Találatok a következő kifejezésre: Mik a hogy bölcsibe (98 db)

Mit tegyek hogy ne ordítson a 19 hónapos fiam bölcsi előtt és utánna és hogy megszokja a bölcsit? Meddig fog ez tartani?

Bölcsibe kezdtünk lassan 3 hete és 2 napja borzasztóan ordít bölcsi után, hogy ana-ana, és csak velem akar lenni, velem akar mindent csinálni és elviselhetetlenül sír és hisztizik és toporzékol, ha nem az van amit Õ akar és nem lehet velem. Az elválásnál is ordít, de bölcsi után nem lehet vele bírni! Teljesen kikészít lelkileg mindenkit, de f?leg engem. Nem akarok mindent megengedni neki, de ordít, ha nem teljesítem a vágyát és nem lehet velem.

Legjobb válasz: Szerintem az a legfontosabb hogy ne engegy neki.Ha mindent megengedsz csak neked lesz rosszabb mert egy idõ után csak azért fog sirni hogy megtehesse vagy megkaphassa amit akar.A bölcsi dolgot pedig magyarázd el neki hogy miért kell járni miért nem lehet veled.

Szerintem az a legfontosabb hogy ne engegy neki.Ha mindent megengedsz csak neked lesz rosszabb mert egy idõ után csak azért fog sirni hogy megtehesse vagy megkaphassa amit akar.A bölcsi dolgot pedig magyarázd el neki hogy miért kell járni miért nem lehet veled.

2évesem még szopizik, de megy hamarosan bölcsibe. Begyulladhatnak ezalatt a melleim? Mit tegyek, hogy ne történjen meg? Fejni nem tudok sajna.

Nem szeretném ha leszólnátok! :) Ugy volt csak szeptemberben megy de lett hely,igy tud menni most. Napközben is többször szopizik. 2 hét mulva megy ha minden jól megy..

Legjobb válasz: Addigra szépen hagy el azokat a szopikat,amik ki fognak maradni a bölcsi idején. HA igy csinálod,akkor nem fog begyulladni a melled. Bölcsi elõtt és után szopi, igy semmi gond nem lesz.

Addigra szépen hagy el azokat a szopikat, amik ki fognak maradni a bölcsi idején. HA igy csinálod, akkor nem fog begyulladni a melled. Bölcsi elõtt és után szopi, igy semmi gond nem lesz.
Vegyetek vissza a szopikból, így a gyereknek is jobb lesz, nem fog annyira hiányolni. Amúgy meg egyén-függõ, kinek mennyire érzékeny a melle, mennyire begyulladós. Én a második babát szoptatom, és sosem volt semmi ilyen problémám. Hogy te milyen vagy, azt nem tudjuk.
Hát, annak idején az én lányom is szopizott még, amikor bölcsibe került. A gondozónõk hüledeztek, meg mondogatták, hogy szoktassam le, mert majd tõlük is kérni fogja. Mondtam, hogy csak kicsi, nem hülye. Reggel megkapta a maga kis adagját, bölcsiben szépen evett, délután meg az elsõ dolga volt az öltözõben odabújni:) Nem kell fejni, nem lesz semmi gondod, a tejtermelés a gyerekhez fog igazodni
Se kézzel, se géppel? Hát.. Nem feltétlenül szükséges, hogy már addig is visszavegyél a szopikból, de ez mondjuk attól is függ, hányszor és mennyiket szopizik a majdani bölcsis napszak alatt. Ha ritkábban és keveseket, akkor a beszoktatás ideje alatt (már ha lesz, remélhetõleg) valószínûleg magától is visszacsökken a tejed, nem kellhet fejni. De ha többször és többet szopizik, illetve nem lesz szoktatás, vagyis egyik napról a másikra marad ki többszöri, akkor szükség lehet a fejésre. Ami tipp: ha majd aktuálisan úgy érzed, hogy már nagyon tele leszel, mire újra találkoztok délben/délután, és meg tudod oldani, akár rögtön is megszoptathatod, hogy megkönnyebbülj. (Ahogy feljebb is írta egy anyuka.) Ezzel is segíthetsz a dolgon.
Az én másfél éves kislányom is most kezdte a bölcsit, szopizik. Nálunk egyáltalán nem volt gond, én sem tudtam fejni soha. Ha nagyon feszül nap közben a melled próbáld meg annyira megfejni, hogy éppen ne feszüljön.
addig szépen, fokozatosan hagyd el a nappali szopikat. menyi idõ van még addig? napi hány szopit kéne így mellõzni? ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért ragaszkodsz hozzá? ja, fejni én sem tudtam, már a kórházban sem tudtak a csecsemõsök sem. az elsõ lányomat 9 hós koráig - amikor terhes lettem a ketteskével - szoptattam, a második még szopik, 10 hós. nem tudom, meddig fog szopizni... fura lenne a nagyobbik lányomat mellre tenni :) olyan nagy már, beszél, értelmes, annyira nem babás már :)

Ha egy két évesnél kiderül, hogy tej, tojás, szója, stb. allergiás, akkor mi a helyzet a bölcsivel?

