Találatok a következő kifejezésre: Mik a hogy az édesanyám (31 db)

Mit lehetne tenni a párom gyerekeivel, hogy ne viselje õket meg ennyire, hogy az édesanyjuk beszámíthatatlan?

2 éve vagyunk együtt a párommal, de a gyerekei még elég kicsik, 3 és 6 évesek. Ugyanannyi idõt vannak nálunk mint az anyukájukkal. Én itthonról dolgozom, tehát gyakran úgy adódik, hogy velem van itthon valamelyik gyerek ha beteg. Legutóbbi eset: Páromnak el kellett menni dolgozni, a kicsi beteg volt, itthon maradt velem. Keservesen sírt, órákon keresztül miután elment az apja. Egy idõ után már nem hagytam tovább, megnyugtattam, és kértem mesélje el, hogy mi a baj. (Sokat voltunk elõtte is kettesben, és mindig szeretett velem lenni.) Elmesélte, hogy az anyja azt mondta neki, hogy ha itthon marad velem, akkor soha többé nem fogja õt szeretni. Sõt, azt is mondta neki, hogy a nagyobbat mindig megverem amikor ketten vagyunk itthon. Elmagyaráztam neki, hogy ez az egész butaság, megnyugodott egy idõre. (Itt azt hozzá kell tennem, hogy hiába mondja a párom az anyukának, hogy vigye el a beteg gyereket, nem viszi el, holott õ nem dolgozik, nekem pedig kellene, tehát a gyereknek gyakorlatilag nincs más választása mint velem maradni itthon.) Amikor a nagyobb hazajött az oviból, leültem vele beszélgetni. Elmeséltem neki, hogy mi történt, és miket mondott az anyja. Õ mondta magától, hogy anya sokszor beszél butaságokat, és hazudozik, ne foglalkozzak vele. Kiderült, neki is mondta, hogy soha ne üljön az ölembe, és, hogy ne egyenek abból amit fõzök mert mérget teszek az ételbe. Õ nevetve megkérdezte a kicsitõl, hogy "te tényleg elhiszed amit anya mond?". Annyira szomorú ez az egész. A nagyobb gyerekre már nem tud hatni, mert õ már ezt felfogja, és mindig, mindent megkérdez, hogy valóban igaz e. De a kicsit nagyon sajnálom, teljesen kikészül ettõl lelkileg. Mit lehetne tenni ez ellen? Szeret engem, de természetesen az anyukáját jobban szereti, és mivel még nagyon pici is, ezért bármit el tud vele hitetni. Nagyon megnehezíti ez a mi életünket, mert ha velem nem akar itthon maradni, az apja dolgozik, az anyja meg nem akarja elvinni, akkor csak egész nap sírni fog.

Legjobb válasz: már bocs de te azért nyavajogsz mert ha ott a gyerek és esetleg beteg nektek kel megoldani a felügyeletet

már bocs de te azért nyavajogsz mert ha ott a gyerek és esetleg beteg nektek kel megoldani a felügyeletet
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyerekek tényleg nem hülyék, de még a 17 éves gyerekek között is elég sokan eléggé naívak. Szóval nem lehet egyszerû a helyzeted, kedves kérdezõ, és ezeknek a gyermekeknek se könnyû, fõleg a kisebbnek. Sajnos vannak emberek, akik olyan módon kavarják a sz*rt, hogy képesek a hazugságaikat elhinni, még pedig akár a felnõttek 99%-a! Persze ilyen bravúros átveréshez kellõen szemellenzõs és agressziven ambiciózus jellem kell, és pszichopatának lenni. De sajnos mi, felnõttek is naívak avgyunk olykor. Tudni kell, h a pszichopátiát még egy képzett pszichológus is csak sokára, hosszas vizsgálat után veszi észre adott személyben. De aki nem annyira súlyos elmekórtani eset, mint egy pszichopata, még az is viszonylag sokakat, (felnõtteket is) meg tud téveszteni. Egy pszichopata teljesen érzéketlen, miközben kíváló benyomáskeltõ, és még a bõnbánatot is remekül eljátssza, ha adott esetben az az érdeke! Bár egy pszichopata a saját életét igen komoly mérnöki munkával, precízen hazugságokra építi fel, korrumpálva bárkit, akit érdeke, a játszmáihoz. Szóval nem tudsz mit tenni a nõvel. Diplomatikus lehetsz és kerülöd, amennyire csak tudod, és továbbra is megnyugtatod a gyermekeket. Az a nõ ha talán nem is pszichopata, de még a gyermeki lelkivilág mibenlétét se fogja fel, semmibe veszi. Ez egy életlecke neked, és ezeknek a gyerekeknek is. Kitartást kívánok neked és a párodnak!
Nálunk is hasonló a helyzet. Regényt tudnék írni az elmúlt 3 évünkrõl... Sok helyrõl azt kapom meg, hogy húzódjak háttérbe, mert nem az én gyerekem, nem az én problémám, de ezt nem tudom megtenni. Sem a párom miatt, sem szegény gyerkõc miatt. Annyit tudok tenni, hogy szeretetet adok a picinek. De szegényen nagyon látszik, hogy nem tudja mi van. Az anyja uszítja ellenem, közben õ meg szeret engem.. Azt jól teszed, hogy nem szidod elöttük az anyjukat. Én is nagyon remélem, hogy megérzik a gyerekek a jót. Most állunk lakás vásárlás elött. Fõ szempontom volt, hogy neki is legyen saját szobája, mert ki tudja hogy alakul a jövõ. Nem bánnám, ha hozzánk költözne, de persze nem fogjuk eröltetni. Arra leszek még kíváncsi, hogy ha nekünk lesz közös gyerekünk, merre változik majd ez az egész. Kicsit félek ettõl.. :/
Nálunk is hasonló a helyzet, csak nem ennyire durva, mint nálatok. De anyuka itt is próbálkozik vele, hogy az ötéves gyereke fejét hülyeségekkel tömje. Szerencsére a kiscsaj nem veszi fel, nevetve meséli, hogy miket mond az anyja, meg szokta mondogatni, hogy "anyának nem szabad mindent elhinni", és ezt nem tõlünk hallja. Én azzal vigasztalom magam, hogy már most is látja, hogy ki milyen példát mutat, ki milyen ember, és abban bízom, hogy ha kicsit nagyobb lesz, akkor õ maga fogja kérni, hogy hozzánk költözhessen. Erõszakkal nem akarjuk elszakítani az anyjától, félünk hogy az nagyon megviselné a kiscsajt.
Nem azert, de egy 6 eves gyerek nem fog ilyeneket mondani. Valami mást kamuzz.
Teljes mértékben egyetértek az elõttem szólóval. Nem tudsz mit tenni! Tapasztalatból tudom, hogy a gyerekek idõvel rájönnek, hogy ki kicsoda a történetben. Ki mond igazat és ki nem..... A gyerekeket nem lehet becsapni! Kitartás!
Ismerem ezt az embertípust és sajnos azt kell mondjam hogy a nõvel semmit nem tudsz kezdeni. Így kell elfogadni és ennyi. Ha csak lehet kerülni kell és minimalizálni a találkozásokat is amennyire lehet és nem idegesíteni magadat rajta. Az ilyen rosszindulatú embert csak boldoggá teszed ha látja rajtad, hogy rágódsz a hülyeségein. [email protected] le, legyél vele távolságtartó, tárgyilagos, de kedves. A gyerekekkel meg foglalkozz úgy ahogy te jónak látod, nem hü(l)yék a gyerekek úgyis látják hogy mi van ott nálatok nem fogják elhinni a hazugságot.
hat szerintem mindenkeppen le kellene ulni az anyukaval es elbeszelgetni vele hogy ezzel nem neked art hanem a sajat gyerekeinek, es igenis ne traktalja baromsagokkal a gyerekeket mert a lelkukkel szorakozik!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy nem sikerült értelmezni amit leírtam. Egyáltalán nem ez a baj, hogy nekem kell vigyázni rá, nem is értem minek válaszol olyan aki végig sem olvassa...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos a nõvel lehetetlen beszélni, értelmes kommunikációra képtelen, õ annyival rendezi ezt a kérdést, hogy letagad mindent. Remélem valóban így lesz, hogy elõbb-utóbb a kicsi is rájön, hogy nem kell mindent elhinni, de ez még sok év. Az õ jelleme teljesen más mint a nagyobb gyereké, a kicsivel még 10 évesen is bármit el lehet majd hitetni, mert annyira jó szándékú, fel se merül benne, hogy nem minden igaz amit hall. Annak meg aki azt írta, hogy ez "kamu": Valószínûleg sok gyereket nem láttál még közelrõl. Egy 6 éves, már nagyon sok mindent megért, felfog, észrevesz. Ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is összerak már, az neki nem kérdés, hogy ha az anyja (vagy bárki más) mond valamit, és tapasztalja, hogy az nem igaz, akkor megállapítja, hogy hazudik.

