Találatok a következő kifejezésre: Mik a tünetei Mennyi idő (57 db)

A szalmonellának mik a tünetei? Mennyi idő mulva jelentkeznek a betegség megkapása után?

Ha tojás fújáskor kicsi tojás került a számba/számra mennyire nagy az esélye hogy megkapom?? A tojás amugy nem ilyen génkezelt tojás hanem házi volt saját.Milyen betegséget kaphatok még tőle?

Legjobb válasz: http://www.femina.hu/egeszseg/szalmonella

Fiamnak zöldes színû, iszonyatos hasmenése volt.

A Moksa elixír, azt hallottam az elején kihozza a tüneteket? Mennyi ideig és miket hozhat ki? SOS fontos!

Legjobb válasz: Csak 1-1 napig hozza ki a tüneteket, nem vészes. Ha valami durva betegséged van, úgy is csinálhatod, hogy elkezded napi 2 cseppel és hetente növeled 1 cseppel az adagot.

Csak 1-1 napig hozza ki a tüneteket, nem vészes. Ha valami durva betegséged van, úgy is csinálhatod, hogy elkezded napi 2 cseppel és hetente növeled 1 cseppel az adagot.
Ez egyénenként változó. Férjemnél nem hozott elõ semmi tünetet, nekem a 9. naptól volt egy hasmenésem, valószínûleg a Moksa pucolt ki. Szerintem nem kell aggódni emiatt.
mi utáljuk, azt mondják gyermekkori betegségtõl elkezdve a jelenlegi egészség problémákat hozza ki. A családban mindenkinek elkezdett fájni a feje, abbahagytuk a moksázást.:D

Vetélés után fertőzés? Va itt valaki aki fertőzést kapott, mert nem tisztitották ki rendesen? Vagy azt mondták nincs szükség küretre és mégis kellett. Mik voltak a tünetei? Mennyi idő mulva kapott fertőzést vetélés után?

Legjobb válasz: Miért gondolsz fertõzésre? Nálam úgy volt,hogy missed ab után,2 hónapig iszonyatosan véreztem,kb. hetente vissza mentem a kórházba (sajna nem volt orvosom)azt mondta a doki(aki épp ott volt),hogy ez természetes,amikor utoljára mentem vissza akkor kaptam injekciót,mondván ez nem normális dolog.Aztán kerestem egy magán dokit ott elmeséltem mi történt fel volt háborodva,hogy ilyen felelõtlen orvosok vannak!!Nem fertõzés volt hanem valószínû (ugye utolag nehéz kideríteni)medencefenék gyulladás,amit nekik tudni kellett volna és antibiotikumot adni!Nagyon nehezen jött össze a babánk utána!

Miért gondolsz fertõzésre? Nálam úgy volt, hogy missed ab után, 2 hónapig iszonyatosan véreztem, kb. hetente vissza mentem a kórházba (sajna nem volt orvosom)azt mondta a doki(aki épp ott volt), hogy ez természetes, amikor utoljára mentem vissza akkor kaptam injekciót, mondván ez nem normális dolog.Aztán kerestem egy magán dokit ott elmeséltem mi történt fel volt háborodva, hogy ilyen felelõtlen orvosok vannak!!Nem fertõzés volt hanem valószínû (ugye utolag nehéz kideríteni)medencefenék gyulladás, amit nekik tudni kellett volna és antibiotikumot adni!Nagyon nehezen jött össze a babánk utána!
7 hetesen veteltem es nem volt kaparas mert elindult a verzes es ugy nezett ki az uhn hogy tisztulok...elovigyazatossagbol felirt a doki antibiotikumot es 2 naponta nezett uhn hogy lassa titszta-e mar a mehem...felhivta a figyelmemet arra hogy ha lazosodok vagy budos a ver ami tavozik akkor azonnal irany a surgossegi...szerencsere nem volt gond...6 nap alatt olyan lett a mehem mint azelott
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Kedves elsõ válaszoló:nekem se volt fogadott orvosom decemberbe vetéltem el 8hetes voltam, azt mondta a doki tisztulok, januárba még voltam vissza de akkor már nem csinált ultrahangot, hanem csak át tapogatta a méhemet.mostmeg néha szurkál a méhem meg a petefészkem, fõleg menseskor és félek, hogy mégse tisztultam ki.csak kedden tudok menni dokihoz, mert heti 1x jár ki, sajnos magánrendelsre nem tellik.ez volt a 3ik mensesem de minden redben zajlott, nemvolt darabos, bûzös se.

