pénze, akkor jó, de nem lesz tõle testépítõ...

Mi a különbség az aerob és kardio mozgás között? Futás hova tartozik? Fogyáshoz melyik aerob vagy kardió kell?

Legjobb válasz: Valamit keversz. Aerob és anaerob mozgásfajták vannak. Aerob mozgásnál hosszú ideig csinálsz nem túl megerõltetõ dolgot, pl. lassú futás; anaerobnál nagyon rövid idõre teszed ki magad extrém terhelésnek, pl. súlyemelés. Fogyást nem tudsz elérni csak az egyik fajtával. Az aerob több kalóriát éget, viszont amikor az anaerob miatt izomlázad van (szétszakadt izomszövet), akkor 1-2 napig felgyorsul az anyagcseréd, ergo pihenés közben is több kalóriát égetsz. A sokáig tartó, egyenletes futás aerob, a rövid sprint anaerob.

Valamit keversz. Aerob és anaerob mozgásfajták vannak. Aerob mozgásnál hosszú ideig csinálsz nem túl megerõltetõ dolgot, pl. lassú futás; anaerobnál nagyon rövid idõre teszed ki magad extrém terhelésnek, pl. súlyemelés. Fogyást nem tudsz elérni csak az egyik fajtával. Az aerob több kalóriát éget, viszont amikor az anaerob miatt izomlázad van (szétszakadt izomszövet), akkor 1-2 napig felgyorsul az anyagcseréd, ergo pihenés közben is több kalóriát égetsz. A sokáig tartó, egyenletes futás aerob, a rövid sprint anaerob.

Mi a véleményetek az egyházi általános iskolákról? A fiam szeptembertől megy elsőbe, egy falusi kis iskolába, ami a köv. Tanévtől a Katolikus Egyházhoz tartozik.

Érheti-e hátrányos megkülönböztetés,ha eddig semmilyen vallásos nevelést nem kapott,nem vagyunk megkeresztelve sem.

Legjobb válasz: Nem a legjobb véleményem van róluk. Elvileg nem érheti semmilyen megkülönböztetés,de ez nagymértékben függ az igazgatótól és a plébánostól. Ami biztos: kötelezõ a hittanórán részt venni és vizsgázni is hittanból. Akkor is,ha nincs megkeresztelve. Bizonyos alkalmakkor a misén is kötelezõ részt venni. Mi egy városban lakunk. Itt az évnyitó-évzáró a templomban van egy mise keretében. Talán ami elõny egy állami iskolával szemben,hogy a felszereltségük jobb,mint az államiaknak.

