Találatok a következő kifejezésre: Mik a tünetei Mennyi idő alatt (13 db)

A reflux mennyi idő alatt okoz fekélyesedést és utána rákot utána halált és mi ennek a tünetei?

Legjobb válasz: A halál tünetei elég egyértelmûek,tuti,hogy észre fogod venni

A halál tünetei elég egyértelmûek, tuti, hogy észre fogod venni
Most alig várod, hogy valaki mielõbb megdögöljön? Nincs szerencséd, a reflux nem okoz fekélyesedést, amennyiben megfelelõen kezelik. De, ha mégis fekélyesedést okozna, a fekély akkor sem 100%, hogy elrákosodik. És, ha elrákosodik is, manapság a rákos megbetegedések - idõben elkezdett - megfelelõ kezeléssel jól gyógyíthatók. Szóval, ha örökségre vágysz, akkor még jó sokáig kell várnod. Ha te vagy refluxos, akkor pedig ne aggódj, csak tartsd be az orvos utasításait, pontosan szedd a gyógyszereket. Nem leszel sem fekélyes, sem rákos. És ne igyál alkoholt, az kifejezetten rossz a refluxra (és másra is)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease Szó nincs arról, hogy HA betarod a diétát, szeded a gyógyszert, akkor fekélyessé válna vagy rákossá bármi is. HA BETARTOD amit a doki mond, akkor kezdd el szervezni a 100 születésnapodra a bulit (megjegyzem, meghívhatnál rá...)
Apukám fiatal kora óta refluxos volt, 53 Évesen halt meg nyelõcsõ daganatban. Folyamatosan kezelték és diétázott is.
Kedves elõzõ- Te még magadat is ámítod, az utolsó mondatodat véve alapul. Hiszen mára már mindenki elõtt világos hogy nagy átveréseknek vagyunk áldozatai. Meg kell nézni pár statisztikát, hogy azóta mióta bevezették a vérnyomáscsökkentõ gyógyszereket, a koleszterincsökkentõket, megduplázódott a szív-és érrendszeri megbetegedések száma. Pedig ezeket a gyógyszereket ezek ellen a betegségek ellen "fejlesztették"ki. Vajon hogy lehet az, hogy még a mai napig az eladási listák tetején szerepel ez a két fajta gyógyszer, annak ellenére, hogy abszolút hatástalan, sõt rettentõen veszélyes mellékhatásokat, többek közt rengeteg halált is okoztak???!!! Én azt tanácsolnám a kérdezõnek, hogy ne azt kérdezze amit kérdezett, hanem kezdjen el utána nézni a természetes módszereknek, milyen alternatív lehetõségek vannak a probléma megoldására. Mert vannak ilyenek, csak nincsenek elismerve az általános medicina részérõl, ugyanis azok nem a gyógyszeripar gátlástalan profitéhségét támogatnák. Egy ismerõsömnek pl. egy nagy dózisú multivitamin teljesen rendbe tette a refluxát, persze az életmódján is változtatott, de ez elég összetett dolog, képezned kell magad e téren.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Kedves 6. valaszolo, akkor mostmar mindent ertek. A MAgyarorszagon varhato eletkor meg az albanokenal is alacsonyabb. Es ez egggeszen biztos, hogy a gonosz orvosok es gyogyszergyartok miatt van. Akik oly gonoszak, hogy pl a finneknel, svedeknel, vagy az amerikaiaknal kozel 20 evvel magasabb eletkorral buntetik a gyogyszerszedest. Hat, igazad van, ugy kell nekik!!! :D
Elnézést, még egy gondolat. A gyógyszerekkel meghosszabbított, és szenvedésekkel teli életbõl köszönöm nem kérnék. Én inkább vallom azt, hogy õrizzük meg az egészségünket, mert hiszen van rá lehetõség, és éljünk szenvedésektõl mentesen, gyógyszerek nélkül, oltások nélkül, gyógyszerreklámok nélkül, boldogan, mozgékonyan, és ami a legfontosabb, szabadon, ép aggyal!!!
"és ami a legfontosabb, szabadon, ép aggyal!!!" Sajnálatos módon neked ez már most sem megy... :(

Mik a napszúrás tünetei? Mennyi idő alatt lehetséges, hogy napszúrásom lett?