Gyulladt már be gyökérkezelt fogatok? Mik voltak a tünetek? Mennyi idő után gyógyult és kb mit csinált vele a doki? A gyökérbe tett vmi gyógyszert esetleg többször is?

Legjobb válasz: Most is ez van, lüktet, a doki nem hiszi el, hogy fájhat, mert szerinte õ tök jól megcsinálta... mehetek sztk-ba ahol nagyon valószínû ki fogják húzni.

Most is ez van, lüktet, a doki nem hiszi el, hogy fájhat, mert szerinte õ tök jól megcsinálta... mehetek sztk-ba ahol nagyon valószínû ki fogják húzni.
Nekem is volt már ilyen, a tünete az volt, hogy érintésre, nyomásra nagyon fájt. Ahogyan az elõzõ is írta ilyenkor kiszedik a gyökértömést, nyitva hagyják pár napig, hogy tisztuljon, húzódjon le a gyulladás, majd új gyökértömést és fedõtömést tesznek bele. Kb. ugyanaz a menet, mint az elsõ alkalommal.
Ez az orvos egy hülye lehet, ha azt mondja, hogy nem hiszi el!!! Az SZTK-ban is csinálnak gyökértömést, csak az ügyeleten húznak rögtön, úgyhogy ügyeletre nem menj ezzel, bírd ki a rendes rendelésig vagy menj másik magándokihoz.
A kérdező hozzászólása: szörnyû..de most komolyan felmerül bennem a költõi kkérdés..mi a manót tanulnak ezek a fogrovosin ennyi ideig ha egy egyszerû fogtömést (eddig az összes tömésem alászuvasodott) , és egy gyökértömést nem tudnak megcsinálni
Hm a gyökérkezelés egy rizikós dolog..vagy összejön, vagy sem.De tényleg. Nekem 5 db gyökérkezelt fogam ment gallyra, egyet ki kellett húzni, mert bedurrant.Tegnap ismét gyökérkezeltek egyet, kiderül majd, mi lesz belõle.Sok reményt nem fúzök hozzá:( Amugy érdekes dolog, mert hiába megy az ember hiperszuper fogdokihoz, õ is lazán elcseszheti a fogadat. Úgy látom, itt nem sokan vannak a helyzet magaslatán foggyógyászatilag...tisztelet az oly kevés kivételnek, akik valóban profi munkát végeznek. (egy vidéki nagyváros klinikai szintû fogcentrumába járok...:S )
Nekem újra kezelte, és tett bele gyógyszert. ideiglenesen betömte. Majd röntgent csináltatott =( neki nem volt mûszere) abból látta h begyógyult, és befedte szép fehér töméssel. Most nagyon szép, és nem fáj. Nos elõtte nekem nagyon érzékeny lett.
A kérdező hozzászólása: megfordultam már egy pár fogorvosnál...eddig 6 fogorvosnál jártam, 2 fogamat huzni kellett, , , mert ilyen jól megcsinálták

A reflux mennyi idő alatt okoz fekélyesedést és utána rákot utána halált és mi ennek a tünetei?

