Találatok a következő kifejezésre: Mik a ha gond van (228 db)

SOS 39-hetes kismama vagyok! és fojamatosan fojásom van ojan mint ha meg lenne a mensim csak fojásként! Mit jelent? Valami gond van?

plussz vasat szedek amitől edig majdnem hogy szorulásom volt most meg 2-napja hasmenés amelket hogy szedem! napok ota hânyingerem van sőt miutàn meg eszem az ebédet èpp hogy nem hànyok. de ezis csak most kezdődőtt! Ès a terhesègem első 3-honapjàban fojamat hànytam! lehet hogy erre az egy hétre vissza jőn? vagy valami baj lehet?

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok,szóval nem tudok konkrétumokat mondani,de én azt olvastam,hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi,rengetegen vannak,akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom,nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet,mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs,nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!

Én 37 hetes vagyok, szóval nem tudok konkrétumokat mondani, de én azt olvastam, hogy a hasmenés-hányás a szülés közeledtét jelzi, rengetegen vannak, akiknek így kezdõdik. Egyébként a folyást nem tudom, nekem most mindig is több van.... De elvileg a nyákdugó is lehet, mert az sem feltétlenül véres egyébként (legalábbis eddigi olvasataim alapján). Szerintem egyéb "bajod" nincs, nemsokára babázhatsz:) Kitartást és jó egészséget!
Élvezd ki, hogy terhes vagy mert hamarosan már nem leszel..... amúgy a fájás lehet jósló vagy lehet már a vajúdás megkezdõdött
Már itt a vége!!
Nekem is pont 39 hetesen kezdõdtek ugyan ezek a tünetek, és 41 hetesen szültem. Persze ez nem jeletni, hogy nálad nem indul be hamarosan valami. A folyásra nekem azt mondta a doki, hogy ez normális ilyenkor, a szervezet tisztítja önmagát. Könnyû szülést!
Én 2 napig vajúdtam, folyamatosan véres folyásom volt a tágulás miatt. Progeszteron hormon ami méhszájlazító csinál hasmenést, puffadást szinte végig attól szenvedtem a 2 nap alatt. Egyik barátnõm teljesen fájdalom nélkül vajúdott, néha bekeményedett és észre sem vette, hogy kitágult.. csak a tolófájásokat érezte meg. Lehet érdemes lenne megnézetni magad, nagyon összejátszik minden. Könnyû szülést! :)

Mi a jele ha annak ha gond van a nyelőcsövemmel?

Kb. 1 évvel ezel?tt gyógyultam ki a bulémiából. (kb.2évig tartott). Tudom, hogy nagyon hülye voltam, már 1000x megbántam. Honnan tudhatom, hogy nem okoztam e magamnak súlyosabb maradandó károsodást? Néha érzem hogy kapar a torkom, de nem vészes és szerintem néha már be is beszélem magamnak. Orvos nélkül meg lehet állapítani hogy van e bajom? Nem szívesen beszélgetnék egy orvossal így utólag a bulémiámról, hisz én magamtól gyógyultam ki.

Legjobb válasz: Bocsánat, rossz kategóriába ment.

A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rossz kategóriába ment.
én a helyedben elmennék orvoshoz, hidd el, nem ciki! A gyomorsav okozhatott károsodást esetleg a nyelõcsövedben, én a helyedben megnézetném. Lehet hogy ezzel egy nagyobb bajt elözöl meg! Remélem nincs gond! Szokott fájni egyébként a nyelõcsöved? Vagy mit érzel?
A kérdező hozzászólása: Olykor enyhén szúr ha nyelek, olyan mint amikor megfázáskor be van gyulladva a torkod, illetve annál kicsit gyengébb. De mivel ez rendszeres és nem vagyok beteg, így ezért jutott eszembe, hogy esetleg a korábbi hülyeségem levét szívom most... De valóban nem erõs a tünet, ezért írtam, hogy lehet csak beképzelem, mert annyiszor olvastam, hogy a hánytatástól ilyesmi problémák alakulhatnak ki a nyelõcsõben.
megint én vagyok. Ha rendszeresen szúr, én megmutatnám orvosnak. Biztos ami biztos.

Mik a jelei, ha gond van egy baba székletével?

