Találatok a következő kifejezésre: Mik a ha allergiás egy (10 db)

Mik a tünetek, ha allergiás egy ételre?

4. hete eszünk gyümölcsöt, 3 napja szilvát. A babám arcán, csak a jobb oldalon a fülénél gyümi evés után pár órával kijött kb. 8 pici piros pötty mindhárom nap. Ez azt jelenti, hogy allergiás a szilvára? Vagy valami más lehet?

Legjobb válasz: Szia. Elõfordulhat. Hagyd 2-3 hétig a szilvát. Aztán próbáld újra, fokozatosan emelve az adagokat. Ha újra pöttyözödik babád bõre, akkor allergiás. Elõfordulhat az is, hogy kisebb mennyiségtõl nem lesz bõrelváltozás.

Szia. Elõfordulhat. Hagyd 2-3 hétig a szilvát. Aztán próbáld újra, fokozatosan emelve az adagokat. Ha újra pöttyözödik babád bõre, akkor allergiás. Elõfordulhat az is, hogy kisebb mennyiségtõl nem lesz bõrelváltozás.

Mik a jelei ha tej allergiás egy baba?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ekcéma,hasmenés,kiüések

Szia! Nálunk ekcéma, hasmenés, kiüések
jav.:kiütések
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! nem tudom még eldönteni hogy mi lehet mert a jobb oldali arcán piros folt jött ki és mintha lenne benne apró pöttyök is. a hasa nem megy, nem fáj.sajnos nem tudom mi az az ekcéma mert nem láttam még. de most bevan gyulladva a torka és most olvasom a b.tájékoztatót hogy csalánkiütés is lehet az arcán a gyógyszertõl.remélem attól van. ha még is tejallergiás lenne azt kinõheti? még egyszer köszi a válaszokat!!

Mit tesz egy méh, ha allergiás a virágporra?

Legjobb válasz: szíven szúrja magát?:D

szíven szúrja magát?:D
Gázmaszkot hord :"D
Tüsszög
Gargalizál.
átáll a kokainra, átváltozik méhésszé, és mézes puszedlit fog enni
Lopott kábeleket vesz a cigányoktól
Éhen döglik:(
Direkt megfertõzeti magát HIV-vel, és akkor nemsokára elmúlik az allegia!:P
allegra gyógyszer....XD
Megöngyilkolja magát :D
allergia gyógyszert szed hõhõõhõhõhõõõõDX :D:P:D:P:D:P:D:DLO
meghal


Mik a tünetei ha egy baba allergiás valamire amit én eszek, és átmegy a tejen?

A gyerekorvos összezavart.Száraz volt a b?re, és ez nem tetszett neki.Egy hétig diétáztam, de szerintem nem attól jött rendbe.Elhagytuk a Johnson fürdet?t, most megint gyógyszertárit használunk, és naponta kenegetem neki natúr testápolóval.Már nem száraz, de a mellkasán apró piros pöttyök vannak.Mit?l lehet? Lassan 5 hónapos lesz, ugyanazokat eszem, akkor miért most jelentkezne az ételallergia?

Legjobb válasz: Ha a testén is vannak pöttyök, az nem ételallergia! Nekem is be szokott pöttyösödni 5 hónapos kisfiam, de csak a feje, meg a nyaka, ez van akkor, ha nem tetszik neki az, amit én eszek(mivel õ még csak szopizik)Ezt a doktornõnk mondta, nem én találtam ki. Ha a teste is pöttyös, akkor vagy a fürdetõ, vagy a mosópor, vagy ilyesmi lehet a probléma.

Ha a testén is vannak pöttyök, az nem ételallergia! Nekem is be szokott pöttyösödni 5 hónapos kisfiam, de csak a feje, meg a nyaka, ez van akkor, ha nem tetszik neki az, amit én eszek(mivel õ még csak szopizik)Ezt a doktornõnk mondta, nem én találtam ki. Ha a teste is pöttyös, akkor vagy a fürdetõ, vagy a mosópor, vagy ilyesmi lehet a probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Szerintem is inkább ez lehet, mert ha ételallergia lenne, akkor görcsölne, sírna, fájna a hasa.Semmi ilyen nincs!De sajnos a gyerekorvos eltiltott minden tejterméktõl, és mindentõl, amibe tejpor van egészen addig amíg szoptatok.A bõre miatt, ami már rendbe is jött!Nem értem én ezt..
Megint én vagyok. Nekem azt mondta a doki, hogy igyak kálcium pezsgõtablettát, az enyhíti a baba allergiás reakcióit. Tényleg bevált, továbbra is fogyasztok tejterméket, hiszen szüksége van rá a szervezetemnek és a babának is, és nem jöttek ki a pöttyök. Talán te is megpróbálhatnád, ha megint bepöttyösödik, akkor meg tényleg leállsz a tejtermékekkel.Szerintem megéri kipróbálni! Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Ez nagyon jó ötlet!Még ma kipróbálom, van is itthon.Nektek is jó egészséget!

