Találatok a következő kifejezésre: Mik a módjai PHP-ban (1 db)

Mik a szövegkiíratás módjai PHP-ban?

Legjobb válasz: Két alapvetõ módja van: print echo Mindkettõ után idézõjelben jön a kiírandó szöveg. Mivel az idézõjelet már "elhasználtuk" a kiíratáshoz, ha azt akarunk oldalunkon megjeleníteni, akkor a következõ módon kell megtenni: print "Ez egy \"idézõjeles\" szöveg"; Tehát a kiírandó idézõjelek a \-jel eléjük írásával jelennek meg, különben problémák akadhatnak az oldallal. Másik módszer ezek kiküszöbölésre ha a HTML speciális karaktereinek kódját használjuk.

Két alapvetõ módja van: print echo Mindkettõ után idézõjelben jön a kiírandó szöveg. Mivel az idézõjelet már "elhasználtuk" a kiíratáshoz, ha azt akarunk oldalunkon megjeleníteni, akkor a következõ módon kell megtenni: print "Ez egy \"idézõjeles\" szöveg"; Tehát a kiírandó idézõjelek a \-jel eléjük írásával jelennek meg, különben problémák akadhatnak az oldallal. Másik módszer ezek kiküszöbölésre ha a HTML speciális karaktereinek kódját használjuk.
harmadik modja hogy ' egyszeres macskakörmmöt rakunk idézõjelek helyett és nem kell visszaperjel sem :) Persze ezt nem tanítják könyvekben, és nem fognak ílyen oldalakat feltörni mundjuk mysql injekcióval :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol kezdhetnék el megtanulni programozni?

14 éves vagyok, és nagyon szeretnék megtanulni programozni C-ben, meg java-ban. Az iskolában majd csak két év múlva kezdik el tanítani, és nincs kedvem kivárni. Nincsenek ilyen internetes tanfolyamok/tutorialok? Ha lehet magyarul, de angolul is jó. Esetleg könyvek, amik a programozásról szólnak, és meg lehet őket rendelni?

Ui: Ha tudtok egyszerűbb nyelvet, amivel jobb ötlet lenne kezdeni, és felkészítene a C-re, akkor írjátok meg légyszíves.

8

Miket tudnak ezek?

Nemsokára felvételizek majd az egyik suliba ugye és informatika szakra szeretnék menni. Nagyon szeretnék játéktervező lenni vagy programtervező. De leginkább játékokat szeretnék tervezni. Úgy tudom jól keresnek külföldön a játéktervezők. Mivel ott az Ubisoft rettentő jó játékokat tudnak készíteni és gondolom nem kis pénzért. Szóval milyen szakokat kell elvégeznem, hogy én is játéktervező legyek?

2

Programozás. Megvalósíthatóak az elképzeléseim?

Most kezdtem el tanulni a programozás, és nagyon érdekel. Sőt, már elképzeléseim is vannak komoly programokról, amiket persze még nem tudok megvalósítani, mivel még csak most ismerkedek ennek az egésznek a világával. Az egyik elképzelésem az, hogy az általam írt program a háttérben folyamatosan fut, és bizonyos billentyűkombinációkra reagál. Ez egy nagy álmom, hogy ilyen programot írjak, mivel ezzel teljesen egyedivé, illetve sajátossá tudom tenni a gépemet. Lehet ilyen programot írni? Ha igen, mennyi idő szorgalmas tanulás után juthatok el ilyen szintre? A válaszokat előre is köszönöm.

3

Az a kérésem lenne a fiamnak van egy maxell tabletja leszeretném formázni hogyan kell? de ugy irjátok hogy nem igen értek hozzá

1

Meg szeretnék tanulni programozni, de nagyon kezdő vagyok. Ötletek hogy hogyan kezdhetem el?

Annyit értek hozzá hogy egy HTML dokumentumot <html> kezdjük, és </html> el zárjuk.
A lényeg, meg szeretnék tanulni programozni, de légyszíves ne azt mondjátok hogy tanuljam meg a C++-t mert az nekem így elsőre fullra kínai. Ha lehetne valami kezdő videókat küldhetnétek amibe bemutatják hogy mi mire jó és hogyan kell használni.

17

Milyen programozási nyelvet kell tudni, ahhoz, hogy tudjak androidra alkalmazásokat készíteni?

Ajánlanátok könyveket, esetleg internetes oldalakat, ahol megtanulhatok androidra programozni?Előre is köszönöm!

5

Hogy tudok olyat készíteni, hogy bekérek egy kódot és ezután a helyes kód megadása után (Adatbázisban szerepelnének a kódok) kilistáz egy adott mappát linux szerveren?

3

Nyelvtanuláshoz kellene egy progi, amibe tudok szavakat amiket vettem párosával betölteni (akár adatbázisba), folyamatosan hozzáadni/kiegészíteni, és a lényege, hogy random kidob szavakat és be kell írjam a párját?

Ezt hogyan lehet megoldani? (C++ vagy pascal-ra gondolok).
Ha netán neten van ilyesmi akár program, akár weboldal (bár ezt kétlem) az is érdekel.

1

Mi a gond a programal?

Az alábbi Pascal programot találtam, ami a sin(x) függvényt rajzolja ki a képernyőre:

program Pelda28;
uses graph, wincrt;
var gd,gm: integer;
i:integer;

function IntToStr(szam:integer):string;
var szoveg:string;
begin
str(szam,szoveg);
IntToStr:=szoveg;
end;

begin
{grafika inicializalasa}
gd := d4bit;
gm := m640x480;
initgraph(gd,gm,'');
{ha hiba tortent, akkor a program leallitasa}
if graphresult<>grok then
begin
writeln('Hiba a grafika inicializalasanal.');
halt;
end;
{tengelyek kirajzolasa}
setcolor(blue);
line(100,50,100,350);
line(100,200,500,200);
settextjustify(centertext,toptext);
for i:=1 to 4 do
begin
line(90*i+100,198,90*i+100,202);
outtextxy(90*i+100,205,IntToStr(i*90));
end;
settextjustify(righttext,centertext);
for i:=-1 to 1 do
begin
line(98,90*i+200,102,90*i+200);
outtextxy(95,90*i+200,IntToStr(-i))
end;
{sin(x) kirajzolasa}
setcolor(yellow);
moveto(100,200);
for i:=0 to 360 do
lineto(i+100,trunc(sin(i*PI/180)*90+200));
{grafikus mod bezarasa}
readkey;
closegraph;
end.

Mikor futtatni akarom, az alábbi hibaüzenetet írja ki:

Fatal: Can't find unit graph used by pelda28

Free Pascalt használok. az lehet a gond, hogy maga a kompilláló a C meghajtón van, a program pedig a D-n? Máshol nem volt ilyen gond, crt unitot gond nélkül felismeri, pedig minden programot ugyanaban a mappában tárolok(és azon belül almappákban) A választ előre is köszönöm szépen.

2

Ajánlanátok valami könyvet vagy írást, amia visual basicről szól és viszonylag egyszerű, ?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!