Találatok a következő kifejezésre: Mik a dolgok amik (491 db)

Fölösleges dolgok voltak: babaolló, utazóágy, bébikomp.
ja, bocsi, , kifelejtettem a gyönggyel töltött szopipárnát, azt nagyon szerettük. De visszolvasva a kérdéseket, tök vicces, hogy mindenkinek más a felesleges és más jön be. Ezek szerint így nem lehet elôre kiszûrni. A babaollót mi sem használtuk. :)
babaolló..kompot kaptuk ajándékba, de minek?:D(bár néha hintázott benne, de kompkén soha nem használtuk)baldachin és rácsvédõ, rá voltam izgulva, h az kell, de nem:D porfogó.Cumisüvegek, cumi, szinte nem is használtuk, legalábbis annyit nem, amennyit kaptunk belõle.Tanuló pohár, volt kb. 3 féle, puha csõrrel meg ilyesmi..Csak az ikeás legegyszerûbbet szerette, és azon se sokáig volt fedõ.Bébiétel melegítõ, szintén teljesen felesleges, forró vízben hamarabb felmelegítettem...Ja, és amit még terhesen vettünk kismama könyvek, nem sok hasznát láttam egyiknek sem. Amit baromságnak tartottam, de nekünk megérte végül megvenni: elektromos sterilizáló(puszta kényelem, utáltam fõzni a cuccokat, és csúnyák is lettek tõle) Elektromos mellszívó, kevés tejem, ezzel szaporítottam, elõtte a kézitõl leszakadt a karom, már egy hét használat után.
Nekünk felesleges volt a bébiételmelegítô, a hajkefe, az anyatejtároló dobozok a mellszívóhoz, a kiscipôk és szoknyák néhány hetes-hónapos babának, a plüssök 9-10 hónapos kor elôtt, a vatelinnel töltött szopipárna, a minimonkey hordozókendô.Biztos volt még sok, most ezek jutottak eszembe. Amit nagyon jó, hogy megvettem, pedig kétesélyes volt, az a babafészek, az elektromos szobahinta (de felesleges volt, hogy a hordozó leakasztható volt), a peluskuka, a járóka plusz játszószônyeggel, és nagyon elégedett vagyok a babakocsi -választásommal.
Baldacin, streiziláló, mellszivó játszóüszönyeget nem vettem meg a második gyermeknál mert abszolut nem volt rá szükségünk
Fürdetõkádba rakható tartó háló, fürdtõkád állvány, pólya. Ezeket egyetlen egyszer sem használtuk. Nekem a babaolló bevált, bár eleinte én is bénáztam! :)
Nekünk a pihenõszék volt teljesen felesleges. Talán 2-3 alkalommal volt benne a fiam. Ja és a vízhõmérõ is felesleges.
A másodiknak fogunk venni járókát vagy utazóágyat mert a kisfiúnkat nem szoktattuk bele most aztán szalad az egész házban és bajban vagyok ha kellene 10 perc kimenni..
Cumisüvegmelegítõ - legnagyobb hülyeség a világon.
Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a barátainktól rengeteg mindent kaptunk kölcsön. Pl. babakocsit, ruhahegyeket, cumisüvegmelegítõt, mérleget, utazó ágyat. Életem legjobb döntése volt, hogy megvettem a pelenkázószekrényt, és az etetõszéket. Mindig derékfájós voltam, és az ágyon való pelenkázás pokol lett volna. Az etetõszék is szuper, 5 hós korától a szilárd kaját a mai napig abban kapja. A cumisüveg-melegítõ nekünk jó volt (de én tuti nem vettem volna. A mellszívót elhamarkodottan vettünk sajnos. Kézi medella és méregdrága. Egy kölcsönzött gépivel lehet többre mentem volna. Ami még szuper volt: én nem vettem textilpelenkát, mert nekem az borzasztó rossz anyagú volt. Helyette hófehér flanelt vettünk, felszabdaltuk, és beszegtük.
Ja, én megvettem 25000Ft-ért a Medela gép mellszívót, és nem jött be. Ez volt a legnagyobb bukás.
Cumisüvegmelegítõ, babaolló, mellszívó, kád helyett újszülöttnek (kb. 3 hónapos korig) vennék egy ilyet: http://www.brendon.hu/Products/Details/33171.
Felesleges volt: babafésû, egy csomó ruha (pl. 56-os mérete egyáltalán nem volt, az 50-es után jött egybõl a 62-es). Kádba szivacsos babafürdetõ. Ugráló hinta. Újszülött-sapkák (1 darab pont elég lett volna, én meg vettem vagy 10-et mert olcsó és szép volt). Cumisüveg. Csörgõk, babajátékok. Baldachin (ez veszélyes is), Baba-ágynemû szett (elég 2-3 lepedõ, vékony és vastagabb takaró), mindenféle mûanyag étkészlet, pl. hõre színezõdõ kanál - sose tudott enni vele Ami nagyon megérte: mellszívó, cumi (sajnos mi használjuk), pihenõszék, bébiöböl (saját gyártmány kiságyból átalakítva), mikrogyöngyös szoptatós párna, textilpelusok, kifogók (még mindig ez a törölközõnk), fejvédõ kiságyba, Adamo-hinta (legjobb!). Ikeás evõkészlet, fõleg a kanalak!, dönthetõ támlás etetõszék Kb. ezek jutottak eszembe.