Nem a legjobb véleményem van róluk. Elvileg nem érheti semmilyen megkülönböztetés, de ez nagymértékben függ az igazgatótól és a plébánostól. Ami biztos: kötelezõ a hittanórán részt venni és vizsgázni is hittanból. Akkor is, ha nincs megkeresztelve. Bizonyos alkalmakkor a misén is kötelezõ részt venni. Mi egy városban lakunk. Itt az évnyitó-évzáró a templomban van egy mise keretében. Talán ami elõny egy állami iskolával szemben, hogy a felszereltségük jobb, mint az államiaknak.
Itt GYIK-en volt már nem is egy olyan kérdés, mikor az anyuka azt kérdezte, hogy jogosan tanácsolják e el a gyerekét az egyházi suliból, ha néhányszor hiányzott a misérõl. Ez szerintem mindent elárul. Az egyházi suli csak a mélyen vallásosoknak éri meg, akik amúgy is járnának tempomba, amúgy is olvasnák rendszeresen a Bibliát. De így szerintem nagyon rosszul fog járni. Rossz lesz neki nagyon, hogy egy számára semmitmondó felfogást akarnak rátukmálni. Plusz misére vinni minden héten, az majd nektek sem lesz leányálom, ha eddig sem jártatok.
En pedofilok koze nem adnam a gyerekem. Tavaly szeptemberben jott a fiamek osztalyaba egy uj srac, mert ahova jart egyhazi suliba ott az egyik tanar molesztalta.
Én a helyedben ügyelnék rá, nehogy megfertõzzék az elmebetegségükkel. Biztos hogy van ott 1-2 agymosásra szakosodott ember...
A kérdező hozzászólása: sajnos nálunk nem nagyon van más lehetöség, csak (nekünk)nagyon drága utazással(diák+felnött bérlet+napi több óra ingázás).Az 2013-as évtöl új rendszer lesz, az állam veszi át az iskolánkat?Így biztos, hogy rosszul járunk, és az ingázás sem lesz megoldás a várható összevonások miatt.
A kérdező hozzászólása: a suli csak a köv. tanévtöl csatlakozna az egyházhoz, a tanári kar marad, és valamilyen erkölcstan-etika-hittan kötelezõ lesz mindenhol(választható, csak itt hittan lesz)
igem vagy hittanra jár, vagy etikára/erkölcstanra amennyire le van süllyedve az ország, ránk is fér
Véleményem szerint nem helyes , amikor a kisgyerekekre rá akarják ezt erõltetni még arra sem szabadna , akit ez nem érdekel, maguknak kellene dönteniük, hogy szeretnének -e ilyen jellegû iskolába járni.Én amikor kicsi voltam nekünk is ajánlották, de sosem mentem, de nem lettem rosszabb ember.Ha most lennék kisgyerek és muszáj lenne, inkább nem járnék be. Sajnálom, hogy most ezt hozták be.Bocsánat, hogy ha nem teljesen a kérdésre válaszoltam:) Üdv!

Írország és Anglia. Mi a közös? Vagy ez ugyanaz? Mindkettő az Egyesült királysághoz tartozik?

Csak mert nem értem,hogy pl. Iwiwen miért írják Belfast csak úgy,hogy Egyesült Kirság,és miért nem Írországot írják mellé...?

Legjobb válasz: Szia! Én Írországban élek. Belfast Észak-Írország, de Anglia gyarmat, mert az angolok elfoglalták. Ott minden úgy mûködik, mintha Anglia lenne. Írország nem tartozik az Egyesült Királysághoz.

Szia! Én Írországban élek. Belfast Észak-Írország, de Anglia gyarmat, mert az angolok elfoglalták. Ott minden úgy mûködik, mintha Anglia lenne. Írország nem tartozik az Egyesült Királysághoz.
Még annyit, hogy régen Írországban a városoknak külön uralkodója volt, és a városok egymással háborúztak. Ez alatt az idõ alatt jöttek be az angolok. Az írek saját háborújukkal voltak elfoglalva, és észre sem vették, hogy Észak-Írországot már elfoglalták. Egy magyar ismerõsöm jött ki nem olyan rég, akinek van egy ír zászlós baseball sapkája. Megmondták neki, hogy Észak-Írországban fel ne vegye, mert lelõhetik az angolok. Az írek és angolok utálják egymást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!
Szívesen :)

Mi az a viselkedés, ami a 'könnyen adom magam' kategóriába tartozik, és mi nem tartozik bele?

Randizásnál nem szeretném könnyen adni magam. Viszont nem tudom, ez kinek mit jelent. Mondanátok példákat(ne extrémeket, azt talán meg tudom különböztetni). De hol az átmenet a 'könnyen adom magam' és a 'küzdeni kell értem' között? Fiúk és lányok válaszát is várom.

Legjobb válasz: Heló! Én úgy gondolom, hogy úgy viselkedj, ahogy neked természetes, kényelmes. Legalábbis én így tennék, mert ha belekényszeríteném magam a kettõ közül valamelyik "szerepbe", akkor ott lenne a "mi lett volna a a másikat választom?". Így viszont jön aminek jönnie kell, legalább Te magad lehetsz.

