Találatok a következő kifejezésre: Mik a ha allergiás (81 db)

Mit tegyek ha allergiás vagyok a macskaszőrre és van macskám?

3 hónapja van nálunk egy cica, akit nagyon megszerettem. Nagyon úgy néz ki hogy allergiás vagyok a macskasz?rre. (Korábban is voltam már hosszabb id?t macskák társaságában, akkor nem volt semmi baj) Most tüsszögök, szúr a szemem, fáj a torkom és aprókat köhécselek, száraz érzés van a torkomban. Olyan mintha náthás lennék dec 15.-e óta. 17.-én megyek allergia vizsgálatra, akkor minden kiderül. Ha allergiás vagyok, akkor mit tegyek? Nincs barátom, rokonom aki segíteni tudna. Mi lesz szegénnyel? Annyira kivagyok. Nem akarok megválni t?le, de ha kiderül hogy allergiás vagyok, nincs más választásom. Hova fordulhatnék? Macskament?k tudnak segíteni új gazdát találni? Teljesen el vagyok keseredve... Kérlek írjatok valami tanácsot. (Esetleg van olyan gazdi aki kutya vagy macska allergiás és mégis tart állatot? Milyenek a gyógyszerek amiket allergiára lehet szedni? Enyhítik a tüneteket? Együtt lehet élni ezzel a betegséggel úgy hogy állatot tartunk?) Köszönöm.

Legjobb válasz: Van aki folyamatosan gyógyszert szed az allergiájára, ha te nem akarsz vagy nem megfelelõ a hatás akkor sajnos meg kell válnod a cicától. Hirdesd meg, vagy keress fel macskamentõket (pl. Noé, cicamentõ angyalok, stb). Miután tisztáztátok mire vagy allergiás (szõrre vagy valami másra) és szeretnél még cicát talán érdemes lenne kipróbálni egy antiallergén (vagy kevésbé allergén) fajtát.