Össz-vissz 20 percet voltam ma kinn, míg hazamentem és vártam egy buszt. Dél volt éppen, amikor elindultam, nem volt árnyék, nagyon t?zött a nap.

Legjobb válasz: sztem igen... igyál sok folyadékot, feküdj, ennyi

sztem igen... igyál sok folyadékot, feküdj, ennyi
az tuti napszúrás! és persze hogy lehet, akár 5 perc alatt is lehet kapni ha erõs a nap:(

Mik a candida tünetei? Mennyi idő alatt lehet belőle kigyógyulni?

Legjobb válasz: Viszketés leginkább, és kiütés. Ha belül van akkor nem tudom egész pontosan.. de inkább az állandó viszketés a hüvelybenetnél vagy a szeméremdombon. De a neten is keresgélhetsz róla, elég sok minden fent van!

Viszketés leginkább, és kiütés. Ha belül van akkor nem tudom egész pontosan.. de inkább az állandó viszketés a hüvelybenetnél vagy a szeméremdombon. De a neten is keresgélhetsz róla, elég sok minden fent van!
Szia. Rengeteg tünete van, elég hoszzú lenne felsorolni, de az biztos, hogy a hüvelyfolyással is összefüggésben van, valamint a gyakori, visszatérõ gyulladás szerû tünetekkel... Keress rá, én is azt javaslom..
tulzott edesseg utani vagy, kiutesek a boron(gombasodas), pattanasok, a nyelven repedesek vannak vagy feher lerakodasok, De reszletesebben le van irva Ferenczy Laszlo honlapjan. Ott megkapod a gyogymodot is ra

Mennyi idő alatt alakul ki a hüvelygomba fertőzés úgy hogy látható tünetei is vannak? Mik ezek a tünetek? és elkaphatom e esetleg wc ülőkéről vagy hasonló közvetítővel?

Legjobb válasz: A látható tünetek, pl. a színes folyás, erõs szaggal. Az érezhetõ, pedig a viszketés, akár kívûl, akár belül. Namármost ezek a tünetek ugyanúgy lehetnek egyéb nõgyógyászati problémák tünetei, mert ezek nagyon általánosak, és sokuk hasonlít is egymáshoz, de mégsem ugyanaz. Tehát nem lehet otthon canestennel kísérletezni, hogy vagy bejön vagy nem. Én úgy gondolom minden nõnek nagyon fontosnak kéne hogy ez legyen és ha baj vagy, vagy bármi tünet elmenni orvoshoz, aki pontos diagnózist állít fel és normális kezelést biztosít. Ha van idõnk szolira, mûkörmösre, konditeremre és sminkelni meg minden ami nõvé tesz, ennek is ilyen fontosnak kell hogy legyen. Hisz ez tesz minket leginkább nõvé. Szóval menj orvoshoz :) 27/N/egészségügyis

A látható tünetek, pl. a színes folyás, erõs szaggal. Az érezhetõ, pedig a viszketés, akár kívûl, akár belül. Namármost ezek a tünetek ugyanúgy lehetnek egyéb nõgyógyászati problémák tünetei, mert ezek nagyon általánosak, és sokuk hasonlít is egymáshoz, de mégsem ugyanaz. Tehát nem lehet otthon canestennel kísérletezni, hogy vagy bejön vagy nem. Én úgy gondolom minden nõnek nagyon fontosnak kéne hogy ez legyen és ha baj vagy, vagy bármi tünet elmenni orvoshoz, aki pontos diagnózist állít fel és normális kezelést biztosít. Ha van idõnk szolira, mûkörmösre, konditeremre és sminkelni meg minden ami nõvé tesz, ennek is ilyen fontosnak kell hogy legyen. Hisz ez tesz minket leginkább nõvé. Szóval menj orvoshoz :) 27/N/egészségügyis

Akinél sárgatest-elégtelenséget állapítottak meg, mik voltak a tünetek, hogy derült ki, mit kapott rá, kezelést követően mennyi idő alatt esett teherbe?