Ja, jut eszembe a feleslegesek közé! Fürdetõvödör!!! :) Próbáljátok egy nagyhajú kisbabának a haját megmosni benne! :) )
szerintem , ha megszületik a baba, majd kiderül mi lesz szükséges-és akkor vedd meg.vagy már megvan? pl, ha sokat csavarogtok-jó az utazóágy, bár a szállodákban sokszor van.ételmelegitõ?azt bármelyik benzinkúton megoldják neked.szopipárna, nekem kényelmes volt-én használtam.bébiõr szintén jó a nagy házban.ami hülyeség a pelenkatartó vödör-az simán mehet a kukába. a hõmérõt én használtam, a mérleg megnyugtatott.pihenõszõnyegen elvan egy darabig.
Én vettem babaágynemüt, mikor már nem kiságyban volt, akkor is tudtuk használni(cserélhetõ a huzata) ami még felesleges volt:pihenõszék-hasonlo funkciot ellát a hordozó is. a nagyobb méretü hálozsák is feleslegesnek bizonyult, és a kiságy fölé szerelhetõ zörgõ-zenélõ csodák...mindig rossz helyen volt mikor csendben akartam betenni a kiságyába:)
Elsõnél felesleges volt:pihenõszék, játszószõnyeg, bébikomp, szobahinta és egy vagon jónak tûnõ de végül nem használatos játék.Merev pelenkázóalátét... Jó volt:eldobható pelenkázóalátét, egyszerû játékok mint:egyszerû nem zenélõ formabedobó, egymásba rakható hordók, tanuló kutya, cumisüvegmelegítõ Most másodiknál felesleges a cumisüvegmelegítõ helyette jobb a vízforraló jó hogy van praktikus babakocsink, pelenkázótáskánk Egyenlõre okulva az elsõbõl nincs felesleges holmink.
Mellszívó nekem bejött, bár mondhatni tul sok lett a tejem, ha ujra kezdeném, igény szerint szoptatnék, nem fejnék utána.
A kérdező hozzászólása: hm:) akkor nem mi vagyunk bénák, hogy egyszerûen nem tudtuk használni a babaollót...vettünk helyette egy rendes felnõtt ollót, azzal tök jól lehet vágni a baba körmét.
A kérdező hozzászólása: Tényleg mókás, az itt felsorolt "haszontalan" dolgok közül nekünk csomó aranyat ér :) Pl. az orrszívót kb hetente használjuk, nem nátha miatt, hanem egyszerûen néha anyatej/tápszer megy a kis orrába, jól fel is szívja, így kézi orrszívóval ki sem lehet szedni. (Így nekünk a kézi verzió az ami tök felesleges). A szoptatós párnát én csak terhesen használtam, szoptatáshoz nem jött be, viszont még néha most is elõveszem ha a babánk az ágyunkon alszik, körbebarikádozom vele. A pelenkázókomód nálunk is sok helyet foglal el, ha visszapörgethetném az idõt, inkább pelenkázólapot vennék amit a kiságyra szerelünk..
Kar volt megvenni: légzésfigyelo, vizhõmérõ, cumisüveg, cumi. Ami jo volt, az a kézi mellszivo, peluskuka.
Kézi orrszívó, babafésû, cumisüvegek, cumik, babaolló, egy csomó ruha.
A kérdező hozzászólása: Nekem a légzésfigyelõ és a bébiõr a kedvencem, nekünk mindkettõ nagyon bejött, eléggé paramami vagyok, de így teljes a nyugalom..(voltunk elsõsegély tanfolyamon is persze) A pelenkakuka is hasznos számomra, nincs kakiszag a szobában annak ellenére sem, hogy a tápszeres pelusok elég büdik...
A legzesfigyelobe többször feleslegesen riasztott be, igy abszolúte nem volt hasznos, sõt....
felesleges: pelenkakuka, babaolló, vízhõmérõ. Ami nagyon bejött: babahinta, pihenõszék
Felesleges: vízhõmérõ, babahajkefe, kézi mellszívó, kézi orrszívó, babaolló, cumik, cumisüvegek hasznos: kiskádhoz állvány, játszószõnyeg, légzésfigyelõ, babamérleg, elektromos mellszívó
Pelenkakuka, bébikomp, a sok cumisüveg(elég lett volna 1 is)...hirtelen ennyi jut eszembe.
24es vagyok, szerintem fürdetõvödörben sokkal könnyebb hajat mosni a babának, pedig a miénknek be lehetett volna fonni, születésétõl. :) ) Kinek mi! :)