Mik a feltételei, hogy az édesanyám mehessen gyedre a fiammal?

Lehet neki mellette 4 órás munkát vállalni vagy azt csak a gyes mellett lehet! Ha linket tudtok küldeni ahol le van írva az is jó lenne! Köszönöm!

Legjobb válasz: Nagyszülõ csak Gyesre mehet. Ha a picike betölti az egy évestkort akkor te is vissza mehetsz 8 órában dolgozni, a teljes fizudat kapod, mellette pedig kaphatsz Gyes-t is csak arra kell figyelni, hogy a gyes összege bele fog adóbevalláskor számítani az éves jövedelmedbe és adózni kell utána. Ezért ilyen esetben ha visszamennél Gyes mellett dolgozni, vcélszerû olyan nagyszülõ által igényelni gyes-t aki már nyugdíjas. Remélem érthetõen írtam le.

Nagyszülõ csak Gyesre mehet. Ha a picike betölti az egy évestkort akkor te is vissza mehetsz 8 órában dolgozni, a teljes fizudat kapod, mellette pedig kaphatsz Gyes-t is csak arra kell figyelni, hogy a gyes összege bele fog adóbevalláskor számítani az éves jövedelmedbe és adózni kell utána. Ezért ilyen esetben ha visszamennél Gyes mellett dolgozni, vcélszerû olyan nagyszülõ által igényelni gyes-t aki már nyugdíjas. Remélem érthetõen írtam le.
Szia! Gyed mellett nem lehet dolgozni!

Édesanyám elhunyt és Apán azzal fenyeget minket hogy kirak a házból! Mi a 3 nagyobb testvér elmúltunk 18 évesek és van egy 14 öcsénk is Nővérünk! Lényeg hogy van e tulajdon részünk e a házba?

Lényeg az hogy mikor épült ez a családi ház akkor Édes anyánk és apánk már házasok voltak és már meg volt akkor a 3 testvérem! Mikor épült a ház velem volt anyukám terhes! Lényegében közös lenne akkor a tulajdon nem?

Legjobb válasz: Attól h házasok voltak még irathatták csak édesapád nevére a házat és ezzel minden jogáról lemondott az édesanyád. Bár ezt nem értem. Ha másért nem is, miattatok nem szabadott volna ezt tennie.

