Találatok a következő kifejezésre: Mik a első (4684 db)

Mi a normális, ha az első előtt elmegyek nőgyógyászhoz tablettát íratni v. csak óvszerrel védekezünk? Az első mért nem olyan gyakori?

Legjobb válasz: Attól is függ, mikor lesz az elsõ. Hiszen a gyógyszer csak egy bizonyos idõ múlva hat, tehát szerintem még használjatok óvszert, ha most lesz az elsõ alkalom.

Attól is függ, mikor lesz az elsõ. Hiszen a gyógyszer csak egy bizonyos idõ múlva hat, tehát szerintem még használjatok óvszert, ha most lesz az elsõ alkalom.
Szerintem normális, csak nem gyakori, szerintem azért mert más a trend :) ... Ezzel tuti nem lesz olyan gondotok hogy lecsúszik, kiszakad... és még a félhúzásával sem kell veszõdni szóval ha a doki engedi akkor miért is ne. Mi gumival csináltuk.
Ez attól is függ, hogy tartós párkapcsolatban élsz-e vagy sem. Ha igen, akkor nyugodtan irass tabit, ha nem inkább maradjatok a guminál. Az a biztosabb szerintem. Mi óvszerrel csináltuk.
Óvszer. Általába ez ajánlatos elsõre, a tabletta pedig 17 éves kortól AJÁNLOTT. Csak ajánlott :) Ahogy te gondolod.
MÉg én is szûz vagyok és elsõnek én is úgy gondoltam, hogy az elsõnél majd tabival dee ne felejtsük el, hogy a legtöbb hormonokat tartalmaz ami nem gyerekjáték és nem lehet csak úgy abbahagyni ha ne adj Isten szakítanánkk, ráadásul elsõnek még valószínû nem is élünk majd "normális" nemi életet-ezek miatt és az óvszert+krémet javasolnám nekes..rem segíthettem
azt még csak óvszerrel.
Szia! Én az elsõ elõtt mentem el tabit íratni.

Mik a terhesség első tünetei és mikor jelentkeznek először?

Legjobb válasz: Általában az elsõ tünetek sima pre mens tünetek (mell fájdalom, has szurka) épp ezért nem lehet biztosan tudni hogy mi okozza, a teszt ilynekor még korai. Az elsõ igazi tünet hogy nem jön meg, ilyenkor már lehet tesztelni. Viszont ha nagyon szeretnél már babát akkor az ember simán produkál tüneteket, pedig nincs is terhesség...:(

Általában az elsõ tünetek sima pre mens tünetek (mell fájdalom, has szurka) épp ezért nem lehet biztosan tudni hogy mi okozza, a teszt ilynekor még korai. Az elsõ igazi tünet hogy nem jön meg, ilyenkor már lehet tesztelni. Viszont ha nagyon szeretnél már babát akkor az ember simán produkál tüneteket, pedig nincs is terhesség...:(
A kérdező hozzászólása: pont ezaz hogy nem szeretnék, de tegnap szédültem, hányingerem volt és hirtelen lettem fáradt és rosszkedvû.
a hányinger csak a 6. hét körül kezd jelentkezni ha jelentkezik. Nem rögötn, legalábbis a nõk 99%-ánál nem. Micvel a 6. hét körülre változik meg annyira ahormon háztartás hogy iylen tüneteket produkáljon. De sok nõnek egyáltalán semmilyen tünete nincs sokáig.

Most kezdem el szedni az első fogamzásgátló tablettáimat. Az elsőt ugyebár a ciklus első napján kell beszedni. Mi számít első napnak? A barna folyás, a rózsaszínes vagy akkor, amikor rendesen megindul a vérzés?

