Találatok a következő kifejezésre: Mik a szabályai (398 db)

Elítélendő egy szexkapcsolat két felnőtt ember között? És mik a szabályai ha egyáltalán van ebben szabály?

Legjobb válasz: Miért lenne elítélendõ? Amennyiben mindketten egyedülállóak vagytok, nincs ebben semmi kivetni való! Nem hiszem, hogy túl sok szabály lenne a védekezésen, és azon kívül, hogy addig szabad csak csinálni, amíg az egyik félnek nem lesz párja.

Miért lenne elítélendõ? Amennyiben mindketten egyedülállóak vagytok, nincs ebben semmi kivetni való! Nem hiszem, hogy túl sok szabály lenne a védekezésen, és azon kívül, hogy addig szabad csak csinálni, amíg az egyik félnek nem lesz párja.
Nézd meg a Barátság extrákkal címû filmet. Igaz sok benne a kitaláció, mert film, de az alapjai segíthetnek neked.

Első szexnél mik a "szabályok", illetve miket ne csináljak?

Legjobb válasz: Nincsenek szabályok. Azt csinálsz ami jól esik.

Nincsenek szabályok. Azt csinálsz ami jól esik.
Aki a szövegszerkesztésrõl kérdez, az bezzeg odaírja, hogy 15/L.

HOgy kell ultit játszani? Mik a szabályok?

Legjobb válasz: ÚRISTEN!!! NA MIND1 az a szabály hogy belépsz egy szerverre és ott a szabályokat be kell tartani. ha csalsz akkor kirúgnak vagy bannolnak bannolás=örök kizárás a szerverrõl

ÚRISTEN!!! NA MIND1 az a szabály hogy belépsz egy szerverre és ott a szabályokat be kell tartani. ha csalsz akkor kirúgnak vagy bannolnak bannolás=örök kizárás a szerverrõl
A kérdező hozzászólása: az ulti kártyajáték :-)


Alapvetõen mi a szabály a német "-e Dativ"-ra?

Most olvastam a német Wikipédián (<[link], hogy a zu Hause (Haus), im Jahre (Jahr), im Sinne (Sinn) a német Dativ egy maradványa. Más szavaknál is észrevettem ezt? Mikor használjuk?

Legjobb válasz: Ezek régies alakok, van pár ilyen. Auf dem Lande, ins Grüne, zu Hause, im Wege, stb. Igazából nem hiszem, hogy erre van konkrét szabály, ezeket csak így egyesével meg kell tanulni. Nincs sok belõlük. Olyasmi ez, mint a magyarban az -ett határozórag (Pécsett, Gyõrött), ami valamiféle régies maradvány, és csak a szokás miatt maradt így. Majd utánanézek a német összefoglaló nyelvtankönyvemben, hogy van-e erre konkrét szabály, de én ezzel kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy ezek der/das-os fõnevekkel fordulnak elõ, legalábbis die-nél még nem láttam.

Ezek régies alakok, van pár ilyen. Auf dem Lande, ins Grüne, zu Hause, im Wege, stb. Igazából nem hiszem, hogy erre van konkrét szabály, ezeket csak így egyesével meg kell tanulni. Nincs sok belõlük. Olyasmi ez, mint a magyarban az -ett határozórag (Pécsett, Gyõrött), ami valamiféle régies maradvány, és csak a szokás miatt maradt így. Majd utánanézek a német összefoglaló nyelvtankönyvemben, hogy van-e erre konkrét szabály, de én ezzel kapcsolatban azt figyeltem meg, hogy ezek der/das-os fõnevekkel fordulnak elõ, legalábbis die-nél még nem láttam.
A kérdező hozzászólása: Egy másik oldalon épp most láttam, hogy ilyen az óangolban is létezett: [link] Mondjuk engem mindig is idegesített ez a forma, mert egyfolytában kevertem a többes számmal.

Férfiaknak szabad a jobb lapockára tetováltatni? Oda nem a nők szoktak? Vagy mi a szabály erre?

Legjobb válasz: Semmilyen szabály nincs rá, mindenki azt és oda tetováltat, ami neki tetszik, és évtizedekig képes felvállalni. A lapockára tetovált mintától sokkal jobban függ, hogy nõies vagy férfias. Pl egy koponyára senki se fogja rávágni, hogy csajos a lapockádon. Egy kiscica a bicepszeden viszont akkor is nõies, ha amúgy oda meg férfiak tetováltatnak. Én már csak egy szabályt tartok be: még legyen elég üres hely. :D

