Találatok a következő kifejezésre: Mik a módjai PHP-ban (1 db)

Mik a szövegkiíratás módjai PHP-ban?

Legjobb válasz: Két alapvetõ módja van: print echo Mindkettõ után idézõjelben jön a kiírandó szöveg. Mivel az idézõjelet már "elhasználtuk" a kiíratáshoz, ha azt akarunk oldalunkon megjeleníteni, akkor a következõ módon kell megtenni: print "Ez egy \"idézõjeles\" szöveg"; Tehát a kiírandó idézõjelek a \-jel eléjük írásával jelennek meg, különben problémák akadhatnak az oldallal. Másik módszer ezek kiküszöbölésre ha a HTML speciális karaktereinek kódját használjuk.

Két alapvetõ módja van: print echo Mindkettõ után idézõjelben jön a kiírandó szöveg. Mivel az idézõjelet már "elhasználtuk" a kiíratáshoz, ha azt akarunk oldalunkon megjeleníteni, akkor a következõ módon kell megtenni: print "Ez egy \"idézõjeles\" szöveg"; Tehát a kiírandó idézõjelek a \-jel eléjük írásával jelennek meg, különben problémák akadhatnak az oldallal. Másik módszer ezek kiküszöbölésre ha a HTML speciális karaktereinek kódját használjuk.
harmadik modja hogy ' egyszeres macskakörmmöt rakunk idézõjelek helyett és nem kell visszaperjel sem :) Persze ezt nem tanítják könyvekben, és nem fognak ílyen oldalakat feltörni mundjuk mysql injekcióval :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1989-es könyvből érdemes c++ nyelvet tanulni?

Vagy már változott annyit a nyelv, hogy nem érdemes? Mert van egy '89-es kiadású c++ primer című könyvem. Tudom még érdemben használni vagy újta kell vegyek?

4

Mi a hiba ezzel a programmal?

#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;

int main()
{


double x1, x2;
int a, b, c;

cout << "Enter the value of a!" << endl;
cin >> a;

cout << "Enter the value of b!" << endl;
cin >> b;

cout << "Enter the value of c!" << endl;
cin >> c;

x1 = (-b + sqrt(b * b - 4 * a * c)) / (2 *a) ;

x2 = (-b - sqrt( pow(b,2)-4*a*c))/(2*a) ;

cout << "Your roots are: " << endl << x1 << endl << x2 << endl << endl;

return 0;
}

Adott ez az egyszerű program ami a másodfokú egyenlet megoldására volna hivatott, miután megkapta az a,b,c értéket, de sokkal nagyobb hasznát vehetném valami random szám generátorként.

A szintaxisával szerintem nincs gond, mert képes megérteni a programot és működik is, de csak néhány esetben.

Kis és kerek számokkal nekem nem működik és az x1, x2 értékre -1.#IND -t ad én pedig értetlenkedek. Viszont ha random nagy számokat (pl.: 463376), használok, vagy valamelyik szám negatív, akkor működik. Rossz változó típust használok, vagy mi a probléma?

5

Legjobb c++-os könyv magyar nyelven?

1

PHP-ban preg_match () függvénnyel, hogy tudom leellenőrizni a megadott példát?

Hello kicsit elakadtam a reguláris kifejezésekben ezért gondoltam írok ide. A helyzet a következő: adott kettő get kérés és mind a kettőt le szeretném ellenőrizni egyszerre, hogy csak az ABC kis és nagy betűit illetve 0-9 tartalmaz-e számokat?

$valami = "$_GET['a']. "." .$_GET_['b'];

Ennek a tartalma valami hasonló lesz:

abetu.cbetu562

Tehát úgy szeretném ha lehet, hogy egyszerre ellenőrzöm le, de ellenőrzésben pont nélkül, majd ha helyes, utána mehet a többi művelet.

2

Batch-ban vagy VBS-ben vagy valamiben meg lehet csinálni hogy automatán kiadja a DVD meghajtót?

2

Hogyan lehet a Samsung NC215-A04 netbook betuit visszaalitani az eredeti szelessegre, hogy egy sor raferjen a monitorra (most torzit vizszintesen)? A kepfelbontasra nem lehet rakattintani, mert szurke.

A monitor 1024x600 pixeles.

0

Hogyan tudnék egy általam írt programba rakni egy háttérzenét, ami közvetlen indítás után indul? (Delphi)

Delphiben írok egy programot, és szeretnék belerakni egy háttérzenét (tehát nem egy music player!). Például olyan programoknál lehet így találkozni mint egyes keygeneknél. Elindítod, megy a chiptunes zene. Lehetőleg nem egy .exe mellett elhelyezkedő .wav fájlal akarom megoldani.

2

Fájl amit ha eladunk az interneten tudunk messziről kezelni, szerkeszteni?

PayPalon keresztül fogok eladni termékeket (szrkiptelt szervereket) ami tartalmaz pár fájlt. Mivel elég sokan csinálják azt, hogyha megveszik a virtuális terméket, könnyen vissza tudják szerezni a pénzüket, ha PayPal-on kitöltenek egy kamu "kérvényt" miszerint "aki vette a terméket nem volt jogosult a kártya használatára". Már velem is megesett, és veszítettem elég sok pénzt.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehet-e, és ha lehet, hogyan lehet olyan fájlt csinálni, ami mondjuk kapcsolódik egy database-hez, és én azt ha eladom akkor kedvemre tudom szerkeszteni a fájlokat. Pl: ha valaki visszaköveteli a pénzt, pedig megkapta a terméket, egyszerűen csak szerkesztem vagy kitörlöm a fájlokat, ezzel használhatatlanná tenné a terméket.

A fájlokat a vevőnek .PBO formátumba kell feltöltenie a saját szerverére, de ha módosítani szeretné, egyszerűen ki kell csomagolni/becsomagolnia. A másik fájl, egy egyszerű .txt fájl.

Ez lehetséges, vagy tudtok erre valami jobb megoldást?

1

C++ vagy C#? Melyik a jobb?

Eddig Pascalt tanultam, és most valamelyiket szeretném a kettő közül.
Mi a különbség a kettő között? Melyik az egyszerűbb? Melyiket használják inkább?
Ezek vannak hozzá:
C#: C++: (vvv helyett www)(** helyett hu)

Ezekből meglehet jól tanulni? Melyik a jobb?

köszi.

3

Amikor látok egy konkrét kész javascript feladatot akkor tudom értelmezni hogy mi, mit csinál, de amikor magamtól kellene összerakni egy komplett kódot akkor nem megy. Mit ajánlotok, mi segíthet?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!