Legjobb válasz: A ciklus elsõ napja a menstruációd elsõ napja. Tehát az a nap, mikor elindul a vérzésed. A fogamzásgátló tablettát viszont nem mindig ekkor kell beszedni. Nem minden tabletta egyforma. A helyedben elmennék egy nõgyógyászhoz, amúgy sem árt évente elmenni ha tablettát szedsz, és kérdezd meg, pontosan mikor kezd el szedni. Ha nem érted meg akkor kérdezz rá még egyszer. Azért van ott az orvos hogy segítsen, és sosem szégyen kérdezni!

A ciklus elsõ napja a menstruációd elsõ napja. Tehát az a nap, mikor elindul a vérzésed. A fogamzásgátló tablettát viszont nem mindig ekkor kell beszedni. Nem minden tabletta egyforma. A helyedben elmennék egy nõgyógyászhoz, amúgy sem árt évente elmenni ha tablettát szedsz, és kérdezd meg, pontosan mikor kezd el szedni. Ha nem érted meg akkor kérdezz rá még egyszer. Azért van ott az orvos hogy segítsen, és sosem szégyen kérdezni!

Mikor a pár egyik vagy mind2 tagjának ez az első alkalom, akkor megbeszéltétek hogy, hogy legyen a szeretkezés?

Mert ha mindkettő ember szűz, akkor ugye a másik nemi szerve új, és hogy volt ilyen "felkészítés", hogy elsőnek bugyin keresztül simogattad a vagináját .... stb. Vagy egyből a lecsóba csap mindenki? Hogy érdemes?

Legjobb válasz: Az elsõ barátomnak szintén én voltam az elsõ. Mi elõtte pár alkalommal csak ízlelgettük egymást. Szerintem érdemes. Tovább tart az újdonság és az izgatottság varázsa

Az elsõ barátomnak szintén én voltam az elsõ. Mi elõtte pár alkalommal csak ízlelgettük egymást. Szerintem érdemes. Tovább tart az újdonság és az izgatottság varázsa
lehetetlen egybõl "belecsapni a lecsóba" mivel ha nem vagy nedves, neked is és neki is fájni fog. Nem vagy alapjáraton olyan "tág", hogy egybõl be tudjon hatolni. De azért fél órás megbeszélést se tartsatok elõtte, kezdjétek csókokkal, simogatásokkal, pettinggel, aztán mehet egy kis orál ha akarjátok, és amikor már késznek érzitek magatokat, hajtja mindkettõtöket a vágy rá térhettek a komolyabb dolgokra. Azt is szépen óvatosan eleinte.
nem beszéltük meg csak csináltuk, annyi volt hogy védekezzünk szerintem nem lett volna annyira jó ha elõtte megbeszéljük/eltervezzük
Akkor nagy bénázás van.Ezért nem is jó így.De ha szeretik egymást, akkor ez van.Voltam szûzzel, de nem szûzként, szerintem érzésre menjetek.

Ez az elso Closztilbegyt honapom, ma reggel vettem be az elso szemet. Napi 2-ot kell szedjek reggel es este, mi a velemenyetek errol a kezelesrol, volt akinek mar az elso honapban terhes lett?

a dokim a ciklus 12-ik napjan hivott be hogy figyeljuk a tuszoket es ha van koztuk dominans akkor ir fel OVITRELLE tuszorepeszto szurit,meg meg azt tanacsolta hogy szedjek E-vitamint es folsavat mert az jo ha netan megfogan a kisbaba!!! 2 eve nem jon a baba....es a hormonjaim rendben vannak kiveve a progreszteron ami minden honapba alacsony volt.

Legjobb válasz: Eddig volt peteérésed? Progeszteron pòtlàsra mit kaptál?

Eddig volt peteérésed? Progeszteron pòtlàsra mit kaptál?
A kérdező hozzászólása: duphastont kaptam
1, 5 év próbálkozás után napi 1 szemtõl az elsõ hónapban terhes lettem:-) Most kistesót szeretnénk, holnap megyek uh-ra, hogy most használt-e, lett-e megint tüsszõm. Szurkolok Neked! Majd írj, hogy használt-e a Closty!
a pecsételõs az elsõ nap
Az elsõ naptól véd dologban annyira nem hiszek azért. Szinte minden nõgyógyász azt mondja, 15 napot várni kell...