Beveszik, vagy mit lehet tenni ilyenkor? Eddig járt bölcsibe, de ha allergiát diagnosztizálnak, akkor hogyan tovább?

Legjobb válasz: Viszed az orvosi leleteket a bölcsibe, és ha ott helyben fõznek, akkor neki megoldják, hogy mást kapjon. Az én lányomnak az oviban jött elõ a tej tojás érzékenység, szerencsére az ovi szerzõdésben volt a kórházzal, ahonnan tudtam rendelni neki olyan kaját amit ehet. De a bölcsõde vezetõt kérdezd meg, hogy miként tudják megoldani. Vagy még ha megengedik te viszed be neki az elkészített ebédet/uzsit/reggelit és õk megmelegítik és oda adják.

Viszed az orvosi leleteket a bölcsibe, és ha ott helyben fõznek, akkor neki megoldják, hogy mást kapjon. Az én lányomnak az oviban jött elõ a tej tojás érzékenység, szerencsére az ovi szerzõdésben volt a kórházzal, ahonnan tudtam rendelni neki olyan kaját amit ehet. De a bölcsõde vezetõt kérdezd meg, hogy miként tudják megoldani. Vagy még ha megengedik te viszed be neki az elkészített ebédet/uzsit/reggelit és õk megmelegítik és oda adják.
Persze, hogy beveszik. Viszed az orvosi papírt, és akkor úgy fõznek neki.
A bölcsik mindig fóznek allergiás gyerekeknek való kaját is. Viszel papirt és onnantól õ azt kapja.
Utolsó ismét, nálunk az ovikba is a bölcsikbõl viszik ugyanezt a kaját az allergiás ovisoknak is.
Szia! megkérdezhetem ez , hogy derül ki, hogy allergiás.Nekem ma este bedagadt a gyerek szája-29hós és nem tudom hova tenni a dolgot, nem volt még ilyen, de én is ettõl félek..ha nem múlik reggelre megyünk a dokihoz...de érdekelne milyen tünetei vannak?
A bölcsisnénik figyelnek az étkezésre, nem adnak a kicsinek olyat, amire allergiás.
Szia! Kisfiam az egyetlen allergiás a bölcsiben, tejallergiás, neki külön fõznek, ami tejes, azt rizstejjel készítik neki, mi is vittük a MÁK-os orvosi igazolást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Konkrétan még nem tudjuk, eredményre várunk. Néha tiszta pötty lesz az egész teste! Mellkasa, pocija, háta. Fenistil csepp, calcium musc és elmúlik. De valamelyik nap elfogyott és annélkül is elmúlt.


3 hónappal ezelőtt felvették a gyereket bölcsibe, de ma telefonáltak, hogy túl kövér és ez nekik próbléma, mégsem veszik fel. Már nincs sehol szabad hely. Mit tehetek ez ügyben?

Ma a telefonhívás után bementem a bölcsöde vezet?jéhez aki azt mondta,hogy a 2 éves fiam túl kövér és ha ebédnél rosszul lenne,mert akkor derülne ki,hogy cukros vagy lisztérzékeny stb,akkor nem tudnának foglalkozni a többi gyerekkel és erre hívatkozva lemondta a felvételt.Én mutattam neki orvosi papírokat,hogy voltunk már cukormérésen is és semmi baja sincs,de nem érdekelte.Mivel már mindenhol meg volt a beíratkozás,így már nem találok másik bölcsödét.Tudnám valahogy kötelezni a bölcsödét,hogy vegyék mégis fel.Ha nem állok munkába ,akkor nem tudjuk kifizetni az albérletet.:(

Legjobb válasz: ilyet még nem is hallottam :O elárulod hány kilónak kell lenni ahhoz, hogy a bölcsöde "kirúgjon" egy 2 évest? most komolyan, ez milyen felháborító már, szerintem menj be holnap az önkormányzathoz és fellebbezz majd tegyél panaszt, hogy bölcsi elõtt 2 héttel mondják vissza mikor lépni se tudsz, másrészt ez a szöveg önmagában felháborító :O