Te naponta hány kérdést/választ jelentesz? Mik azok a dolgok amit jelenteni szoktál?

Legjobb válasz: még soha nem jelentettem semmit évek alatt. nem az én dolgom hogy eldöntsem hogy másokat mi sért és mi nem. ha meg valami engem sért megoldom

még soha nem jelentettem semmit évek alatt. nem az én dolgom hogy eldöntsem hogy másokat mi sért és mi nem. ha meg valami engem sért megoldom
ha valami nagyon nagy b*romságot kérdez valaki azt jelentem. válasznál akkor ha csak sértegetés meg anyázás, ilyenek.
A tul fiatalokat szex temaban.
Én sem szoktam jelenteni.Illetve 1-2 kérdést már jelentettem, mert nem sikerült eltalálni a kategóriát.De nem szokásom jelentgetni, van jobb dolgom is.Most például az, hogy csökkentsem a százalékomat.(Igen, csökkentést írtam.)
Rossz kategóriába írt kérdést szoktam jelenteni.
A nyilvánvaló kitalációkat, rossz kategóriában lévõket, a provokáló kérdéseket, apróhirdetéseket.

Angliaban mik azok a dolgok amik olcso cuccok? Hallottam hogy a muszaki cikkek, tisztalkodasi felszerelesek (fogkefe, szajviz stb. ) nagyon olcso! De pl a benzin, kaja, albi, telefon? Ezek milyen arban vannak?

Legjobb válasz: Nos. Mûszaki cikkek: szinte gyárasak az otthoni mûszaki cikkekkel. Vannak amik picivel olcsóbbak, de van ami sokkal drágább mint otthon. tisztálkodási szerek: A parfümök drágábbak mint otthon, de sok dolgot tényleg olcsóbban veszed. 99 penny's vagy 1 fontos boltban szinte mindent megtudsz venni kezdve a colgate fogkrémtõl a nivea tusfürdõig. De sokszor van akció amit érdemes nézni. PL: 2 Dove tusfürdõ 1 áráért. Vagy akciós samponok, balzsamok stb. Benzin: Az bizony nem olcsó, még az itteni fizetéshez képest sem. Mindig változik az ára. Hol lemegy hol felmegy. De nem a benzin a húzós hanem a biztosítás az autóra. Én például még szerencsés vagyok mert találtam egy biztosítót akinek "csak" 98 fontot kell fizetnem. Arról nem is beszélve hogy évente kötelezõ vizsgáztatni a kocsit (ez sem olcsó) és ha nincs a házadnak saját parkolója akkor fizetni kell a parkolásér is. Albérlet: Piszok drága. Mi igaz 3 szobás lakást bérelünk és a fizetésem több mint a felét el is viszi. A szoba bérlés sem olcsó. Talán a legdrágább dolog Angliában a szállás, és a közlekedés. telefon: Melyik? Mobil ? Akkor elõfizetéses voltam akkor havonta 43 fontot fizettem. De amióta feltöltõs vagyok, így rajtam áll mennyiért töltõm fel. Vonalas telefonra nem tudom mennyit fizetek mert azt internettel együtt kell fizetnem. Kaja: Ha egészséges kajákat akarsz enni, nem olcsó. De azért nem panaszkodik az ember hogy nem tud olcsón kaját venni. Van ami olcsóbb mint otthon, van ami drágább. Étterembe 2 fõre egy vacsora 15-20 font körül van. Egy medium csirke kebab 4 font körül van. Szóval ilyen gyors éttermi, utcai kaják nem olcsók. Ami még olcsó: Ruhák. Legalábbis ki lehet fogni az olcsó ruhákat.

