Találatok a következő kifejezésre: Mik a előnyei (453 db)

Szerintetek tömegoktatás vagy elitképzés? Avagy miknek mi a előny és hátránya?

Legjobb válasz: Mitõl lesz vmi elitképzés? Mitõl lesz vmi tömegoktatás? Általános orvosi szakon csak az évfolyamon 200-an vagyunk. Akkor ez tömegképzés, és nem is lehet jó? Ezzel szemben barátnõm szakján (szabadbölcsészet vagy vallástudomány vagy vmi ilyesmi szak volt) kb 10-en voltak. Akkor az elitképzés?:D

Mitõl lesz vmi elitképzés? Mitõl lesz vmi tömegoktatás? Általános orvosi szakon csak az évfolyamon 200-an vagyunk. Akkor ez tömegképzés, és nem is lehet jó? Ezzel szemben barátnõm szakján (szabadbölcsészet vagy vallástudomány vagy vmi ilyesmi szak volt) kb 10-en voltak. Akkor az elitképzés?:D
A kérdező hozzászólása: fogalmam sincs :D nyelvvizsgán ez az egyik pont, amirol kell beszelni.. es otleteket varok, h mit emlithetnek meg :D
Nem lehet hogy itt az állami- és a magániskolákat kell összehasonlítani?
A kérdező hozzászólása: nem tudom pontosan, mert csak ez van megadva :( , raadasul nem vagyok magyarországi, nálunk meg az a szó, h elitképzés nem hallatszik... szóval amit mar csak igy a netrõl megtudtam, h vannak olyan elitosztalyok v sulik, ahol magasabb a szinvonal ..tobbet nem ..most, h ezek fuzetosek-e vagy sem nem tudom

Mi a előnye és hátránya a kompozit botoknak?

Én gold star storm feedereket használok 3 éve és mázsa számra fogom a kapitális pontyokat vele, és semmi baja szép rugalmasan dolgozik, kiválóan tompít , minek blamálják?, mert olcsó,? attól még lehet jó.!!!! Csak annyit nem tudok pontosan hogy milyen anyagból van, azt tudom hogy vegyes-t jelent. Választ előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A kompozitok bármilyen két anyag (fém, kerámia, polimer,) kombinációjaként elõállíthatók, de szerintem ez a bot üvegszálas, esetlega felületén egy kis karbon erõsítéssel

A kompozitok bármilyen két anyag (fém, kerámia, polimer, ) kombinációjaként elõállíthatók, de szerintem ez a bot üvegszálas, esetlega felületén egy kis karbon erõsítéssel
am az üvegszálas botok elõnye a nagy erõ, hátránya a viszonylag(!) nagy súly
A kérdező hozzászólása: Pehely könnyû ;)
azért írtam, h viszonylag :D itt dekákról beszélünk. am ha bevált, akkor használd nyugodtan :) jó horgászatot
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )

Az Európai uniónak mik az előnyei? Mik a hátrányai?

Egyáltalán volt értelme csatlakozni hozzájuk? Ma Magyarországon ki támogatja az Eu-t, ki nem? Én csak 20 éves vagyok, és nem sokat értek a politikához, ezért érdekelne, h nektek mit jelent az Eu? Mert én semmi értelmét nem láttam eddig azon kívül, h át lehet menni lazán a határokon. Meg h az árpádsávos barbárok eus zászlókat égetnek, a másik oldalon ez a zsidó liberális maszlag meg nagyon nyomatja,h milyen jó nekünk az eu, európai parlament hip hip hurrá...De kérdem én, miért? Aki egy kicsit is nemzeti érzelm? ebben az országban, az miért írtózik annyira az eutól? Azt érzem h valami nincs rendben, de nem igazán értem ezt az egészet. Elmagyarázná nekem valaki?

