Találatok a következő kifejezésre: Mik a tünetei egy babánál (5 db)

Mik a napszurás tünetei egy babánál?

Legjobb válasz: Görcsös sírás ami akár üvõltésbe is mehet át. Forró fej,láz,hányás.

Görcsös sírás ami akár üvõltésbe is mehet át. Forró fej, láz, hányás.

Mik az éhezés tünetei egy babánál? Ha van 3 óránként pisi akkor is éhezhet? Nem tudom, hogy elég e még neki a tejem.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.

Próbáld meg, hogy anyatejjel hígítod a kajcsiját, hátha úgy jobban elfogadja, aztán esetleg szép fokozatosan elhagyod belõle a tejcit.
Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.
hát azért 9 hónaposnak erõltetni kellene a kaját már, mert nem fedezi az anyatej már a szükségleteit.Kínáld csak bátran gyakran tejpép gyümik stb...késõbb még nehezebb lesz
Nem a foga jön véletlenül? Mert az én kislányom 1 hete múlt 8 hónapos és szintén csak anyatejen él, mert nem hajlandó kinyitni száját a kanál láttán a fogínye miatt. Már 4 foga van. 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ment is minden simán, kanállal, banán, sütõtök, krumpli, cékla stb. Aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó egy falatot sem enni. Mostanában van, hogy kinézi a szánkból a kaját és ha olyat eszünk, akkor adok is neki darabosan, nyitja a száját is. De sokat nem eszik még, csak pár falatot. Inkább kóstolgatja. A banánt eszi még meg, de azt sem kanállal, hanem lecsípek neki egy kis darabot, kicsit összenyomom kézzel és úgy adom a szájába. Ekkor is nyitja a drágám a pici ajkait. Még ebbõl is csak kb. 2-3 cm-nyi banánt eszik meg. Gondolom próbáltad székben ültetve vagy az öledben is etetni. Nekem a banánt pl. séta közben, a babakocsiban majszolta ismét. A pépes kaját egyáltalán nem eszi. Próbáld meg Te is a darabos kaját. Hátha... Adok a kezébe babapiskótát, babakekszet, hogy õ tegye az ennivalót a szájába. Õ érzi, hogy mennyire lehet nyomni az ínyét. A krumplit is cikkejesen fõzõm. (Mondjuk ezzel csak kalapálja a tálcát, a répát meg összenyomja a tenyerében, hogy az ujjai között jön ki. :) ) Mókás nagyon. Kicsit már én is izgulok, de a védõnõ mondta, hogy napjában többször próbálgassam egyszer majd nekiáll enni. Nálunk a cumisüveget is szoktatnom kellett, mert azt sem volt hajlandó a szájába venni, az itatópoharat sem. Végre azt már elértem, hogy iszik vizet, persze nem sokat, de iszik 10-20 ml-t, sokszor próbálgatom 1 nap. Szóval, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Lassan belenyugszom, hogy az esküvõjén a menüben lesz anyatej is. :) ))) Kitartás Nekünk :)
próbáltad csak a levét a gyümiknek, vagy nagyon híg turmixot cumisüvegbõl? ez is megér egy próbát, bár az én kislányom is anyatejes és gondban voltunk amikor egy szuszpenziót cumisüvegbõl kellett volna adni neki, mert nem tudta használni...
A kérdező hozzászólása: Természetesen a cumisüveget sem fogadja el és semmi folyadékot.Öt óránál tovább nem hagytam és nem is szeretném hagyni éhen-szomjan.Szerintem ezt csak az tudja megérteni, aki hasonló helyzetben van.Egyszerûen nem lehet erõltetni.Én már úgy látom, hogy akkor inkább éhen halna, de akkor is a cicit akarná.Hát tényleg elég érdekes, de így van.Lehet, hogy a fogak is közrejátszanak, de hát más babák is esznek, ha jön a foguk.Most csak abban bízok, hogy lesz tejem.
Az utolsó kisregény írója vagyok, Semmi esetre sem erõltetem az ételt, a kanalat a szájába, mert fáj a fogínye!!! Nem akarok neki fájdalmat okozni! Inkább kézzel adom, mint ahogy írtam is.
Hát sógoroméknál végignéztem ezt a szenvedést, ott is a babus 8, 5 hóig lényegében csak tejet fogadott el, hiába próbált az anyja bármi mást adni. Õ drasztikus volt: egyre kevesebb anyatejet adott neki, helyette izesitett vaniliás tápit, tejpépet üvegbõl. A fõzit soha nem ette meg, most 3 éves mult. Nagyon egyoldalúan eszik, talán két-háromféle ételt. Az anyja most azt mondja hogy jobban kellett volna eröltetni a különféle kajákat, de mikor orditott hogy nem kéri, egyszerübb volt cicire tenni. Szerinte azt kellett volna, ha nem eszi meg a pépet vagy mást, várni egy-két órát, addig egy kis viz folyadéknak, aztán ujra próbÁlni, egyszer csak eszik belõle, hiszen éhes. Elég drasztikus, de valahogy rá kell venni, hogy a tejciden kivül mást is egyen, minnél tovább vársz, annál nehezebb lesz neki is, neked is valószinüleg:( kitartás!
sír sír nyugtalan nem alszik, akkor éhes valószínûleg, ha pisil az nem tudom miért lenne jel...ja meg ha hízik, minden ok
A kérdező hozzászólása: Már mindent megpróbáltam amit lehet.Ennél többet nem tudok.Nem tudom, hogy miként gondolod az erõltetést, de ha öklendezik és sír ennél jobban szerintem nem lehet, max.ha megtömöm.
A kérdező hozzászólása: Már hónapok óta próbálom, de nem nagyon akar mást enni csak szopni.
A kérdező hozzászólása: A pisit azért gondoltam, hogy ha van, akkor vesz magához annyi folyadékot(tejet).Sírni nem sír, de nyûgös és 2 óránként eszik ill. zöld a kakija ami napi egyszer van.9 hónapos és csak anyatejet eszik.Pár napja van ez.Eddig ment a súlya, de nincs mérlegem így csak remélni tudom.Félek, hogy nem eleget szopik.
Utolsó vagyok, A mi babáink nem esznek, ha jön a foguk. :) ) Majd esznek, ha akarnak, sztem jól teszed, hogy nem erõlteted. Tejed meg lesz, ha eddig is volt. Babám 7 hós volt mikor óránként evett, de beállt megint a kereslet-kínálat.