Semmilyen szabály nincs rá, mindenki azt és oda tetováltat, ami neki tetszik, és évtizedekig képes felvállalni. A lapockára tetovált mintától sokkal jobban függ, hogy nõies vagy férfias. Pl egy koponyára senki se fogja rávágni, hogy csajos a lapockádon. Egy kiscica a bicepszeden viszont akkor is nõies, ha amúgy oda meg férfiak tetováltatnak. Én már csak egy szabályt tartok be: még legyen elég üres hely. :D
A kérdező hozzászólása: vicces :) Köszönöm szépen.. nekem az elsõ lesz és szerintem az utolsó.. :) A terv már megvan: SZöveg: Istennel a hazáért, alatta egy turul madár alatta pedig dátum: 1920.06.04. Még egy problémám van, hogy baráti áron 3000/óra-ért csinálják meg.. alapól feket tetkó 5000/ óra lenne.. lehet jó a mester ha ennyiért dolgozik?
Lehet jó a mester persze, nem ártól függ. Helyenként változhat, pl Pest vagy vidék. De jól tanulmányozd át az elõtte készített munkáit, mert ha szar festékkel csinálja és kifakul akkor azzal már nem sok mindent tudsz csinálni késõbb.

Mi a szabálya a kenyér kölcsönkérésének?

Legjobb válasz: Magára a kenyér kölcsönkérésére nincs szabály. Az azonban bizonyos, hogy a kölcsönkenyér visszajár. Azaz te kölcsönkéred valakitõl a kenyeret, a kenyér pedig fogja magát, és néha visszajár az eredeti gazdájához. Ez ellen nem lehet tenni semmit. Hiába állítanánk fel szabályokat a kölcsönkérésére, úgyis mindig visszafog járni. ;-)

Magára a kenyér kölcsönkérésére nincs szabály. Az azonban bizonyos, hogy a kölcsönkenyér visszajár. Azaz te kölcsönkéred valakitõl a kenyeret, a kenyér pedig fogja magát, és néha visszajár az eredeti gazdájához. Ez ellen nem lehet tenni semmit. Hiába állítanánk fel szabályokat a kölcsönkérésére, úgyis mindig visszafog járni. ;-)
Én úgy tudom, hogy mindig vissza kell adni. Sajnos nem tudom, hogy ez honnan ered, azon túl, hogy az ember visszaadja, ha kölcsönkér, de ez nyilván nem errõl szól.
Én csak a babonák közé tartozó szabályt ismerem: "Lehetõleg soha, semmit ne kérj és ne adj kölcsön! A kölcsönkért tárgyak viszályt, haragot szítanak, szabadulj meg tõlük minél hamarabb. Ha tõled kérnek és nem tudod visszautasítani, akkor inkább örörkbe adj, vagy vegyél el pénzt érte (még ha 5 Ft-ot is)." - De ki hisz ebben?
az utolsó válaszadót kiegészítve azért kenyér, mert a régi a mondás. a régi kenyerek több hétig is elálltak, de olyan kemények voltak, hogy ha azzal fejbe vágnak, te onnan nem keltél fel többé. evés elõtt mindig fel kellett áztatniuk a kenyeret én legalábbis így tudom
A kenyér az élet eleme - azért fontos. Jézus teste is a kenyérben él tovább. A búza, amiböl a kenyér sül, a termékenység jelképe. Az új kenyér ünnepe, az aratás, az egész évi munka sikeressége.

Milyen egy bentlakásos suli? Ott elengednek szórakozni? Mit nem lehet csinálni? Mik a szabályok?

Legjobb válasz: Én koleszos voltam középiskolában... Ott kimenõ volt. Kimenõ füzetünk is volt! Délután x órára vissza kellet érni, és ha esti programunk volt, be kellett írni és nem mindig engedélyezték... Aztán pár óra csönd volt, amikor tanulni kellett, és aki beszélt, rászólt a nevelõ.... Szóval voltak szabályok...

Én koleszos voltam középiskolában... Ott kimenõ volt. Kimenõ füzetünk is volt! Délután x órára vissza kellet érni, és ha esti programunk volt, be kellett írni és nem mindig engedélyezték... Aztán pár óra csönd volt, amikor tanulni kellett, és aki beszélt, rászólt a nevelõ.... Szóval voltak szabályok...
fûnyírótraktort.
A kérdező hozzászólása: Az nem elég!Az nem pihentetés, az kaszáló. Valaki nem tudja a szabályt?

Mik a szabályai a szünetnek, és ki dönti el hogy mi fér bele? Mi sülhet ki a szünetből? Mennyi idő szükséges a tisztázáshoz? Lehet ebből még valami jó?

