Találatok a következő kifejezésre: Mik a jelei (2919 db)

A méhen kívüli terhességnek mik a jelei? és hanyadik héttől jelentkeznek?

Legjobb válasz: "Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."

"Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
hát azt nemtudom, de keresztanyámnak volt, õ azt hitte hogy vakbélgyulladása van, fájt az oldala :)
Állítólag erõs görcsökkel jár. Ezért érdemes már akkor elmenni ultrahangra, mikor kiderül, hogy terhes valaki. Nem szabad várni a 7-8. hétig, mert nagy baj lehet belõle.
A méhen kívüli terhesség klasszikus tünet "triásza": 1. Alhasi fájdalom 2. Hüvelyi vérzés 3. A petefészek tájon tapintható "dudor" (rezisztencia) 8. hét elõtt nem szokott megmutatkozni, mert ilyenkor a baba még túl kicsi ahhoz, hogy a petevezetéket megrepessze. Amikor ez bekövetkezik, hasûri vérzés lép fel, egyre szaporább pulzussal, egyre alacsonyabb vérnyomással, majd eszméletvesztéssel. Jellemzõ tünet, ha felül a beteg, elveszíti az eszméletét. A terhességi vizeletpróba természetesen pozitív (nagyon fontos diagnosztikus jel!), a méh mögötti üreg (Douglas-ûr) punkciójával apró alvadékokkal tarkított, vagy élénk artériás vért nyerünk. A hüvelyi ultrahang biztos módszer, de ezzel az idõt kár vesztegetnünk. A perifériás keringési elégtelenség (shock) és a fájdalom ún. akut hasi katasztrófára utal, így a hasat mindenképp meg kell nyitni. Ha korábban végzett hüvelyi UH-val élõ méhen kívüli magzatot fedezünk fel, az laparoszkópia segítségével a magzatba adott methotrexat injekcióval is megoldható, a magzat elpusztul, majd felszívódik. Ezért is fontos az elsõ UH vizsgálatot a terhesség felismerésekor elvégezni. Az méhen kívüli terhességnek a klasszikus "kürtterhességen" kívül egyéb formái is vannak (isztmikus terhesség. intramurális terhesség, petefészek-terhesség, hasi terhesség, méhnyk-terhesség - ezek klinikai képe nagyon változatos, ami közös bennünk az általában a hasûri és hüvelyi vérzés. A hasi terhesség azonban ki is viselhetõ.

Mi a jele annak ha egy fiu szerelms egy lanyba?

15/L

Legjobb válasz: * Mi a jele annak, ha egy fiú szerelmes egy lányba? Gyakran néz, ha ezt észreveszed, elkapja a tekintetét, állanfóan a közeledben van, ha a szemébe nézel, kitágulnak a pupillái.Ha egy társaságban álltok (körben), figyeld meg, kinek a lábfeje fordul feléd!Ez az érdeklõdést mutatja.Ha mond valamit, a felsõtestével "bizalmasan" kissé elõredõl. VIGYÁZZ! Csak akkor mehetsz biztosra, ha legalább 3-4 jel stimmel! Mivel ilyenkor képes lehetsz beképzelni a jeleket, kérd meg egy barátnõd segítségét, hogy õ is így gondolja-e. Ha egyértelmûen tetszel neki, de nem mer lépni, mosolyogj rá és próbálj vele beszélgetni, feltéve ha Te is akarsz valamit tõle...

* Mi a jele annak, ha egy fiú szerelmes egy lányba? Gyakran néz, ha ezt észreveszed, elkapja a tekintetét, állanfóan a közeledben van, ha a szemébe nézel, kitágulnak a pupillái.Ha egy társaságban álltok (körben), figyeld meg, kinek a lábfeje fordul feléd!Ez az érdeklõdést mutatja.Ha mond valamit, a felsõtestével "bizalmasan" kissé elõredõl. VIGYÁZZ! Csak akkor mehetsz biztosra, ha legalább 3-4 jel stimmel! Mivel ilyenkor képes lehetsz beképzelni a jeleket, kérd meg egy barátnõd segítségét, hogy õ is így gondolja-e. Ha egyértelmûen tetszel neki, de nem mer lépni, mosolyogj rá és próbálj vele beszélgetni, feltéve ha Te is akarsz valamit tõle...
Amit az elsõ mondott, az csak a tetszés jele.
Mert ha egy full ismeretlen szemez veled, vagy kapkodja a tekintetét, az még nem azt jelenti, hogy szeret, hanem annyi, hogy max tetszel neki. De ha én valakit megnézek, és észreveszem, hogy felém néz, automatikusan kapom el a tekintetem, elég ha csak azért nézem mert pl: tetszik a fültágítója, vagy akármilye. Szerintem ha szeret, azt érzed, mindenbõl, a gesztusaiból, amit mondd, amit csinál, ahogy kezel téged, megkülönböztet másoktól, és Te vagy Neki a legfontosabb.

