Találatok a következő kifejezésre: Mik a előnyei és (223 db)

Szerintetek tömegoktatás vagy elitképzés? Avagy miknek mi a előny és hátránya?

Legjobb válasz: Mitõl lesz vmi elitképzés? Mitõl lesz vmi tömegoktatás? Általános orvosi szakon csak az évfolyamon 200-an vagyunk. Akkor ez tömegképzés, és nem is lehet jó? Ezzel szemben barátnõm szakján (szabadbölcsészet vagy vallástudomány vagy vmi ilyesmi szak volt) kb 10-en voltak. Akkor az elitképzés?:D

Mitõl lesz vmi elitképzés? Mitõl lesz vmi tömegoktatás? Általános orvosi szakon csak az évfolyamon 200-an vagyunk. Akkor ez tömegképzés, és nem is lehet jó? Ezzel szemben barátnõm szakján (szabadbölcsészet vagy vallástudomány vagy vmi ilyesmi szak volt) kb 10-en voltak. Akkor az elitképzés?:D
A kérdező hozzászólása: fogalmam sincs :D nyelvvizsgán ez az egyik pont, amirol kell beszelni.. es otleteket varok, h mit emlithetnek meg :D
Nem lehet hogy itt az állami- és a magániskolákat kell összehasonlítani?
A kérdező hozzászólása: nem tudom pontosan, mert csak ez van megadva :( , raadasul nem vagyok magyarországi, nálunk meg az a szó, h elitképzés nem hallatszik... szóval amit mar csak igy a netrõl megtudtam, h vannak olyan elitosztalyok v sulik, ahol magasabb a szinvonal ..tobbet nem ..most, h ezek fuzetosek-e vagy sem nem tudom

Mi a előnye és hátránya a kompozit botoknak?

Én gold star storm feedereket használok 3 éve és mázsa számra fogom a kapitális pontyokat vele, és semmi baja szép rugalmasan dolgozik, kiválóan tompít , minek blamálják?, mert olcsó,? attól még lehet jó.!!!! Csak annyit nem tudok pontosan hogy milyen anyagból van, azt tudom hogy vegyes-t jelent. Választ előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A kompozitok bármilyen két anyag (fém, kerámia, polimer,) kombinációjaként elõállíthatók, de szerintem ez a bot üvegszálas, esetlega felületén egy kis karbon erõsítéssel

A kompozitok bármilyen két anyag (fém, kerámia, polimer, ) kombinációjaként elõállíthatók, de szerintem ez a bot üvegszálas, esetlega felületén egy kis karbon erõsítéssel
am az üvegszálas botok elõnye a nagy erõ, hátránya a viszonylag(!) nagy súly
A kérdező hozzászólása: Pehely könnyû ;)
azért írtam, h viszonylag :D itt dekákról beszélünk. am ha bevált, akkor használd nyugodtan :) jó horgászatot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )

Mi az előnye és a hátránya az önkormányzati lakásoknak?

Legjobb válasz: Elonye, h viszonylag alacsony a berleti dij. Hatranya, h altalaban nem "vallalhato" a szomszedsag.

Elonye, h viszonylag alacsony a berleti dij. Hatranya, h altalaban nem "vallalhato" a szomszedsag.
A kérdező hozzászólása: Mit értesz az alatt hogy nem "vállalható" ? Közeljövõben költözni szeretnék, viszont 4 milliónál többet nem akarok költeni lakásra, és észrevettem hogy az önkormányzati lakásokat elég olcsón adják, és nem annyira lepukkantak (ennyi pénzért) mint az öröklakás.
Arra érti, hogy általában gázosabb helyeken vannak az önkormányzatnak lakásai. Ami szerintem nem mindig van így. Próbálj nagyobb lakótelepen nézni önk. lakást, ahol kevésbé van közöd a szomszédokhoz. Pár lakásos társasházaknál sokkalinkább rád akaszkodnak a szomszédok, megy a kavarás, tapasztalat. Azt nézd meg, hogy mennyi a bérleti díj, költözz minél kisebb alapterületûbe. Vagy rászorultság, vagy piaci alapon lakhat valaki önkormányzatiba, téged pedig egy idõ után át fognak rakni a "piaci" kategóriába, és egy 60 m2-es lakásra azért nem semmi, milyen bérleti díjat fognak kiszámolni. Szóval minél kisebb lakásba, minél mozgalmasabb helyre.
Arra ertettem, h nalunk otthon, Szolnokon, zommel a romak kapnak. A legtobb ilyen haz mar putri. Tesom baratnoje korabban ilyenben elt nehany honapot, tudnek meselni. Nezd meg a kornyeket!