Ha egy baba tejfehérje allergiás, vagy laktózérzékeny, az hogyan jelentkezik? Mik a tünetek?

Legjobb válasz: google.hu illevte itt is naponta felteszik ezt a kérdést, nem hiszem, hogy nem dobta ki, amikor kiírtad....

google.hu illevte itt is naponta felteszik ezt a kérdést, nem hiszem, hogy nem dobta ki, amikor kiírtad....
A kérdező hozzászólása: Köszi a hasznos választ!És nem dobta ki, egyébként nem írtam volna ki!

Ha egy két évesnél kiderül, hogy tej, tojás, szója, stb. allergiás, akkor mi a helyzet a bölcsivel?

Beveszik, vagy mit lehet tenni ilyenkor? Eddig járt bölcsibe, de ha allergiát diagnosztizálnak, akkor hogyan tovább?

Legjobb válasz: Viszed az orvosi leleteket a bölcsibe, és ha ott helyben fõznek, akkor neki megoldják, hogy mást kapjon. Az én lányomnak az oviban jött elõ a tej tojás érzékenység, szerencsére az ovi szerzõdésben volt a kórházzal, ahonnan tudtam rendelni neki olyan kaját amit ehet. De a bölcsõde vezetõt kérdezd meg, hogy miként tudják megoldani. Vagy még ha megengedik te viszed be neki az elkészített ebédet/uzsit/reggelit és õk megmelegítik és oda adják.

Viszed az orvosi leleteket a bölcsibe, és ha ott helyben fõznek, akkor neki megoldják, hogy mást kapjon. Az én lányomnak az oviban jött elõ a tej tojás érzékenység, szerencsére az ovi szerzõdésben volt a kórházzal, ahonnan tudtam rendelni neki olyan kaját amit ehet. De a bölcsõde vezetõt kérdezd meg, hogy miként tudják megoldani. Vagy még ha megengedik te viszed be neki az elkészített ebédet/uzsit/reggelit és õk megmelegítik és oda adják.
Persze, hogy beveszik. Viszed az orvosi papírt, és akkor úgy fõznek neki.
A bölcsik mindig fóznek allergiás gyerekeknek való kaját is. Viszel papirt és onnantól õ azt kapja.
Utolsó ismét, nálunk az ovikba is a bölcsikbõl viszik ugyanezt a kaját az allergiás ovisoknak is.
Szia! megkérdezhetem ez , hogy derül ki, hogy allergiás.Nekem ma este bedagadt a gyerek szája-29hós és nem tudom hova tenni a dolgot, nem volt még ilyen, de én is ettõl félek..ha nem múlik reggelre megyünk a dokihoz...de érdekelne milyen tünetei vannak?
A bölcsisnénik figyelnek az étkezésre, nem adnak a kicsinek olyat, amire allergiás.
Szia! Kisfiam az egyetlen allergiás a bölcsiben, tejallergiás, neki külön fõznek, ami tejes, azt rizstejjel készítik neki, mi is vittük a MÁK-os orvosi igazolást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Konkrétan még nem tudjuk, eredményre várunk. Néha tiszta pötty lesz az egész teste! Mellkasa, pocija, háta. Fenistil csepp, calcium musc és elmúlik. De valamelyik nap elfogyott és annélkül is elmúlt.