Nos. Mûszaki cikkek: szinte gyárasak az otthoni mûszaki cikkekkel. Vannak amik picivel olcsóbbak, de van ami sokkal drágább mint otthon. tisztálkodási szerek: A parfümök drágábbak mint otthon, de sok dolgot tényleg olcsóbban veszed. 99 penny's vagy 1 fontos boltban szinte mindent megtudsz venni kezdve a colgate fogkrémtõl a nivea tusfürdõig. De sokszor van akció amit érdemes nézni. PL: 2 Dove tusfürdõ 1 áráért. Vagy akciós samponok, balzsamok stb. Benzin: Az bizony nem olcsó, még az itteni fizetéshez képest sem. Mindig változik az ára. Hol lemegy hol felmegy. De nem a benzin a húzós hanem a biztosítás az autóra. Én például még szerencsés vagyok mert találtam egy biztosítót akinek "csak" 98 fontot kell fizetnem. Arról nem is beszélve hogy évente kötelezõ vizsgáztatni a kocsit (ez sem olcsó) és ha nincs a házadnak saját parkolója akkor fizetni kell a parkolásér is. Albérlet: Piszok drága. Mi igaz 3 szobás lakást bérelünk és a fizetésem több mint a felét el is viszi. A szoba bérlés sem olcsó. Talán a legdrágább dolog Angliában a szállás, és a közlekedés. telefon: Melyik? Mobil ? Akkor elõfizetéses voltam akkor havonta 43 fontot fizettem. De amióta feltöltõs vagyok, így rajtam áll mennyiért töltõm fel. Vonalas telefonra nem tudom mennyit fizetek mert azt internettel együtt kell fizetnem. Kaja: Ha egészséges kajákat akarsz enni, nem olcsó. De azért nem panaszkodik az ember hogy nem tud olcsón kaját venni. Van ami olcsóbb mint otthon, van ami drágább. Étterembe 2 fõre egy vacsora 15-20 font körül van. Egy medium csirke kebab 4 font körül van. Szóval ilyen gyors éttermi, utcai kaják nem olcsók. Ami még olcsó: Ruhák. Legalábbis ki lehet fogni az olcsó ruhákat.
nekünk drága, nekik olcsó


Mik azok a dolgok amit megbocsajtottatok a parotoknak, es mik azok a dolgok amiket nem?

Legjobb válasz: Ha lett volna olyan, amit nem bocsájtok meg neki, akkor már nem lenne a párom. Nincs sok minden, amit meg kell bocsájtanom neki. Többnyire azért vannak a bocsánatkérések, mert sokszor stresszes, ingerlékeny és könnyen felhördül. Utána mindig bocsánatot kér.

Ha lett volna olyan, amit nem bocsájtok meg neki, akkor már nem lenne a párom. Nincs sok minden, amit meg kell bocsájtanom neki. Többnyire azért vannak a bocsánatkérések, mert sokszor stresszes, ingerlékeny és könnyen felhördül. Utána mindig bocsánatot kér.
Amit nem: megüt, megver. Ezt soha. Megcsalás: körülményfüggõ. Most azt mondom, soha. Mást többnyire igen.
A kérdező hozzászólása: Rosszul kérdeztem... mik azok a dolgok amit megbocsajtanatok egy pasinak, es mik azok a dolgok, amiket nem?