Van aki folyamatosan gyógyszert szed az allergiájára, ha te nem akarsz vagy nem megfelelõ a hatás akkor sajnos meg kell válnod a cicától. Hirdesd meg, vagy keress fel macskamentõket (pl. Noé, cicamentõ angyalok, stb). Miután tisztáztátok mire vagy allergiás (szõrre vagy valami másra) és szeretnél még cicát talán érdemes lenne kipróbálni egy antiallergén (vagy kevésbé allergén) fajtát.
Nem is olvasom végig a válaszokat. Én gyerekkorom óta allergiás vagyok, jelenleg tünetmentes. Pollenre, penészre, poratkára, kutya- macskaszõrre, tollra. Amikor kiderült, voltak tyúkjaink, kutya, cicák, kiscsibék, penészes volt a házunk, és tollpárnáink voltak. A tollpárnát lecseréltük szivacspárnára, a penészt megszüntettük, az állatokat nem cseréltük le. Nem is szabadultunk meg tõlük. Annyira imádtam a kutyust és a cicákat is, hogy nem lehetett tõlük elzárni, bármennyire is szerette volna pl. anyukám. Szedtem gyógyszert (Zyrtec), de egy idõ után jobb lett. Nem a gyógyszer miatt, hanem valamilyen szinten immunizálódtam. Most is van macskám, és 38 nm lakásban élünk. Semmi gondom.
Én is allergiás vagyok, mégis van két cicám, mindkettõt mentettem, soha nem dobnám ki õket, sõt, én másnak sem lennék képes odaadni. Allergiagyógyszert (Zilola) szedek és sûrûn takarítok (szõnyegeket, függönyt felszámoltam), ezen kívül vettem egy drága légtisztító készüléket (Lux), ami szûri az allergén anyagokat is a levegõbõl. Nagyon sokat segít, így csak minimálisan fújom az orromat. Más cicás lakásban, ahol nincs ilyen készülék, pár óra után fulladozni kezdek, szóval nem csak dísznek sózták rám jópénzért a gépet :)
Szerintem az allergia azonnal kijönne. Én is allergiás vagyok a macskaszõrre, mégis van cicám. Amikor magamhoz vettem, az elsõ pillanattól kezdve tüsszögtem, fújtam az orrom. Kb. 1-2 hétig ilyen volt (gyógyszer mellett is), aztán elmúlt. A karmolása a mai napig is bedagad, de már nem tüsszögök tõle. Most épp gyógyszert se szedek (pollen nincs), és mégsincs semmi bajom, hozzászoktam szerintem.
"Nem akarok megválni tõle, de ha kiderül hogy allergiás vagyok, nincs más választásom." De igen! Küzdhetsz az allergia ellen. Léteznek allergiára különféle szerek, gyógyszerek, injekciók. Meg kell találni a neked megfelelõt. A gyógyszerek között is van tabletta, orrspray, krém. Lehet, hogy nem a megfelelõt fogja kiválasztani az orvos, de ez sajnos ilyen türelemjáték. Esetleg homeopátiás szerekkel is lehet támogatni a dolgok. Amúgy velem is ez volt a helyzet, mint most veled. De én az allergiámat tudtam már 11 éves korom óta. 14 éves koromban halt meg a cicánk, azóta nem is volt. Most 30 éves fejjel magamhoz vettem egy kiscicát. Az elsõ héten azt hittem belehalok, aztán hirtelen, mintha elvágták volna az allergiát.
dobd ki
El fogja hagyni a takarószopizást. Nekem olyan cicám volt, aki a tenyeremben lévõ dombocskákat szopta. Csorgott a kezembõl a nyál. Igazából az allergia tünetek nem elmúlni fognak, hanem alkalmazkodik a szervezeted. De a végeredmény ugyanaz. :)
Ja.Meg fogja a szervezeted szokni, mindenképp tartsd meg a cicát! :) Ezt fejben is el lehet dönteni.Ha úgy gondolod, hogy el fog múlni, akkor úgy is lesz.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálok mindent megtenni hogy maradjon a cica, de ha allergiás leszek, szükségét érzem hogy konzultáljak a háziorvossal. Hogy õ mit gondol, mit tanácsol, milyen gyógyszerek vannak, stb. Majd jövõhéten megírom hogy mi volt! :)
Tartsd meg a cicát, és lehet (sõt valószínû) hogy el fog múlni az allergiád magától. Ha nem, akkor szedhetsz gyógyszert, de a cicát én se tenném ki :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem vagyok allergiás! :) Juhhéééé! Jó cicázást mindenkinek!
Szia! Ez jó hír :) További jó cicázást!
hihihihihi ugye, hogy ugye
Elvileg kinövi, de rásegíthetsz, hogyha csinálja eltereled valamivel a figyelmét, elkezdesz vele játszani. Igen, a macskanyálra allergiás általában az ember, nem is a szõrre, úgyhogy errõl le kell szokni a cicusnak :)