Attól h házasok voltak még irathatták csak édesapád nevére a házat és ezzel minden jogáról lemondott az édesanyád. Bár ezt nem értem. Ha másért nem is, miattatok nem szabadott volna ezt tennie.
A kérdező hozzászólása: Értem!Írtam nincs végrendelet!Anyukánk nem írt végrendeletet!DE viszont van 4 nagykorú gyerek akkor az anyai rész csak a nagykorúakra szál és nem az apára nem!?
Ha elmúltatok 18 évesek, akkor kirakhat benneteket. Ezt tapasztalatból írom sajnos. DE ha ti fizetitek a lakáshitelt, akkor szerintem igényt tarthattok a tulajdonjog egy részére. Ezt kéne megkérdezni valahol.
A kérdező hozzászólása: Lakás hitel nincs!Más hitelek vannak!A láson már nincs hitel mert amikor megszületünk akkor felvették utánunk a szülök a szocpolt és anyukám abból fizette ki a hitelt amit a drága apánk faszánt elintézte :( Lényeg amit apánk összeszedet régen házra hitelt az anyukánk a szocpolból fizette ki!
Jópár téves válasz akad itt, illetve kedves kérdezõ szintén rosszul ismered a jogi dolgokat. Könnyen elõfordulhat, hogy csupán az egyik fél neve kerül rá a tulajdoni lapra, viszont attól még a másik fél is tulajdonos mint ingatlan-nyílvántartáson kívüli tulajdonos. Bármikor kérheti, hogy a tulajdoni igényét jegyeztessék be. Mint lesszármazók nem tudom igényelhettek-e az elhunyt helyett, de mivel a tulajdoni igények nem évülnek el így jó esélye van. Ingyenes jogi segítségnyújtást panasznapon kaphattok a helyi bíróságon általában pénteken, de mindenképp szükséges lesz ügyvédi közremûködés. Próbáljatok olyat keresni aki sikerdíjért vállalja.
A kérdező hozzászólása: Értem!Hát nem vagyok teljesen tisztában a jogokkal ezt el is ismerem!Ezért kérdeztem és fordultam ide!Értem ezt nem is tudtam hogy!Nagyon szépen köszönöm a választ!
egy rakat rossz válasz egymás hegyén-hátán a 16.-os-ban írsz egy fontos dolgot: "Hagyatéki tárgyalás már megvolt mivel 2 éve hunyt már Édes anyánk!De ott megint mást írnak mert ott azt írják hogy van tulajdonunk!" a közjegyzõ azt írta, hogy van tulajdonjogotok???? akkor a ti felelõsségetek, dolgotok, hogy bebattyogtok a Földhivatalba (fénymásolat visztek) szépen átvetetitek, és beadjátok a papírotokat. A közjegyzõi végzés alapján a Földhivatal köteles bevezetni a tulajdoni lapra a tulajdonrészeteket. Az már más kérdés, hogyha apukádnak haszonélvezeti joga van, az erõsebb. Tehát még akkor is kirakhat (más kérdés, ha nem 100-as, és ezt lobogtatjátok, akkor megvezethetitek, csak nehogy használja azt a fejszét!!!) Kirajhat, albérletbe adhatja, szóval élvezheti az ingatlan hasznait. Ez élete végéig tart, mint írod, anyukád se máshogy, se sehogy nem végrendelkezett. Az meg, hogy anyukának nem volt a nevén, az mindegy, családjogi tv alapján, közös szerzés, természetes, hogy a leszármazói örökölnek) Ha nem boldogulsz a földhivatallal (az irat ne vesszen el!!!), akkor irány a közjegyzõ! Sok sikert.
Egyébként a közjegyzõnek hivatalból meg kellett volna küldenie a jogerõs hagyatékátadó végzést a földhivatalnak, hogy bejegyezzék a tulajdonjogotokat. Ettõl függetlenül - mivel a ti érdeketek - nyilván a ti felelõsségetek lett volna ennek utána járni, és elintézni, ha õ ezt nem tette meg. Most annyit tehetsz, - mivel itt ezt valaki nagyon jól írta, hogy a tulajdonjogi igény sosem évül el -, hogy fogod a jogerõs hagyatékátadó végzést, szépen besétálsz vele a földhivatalba, ott majd segítenek kitölteni hozzá egy kérelmet, és kéred, hogy jegyezzék be a tulajdonjogotokat. (Egyébként honnan tudod, hogy ott nincs bejegyezve, megnézted?)
Azért a 14-es válaszolónak sincs teljesen igaza, mert ha a szülõk közösen vettek egy lakást, és meghal valamelyikük, akkor a másik fél nem fogja elveszíteni a teljes tulajdonjogát, tehát annak a fele az övé marad, + a haszonélvezeti jog.
4-en vagytok? Én a helyetekbe fognám apánkat azt kib*sznám a házból!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!Hát hogy is mondjam!Az utolsóra válaszolnék tudod én se bírom a lelki terrort de tudod van 1 kiskorú gyerek aki intézetbe kerülhet!És anyukánk mikor a halálán volt a kórházba megígértük mindent megteszünk hogy ne kerüljön intézetbe elég volt neki hogy 12 éves elvesztette az anyát plusz hogy ilyen ...... apja van!Azzal lenne jobb ha lenne tulajdon részünk mert ezt már megérdeklõdtem hogyha van tulajdon részünk akkor mi azt eladhatjuk a bíróságon ezt mondták mert már beszéltem velük!Vagy ö veszi meg a tulajdon részünket!Nekünk akkor már lesz pénzünk pl önerõ hogy hitelt tudjunk felvenni hogy tudjunk másik házat venni!Logikus gondolkozunk!Igen már meg volt a hagyatéki tárgyalás is mivel 2 éve hogy elhunyt édes anyánk akkor a hivatal kiküldte a hagyaték tárgyalásról a papírt és ott írt hogy nem tom része a milyen!Sajnos nem tudom pontosan mert apánk eldug dal minden papírt!