Mik a terhesség első jelei és mikor?

Legjobb válasz: Nem mindenkinél egyezik söt sok sok embernek nincs is. Az els jelek, szédelgés, émelygés, hányinger, rosszullét, mellfeszülés, alhasi feszülés, méhkörüli szurkálás. Na ezek lehetnek pokoli fájdlamasak, és intenzívek vagy akár egy picit sem. Kb az 5-8-ik hét között alakulnak ki, és jobb esetben 12-ik héttel elmúlnak.

Nem mindenkinél egyezik söt sok sok embernek nincs is. Az els jelek, szédelgés, émelygés, hányinger, rosszullét, mellfeszülés, alhasi feszülés, méhkörüli szurkálás. Na ezek lehetnek pokoli fájdlamasak, és intenzívek vagy akár egy picit sem. Kb az 5-8-ik hét között alakulnak ki, és jobb esetben 12-ik héttel elmúlnak.
Nekem még meg sem jött, két nappal elõtte már hányingerem volt. Aztán jöttek a reggeli hányások, egész nap émelygés, szagundor, étvágytalanság. ÉS persze nem jön meg.Fáradékonyság, mellérzékenység jellemzõ még. De van akinél semmi vagy csak kevés a tünet.
Ja és a mindjárt megjön érzés..
Szia! Nekem a pozi tesztem, a mensi kimaradásán, és a cicifájdalmon kívül semmi nem volt. Kivéve pár napig, talán egy hétig a mindjárt megjön érzés. A 6. héten jött egy hét hányinger, egész nap, émelygés, kajaundor. Ahogy jött, el is múlt. Csak a cicifájás maradt meg. 9+5 hetes kismami :) Nem mindig van jele :) )
A menstruáció kimaradása, mellfeszülés nekem ezek voltak, a 6-8 hét körül kezdõdött a feszülés, majd álmosabb lettem napközben is! 35 hkm
Nekem már akkor kezdõdtek a tünetek mikor a tesztet csináltam. Hányinger, szédelgés, fáradtság, nekem volt kaja undor:S hát kb ezek jah és hányás.....
Lányok, azt ti is tudjátok, hogy a mindjárt megjön érzés az nem a terhesség jele, hanem a szervezet emlékezése a mensi idõszakra, ami persze az esetek többségében elmarad! :)
Nekem ment a hasam, nagyon sokat pisiltem, amikor meg nem a wcn voltam akkor aludtam! :) Még a nem várt elõtt tudtam hogy van valaki a dologban! :) Aztán a teszt alátámasztotta ezt.

Ha eldöntöttük a férjemmel, hogy meddőségibe megyünk, mi az első lépés? Mikor érdemes időpontot kérni, ha csak nyéron tudnánk belevágni?

Legjobb válasz: 11:49-es, hogy te milyen nemnormális vagy? Minek kell itt böfögni, amikor semmi közöd a dolgokhoz???? Mi a BMC-be járunk. És nekünk nem volt olyan sok idõ az elsõ bejelentkezéstõl az elsõ konzultációig. De mi az, amibe nyáron tudtok belefogni? A vizsgálatokba? vagy nyáron már szeretnétek esetleg inszemet? Mert nagyon sok vizsgálat van. Több hónap eltelik addig, amíg mindent végignéznek, szóval azt kalkuláljátok be.

