Találatok a következő kifejezésre: Mik a ha már csak napok (62 db)

Mit csinaljak ha mar 3 napja nem megy 39 fok ala a lazam csak neha fel orakra?

Voltam orvoshoz o a mandulamra irt fel gyogyszereket,es mondta h ha 38fole megy a lazam vegyek be lazcsillapitot. 3 nap alatt 13db lazcsillapito fogyott. Mit csinaljak?

Legjobb válasz: Menj vissza orvoshoz, vagy hívd ki!

Menj vissza orvoshoz, vagy hívd ki!
Újra orvos, de sürgõsen!

Mik a jelei ha már csak napok vannak a szülésig?

20-ára voltam kiírva.A méhszáj C3111.Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem kell félni. Mikor itt lesz az idõ a baba meg fog születni.A hugomnál beinditották a szülést az alsõ babával,3óra múlva megszült.Nem értem,hogy az orvos miért mondta,hogy nehezebb lesz szülni ha beinditják.Neki inkább nyugtatni kellene téged.Engem mindig nyugtatott mind a két gyermekemnél az orvosom.Mindenkinél változó a jelek valakinek a magzatvíz,vagy a nyákdugó távozik el és lehet rendszeres fájások is.

Nem kell félni. Mikor itt lesz az idõ a baba meg fog születni.A hugomnál beinditották a szülést az alsõ babával, 3óra múlva megszült.Nem értem, hogy az orvos miért mondta, hogy nehezebb lesz szülni ha beinditják.Neki inkább nyugtatni kellene téged.Engem mindig nyugtatott mind a két gyermekemnél az orvosom.Mindenkinél változó a jelek valakinek a magzatvíz, vagy a nyákdugó távozik el és lehet rendszeres fájások is.
Nálam elõzõ nap rámtört a takarítási vágy. De olyan szinten, hogy mindent aznap akartam megcsinálni: mostam 3 adag ruhát, ágynemû csere, vasalás, ablakmosás, porszívózás, felmosás. És azt éreztem, hogy mindenképpen aznap be kell ezt mind fejeznem. (Sikerült is:) ) Anyukámnál is ez volt. Tudtam, hogy a napokban meg fog születni.:) Más jel nem volt. Sok sikert a babához és ne izgulj, tényleg õ tudja, hogy mikor akar megszületni!

Mitől nem tud aludni? 13 hónapos a kisfiam, már csak egyszer alszik nappal. De max.1 órát. Néha csak felet. Ha felébred nem tudom visszaaltatni már. éjjel szépen alszik, tehát nem tudom mi a gond.

Legjobb válasz: Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.

Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.
A kérdező hozzászólása: hát másra én sem tudok gondolni. csak fura, mert eddig aludt 2-3 órát is... érdekes:) köszi

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha mar csak ketszer alszik egy kisbaba egy nap akkor mikor adjak neki enni? Eddig ugy volt hogy felkelt es evett. Hogy alakitsam ki neki a reggeli, tizorai, ebed, uzsonna, vacsi etkezeseket?

Most meg 3szor alszik(6 honapos), de most az etkezesek ugyan mindig kb. ugyanakkor vannak de pl. az ebed ilyen 14orakor...

Legjobb válasz: Az nálunk is elõfordul.Pl nálunk úgy volt hogy 6h kor ha felébredt akkor megszoptattam (most már tápszert kap) aztán 9h körül tízórai,utána elaludt,azután ebéd rá 3-3,5h-ra uzsonna utána megint aludt kicsit általában aztán vacsora.

Az nálunk is elõfordul.Pl nálunk úgy volt hogy 6h kor ha felébredt akkor megszoptattam (most már tápszert kap) aztán 9h körül tízórai, utána elaludt, azután ebéd rá 3-3, 5h-ra uzsonna utána megint aludt kicsit általában aztán vacsora.
Jaj hát amikor megéhezik. :) Da komolyan, ahogy majd haladsz elõre a hozzátáplálással, úgy fognak ide-oda csúszkálni az étkezések is. (Mindegy, hogy szopizik vagy tápszeres, ez akkor is így lesz valószínûleg.) Ne akarj már most tutifix étkezési rendet, úgyis hamarosan borulni fog. Akkor adj a babádnak, amikor jelzi (fõleg, ha szoptatsz). Ideig-óráig aztán lesz valamiféle ismétlõdés, de idõszakosan módosulni fog. (Én sokáig szoptattam, de vagy 2 éves korra jutottunk el odáig, hogy volt 5 rendes étkezésünk. De kábé addigra is lesz ez igazán fontos, amikorra közösségbe kerül a gyerkõc. Addig nem annyira lényeges, hányszor és percre pontosan mikor eszik.)

