Találatok a következő kifejezésre: Mik a első tünetei (86 db)

Honnan tudhatom ha terhes vagyok? Mik az első tünetei? és körülbelül mikor jelentkeznek ezek a tünetek? úgyértem hogy 1-2-3-4 hét? Vagy hónap?

Legjobb válasz: Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.

Mielõtt szexelsz azért nem árt tisztában lenni alap dolgokkal. :S A terhesség elsõ jele általában a havi vérzés kimaradása. Az egyéb tünetek változóak, van akinek 3 hét után, de van olyan akinek csak késõbb, és van akinek egyáltalán nem jelentkeznek. Egyébként reggeli rosszullét, fáradtság, mellfeszülés stb.
Menstruácio elotti napokban feltunt, hogy nagyobbak a melleim. A férjem meg is jegyezte. En a menszesz napján pozitívat teszteltem (tervezett baba). Rá 2 hétre jottek a rosszullétek, hányás stb. 26N
Mondjuk ha már szexeltél, már van rá esélyed.
A menstruáció kimaradása szokott lenni az elsõ jel.

Ha án is azok a nők közé tartozom akik "megérzik" a terhességet, mik az első tünetek álltalában és mikortól érezhetem?

Legjobb válasz: Én a mellemen vettem észre, hogy terhes vagyok, nagyon feszült. Semmi más tünetem nem volt, se hányinger, se émelygés. Az elsõ terhességemnél nem is figyeltem mikor jött meg elõtte, csak, hogy feszül a mellem és akkor gondolkodtam, hogy de fura, már meg kéne jönnie. Sajna az nem maradt meg. A következõ terhességemnél semmi tünet nem volt még, de már teszteltem... az elsõ kettõ kicsit korai volt, de a harmadik már végre + lett! Ez az együttlét után kb. 3 héttel volt. A párom szerint bebeszéltem a tesztnek, hogy jó legyen. :)

Én a mellemen vettem észre, hogy terhes vagyok, nagyon feszült. Semmi más tünetem nem volt, se hányinger, se émelygés. Az elsõ terhességemnél nem is figyeltem mikor jött meg elõtte, csak, hogy feszül a mellem és akkor gondolkodtam, hogy de fura, már meg kéne jönnie. Sajna az nem maradt meg. A következõ terhességemnél semmi tünet nem volt még, de már teszteltem... az elsõ kettõ kicsit korai volt, de a harmadik már végre + lett! Ez az együttlét után kb. 3 héttel volt. A párom szerint bebeszéltem a tesztnek, hogy jó legyen. :)
Nagyon korán érezheted. Én 1-2 héttel a teherbeesés után már valahogy tudtam, hogy babát várok. Pedig elsõ próbálkozás volt, nem reménykedtünk benne, hogy rögtön sikerül. Nekem nagyon apró jelek voltak, pl. úgy görcsölgetett a hasam, mintha meg akarna jönni, és nem viseltem el magamon az övet (ez furán hangozhat, de így volt). Más jel akkor még nem volt, csak az érzés, hogy terhes vagyok. Aztán nem jött meg, teszt pozitív, és ma már 9 hónapos a fiam:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mik a lisztérzékenység tünetei és mennyi idő alatt jelenik meg első kóstolás után?

Legjobb válasz: A lisztérzékenység NEM FOG jelentkezni kóstolás után, ebben biztos lehetsz. Több hónapnyi, vagy akár több évnyi gluténes étkezés után jelentkezik, HA jelentkezik egyáltalán. Öcsém lisztérzékeny, és 2,5 éves korában derült ki róla, hogy cöliákiás. És a tünetei különbözõek lehetnek: indokolatlan, furcsa színû-állagú hasmenés, haspuffadás, étvágytalanság, hányás, ezek következtében fogyás, súlyvesztés, vagy akár bõrkiütések (tesómnak csak ez volt és haspuffadás).