És a Földhivatalnál amit persze meg is néztünk személyesen ott meg 100% ba apánk nevén van!Igen amúgy ö is ilyen lényegében lehet vele beszélgetni csak egyszer bekattan aztán vége van!és akkor egybõl balhézik!Nem nagyon lehet vele értelmesen beszélni!Egybõl azzal jön elvitetni öcsénket stb!Úgy eltudja magát látni pl bemegy az orvoshoz vagy boltba de felkel neki írni!Meg a cigi és a kávé!De amúgy meg fõzni se tudd se mosni semmit!Meg ugye nem mozgás sérült tudd a saját lábán járni!Nem csinálnak semmit vele mivel már a bátyámmal voltunk érdeklõdni felmérték papíron keresztül az állapot és azt mondták amíg járóképes addig nem tudnak segíteni!Csak akkor ha már esetleg fekvõ beteg lenne!Úgy hogy ezzel semmire nem mentünk!
Valóban a tulajdonos/ok eladhatja/ják a tulajdonukat.Ez így van, csak egy haszonélvezettel terhelt ingatlant, a mai világban nagyon nehéz eladni. A fatert meg kötelezni nem lehet arra, hogy a tulajdonjogot vegye meg, ilyen nincs.Ezt valszeg félreértetted.A hitel dolog az szintén göröngyös út a boldoguláshoz, mivel a bankok rettentõen megszigorították a hitelfelvételt.Elsõsorban a munkahely alapvetõ követelmény, aztán vizsgálják a hitelképességet is.Egy 100 ezer forintos fizetéssel nem lehet oda menni, de még 130-al sem, mert erre manapság nagyobb összegû hitelt nem adnak, ami egy ház/lakás vásárlásra elég lenne.Szóval alaposan nézzetek körül a törvények tengerében, mert nagy szükség lesz rá, ahogy elnézem.
nem kell bedõlni apádnak, csak úgy nem vitetheti el a kisöcsédet. a szabály az, hogy a gyereket, ha nincs fenyegetve, akkor a családban kell tartani. Az is a családja, ha valamelyik nagykorú testvére örökbe veszi, vagy a gyámja lesz. Tehát apádnak megszüntetik a szülõi felügyeleti jogát. Ehhez azért el kéne tartania magát, + a kisöcsit annak a nagytestvérnek. Nem fogod tudni eladni az apád által lakott házban a saját tulajdonrészeteket. Lakottan felét éri az ingatlan, mint érné különben, na de ki akar egy ilyen lakótársat ???!!! Senki. A bíróság kötelezheti a közös tulajdon megszüntetésére, árulhatjátok az egész házat is, de annyira nem mozog a piac, kérdés, ki venné meg (meg hogy hol van, mennyit ér, mennyit kértek érte) Sok-sok kérdés....
A kérdező hozzászólása: Hagyatéki tárgyalás már megvolt mivel 2 éve hunyt már Édes anyánk!De ott megint mást írnak mert ott azt írják hogy van tulajdonunk!Ezért mondom hogy a Földhivatalnál meg nincs!Ezért vagyunk megzavarodva!De ahogy írták az elején holnap felhívom a bíróságot és tanácsot kérek hogy hogyan is van akkor ez!
2. válaszoló is butaságot írt, mert a köteles rész pont akkor jön képbe, ha végrendeletet írt valaki, mivel más esetben értelme sem lenne, hiszen eleve törvényes öröklés érvényesül. Ne haragudj, ez már sorra a 3. hozzászólásom, mert most kezdtem visszaolvasni a válaszokat, és hüledezek, hogy mennyi butaságot írnak az emberek, nagy meggyõzõdéssel... Isten ments, hogy ilyeneket elhiggy!! Tényleg a legjobb, ha ügyvédhez fordultok. (Elnézést a kemény fogalmazásért, senkit nem akarok megbántani, de most õszintén: aki nem ért hozzá, minek ad jogi tanácsokat?? Fel sem fogjátok, mekkora gondot lehet így okozni?? Én sem kezdek orvosi tanácsokat osztogatni, ha egyszer nem értek hozzá...)
Ja, és a 11. válaszoló oltári nagy butaságot mondott, mert elsõsorban a gyerekek örökölnek tulajdonjogot, a túlélõ házastárs pedig haszonélvezetet. (Más kérdés, hogy a haszonélvezet bizonyos szempontból erõsebb a tulajdonjognál.)
Van egy úgynevezett köteles rész. De ez csak akkor jár nektek (összes tesónak), ha Édesanyátok nem írt végrendeletet. Mondjuk ha még Édesanyád életében Apud nevére került a ház, azmás helyzet. Ügyvéddel beszéljetek, vagy ha nincs pénzetek, akkor a helyi városi ügyészségen minden héten van panasznap, itt ingyenes jogi tanácsokat adnak. Csak tanácsot, az eljárást nem indítják meg, de azt mindenképpen megmondják, hogy érdemes-e bírósághoz fordulni.
Szerintem meg forduljatok ügyvédhez.
De mégis mi vihet rá egy édesapát h utcára akarja tenni a saját gyermekeit?? Már bocsi h így belekérdezek