Szerinted mit csináljak, ha 9 hónapos babámat már csak napi egyszer (este) szoptatom és szopi közben nagyon fáj a mellem, utána pedig (kb.1 óra hosszan) rettenetesen "ég", és szinte elviselhetetlenül mély, szúró fájdalmat érzek?

Csak egyik mellemet érinti, azt amelyikben mindig is sokkal több tej termel?dött...

Legjobb válasz: Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?

Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!! Még termelõdik benne tej, nem mondható nagyon soknak - de érzem, hogy tele vannak a tejcsatornák és feszül is a mellem; a bal oldalinál pedig szinte semmi... Tegnap már nem mertem szoptatni, mert "féltem a fájdalomtól"!!!!! Így gondolom nagyon gyors lenne a baba leválasztása, ugye??! Az egyik napról a másikra... Vagy szerinted hogyan csináljam???? A menstruációm még nem állt be. Lassan érzek rá jeleket, így szerintem nem kell sok idõnek eltelnie és megjön majd rendesen! Várom a segítséged!!!! E
Ha feszül a tejtõl, azt muszáj vagy kihozni valahogy! Én a szoptatásra bíztatnálak, mert az jobban ki tud üríteni (és a babának is jó az anyatej, amíg csak kapja), de ha semmiképp nem akarod, akkor is fejd ki mindenképp! Tudom, hogy nem kellemes érzés, de ha bent marad a tej és mellgyuszid lesz, az sokkal rosszabb, hidd el.... És valóban, én nem vagyok a hirtelen elválasztás híve, de ezt elsõsorban neked kell eldöntened, hiszen te érzed, látod, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lesz semmi "gond", hogy tegnap kihagytam egy napot??
A kérdező hozzászólása: És szerinted, ha tovább folytatom a szoptatást - mert nem vagyok ellene és tényleg a kislányom tudja legjobban kiüríteni - akkor meddig fogom érzeni a "fájdalmat"?? Vajon végig megmarad?
Nem hiszem, hogy gond lenne. Lehet, hogy a mennyiség kicsit visszaesik, de pár nap intenzív(ebb) szopi után vissza fog állni valószínûleg. Hogy meddig fog még fájni, passzolom. Igazából attól függ, mi miatt fáj. Ha a mesid kavar be, akkor remélhetõleg csitulni fog, ha a ciklusod lassan visszatér ill. visszaáll. Ha a mirigyek változása miatt, azt nem tudom. De kívánom, hogy ne tartson sokáig, vagy legalábbis ne legyen ennél rosszabb. Idõvel talán te is kicsit hozzá fogsz szokni, ha csak lassan múladozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Mi van akkor, ha a guppimnak nagy hordóalaku a hasa, már egy napja kinn van a terhességi foltja, de csak kb.3-órára. Utánna eltűnik. Ez jó vagy rossz? Mit csináljak vele? Egyeltalán terhes?

Legjobb válasz: A kishalaid fokozatosan jönnek! Figyeld mikor eszik meg õket!Fõleg ha nagyobb halak is vannak vagy nem eteted bõségesen.A száraz eleséggel vigyázz nehogy zavaros legyen a víz. Készíts sûrû hálóból 'szülõszobát' különítsd el õket.