Heló! Én úgy gondolom, hogy úgy viselkedj, ahogy neked természetes, kényelmes. Legalábbis én így tennék, mert ha belekényszeríteném magam a kettõ közül valamelyik "szerepbe", akkor ott lenne a "mi lett volna a a másikat választom?". Így viszont jön aminek jönnie kell, legalább Te magad lehetsz.
az már az elsõ randin kiderül ki adja magát könnyen. arra gondolok hogy már ott megtörténik az elsõ szex - az már könnyen adásnak számít.
Ezt nem lehet univerzálisan megmondani, mindenkinek más fér bele. Nálam pl. a könnyen adja magát mondjuk az, ha lefekszik a sráccal elsõ randi után, ha rámászik direkt, ha felmegy a pasi lakására, ha engedi a taperolást (nyilván nem a kézfogásra vagy egy vállsimításra gondolok). Én pl. egy csókot nem tartok még annyira könnyûvérûnek elsõ randin, de van, aki szt elegáns nõ max. kézfogásig megy el. Tehát embere válogatja.
A kérdező hozzászólása: Valahogy belül azt érzem, elsõ válaszolónknak van igaza. Nem is szeretném megjátszani magam, csak azt sem szeretném, ha azért dobnának késõbb, mert unalmas lettem, és még teperni sem kellett értem. Az elsõ randin szex szerintem evidensen az elsõ kategória.
Ez ízlés kérdése, szerintem is viselkedj természetesen, annyit engedj, amennyit jónak látsz, és akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: és mi az amire azt mondjátok, hogy küzdeni kellett valakiért?
Én a barátommal 4 hónapig "randiztam", bár azt tudni kell, hogy akkor ért véget egy 7 éves kapcsolata, jegyben jártak, stb, szóval neki sem volt könnyû, nekem meg pláne... nem tudtam, mit érez, hogy van, mit akar, mit nem. Barátokként kezdtük, rendesen találkozgattunk, eljártunk ide-oda, kávézni, ebédelni vagy csak sétálni, beszélgetni, ezt akkor egyáltalán nem randinak fogtam fel. Aztán beindultak a dolgok, érintések, simogatás, flört... innen is viszonylag sokára, talán 2 vagy 3 hét múlva jutottunk el a csókig. Szerintem jó volt, így, nem kapkodtuk el, de nem is tûntem frigidnek, tudtam, hogyan kell fenntartani az érdeklõdését (a mosoly, pillantás milyenségén, egyéb apró gesztuson sok múlik például). 1, 5 éve vagyunk együtt, minden a legnagyobb rendben, õ úgy gondolja a mai napig, hogy küzdeni kellett értem, kihívás voltam, és ezt nagyon nagyra értékeli, végig érdekes voltam/vagyok számára. 21l 31f
A kérdező hozzászólása: És akkór Amerika miért egy bizonyos bankal tárgyal az állam adosságról? Nem az INF-el
Én úgy tudom a belföldiek nem vehetnek euró alapú magyar államkötvényt, csak forint alapút. Ez ugye érthetõ, a magyarok Forintban tartsák a pénzüket. Viszont biztosan voltak Magyarországon is trükkös spekulánsok, akik hasznot húztak a forint gyengülésébõl, de az átlagember csak vesztett rajta.
A kérdező hozzászólása: A magyar állam tavaly amikor a magánnyugdíjból törlesztett, és csökkent az állam adóság, az illetékesek 8-hónapig 300ft fellett tartották az eurót így nem 7%volt a kamat hanem 42%.