Legjobb válasz: A legjellemzõbb tünete a progeszteron hormon (sárgatest hormonja) alacsony szintjének, hogy a mentsruáció elõtt közvetlenül 5-6 napig barna folyásod, pecsételésed van, és csak aztán indul a tényleges vérzés. Ezt méginkább megerõsíti a vérvizsgálat, a ciklus 3. és 21. napján. Nekem így történt, nagyon alacsony volt a prog. szintem, nem volt peteérésem, és kaptam Clostilbegyt tablettát, elsõ hónapban poz. lett a tesztem, holnap megyek orvoshoz, 6. Héten vagyunk. Ja, és én most Utrogestant szedek, ami progeszteron. ( Barnázgatás miatt)

A legjellemzõbb tünete a progeszteron hormon (sárgatest hormonja) alacsony szintjének, hogy a mentsruáció elõtt közvetlenül 5-6 napig barna folyásod, pecsételésed van, és csak aztán indul a tényleges vérzés. Ezt méginkább megerõsíti a vérvizsgálat, a ciklus 3. és 21. napján. Nekem így történt, nagyon alacsony volt a prog. szintem, nem volt peteérésem, és kaptam Clostilbegyt tablettát, elsõ hónapban poz. lett a tesztem, holnap megyek orvoshoz, 6. Héten vagyunk. Ja, és én most Utrogestant szedek, ami progeszteron. ( Barnázgatás miatt)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, jó egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!

Mik a lisztérzékenység tünetei és mennyi idő alatt jelenik meg első kóstolás után?

Legjobb válasz: A lisztérzékenység NEM FOG jelentkezni kóstolás után, ebben biztos lehetsz. Több hónapnyi, vagy akár több évnyi gluténes étkezés után jelentkezik, HA jelentkezik egyáltalán. Öcsém lisztérzékeny, és 2,5 éves korában derült ki róla, hogy cöliákiás. És a tünetei különbözõek lehetnek: indokolatlan, furcsa színû-állagú hasmenés, haspuffadás, étvágytalanság, hányás, ezek következtében fogyás, súlyvesztés, vagy akár bõrkiütések (tesómnak csak ez volt és haspuffadás).