Úgy írja az ajánlás, hogy 9-10hótól kell bevezetni a tejterméket, ha nem volt allergiás a családban. Ha volt, akkor később. De ha nem ismerjük a baba egyik nagyapját és annak a családját. Akkor mi van?

simán lehetett ott allergiás

Legjobb válasz: A tejterméket is kóstoltatni kell, mint minden mást. Ha ne adj' Isten az elsõ néhány kanáltól látod az allergiás tüneteket, akkor stop. Szerintem :)

A tejterméket is kóstoltatni kell, mint minden mást. Ha ne adj' Isten az elsõ néhány kanáltól látod az allergiás tüneteket, akkor stop. Szerintem :)
ne haragudj, de olyan jót mosolyogtam :) )) a kérdésed bekerült a "túlparázós anyu kérdése" kategóriába :) )) szerencsére semmi nincs akkor ha az egyik nagypapát nem ismeritek, mivel az allergia hajlama csak anyai ágon öröklõdik, így elég az anyuka és annak anyját nézni ;)
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁ, én már olyan fáradt vagyok, hogy nincs erõm se kedvem pánikolni, parázni, kivéve betegség esetén. Ez a kérdés inkább a pihent agyam szüleménye :-)) De ezt az anyai ágat nem tudtam.
2. vagyok. bocsánat, ez a tejtermékekre igaz, nem mindenre! :) én se tudtam, allergiás vagyok a tejre, vittem a babámat mindenfele emiatt és egy nagyon nagynevû bõrgyógyász mondta ezt nekem :)

Ha számítógép elõtt ülök hosszabb ideig, egy idõ után megfázási tüneteim lesznek. Folyik az orrom, könnyezik a szemem és az egyik szemem egy kicsit néha még viszket is. Mire lehetek allergiás?

Ha ez allergia egyáltalán. Mert ha itt tanulnok az asztalnál a számítógép mellett akkor is ugyanezek a tünetek. Szokott akkor is enni ha este elmegyek aludni és fekszem az ágyba. De az nem mindig.

Legjobb válasz: por?

por?
porol a számítógép ventillátora. nálunk is ez van, olyankor alapos porszívózás a gépházban szõnyeg is stb.

Lehet, hogy allergiás vagyok a penicillinre és kivizsgálnak ha igen. Félnem kéne, hogy mi lesz velem ha befekszem kivizsgálásra? Egy kicsit ijedős 14/l.

Úgy gondolom, hogy egyedül odabent magányos leszek ha a rokonok pont nem lesznek.Olvasni valót viszek magammal, de közel se biztos hogy be kell feküdnöm mit tegyek?

Legjobb válasz: Nincs mitõl félned, gondolom allergia vizsgálatot csinálnak, ami gyógyszerallergia esetében vérvétellel történik. Az, hogy mit akarnak kivizsgálni, ha penicillinre pozitív a teszt, azt nem értem. Talán ki akarnak zárni más allergiákat is az esetedben, de ehhez nem feltétlenül kell kórházi osztályos kezelés. Ha mégis be kell feküdnöd, ismerkedj a szobatársakkal. Én mindig azt szoktam, egy komoly barátságom is szövõdött ilyen módon. A kórházban a "sorstársak" hamar egymásra találnak, nem lennél egyedül ne félj:)

Nincs mitõl félned, gondolom allergia vizsgálatot csinálnak, ami gyógyszerallergia esetében vérvétellel történik. Az, hogy mit akarnak kivizsgálni, ha penicillinre pozitív a teszt, azt nem értem. Talán ki akarnak zárni más allergiákat is az esetedben, de ehhez nem feltétlenül kell kórházi osztályos kezelés. Ha mégis be kell feküdnöd, ismerkedj a szobatársakkal. Én mindig azt szoktam, egy komoly barátságom is szövõdött ilyen módon. A kórházban a "sorstársak" hamar egymásra találnak, nem lennél egyedül ne félj:)
Biztos, hogy be kell feküdnöd? Ilyesmi miatt nem szoktak.
A kérdező hozzászólása: Be kell, mert ki akarnak vizsgálni ha pozitív akkor nem, de ami nagyon zavar az az, hogy felnõttek között leszek.
A kivizsgálással nem lesz semmi gond. Ez nem mûtét vagy bármi olyan ami jelentõséggel bírna.. csak idõbe kerül, de hát 14 évesen az még talán van neked :) Maga a penicillin pedig nem egy olyan dolog, amire úgy általában szükséged lesz (ha ügyes vagy) így hogy allergiás vagy rá, cehh mindegy. Egyél d-vitamint (és napozz) akkor lecsökkented a baktériumfertõzések esélyét. Nyilván sérülést se hagyj elfertõzõdni, és akkor nem lesz szükséged penicillinre + vannak más antibiotikumok, ha valamiért nagyon kellene.
A kérdező hozzászólása: Már voltam bent és kilehet bírni az ápolók nagyon kedvesek voltak
Milyen vizsgálatok voltak?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom a nevüket, de pár év és mér tudom mondani.