Mik azok a dolgok, amik biztosan lehetlenek a tudományban?

Pl. fénysebesség túllépése. Uram/Hölgyem, ne feledje, régen biztosak voltunk a Nap keringésében a Föld körül stb.

Legjobb válasz: A megszokott 3D-s terünkben a fénysebesség túllépése nem megoldható, ez mindig így is lesz. Viszont A-ból B-be gyorsabban eljutni a fénysebességgel lehetséges tempónál nem feltétlenül lehetetlen (egyelõre és még nagyon sokáig csak elméletben). Csak nem a 3 térdimenzió keretein belül. Ez viszont a mi terünkben nem minõsül sem mozgásnak, sem sebességnek, nem sérti a fénysebességet. Mi biztosan lehetetlen még? Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. A láthatatlanság (abban az értelemben, hogy anyagi tárgyat nulla fénytörésûvé tenni, a metaanyagok fény-körbevezetése más téma) is lehetetlen marad. Ezen kívül elég kevés dolog van, aminek a lehetetlensége biztos, a dolgok többségének ma vagy a mûszaki, vagy az elméleti háttere is hiányzik, de nem kizárható.

A megszokott 3D-s terünkben a fénysebesség túllépése nem megoldható, ez mindig így is lesz. Viszont A-ból B-be gyorsabban eljutni a fénysebességgel lehetséges tempónál nem feltétlenül lehetetlen (egyelõre és még nagyon sokáig csak elméletben). Csak nem a 3 térdimenzió keretein belül. Ez viszont a mi terünkben nem minõsül sem mozgásnak, sem sebességnek, nem sérti a fénysebességet. Mi biztosan lehetetlen még? Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. A láthatatlanság (abban az értelemben, hogy anyagi tárgyat nulla fénytörésûvé tenni, a metaanyagok fény-körbevezetése más téma) is lehetetlen marad. Ezen kívül elég kevés dolog van, aminek a lehetetlensége biztos, a dolgok többségének ma vagy a mûszaki, vagy az elméleti háttere is hiányzik, de nem kizárható.
Fénysebesség túllépése: Ez nem olyan elmélet mint amit gondolsz ( a nap-földel kapcsolatban)kedves kérdezõ. Butaság erre gondolni. Az elõbbi egy egyházi dogma volt csupán, semmi több. A fénysebesség átléphetõsége rengeteg kísérletben bizonyított. Az összes mérés Einstein képletét igazolja. Nap mint nap lemérték, 1947 óta a szinkrociklotronokban. Szal teljes mértékben biztosak lehetünk, hogy a fény sebessége nem léphetõ át. -atomok létezése, stantard modell részecskéinek létezése, és tulajdonságai. Ezek is rengeteg kísérleti bizonyítékot adtak
"Bemenni egy fekete lyukba és visszajönni elmesélni. " Na pont ezaz ami még vitatott. Einstein szerint nem jön ki semmi. A kvantummechanika szerint meg igen, csak egy "kicsit" torzulva jönnénk ki a fekete lyukból. Amúgy arra, hogy valami kijöjjön a fekete lyukból nem egy komoly kvantugravitációs számítást kell elvégezni. Egy sima Schrödringer-egyenletbõl kijön, hogy ki lehet jutni a fekete lyukból: alagút effektus és a gravitációs potenciál kérdése.
0 K alá hûteni.
Negatív abszolút hõmérséklet létezik.

Mitől jó, egy komoly kapcsolat? Melyek azok a dolgok, amik pozitív és mik azok amik negatív irányba mozdíthatják el a dolgokat?

Én egy 24 éves srác vagyok. A barátnőm 18. Sok csajom volt, napokig, esetleg hetekig, de ő nekem az első, akire tényleg barátnőként tekintek. Soha nem érdekeltek hosszú távon a lányok, mindig csak a szex vonzott, és ha éppen olyan kedvem volt, legyen mellettem valaki. Most viszont életemben először szerelmes vagyok. :O Nagyon fontos nekem ez a lány. Legszívesebben állandóan csak vele lennék, és iszonyat rossz kedvem van, ha nem vagyunk együtt. Egy hónapja tart ez a dolog. Soha nem volt még "komoly" kapcsolatom. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy ez hogy működik!? :D Mitől jó egy ilyen kapcsolat? Mik az egészséges határok? Hányszor keressem egy nap? Hányszor akarjak találkozni? Engedjek e mindig neki ha látni akar? Vagy néha azért mondjak nemet is? Az a baj, hogy sohasem volt még fontos számomra egy lány sem. Még új nekem ez a helyzet. Mit és hogyan tegyek?