Nekem is magától múlt el. Nekünk sosem volt macskánk, tavaly még is megsajnáltam egy árva cicát elhoztam, bent tartottam. Na akkor jött nekem is a szemviszketés , köhécselés. Elõször eszembe sem jutott, hogy a macska miatt van, aztán rájöttem ha suliban vagyok semmi bajom. Hazaérek és kis idõ múlva jön a viszketés. De ez max. egy hónapig tartott, aztán csak úgy magától elmúlt. Nem is mertem szólni róla, nehogy anyumék kirakják. :D
Amíg nem laktam együtt a (most már) férjemmel, a cica velem aludt a paplan alatt. És a mosott ruhákon imádott aludni. Nekem is bedagad a karmolása, harapása a mai napig, de ezen kívül semmi.
Vannak allergiára való tabletták, kérdezd meg a dokit! Amit sose engedj a macskának: Ne engedd, hogy az ágyadba másszon vagy a ruhádra! Egyébként én is allergiás vagyok rá, de amióta bejárós macskám van, nem olyan durva. Régebben, amikor csak kint lakott a macska, olyan volt, mint neked. És nem antiallergán macskám van, hanem közönséges házi.
Nem olvastam végig a kommenteket, csak azt hiszem az elsõ kettõt. Ha jól emlékszem a 2. válaszoló írta, h elsõ egy hétben szörnyû volt, majd mintha elvágták volna. Pont ugyan ez volt a férjemmel is. Macskaszõr allergiája van, de magunkhoz vettünk egy cicust. Elsõ 1-2 hétben nagyon allergiás volt rá, majd egyszer csak megszûnt minden tünet..azóta pedig semmi baja.
lehet, csak megfáztál..Allergiás vagyok a kutya, macska szõrre, de cicák maradnak! Parlagfûre is, meg más egyebekre. De nem tudom mindet irtani. Fûfélék meg össze-vissza rokonok. Parlagfû allergiánál ne egyél dinnyét, uborkát. Csak azért írtam ezt, mert az allergia nem magányos, ha a cicától megválsz, attól még maradhat más. Bízzunk benne, CSAK NÁTHA! :) Mielõbbi gyógyulást!
Azt olvastam, hogy a macskatartók 50%-a allergiás a macskaszõrre, úgyhogy fel a fejjel! Ha a tollra lennék allergiás, kidobnám a tollpárnát, de a macskát nem :) Ha tényleg rá vagy allergiás, felkereshetnél egy magán allergológust, biztos vannak korszerû megoldások már, amiket esetleg állami osvosok még nem is ismernek.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság hogy pokolian szarul vagyok december közepe óta. Akkor volt a tetõpont, az ágyból se tudtam kikelni. Fájt a fejem, torkom, fojt az orrom, mandula gyulladásom volt...azt hittem a szokásos betegség, bár jóval intenzívebb volt. Nem tudom mikor voltam utoljára ennyire kiütve. Aztán elkezdtem jobban lenni... de nem gyógyultam meg! Volt hogy egyik nap jobban éreztem magam, aztán másnap megint vissza estem. Újra orrfolyás, torokfájás, köhécselés, fejfájás, szédülés, bágyadtság, rossz közérzet, sápadtság, néha szúr a szemem.. Néhány nap múlva megint jobban lettem, aztán hamar vissza estem a betegségbe. Így megy ez egy hónapja... Nem tudok kijönni belõle. És ez nagyon gyanússá vált. Még sose volt ilyen. Mindig 1-2 hét alatt meggyógyultam. Tegnap gondoltam elõször arra, hogy mi van ha a macska miatt van ez az egész..? A cica október végén jött hozzánk. Nem tudom hogy az allergia mennyi idõ alatt jelentkezik. Elõfordulhat hogy 1 hónapig nem volt semmi bajom, aztán decemberben elkezdtem tüneteket produkálni? Nagyon kíváncsi vagyok hogy mit mondanak 17-én.
A kérdező hozzászólása: De jó ezt olvasni! :) Köszi hogy írtál. Mi is kis lakásban lakunk. Azért bízom benne hogy nem leszek allergiás, hanem valami különösen hosszan tartó betegségem van. Ha mégis, akkor jobban odafigyelek a szõrre. Többet fésülöm, áttörlöm nedves törölközõvel, többet takarítok, gyakrabban mosom a kanapén lévõ plédeket, agynemût, sokat szellõztetek... Valahogy csak meg lehet oldani ezt! Annyira szeretem ezt a kiscicát és belehalnék ha meg kéne válnom tõle.
A kérdező hozzászólása: Igen, gondoltam rá hogy gyógyszereket fogok szedni, és nem adom fel... Meglátjuk. Olvastam hogy ha valaki allergiás akkor minél hamarabb iktassa ki az allergén forrást, mert ennek hiányában szövõdmények is kialakulhatnak. Pl: Légzési nehézségek, asztma... :( Olyan nehéz ez... Köszönöm hogy írtatok! Elsõnek: kidobni biztos nem fogom. Ha más nincs, új gazdát kerítek, de az utcára nem megy!!!
Ez tényleg jó hír! :) )