Legjobb válasz: Pl.munkerö szabad áramlása.Ez mindjárt válasz is a másik kérdésedre.A nemzeti érzelmü egyed szellemi leárnyékoltsága okán magyarul is csak gyenge középfokon tud.Mivel idegen nyelvhez fingja sincs munkát se tud kinn vállalni.Hát inkább köpköd ha már elönyt nem tud kovácsolni a tagságból.

Pl.munkerö szabad áramlása.Ez mindjárt válasz is a másik kérdésedre.A nemzeti érzelmü egyed szellemi leárnyékoltsága okán magyarul is csak gyenge középfokon tud.Mivel idegen nyelvhez fingja sincs munkát se tud kinn vállalni.Hát inkább köpköd ha már elönyt nem tud kovácsolni a tagságból.
A kérdező hozzászólása: Értem, én egyébként politikailag független vagyok, egyedül a radikálisokat, szélsõjobb, szélsõbal...nem szeretem. A munkalehetõségek jó érv különben az eu mellett. Köszönöm! Ilyenekre gondoltam.
nem ott kezdõdik, hogy 28 ezret adott, és nem is a többinél. hanem ott kezdõdött és mai is tart: Többek között le kellett mondanunk a saját vámbevételünkrõl, import illetékrõl, áfáról, ami az eu országokkal történõ kereskedést illeti. Továbbá arról a függetlenségrõl is, ami a nemzetet megilletné, de a közös célok érdekében - amiben a közép és kelet európai országok érdeke nagyon haloványan szerepel, sokkal inkább egy érdekcsoport, nyugati nagy vállalapcsoportok érdekei - le kellett mondani róla. Itt azért a saját nemzeti bankunk kiemelendõ, mert az már csak akkor nemzeti, ha a veszteségét a magyar adózók adóiból kell rendezni, viszont, ha külföldi bankok itt magasabb kamatot érnek el, akkor azt is mi fizetjük, tehát az unió csak irányítja a magyar nemzeti bankot, de pénzügyileg a mi sarunk. És még saját pénzt sem nyomtathatunk! Mert nem engedik. Igen, jó a nagy jövés-menés, de, ha az uniós cégek nem zsigerelnék ki az országot, akkora jövés-menés sem kellene. Már ami a munkavállalást illeti. Tény: ugyanaz a cég a magyar munkavállalónak 3-ad, 4-ed bért fizet, mint a saját országában. Tény: ugyanaz a szolgáltatás drágább nálunk, mint a cég saját országában. Tény: ha pl. a német autók gyártásához a bérköltség magasabb volna nálunk, akkor a német állampolgárok is drágábban vehetnék az autót. Ezért, ha nálunk kevesebbet fizetnek a dolgozóknak, akkor a német polgárnak is olcsóbb az autó. Miközben eleve olcsóbban is kapják, mint mi. Minden idejövõ cég azért jön ide, mert kevesebbet fizet ugyanazért a munkáért a magyar munkavállalónak. Továbbá azért, mert egy csomó kedvezmény, támogatás a jutalmuk nálunk. És ennek fejében képes 3-ad, 4-ed annyi bért fizetni nekünk, mint a saját országában. Várja még valaki, hogy apl Ausztria szintjét elérjük? Vagy a többi országét? Alacsony bérek, alacsony adóbefizetés. Gondoljátok, hogy, ha annyit fizetnének munkabért, mint a fejlettebb országokban, akkor a több adóbefizetés mellett is kellenének megszorítások? A jövedelemadók, de a jövedelembõl vásárolt termék, szolgáltatás forgalmi adói is sokkal nagyobb összegben állnának az állami költségvetésben, ha rendes munkabért fizetnének. De, nem!!!!!! Ez nem túl nagy áldozat az eu tagságért?

Mi az előnye az egyik, és mi az előnye a másik gitárnak?

Mármint, hogy az egyiknek egy oldalon vannak a hangolói, a másiknak két oldalon. Mi az egyik, és mi a másik el?nye?