A kérdésem a 10. es fizika anyaghoz kapcsolódik, ezen belül a halmazállapotváltozásokhoz. A "Q" minek a jele?

Legjobb válasz: Fizika [szerkesztés] q: a mennyiség jele q: a mázsa jele Q: az ionizáló sugárzás relatív biológiai hatékonyságának jele sugárdózis vizsgálatakor Q: az elektromos töltés jele

Fizika [szerkesztés] q: a mennyiség jele q: a mázsa jele Q: az ionizáló sugárzás relatív biológiai hatékonyságának jele sugárdózis vizsgálatakor Q: az elektromos töltés jele
Hõmennyiség
elektromos töltés
A hõmennyiséget jelöli.
#1-hez: A wikipédiáról vettem amit ott írtam. Úgy értem mindegyiket jelöli, amit ott felsoroltam.

Mik a jelek?

Milyen jelekbõl lehet észrevenni hogy a párod megcsal?

Legjobb válasz: Nem férne ki. Inkább azt írd le, milyen jeleket vélsz felfedezni, és akkor azt meg tudjuk mondani, hogy annak a jele e :)

Nem férne ki. Inkább azt írd le, milyen jeleket vélsz felfedezni, és akkor azt meg tudjuk mondani, hogy annak a jele e :)
amikor hazaér vagy találkoztok csókolgat ölelget sokkal többet mint azelõtt mondjuk

Mik a jelei annak ha valaki hazudik?

Legjobb válasz: A testbeszédében lehetnek jelek, pl. a szájához teszi a kezét, vakargatja a fejét, hirtelen másfelé néz. De nincs biztos jele. A politikusoknak például tudniuk kell külsõ jel nélkül hazudni.

A testbeszédében lehetnek jelek, pl. a szájához teszi a kezét, vakargatja a fejét, hirtelen másfelé néz. De nincs biztos jele. A politikusoknak például tudniuk kell külsõ jel nélkül hazudni.
Ha nagyon profi az illetõ, nehéz rájönni. Vannak közismert dolgok: szemkontaktus kerülése (ez azonban mástól is lehet, pl. gátlásosság) - orrvakarás - száj eltakarása, megérintése - nyak körüli babrálás (szorongató érzés) nagyon sokszor meg lehet érezni, ha valaki nem mond igazat.
Óriásplakátokról mosolyog, és mellé van írva, hogy "Szavazzon rám!".
Nõ az orra. Vagy puha.
dadog, mag össze vissza nézeget.Én is ilyen vagyok
Ha hazudik, akkor látszik h feszeng, elkezd izzadni, ezeken kívül kerüli a szemkontaktust
parkapcsolatban ha arrol szol aminek szolnia kell es te oszinte vagy es nem vagy balek akkor eszre kell venned
Bizonyos esetekben (notórius hazudozók, szociopaták stb.) nem lehet észrevenni külsõ jelekbõl. De elõbb-utóbb hibát vét az illetõ, és akkor rá lehet jönni. Vagy nem bírja tovább, és elmondja... (ez a szociopatára nem jellemzõ)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Elvörösödik - de nem minden esetben igaz ez.
pl párkapcsolatban: Légy közel hozzá nézz a szemébe - amikor kérdezel - folyamatosan. Valmiért akkor ideges lesz nagyon ha hazudik. ha megfogod közbe a kezét akkor még a feszültségét se tudja levezetni.
én mindig felemelem a jobb lábam ha hazudok, anyukám eleve a lábamat kezdi figyelni ha gyanúsat mondok ;) barátnõm ilyenkor dörzsölgeti a kezét, majd a fejét vakarja... nála ez egész folyamat, már megfigyeltem...

Mik a jelek, ha egy vemhes macska fialni fog?

Ma a vemhes macskánkat behoztam és fekszik a helyén, csak eszik meg wc-re jár!