Palacsinta kóstoltatás után mennyi idővel lehet észrevenni (és mit), hogy ha allergiás valamilyen összetevőre a baba?

Legjobb válasz: Dehát megkaptad a választ.Ha az összetevõket már kóstoltattad külön (és írtad,hogy tudod,hogy így kell),akkor gondolom azért adtál neki palancsitát,mert tudtad,hogy semmi baja az összetevõktõl,tehát ha együtt kapja sem lesz baja.Egyébként másnapra legkésõbb kijön rajta az allergia.Bár nekem gyanus,hogy még nem kapott az összetevõkbõl külö-kölün,mert akkor nem kérdezted volna ezt meg...

Dehát megkaptad a választ.Ha az összetevõket már kóstoltattad külön (és írtad, hogy tudod, hogy így kell), akkor gondolom azért adtál neki palancsitát, mert tudtad, hogy semmi baja az összetevõktõl, tehát ha együtt kapja sem lesz baja.Egyébként másnapra legkésõbb kijön rajta az allergia.Bár nekem gyanus, hogy még nem kapott az összetevõkbõl külö-kölün, mert akkor nem kérdezted volna ezt meg...
Ha te is tudod, akkor minek kérdezel hülyeséget.
Hát szerintem az az alap, hogy kap külön tejet, meg tojást, és ha tudod, hogy egyikre sem allergiás, akkor kaphat palacsintát. Ha alergiás reakció lép fel, honnan tudod majd, hogy a kettõ közül melyik allergén okozta a bajt? Egyébként a reakció ideje változó, szinte azonnaltól az órákig.
Így van! Mielõtt palacsintát adsz neki, elõtteeleve érdemes külön bevezetni a lisztet, tjet, tojást, hogy tudd, ezek nem okoznak-e gondot. Ha külön-külön nem tapasztaltál semmi különöset, akkor valószínû, hogy együtt sem fognak.
A kérdező hozzászólása: nagyon okosak vagytok :) mintha ezt más nem tudná :) a kérdésre kértem választ, nem okoskodást, köszi :)
Ha allergiás reakciója lesz, akkor köhögés-fulladás, hányás, hasmenés, kiütések lehetnek. Konkrétan palacsinta evés után pár órára tuti jelentkeznek a tünetek.
9 hósan kapott a kislányom elöszõr palacsintát.Nem kostóltattam az összetevõket külön.Nem lett semmi baja hiszen csak pár falatott evett.Még a hasa se ment.Szerintem pár óra alatt elõjön ha allergiás lenne valamira pl:hasmenés, kiütések

Mit csináljak ha allergiás vagyok a gyantára?

Kipattogzott a b?röm utána és olyan volt vagy 3 héten át. A hátamat és a nyakamról szeretném a sz?rt leszedetni, mert egy fiúnak csak csúnya ha kilátszik ott a sz?r a pólónál.

Legjobb válasz: Milyen gyantát használtál? Esetleg próbáld ki a cukorgyantát. Az epilátorba szerintem belehalnál azokon a területeken...

Milyen gyantát használtál? Esetleg próbáld ki a cukorgyantát. Az epilátorba szerintem belehalnál azokon a területeken...
Szerintem ez nem allergia, csak rosszul használt gyanta. Kozmetikus csinálta? Ha nem , akkor menj el egyhez, õ tanulta is, hogy kell használni. Eseteg szõrtelenítõ krém, de az sem tartósabb, mint a borotva, és sokkal macerásabb.
Szoktasd rá magad az epilátorra, csak az elsõ néhány alkalom fáj, utána megszokod.
Ez nem allergia, hanem a bõr érzékenysége, de nem a gyantára.Allergiánál bedagad, lángvörös, hólyagos lesz.Érzékeny a bõrfelület.

Ha allergiás vagyok a síkosítóra mit használjak helyette?

vmi mindenféleképpen kellene sajnos:S

Legjobb válasz: mindegyik fajtára allergiás vagy? Mert lehet hogy csak az egyik összetevõjére vagy allergiás és lehet hogy nem mind ugyanabból készül. Csak egy ötlet volt, nem tudom hogy tényleg így van-e...