Legjobb válasz: Szerintem semmi. Kényelmi okai lehetnek. Nekem régebben olyan volt, ahol egy oldalon voltak a kulcsok, most két oldalon vannak, és nekem teljesen mindegy hogy hol vannak a kulcsok:D

Szerintem semmi. Kényelmi okai lehetnek. Nekem régebben olyan volt, ahol egy oldalon voltak a kulcsok, most két oldalon vannak, és nekem teljesen mindegy hogy hol vannak a kulcsok:D
a 2x hangolós az biztosan jobb, viszont drágább is, nem fog elcsúszni, és nem lesz hamis a hangja, viszont az 1x-inek bizonytalanabb
milyen kétszerinek? Mind2 gitárnál egy húrhoz egy kulcs tartozik. Ez csak rendezési kérdés hogy a fej melyik oldalán van.
elõnye nem igazán van...a két sorosnak annyi sztem, hogy jobban hozzá lehet férni...nekem is volt már mindkettõ.plusz a két sorosnál nem kell húrvezetõ a gitárfejére, mert azonos a nyomás a felsõ nyergen..nézz utána.nincs kedvem az egészet elmagyarázni;) wikipedia segít.

Mi az előnye és a hátránya az önkormányzati lakásoknak?

Legjobb válasz: Elonye, h viszonylag alacsony a berleti dij. Hatranya, h altalaban nem "vallalhato" a szomszedsag.

Elonye, h viszonylag alacsony a berleti dij. Hatranya, h altalaban nem "vallalhato" a szomszedsag.
A kérdező hozzászólása: Mit értesz az alatt hogy nem "vállalható" ? Közeljövõben költözni szeretnék, viszont 4 milliónál többet nem akarok költeni lakásra, és észrevettem hogy az önkormányzati lakásokat elég olcsón adják, és nem annyira lepukkantak (ennyi pénzért) mint az öröklakás.
Arra érti, hogy általában gázosabb helyeken vannak az önkormányzatnak lakásai. Ami szerintem nem mindig van így. Próbálj nagyobb lakótelepen nézni önk. lakást, ahol kevésbé van közöd a szomszédokhoz. Pár lakásos társasházaknál sokkalinkább rád akaszkodnak a szomszédok, megy a kavarás, tapasztalat. Azt nézd meg, hogy mennyi a bérleti díj, költözz minél kisebb alapterületûbe. Vagy rászorultság, vagy piaci alapon lakhat valaki önkormányzatiba, téged pedig egy idõ után át fognak rakni a "piaci" kategóriába, és egy 60 m2-es lakásra azért nem semmi, milyen bérleti díjat fognak kiszámolni. Szóval minél kisebb lakásba, minél mozgalmasabb helyre.
Arra ertettem, h nalunk otthon, Szolnokon, zommel a romak kapnak. A legtobb ilyen haz mar putri. Tesom baratnoje korabban ilyenben elt nehany honapot, tudnek meselni. Nezd meg a kornyeket!

A zsírégető tabblettáknak mik az előnyeik és hátrányaik?

Mostanában nem alkalmas az id?, hogy sportolni tudjak, ráadásul felszedtem 10 kilót, nagyon nehezen tudok fogyni, azt is csak mozgással. Most gondoltam, hogy kipróbálom ezeket a tablettákat, de hallottam már pár negatív dolgot róla, például, hogy a tabletta abbahagyás után duplán visszajöhetnek a kilók, hormonzavar, vagy izomveszteség. Ezek mennyire igazak?? Van-e egyáltalán el?nye?

Legjobb válasz: Elönye: a gyártónak/forgalmazónak nö a jövedelme, neked meg kevesebb pénzed lesz kajára. Hátránya: semmit sem használ, viszont adott esetben komoly károsodásokat okoz a szervezetben.