Legjobb válasz: épp kiírtam egy ugyanilyen kérdést két napja :) ugyanebben a dilemmában vagyok mint te, két vemhes cicám is van, azt sem tudom, melyik fog elõbb fialni és már mindkettõ mutat jeleket, de gõzöm sincs, h még napok vagy hetek vannak hátra.... viszont hogyha folyamatosan a helyén fekszik már egy napja, az elég erõs jelnek számít....hogyha elkezd mocorogni, forgolódni, mint akinek sehogyan sem kényelmes feküdni, esetleg elkezd fájdalmasan nyögdécselni/nyávogni(nem mindegyik macska szokott), akkor valószínû, már beindult a szülés... ez amugy olyan, mint az embereknél, macskánként változó...van olyan, amelyik megszenved vele és sokáig tart neki, de van, amelyik már kipotyogtatta mielõtt észrevetted volna, h szülni fog...figyeld a jeleket és írj, ha van valami változás :)

épp kiírtam egy ugyanilyen kérdést két napja :) ugyanebben a dilemmában vagyok mint te, két vemhes cicám is van, azt sem tudom, melyik fog elõbb fialni és már mindkettõ mutat jeleket, de gõzöm sincs, h még napok vagy hetek vannak hátra.... viszont hogyha folyamatosan a helyén fekszik már egy napja, az elég erõs jelnek számít....hogyha elkezd mocorogni, forgolódni, mint akinek sehogyan sem kényelmes feküdni, esetleg elkezd fájdalmasan nyögdécselni/nyávogni(nem mindegyik macska szokott), akkor valószínû, már beindult a szülés... ez amugy olyan, mint az embereknél, macskánként változó...van olyan, amelyik megszenved vele és sokáig tart neki, de van, amelyik már kipotyogtatta mielõtt észrevetted volna, h szülni fog...figyeld a jeleket és írj, ha van valami változás :)
A kelleténél sokkal többet nyávog, ottvan körülötted, hízeleg, dörgölõzik, állandóan utánad koslat, észrevehetõ.
Nem tudom, miért kéne ivartalanítani??
ezután érdemes lenne ivartalanítani..
Gndolom hiába magyarázzuk, de nem tudom miért kell kiscicákat csinálni amikor így is rengetegen szenvednek, TUDOM TUDOM! mindegyiknek szeretõ gazdija lesz... Csak az a baj, hogy a felelõsség nem idáig megy... Annak a sok macskának akit te elajándékozol, mind lesz egy csomó kölyke, mert nem nem valószínû, hogy ivartalanítási kötezlettséggel adjátok oda... És egy csomó belõlük szenvedni fog, és gazdátlan lesz, mert annyi macska van hogy... Tudom ti idáig nem gondolkoztok. Egyébként a macska nem élvezi a párzást, a lánynak fáj, nem bolondul meg szülés nélkül, nem lesz tõle egészségesebb, és nem is akarja, csak az ösztönei miatt csinálják... Tudtad, hogy a fiúmacskának tüskés a nemi szerve, és kihúzás közben beleakad a lányba? Biztos nagyon szereted egyébként. :)
Fajtatiszta? Mert ha nem akkor nagy butaságot csináltok...
akkor mi nagyon hasonlóak vagyunk állat kérdésben :) nekem két helyen vannak az állataim, hogy ne legyenek összezsúfolva, egyik fele anyukáméknál, a másik fele nálunk, van 4 kutyánk, 2 vemhes cicánk, 1 teljesen megszelidített, kézhez szokatott papagájom , 2 aranyhörcsögöm, egy vagon halam, de volt már rengeteg kutyám, macskám, nyuszim, egerem, papagájom, teknõsöm azelõtt is, és mindegyik öregségben halt meg... de szeretnék én is gabonasiklót és az életcélom, hogy legyen egy saját lovam, vagy ha megnyerem a lottót, akkor egy saját lovasparkot nyitok :D
majd ivartalanítjuk ha lesz rá pénz...kész... amugy alig várom, h megszülessenek, napok óta izgatott vagyok, mindig attól félek, h épp nem leszek otthon mikor elkezdõdik....kérdezõ, majd te is írj, h mi a helyzet :)
A kérdező hozzászólása: Ma hajnalban megszületek a kismacskák! 3 kismacska lett! Fekete, szürke, és tarka. Nagyon édik.
szia jó hogy nem ivartalinotottad, nagyon cukik a kiscicák::) de a többi válaszolonak is igaz van tényleg nagyon sok macska van. ha ezek a macskák megszülettek lehet télleg ivartalanitani kéne:( amikor az én macskám szült azon a napon egész nap nyávogott, és egyfolytába odajött hozzám hogy simogassam meg. de amikor elkezdte szülni akkor már nem nyávogott majd irj ha megszülettek a cicák:)
máskülönben most jut eszembe...mennyibe kerül az ivartalanítás? mert már két hónapja lógunk a kutya oltásával is az állatorvosnak (volt olyan rendes, h beadta hitelbe)...nem hinném, h lenne ilyesmire pénzünk, tudtommal az egy kisebb mûtét