Mik lehetnek a tünetei, jelei a hiperaktivitásnak egy 6hónapos babánál?

Legjobb válasz: Semmi. Ilyen kicsi babánál még nem láthatod, ha esetleg hiperaktív lesz. Találtam jó néhány jó cikket.Pl.: http://www.babanet.hu/faq/pszicho/hiper01.php http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladi_temak/gyerekneveles/9..

Semmi. Ilyen kicsi babánál még nem láthatod, ha esetleg hiperaktív lesz. Találtam jó néhány jó cikket.Pl.: http://www.babanet.hu/faq/pszicho/hiper01.php http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladi_temak/gyerekneveles/9..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Átnézem õket!


Mi a verszegenyseg tunete egy 6 hos babanal?

es hogyan kezelheto?volt mar valakinek ilyen problemaja hasonlo koru babajaval?

Legjobb válasz: az enyém 6 hónapos és vérszegény. Vérképbõl kimutatható. Vasat kap és folsavat. Étványtalanság és fáradékonyság lehet a tünete, de az enyém nem volt fáradékony. Visonylag gyakori babáknál.

az enyém 6 hónapos és vérszegény. Vérképbõl kimutatható. Vasat kap és folsavat. Étványtalanság és fáradékonyság lehet a tünete, de az enyém nem volt fáradékony. Visonylag gyakori babáknál.
nálunk születéstõl vérszegény. már 6 hetesen felírta neki a doki a vasat és a folsavat, azóta is adom neki naponta. Egyébként a nagyon fehér bõrszín, sápadtság, a szinte "világó" fülecskék, fáradékonyság, ezek mind a vérszegénység tünetei. Érdemes egy vérképet nézni nála, abból biztosan kiderül.

A tejfehérje allergia tünetei mik lennének egy 13 hós babánál?

Kislányomnak adtunk tejet, forralva is (tejbegrízbe) meg önmagában is. Hasmenése nincs, csak az arcán meg a testén ekcéma, de az eddig is volt, miel?tt tejet kapott. Tejtermékeket kapott, nem sokat ugyan, de pl sajtot igen, meg úgy tudom, több mindenben lehet úgy tejszármazék, amiben nem is felt?n? (pl. párizsi stb.). Lenne hasmenése is és kiütése is? vagy egyszerre csak az egyik? Kiütése az egész testén lenne vagy csak bizonyos helyeken? (pl. pelenka). Kifejezetten a tejfehérje allergia érdekelne, nem a tejcukor. Köszönöm.

Legjobb válasz: Nagyon sokféle tünete lehet, a hasmenéstõl a kiütésig,egyenként,vagy együtt is.Két barátnõm kisgyereke tejfehérje allergiás,az egyiküknek a szeme dagad tõle-hónapokig jártak kivizsgálásokra mire kiderült-,a másikuknak azonnal kiütései lesznek,ha bármilyen formában a közelébe kerül. Szóval ha gyanítod,próbáld pár napi teljesen tejfehérje mentesen etetni,ha mérséklõdik az ekcéma,akkor valószínû az allergia.

Nagyon sokféle tünete lehet, a hasmenéstõl a kiütésig, egyenként, vagy együtt is.Két barátnõm kisgyereke tejfehérje allergiás, az egyiküknek a szeme dagad tõle-hónapokig jártak kivizsgálásokra mire kiderült-, a másikuknak azonnal kiütései lesznek, ha bármilyen formában a közelébe kerül. Szóval ha gyanítod, próbáld pár napi teljesen tejfehérje mentesen etetni, ha mérséklõdik az ekcéma, akkor valószínû az allergia.
Tejfehérjét nem csak a tejtermékekben van , felvágottak, fagyasztott élelmiszerek (pl:iglo spenót)Édességek, pékáruk stb. Látogass el honlapomra ott több infót találsz: http://www.liszterzekenyseg.in


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!