Én is kiverném a hisztit, de ezek után nyilván nem érdemes oda vinni a gyereket. Ha mégis felvennék, akkor mi lenne, egész nap bántanák a gyereket. Egyébként szerintem is az lehet, hogy valami protekciósnak kellett a hely.
Nem olvastam a kommenteket, de ilyen nem létezik. Ezzel az erõvel senkit ne vegyenek fel, mert bármikor érheti baleset valamelyiket és akkor nem tudnak a többivel foglalkozni. Jézusom. Én ezt megreklamálnám, az tuti.
ilyet még nem is hallottam :O elárulod hány kilónak kell lenni ahhoz, hogy a bölcsöde "kirúgjon" egy 2 évest? most komolyan, ez milyen felháborító már, szerintem menj be holnap az önkormányzathoz és fellebbezz majd tegyél panaszt, hogy bölcsi elõtt 2 héttel mondják vissza mikor lépni se tudsz, másrészt ez a szöveg önmagában felháborító :O
ilyet még én sem hallottam, és tényleg felháboritó
Ilyet nem tehetnek szerintem sem. Ne hagyd magad, ha más lehetõség nincs, menj be az Önkormányzatba.
Hát kb köpni nyelni nem tudok! Ilyen van?????? Szerintem ez teljesen jogszerûtlen, nem tudom hogy hol lehetne utána nézni, hogy mik azok az esetek, amikor kirakhatják a gyereket bölcsibõl, de szerintem ez pontnem olyan indok. Én is azt mondom, hogy ne hagyd magad, irány az önkormányzat! Jesszus, komolyan nem térek magamhoz!
Önkormányzatnál nagyon kiverném a hisztit! Nem kicsit diszkriminatív a dolog, akkor sem, ha eü-i indokokat hoznak fel.
Keresd fel a bölcsõde fenntartóját, valószínû az önkormányzat. Ott reklamálj, õk megmondják milyen formában (fellebbezés?). Ha a gyerekorvos aláírta, hogy a gyerek közösségbe mehet, ha már egyszer felvették, a bölcsõde vezetõje részérõl ez önkényes döntés. (Biztos kell a hely a barátnõ gyerekének - hú, ez a májam volt. Bocs.)
Ez kamu.
Csak kíváncsiságból. hány kg és milyen magas?
Kis cukorfalat lehet tényleg :)
tényleg nem olyan fajta, amit a tv-ben látni.biztos, hogy jól írtad és 24kg?
Mindenképpen ki kell vizsgáltatni (már kellett volna) a kisfiú saját egészségének érdekében. Õ már bocs, de nem az a jó húsban van típus, hanem kórosan elhízott és ezen változtatni kell. Mindezek ellenére nem fertõzõ beteg, hogy erre hivatkozva ne járhasson közösségbe.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel voltam a háziorvosunknál.Lemérte a gyereket.24 kg , 98 cm. Szerinte mehetne bölcsödébe.Adott egy beutalót endokrinológiára.Erre a vizsgálatra hónapokat kellene várni, de sürgõsséggel mehetünk október 1.-én.Felhívtam a bölcsöde vezetõt és azt mondta, hogy a fiam nem kezdheti a bölcsödét szeptemberben.Meg kell várnunk az eredményt utána azzal menni a bölcsöde orvoshoz...amikor tud majd fogadni, még azután fognak dönteni, hogy felveszik e.November elõtt semmiképpen nem kedthet a fiam.Felhívtam a többi bölcsit a környéken.Már sehol sincs beíratkozás.Voltam a helyi oviban is, de feltétel a betöltött 3. életév.Kedden megyek az önkormányzathoz, hogy kötelezzék valamelyik bölcsit a felvételre.Ha nem sikerül, akkor beperelem a bölcsit a kiesett jõvedelem pótlására.
Sok sikert mind a bölcsihez, mind a vizsgálatokhoz.
De azt megkérdezhetem, hogy eddig miért nem vittétek el kivizsgálásokra? milyen gyerekorvos az, amelyik nem küld egy kórosan elhízott gyereket kivizsgálásra? Téged nem zavar, hogy kövér? Hogy gond lehet? Miért a bölcsit hibáztatod? Vagy beteg vagy irdatlan sokat eszik. Mindkettõt észre kellett volna venned.
De ha neked is pajzsmirigy problémád van, akkor pláne elviszem a gyereket, hogy õt is vizsgálják meg. Nem tudom, hogy mennyire drága. Fiamnak mára a 3napos pku eredménye sem volt jó, így neki félévente nézik a tsh-t, t4 hormont. Soha senki nem mondta, hogy drága lenne. És, ha az???? A fiam élete nekem a legdrágább. Mindig rossz eredmény jött ki. Pedig a fiam 3, 5 éves 105cm, és 16, 5 kg. Azaz teljesen normálisan néz ki. Mégis valami nem stimmel a hormonjaival. Ez van. Igenis járj utána, mert nem természetes a fiad súlya. Utolsó voltam.
Szép ez a kisfiú :)
Hát ez durva. Az én kislányom asztmás, akkor most velünk is szívózni fognak?!
A kérdező hozzászólása: Többszõr kértem a bölcsit, hogy mégis elkezdhesse a fiam szeptemberben, ahogy az meg volt beszélve, de elutasítottak. Felhívtam az összes bölcsõdét, de már sehol sincs beiratkozás.Bepanaszoltam õket az önkormányzatnál.Õk felhívták a bölcsõde vezetõnõt.Mivel augusztus végén kért hormonvizsgálatot a kezdéshez, amit persze lehetetlen addig megszerezni, így azt mondták, hogy ilyet nem tehet. Most beszereztem egy igazolást a gyermekorvosunktól, hogy a gyerek egészséges és nem ígényel speciális ellátást, közösségbe mehet és azzal fel fogják õt venni szeptemberben.Azért elviszem a hormonvizsgálatra és 2-3 hónap múlva ha meg lesz az eredmény , akkor beviszem nekik azt is.
egyébként láttam ilyen gyereket. igaz hogy csak tv-ben!és hát tényleg nagy darab volt.
miért lenne kizárt?? azért mert te nem láttál még ilyet attól még elõfordul. és miért állítana valótlanságot a szülõ? gondolom õ is jobban örülne, ha kevesebb kiló lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát, el fogok menni az Önkormányzathoz. (Egyébként a fiú 2 és fél éves, 1 m magas és 24 kiló, de egy tündérbogár :D)
hûû! akkor tényleg nem pici.-ettõl függetlenül nem tehetik meg, hogy kitegyék a bölcsibõl
Most 2 éves vagy 2, 5 éves?????? Beteg, hogy ekkora a súlya????? Iszonyat sok. Lepontozhatsz, de ez tényleg kórosnak tûnik.
nem mindegy, hogy 2 vagy 2, 5 éves?
Ha valaki a gyerekérõl ír, akkor pontosan írja le a korát. Én valahogy nem hiszem el, hogy egy ennyi idõs gyerek 24kg-os legyen.
Vicces, a percentill táblázaton a 24kg nem is szerepel http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/fejlodesi_gorbek/graph Kizártnak tartom, hogy 10kg-al legyen több az átlagnál. Azaz közel dupla súlya legyen, mint amekkora kellene, hogy legyen. Tegyél fel képet, mert nem hiszem el a súlyát.
akkor mégis mit hiszel..?
de amúgy nem azon van a hangsúly, hogy hány éves, hanem azon, hogy nem vették fel a bölcsibe
Te láttál már 2 éves gyereket, aki 24 kg???? Egy 5-6 éves gyerek annyi kg.
Én megértem, mert teljességgel kóros ez a súly és nem szeretnének semmi problémát a bölcsibe. Beíratkozásnál biztos nem látták, váratlanul érhette õket, ha tényleg annyi.
Kedves kérdezõ! Már lehet hogy megoldódott a probléma.az nem derült ki hogy hol laksz, mert ha Bp.en.nálunk a xvii.kerben van még felvétel ha ez segítség neked.