mindegyik fajtára allergiás vagy? Mert lehet hogy csak az egyik összetevõjére vagy allergiás és lehet hogy nem mind ugyanabból készül. Csak egy ötlet volt, nem tudom hogy tényleg így van-e...
A kérdező hozzászólása: hát most durex very cherryt használtunk.ilyen ízesített de olyanra nem használtuk(orálisra).lehet tényleg vmelyik összetevõre vagyok allergiás.lehet kipróbálok 1 másikat ami sima semmi illat meg íz:Dhátha arra nem vagyok. amúgy babaolajat sztetek használhatunk?:$
babaolajat csak akkor használjatok ha nem óvszerrel védekeztek, mert károsítja a gumit! Szerintem menj be a gyógyszertárba és kérdezd meg hogy milyen síkosítók vannak és mit ajánlanak esetleg ami kevésbé allergizáló. Ki kell próbálni többet is hátha valamelyik beválik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) nem gumival védekezünk hanem tablettával szóval az nem jön szóba:) remélem babaolajra nem leszek allergiás:S

Most derült ki, hogy kislányom tejallergiás, és szójatápszert írtak neki. Ha allergiás lenne a szójára is, (bár remélem nem így lesz) akkor mik a tünetek, és kb mikor jönne ki rajta?

Legjobb válasz: Szerintem ugyan úgy kiütések jelennek meg rajta.Ha allergiás,akkor az még aznap,de legkésõbb másnap ki kell,hogy derüljön.

Szerintem ugyan úgy kiütések jelennek meg rajta.Ha allergiás, akkor az még aznap, de legkésõbb másnap ki kell, hogy derüljön.

Mit csináljak ha-szerintem- allergiás lettem a borotvára?

Intim területen, teljesen kipattogok, begyulladnak a sz?rtüsz?k. Borotván kívül van valami más megoldás rá?

Legjobb válasz: Nem vagy allergiás csak használj valami borotvahabot vagy valamit(lehet férfi és nõi változatban is kapni).Ne eldobhatóssal csináld hanem vegyél rendes borotvát.Vagy gyantáztasd le.

Nem vagy allergiás csak használj valami borotvahabot vagy valamit(lehet férfi és nõi változatban is kapni).Ne eldobhatóssal csináld hanem vegyél rendes borotvát.Vagy gyantáztasd le.
A kérdező hozzászólása: JUJ!! Gyanta? ott? hát abba belehalnék! Fémérzékeny vagyok, de eddig csak felsõ testemen, most már máshol is. Borotva habot használok, sensitivtõl kezdve mindent kipróbáltam. Azért köszönöm.

Mit tegyek, ha étel allergiás a kutyám?

3-éves a magyar vizslám, eddig semmi probléma nem volt vele.Egy fajta tápot kapott végig.Kb 3 hónapja kezdödött nála. Már mindent kipróbáltam, volt aki azt mondta hogy nyers húst adjak neki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Azt azért kétlem, hogy mindent kipróbáltál, mert ezek szerint például a nyers hús sem volt még terítéken. De ha az nem szimpi, meg hát ugya arra is lehet allergiás, akkor keresgélj tovább tápot, egyszer csak meglesz az, amit meg tud enni rendesen.