11:49-es, hogy te milyen nemnormális vagy? Minek kell itt böfögni, amikor semmi közöd a dolgokhoz???? Mi a BMC-be járunk. És nekünk nem volt olyan sok idõ az elsõ bejelentkezéstõl az elsõ konzultációig. De mi az, amibe nyáron tudtok belefogni? A vizsgálatokba? vagy nyáron már szeretnétek esetleg inszemet? Mert nagyon sok vizsgálat van. Több hónap eltelik addig, amíg mindent végignéznek, szóval azt kalkuláljátok be.
Szia! Mi most január 31-én kértünk idõpontot 1. konzultációra, és március 27-re tudtak adni legkorábban. De sok olyat olvastam, hogy a konzultáció után kb. fél év múlva tudták csak õket beírni kezelésre. Mindenhol azt írják, hogy nagyon sokan vannak, és bár idõpontra kell menni, mégis rengeteget kell várni, hogy sorra kerüljünk...
Eldöntöttük?? nem a sors (természet)hozta így? vagy papok vagytok és no sex? akkor az más...
A kérdező hozzászólása: Köszi 11.49-es a jóindulatodat. 2 éve szeretnénk gyereket. Endokrinológushoz járok kb. 1 éve, de semmi javulást nem eredményez. Ezért döntöttük el, hogy inkább a meddõségibe járunk innentõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bõ választ! Épp ma telefonáltam, azt mondták vizsgáltassam ki magam a nõdokival és ha kész az összes vizsgálat és diagnózis kérjek idõpontot.
Szia! Had javasoljak valamit : a hormonvizsgálatot ne nõdokival csináltasd, hanem endokrinológussal, õ több mindent meg tud nézetni, és csak utána menj a nõdokihoz a többi vizsgálatért.
A kérdező hozzászólása: Járok endokrinológushoz, volt hormonvizsgálat, szedem a metet 1 éve, de semmi. Elmegyek a nõdokihoz is és az endokrinológushoz is, az a biztos.
Ha már szeded a metet, akkor valószínûleg úgyis kérik majd a meddõségiben a friss eredményeket. Nekem legalábbis kérték.

Mikor mozdult meg az első és mikor a második babátok?

A másodikat tényleg hamarabb lehet érezni? Nekem az els? 16 hetesen.

Legjobb válasz: elsõ 20 hetes második már 15-16..

elsõ 20 hetes második már 15-16..
elsõ:20 második:16
Az elsõ a 17. héten, a második a 15.-en. A férjem az elsõt kb két héttel késõbb, a 19. héten érezte a tenyerével, a másodikat már betöltött 15 hetesen.
Az elsõ: 20. hét A második: 11. héten éreztem elõször, de akkor még nagyon bizonytalan voltam, de a 13. héten már határozott rúgásai voltak :) És bár nem kérdezted, de leírom- a harmadik: 17. hét vége.
Szia! Az elsõt a 16. héten :) Második még nincs
Az elsõ:15 hét 5 nap, a második:15hét 2 nap.
Az elsõt (ikrek) a 16. hét végétõl, a másodikat a 12. hét végétõl éreztem.
Szia! Az elsõt 20 hetesen. A másodikat 14 hetesen. :)

! SOS! Mi a jelleme Bíberáchnak és Izidórának a Bánk bán címû mû elsõ szakasza alapján?

Tehát nem szabad figyelembe venni a többi szakaszt; mindkettõ szereplõt szereplõnként 5-10 melléknévvel kell jellemezni.

Legjobb válasz: Milyen elsõ szakasz? Az elsõ szakaszban Mikhál,Petur,Simon szerepelnek. Talán az elõversengésre gondolsz

Milyen elsõ szakasz? Az elsõ szakaszban Mikhál, Petur, Simon szerepelnek. Talán az elõversengésre gondolsz
Biberach egy udvaronc
Biberach eléggé cinikus ("Nevetni vagy pedig könnyezni; az mindegy az asszonyoknál")
De Biberach nem annyira gonosz, mint Ottó (Otto "Csak célomat érjem- ha a pokolba is - megyek") Figyelmezteti Ottót, hogy Melindától biztos kosarat kap (de Ottót nem érdekli)
Izadora meg sem jelenik az elsõ jelenetekben Izadóráról annyi derül ki, hogy valakibe szerelmes
Izadorát ki akarják használni- Hogy kémkedjen" Melinda után

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!