A kérdező hozzászólása: Úgy értettem nincsenek lisztérzékenyek...
A kérdező hozzászólása: Igen, az elsõ két fog elõtt is volt hasmarsa, vég nélkül nyûgös, ömlik a nyála, stb. Remélem, attól megy a hasa, nem szeretném, ha allergiával kellene szembe néznünk, fõleg így hogy nincs benne semmi jártasságunk.
A lisztérzékenység NEM FOG jelentkezni kóstolás után, ebben biztos lehetsz. Több hónapnyi, vagy akár több évnyi gluténes étkezés után jelentkezik, HA jelentkezik egyáltalán. Öcsém lisztérzékeny, és 2, 5 éves korában derült ki róla, hogy cöliákiás. És a tünetei különbözõek lehetnek: indokolatlan, furcsa színû-állagú hasmenés, haspuffadás, étvágytalanság, hányás, ezek következtében fogyás, súlyvesztés, vagy akár bõrkiütések (tesómnak csak ez volt és haspuffadás).
Ja, és egyébként már lehet kapni ilyen tesztet patikákban, 4000 Ft körül van, és megmutatja, hogy lisztérzékeny a baba, vagy sem. Ha ettõl tartasz, vegyél ilyen tesztet.
A teszt is csak azután mûködik, ha a baba már pár hónapja eszik glutént. Ellenanyag szintet mutat ez is, és kell idõ, amíg ez felhalmozódik a szervezetben annyira, hogy kimutatható legyen.
14:26-os vagyok. Egy alapténnyel nem vagy tisztában: a lisztérzékenység nem allergia. Ez egy genetikai alapokon nyugvó autoimmun betegség. Egyáltalán nem úgy mûködik, mint egy allergia.
Ja, és még egyszer hangsúlyozom, hogy a lisztérzékenység NEM JÖN ELÕ egy kóstolás után, ahhoz több hónapnyi, akár több évnyi gluténterhelés kell, viszont allergia jelentkezhet pl. a tojásra, ami a babapiskótában volt.
A babapiskótában tojás is van, ezt ne felejtsd el!!! Biztos, hogy nem a glutén a hibás, a felelõs a hasmenésért, hiszen a zabtól semmi baja nem lett, és az ugyanúgy tartalmaz glutént. A rizs gluténmentes, és a kukorica is! Az is elképzelhetõ, hogy éppen fogzik, és azért megy a hasa. Nálunk is hirtelen szokott az ilyen jelentkezni, minden fogpár elõtt másfél-két héttel van egy orbitális nagy hasmenése. :(
A kérdező hozzászólása: Tegnap adtam elõször babapiskótát (búzaliszt) és ma egész nap ment a hasa... 7, 5 hós. Más gabonákat már kóstolt rizst, zabot. Egy hét múlva újra megpróbálom.
Az én öcsém lisztérzékeny, és kisfiam ezért veszélyeztetett. Be kellett vezetni nála a glutént 6 hónapos korban (csecsemõ belgyógyásszal konzultáltunk errõl). Annyi, hogy jobban oda kell nála figyelni az esetleges tünetekre. De ezzel a teszttel nekem is beletették a bogarat a fülembe. Max. 2 éves korában fogok venni egyet, hogy megtudjam végre: fennáll a lisztérzékenység esélye vagy sem. De ehhez tényleg több hónapos "glutén-terhelés" szükséges, egy kóstolás után nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Addig már eljutottam, hogy ez öröklõdik, és nyugodtan eheti a glutént 8 hónapos kora elõtt is, ha nem hajlamos rá. Csak arra kell vigyázni, hogy lassan, fokozatosan kell bevezetni. A mi családunkban nincsenek allergiások.
A kérdező hozzászólása: :-P
Ha nagyon durva lenne a hasmenése, vegyél Smecta port (vény nélküli). Ebbõl 2-3x fél tasakkal itass meg vele. Pici vízben feloldod, és kész. Ezt akár folyamatosan egy hétig is adhatod neki (dokinktól tudom, nálunk is ez volt). És etess vele olyanokat, amik hasfogók. Spenót, gesztenye, répa, krumpli, banán.

A terhesseg elso jeleni mennyi ido utan kezdodnek? Es mik aZ elso tunetei?

Legjobb válasz: http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/167996/1 google elsõ találata... http://www.google.hu/search?hl=hu&source=hp&q=terhess%C3%A9g..

A kérdező hozzászólása: koszi, de engem foleg az erdekelne h mennyi ido utan jelentkeznek a tunetek!
Kb. a várható menstruációval egy idõben. Az elsõ tünetek olyanok, mint mielõtt megjön: mellfeszülés, hasfájás, stb.
akarsz babat, vagy félsz, h terhes vagy??
google bármit beírsz mindner elesz választ! mi csak tippelünk sõtt lesz aki leisugat majd! inkább ott keress amúúgy a menstruáció elõtt már a tszt is kimutatja tünetei mellfeszülés menstruációs késés émelygés de az nem midg, keress rá konkrét válaszok lesznek.... ezen az oldalon sokan vannak 10-12 évesek akik hülyeségeket is írnak nem kell mindre adni!!! puszi szia!

Honnan veszem eszre hogy allapotos vagyok? Mik az elso tunetek? Ugy 2 hete a mellem duzzadtabb es neha faj is lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Elõször is. Védekeztetek? Mert ha igen, és nem volt semmi probléma, akkor nem hinném, hogy terhes lennél.

Elõször is. Védekeztetek? Mert ha igen, és nem volt semmi probléma, akkor nem hinném, hogy terhes lennél.
nem lehet h csak meg fog jönni?
A gyakoribb vizelés jellemzõ jelenség terhesség esetén A mellbimbó udvarának sötétebbé válása Fáradtság, gyengeség Székrekedés Reggeli hányinger, hányás Érzékeny mellek, mellfeszülés Menstruáció elmaradása
Szia! Itt egy jó összefoglaló cikk róla: http://recept.paradicsom.info/index.php?menu=cikkek&rovat=Ba..
Ha ma ment bele, még semmi gond.