Azt azért kétlem, hogy mindent kipróbáltál, mert ezek szerint például a nyers hús sem volt még terítéken. De ha az nem szimpi, meg hát ugya arra is lehet allergiás, akkor keresgélj tovább tápot, egyszer csak meglesz az, amit meg tud enni rendesen.
A kérdező hozzászólása: Elkezdtem a rizs kúrát, nem nagyon akarja elfogadni tisztán a rizsát. Bele kostól aztán ott hagyja. Lehet, hogy mégis csak valamilyen allergén mentes tápot kellene kipróbálnom?
Bocs elküldtem:-) Megörölt tojás héj, lazac olaj, zöldkagyló. Néha egy kis túró, kefír, reszelt zöldség gyümölcs. Na és heti szinten kb 25 dkg máj, és 25 dkg egyéb belsõség pl lép, vese.
Jaj, a napi adag is kellene, bocsi. Ha nyersen etetnél azt mondanám napi 50-60 dkg hús, és csontos kell összesen neki. Fõzve viszont kicsit több kell mivel csökken a husok hasznos anyag tartalma. Én mondjuk ebben az esetben is kb ezzel az adaggal, max kicsit többel kezdeném és emelném, vagy csökkenteném annak fügvényében hogy hogyan alakúl a kutya. Hízik, netán fogy. Ajánlom még hogy adj neki némi kiegészítõt. Heti egy nyers tojás, kiszárított megörölt tojás
Én fõzni nem szoktam, de úgy tudom 1/3 rizs, 2/3 hús az ajánlott arány. Nekem az a gondom a fõzéssel hogy megkeményednek a csontok a fõzésnél ami nem szerencsés, viszont csontra mindenképpen szüksége van a kutyusnak a calcium, foszfor arányok miatt. Szerintem ha eddig 1x etettél akkor nyugodtan ehet ezután is 1x, vagyis ezt a részét csináld úgy mint eddig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyra értékelek minden segítséget.25kg a vizslám szerintetek mennyi rizsát és mennyi húst sdjak neki? Naponta egyszer vagy kétszer adjak neki? 3 éves
3-as vagyok. Mi is nyersen etetünk, szárnyas allergiája van a kutynak. Mi is úgy kezdtük ahogy Akumi ajánlotta, 2 hétig csak natúr fõtt rizst kapott, meglepõ módon az elsõ hét végére a vakarózás 80%ap csökkent, a második hét végére megszünt. Aztán két hétig nyers nyulat kevertem hozzá folyamatosan csökkentve a rizs mennyiségét és növelve a nyulat. Onnantól padig ment a kisérletezés, kapott marhát, szarvast, õzet, bárányt, kecskét, lazacot, muflont, semmire nem reagált allergiával. A szárnyasokat is kipróbáltam, sajnos semelyíket nem birja igy az kilõve. Amiatt meg ne parázz hogy baja lesz a nyers hústól. Sokan és egyre többen etetünk nyersel, és meg vagyunk vele elégedve. A kutyáink meg fõleg. Ha betartasz pár alapszabályt semmi gond nem lesz. Pl ne adj nyersen, disznót, vaddisznót! Ha vadhusit, szarvast, õzet adsz neki fagyaszd 2 hétig felhasználás elõtt, hogy elposztuljanak a kórokozók, az fõként a husiban elõforduló féreg miatt kell. Ha emberi fogyasztásra alkalmas húst veszel a saját hentesednél az mehet azonnal neki. Három havonta féreghjtás, de az meg alap.
Nekünk a kutyánk elviekben csirke allergiás kéne, hogy legyen. Most olyan tápot kapott, amiben elviekben csirkehús nincs. Marha sokáig el is voltunk vele, még bõrpír sem jött elõ. Mígnem egyszercsak elkezdett viszketni a pofája. Ezt mindennek dörgölte, míg ki nem sebesedett. Voltunk dokinál, mert azt hittük, hogy valami fertõzés, vagy gomba. Adott allergia elleni szurit, meg gyógyszert (persze mindkettõ szteroidos alapú cucc) és mondta, hogyha ettõl enyhül, akkor 100%, hogy allergia, méghozzá étel allergia. Az allergia tesztet nekünk nem is javasolta, mert a kutya nem fehérjére allergiás, hanem mesterséges cuccokra, adalékokra. (Pl anno adtunk neki olyan virslit, amiben csak sertés hús volt található, és nem is szar minõségût, aztán olyan vörös hólyagos volt a hasa, hogy "öröm" volt nézni) Így döntöttünk a nyers etetés mellett.