A kérdező hozzászólása: Úgy értettem nincsenek lisztérzékenyek...
A kérdező hozzászólása: Igen, az elsõ két fog elõtt is volt hasmarsa, vég nélkül nyûgös, ömlik a nyála, stb. Remélem, attól megy a hasa, nem szeretném, ha allergiával kellene szembe néznünk, fõleg így hogy nincs benne semmi jártasságunk.
A lisztérzékenység NEM FOG jelentkezni kóstolás után, ebben biztos lehetsz. Több hónapnyi, vagy akár több évnyi gluténes étkezés után jelentkezik, HA jelentkezik egyáltalán. Öcsém lisztérzékeny, és 2, 5 éves korában derült ki róla, hogy cöliákiás. És a tünetei különbözõek lehetnek: indokolatlan, furcsa színû-állagú hasmenés, haspuffadás, étvágytalanság, hányás, ezek következtében fogyás, súlyvesztés, vagy akár bõrkiütések (tesómnak csak ez volt és haspuffadás).
Ja, és egyébként már lehet kapni ilyen tesztet patikákban, 4000 Ft körül van, és megmutatja, hogy lisztérzékeny a baba, vagy sem. Ha ettõl tartasz, vegyél ilyen tesztet.
A teszt is csak azután mûködik, ha a baba már pár hónapja eszik glutént. Ellenanyag szintet mutat ez is, és kell idõ, amíg ez felhalmozódik a szervezetben annyira, hogy kimutatható legyen.
14:26-os vagyok. Egy alapténnyel nem vagy tisztában: a lisztérzékenység nem allergia. Ez egy genetikai alapokon nyugvó autoimmun betegség. Egyáltalán nem úgy mûködik, mint egy allergia.
Ja, és még egyszer hangsúlyozom, hogy a lisztérzékenység NEM JÖN ELÕ egy kóstolás után, ahhoz több hónapnyi, akár több évnyi gluténterhelés kell, viszont allergia jelentkezhet pl. a tojásra, ami a babapiskótában volt.
A babapiskótában tojás is van, ezt ne felejtsd el!!! Biztos, hogy nem a glutén a hibás, a felelõs a hasmenésért, hiszen a zabtól semmi baja nem lett, és az ugyanúgy tartalmaz glutént. A rizs gluténmentes, és a kukorica is! Az is elképzelhetõ, hogy éppen fogzik, és azért megy a hasa. Nálunk is hirtelen szokott az ilyen jelentkezni, minden fogpár elõtt másfél-két héttel van egy orbitális nagy hasmenése. :(
A kérdező hozzászólása: Tegnap adtam elõször babapiskótát (búzaliszt) és ma egész nap ment a hasa... 7, 5 hós. Más gabonákat már kóstolt rizst, zabot. Egy hét múlva újra megpróbálom.
Az én öcsém lisztérzékeny, és kisfiam ezért veszélyeztetett. Be kellett vezetni nála a glutént 6 hónapos korban (csecsemõ belgyógyásszal konzultáltunk errõl). Annyi, hogy jobban oda kell nála figyelni az esetleges tünetekre. De ezzel a teszttel nekem is beletették a bogarat a fülembe. Max. 2 éves korában fogok venni egyet, hogy megtudjam végre: fennáll a lisztérzékenység esélye vagy sem. De ehhez tényleg több hónapos "glutén-terhelés" szükséges, egy kóstolás után nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Addig már eljutottam, hogy ez öröklõdik, és nyugodtan eheti a glutént 8 hónapos kora elõtt is, ha nem hajlamos rá. Csak arra kell vigyázni, hogy lassan, fokozatosan kell bevezetni. A mi családunkban nincsenek allergiások.
A kérdező hozzászólása: :-P
Ha nagyon durva lenne a hasmenése, vegyél Smecta port (vény nélküli). Ebbõl 2-3x fél tasakkal itass meg vele. Pici vízben feloldod, és kész. Ezt akár folyamatosan egy hétig is adhatod neki (dokinktól tudom, nálunk is ez volt). És etess vele olyanokat, amik hasfogók. Spenót, gesztenye, répa, krumpli, banán.

Egérméreg vagy patkányméreg? Melyik milyen? Hogy néz ki? mennyi idő alatt hat és mik a tünetei?

Sok embert?l hallom,olvasom a mérgezést.Nekem nincs kutyám,de gondoltam rá,hogy veszek egyet.Rét mellett lakunk.Nem szeretném ha valamit felenne.Most költöztünk ki Pestr?l panelból vidékra családiba.Rét van már mögöttünk,mienk az utolso utca és ház.Csendes nagyon.Nyuzom is anyuékat állatért.Sok embert?l hallottam,hogy nem pusztult bele mégse a kutya soktól,hogy csak elaludt,soktól,hogy vért hányt...stb.Na de mit?l mi a tünet?Apunak volt egyszer kutyája és megmégezték.Akkor utánna n?sült és felköltözött Pestre.Most kiköltöztünk vidékre,mert mamámtól örököltünk.Itt sok a szomszédban az állat,még tehén is van.A mérgekt?l tartok mert német juhászt szeretnék és nem szobakutyát!és mekkora mennyiség öl?

Legjobb válasz: Mindegyik vérzékenységet okoz és nagyon lassan pusztul el az áldozat.K vitamin injekciót ad az állatorvos és akkor megmenthetõ többnyire.