Most mit tegyek, hogy lesz így a bölcsi?

Kisfiam dec-ben lesz 2 éves, viszont úgy volt, hogy október 1 t?l vissza mehetek dolgozni, így be is irattam bölcsibe.Persze még nem tudom felvették-e, csak közben meg szólt a f?nök, hogy bocsika, de csak januártól vár!!! Puff, neki, akkor most mi lesz, ha felveszik bölcsibe októbert?l??? Így le kell mondanom a GYED-r?l és még munkám sem lesz pár hónapig. Mit tegyek??????

Legjobb válasz: Holnap megkérdezem Anyumat erröl neked,oksa?õ Óvónéni és jobban tud erre válaszolni,de szerintem módosíthatsz a beiratkozás idöpontján!Miértnem hívod fel a bölcsit vagy mész el személyesen és kérdezel rá?mond el,h mi a szitu és hogy mit tudnak neked segíteni?...

Holnap megkérdezem Anyumat erröl neked, oksa?õ Óvónéni és jobban tud erre válaszolni, de szerintem módosíthatsz a beiratkozás idöpontján!Miértnem hívod fel a bölcsit vagy mész el személyesen és kérdezel rá?mond el, h mi a szitu és hogy mit tudnak neked segíteni?...
A kérdező hozzászólása: Nagyon, köszike.Azért nem tudom, hogy mit lépjek, mert félek, ha szólok a bölcsibe a végén fel sem feszik emiatt. 7-én derül ki, hogy felvették-e, gondoltam addig várok...
A kérdező hozzászólása: Amúgy kiírtam, máe ezt a kérdést a kisgyerekek témakörbe is, csak kíváncsi voltam itt, mit tanácsolnak az Anyukák.
Szerintem biztos lehet változtatni a bölcsi kezdés idõpontján! Hívd fel õket hétfõn, nem hiszem hogy ebbõl problémát csinálnának! Nálunk nagyon rendes a bölcsõde vezetõ, ilyen dolgon nem akad fenn.
Valószínûleg megértik a bölcsibe a problémádat, de ha nem akkor sincs semmi, legfeljebb több ideje lesz beszokni a bölcsibe, neked is jut idõd magadra a háztartásra stb..mielõtt munkába állsz.Ráadásul a legtöbb gyerkõc ilyenkor sokat lesz beteg, így gond nélkül otthon tudsz maradni vele.Amúgy a gyedrõl nem kell lemondanod, csak ha a kisfiad betöltötte a 2.életévét.Utána pedig igényelheted a gyest(igaz ez nem sok).

Mit csináljak, hogy 2 éves kislányom végre megszokja a bölcsit?