Egy Benzin - gázos autónak mik az előnyei és hátrányai? Azon kivül hogy kevesebbet eszik de a teljesitmény is visszábbesik a gázzal. Vannak másfajta elönyei? Vagy hátrányai?

Ez egy 87es E28as BMW benzin-gázos és arra lennék kiváncsi hogy érdemes e megvenni?

Legjobb válasz: - Nem kevesebbet eszik gázból, hanem TÖBBET. Cserébe a gáz olcsóbb. - jó gázszettel NEM csökken a teljesítmény egyáltalán - rövid utakra értelmetlen, mert a motort bemelegíteni mindenképp benzinnel kell. Csak a nagyon régi és igénytelen motorok tudnak indulni gázzal. - Mi 400.000 km-t jártunk gázzal, semmiféle hátrányát nem tapasztaltuk. Az olaj szép tiszta volt a gázos járástól, nem korom fekete, mint most a benzinestõl. Szépen járt az autó, jól is ment. Talán annyi, hogy kevés helyen tudsz gázt tankolni itthon, illetve a jó gázszett drága, 40-50e km-en jön be az ára. Persze aki sokat jár vagy úgy veszi az autót, hogy benne van a gáz annak ez nem gond.

- Nem kevesebbet eszik gázból, hanem TÖBBET. Cserébe a gáz olcsóbb. - jó gázszettel NEM csökken a teljesítmény egyáltalán - rövid utakra értelmetlen, mert a motort bemelegíteni mindenképp benzinnel kell. Csak a nagyon régi és igénytelen motorok tudnak indulni gázzal. - Mi 400.000 km-t jártunk gázzal, semmiféle hátrányát nem tapasztaltuk. Az olaj szép tiszta volt a gázos járástól, nem korom fekete, mint most a benzinestõl. Szépen járt az autó, jól is ment. Talán annyi, hogy kevés helyen tudsz gázt tankolni itthon, illetve a jó gázszett drága, 40-50e km-en jön be az ára. Persze aki sokat jár vagy úgy veszi az autót, hogy benne van a gáz annak ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: ÉS ha valóban rövid utakon használom és sosem fogom gázzal használni akkor nem fog kárt szenvedni az autó? Mert csakugyan nem használnám sokszor , és nemis hosszú útra...
Attól, hogy nem használod gázzal az autót, nem megy tönkre. Szép is lenne, ha az eredetileg benzines motor attól készülne ki, hogy csak benzint kap... A probléma csak annyi lesz, hogy feleslegesen hurcolod magaddal a gázszettet és mondjuk úgy jár le a tartály nyomáspróbája, hogy egy métert sem mentél gázüzemben, így feleslegesen dobod ki a gázrendszer felülvizsgálatának költségét.
Semmi, amíg hideg a motor és nem kapcsol át az automatikga gázra (vagy régi szettnél nem kapcsolod át kézzel gázra) addig benzinnel megy, pont úgy, ahogy most is.

A zsírégető tabblettáknak mik az előnyeik és hátrányaik?

Mostanában nem alkalmas az id?, hogy sportolni tudjak, ráadásul felszedtem 10 kilót, nagyon nehezen tudok fogyni, azt is csak mozgással. Most gondoltam, hogy kipróbálom ezeket a tablettákat, de hallottam már pár negatív dolgot róla, például, hogy a tabletta abbahagyás után duplán visszajöhetnek a kilók, hormonzavar, vagy izomveszteség. Ezek mennyire igazak?? Van-e egyáltalán el?nye?

Legjobb válasz: Elönye: a gyártónak/forgalmazónak nö a jövedelme, neked meg kevesebb pénzed lesz kajára. Hátránya: semmit sem használ, viszont adott esetben komoly károsodásokat okoz a szervezetben.