Mit nem ehetek az alábbiak közül, ha szoptatok és a kisbabám valamire allergiás és egy kicsit hasfájós is lett?

Egy hete iszonyatosan kipöttyösödött a kismanókám pofija (csak a pofija). Most azt találgatom, hogy mit nem ehetek, amit abban az id?ben ettem, amikor elkezdett pöttyösödni. Kisilabizálni kicsit hosszú id? lenne, ezért kérem a tapasztalataitokat, kinek pöttyösödött ki a babája valamelyik kajától?

Legjobb válasz: Nálunk kb.2,5-3 hónapos korára múlt el. Se a doki, se a védõnõ nem foglalkozott vele. Egyébként mind a 4 gyerekemnél voltak ilyen pöttyöcskék, pattanások. Az a fontos, hogy nem szabad bántani õket, maguktól elmúlnak. A normaflor a baba bélbaktériumait teszi rendbe..a másikat nem ismerem.

Nálunk kb.2, 5-3 hónapos korára múlt el. Se a doki, se a védõnõ nem foglalkozott vele. Egyébként mind a 4 gyerekemnél voltak ilyen pöttyöcskék, pattanások. Az a fontos, hogy nem szabad bántani õket, maguktól elmúlnak. A normaflor a baba bélbaktériumait teszi rendbe..a másikat nem ismerem.
Szia.Nem az ételek csinálták , valószínû, hogy az anyai hormon távozik.Mivel szoptatsz, én egyik dolgot sem használnám, max. a kenceficét.A fenistil allergiára szokták adni v.enyhe megfázásnál, a Normafort meg ha antibiotikumot szedett valaki, mert az antibiotikum tönkreteheti a bélbolyhokat és ez visszaállítja.
Majdnem minden anyatejes babuci kipöttyösödik, de nem ételallergiája van, hanem az anyai hormonoktól lesz ilyen pici piros és fehér pöttyökkel tele a kis arca. De pöttyös lehet még sok minden mástól is, nem feltétlenül ételtõl. Én az itt felsorolt ételekbõl majdnem mindbõl ettem. A tejet nem iszom, mert a gyermekorvos ezt külön kiemelte, hogy nem nagyon szabad. Bár õ napi egy poharat mondott, hogy még belefér. A méz nekem még gyanús, annak szerintem érdemes még utánajárni. Zöldségek közül a "K" betûsöktõl kell óvakodni és a hüvelyesektõl, mert puffasztanak, s hasfájást okozhatnak a picinek. Gyümölcsök közül a citromot, narancsot, grapefruitot érdemes kihagyni szintén. Én csokit szoktam enni, de étkezésenként csak nagyon pici mennyiségben. Olvasd el a http://www.lll.hu oldalán az étkezési tanácsokat.
A kérdező hozzászólása: oké!! Köszönöm
Szia! Nem írod, hogy mennyi idõs a babád, de ha csak néhány hetes, akkor a pöttyöket az anyai hormonok okozzák, így ürülnek ki a szervezetébõl.
Bocsi, rutinból elküldtem! :) )) Tehát én ezek közül mindent eszek szinte az elsõ napok óta, sosem volt semmi baja tõlük a babáimnak. Egyébként minden baba máshogyan reagál, van akinek szinte állandóan fáj a pocija, bármit is eszik vagy nem eszik az anyuka. És van olyan is, aki mellett bármit lehet enni, semmitõl nincs semmi baja. Igen, a citrusféléket és a puffasztó ételeket szokták mondani, hogy ajánlott kerülni, de erre se reagál minden baba hasfájással. Egyébként én tejet is iszom -a védõnõ napi fél litert mondott-, attól sincs semmi baja a kislányomnak. Tehát igazán nem feltétlenül kell "diétázni" szoptatás alatt se. Ha valamelyik ételrõl észreveszed, hogy nem tesz jót a babádnak, akkor azt hagyd el néhány hétig és utána újra próbálkozhatsz, nem kell teljesen lemondanod róla a szoptatás végéig, hiszen az akár 1-másfél évig is eltarthat..
A kérdező hozzászólása: 4 hetes a kisbabám. Elgondolkodtató ez a hormonos dolog. A gyermekorvosom rögtön fenistil cseppeket, fél normaflore/nap és valami kenceficét és diétát "rendelt" el. Gondolom ezektõl gondja nem lehet. Mennyi idõ alatt ürülhet ki a szervezetébõl a hormonjaim?
mármint a pöttyöket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!