Pl a nyugdij bizotsitok altal kezelet alapoknak egy meghatarozott resze alamapapirokat tarltamaz. De ha akarod az Magyar allam konkretan neked is tartozhat, http://www.allampapir.hu/ oldalon tajekozodhatsz. Es ha szetnezel lathatod, hogy egy ilyen kis orszag mint mi, mekkora ertekben bocsat ki kotvenyeket. Hatalmas osszegekk kellenenek ahoz, hogy egy szuk csoport felvasarolja az osszeset.
Az IMF pénzét nemzetközio szinten adják össze az államok. Németektõl az oroszokon át az amcsikig, kínaiakig stb. Az EU pénzét nagyrészt a németek, de a többi tagország is adják össze. Szóval gratula hogy kijelentesz dolgokat de attól még nem lesz igaz...
Csak ugye a nagy különbség, hogy az állam biztosan megadja a pénzt, a szomszéd viszont nem biztos.
Az állam 7-8 százalékos kamatra vesz fel hitelt. És igen, ha veszel a bankban kamatozó kincstárjegyet, melyre az állam fizet 7, 5 százalék kamatot egy év után, azzal te jól jársz, az államnak viszont nehéz kitermelni a kamatfelárat. A 32 %-os hitel, az a személyi kölcsön, melyet például a szomszédod vesz fel a bankban, hogy vegyen egy új TV készüléket. Ha ez szerinted sok, adhatsz neki te is kölcsön mondjuk 10%-os kamatra, vagy ha nagyon rendes vagy akár a kamatot is elengedheted.
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint ha beteszem a bankba 8%-os kamatra a pénzem amit a bank kiad 32%-os hitelre, akár a magyar államnak, aki csak megszorítások árán tudja törleszteni a hitelt, akkór én saját magamat szorongatom a betétemmel?
A zsidók
egymásnak. az államadósságok nem úgy néznek ki (jó, olyan is van, de nem jellemzõ), hogy állambácsi bemegy valami bankba és pénzt kér kölcsönbe. állambácsi ehelyett ír egy halom papírfecnit, azzal a szöveggel, hogy tartozom neked, ekkor és ekkor ennyi és ennyi pénzt fogok neked fizetni. aztán ezeket a fecniket berakja a kosárkájába és kimegy a világpiacra, majd "Állampapírt vegyenek!" felkiáltással elkezdi árulni. ezeket a papírokat (jó esetben) sok mindenki megveszi, pl. magánszemélyek, bankok, biztosító társaságok, államok. az, hogy mennyiért kelnek el ezek a papírok adja tulajdonképen az illetõ ország valutájának az árfolyamát. ráadásul az, aki megvette nem biztos, hogy meg is tartja. lehet szinte azonnal el is adja másnak. vagy késõbb adja el. (ezért komplett hülyeség az államadósság elengedésérõl filozofálni.)
A kérdező hozzászólása: Igen a bankok meg Zrt.-k ami azt jelenti, hogy 10-20-fõs csoportok alkotják akik már azt sem tudják mennyi pénzük van.Mielött az írnád, hogy sokkal több a betétes ezt alá írom csak a rész arány nem mindegy, de azért köszönöm a választ.
Annak tartoznak, akinek megtakarítása van. Ez lehet állam, vállalat vagy magánszemély is. Mivel a megtakarítások nagy részét a bankok kezelik, így fõleg ezeknek tartoznak.
A kérdező hozzászólása: Azok a bankok és részvényesei, akik a hitelt az uniós országoknak adják, mindig euroban adják.Ezért szivatnak minket is úgy ahogy szeretnék.