Két napja forralt vizet+ Hipp almalevet iszik ebben a nagy h?ségben. Ma 3* is kakilt és nagyon híg, vízszer? a széklete és nyálkás. Amúgy semmi baja, vigyorog. Ez a sok folyadék miatt lehet?6 hónapos

Legjobb válasz: Nincs semmi baj, csak így reagál az újdonságra. Kicsit meghajtja. Ha betegség miatt változik meg a baba széklete, azt nem tudod összetéveszteni! És a közérzete is rossz lenne,stb. Jó babázást!

Nincs semmi baj, csak így reagál az újdonságra. Kicsit meghajtja. Ha betegség miatt változik meg a baba széklete, azt nem tudod összetéveszteni! És a közérzete is rossz lenne, stb. Jó babázást!


Mi a jele annak, ha gond van a nyelőcsövemmel?

Kb. 1 évvel ezel?tt gyógyultam ki a bulémiából. (kb.2évig tartott). Tudom, hogy nagyon hülye voltam, már 1000x megbántam. Honnan tudhatom, hogy nem okoztam e magamnak súlyosabb maradandó károsodást? Néha érzem hogy kapar a torkom, de nem vészes és szerintem néha már be is beszélem magamnak. Orvos nélkül meg lehet állapítani hogy van e bajom? Nem szívesen beszélgetnék egy orvossal így utólag a bulémiámról, hisz én magamtól gyógyultam ki.

Legjobb válasz: Dehogy hülyézünk le hisz nem ezért vagyunk itt:) Szerintem nem kénne ennyit gondolkoznod és idegeskedned minden féle betegségen. De ne aggódj a bulémiától nem alakulhat ki semmi féle ilyen betegség és próbáld azt mondogatni magadnak hogy nincs az ég világon semmi bajom csak bebeszélem magamnak hidd el sokat segíthet lefekvés elõtt is mond el többszörr:) És ne idegeskedj ne terhelt tovább a szervezeteted ilyenekel hisz egyszer már leküzdöttted ne hagyd hogy megint rabja legyél egy ilyesmi betegségnek ami agyban irányít. Kitartás sikerülni fog, úgyhogy rajta szedd össze magadd és gyõzd le ezt is mert nincs semmi bajodd :) És értékelem nagyon hogy a bulémiát is orvos nélkül gyõzted le az azért nem semmi ez is bizonyítja hogy van akaraterõd nem is kevés :)

Dehogy hülyézünk le hisz nem ezért vagyunk itt:) Szerintem nem kénne ennyit gondolkoznod és idegeskedned minden féle betegségen. De ne aggódj a bulémiától nem alakulhat ki semmi féle ilyen betegség és próbáld azt mondogatni magadnak hogy nincs az ég világon semmi bajom csak bebeszélem magamnak hidd el sokat segíthet lefekvés elõtt is mond el többszörr:) És ne idegeskedj ne terhelt tovább a szervezeteted ilyenekel hisz egyszer már leküzdöttted ne hagyd hogy megint rabja legyél egy ilyesmi betegségnek ami agyban irányít. Kitartás sikerülni fog, úgyhogy rajta szedd össze magadd és gyõzd le ezt is mert nincs semmi bajodd :) És értékelem nagyon hogy a bulémiát is orvos nélkül gyõzted le az azért nem semmi ez is bizonyítja hogy van akaraterõd nem is kevés :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ez megnyugtató volt. Csak tudtommal a bulémiától, azaz pontosan a hánytatástól alakulhatnak ki problémák a nyelõcsõvel, ezért gondoltam ilyesmire.. De abban igazad van, hogy fejben dõl el, szóval ha nem lesz igazán tünete, akkor nem aggódok. Köszi még1x!

Milyen vizsgálattal nézik a méhlepény áramlását? Mi a teendő ha gond van?

Legjobb válasz: méhlepény-áramlásról még nem hallottam - persze attól még lehet -, de úgy tudom, a köldökzsinórvér-áramlást szokták mérni, ez a flowmetria.

méhlepény-áramlásról még nem hallottam - persze attól még lehet -, de úgy tudom, a köldökzsinórvér-áramlást szokták mérni, ez a flowmetria.
Szia! Igen, flowmetriával nézik a Kzsri vagyis köldökzsinór keringés értékeket, nekem a 36.héttõl hetente egyszer, a méhlepény érettségét egyszerû UH -gal tudják nézni.Vannak bizonyos érettségi stádiumok, de ha nem annyira jók az értékek az sem probléma csak szigorúbb orvosi felügyeletre lesz szükség(több uh, orvosi kontrollok).A lepény lehet 0-1-2-3 fokban érett.A 0 az jó a 3-as érték az érett méhlepényre utal, mészlerakódásokkal.Boldog babavárást!
Bocs, hogy belekérdezek. 13:54-es. Miért mérték neked hetente? Veszélyeztetett voltál?
Szia! Nem!Szerencsére minden rendben.A kezelõorvosom CTG helyett heti 1-szer flowmetriát csinál a betegeinek az utolsó hónapban.Ez nála az újabb. 40 hetes km

Mik a tünetei ha gond van a kicsi orrmandulájával?