2 hónapja jár, de még mindig sír néha amikor jövök el, és napközben is sirat, de azért feltalálja magát.

Legjobb válasz: Az a kérdés, hogy napközben hogy érzi ott magát. Az én fiam január eleje óta jár és mai napig elõfordul, hogy ordítva vakarom le magamról reggel. De tudom, hogy jó neki ott, szeret a bölcsiben lenni, így nem stresszelek miatta. Napközben általában semmi gond nincs vele és van, hogy haza sem akar jönni.

Az a kérdés, hogy napközben hogy érzi ott magát. Az én fiam január eleje óta jár és mai napig elõfordul, hogy ordítva vakarom le magamról reggel. De tudom, hogy jó neki ott, szeret a bölcsiben lenni, így nem stresszelek miatta. Napközben általában semmi gond nincs vele és van, hogy haza sem akar jönni.
megértelek:-( Kisfiam február óta csinálja ezt. Délelõtt csak úgy elvan, nem igazán játszik, néha sírdogál. Délután már játszik is. Remélem hamarosan javul a helyzet. Most is itthon voltunk 2 hetet bárányhimlõ miatt, nem tudom mi lesz hétfõn.

Most mit tegyek, hogy lesz így a bölcsi?

Kisfiam dec-ben lesz 2 éves, viszont úgy volt, hogy október 1 t?l vissza mehetek dolgozni, így be is irattam bölcsibe.Persze még nem tudom felvették-e, csak közben meg szólt a f?nök, hogy bocsika, de csak januártól vár!!! Puff, neki, akkor most mi lesz, ha felveszik bölcsibe októbert?l??? Így le kell mondanom a GYED-r?l és még munkám sem lesz pár hónapig. Mit tegyek??????

Legjobb válasz: munkaviszony nélkül nem veszik fel a bölcsibe, tehát maradsz otthon

