Találatok a következő kifejezésre: Mik a gomba (140 db)

Mik a gomba jótékony hatásai? Mennyi kcal van benne?

Legjobb válasz: A gomba tartalmazza mind a húsz aminosavat, viszont nem szabad túlzásba esni sem, mivel nehezen bontja le a szervezet. Tartalmaz mikroelemeket, szelént stb.

A gomba tartalmazza mind a húsz aminosavat, viszont nem szabad túlzásba esni sem, mivel nehezen bontja le a szervezet. Tartalmaz mikroelemeket, szelént stb.
Nem a kalóriát kell figyelni, mert nem a kalória hízlal, hanem a szénhidrát, a zsírok (ez önmagában emészthetetlen), fehérjérte viszont szükség van, különben izomzatod fogy helyetted. A gomba fehérjetartalma nagyon magas, zsír- és Ch tartalma gyakorlatilag zérus. További hatékony gondolkozást és fogyást Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Különben nem fogyókúrázok [bár rám férne, de sajna nem tudok fogyni :(], csak szeretem a gombát, és kíváncsi voltam rá! :)
pontosan ezek
ha ez nálam lenne már rég orvoshoz fordultam volna
A kérdező hozzászólása: Parom elkaphatja?
Igen, és te utána visszakaphatod.
Az ami neked van :) Olyan mint a ping-pong. Szerva itt csere ott. Megy az adogatás.

Mi a gomba állati és növényi tulajdonsága?

Legjobb válasz: Google: "Gombák wiki" És láss csodát! Ne ide dobáld a szemeted! Keress a gugliban, arra van! G.

Google: "Gombák wiki" És láss csodát! Ne ide dobáld a szemeted! Keress a gugliban, arra van! G.
Növényi, h nem képes helyváltoztatásra csak helyzetváltoztatásra, spórákkal szaporodik. Állati, h nincs zöld színteste... most ennyi jutott eszembe

Mikor a legolcsóbb a gomba?

Nagyon szeretjük itthon, de elég drága mostanság, és még a gond is sok vele. Melyik évszakban éri meg a legjobban megvenni, hogy gombakrémet eltehessünk a fagyasztóba? Mondjuk a championra gondoltam.

Legjobb válasz: Ha van pincétek megpróbálkozhattuk ezekkel a gomba dobozokkal, van benn oltó anyag meg sok minden. Azt hiszem auchan-tesco-ban már 1000-1500 Ft egy ilyen doboz és elég jó termést hoz. Én is nagyon gondolkodom rajta, mert 800-1000 Ft/kg-os gomba ár az nagyon drága nekem. :S Kérdésedre válaszolva, talán nyár végén-õsszel olcsóbb a gomba, na meg amikor a multik akciózzák. :D Mondjuk piacon jobban megérné venni, de nincs a közelemben, ha neked van nézz ott szét, lehet pozitívan csalódsz az árakban is. :D

Ha van pincétek megpróbálkozhattuk ezekkel a gomba dobozokkal, van benn oltó anyag meg sok minden. Azt hiszem auchan-tesco-ban már 1000-1500 Ft egy ilyen doboz és elég jó termést hoz. Én is nagyon gondolkodom rajta, mert 800-1000 Ft/kg-os gomba ár az nagyon drága nekem. :S Kérdésedre válaszolva, talán nyár végén-õsszel olcsóbb a gomba, na meg amikor a multik akciózzák. :D Mondjuk piacon jobban megérné venni, de nincs a közelemben, ha neked van nézz ott szét, lehet pozitívan csalódsz az árakban is. :D
Bocs az offért, de ti milyen régióban veszitek hús áron a gombát? Itt Csongrád megyében 400-550 Ft kilója. Sõt pár hete 360-ért vettem a Meróban vagy 5 kg-ot. Egyébként szerintem a gombának nincs szezonja, egész évben hasonló áron mozog.
Hát én bp mellett lakom. Itt hús árban van sajnos és nem csak a gomba hanem sok féle zöldség. :(
Az nem semmi. Én egyszer vettem télen 800 Ft/kg-ért karfiolt. Azóta odafigyelek, hogy idényzöldségeket vegyek.
szia! a sampion , mivel termesztett, nincs szezonja. nálunk is mindig nagyjából egyforma ára van télen nyáron és kb 470-520 ft. körül. a piacon is kb ennyi, de ott szebbet lehet kapni, mint az áruházakban. én mindig annyit veszek, hogy a fagyasztóban is legyen szeletelt gomba, bármikor tudok levest, gombaszószt, vagy gombapörköltet fõzni. szóval, ha kifogod elfogadható áron, megtisztítva / nem vízzel mosva/ szeletelve nyugodtan fagyaszthatod.úgy használod, mint a frisset. üdv.
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt vettem a tescoban 900 ft körül kilóját. de ez a dobozos dolog érdekelne, nem tudtam, hogy van még ilyen, régen faterék is csinálták a pincében... köszönöm, utánajárok.