Elönye: a gyártónak/forgalmazónak nö a jövedelme, neked meg kevesebb pénzed lesz kajára. Hátránya: semmit sem használ, viszont adott esetben komoly károsodásokat okoz a szervezetben.
Ezek a különbözõ, oltári drágán megvásárolható csodaszerek pont olyanok, mint a dohányzás leszokást segítõ tapasz volt. Megvettem több ezer Ft-ért, és elkezdtem olvasni az útmutatót: "Ne gyújtson rá!" Szóval ezek is olyanok: használ, ha mellette tornázol, vagy valamit sportolsz, és odafigyelsz arra, hogy mikor mit mennyit eszel. Ha mindezt megteszed, akkor viszont már a zsírégetõ csodaszerre sem lesz szükséged!
Elõny: 2 hét alatt is látványosan fogyhatsz Hátrány: ahogy abbahagyod a szedését visszahízol. Sajnos tapasztalatból beszélek.
Csodaszerek nincsenek. Az alap "fogyasztószerek" legfeljebb kicsit meggyorsítják az anyagcserét, megszabadítanak némi víztõl és salakanyagtól, de valódi fogyást nem okoznak. A jobbak esetleg csökkentik az éhségérzetet, ami elõsegíti a koplalást, de ez szintén nem megoldás. Lehet még kapni nálunk (és sok más helyen is) betiltott fogyasztószereket (had ne nevezzem nevén) amik ugyan hirtelen és látványos hatást érnek el, de csak látszólagosan, viszont akár hosszú évekre tönkretehetik a szervezetedet, a normális anyagcserédet, a hormonháztartásodat, úgyhogy nem véletlenül lettek betiltva. Viszont. Vannak szerek, amik tényleg hasznosak - a leg ismertebb talán az l-karnitin - de ezek csak a megfelelõ diéta és a sport mellett fejtik ki a hatásukat. Tömheted magadba vödörszámra, ha mellette nem mozogsz és úgy étkezel, mint elõtte, nem lesz hatása. Röviden ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!
Én is szedtem ilyet, de én nagyon rosszul voltam tõle, (bár nem elsõ használattol )gyenge voltam, szédültem, és ment a hasam. Abba is hagytam!

Mik az előnyei és mik a hátrányai egy saját internetes profilnak?

Légyszi minél többet!(Igen,jól érzed hogy dolgozat!)
ennek olyan dolgozat-téma szaga van
A kérdező hozzászólása: nincs ilyenem és szeretnék szocializálódni
jelenleg a facebook tarol mindent, a többi eléggé háttérbe van szorulva (bár még a twitter az, ami "létezik", és népszerû). ajánlani tudom, mert manapság kb. ez az egyetlen hely, ahol el lehet érni akármelyik ismerõsödet, és tudtok kommunikálni (én abból indulok ki, hogy nálunk az osztály nagyon sok mindent itt beszél meg, tanárokkal is tudunk itt értekezni), viszont vigyázz, nehogy beszippantson.
Na na, nem csak a facebook van itt. Elfelejtettük a facebook-osoknak a legközkedveltebb szórakozó helyeit, ahol nap mint nap vicces képek alá írják véleményeiket (hátrány:anyázásokkal) (elõny:értelmes) -hozzászólásaikkal körítve. http://nemkutya.com/ http://trollface.cc/ http://www.2perc.hu/ http://www.demotivalo.net/
Kozossegi oldalakat masok adtak peldanak, illetve te is tudsz keresni. Nezd meg oket, amelyik jobban tettszik, azt valaszd. Elonyei? Sajat tapasztalatbol kiindulva: irto jo a nev memoriam, ovodaskori tarsakra is emlekszem. Rengeteg jo (mosolyogtato) elmenyem van arrol, amikor nehanyat felfedeztem FB-on (elmultam 30 szoval valtoztunk rendesen!) Hatranya? Nagyon sok fiatal nem el tarsasagi eletet, mert azt hiszik, ha lajkolnak, meg tweet-elnek, akkor az feler egy szemelyes barati beszelgetessel, igy nagyon sok dolog kimarad az eletukbol mert eszre sem veszik es eltelik 3-4 ora ugy, hogy meg pisilni sem allnak fel a gep elol... Tul sokan tul sok szemetet osztanak meg, ertelmetlen velemenyeket szelloztetnek, feleslegesen pazarolva sajat es masok idejet. Vagyis vigyazz, nehogy "beszippantson" :)

Az álmodozásnak mik az előnyei és mik a hátrányai?

Legjobb válasz: :DD szerintem csakis elõnyei vannak :D

:DD szerintem csakis elõnyei vannak :D
A kérdező hozzászólása: Olvastam egy ismerõsöm újságában hogy minek mik az elõnyei, hátrányai. De arra már nem volt idõm, hogy azt is elolvassam (az most min1 hogy miért) Amúgy szerintem is :DD (csak ugye írtak valamit)
Ha álmodozol, nem leszel elég talpraesett a való élethez.
az, hogy lehet valóra válik.... :/
Az a hátránya, hogy ha túl sokat álmodozol, a végén már kitalálsz magadnak egy sokkal jobb életet, és aztán koppansz egyet. Nem is érdekel a való élet, csak az általad megépített fantáziavilág. Emellett én is imádok álmodozni, mert tényleg vannak elõnyei. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Kapcsolat egy osztálytársal? Mik az előnyei és mik a hátrányai?