bizonyára nem véletlen, hogy a természet így teremtette meg a macskákat...az embernek is fáj a szülés meg az összes többi lénynek a világon (mondj egyet, amelyiknek nem)...mégis szaporodnak...nem érzem magam olyan szörnyû rossz embernek, amiért hagyom, hogy a mcsakám szabadon azt tegye, amit a természetben is tenne...mellesleg az ivartalanítással az ösztöneit még nem kapcsolom ki, ugyanúgy szenvedne szegény mikor jön az ideje, csak maximum nem lenne vemhes utána... és mint mondtam ezek a cicák nálunk jól élnek és boldogok...nem tudom ez miért zavar másokat, attól, hogy nekem hány cicám van még a menhelyen ugyanannyi lesz....azokat az embereket kellene bántani, akik tényleg vízbefolytják a kicsiket... nem egyszer mentettem már meg kiscicát ilyen haláltól is, sok embertõl hoztam már el azért, mert azt mondta, ha nem tünteti el onnan valaki, õ agyonveri õket...
ennyi erõvel az ember minek szül gyereket, amíg van gyerek az árvaházban is? miért kell neki saját, amit õ nevel fel? miért nem hoz ki egyet az árvaházból? majd ha onnan elfogynak a gyerekek, lehet szülni
13:07-es vagyok...nem azt mondtam, h 10 macskánk van, jelenleg 2 van...csak azt, hogy volt annyi is...és tudod a mi cicáinkban éppen az a különleges, hogy már születésüktõl kezdve velünk vannak, és ismerjük õket... a menhelyen csak idegen macskák vannak...engem nem az érdekel hogy néz ki egy macska, hanem az, hogy születésétõl kezdve össze vagyunk nõve és ragaszkodunk egymáshoz, és mindegyiknek el tudom mesélni az élettörténetét és az összes tulajdonságát... a menhelyi cicáét nem tudom, mert az egy vadidegen macska
Szóval a te macskáitok csak tízen vannak, több tízezer viszont szenved... Ha valaki ilyen sok macskát akar, akkor miért nem ment meg egyet menhelyrõl? Ott is vannak kiscicák, és mezei egyszerû macskák, meg különlegesek is, bár nekem mindegyik különleges... Szerintetek miért van az, hogy másik országokból jönnek ide menhylei állatokért? Mert náluk nincsenek kóborok... Mert többet tudnak az állattartásról, és jobb szabályok vannak. Más miért bírja ki, hogy ne szüljön a macskája futószalagon? Mert ha hagyják akkor bizony úgy szül...
Igen, te meg a kérdezõ ilyenekt vagytok... Csak az a baj, hogy a TÖBBSÉG nem ilyen. Tessék elmenni egy menhelyre... Katasztrofálisan sok van, bár kevésnek tûnhet, mert menhelyig több kutya jut el mint macska... Egyébként pont arról beszéltem, hogy nem elég gazdát tatlálni, mert honnan tudod hogy majd õ a te macskát unokáit nem fogja-e éheztetni, kidobni, megfolytani, nem fog-e minden évben kétszer elleni. Tehát elsó sorban nem a ti kiscicáitokról van szó, mert látom, hogy azért szeretitek õket, csak nem értitek, hogy hiába lesz minden gazdája, ezen a problémán csak az ivartalanítás segíthet. Mármint a macskák helyzetének javítása érdekében.
Elsõ válaszoló vagyok: nálunk is sima mezei cirmos cick vannak és nincsenek ivartalanítva... a párom mesélte, volt hogy tízen felül volt a macskáik száma és mindet gondozták, szerették, és jó életük volt a háznál...sajnos azok a cicák már kiöregedtek, elpusztultak, csak egy maradt meg közülük és annak az egynek a kölyke... most mindketten vemhesek és nagyon örülünk neki, mert hiányzik a teraszról a sok doromboló cica...mi mind megtartjuk a megszületett cicákat, nem kerülnek az utcára... miért kell egybõl azt hinni, hogyha valakinek az állata szül, utána a kölykök elkallódnak?
A kérdező hozzászólása: Nos!Itt most nem az születendõ kis állatok elpusztításáról van szó és nem a szülés megelõzésérõl, hanem egész egyszerûen csak egy kérdés volt hogy:Mik a jelek.Nem tudom miért kell rögtön azon törni az embereknek az agyát hogy, hogy is kellene pusztítani.Esetleg valaki nem-e akarja felvetni azt a visszakérdést hogy milyen nagy lesz a vödör és hány liter víz megy bele amibe bele kell folytani a kicsiket.De végülis nem érdekel a dolog, a segítõ szándékú emberek segítettek és ezt köszönöm is.Egyébként ha fajtiszta lenne akkor már nem lenne érdekes ha millió számra futnának az utcán a macskák?Így hogy csak egy totál hamuszürke macskáról van szó így már pusztulnia kell és tilos szaporodni.
A kérdező hozzászólása: Nem fajtatiszta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok válaszokat! Ivartalanítani nem szeretnénk, még szeretnénk kismacskákat!
A kérdező hozzászólása: Oké majd írok, megígérem. Amint történik valami, írok neked! Szia
A kérdező hozzászólása: Nem jól írtam 5-en lettek. 2 fekete és 3 cirmos!