Mármint a vad is nyilván úgy értendõ, hogy ha 100%, hogy nem vaddisznó, hanem mondjuk õz vagy szarvas.
Sertést, fõleg vaddisznót SOHA nem adunk nyersen a kutyának, mer Aujeszkis lesz, aztán áshatod a sírját, olvass utána, nem szép dolog. Marha, szárnyas mehet nyugodtan, vagy vadhús, beteg nem lesz tõle, jó erõs a gyomorsava, nem nagyon élik túl a bacik. De olvass utána tényleg, az a tuti. Itt van egy csomó infó a doksik között, jelentkezés után megnézheted: [link]
A kérdező hozzászólása: A nyershúst többen is ajánlották, de attól nem szed össze esteleg valami baktériumokat? és ha azt adok neki akkor milyent? disznó, marha, vagy szárnyas?
De próbálkozhatsz egyébként hypoallergén táppal is, a Trovetnek vannak ilyenjei asszem, de a Brit Care is jó... Ha meg hússal akarod etetni, akkor inkább BARF, mint a fõzés, olvass utána, megéri.
Az állatorvosotok gyökér, cseréld le. Ha ételallergia, akkor a kutya egy (vagy több) bizonyos fehérjére allergiás, ki kell deríteni, hogy melyik az, és kihagyni az étrendjébõl. Ha allergiás volt a csirkés tápra, akkor a csirkenyakra is allergiás lesz, mert ugyanúgy csirke. De kb. akármi lehet, próbálgatni kell. Anyósnak anno azt mondták, hogy két hétig egyen csak rizst a kutya, hogy teljesen kitisztuljon, aztán kezdje el valamilyen állat húsát hozzárakni két hétig, aztán ha attól nem jön ki allergia, akkor egy másikat is, és így szépen ki fog derülni, hogy mit ehet és mit nem ehet a kutya. Ha valamire reagál, akkor megint két hétig ne kapjon semmi újat, csak amit tutira ehet, és jöhet a következõ állat. De lehet, hogy egyszerûbb csináltatni egy allergiatesztet egy rendes állatorvossal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásaitokat!A kutyám rövid kórtörténete: Tavaly nyáron (mivel hogy erdõ mellett lakom) kivittem szokásos erdei sétára.Rá kb2-3nap múlva a szõrzetén az orrán és a lábán jelentkeztek világos szürke foltok.Kihívtam az állatorvost aki azt mondta kezdeti rühesedés és adott neki injekciót.A rühesedés, ha az volt párnap múlva el is múlt, de újabb párnap múlva a szeme kivörösödõtt az orra körül is, a szõre hullott, fénytelen lett, a hátso lábai comb alatti bõr szint vöröses lett vakarodzot trüszögöt.Az állat orvos azt mondta pollenallergia, kapott gyógyszert.Le ment a pollen szezon-allergia maradt.Állatorvos:ételallergia, térjünk át a tápról házi kosztra. Most itt tartunk. A helyzet változatlan
Ez úgy prémium, ahogy én apáca :) )) Ízfokozós olasz táp, teli térfogatnövelõvel.Nem csodálom, hogy meghízott.
Valójában , i az amit kipróbáltál? Biztos hogy allergiás? Volt tesz is, vagy csak úgy gondolod, esetleg a dokid gondolja hogy allergia? Ha étel allergia konkrétan mire az? Egyébként az én egyik kutyám is allergiás, konkrétan szárnyasra. Elõször Brit Caret adtam neki amitõl elmúltak a tünetek, csak valahogy nem volt jó a kondija. Most több mint fél éves csak nyers húst, csontosat kap és teljesen rendben van, az allergia minden tünete megszünt, szõre gyönyörû, a kondija is kiválló.
Mit evett eddig? Honnan tudod, hogy allergiás? Kipróbálhatod a BARF etetést (nyers), de ahhoz tudni kéne, nagyjából mire allergiás, már ha allergiás. Tápból is vannak hypoallergén tápok.De sokat segítene, ha leírnád mit evett eddig.
Én nem hagynám válogatni, ha igazán éhes meg fogja enni. Ezzel a módszerrel a legkönnyebb kihajtani a allergiát okozó anygokat. De persze hippoalegén táppal is megpróbálkozhatsz. Vagy csak egyféle lehetõleg nem szárnyas hússal.