munkaviszony nélkül nem veszik fel a bölcsibe, tehát maradsz otthon
2008-at sajnos neked kell tudnod, hogy az adott évi szabidból mennyit vettél ki a májusi táppénzig. 2009-re jár szabi az elsõ fél évre a TGYÁS miatt, majd EGY év GYED-re, azaz figyelem, nem a GYED teljes idejére, csak az elsõ évére, azaz a TGYÁS végétõl (2009 jónius?) számitott egy évre, azaz idén jónius(?)-ig. Tehát ha 2008-ban kivettél arányosan valamennyi szabit, akkor is kb. 2 évre jutó szabadságod jár neked. A részleteket csak te tudhatod. Mennyi szabid maradt 2008-ban, mennyi szabi jár neked egy évre. A gyerek után csak akkor jár neked szabi, ha azt jelezted, hogy te kéred és apa nem kérte a gyerek után járó szabadságot!
nekem kb 20 napom van egy évre (plusz egy-kettõ) és a gyerek után járó két nap, szor kettõ az valhogy 2 hónap körül, de én "csak" 26 vagyok és nem rég óta dolgozom.....tehát legalább kettõ neked is van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer, igen 2 év tuti van, 2008-ban csak azt a szabit vettem ki ami addig járt , amíg dolgoztam, a többit nem. Én is 26 leszek:) Esetleg még olyat is lehetne, ha a bölcsi bele egyezne, hogy januártól menne , addig kapnám a Gyedet és utána venném ki a szabikat???? És mi van akkor, ha közben találnék jobb munkalehetõséget??Olyankor mi lesz a szabival és a kifizetésével???
Bocsi, de ha januártól dolgozol és januártól lesz bölcsis a kisfiad akkor ki fogja beszoktatni? Merthogy te akkor már dolgozni fogsz...nem akadékoskodni akarok, csak eszembe jutott...
A kérdező hozzászólása: Gondolom, ha januártól menne , csak akkor elõtte betudnám szoktatni nem???Addid maradnék GYED-en és jANUÁRTÓL MEG KIVENNÉM A SZABIKAT , AMI JÁR, , , vagy ezt így nem lehet??
Ha januártól menne a gyerek bölcsibe, akkor januártól szoktatod. Szerintem ne kavarj, hisz mindenki felé el van rendezve a dolog.
A beszoktatás úgyis sok idõ lesz. Szertintem beszélj nyíltan a bölcsiben, Mondd meg, mi a szitu. Hogy kell a hely, csak kicsit változott a felállás. Ha januártól dolgozol, úgysem januárban kezditek el a bölcsit, hanem november-decemberben. A munkálztatói papír leadásával viszont a bölcsik rugalmasak, hiszen általában akkor még valóban nem dolgozik Anyuka mikor elkezdenek járni. Ekkor pedig még nibcs munkáltatói igazolás. Ha normálisak, megértik, max egy hónapot csúsztok és nem októberben, hanem november-decemberben kezditek el. Nálunk volt ilyen eset, és abölcsi vezetõje nagyon korrektül járt el. Türelmesek a papírral (de nyilván azárt valami kell majd nekik, hogy fogsz dolgozni, visszavárnak és nem kamu a januári kezdés).
Utolsó vagyok - most látom közben, végigolvasva az összes választ, hogy már jórészt vegválaszolták. :-) A szabijaiddal kapcsolatban... Az lenne a leglogikusabb, ha visszaállnál már október-november körül "dolgozni", azaz kiveszed a felgyülemlett szabijaidat. ha januérban kezded mindezt csak meg, akkoris azzal kell kezdened, hiszen azokat ki kell venned mindenképpen. Így meg legalább a bölcsivel sem lenne gond, hogy akkor nincs papírod, stb... És januárban már a beszoktatás utén nyugodtan tudsz valójában munkába állni.
Jár akkor a 2008-as évbõl annyi szabi amit nem vettél ki, plussz a 2009-es egész év megtoldva a gyerek után járó plussz 2 nappal és az idei teljes szintén a gyerek után járó plussz 2 nappal.
A kérdező hozzászólása: DE aranyosak vagytok!!!Nagyon köszönöm!!!2008 májusa óta voltam táppénzen és 2008 dec-ben született a fiam.Hogy tudom kiszámolni a szabim??? Nagyon érdekelne minden ezzel kapcsolatos dolog, mert a fõnököm és a könyvelõje imád mindent elsumákolni....
Persze, akkor ez elég jó módzser, mennyi szabid van? Lemondod a gyedet, elkezded a szabadságok kivételével és januárban kezdesz dolgozni. Addig meg már fizetést (szabira járót) kapsz a cégedtõl. Figyelem: a szabadságaidat már az új, megemelt béredre kell adniuk. Ami a szülésed óta a cégnél történt béremelés, azt meg kell adja neked RÖGTÖN, ahogy visszamész és az elsõ naptól a szabadságaidat már ezzel a megemelt fizetéssel kell fizetnie!!!
Ha felveszik, akkor van hely. Akkor szépen szólsz, hogy csak januártól fog menni. Addig maradsz GYED-en és kész. Semmi extra nincs ebben. A bölcsi se fog megsértõdni, ha felvették, akkor már jogod van BÁRMIKOR vinni, akár csak januárban is.
1. nem fog megsértõdni, de mivel limitált a helyek száma felénk olyan anyuka szóba se jöhet, akinek nem dolgozik ill. otthon van akár a második babájával, nálunk ez kizáró tényezõ, mivel igazolást kell vinni, h októbertõl felveszed a munkát, ha fel is veszik, szerintem csak munkába állás után mehet a gyerkõc Elméletileg ugye a munkavállalónak vissza kéne vennie, szerintem beszélj vele, h ez lenne a helyzet, akár 4 órában is csak szeretnél visszamenni, törvényi kötelezettsége, de inkább a lelkére próbálj hatni
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy a munkáltatóit leadtam a bölcsibe, amit kitöltött a fõnök, okt. 1. dátummal, viszont tegnap szólt, hogy mégsem jó, csak januártól. Emiatt aggódok, hogy mi lesz, ha felveszik.Nem most kellene szólnom a bölcsibe, hogy gond van, vagy akkor a végén még totál fel sem fogják venni. Tényleg, lehet olyat is, hogy csak januártól menne?
És azt nem lehet megbeszélni a munkáltatóval hogy okt 1-tõl vegyen vissza és úgyis ki kell adnia az eddig felgyûlt szabikat így még kihúzod otthon egy darabig de hivatalosan már munkába álltál.
hát igen ez 3 hónap, szabival nem igen jön ki, bár valamennyit ki lehet húzni mivel a beszoktatás amúgy is idõ, szerintem is lehet olyat h januártól kéred a bölcsit, én beszélnék a védõnõvel elõször, hátha jártasabb, talán a bölcsiben se harapják le a fejedet mert addig legalább felvehetnek egy másik gyerkõcöt
A kérdező hozzászólása: De, ha hivatalosan munkába állok, akkor ne jár a GYED hiába vagyok otthon ugye??? Vagy a szabikat ki is kell fizetnie, nem csak kiadni???
Nekem kerek 3 hónap szabim van. Ha lemondod a gyedet és a következõ naptól már szabin leszel, akkor a rendes fizetésedet fogod kapni, mínusz ha van valamilyen pótlékod, pont úgy mint mikor még nem volt meg a pici és szabira mentél.
Bizony a szabira rendes fizetés jár és plussz a gyest is megigényelheted.
Szerintem vidd a gyerkõcödet már októbertõl bölcsibe, és ne mondd le a gyedet. Az elején úgysem fog menni 2 hétnél többet, mert beteg lesz, fõleg õsszel. A bölcsi meg nem fog nyomozgatni, ha már leadtad a munkáltatóit.Õk így is megkapják a fejpénzt az államtól, és arra a 2-3 hónapra meg nem fognak felvenni mást. De ha nagyon lelkis vagy akkor szólj, hogy csak januártól kell menned, és ezért decemberben kezdenéd a beszoktatást. Csak ott meg a karácsony, szilveszteri szünet és kezdheted elõröl a beszoktatást...