Mi a jel, képző, rag fogalma?

az a feladatom hogy E/1es személyben kell bemutatkoznom hogy pl: énvagyok a jel mondatbeli szerepem.... léccisegítsetek holnapra szerdára kell

Legjobb válasz: Szia Wikipedia: * a képzõ megváltoztathatja szótári szó jelentését, rendszerint új szavakat hoz létre, és szófajváltást is eredményezhet: ég.i, bot.o.z. Egy szótõhöz több is járulhat. * a jel valamilyen viszonyjelentéssel (többek közt mód, idõ, hasonlítás, többség, birtoklás) módosítja a fogalmi jelentést, gyakran további jelek vagy ragok felvételét kívánja: fiú.é (birtokjel), mosakod.t.unk (múlt idõ jele); * a rag a mondatbeli viszonyítás és egyeztetés sajátos jelentésmozzanatával gazdagítva kijelöli az õt viselõ szó mondatbeli szerepét, névszó esetén kijelöli annak nyelvtani esetét, és egyúttal lezárja a szóalak hangtestét a további szuffixumfelvétel elõl: kert.ek.ben (inessivus), ás.t.ak (többes szám harmadik személy ragja). Sücy

Szia Wikipedia: * a képzõ megváltoztathatja szótári szó jelentését, rendszerint új szavakat hoz létre, és szófajváltást is eredményezhet: ég.i, bot.o.z. Egy szótõhöz több is járulhat. * a jel valamilyen viszonyjelentéssel (többek közt mód, idõ, hasonlítás, többség, birtoklás) módosítja a fogalmi jelentést, gyakran további jelek vagy ragok felvételét kívánja: fiú.é (birtokjel), mosakod.t.unk (múlt idõ jele); * a rag a mondatbeli viszonyítás és egyeztetés sajátos jelentésmozzanatával gazdagítva kijelöli az õt viselõ szó mondatbeli szerepét, névszó esetén kijelöli annak nyelvtani esetét, és egyúttal lezárja a szóalak hangtestét a további szuffixumfelvétel elõl: kert.ek.ben (inessivus), ás.t.ak (többes szám harmadik személy ragja). Sücy
Bocsi, elõzõ vagyok... Wikipedia:Toldalék címszó Sücy
Nyelvtankönyv? Google?
A kérdező hozzászólása: nemtalálom..
ha sehogy nem tudom kimutatni akkor nincs is sok jele
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Mondjuk nem tudom mi értelme annak, h akkor néz, amikor (azt hiszi) nem veszem észre... Hogy ez miért jó? :D
Embertípustól függ. Vannak, akik visszahúzódóak, szégyenlõsek alapból, náluk ez rendkívül felerõsödik ha a környékükön vagy, szinte félnek, rettegni látszanak, mert nem akarják elrontani a dolgot, rosszat mondani stb. Inkább akkor néz téged, amikor tudja, hogy nem látod. Ha észreveszed elnéz, megrémül stb. Távolról figyel (nem kell megijedni, ha csak alapból nem egy pszichó az illetõ) Aki nem szégyenlõs, õ mosolyog, próbál a közeledben lenni, beszélgetni, megérinteni stb. Az igény, hogy a közeledben legyen, a nézés lehet kevésbé tudatos. A bunkóság is lehet az, igen. Sajnos ez a mai társadalomból vett rossz példamutatás. Amikor az az elképzelése, hogy ettõl vagány lesz. Elõfordulhat, hogy viccesnek találja magát. De ha figyelem szempontjából nézed meg, tekinthetõ hatékonynak is ez. Ha élvezi, hogy figyelsz rá, és amikor bunkó, kap tõled figyelmet, akkor valamilyen szinten "sikeres". Még ha gyerekes is az egész, és teljesen mellétrafál vele. A figyelmed értékes, és azt megszerzi vele, és még kommunikálni is fogsz vele. Bármilyen kommunikáció jobb, mint a semmilyen alapon... (idióta logika, de így van) Az, hogy nem bírja kimutatni valaki, az lehetséges. Ha a szülõk nem mutatták meg neki, nem nagyon tanulta meg máshonnan, mindenféle furcsaság állhat elõ.
en nezem ha nem latja :p szoval nem igazan tunhet fel neki
akkor mogorva vagy picit flegma valaki, ha nem szimpatizál veled, illetve akkor, ha tetszel neki, de valamiért nem akarja hogy megtudd. helyzetfüggõ. én most magamból indultam ki. :)
A kérdező hozzászólása: Hallottam ilyet, hogy valaki mogorva lesz, vagy bunkó. De õszintén ez fura lenne, nem?
Szemezés, mosoly?
A kérdező hozzászólása: Nem tetszés jelre gondoltam, hanem bármi más nonverbális jelre. Azt hittem érthetõ.
Akkor ugorj neki még egyszer a kérdésnek.
Nagyon egyszerû. Ha a másik tudja, hogy bejön neked, azzal kiszolgáltatottá válsz bizonyos szempontból. Tehát szépnek, jóképûnek, szexinek tartod a másikat, és szeretnéd, ha õ figyelne rád fel és beismerné, mielõtt te vallasz, mert így nem neked kell kockázatot vállalnod. És persze azért néz, mert érdekled õt, és tetszel neki. Ez általában a legnagyobb dilemma a tinédzserkori fiú lány kérdéseknél.