Mindegyik vérzékenységet okoz és nagyon lassan pusztul el az áldozat.K vitamin injekciót ad az állatorvos és akkor megmenthetõ többnyire.
A kérdező hozzászólása: most taliztam 2 régi osztálytársammal.Ezer éve nem láttam õket.Meséltem a gyakori kérdések oldalról és arról, hogy épp ma tettem fel ezt a mérgezõs kérdést.Mesélte az egyik, hogy neki a 5 éves spánielje megette a mérget a hétvégi házaknál.Azonnal orvos.Infuzio, tabletta, injekcio.Hányt, fosott.De ez evéstõl kb 10-15percre.Hamar látta a doki.Ez volt reggel és semmi baj nem volt egészen estig.Még bágyadt se volt.Este elment a helyére összegömbölyödött és elpusztult.Semmi vér semmi fájásmutatás.A méreg mégis végzett vele.A másik mesélte, hogy valakijének a kutyája rengeteget megevett.Sehova se vitték, hányt rendesen.Mai napig él és virul.Pedig tacskó létére 2dobozzal megevett a spániel meg egy kockát evett meg.
Tépkedi a szõrét és fészket épít.
A kérdező hozzászólása: És miután megtörtént a párzás, mennyi idõ után kezdi ezt csinálni? (a szõrtépkedést meg ezeket)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Am mi úgy nézzük meg, hogy 3-4 nap búlva visszarakjuk a bakhoz és ha hagyja magát akkor nem az ha meg nem engedi, felpofozza akkor az :) de lehet állterhes is.. Ilyenkor úgy csinál mintha az lenne de nem.

Laktózérzékeny babádnál mik voltak a tünetek? Laktózmentes tápszerrel (étrenddel) mennyi idő alatt lett látható javulás?