Legjobb válasz: Barátnõm kisfiának ki kellett venni az orrmanduláját, mert állandóan náthás volt, többször volt neki fülgyulladása is ( amit a megnagyobodott orrmandulával hoztak összefüggésbe ) és szinte mindig a száján keresztül vette a levegõt. Mióta kivették neki sokkal kevesebbet betegeskedik.

Barátnõm kisfiának ki kellett venni az orrmanduláját, mert állandóan náthás volt, többször volt neki fülgyulladása is ( amit a megnagyobodott orrmandulával hoztak összefüggésbe ) és szinte mindig a száján keresztül vette a levegõt. Mióta kivették neki sokkal kevesebbet betegeskedik.
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam erre mert mostanában nagyon horkol de az orrán veszi a levegõt.
A kérdező hozzászólása: Opsz csak 1 mi lehet a gond :) Szval a töltõ nem hp de 19V és 4, 74A ami kell a gépnek. Ezenfelül ha kihúzom halkan sípol a töltõ.
Kapott folyadékot a gép?
A kérdező hozzászólása: Nem tudok róla érte e folyadék vagy sem.Használtan vásároltam.De nem a gép zizeg hanem a töltõ, és csak akkor ha nincs bedugva a gépbe.
Amikor megvetted, akkor is volt ilyen gondja, vagy csak nemrég kezdõdött?
A kérdező hozzászólása: Nos, tudtam a problémáról.Még nagy gond nem is lenne, csak azt találom érdekesnek, hogy töltõ nélkül akkuról nincs semmi hiba.Esetleg az usb gondokra egy pcmci kártya megoldás lehet ami ad úesbét? :) Esetleg egy új töltõ?Vagy laptop hiba? A töltõ hibára csak a sípolás miatt gyanakodnék.. Szerinted?

Mi van olyankor a motorommal hogyha a légszűrő rajta van a karbin és nem bír felpörögni de ha leszedem meg felpörög mint az állat és a légszűrőm egy darab cső a végén egy harisnyával. Mi a gond?

Legjobb válasz: Az lehet a gond, hogy túl nagy a légszûrõd áramlási ellenállása vagy túl nagy a fõfúvóka. A darab csõ, végén a harisnyával nem ideális légszûrõnek, a gyári megoldásoknál sokkal nagyobb szokott lenni a szûrõfelület, hogy könnyebben lélegezzen a motor azon át. De ha kicsit kisebbre cseréled a fõfúvókát, lehet, hogy megjavul a motor. Valószínûleg légszûrõ nélküli üzemre lett beállítva a karburátor és ha fojtja a légszûrõ, túldúsul a keverék. Ezt könnyû ellenõrizni: bemelegíted a motort, felszereled a légszûrõt, beindítod és járatod egy darabig. Ha kormos a gyertya, akkor sok a benzin. Ha meg légszûrõ nélkül szép a képe, akkor meg is van a hiba.

Az lehet a gond, hogy túl nagy a légszûrõd áramlási ellenállása vagy túl nagy a fõfúvóka. A darab csõ, végén a harisnyával nem ideális légszûrõnek, a gyári megoldásoknál sokkal nagyobb szokott lenni a szûrõfelület, hogy könnyebben lélegezzen a motor azon át. De ha kicsit kisebbre cseréled a fõfúvókát, lehet, hogy megjavul a motor. Valószínûleg légszûrõ nélküli üzemre lett beállítva a karburátor és ha fojtja a légszûrõ, túldúsul a keverék. Ezt könnyû ellenõrizni: bemelegíted a motort, felszereled a légszûrõt, beindítod és járatod egy darabig. Ha kormos a gyertya, akkor sok a benzin. Ha meg légszûrõ nélkül szép a képe, akkor meg is van a hiba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!