H jövök rá h szeretem? Mik a jelei?

Legjobb válasz: Pl. ha már ezen jár az agyad, akkor az is egyfajta jel.

Pl. ha már ezen jár az agyad, akkor az is egyfajta jel.
Érzed.
Egyszerû akkor ha a hogy szót nem egy istenverte "h" betûvel rövidíted... Most komolyan hová fajult a világ én 16 éves vagyok és képes vagyok helyesen rövidítések nélkül írni... Maximum a valaki/valami rövidítése játszik, de semmi más.

Tetszik egy lány, mik a jelei annak hogy én is tetszem neki?

A lány 2 évvel fiatalabb nállam.A szüleink jó barátok,szoktak egymáshoz járni ekkor én is megyek velük.A lány kedves, vicces velem, de kicsit lenéz? mikor nem hallotam egy zener?l vagy ilyesmir?l van szó.Hazai is szoktam kisérni,vagy lemegyek uttánna és felhozom hozzánk mikor a szülei is nállunkvannak.Korosztályunk 11-13.Szerintetek tetszem neki?Mert én nem tom!

Legjobb válasz: Szerintem ha 11-13 eves vagy, akkor a legegyszerübb, ha: amikor ugy elvagytok, nevetgeltek közel vagytok egymashoz, megfogod a kezet. Aztan ha megkerdezi miert csinaltad, akkor elmondod, hogy tetszik es ugy erezted meg kell fognod. Aztan a többi adja magät. Meg mik a jelei ? Erre en sem tudom a valaszt, mert en is elög vaksi vayok a nöi jelekre, de ki kell deriteni. Kerdezd meg barätnöit stb..

Szerintem ha 11-13 eves vagy, akkor a legegyszerübb, ha: amikor ugy elvagytok, nevetgeltek közel vagytok egymashoz, megfogod a kezet. Aztan ha megkerdezi miert csinaltad, akkor elmondod, hogy tetszik es ugy erezted meg kell fognod. Aztan a többi adja magät. Meg mik a jelei ? Erre en sem tudom a valaszt, mert en is elög vaksi vayok a nöi jelekre, de ki kell deriteni. Kerdezd meg barätnöit stb..
Ennyibõl egy barátság látszik csak.
A kérdező hozzászólása: És mit tegyek hogy kapcsolat is legzen belolle?Figyelem
13 is gyerek, de a 11...ugyan...
Kapcsolat 11-13 évesen? Ne csinálj semmit és kész. Nem kell nektek még kapcsolat, a 11 évesnek pláne nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!