A kérdező hozzászólása: Bocsi de nem akarok bunkó lenni Édes Anyámat ne bántsátok!Ö semmirõl nem tehet!Az volt a baj hogy ugye meg volt már akkor a 3 testvérem mikor épült ez a ház!És apám mindig mondta hogy RÁ íratja fele tulajdon jogot Anyukánkra!De sose tette!Anyukánk meg nem mehetett oda és monda hogy igen is írják rá felét ezután régen is utána érdeklõdtünk!Csak azt írathat másra tulajdon jogot aki é a tulajdon!Vagyis csak apánk írathatott volna anyukánk részére tulajdon jogot!De ö nem volt hajlandó ezt elintézni!Mikor anyukám szolt neki hogy legalább minket nézzen gyerekeket akkor megpofozta!Ezért kérdezem!Itt nem anyukám a hibás szegény sokat harcolt értünk de apánk egy patkány mert még a saját fiát is képes Intézetbe küldeni!
A kérdező hozzászólása: Azért mert apánk egy .....!Tudod ö nem beszámítható agykárosodása van!Van mikor éjnek idején kimegy baltát élezni!Kávét fõz elfelejti a gázt elzárni akkor napi 2 db cigit elszív ha nem többet egy hétre nem elég neki 1 kg kávé!És ha nincs se cigi se kávé akkor csinálja a balhét kötegszik megy a hivatalba hogy elviteti öcsénket!Semmit nem tudd nem tudd mosni nem tudd fõzni egy tojásrántottát nem tudd csinálni magának!Jóformán mi 3 nagy testvér tartjuk el meg amit öcsénk után kap pénzt de viszont ö a gyámja is!Voltunk orvosnál hogy nem e lehetne elvitetni mert egyrészt veszélyes!De azt mondták míg vér nem folyik addig nem tudnak semmit csinálni!Régen sokat kijárt a rendõr hozzánk mert nem bírtuk tovább de ügye ö nem lehet bántani mert beteg de ü meg nekünk jöhet!Sajnos elköltözni nem tudunk mivel nincs hova és nincs is mibõl!Meg ugye addig öcsémmel se tudnánk mi lenne!Mert ö meg csak velünk akar maradni!
A kérdező hozzászólása: Édes anyánk nem írt végrendeletet!Mivel apánk azzal ette mindig hogy van tulajdon része már neki mert elintézte!Ugye anyukám akkor megnyugodott hogy kerülünk utcára ha ö itt hagy minket vagy is ha elhuny!De mikor megtudtuk hogy halálos beteg akkor jöttek a papírok stb és láttuk hogy 100% még mindig apánk részén van a ház!De nem értem mert itt azt írják sokan 5 év házasság után közös minden ha a házasságtól kezdve vettek bármit is!Mondom a ház még jóval a házasság után épült!lényeg 90 be születem én Nõvérem 83 ba és akkor már házasok voltak!És 90 be kezdték a házat építeni!
Ha ennyire beteg mentálisan, miért nem helyeztetitek gondnokság alá?Ez a tulajdonjog dolog meg olyan, hogy ha a földhivatalban õ az 1/1-es tulajdonos, akkor nincs mit tenni.Meg kell várni amíg "jobblétre szenderül"és akkor hivatalosan örökölhetitek az ingatlant.Nem ártana egy ügyvédet felkeresni.
A kérdező hozzászólása: Írtam az elõbb!Hogy próbáltuk de azt mondta az Orvos is meg a Rendõrség hogy amíg vér nem folyik nem tehetnek semmit!Akkor most mit tegyek segítsek rajta sokszor megfordult a fejembe ez tény!De nem ér annyi az ö élete hogy bemocskoljam a kezem!ügyvéd elég sokat felkerestünk de mindegyik akkora összeget mondott hogy egyszerûen ni rá pénzünk!Amit keresünk pénzt az mind a hitelbe és adósságba megy bele!Ha lenne rá pénzünk szerintem akkor most nem itt ülnék és próbálnám megoldani szerintem!És azt mondták a Gyámhivatalba is akkor tudnák a gyámságot is levenni ha mozgásképtelen lenne apánk és nem tudja olyan értelembe ellátni magát pl ha pelenkázni kéne etetni stb!De ott még sajnos nem tart él és virul és minket meg már megöl a sok hülyeségével!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!Hálás vagyok hogy írtatok! :(
Haszonélvezet mindenképpen az Apukádé, és addig azt csinál, amit akar. Majd késõbb öröklitek. Tulajdonképpen nem csak a haszonélvezet az Apukádé, hanem a tulajdonjog is, mert a felesége után elsõ körben õ örököl, nem a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Értem!Akkor semmit nem tehetünk max akkor ha elpatkol!Lényegében nem a vagyonra hajtunk semmi ilyesmi csak mindig fenyegetõzik hogy kirak minket a házból!És hát a házon elég sok mindent javítani kéne de nem merünk mert ha kirak akkor semmire nem mentünk!Meg hát öcsénket féljük mert megígértük anyukánknak hogy mindent megteszünk hogy ne kerüljön intézetbe!
Nézd, mi nem ismerhetjük a tulajdonviszonyokat. Ha édesanyátoknak volt tulajdonrésze, akkor azt ti öröklitek meg (ez majd a hagyatéki tárgyaláson rendezõdik), viszont édesapátoknak holtig tartó haszonélvezeti joga lesz rá (szintén örökli azt), így akár ki is rakhat titeket, a tulajdonjogotok ellenére. Vannak lehetõségek persze, pl. a haszonélvezeti jog megváltása, de ebbe felesleges lenne belemenni, amíg semmit nem tudunk az alaphelyzetrõl. Lehet, hogy az egész ház eleve apukátoké volt, mi ezt aztán nem tudhatjuk. Földhivatalnál lehet tulajdoni lapot kérni, onnan kiderül. Vagy megvárjátok a hagyatéki eljárást, ott is megtudjátok majd. A legjobb lenne ügyvédhez fordulnotok, mert nagyon bizonytalannak tûnsz a jogi dolgokban, szükségetek lesz segítségre.
mármint veszély nem fenyegeti