A franciák azok most a latin fajhoz tartoznak vagy a germánhoz, és ők mit mondanak magukról?

A frankok és a gallok is germánok voltak, vagy a római hódítás miatt lett a nyelvük latin

Legjobb válasz: Az emberi fajhoz tartoznak (faj egyetlen egy van). Ettõl függetlenül, magad is jó helyen jársz, amikor a frankokat a germánokhoz sorolod..A gallok kelták voltak, míg a latinul beszélõ rómaiaik rengeteg féle etnikumot képviseltek. És hogy õk ezek után mit tartanak magukról? Szerintem azt, hogy...franciák.

Az emberi fajhoz tartoznak (faj egyetlen egy van). Ettõl függetlenül, magad is jó helyen jársz, amikor a frankokat a germánokhoz sorolod..A gallok kelták voltak, míg a latinul beszélõ rómaiaik rengeteg féle etnikumot képviseltek. És hogy õk ezek után mit tartanak magukról? Szerintem azt, hogy...franciák.
A franciák az emberi fajhoz tartoznak. Származás szempontjából a következõ csoportokból tevõdnek össze: - ligurok, baszkok és olyan õsi népek, amiknek a neve sem maradt fenn - a rómaiak leszármazottai - kelták: gallok és bretonok - germán népek: frankok, normannok, alemannok - és sokan mások: oroszok, lengyelek, portugálok, zsidók, arabok, szenegáliak, cigányok stb.
Nono, a gallok nem voltak germánok! A gall a kelták latin neve volt. A franciák latinizált kelták (innen a nyelv egy része) és germánok (innnen a másik része) leszármazottai. Ebben minden benne van. A köznép és az alsóbb osztályok gallok utódai jórészt, a nemesség, arisztokrácia pedig germánoké. Mióta a németekkel rossz a viszony, azóta inkább a gallokra hivatkoznak õseikként, de ez csak részben igaz, mert még a nevük is (frank = szabad ember) a germánból ered.

Tartozéknak minősül-e a mobiltelefonhoz az érintőceruza ill. kötelező-e a készülékhez adni, mikor megveszem, ha nélküle nem lehet SMS-t írni?

Vettem a Vdfone-nál egy Nokia 500-ast, amivel ki akartam próbálni az SMS küldés funkciót, de a bet?k olyan kicsik, hogy lehetetlen egy SMS megírása érint?ceruza nélkül. Kérhetem-e, hogy kapjak arra hivatkozva, hogy anélkül a készülék nem használható? (Ez az az eset-e mint a suliban a csónak és az evez? vagy gy?r? és tokja iskolapéldák)

Legjobb válasz: Kérhetsz érintõceruzát, de azt ki kell fizetned! Ha nincs benne valami a tartozék csomagban, akkor azt meg kell venni hozzá. Tulajdonképpen a töltõn kívül más nem járna a telefonhoz. Az pedig hogy te nem tudsz vele sms-t írni, az a Vodafone-t nem érdekli.

Kérhetsz érintõceruzát, de azt ki kell fizetned! Ha nincs benne valami a tartozék csomagban, akkor azt meg kell venni hozzá. Tulajdonképpen a töltõn kívül más nem járna a telefonhoz. Az pedig hogy te nem tudsz vele sms-t írni, az a Vodafone-t nem érdekli.
Természetesen tartozék, azt kötelezõ vele adni, még akkor is ha enélkül is lehet smst írni.
Kapacitív képernyõs készülékekhez nem jár ceruza (én még olyat nem láttam, amihez adtak volna), ez a csodás, korszerû kapacitív hátránya. Ha ceruzát akarsz, az kapacitívhez kell hogy legyen, min. 2000 (inkább több) pénz...
Kapacitívhez hiába is adnának: nem mûködik vele. Márpedig a Nokia 500-nak ilyen a kijelzõje. Egyébként pedig nem kötelezõ tartozéka a rezisztíveknek sem a ceruza.
ma 18:03 Tévedsz! Van kapacitív ceruza, én arról beszéltem, kapható, más is rájött a kapacitív eme gyengeségére és van tél, meg kesztyû is.
Itt a tesztelõ elég gyorsan tud írni stylus nélkül: http://www.youtube.com/watch?v=49Qr-krOKZU Semmi szükség ceruzára. Ha neked vastag ujjaid vannak, akkor vegyél nagyobb telefont. Ha olyan terméket veszel, amit személy szerint te nem tudsz használni, akkor az nem az eladó hibája.
elvileg a kapacitív érintõképernyõnek az lenne a dolga, hogy a nagyobb felületen (ujjbeggyel) történõ érintést is pontosan helyhez kösse, a rezisztív pedig a kis felületû érintést (ceruza, köröm) érzi. pl. egy mostani, úgy tapistelefont már nem tudod körömmel mozgatni, mert nem érzi. még úgy is kicsik a betûk, hogy elforgatod a képernyõt? mekkora a kijelzõ? nekem semmi bajom az enyémmel (igaz nem Nokia).
Minden készülékhez az jár, ami benne van az árában, mindig közlik a "csomag" tartalmát..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!