A kishalaid fokozatosan jönnek! Figyeld mikor eszik meg õket!Fõleg ha nagyobb halak is vannak vagy nem eteted bõségesen.A száraz eleséggel vigyázz nehogy zavaros legyen a víz. Készíts sûrû hálóból 'szülõszobát' különítsd el õket.
Kitorne a panik.
Hát ez esetben elõször elmennék fosztogatni, mondjuk ezt kb "félidõig" csinálnám, utána meg beszereznék egy csomó füvet, és beszívnák, és várnám a halált, de közben azért nem lustálkodnék, hanem szerelmet vallanák vagy 15 lánynak, és utána velük együtt várnám a halált, mikor elérkezik a becsapódás pillanata, addigra már szeretnék túl lenni a kámaszutra összes pozícióján és egy nagy zacskó füvön XD Ha már mindenképp meg kell halni, legalább jókedvûen haljak meg!
Ez kiirtaná az emberiséget. El tudom képzelni, hogy a tõzsdék jelentõsen esnének és a bankok szigorítanák a hosszú lejáratú hitelek feltételeit.
Mindenki bevásárolna vagy lopna élelmiszert meg ruhákat aztán keresnek egy menedéket és ott töltik utolsó napjaikat. Egyébként meg egy ekkora kisbolygó a földi élet végét jelentené. Nem hinném hogy lenne tulélõ
Pánik lenne az fix. Lopnának, csalnának és hazudnának. (nem mintha most nem..) Én megásnám a saját síromat, és mikor meglátnám a kisbolygót belefeküdnék, hogy szépen, aranyosan és okosan haljak meg. =)))
valahogy elutaznék egy tengerpartra és kifeküdnék meg úszkálnék a tengerbe =) nah meg ilyenek...
Használj sensodine fogkrémet minden étkezés után.
Hát ez rossz.Semmiképpen ne hagyd el a reggelit mert az fontos.Ha nem bírod ki a fájdalmat igyál meg 2-3 pohár gyümölcslevelet(lehetõleg 100%-osat) és utána igyál vizet míg úgy nem érzed hogy annyi az adag mintha gyümölcsöt ettél volna.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos már alapjáraton is fáj a fogam, tökmindegy mit eszem, mit iszom és hogyan:(Egyébként sensodyne fogkrémet használok legalább 3 éve....szóval arra jutottam, hogy nem hagyom, hogy tönkretegye a fogaimat a diéta.Natúr joghurttal összeturmixolom a gyümölcsöt.De bárkinek jobb ötlete van, ossza meg velem!!

14 hós baba már csak egyszer szopizik naponta, este. Ha szeretném elhagyni, hogyan csináljam? Egyik nap még kap, a másik nap már nem, akkor ha még van tejem, azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15,5 hós

Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15, 5 hós
Egyik napról a másikra túl durva lenne. Egyébként is, nem értem, miért akarod elhagyni, amikor ez csak jót tesz neki, és még nagyon kicsi... :( Ha mindenképpen el akarod hagyni, akkor csak fokozatosan, és a tejed is csökkenni fog, végül elapad.
Sokat szopik? Lehet, hoyg már csak keveset. Ha elég sokat, akkor lakasd jól tejjel, tápszerrel, kakakóval, s utána még kínáld egy pár korttyal. Majd egy-két hét múlva már azzal se. A melledet le kell borogatni hideg vizes ruhával, s a folyadékfogyasztásodat lehetõség szerint korlátozni. Ha csomósodna, egy-két csöppnyit kifejhetsz, d esokat ne!
Nem olyan kicsi. "A tej majd magától is elapad, ha nem ürülnek ki a mellek. Ehhez az utolsó szoptatástól vagy fejéstõl számítva min. 40 napra van szükség. * ha csomós, feszül a mell, annyit ki kell fejni, amíg a feszülés megyszûnik, * csökkentsük a sófogyasztást, de a folyadékfogyasztást nem kell mérsékelni, * viseljünk kényelmes melltartót, amely jól alátámaszt és sehol sem szorít (szükség lehet a megszokottnál eggyel nagyobb méretûre is), * alkalmazzunk hideg vizes borogatást, * segíthet az összetört fejeskáposzta-levélbõl készült borogatás is, aminek tejapasztó hatása van, * zsályatea fogyasztása felgyorsíthatja az apadás folyamatát." Ezeket a babafalva.hu-n, a tej elapasztása cím alatt olvashatod el.
A káposztalevelet deszkára téve sodrófával hengergetve - mintha tészta lenne - úgy kell kicsit megtörni. Ettõl nedves lesz, úgy kell a mellre tenni. ( Nekem az orvos még az orbáncos lábamra is ezt adta, és csak ez használt.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Este kicsit szopizik, aztán elengedi, aztán megint kicsit szopzik, megint elengedi. Szerintem sokat nem szopizik. Szemmûtétre készülök, azért szeretném abbahagyni.
A kisfiam 15 hónaposan állt le. Akkor már 4 hónapos terhes voltam, nagyon nehezen sikerült. Akkor indult el és lekötötte hogy felfedezi a világot. Kereste sokáig, de az nem megy hogy egyik nap kap a másik nap nem. Õ nem érti hogy egyszer miért kaphat másszor miért nem. Csak drasztikus elvonással megy. Fõleg ha napi egyszer cicizett.
Csak hagyd abba, és kész. Aztán borogasd. Így ahogy írták, már ha elvontad, ne add vissza!El fogja felejteni hamar. Esetleg adj cumisüveget, hogy neki is legyen valami. Mond, hogy nincs már cici, csak cumi.Hogy nézze meg ti se ciciztek. És hogy õ már nagy gyerek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!