Amerikába utazom augusztus 9-én a barátnőmmel és édesanyával! Szülői nyilatkozatot kellene írnunk angol-magyar nyelven! Ehhez kellenének minták mert nem tudjuk hogyan kell ilyet írni? ! Aki tudja mit kell beleírni az szóljon!

Legjobb válasz: Csak hiteles angol fordítást fogadnak el, azt nem írhatod te meg. A magyar valami ilyesmi kell hogy legyen: Alulírott Kovács István (született Nagyvárad 1970. 02.13. anyja neve: Szabó Éva Lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) tudomásom van róla és engedélyezem, hogy Kovács Laura nevû gyermekem (született Budapest 2000. 01.17. ANyja neve Tóth Karolina Lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) 2011.08.25-napján feleségemmel, az õ édesanyjával Kovácsné Tóth Karolinával (született 1975.02.05. anyja neve Kiss Mária lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) az Egyesült Államokba utazzon, a nõvéremhez Kovács Évához (megint minden adat) és ott eltöltsön 13 napot.

Csak hiteles angol fordítást fogadnak el, azt nem írhatod te meg. A magyar valami ilyesmi kell hogy legyen: Alulírott Kovács István (született Nagyvárad 1970. 02.13. anyja neve: Szabó Éva Lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) tudomásom van róla és engedélyezem, hogy Kovács Laura nevû gyermekem (született Budapest 2000. 01.17. ANyja neve Tóth Karolina Lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) 2011.08.25-napján feleségemmel, az õ édesanyjával Kovácsné Tóth Karolinával (született 1975.02.05. anyja neve Kiss Mária lakcíme Budapest, 1123. Kakaós utca 4.) az Egyesült Államokba utazzon, a nõvéremhez Kovács Évához (megint minden adat) és ott eltöltsön 13 napot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segítettél:D
A "hivatalos" angol forditas az korulbelul annyi, hogy megkered az angol tanarod, hogy forditsa le neked es kesz. Nem kell penzt kiadnod fordito irodanak mert felesleges. Mi is igy csinaltuk, az egyik ismeros lefroditotta (profi angolja van) es alairta, hogy o a fordito es kesz (odairta a telefonszamat, de soha senki nem hivta, h ellenorizze). A bevandorlasiak elfogadtak es a kutya nem kerdezte, hogy ki a fordito.
Hát a barátnõméknek a magyar és a hivatalos fordítást is felül kellett hitelesíteni az önkormányzatnál....
En 17 eves koromban ket gyerekkel mentem ki, az egyik kb. 10 a masik 13 volt. Nem a rokonaim, ismeros gyerekei. Egyikunknel sem volt semmi szuloi ny. De a legutobbi magyar szoveget amit a bevandorlasi hivatalnak beadtunk, azt a haverom forditotta es elfogadtak. A dontes a kezedben, kerdezo :)
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a válaszokat!!Anyukámmal megfogalmaztunk egy szöveget amiben minden benne volt!Megkértük egy barátunkat hogy forditsa le és tökéletes lett nem kötött bele senki!Már azóta megjártam Amerikát és fantasztikus élmény volt:PP
újból bíróság!!!Olyan nincs hogy nem lehet levonatni ha van jövedelme!!!ha nem akkor igen az állam meg elõlegezi
6 hónap nem fizetés után megelõlegezi az állam. Ismét bíróságra kell menni.
Saját tapasztalatom a rendõrségen jelentsd fel csak így lesz pénzed mert ez bûn cselekmény és ha az eljárás során sem fizet a rendõrség átadja az ügyet az ügyészségnek és ha ott sem akkor meg indul a büntetõ per amit azért nem szoktak akarni és fizetni fog!!Én már 3szor megjártam ezt a történetet mûködik de sajnos csak így ha nem jelentem fel újra nem fizet!

Mit tegyek, hogy Édesanyám ne az életébe való beleszólásnak tekintse a segítségemet?

Sajnos nem akarja elfogadni a tényt, hogy már nem bírja úgy ellátni a teend?it, mint fiatalabb korában. Ha például elmosogatok, kitakarítok, mosok vagy f?zök, akkor megsért?dik, sír és kiabál, hogy miért nem vagyok képes normálisan megcsinálni ezeket. Pedig tényleg rendesen megcsinálok mindent, csak nem biztos, hogy úgy, olyan sorrendben vagy tempóban, mint ? csinálta. Sokat beszélgettünk err?l, de ? nem érzi úgy, hogy ezzel engem bántana, úgy gondolja, hogy csak tanácsokat ad. Mit tudnék tenni, hogy változzon a helyzet? 30/N

Legjobb válasz: Hagyd, csinálja! Legfeljebb sûrûn kérdezd: anyukám, miben segíthetek.ABBA BETEGEDNE BELE, HOGY Õ MÁR NEM FONTOS, SEMMIRE SE JÓ.Morognak, zsörtölõdnek, de munka nélkül nem tudnának élni. Na meg csak az a jó, ahogy õk csinálják. Ez is egy önvédelem. lesz idõ-sajnos-mikor õ mondja, én nem takarítok ki gyermekem, nem baj? De, akkor már baj van.

Hagyd, csinálja! Legfeljebb sûrûn kérdezd: anyukám, miben segíthetek.ABBA BETEGEDNE BELE, HOGY Õ MÁR NEM FONTOS, SEMMIRE SE JÓ.Morognak, zsörtölõdnek, de munka nélkül nem tudnának élni. Na meg csak az a jó, ahogy õk csinálják. Ez is egy önvédelem. lesz idõ-sajnos-mikor õ mondja, én nem takarítok ki gyermekem, nem baj? De, akkor már baj van.
Sajnos, nem sokat. Általában ezt a fiatalok úgy reagálják le, hogy akkor nem csinálnak semmit. Ezek a harcok más családokban is jelen vannak. Egyszer talán, de még most nem fogja megérteni. A szülõ nagyon megszokja, hogy az a jó, amit õ csinál. Nehéz a másét elfogadni. Talán, ha keresel egy ilyesmirõl szóló filmet, és együtt megnézitek, talán magára ismer, és egy ideig visszafogja magát.
dícsérd meg bármiben hallgasd meg, érdeklõdj és ezek után segíts ennyi.
Elsiklani a dolgok felett és elfogadni, hogy anyud csak tanácsot ad.
Menj bele a játékba, és kérd meg, hogy tanítson. Nem lehet könnyû a büszkeségének, hogy segítségre szorul.
éj=élj!
Költözz el! Légy önálló és éj önálló életet! Én már nem tudnék egy fedél alatt élni a szüleimmel. Nagyon szeretem õket, és gyakran vagyok náluk, de annyira jó érzés utána haza menni a saját lakásomba, becsukni az ajtót magam mögött. Csönd van, akkor mosogatok el amikor akarok, akkor takarítok amikor akarok, a saját lakásomban azt csinálok amit akarok. És nincs vita senkivel (max. a párommal :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy nem akarja magát feleslegesnek érezni, de akkor is zavaró, hogy állandóan követ amikor csinálom a dolgokat vagy áll fölöttem és csak mondja, mondja. Azt hittem, belerázódunk, de így fél év után kezdem feladni a reményt. A film is jó ötlet, kipróbálom.
Próbáld meg tréfásan, jókedvûen és jó beszélgetés közben tenni a dolgokat.Ne vegye észre, hogy segítesz neki, csak "ott vagy". Tereld el a figyelmét.
A kérdező hozzászólása: Már önálló életet kezdtem, de Anya az ízületi problémák miatt egyre kevésbé tudja ellátni a háztartást, Apa még dolgozik és nem tud túl sokat segíteni otthon, így fél éve férjemmel és kisfiunkkal visszaköltöztünk hozzájuk. Nem is azzal van a baj, ha tanácsot ad, hanem azzal, hogy már észre sem veszi, hogy ezt legtöbbször sírva, kiabálva teszi.

Harasztosi László érmét rendeltem az édesanyámnak akinek rosszindulatú daganata van. Valaki hsználja? Mi róla a véleménye? Igazándiból hogyan kell használni?