Mik a feltételek, hogy bölcsibe járhasson egy gyermek? Kisfiam március 18-án lesz 1 éves. Ilyenkor még korai a bölcsi?

Legjobb válasz: 2 éves kortól ajánlott, de nálunk 1 éves kortól már beveszik. De csak akkor ha már nem kapod a GYED-et csak GYESt,mert amellett lehet dolgozni.

2 éves kortól ajánlott, de nálunk 1 éves kortól már beveszik. De csak akkor ha már nem kapod a GYED-et csak GYESt, mert amellett lehet dolgozni.
Ilyen kicsi gyermeket csak adjál be a bölcsibe ha már minden kötél szakad és nincs más megoldás, mert hidd el pótolhatatlan idõszakot veszítesz el, amit egész életedben bánni fogsz.
Sok gyermek jár egy évesen bölcsibe.Nincs semmi komoly feltétele, igyzán az a fontos, hogy visszamenj dolgozni.hamar beszoknak, és szeretnek bölcsibe járni.
Nemrég megnéztem a jogszabályt, mert a barátnõm is kérdezte, amit Te. 4 hónapos kortól, de a feltételekre már nem emlékszem :(

Mit csinálnak, hogy kezelnek egy 9-10 hós babát a bölcsiben?

Ha jöv?re elveszik a 8 órás munka mell?l a gyest, lehet nem tudom megvárni a lányom 1. szülinapját, viszsamegyek dolgozni.

Legjobb válasz: Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment,csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(,pedig mondtam h önállóan megy stb.,most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat,nagyon ügyes,majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát,gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket,lányomat már nem,õ a nagyokkal eszik önállóan,két vele egyidõs baba van a csoportba,õket még külön kell etetni, a többiek 2-2,5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák,ne aggodj miatta,beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.

Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment, csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(, pedig mondtam h önállóan megy stb., most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat, nagyon ügyes, majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát, gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket, lányomat már nem, õ a nagyokkal eszik önállóan, két vele egyidõs baba van a csoportba, õket még külön kell etetni, a többiek 2-2, 5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák, ne aggodj miatta, beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.
Szia, én úgy tudom, h bölcsibe csak 1 éves kor után veszik fel a babákat. A fiam csoportjában a legkisebb gyerek 15 hós, külön figyeltek rá, a csoportban nem engedik a gyerekeket egymásnak esni. Vagy ha meg is történik azonnal ott vannak a gondozónõk. Beszoktatáson láttam. Ez egy sima önk.bölcsi. 10 gyerek/2gondozónõ.
Az èn lanyom 11 hòsan indult bölcsibe. Nagyon fèltem, h majd nem fog enni, mert iszonyat rossz evö, de valahogy ennek is megtalàltàk a mòdját ès eszik. A gondozò mindig elmondja, h mit ès mennyit evett, de èn a pocijàn is làtom, h tele van. Ö vegyes csoportba jàr (1-4 èvesek) ès a nagyobbak meg vannak tanìtva, h vigyàzzanak a kisebbekre - làttam a beszoktatàs alatt. Ha keseregne fölveszik, ölben jàtszanak vele. Làtom a babàmon, h jò neki, mert dèlutàn is jòkedvü. Èn nagyon fèltem a bölcsitöl a babàm kora miatt, de igy pàr hét elteltèvel: nagyon elègedett vagyok!
6 hónapos kortól lehet a gyerekeket bölcsödébe íratni. A gondozónõk nem nagyon szeretik, mert rengeteg a plusz munka velük, hiszen egyvalaki "kénytelen" állandóan rá figyelni, ha vegyes csoportba kerül, amire elég nagy esély van, hiszen azért a legtöbb gyerek másfél-2 évesen kerül bölcsibe. A nap nagyrészét a kicsi a járókában fogja tölteni, az udvaron pedig babakocsiban és ez érthetõ, hiszen a csoportokban 20-22 gyerek van. A gondozónõ minden testi szükségletét ki fogja elégíteni, tehát megeteti, tisztába rakja, elaltatja, stb., de ennél több foglalkozást nem szabad elvárni, nem is lehetséges a többi gyerek mellett. Ha tudod, próbáld valahogy kihúzni kicsit tovább az otthonlétet vele.
családi napközibe kell íratnod nem bölcsibe:-)tudok mesélni, írj privit.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszönöm, de valószínü, azért adom bölcsibe már 9 hósan, mert annyi pénezem van, hogy magán bölcsibe adjam, nem?? Nem, sajnos nem. A pénz hiánya miatt kell visszamennem dolgozni!! Nem várok el nagy gondoskodást, csak annyit, hogy ne a járókában üvöltsön egész nap, mert nem foglalkoznak vele. Itt is általában 15 hó feletti babák vannak, 15 fõs a bölcsi 3 gondozóval. Majd meglátjuk, nyilván én is húzni akarom, amíg lehet, de köszönöm szépen a válaszokat, szívesen várok további tapasztalatokat is.