Elönye: a gyártónak/forgalmazónak nö a jövedelme, neked meg kevesebb pénzed lesz kajára. Hátránya: semmit sem használ, viszont adott esetben komoly károsodásokat okoz a szervezetben.
Ezek a különbözõ, oltári drágán megvásárolható csodaszerek pont olyanok, mint a dohányzás leszokást segítõ tapasz volt. Megvettem több ezer Ft-ért, és elkezdtem olvasni az útmutatót: "Ne gyújtson rá!" Szóval ezek is olyanok: használ, ha mellette tornázol, vagy valamit sportolsz, és odafigyelsz arra, hogy mikor mit mennyit eszel. Ha mindezt megteszed, akkor viszont már a zsírégetõ csodaszerre sem lesz szükséged!
Elõny: 2 hét alatt is látványosan fogyhatsz Hátrány: ahogy abbahagyod a szedését visszahízol. Sajnos tapasztalatból beszélek.
Csodaszerek nincsenek. Az alap "fogyasztószerek" legfeljebb kicsit meggyorsítják az anyagcserét, megszabadítanak némi víztõl és salakanyagtól, de valódi fogyást nem okoznak. A jobbak esetleg csökkentik az éhségérzetet, ami elõsegíti a koplalást, de ez szintén nem megoldás. Lehet még kapni nálunk (és sok más helyen is) betiltott fogyasztószereket (had ne nevezzem nevén) amik ugyan hirtelen és látványos hatást érnek el, de csak látszólagosan, viszont akár hosszú évekre tönkretehetik a szervezetedet, a normális anyagcserédet, a hormonháztartásodat, úgyhogy nem véletlenül lettek betiltva. Viszont. Vannak szerek, amik tényleg hasznosak - a leg ismertebb talán az l-karnitin - de ezek csak a megfelelõ diéta és a sport mellett fejtik ki a hatásukat. Tömheted magadba vödörszámra, ha mellette nem mozogsz és úgy étkezel, mint elõtte, nem lesz hatása. Röviden ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!
Én is szedtem ilyet, de én nagyon rosszul voltam tõle, (bár nem elsõ használattol )gyenge voltam, szédültem, és ment a hasam. Abba is hagytam!

Egy Benzin - gázos autónak mik az előnyei és hátrányai? Azon kivül hogy kevesebbet eszik de a teljesitmény is visszábbesik a gázzal. Vannak másfajta elönyei? Vagy hátrányai?

Ez egy 87es E28as BMW benzin-gázos és arra lennék kiváncsi hogy érdemes e megvenni?

Legjobb válasz: - Nem kevesebbet eszik gázból, hanem TÖBBET. Cserébe a gáz olcsóbb. - jó gázszettel NEM csökken a teljesítmény egyáltalán - rövid utakra értelmetlen, mert a motort bemelegíteni mindenképp benzinnel kell. Csak a nagyon régi és igénytelen motorok tudnak indulni gázzal. - Mi 400.000 km-t jártunk gázzal, semmiféle hátrányát nem tapasztaltuk. Az olaj szép tiszta volt a gázos járástól, nem korom fekete, mint most a benzinestõl. Szépen járt az autó, jól is ment. Talán annyi, hogy kevés helyen tudsz gázt tankolni itthon, illetve a jó gázszett drága, 40-50e km-en jön be az ára. Persze aki sokat jár vagy úgy veszi az autót, hogy benne van a gáz annak ez nem gond.