Mivel utaztatni nem tudom /vidéken él és vannak olyan problémák ami miatt nem tud utazni/ akkor ? házhoz jön? Tudom: kérdezzem ?t.. de most ittvagyok...

Legjobb válasz: Remélem,hogy nem fizetsz érte? Nem fog semmit használni anyukádnak.

Remélem, hogy nem fizetsz érte? Nem fog semmit használni anyukádnak.
Inkább onkológust és terápiát kellene. Édesanyádnak meg jobbulást.
Harasztosi László egy Dawn kóros debil. nÉZD MÁR MEG HOGYAN NÉZ KI.
A kérdező hozzászólása: Külsejére nézve.. nem hiszem hogy down kóros lenne.. ha mindaz igaz amit írnak róla...akkor talán nem lenne ez a véleményed.Ismeretlenül nem kell kritikát mondani senkirõl , azért , mert kövér. .. ez a véleményem.
Én találkoztam is vele, tiszta Dawn kóeos debil, nézd meg milyen bambán néz.
Ha netan tulsulyos, akkor gyogynovenyteakat kellene fogyasztania, mint zsurlot, mivel ennek pl. van vizhajto hatasa is, sot a csalanteanak is van. Tehat mar ezek is segiteni fognak. Aztan az etkezesi szokasait kell megvaltoztatni, es az eletmodjat.
A kérdező hozzászólása: A csalán tea stb...az úgy gondolom az õ problémájára nem elég már. Eddig is és most is Avemar.. Flavogenin pro... Vitanax....és COD teát fogyaszt.
A kérdező hozzászólása: ...az étkezési szokásairól?? Mindent csak folyékony állapotban ehet /vastagbél daganat/ és csak többnyire bébiételt vesszük , mert az nem tartalmaz tartósítószert.Amúgy meg nem nagyon marad meg benne az étel..megeszi és kis idõ múlva távozik minden. Bocs , hogy ezt így ideírtam.
Szia! Én érzem az érmét. Anyudnak milyenek a tapasztaltai?

17 éves lány vagyok és sajnos az édesanyám kiskorom óta iszik, édesapám régen ivott aztán 7 évig nem. Most megint elkezdte a napi szinte való ivászatot. Nem tudom, hogy mi tévő legyek hogyan tudnám jobban elviselni vay túltenni magamat ezen?

Van egy csodálatos barátom aki melettem áll bármikor, de lelkileg ez rendkívül megterhel? és mind idegileg mind lelkileg igen igen megvisel. Pláne, hogy apu az csak 1 éve kezdte el el?sz?r csak néha néha és msotanában egyre s?r?bben. Sajnos barátaim sincsenek akikkel el?lthetném azt az id?t amikor nincs melettem a barátom.Így nemtudom mi tév? legyek...

Legjobb válasz: Keress fel egy pszichológust. De most komolyan! Biztos van nálatok is iskolaorvos, azon belül is iskolapszichológus. Vele nagyon jókat lehet beszélgetni, észre sem veszed, ahogy átsegít az ilyen traumákon. Nem úgy fog kezelni, mint beteget, hanem mint barátot, akin segíteni szeretne. Ingyenes, egy próbát megér. Tapasztalat.

Keress fel egy pszichológust. De most komolyan! Biztos van nálatok is iskolaorvos, azon belül is iskolapszichológus. Vele nagyon jókat lehet beszélgetni, észre sem veszed, ahogy átsegít az ilyen traumákon. Nem úgy fog kezelni, mint beteget, hanem mint barátot, akin segíteni szeretne. Ingyenes, egy próbát megér. Tapasztalat.
Beszélj a szüleiddel, mondd el nekik, hogy ez így neked nem jó. Nem akarod végignézni, hogy tönkremenjenek. Segíts nekik, hogy kilábaljanak az ivásból, nekik kellene pszichológus, vagy elvonókúra? Nem írtad, hogy milyen szinten van jelen az agresszió, dolgoznak e még a szüleid, milyen problémákt okozott eddig az ital a családodban. Egyébként én is ilyen családban nõttem fel, igaz már 35 éves vagyok, de megértelek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a véleményeiteket.fõként az utolsó hozzászolóét. dolgoznak a szüleim természetesen de anyu a meló után iszik vagy hétvégén és aztán lefekszik és minden megy tovább. Apu meg nem is tudom, hogy miért.Sokszor beszéltem velük errõl, de anyunem látja be apu tudja de mégis marad minden a régiben sajnos...
Szia.Én csak erõt, és kitartást kívánok.Én ugyanebben voltam.Sajnos mi nem jutottunk el az elvonóig.Elköltöztem.Jó messzire a páromhoz.Akkor 18 voltam.A hiányom nem rendítette meg õket.Azóta gyönyörû családom va, úgy élek ahogy mindig is szerettem volna, és hidegen hagy hogy isznak e vagy sem.Ritkán megyünk csak "haza", de akkor tartják magukat, mert tudják mi miatt mentem el.Ezzel csak azt akarom mondani hogy néha jobb új életet kezdeni nagyon-nagyon messze.Keménynek lenni, nem foglalkozni velük, õk sem tették veled.És bízni hogy egyszer minden jobb lesz.Sok-sok kitartást, és erõt kívánok, és kívánok egy sokkal jobb életet.
A kérdező hozzászólása: Talán az is a baj, hogy anyunak ez így jó õ azthiszem ezen változtatni sem akar.Megvan mindenem de ez a dolog megvisel igen rendesen.Apunak is 1 éve h vastagbélrákban megmûtötték és kapta a kemot.Gondoltam ettõl is elkezdhetett inni, h nemtudja feldolgozni ami történik vele. De nagyon nagy szerencse volt, h teljesen jól felépült azt leszámítva, hogy a vágás mentén a köldöke vonalában sikerült egy sérvet kapnia megint.De meggyógyult és ezért ezt sem értem, h ezért inna.Sajnos fogalmunk sincs, h miért iszik...Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Miért nem érti meg édesanyám, hogy mi a párommal nem szeretnénk hülye játékokat az esküvőre?