Leírnátok, hogy bölcsiben mi a tipikus menü? Reggeli, tízórai, uzsonna.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy konkrétan mi volt pl a héten a menü!

Legjobb válasz: Azt nem tudom pont a héten mi volt. De általában teljeskiörlésû kenyér van valamivel reggelire, ebédre fõzelékek, hús rizzsel, rakott kaják és elötte leves, meg kapnak gyümit. Uzsira szintén tk kenyér általában vagy néha kalács.

Azt nem tudom pont a héten mi volt. De általában teljeskiörlésû kenyér van valamivel reggelire, ebédre fõzelékek, hús rizzsel, rakott kaják és elötte leves, meg kapnak gyümit. Uzsira szintén tk kenyér általában vagy néha kalács.
A heti étlapot nem találom, ez egy régebbi Ital a reggelihez javarészt tej/kakaó/tejeskávé Tízóraira mindig gyümölcslé van Uzsihoz általában tea. Hétfõ: Reggeli: kalács delmával Ebéd:gyümölcsmártás, pirított dara, panírozott formázott csirkemell Uzsi:Szalámis kocka sajt, kenyér, savanyúkáposzta Kedd: R:csabai szalámis, vajas, teljes kiõrlésû kenyér E: Zöldségleves, csirkemájas galuska, Palacsinta almával U:sárgarépás margarinkrémes zsömle Szerda: R:rozskenyér, tojáspástétom, retek E: Virlsis paprikás krumpli, mandarin U: padlizsánkrémes kenyér Csütörtök: R: tönkölyös párizsis zsömle, kaliforniai paprika E: pulykahúsos rakott karfiol brokkolival,
* folytatom....banán U: céklás vajkrémes kenyér Péntek: R: pulykasonkás sajtkrémes kenyér, paprika E: paradicsomos zöldbabfõzelék, halrudacska, alma U: korpás zsömle, reszelt sajtos margarinkrém, póréhagyma Szóval nálunk nagyon változatosan kapnak enni, szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Azt még leírnátok, elégedettek vagytok-e vele, a gyerkõc szereti-e és hogy állami vagy fizetõs bölcsibe jár?
Ez a menü tényleg bölcsis??? Ezt hogy eszi meg egy mésfél éves gyerek? Nálunk heti 3x van fõzelék husival, és 2x tészta vagy rizs valamilyen tejszínes vagy paprikás szaftos hússal. A reggeli és a uzsonna barna vagy félbarna kenyér felvágottal, illetve valamilyen krémmel (húsos, májkrémes, kõrözöttes, stb.)Paprika, retek, savanyú káposzta vagy ubi szokott rajta lenni. Gyümölcs minden nap van, alma, narancs vagy banán. Én elégedett vagyok, ez állami bölcsi napi 375 Ft-ért. Kisfiam imádja, minden nap repetázhatnak is.
konkrét menüt nem tudok, mert már ovis a fiam a mi bölcsinkben helyben fõztek reggeli és uzsonna mindig valamilyen krémes kenyér volt.lepépesítették a felvágottakat, és azt kenték a kenyérre.ehhez kaptak zöldséget a tízórai gyümölcslé volt, mert közel esett egymáshoz a reggeli és az ebéd idõpontja/8 óra és 11.15) az ebéd egy héten egyszer leves volt, a többi napon fõzelék feltéttel.rizst, krumplit nem kaptak, mindig zöldség volt a köret.leves után általában valami édes dolgot kaptak, mert a levesben volt hús, pl tejbegríz
igen, bölcsis menü! Államiban, napi 485 Ft-ért. A húsokat darált formában kapják, és minden jó alaposan meg van fõzve :o) Azért hozzá kell tennem, hogy a legkisebbek is két év körüliek, most éppen 1 kisfiú van, aki 15 hónapos.
Én bölcsiben gyakorlatozom, a gyerekek szerették a menüt. Egyébként meg, akárki akármit mond, jobb ha megtanulja, hogy ez van, átlagos kaját kapnak. Nem nagyon van alkalma válogatni- ezt ne úgy értsétek, hogy a gondozók ráerõltetik- hanem úgy, hogy ha nem eszik éhes marad. Ezt hamar megtanulja. Nálunk a gyerekek a gyümölcsöt úgy ették mint ha cukor lett volna... :) Sokkal jobban , mint pl. a piskótatekercset. És MINDEN nap volt gyümölcs. reggelire általában vajas kenyér szalámival, ritkán tejbe dara és egyéb, ebédre, gyakran fõzelék (spenót, sóska, répa stb...) uzsira pedig szintén szalámis kenyér. Tízóraira ivólé, limonádé, tea stb.. Amúgy ha a bölcsis rendszerrel bármivel valakinek valami kérdése van, szívesen válaszolok, lég sok idõt töltöttem el ahhoz bölcsõdében, hogy belelássak :) Nekem kellemes tapasztalataim vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!