Van egy lány aki nagyon helyes, jófej, de nem merek nála kezdeményezni, mert félek hogyha összejönnék vele az osztályban meglenne a téma. Milyen hátrányai lennének a kapcsolatnak és milyen el?nyei? Van itt olyan akinek az osztálytársával van kapcsolata? Ha igen írja le a tapasztalatait légyszi :)

Legjobb válasz: Szia!Nekem osztályból 8csajból már 4 megvolt....xD Elõnye az hogy mindennap látod és beszélhetsz vele,hátrányai:emiatt gyakrabban is összeveszhettek,igen téma lesz,ha szakítotok kellemetlen helyzet is lehet belõle bár nálunk továbbra is barátok maradtunk :)

Szia!Nekem osztályból 8csajból már 4 megvolt....xD Elõnye az hogy mindennap látod és beszélhetsz vele, hátrányai:emiatt gyakrabban is összeveszhettek, igen téma lesz, ha szakítotok kellemetlen helyzet is lehet belõle bár nálunk továbbra is barátok maradtunk :)
Elõny : nem fogtok egymásnak hiányozni hisz minden nap látjátok egymást.. Hátrány: Ahogy irtad, meg van a téma az osztályban, egy kapcsolatban ha öszinték vagytok egymással akkor lehet h elmondasz neki olyat is amit másnak nem... ha a kapcsolatotoknak vége lesz és esetleg csúnya vége lesz akkor megvan rá az esély h a te "titkaid" már nem titkok. Mivel minden nap látjátok egymást hamar megfogjátok unni a kapcsolatot.. Nem érdemes osztálytárssal összejönni..
Én jártam már osztálytársammal.. Az elõnyök azok kb. ezek. Hátrány pedig ha nagyon szereted és elhagy, (mint ahogy ez velem megtörtént) nagyon rossz lesz minden nap látni. Tényleg nagyon nemjó..nagyon fáj, fõleg ha még más pasija is lesz aki pl. abba a suliba jár.
Elõny: Nem nagyon van. "Mivel minden nap látjátok egymást nem fogtok egymásnak hiányozni." Én ezt is a hátrányhoz sorolnám, hamar megunjátok majd egymást. Erre majd valaki, biztos fogja írni, "de ha igazán szereted, akkor nem tudod megunni." De igen. Szükséges a másik hiányát érezni néha, így fogod még jobban szeretni. Egyébként más véleménye ne érdekeljen, de szerintem az elõbb már elég indok ahhoz, hogy ne kezdj vele. Bár a tiltott mindig a legédesebb, szóval ez még inkább csak vonzani fog.
*elõbbi
Egyet értek az elõttem szólókkal. Csak akkor vágj bele, ha komolyan gondolod és nem rövid távra tervezel. Egyébként nálunk van egy pár, õk teljesen jól csinálták a dolgokat. Az elsõ pár hónapban semmi nem látszott rajtuk, csak annyi, hogy sokat beszélgetnek. Tehát az intimebb részébõl mi hála az égnek kimaradtunk és lehet, hogy pont ezért nem témáznak rajtuk. Volt olyan, hogy kétszer is szakítottak, egyszer sem vettem észre, pedig jó megfigyelõ vagyok :) Szerintem hajrá, de ne teregesd ki az osztály elé, közeli barát(ok) tudhatja/ák de másnak nem kell az orrára kötni.
Hát pedig egyáltalán nem hátrány ha sokat vagy a másikkal...amíg nem voltatok benne ne ítélkezzetek. Nekem már több mint két éve mûködik a kapcsolatom az osztálytársammal:) És iszonyúan tud hiányozni ha már csak egy napig nem találkozunk:) Az osztályban nem volt téma..ha általános iskolás vagy lehet az lesz..de egy érettebb gimis osztályban nemhiszem..rajtunk már látták h valami alakul és mindenki nagyon örült mikor összejöttünk:) Hátránya max az h ha összeveszünk mindenki látja és kérdezgetnek..én viszont nem szeretem kimutatni ha valami rossz..de ha ez pl neked nem gond akkor nem nagyon tudok negatívumot mondani:) Pozitívum még h ha pl nekem kell délután tanulnom akkor neki is mert ugye mindketten együtt írunk dogát..nincs veszekedés abból h nemtudunk találkozni mert mindketten elfoglaltak vagyunk:) Jobb nem is lehetne mint osztálytárssal:) Ha biztos vagy benne hogy hosszútávú lesz akkor mindent bele mert ha szakítanátok annál biztos nincs rosszabb:/ 19/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!