Kisfiam 6 hónapos, és még mindig hasfájós. Most fogunk kapni laktózmentes tápszert, hátha az a gond. Most jobban utánaolvastam a témának, és talán van néhány dolog, ami nálunk is jelen volt, a hasfájáson kívül. Pl. amíg anyatejes volt, a széklete inkább hasmenésre emlékeztetett, folyton híg, vízszerű volt, szinte mindig kifolyt. Amikor megkapta első tápszerét, attól kicsit habosabb széklete lett, és fehér darabkák voltak benne. Most már hozzá is táplálom, kevesebb tápszert kap, a hasfájás is némiképp enyhült, inkább az esti órákben van, amikor uzsonnára, vacsorára is tápszert kap. Férjem is valószínűleg laktózérzékeny, bár kivizsgálva soha nem volt, de 2 pohár tej után a hasmenés garantált. Ezért is próbáljuk most ki a laktózmentes tápszert. Nálatok milyen tünetek voltak? (Amire esetleg még figyelhetek). Gasztrora majd csak 1 éves kor körül tudunk menni. Mennyi idő alatt mutatkozik meg, ha tényleg ez a baj, és az új tápszer beválna? Köszönöm a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni, hogy a súlygyarapodása teljesen rendben van, nagyon szépen gyarapszik, nõ, most 8 kg és 74 cm. (3680 gr-mal született és 56 cm-rel) Mindenhol azt olvastam, hogy ilyen esetben a gyarapodás is csökken, v leáll.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy a súlygyarapodása teljesen rendben van, nagyon szépen gyarapszik, nõ, most 8 kg és 74 cm. (3680 gr-mal született és 56 cm-rel) Mindenhol azt olvastam, hogy ilyen esetben a gyarapodás is csökken, v leáll.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy tudtam, hogy csak 1 éves kor körül lehet menni, de ma kaptunk is beutalót. De úgy olvsatam, hogy ilyen idõs korban még nem túl megbízhatóak az eredmények. Majd kiderül :) A Peptit az nem laktózmentes, most írtak fel nekünk laktózmentes tápszert is. Sinemilt kap az én fiam is, de az valóban pép, elvileg 1 max 2 étkezés kiváltására alkalmas.
Sinemiles vagyok. A lányom 2 éves korig volt anyatejes, amellé kapta, kakaónak készítettem el, fehérjepótlásként napi 2 decit. Én tápszernek csináltam meg, illetve olyan állagra, amirõl úgy gondoltam, h tápszeres ezen túl lehet, h pép, nem tudom. Azt hittem, minden gyógytápszer, aminek a neve az, ugyanúgy tápszer...
Nálunk 4 hónaposan derült ki, egész nap fájt a hasa anyatejes volt még ekkor, utána tápszeres lett, attól is így fájt. Nem hízott, ment a hasa, ezért gyanakodott a doktornõ. A Beba laktózmentest kapjuk(régebbi neve AL 110) az elsõ etetés után már nem fájt a hasa!
6-7es vagyok, a Sinemil nem tápszer hanem pép. Lehet tápszerbe keverni, hogy sûrûbb és laktatobb legyen. Lehet használni ételekben, majdnem olyan mint a Sinlac. Mi mind a 2t használtuk, de már csak a Sinemilt a tápszerbe, hogy jól lakjon vagy a müzlit csinálom neki azzal. Lehet használni a Sinemilt tápszerként, de nem ajálják és a dobozon is rajta van. Mi 260 forintért vesszük
Szia, én írtam elsõször a tejfehérjét. Mi Milumil sinemilt kaptunk, azt hiszem, támogatva 305 ft volt egy doboz.
Utolsó vagyok. Miért csak 1 éves kora körül tudtok menni? 2 hónapja voltunk tejterhelésen és akkor volt egy fél éves kislány, akit laktózra teszteltek kifújásos alapon és egy maszkot tettek rá
18 hónapos a fiam, mi tejfehérjére vagyunk allergiásak. Mi mostmár pepti plus 2-t eszünk. Ez jó a laktózra is. Próbáljátok ki a Novalac Allernovát, ha nem válik be ez laktóz és tejfehérje mentes tápi. Amikor mi vettük támogatással 342 forint volt, tàmogatás nélkül 3420 forint. A Novalac még nagyon jó hasfájás ellen is. Valaki írta, hogy a tejfehérje allergiával társul a laktóz, ezt én cáfolom, mert a fiamnak nincs baja a laktózzal. A laktóz diétát sokkal könnyebb betartani, mint a tejfehérjét, több "lemondással" jár
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Van olyan tápszer, amiben egyik sincs? Mert most Peptit kap, az tehéntejallergiásoknak van. De én is gondoltam rá, mi van akkor, ha együtt van a kettõ és most meg kapunk egy laktózmenteset, de nem tejfehérje menteset, és nem lesz javulás. Akkor ráfogják majd, hogy hát akkor nem tejérzékeny, és kapja ugyazt tovább, a hasfájás meg marad.
Mi tejfehérjések vagyunk, de a tünetek hasonlóak voltak. HA 2-3 nap alatt nem múlik el (a laktóz kiürülése annyi), akkor viszont érdemes a terjfehérjét is megpróbálni kiiktatni, babáknál gyakran jár együtt a kettõ :(
A kérdező hozzászólása: Ismét köszönöm! :) És nálatok nem is volt hasfájás?
Valtozas hogy elmult a hasmenes az mar masnap vagy harmadnap, akkor is volt meg napi tobb kaki feher darabos es sargas szinu de legalabb nem folyt mindenfele!. Az hogy kinotte az 2 eves korara!
Valami kek dobozos volt. A nevere mar nem emlekszel de a milupanak volt valamelyikje! Vateran adtam ajandekba vegul 3 dobozzal (rengeteg tapszer van fent szav.idovel) mert fiam egyik naprol a masikra leallt a tapszerrol, es hogy ne kelljen kidobni gondoltam oda ajandekozom az elsonek aki lecsap ra, mert nem olcsoak (akkor meg nem volt az legalabbis) ezek a tapszerek. Oklendezett az allagatol csak a szilard kajat akarta. O sem fogyott egy dekat sem! De nem is gyarapodott 1-2 hetig azt mondtak hogy ez megeshet amugy is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Akkor ha jól értem, a te kisfiad sem fogyott, ugye? Mi sem tudunk már másra gondolni... meglátjuk, mi lesz. Ti milyen tápszer kaptatok végül? Mennyi idõ alatt lett változás?
En is laktoz erzekeny vagyok.. Ha szorulasom van 1 pohar tej es mindent megold! Fiam is tolem orokolte valoszinuleg
Nekunk anyatejrol tapszerre allasnal jott ez ki. Napi 8 hasmenese volt a vegere nem birtak megmondani mi az korhazba akartak kuldeni a Fiam ha 10 dekatol tobbet fogy de ilyen nem volt. Vedono mondta a laktozt es javasolt teljesen hipoallergen tapszert harmadnapra se hasmenes se fajas nem volt! Utana mindent figyelni kellett a hozzataplalasnal a felvagottakat is. Akkor meg olyan sok laktozmentes cucc nem volt igy amihez tejszin kellett azt hulala fozotejszinnel oldottam meg tejfol joghurt tej magic milk marka auchanban kaphato ( a kesobbiekre is kiterve) de allitolag a spar nagyon jol felszerelt laktozmentesekbol. A Fiam 1 eves volt mikor a gasztros idopontunk meg lett (decemberben kaptuk az idopontot marcius 21 re ezt mig elek nem felejtem el es mondtam a nonek hogy de a gyerekemmel addig.mi lesz??? 8szor minimum megy a hasa naponta) addigra mi mar laktozmentes dietan voltunk es teljesen ugy alltunk be... 2 eves korara ugy hogy.mindenbol kiszurtuk a laktozt teljesen elmult neki! Figyelj hogy csak dietasnak megfelelo legyen es.pikk-pakk kinovi!!!
A kérdező hozzászólása: Jah, még azt szerettem volna, lemaradt: a Sinemilt persze el lehet készíteni tápszer helyett folyadékként is, de ezt inkább pépként használják, pl gyümölcshöz, vízzel kikeverve sima pépként. Csak a lényeg, hogy kizárólagos táplálásra nem alkalmas, tehát nem lehet mondjuk csak ezt adni, mellette kell tápszer is.