Legjobb válasz: Megmondjátok,hogy nem és kész. Nekünk mulatós zenével erõsködtek,de megmondtuk,hogy felejtsék el,csináljanak maguknak bulit és szóljon azon, a miénken nem fog. Utólag elismerte,hogy azért nem mulatós zenébõl is akad jó sok,amire lehet jót táncolni...

Megmondjátok, hogy nem és kész. Nekünk mulatós zenével erõsködtek, de megmondtuk, hogy felejtsék el, csináljanak maguknak bulit és szóljon azon, a miénken nem fog. Utólag elismerte, hogy azért nem mulatós zenébõl is akad jó sok, amire lehet jót táncolni...
Nem tudom, mondd meg neki, hogy esküdjön meg õ is, és majd a sajátján azt csinál amit akar, te nem akarsz és kész, nehogy már más dön tse el, hogy nektek mi a jó.
Nem kell megértenie. Egyszerûen nem lesznek játékok, és kész!
Javasoltál olyat, amit NEM szeretnének, gratulálok.
Mert hagyod, hogy olyasmibe szóljon bele, amihez semmi köze.
Nem tudom a válaszolónak mit kell itt pattognia, hogy miért nem akar hülye játékokat? Ha nem akar, nem akar. Gondolom ha pl. a rock zenét szereti valaki, nem akar discoba menni. Nem vagyunk egyformák. Szerintem is feleslegesek a játékok...
Miért ? Tök buli, szórakozás lehet visszaidézni ezeket egy esküvõn ahol sokan vannak :) Székes játék, Kalapos, Limbó ...stb :) De ha nem akkor egyszerûen , indokold meg neki , hogy miért nem. Ha már nem lesz. Ha elmondod neki, hogy te nem szereted ezeket, vagy úgy gondolod nem illik egy esküvõre, mert te hercegnõs esküvõt szeretnél :) ) Megérti, biztosan :)
Köszönöm, az értelmetlen lepontozást Annak a NAGY PARTYARC-nak. ;) GYkR vagy :D
-Nem tudom a válaszolónak mit kell itt pattognia, - NEM pattogok, csak NORMÁLISAN válaszoltam, kérdeztem, de akinek nincs ennyi intelligenciája, hogy megfogalmazza a NEM válasz után az indokot, Ne csodálkozzon, hogy édesanyja nem érti meg. És csak javasoltam a játékokat..... Má" bocs.
A kérdező hozzászólása: Nem a szórakozással van gond , szeretünk a párommal hülyéskedni. De az esküvõs viccesnek vélt játékokat nem szeretjük. Édesanyám pedig mindenáron rá akar beszélni. Már mondtuk neki , hogy mi ezt nem szeretnénk és fogadja el , de állandóan ezt hajtogatja. Ezzel a kérdéssel nem vitát akartam kirobbantani csak tanácsot szeretnék kérni.
haha, meglepõdsz, De inkább csak nevetek rajtad :D Nincs okom kiakadni a hideg-meleg osztogatásoktól, hagyjuk már :D De nem az lenne a legkorrektebb , ha megkérdezi a kérdezõ az anyukáját ??? (-.-)
Én eddig 4 esküvõn voltam de egyiken sem volt ilyen játék :o
74%-os, nagyon ostoba vagy.... 1. A kérdezõ nem akar. 2. Az anyukája erõlteti 3. Ez a kérdezõ esküvõje, nem az anyukáé. 4. Az anyuka erõszakos 6. A kérdezõ szeretné megoldani, és ehhez segítséget kérni. Nem vagyunk egyformák. Neked ez tetszik, nekem az. De ettõl még nem kell szapulni a másikat, hogy humortalan, csak mert nem akar egy büdös nõi cipõbõl inni meg tojásokat átrakni egyik gatyaszárból a másikba. És hogy kellõen felháborodhass: én sem akarok ilyen bugyuta játékokat az esküvõn. Nekem az esküvõ és az ünnepség utána többet jelent, hogy mindenféle bugyutaságokkal egy vásári bazárt csináljak belõle. Lehet felháborodni.
Az édesanyádnak, meg gondolom van humora, és tapasztalata a jó hangulatról és ezért gondolt a játékokra, hogy ne legyen lapos a hangulat a gyerekeknek és azoknak akik SZERETIK A JÁTÉKOKAT. *5- anyukád javára, anya - lánya : 1-0
Akkor, ha már nagyon mindenki a válaszra akart volna koncentrálni : Miért nem érti meg édesanyám, hogy ...... AZT írhatták volna , hogy Kérdezd meg tõle, vagy Honnan tudhatnánk, nem vagyunk Õ, stb-..... Nekem megírhatták volna , nyugodtan én pedig elfogadtam, volna. VAGY LEGALÁBB VÁLASZOLTAM VOLNA RÁ, -- khmm ugye kérdezõ..-- Nem volt gyerekszobája annak aki nem szereti a mókát, játékokat... De ez az ÉN VÉLEMÉNYEM!!! Joga van mindenkinek a saját véleményét KIFEJTENI, leírni. Te pedig írd le még vagy 10x-a példádat, engem nem zavar :)
Rosszmájú? :D Most képzeld el, hogy utálod a disco-t, erre valaki meg írogatja neked, hogy pedig az jóóóó, olyan jóóóóó móka. Ez nem rosszmájúság az én részemrõl.
Ahh, nem vitázom értetlen, rosszmájú emberekkel , mert legyõznek a rutinjukkal. Én abbahagytam, nem pazarlom az idõm arra, hogy veled fight-oljak . Szedjél inkább hangyát, csöpi. :)
Szerintem ezek a játékok rettentõen közönségesek.... Mondj annyit, hogy nem lesz és pont.
Hány éves? És te mennyi vagy?
Ha 40 alatt van akkor nyomjátok 4esben :)
40 alatt? Ismerek én egy 56 éves k.u.r.v.a.j.ó. dudát, ajj k.ú.r.n.ám.
érdekes, de nem hihetõ a saját lánya barátját, öcsém ha fiatal kell, keres máshol, de kell legyen annyi agya, nem Te leszel, szóval én így nem tenném N
Hogy mondja a szólás? "B...d meg az anyját, és vedd el a lányát!" :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!