- Nem kevesebbet eszik gázból, hanem TÖBBET. Cserébe a gáz olcsóbb. - jó gázszettel NEM csökken a teljesítmény egyáltalán - rövid utakra értelmetlen, mert a motort bemelegíteni mindenképp benzinnel kell. Csak a nagyon régi és igénytelen motorok tudnak indulni gázzal. - Mi 400.000 km-t jártunk gázzal, semmiféle hátrányát nem tapasztaltuk. Az olaj szép tiszta volt a gázos járástól, nem korom fekete, mint most a benzinestõl. Szépen járt az autó, jól is ment. Talán annyi, hogy kevés helyen tudsz gázt tankolni itthon, illetve a jó gázszett drága, 40-50e km-en jön be az ára. Persze aki sokat jár vagy úgy veszi az autót, hogy benne van a gáz annak ez nem gond.
A kérdező hozzászólása: ÉS ha valóban rövid utakon használom és sosem fogom gázzal használni akkor nem fog kárt szenvedni az autó? Mert csakugyan nem használnám sokszor , és nemis hosszú útra...
Attól, hogy nem használod gázzal az autót, nem megy tönkre. Szép is lenne, ha az eredetileg benzines motor attól készülne ki, hogy csak benzint kap... A probléma csak annyi lesz, hogy feleslegesen hurcolod magaddal a gázszettet és mondjuk úgy jár le a tartály nyomáspróbája, hogy egy métert sem mentél gázüzemben, így feleslegesen dobod ki a gázrendszer felülvizsgálatának költségét.
Semmi, amíg hideg a motor és nem kapcsol át az automatikga gázra (vagy régi szettnél nem kapcsolod át kézzel gázra) addig benzinnel megy, pont úgy, ahogy most is.

Mik az előnyei és mik a hátrányai egy saját internetes profilnak?

Légyszi minél többet!(Igen,jól érzed hogy dolgozat!)
ennek olyan dolgozat-téma szaga van
A kérdező hozzászólása: nincs ilyenem és szeretnék szocializálódni
jelenleg a facebook tarol mindent, a többi eléggé háttérbe van szorulva (bár még a twitter az, ami "létezik", és népszerû). ajánlani tudom, mert manapság kb. ez az egyetlen hely, ahol el lehet érni akármelyik ismerõsödet, és tudtok kommunikálni (én abból indulok ki, hogy nálunk az osztály nagyon sok mindent itt beszél meg, tanárokkal is tudunk itt értekezni), viszont vigyázz, nehogy beszippantson.
Na na, nem csak a facebook van itt. Elfelejtettük a facebook-osoknak a legközkedveltebb szórakozó helyeit, ahol nap mint nap vicces képek alá írják véleményeiket (hátrány:anyázásokkal) (elõny:értelmes) -hozzászólásaikkal körítve. http://nemkutya.com/ http://trollface.cc/ http://www.2perc.hu/ http://www.demotivalo.net/
Kozossegi oldalakat masok adtak peldanak, illetve te is tudsz keresni. Nezd meg oket, amelyik jobban tettszik, azt valaszd. Elonyei? Sajat tapasztalatbol kiindulva: irto jo a nev memoriam, ovodaskori tarsakra is emlekszem. Rengeteg jo (mosolyogtato) elmenyem van arrol, amikor nehanyat felfedeztem FB-on (elmultam 30 szoval valtoztunk rendesen!) Hatranya? Nagyon sok fiatal nem el tarsasagi eletet, mert azt hiszik, ha lajkolnak, meg tweet-elnek, akkor az feler egy szemelyes barati beszelgetessel, igy nagyon sok dolog kimarad az eletukbol mert eszre sem veszik es eltelik 3-4 ora ugy, hogy meg pisilni sem allnak fel a gep elol... Tul sokan tul sok szemetet osztanak meg, ertelmetlen velemenyeket szelloztetnek, feleslegesen pazarolva sajat es masok idejet. Vagyis vigyazz, nehogy "beszippantson" :)

Mik az előnyei a szőrös lábnak?

Legjobb válasz: Tudják rólad, hogy férfi vagy. :D De, most komolyan, milyen kérdés, ez? :) Nem tudnád kifejteni pontosan mire gondolsz?

Tudják rólad, hogy férfi vagy. :D De, most komolyan, milyen kérdés, ez? :) Nem tudnád kifejteni pontosan mire gondolsz?
Kevesbe fazol Masik: szunyog, rovarok beleakadnak. Es hamarabb eszreveszed oket
A kérdező hozzászólása: Ez az , ilyenekre voltam kivancsi :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!