Legjobb válasz: A halál tünetei elég egyértelmûek,tuti,hogy észre fogod venni

A halál tünetei elég egyértelmûek, tuti, hogy észre fogod venni
Most alig várod, hogy valaki mielõbb megdögöljön? Nincs szerencséd, a reflux nem okoz fekélyesedést, amennyiben megfelelõen kezelik. De, ha mégis fekélyesedést okozna, a fekély akkor sem 100%, hogy elrákosodik. És, ha elrákosodik is, manapság a rákos megbetegedések - idõben elkezdett - megfelelõ kezeléssel jól gyógyíthatók. Szóval, ha örökségre vágysz, akkor még jó sokáig kell várnod. Ha te vagy refluxos, akkor pedig ne aggódj, csak tartsd be az orvos utasításait, pontosan szedd a gyógyszereket. Nem leszel sem fekélyes, sem rákos. És ne igyál alkoholt, az kifejezetten rossz a refluxra (és másra is)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gastroesophageal_reflux_disease Szó nincs arról, hogy HA betarod a diétát, szeded a gyógyszert, akkor fekélyessé válna vagy rákossá bármi is. HA BETARTOD amit a doki mond, akkor kezdd el szervezni a 100 születésnapodra a bulit (megjegyzem, meghívhatnál rá...)
Apukám fiatal kora óta refluxos volt, 53 Évesen halt meg nyelõcsõ daganatban. Folyamatosan kezelték és diétázott is.
Kedves elõzõ- Te még magadat is ámítod, az utolsó mondatodat véve alapul. Hiszen mára már mindenki elõtt világos hogy nagy átveréseknek vagyunk áldozatai. Meg kell nézni pár statisztikát, hogy azóta mióta bevezették a vérnyomáscsökkentõ gyógyszereket, a koleszterincsökkentõket, megduplázódott a szív-és érrendszeri megbetegedések száma. Pedig ezeket a gyógyszereket ezek ellen a betegségek ellen "fejlesztették"ki. Vajon hogy lehet az, hogy még a mai napig az eladási listák tetején szerepel ez a két fajta gyógyszer, annak ellenére, hogy abszolút hatástalan, sõt rettentõen veszélyes mellékhatásokat, többek közt rengeteg halált is okoztak???!!! Én azt tanácsolnám a kérdezõnek, hogy ne azt kérdezze amit kérdezett, hanem kezdjen el utána nézni a természetes módszereknek, milyen alternatív lehetõségek vannak a probléma megoldására. Mert vannak ilyenek, csak nincsenek elismerve az általános medicina részérõl, ugyanis azok nem a gyógyszeripar gátlástalan profitéhségét támogatnák. Egy ismerõsömnek pl. egy nagy dózisú multivitamin teljesen rendbe tette a refluxát, persze az életmódján is változtatott, de ez elég összetett dolog, képezned kell magad e téren.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Kedves 6. valaszolo, akkor mostmar mindent ertek. A MAgyarorszagon varhato eletkor meg az albanokenal is alacsonyabb. Es ez egggeszen biztos, hogy a gonosz orvosok es gyogyszergyartok miatt van. Akik oly gonoszak, hogy pl a finneknel, svedeknel, vagy az amerikaiaknal kozel 20 evvel magasabb eletkorral buntetik a gyogyszerszedest. Hat, igazad van, ugy kell nekik!!! :D
Elnézést, még egy gondolat. A gyógyszerekkel meghosszabbított, és szenvedésekkel teli életbõl köszönöm nem kérnék. Én inkább vallom azt, hogy õrizzük meg az egészségünket, mert hiszen van rá lehetõség, és éljünk szenvedésektõl mentesen, gyógyszerek nélkül, oltások nélkül, gyógyszerreklámok nélkül, boldogan, mozgékonyan, és ami a legfontosabb, szabadon, ép aggyal!!!
"és ami a legfontosabb, szabadon, ép aggyal!!!" Sajnálatos módon neked ez már most sem megy... :(

Sajnos a héten volt spontán vetélésem. Mikor űrül ki a szervezetemből a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Bár már enyhülnek. A méhemnek mennyi idő kell míg visszaáll a normális méretre?

Legjobb válasz: Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.

Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy várni kell, csak azt akartam kérdezni hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? A méhemnek mennyi idõ kell míg visszaáll a normális méretre? 8 hetes voltam.
mit értesz spontán vetélés alatt mert egy 8 hetes baba mát nem megy el spontán azt már mûteni kell ha valmi gond volt, ilyenkor én úgy tudom hgoy nem üröl ki a méh hanem meg kell hogy nézzék egy rövid alatatásban, hogy mi aa helyzet, amúgy nekem volt spontán vetélésem 5 hetes voltam és egy menstruációval lett vége a várandósságomnak, és csak egy teszt tanúskodott a baba létérõl, de a következõ hónapban már meg maradt a babó õ most már 19 hónapos gyönyörû kislány. szerintem dokihoz menj el mndenképpen mert nekem ez a spontán vetélés nagyon gyanús.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, csinált ultrahangot, vérvizsgálatot, és elvileg teljesen szépen kiûrült a méhem. Lehet hogy fiatalabb volt a terhesség, de ezt már nem tudjuk meg. A doki azt mondta hogy minden "rendben" odabent. Csak nem tudom hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Amik már enyhülnek.
Én is ugyanigy voltam. 1-2 hét alatt kimegy a hcg. Neked a méhszájad után zárt maradt még? Mert nekem igen és azt mondta az orvos hogy ahogy ürül ki a szervezetbõl a hcg ugy nyílik ki a méhzsáj is automatikusan. Neked kinyilt mikor vérrel távozott?