Én egy 21 éves srác vagyok, a barátnőm pedig 19.15 éves volt amikor összejöttünk, előttem nem volt komoly kapcsolata, csak ismerkedései. Mindkettőnknek együtt volt az első szexuális kapcsolata, ez is kb. egy év járás után. A családi háttere miatt nem mehetett el barátnőzni és szórakozni sem járt el. Amióta együtt voltunk sok mindenen átmentünk, voltak összetűzéseink is, de nem olyan ami többet tartott volna 1-2 napnál. Több mint 4 évet töltöttünk együtt,1 éve eljegyzés is volt, Õ pedig most szünetet kért tőlem. Azt hozta fel oknak, hogy nem tudja milyen a szingli lét, és azt sem hogy mire képes egyedül. Ráadásul anyámnak a nehéz természetét sem bírja. Pluszként még azt is felhozta, hogy szeretné ha külön-külön érnénk el célokat az életben és oldanánk meg a gondjainkat (érettségi, munka, nekem családi és anyagi problémák). Itt azonban még nincs vége a dolognak. Õ azt szeretné ha ez idő alatt, a lehető legkevesebb kapcsolatot tartanánk (eddig minden nap beszélgettünk telefonon, és hetente többször is találkoztunk, amikor volt rá lehetőségünk). Ezenkívül, (bár azt mondta nem az a célja hogy másokkal ismerkedjen, és nincs is senkije) azt kérte tőlem hogy ne várjam el, hogy soha senkivel sem fog, semmi történni (mondjuk akár szex). Folyamatosan azt mondja, hogy szeret, és egyszer szeretne velem lenni, mert én vagyok neki az igazi. De azt nem tudja mennyi időre van szüksége. Azt kérte, hogy éljük életünket,legyenek önálló céljaink és ne a kapcsolat legyen az elsődleges dolog az életünkben, csak egy plusz. Mert a boldog párkapcsolathoz nem elég a szerelem, bizalom.

Legjobb válasz: Szabályai? Ugyan már ha szünetet kell tartani régen rossz, ott már úszott minden...

Szabályai? Ugyan már ha szünetet kell tartani régen rossz, ott már úszott minden...
Szünetbõl nálam jó még soha nem sült ki. 23L
Eléggé lekoptatás gyanús.Ne mond már ha vkit szeretsz akkor szünetet akarsz és nem a kapcsolatod a legfontosobb meg nem együtt probáljátok megoldani egymás problémáját.Persze lehet vannak ien emberek de azok sem élnek külön alig beszélnek és nem veszik figyelembe a párjukat.Ha nem kb mindenki fizeti magáét nem vár el segítséget csak tanácsot stb.Az meg hogy te már nem háborodtál fel azon hogy azt mondta hogyha úgy alakul leisfekszik valakivel azon leistöbbent.Lényegében azt mondta ezzel simmán megcsalna ha úgy adódna. A szünettel nincs gond mert tény hogy a kapcsolatok elhidegülnek de ha ilyet mond a csaj szerintem akkor már nem lehet segíteni.Meg ilyet kér hogy ne is beszéljetek.Én teljesen ezt se hagynám de ez még belefér de én arra is kiváncsi lennék hogy élne õ teljes életet bizalom nélkül :) Nah mind1.Szerintem ennyi mindent nem kéne engedned azért még is csak egy pár vagytok és ha már mással ismerkedne meg napogik nem akar veled beszélni még anyádra hivatkozik az már szerintem rég rossz dolog. Szerintem ebbõl szakítás lesz ez az én véleményem de lehet hogy a bnõd ritka furcsa természet de én ezt akkor se tudom mire vélni.Ha vki szeret 1 rész nem csalna meg másrészt nem hinném hogy így elõre szól ...
A kérdező hozzászólása: Köszy az eddigi válaszokat.
Igazából rosszul hangzik, de ez egy szakítás mintsem szünet. Azért mondta ezeket a dolgokat neked, hogy reménykedj és, hogy ne veszítsen el teljesen és ha bármi balul sülne el vissza tudjon menni hozzád. Õszintén mondom neked semmi jó nem sülhet ki egy ilyen általa felvázolt szünetbõl.... Mert ez csak számára szakítás kikapcsolódás és egy lánc feléd amibe a szerelmedre és jóhiszemûségedre alapoz. Egyik barátom hasonlóképpen járt amikor a barátnõje nem merte a szemébe mondani, hogy vége hanem mindig azzal hitegette, hogy a jövõben még lehet köztük valami de neki most térre és idõre van szüksége. Miközbe együtt volt nem 1 pasival ott volt neki a haverom is mert hitt abban, hogy egyszer még tényleg összejöhetnek. Úgyhogy bármennyire is szarul hangzik a helyedben a felejtésen gondolkodnék... Neked mindenképpen jobb lenne, a csaj meg már ne érdekeljen mert Te se érdekled õt. Ha szeretne és veled akarna lenni nem tenne ilyet és inkább most zárd le magadba amíg tudod mintsem késõbb amikor sokkal rosszabb lesz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szeretném ha minél több vélemény születne, amit elõre is nagyon köszönök mindenkinek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!