Allergiások! Xizalt szedek ami a legerősebb allergiás gyógyszer. Mégis van olyan nap, hogy alig tudok felkelni, alig látok úgy könnyezik a szemem és az orrom folyik egész nap. Ti mit tesztek, ha erősen kijön rajtatok?

Legjobb válasz: En is azt szedek. Hat, mit ne mondjak, kb 8 eve szedem, de neha nekem is elojonnek mellette ezek a tunetek. Nasonex orrspray es szemcsepp(orvos ir fel neked, ha kered). En ezzel, meg sok folyadekkal, kalciummal at tudom veszelni.

En is azt szedek. Hat, mit ne mondjak, kb 8 eve szedem, de neha nekem is elojonnek mellette ezek a tunetek. Nasonex orrspray es szemcsepp(orvos ir fel neked, ha kered). En ezzel, meg sok folyadekkal, kalciummal at tudom veszelni.
*Telaum szemcseppet, ha kered, nekem ez vallt be
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mik a tünetek, ha allergiás egy ételre?

4. hete eszünk gyümölcsöt, 3 napja szilvát. A babám arcán, csak a jobb oldalon a fülénél gyümi evés után pár órával kijött kb. 8 pici piros pötty mindhárom nap. Ez azt jelenti, hogy allergiás a szilvára? Vagy valami más lehet?

Legjobb válasz: Szia. Elõfordulhat. Hagyd 2-3 hétig a szilvát. Aztán próbáld újra, fokozatosan emelve az adagokat. Ha újra pöttyözödik babád bõre, akkor allergiás. Elõfordulhat az is, hogy kisebb mennyiségtõl nem lesz bõrelváltozás.

Szia. Elõfordulhat. Hagyd 2-3 hétig a szilvát. Aztán próbáld újra, fokozatosan emelve az adagokat. Ha újra pöttyözödik babád bõre, akkor allergiás. Elõfordulhat az is, hogy kisebb mennyiségtõl nem lesz bõrelváltozás.

Mik a tünetei a tejfehérje, egyéb tej allergiának? Honnan tudom, ha a babám allergiás rá? Hasmenés mindig van? 11 hós

Legjobb válasz: az a helyzet, hogy amikor pici volt, egy ideig voltak piros pettyek a szája körül, ki volt pirosodva, ott volt hetekig, azt hittük a férjemmel, hogy csak a nyála miatt van. Ez elmúlt, azóta ilyen nincsen, viszont egy kis piros, nagyobb volt kialakult a lábán, és nem múlik el. mi van, ha allergiás rá, csak nem vettük észre? Emiatt a piros pont miatt elgondolkoztam és nem tudom, hogy mit csináljak, mert normálisan étkezik, nincs hasmenése, nem hány, és mivel izgõ-mozgó, néha ennyit, néha annyit hízik. Kap már mindent, túrót, kefirt, banános tejpépet, néha tápszert gyümölcsbe. szerintetek? lehet ekcéma lenne vagy pikkelysömör. A folt ki van dudorodva, nem nagy, nem csúnya, csak nem múlik el.

A kérdező hozzászólása: az a helyzet, hogy amikor pici volt, egy ideig voltak piros pettyek a szája körül, ki volt pirosodva, ott volt hetekig, azt hittük a férjemmel, hogy csak a nyála miatt van. Ez elmúlt, azóta ilyen nincsen, viszont egy kis piros, nagyobb volt kialakult a lábán, és nem múlik el. mi van, ha allergiás rá, csak nem vettük észre? Emiatt a piros pont miatt elgondolkoztam és nem tudom, hogy mit csináljak, mert normálisan étkezik, nincs hasmenése, nem hány, és mivel izgõ-mozgó, néha ennyit, néha annyit hízik. Kap már mindent, túrót, kefirt, banános tejpépet, néha tápszert gyümölcsbe. szerintetek? lehet ekcéma lenne vagy pikkelysömör. A folt ki van dudorodva, nem nagy, nem csúnya, csak nem múlik el.
Az ekcéma nem dudorodik, de orvosnak kéne látnia. Ha ekcéma, biztos, hogy valamilyen ételre allergiás. Nálunk tejallergia tünetei voltak: lágy széklet, ekcéma, hasfájás, puffadás, és végül vérpöttyök a székletben. Nem mindig jelentkezik mindegyik, és valakinek piros pöttyös kiütések jönnek ki, ez változó. Vesd fel a dokidnak, hogy megfordult a fejedben, nézze meg a foltot, és majd õ megállapítja, ha az a gyanú.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!