Találatok a következő kifejezésre: Mik a tünetei A sok ivás (2 db)

Mik a cukorbetegség tünetei? A sok ivás mit jelent? Mennyire sok?

Legjobb válasz: A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló,néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.

A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló, néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.
nagyon sokszor kell pisilni, egyfolytában szomjas és éhes vagy, mégis fogysz, fáradékony leszel - ezek már olyan tünetek, amikre fel kell figyelni, érdemes a gyógyszertárban megnézetni (a kijelölt, vércseppes kis matricával jelölt gyógyszertárakban ingyenesen elvégzik a tesztet pár perc alatt)

A kora terhesség (2-3 hetes) egyik tünete a gyakori vizelés. Ez mégis mit jelent? Mármint milyen gyakori (óránként, félóránként)? És társul hozzá a sok ivás?

Legjobb válasz: ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.

ha sokat iszol, sokat pisilsz nekem egyébként egyik terhességemnél sem volt ilyen gondom, sem az elején, sem a végén, amikor már nyomott mindent a baba. Na jó, akkor annyi volt, hogy éjjel egyszer kimentem pisilni.
Annyival gyakoribb, mint Nálad a szokásos, hogy feltûnik. Én nem sokat iszok általában (sajnos), 3-4 pisivel elvoltam 1 nap. Amikor várandós lettem, ez kb. a duplájára változott, még mielõtt direkt elkezdtem volna többet inni.
Nekem mensi elõtt mindíg sûrûbben kell járnom pisilni!!!Ezt a hormonok alapból is okozzák nem jelent feltétlenül terhességet! A valódi jel a pozi teszt addig meg nem szabad a tünetekre adni mert ha bele éled magad sokkal jobban fáj a csalódás! Tapasztalat hidd el!!!
14:15-össel teljes mértékben egyetértek!
Amíg nagyon vártam, hogy teherbe essek, mensi elõtt minden tünet jelentkezett. Köztük a gyakori pisi is, volt hogy fél-egyóránként rohantam a wc-re. Most, hogy végre sikerült teherbeesni a napi 3-4 pisijárat helyett 5-6-szor is megyek. Viszont sokszor rámjön, hogy iszonyat szomjas vagyok, szóval ez is okozhatja. Egyáltalán nem olyan feltûnõ nálam ez a gyakori pisi, inkább azt jelenti, hogy kicsit többször járok, mint egyébként. Ja és ez sem a 2.-3. héten (hiszen a második héten történik maga a megtermékenyítés), hanem a 4-5 héten jött elõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!