A gomba hová tartozik? A receptekben mindenhol előfordul-fehérje, keményítő, szénhidrát-Valaki azt írta, csak fehérítő. Most akkor mi van?

Legjobb válasz: Szerintem a gomba az egyszerûen SEMMI. Nézd csak meg: se növény, se állat, hanem GOMBA. (saját nemzetsége van) Ha nem csal a memóriám kb. 90%-a víz. ezért olyan mintha vizet "ennél".

Szerintem a gomba az egyszerûen SEMMI. Nézd csak meg: se növény, se állat, hanem GOMBA. (saját nemzetsége van) Ha nem csal a memóriám kb. 90%-a víz. ezért olyan mintha vizet "ennél".
A gomba ez nem más mint, egyszerû sejtek csoportosulása, és ezek a gomba fonalak, és a gombafonal kötegek alkotják a gombát. Ennek nincs vmi spéci faja mint pl az emlõsõk vagy ilyesmi. A gomba az tulajdonképpen átmenet a növény és állat között. Szal a gomba az a gombákhoz tartozik :)
fehérjenapon, keményítõnapon, illetve szénhidrátnapon valamilyen tésztával
én azt olvastam hogy fehérjéhez csoportositjuk, mert sok benne a feherje.

Mi a különbség a Kaukázusi/ Tibeti kefírgomba, Vízalapú / Japán kristálygomba és Kombucha gomba között? Mi a hatásuk, honlapokat is linkelhettek.

Édesanyámtól kaptam elméletileg kefír gombát. Fehér, gömböc, gumis, karfiolra hasonlító valami. 24 óra alatt a tejb?l kefírt csinál és finom is. Elkezdtem honlapokat nézegetni, és rábukkantam erre a másik két gombára is. Ne nézzetek butának, de én nem értek hozzájuk még.

Legjobb válasz: amirõl írsz, az a tibeti gomba. ennek olvass utána. valóban naponta gondozni kell, mert másképp elpusztul. de érdemes elolvasni, mire jó, a gondozásról is leírnak mindent. tibeti szerzetesek "találmánya"

amirõl írsz, az a tibeti gomba. ennek olvass utána. valóban naponta gondozni kell, mert másképp elpusztul. de érdemes elolvasni, mire jó, a gondozásról is leírnak mindent. tibeti szerzetesek "találmánya"
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsotokat :) Remélem nem hal meg, mert mindenki mást mond :D Meg mást olvastam mindenhol :) Szerintem a japán kristálygombát is ki fogom próbálni valamikor... de egyenlõre elég ezzel kísérletezni :)

A fitymán belül két piros szélű folt, közepén fehér, mint egy gyulladás. Mi lehet? Gomba vagy herpesz?

Segítenétek, hogy valaki tapasztalta-e már az alábbi "állapotot"?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy gomba vagy herpesz, de a helyedben sürgõsen megltogatnék egy másik orvost is. Jót semmiképp nem jelent.