Kullancs mennyi idő alatt viszi el a kutyust? Mik a tünetek?

Legjobb válasz: Nekem volt egy palota pincsim és nem vettük észre a kullancsot 3 napig nem nagyon evett és nagyon lehangolt volt.Elvittem a dokihoz és õ sem értette mi lehet a baj teljesen véletlenül találtunk rá a kullancsra mert valami nagyon hülye helyen volt.Kapott szurit és a doki azt mondta ha megéri a reggelt rendben lessz.Meg gyógyult, bocs hogy ijen sokat írtam de talán nem bánod mert az ember sokat tanulhat abból ami mással már megtörtént.

Nekem volt egy palota pincsim és nem vettük észre a kullancsot 3 napig nem nagyon evett és nagyon lehangolt volt.Elvittem a dokihoz és õ sem értette mi lehet a baj teljesen véletlenül találtunk rá a kullancsra mert valami nagyon hülye helyen volt.Kapott szurit és a doki azt mondta ha megéri a reggelt rendben lessz.Meg gyógyult, bocs hogy ijen sokat írtam de talán nem bánod mert az ember sokat tanulhat abból ami mással már megtörtént.
A kérdező hozzászólása: örülök neki, ne hülyéskedj!:) Találtam benne egy kullancsot, vakartam a hasát és véletlen belekaptam! Nagyon szerencsétlen lenne, ha most elmenne, úgy érezném az én hibám, szerintem jogosan! A kullancs viszont teljesen lapos volt és össze volt száradva.
Csak a fertõzött kullancs viszi el... megfelelõ kezelés nélkül. Szomszéd kutyus sikeresen felépült a Lyme-kórból!
Ha lapos és döglött kullancsot találtál, gondolom, volt a kutyán valamilyen szer. A döglött nem fertõz. Amúgy a babézia jelei: Levertség, étvágytalanság, láz és elõrehaladottabb állapotban sötétedõ vizelet. A Lyme sajnos nem ilyen egyértelmû. Az lappanghat évekig is akát. Általában ízületi gondok jelzik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!