Mik a tünetei a bárányhimlőnek? Mi különbözteti meg az övsömörtől? Mennyi ideig tart a betegség?

Olyanok válaszát kérném akik átestek rajta.

Legjobb válasz: sok kiütés jelenik meg mindenhol, meleg hatására gyorsabban. egy idõ után viszket. és ilyen hólyagok lesznek a kiütésen... néha láz is jellemzõ.

sok kiütés jelenik meg mindenhol, meleg hatására gyorsabban. egy idõ után viszket. és ilyen hólyagok lesznek a kiütésen... néha láz is jellemzõ.
Bárányhimlõnél valószínû, hogy egész testen megjelenik, lázzal, hõemelkedéssel, viszketéssel jár. Az övsömör változó, hol jelentkezik. Nekem a múlt héten jött ki, a szemöldököm kezdett viszketni, majd iszonyatosan szúrt a szemem, hólyagok lettek a fejemen, homlokomon. Két éjszaka voltam lázas. 37/N
Meg a fejfájás is tünete a bárányhimlõnek

Tojás allergiának mik a tünetei és mennyi időn belül jelentkezik?

Legjobb válasz: Kipöttyösödés mindenütt, görcsölés, sírás.

Kipöttyösödés mindenütt, görcsölés, sírás.

Egérméreg vagy patkányméreg? Melyik milyen? Hogy néz ki? mennyi idő alatt hat és mik a tünetei?

Sok embert?l hallom,olvasom a mérgezést.Nekem nincs kutyám,de gondoltam rá,hogy veszek egyet.Rét mellett lakunk.Nem szeretném ha valamit felenne.Most költöztünk ki Pestr?l panelból vidékra családiba.Rét van már mögöttünk,mienk az utolso utca és ház.Csendes nagyon.Nyuzom is anyuékat állatért.Sok embert?l hallottam,hogy nem pusztult bele mégse a kutya soktól,hogy csak elaludt,soktól,hogy vért hányt...stb.Na de mit?l mi a tünet?Apunak volt egyszer kutyája és megmégezték.Akkor utánna n?sült és felköltözött Pestre.Most kiköltöztünk vidékre,mert mamámtól örököltünk.Itt sok a szomszédban az állat,még tehén is van.A mérgekt?l tartok mert német juhászt szeretnék és nem szobakutyát!és mekkora mennyiség öl?

Legjobb válasz: Mindegyik vérzékenységet okoz és nagyon lassan pusztul el az áldozat.K vitamin injekciót ad az állatorvos és akkor megmenthetõ többnyire.

Mindegyik vérzékenységet okoz és nagyon lassan pusztul el az áldozat.K vitamin injekciót ad az állatorvos és akkor megmenthetõ többnyire.
A kérdező hozzászólása: most taliztam 2 régi osztálytársammal.Ezer éve nem láttam õket.Meséltem a gyakori kérdések oldalról és arról, hogy épp ma tettem fel ezt a mérgezõs kérdést.Mesélte az egyik, hogy neki a 5 éves spánielje megette a mérget a hétvégi házaknál.Azonnal orvos.Infuzio, tabletta, injekcio.Hányt, fosott.De ez evéstõl kb 10-15percre.Hamar látta a doki.Ez volt reggel és semmi baj nem volt egészen estig.Még bágyadt se volt.Este elment a helyére összegömbölyödött és elpusztult.Semmi vér semmi fájásmutatás.A méreg mégis végzett vele.A másik mesélte, hogy valakijének a kutyája rengeteget megevett.Sehova se vitték, hányt rendesen.Mai napig él és virul.Pedig tacskó létére 2dobozzal megevett a spániel meg egy kockát evett meg.

Mik a napszúrás tünetei? Mennyi idő alatt lehetséges, hogy napszúrásom lett?

Össz-vissz 20 percet voltam ma kinn, míg hazamentem és vártam egy buszt. Dél volt éppen, amikor elindultam, nem volt árnyék, nagyon t?zött a nap.

Legjobb válasz: sztem igen... igyál sok folyadékot, feküdj, ennyi

sztem igen... igyál sok folyadékot, feküdj, ennyi
az tuti napszúrás! és persze hogy lehet, akár 5 perc alatt is lehet kapni ha erõs a nap:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!