Nem tudom, hogy gomba vagy herpesz, de a helyedben sürgõsen megltogatnék egy másik orvost is. Jót semmiképp nem jelent.
Fejlemények?
Ha a sejtésem igaz, akkor igen, ez pontosan olyan, mint ami a szádban szokott lenni. Nem pontosan tudjuk, mi váltja ki az aftát, de a folyamat lényege, hogy a saját immunrendszered valamiért rátámad a nyálkahártya egy részére, és elpusztítja azt, majd ez spontán leáll, és a kis fekély gyorsan behámosodva meggyógyul. Mivel az okot nem ismerjük, így oki kezelés nem lehetséges, de a gyulladást lehet csökkenteni pl. szteroid tartalmú készítménnyel, mondjuk Pimafucorttal. Ha hasznosnak találsz egy hozzászólást, nyugodtan nyomj rá a zöld kézre :)
Amit leírsz, az kis fekélynek tûnik. Ennek a leggyakoribb oka az afta (olyan, ami a szájban is elõfordul), de például a szifilisz is tud ilyet. Ha Pimafucortra gyógyul, akkor maradjunk az aftánál...
én is kíváncsi lennék a fejleményre... él még a kérdezõ vagy le kellett vágni a péniszét? SOS!
A kérdező hozzászólása: Mi az az afta? A poén az, hogy még sosem voltam ilyen gonddal dokinál. Bementem, mondtam mi van, letoltam a nacim, megmutattam, felöltöztem, mondom nekik, hogy kezet moshatok? Erre az asszisztens: Hát.. Az a mi mosdónk! Mondom neki, ne haragudjon, nem tudom mi a szokás, én naívan azt gondolnám ha fertõzés lehet ne tapizzam itt a kilincset meg mindent. Na de mind1. Mi az a szifilisz? Annak mik a tünetei?
A kérdező hozzászólása: Na megnéztem a szakellátási lapot, hátha orvos is téved ide. Státusz: A pénisz bõrén gyulladásos seropulák. Diagnózis: Dermatitis, k.m.n. Therápia Pimafucort
A kérdező hozzászólása: Bocs hogy ilyen sokat írok, de jók az infók. Tényleg a számban is néha szokott ilyen lenni, fõleg a fogínyen, ahhoz hasonló ez is.
Herpesz biztos nem, mert az sárgás színû hólyagokból áll és nagyon fáj ha hozzáérsz. Szerintem kend a krémmel, amit a doki írt és biztos elmúlik. Vmi kis fertõzés lehet nyugi!
A kérdező hozzászólása: Háát. Az orvos 1 hetet adott, és vissza kell mennem, ami holnap lejár, de még nem múlt el, csak mintha vissza húzódott volna... A csajom meg beijesztettem, hogy lehet szifiliszesek vagyunk :S
A kérdező hozzászólása: Ne is kérdezd! A két folt eltûnt a fitymámról, helyette egy kicsi a makkon, és a hab a tortán hogy bal oldalon 5 nap alatt kialakult belül egy diónyi nagyságú cucc, ami gondolom vagy nyirok bedurranva, vagy sérv. Reggel 7-kor fogad a sebész ismerõsöm, és végigcipel az orvosokon. Tök gáz, hogy a családi jóbarátnak magyarázhatom a nemi gondjaimtól az egészet, hisz lehet van hozzá köze. A dudor fáj mint az állat és feszít, az ágyékom bal oldalt vagy 2X akkora mint a másik. Ha van fejlemény írok.
Az inkább egy begyulladt nyirokcsomó lesz, kicsit valószinûtlen hogy pont most jönne ki egy sérv. Viszont ez nem visz elõre az afta/szifilisz vitában, mert mindkettõnél lehet nyirokcsomó-duzzanat. Azért a szifiliszt egy egyszerû laborvizsgálattal ki lehet szûrni (VDRL).

A tibeti joghurt gomba és a kaukázusi kefir gomba között mi a különbség (állag, forma, íz, hatások)?

Legjobb válasz: http://egeszsegeseletvitel.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1.. Olvasd el! Lehet, h hasznos! Üdv!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is úgy gondoltam, hogy egy és ugyanaz, de olvastam már olyat is, hogy két különbözõ gombáról van szó. Sõt, állítólag méretükben különböznek (az egyik az nagyon apró marad).

A Gom Player-nél miért van ez hogy 8-10 használat után a következőnél nem ad hangot olyan mintha némítva lenne de nem mi a fene baja van?

Az újratelepítés megoldja a gondot csak már unom újra telepíteni mindig.És ez pedig nagyon jó semmi más nem helyettesítheti számomra.Nemtudtok egy jó linket ahol letölthetem jól?

Legjobb válasz: http://download.cnet.com/GOM-Media-Player/3000-13632_4-10551.. http://www.gomlab.com/eng/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!