A terhességnek mik az első tünetei? És mikor jelennek meg?

.

Legjobb válasz: http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/442/terhesjel http://egeszsegguru.hu/node/8520

Nekem a mellemen látszódott elõször, utána elkezdtek húzódni belül a szallagok, 6-7. héttõl jött az émelygés ami eltartott másfél-két hónapig, ezidõ alatt folyamatosan csak aludna az ember éjjel-nappal. De legelõször a mellemen láttam egyértelmûen. Ja, és folyamatos puffadás az elején, szörnyû. (Van olyan is aki egybõl hány, nálam ez nem volt.)

Mik az első tünetei a terhességnek?

A Barátom az a tökfej?, belém élvezett, de gumi volt rajta...( csak az utolsó 5 percben ) és attól félek, hogy lyukas volt a gumi, mert el?fordulhat az ilyen.

Legjobb válasz: most ez honnan jött hogy lyuks volt? ha kifolyt belöle a cucc akkor lyukas.

most ez honnan jött hogy lyuks volt? ha kifolyt belöle a cucc akkor lyukas.
Fogd fel úgy, hogy nem volt lyukas a gumi, mindjárt meg fog jönni. Ezektõl az értelmetlen idegeskedésektõl is késhet simán. A gumi majdnem 100%-os biztonságot nyújt. A többivel meg ne foglalkozz.
Az utolsó ezt igen rosszul tudja, mivel a szédülés, hányinger, hányás, szagérzékenység pont hogy a 12. hét után csökken. Az elsõ tünetek elég változatosak lehetnek és már az elmaradó menzesz elõtt is lehet õket érezni, bizony: gyakori pisilés, mellfeszülés, kimerültségérzet, megnövekedett alvásigény. Nekem emellett még hetekig "mindjárt megjön" érzésem is volt, de persze már nem volt minek megjönnie. Ha nem jön meg a legközelebbi menstruációd, tesztet kell venni. Egyébként még annyi, hogy azok a tünetek, amiket írtam, sima premenstruációs tünetek is lehetnek, ám egy nõ ösztönbõl megérzi, ha terhes, tapasztalat.
Ez alsõ jel eggyike az, hogy itt kérdezed meg...
2 hét után még semmi tünete nincs. Terhességi teszt. Az talán már kimutatja, de ezt a patikustól meg tudod kérdezni.
Menstruácio kimaradása hányinger szédülés ! mondjuk ezzek
El kell menni nõgyógyászhoz minnél hamarabb.
nabazz, csak a kérdést olvastam mikor válaszoltam, hászopacs:$
Általában 1-2 hónapig semmi tünet, csak annyi, hogy nem jön meg.A harmadik hónaptól jelentkeznek egyeseknél a hányinger, szédülés, pisilési inger stb..Majd lassan a többi. Nekem nem volt semmi tünetem csak a pisilési inger és a menzet hiánya..De egy jó teszt úgyis megmondja, hogy terhes vagy-e.
Mondjuk hogy belédélvezett valaki..
ehát bazzd ezaz hogyhogy nemtudod h lyukas volt??! necsináldmár, azt utána le lehet "ellenõrizni" odanyúltál és olyanlettél vagy MI alapján kérded ezt??
Az elsõ tünetek? Az, hogy idejössz és felteszed a 623. ugyanolyan kérdést: "Lehetek terheeeeees?" Mi meg leírjuk a 214. ugyanolyan választ: IGEN! Ha csak az utolsó 5 percben volt gumi, akkor simán. Egyéb jelek is vannak: képtelen leszel értelmesen gondolkodni, egy fórumon 10 percnél többet visszaolvasni, vagy a keresõt használni. Ezek a jelek már 2 órás terhességnél is jelentkeznek, ill. néhány egyednél terhesség nélkül is. Ezen kívül nyilván feldobott neked vagy 50 hasonló kérdést is, mikor feltetted a sajátodat: mennyit láttál ezekbõl? Annyi % esélyed van, hogy nem vagy terhes. Ha egyet sem láttál, az bizony elég nagy pech...

Milyen a köldök sérv? Mik az első tünetei?

Ma nagyon er?s éles fájdalom jött a köldökömbe,belenyúltam és azt hittem vagyis olyasmit éreztem mintha valaki késsel felvágna.Wc-és után nem birok kiegyenesedni és szúr alul a hasam is,de nincs kis dudor.

Legjobb válasz: Személyszerint nem tudom,de a legbiztosabb az,hogya elmész vele az orvoshoz...

Személyszerint nem tudom, de a legbiztosabb az, hogya elmész vele az orvoshoz...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.Egyébként mikor ülök vagy fekszem akkor nem fáj csak aha mozgok hajúlok meg ilyenek.

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!