Legjobb válasz: komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!

komoly?? inkább úgy fogalmaznék, hogy "ragaszkodás" mennyire ragaszkodunk mennyire fontos nekünk a másik és mit jelent az h szeretjük, hogyan szeretjük! Amúgy minden kapcsolatban kell teret hagyni a másiknak szabadságot! Nem szabad görcsösen ragaszkodni a másikhoz..mert az semmi jót nem hoz végül.... És nem attól komoly egy kapcsolat h minden nap 20x elmondjuk h "szeretlek" mert annál jobban értékét veszti! Nem szavakkal kell kimutatni h mit érzünk, azt éreztetni kell, és éreznie kell magától a másiknak h mennyire sokat jelent nekünk!
Mindig emlékezz arra, hogyha valami elromlik, azt nem eldobni kell, hanem megjavítani. Lesznek alkalmak, amikor majd megbántjátok egymást, de így kerek az egész. Csak annyit engedj meg magadnak vele szemben, ami tõle jól esne, legalábbis nem bántana. Emellett, jó ha belátod, egy kapcsolat szabályait mindig az adott két fél írja. Nem várhatod, hogy mi megmondjuk, mik a határok. Ha így történne, az nem a te, hanem a mi kapcsolatunk lenne. Vannak olyanok, akik szeretik a citromtortát és vannak akik nem. Ha te nem szereted, de én állítom, hogy a világ legfinomabb sütije, te akkor sem szereted meg. Az egyik párnak bejön valami, a másiknak nem. Csak kettõtökön múlik, hogy mi az elég. Viszont a fenti kettõ tényleg jó tanács, én is az egyik legjobb barátomtól hallottam, öt éve vagyunk együtt a párommal és napról napra jobban szeretem, pillanatról pillanatra szeretek belé újra.
na 2-eske is jót írt! :)
A kérdező hozzászólása: ... köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik hasznos... és tetszik!!! Na igen ilyenekre gondoltam... ezekbõl azért sokat lehet tanulni egy magamfajta amatõrnek! :D ... jöhetnek még ilyenek!!!
Remélem, most is boldog kapcsolatban élsz, és most már sokkal tapasztaltabb vagy. Talán még azt írnám le, hogy nem a mennyiség a fontos, hanem a minõség (hiába találkoztok naponta tízszer, ha zsörtölõdtök, görcsösség van, és lehet, hogy egy hétig, vagy hónapokig kénytelenek vagytok egymás társaságát hiányolni, hogy egy órát láthassátok egymást, és akkor megszûnik a külvilág, és csak ti vagytok. Azt tartom nagyon fontosnak, hogy mindent meg tudjatok beszélni, ne kerüljétek a konfliktusokat, hanem amikor valami nem tetszik, valamire vágytok, szépen meg tudjátok fogalmazni, mielõtt még a sok kicsi feszültség összeadódna, és elmérgesedne a kapcsolat. Rengeteg kapcsolatnak ez a veszte. Fontos, a figyelem, de nem csak a másikra, hanem önmagunkra is. A kompromisszum se mindig ideális megoldás (bár erre sokan felszisszennek) de gondolj arra, hogy valaki az édes fehér bort szereti, valaki meg a száraz vöröset, a kompromisszum a száraz fehér végül senkinek sem ízlene, szóval valami konstruktív vitáknak mindig van helye. Sok türelem kell, bizalom, és önbizalom, önismeret, és a másik ismerete, és rengeteg mindent kell egymásnak megbocsájtani, hibákat elfelejteni (nem helyes, hogy valamit húsz év múlva is egymás fejéhez vágnak az emberek). Idõnként kell a kikapcsolódás, környezetváltozás, mert elfásul az ember. Még ha semmi pénzetek sincs, egy kirándulást, vagy piknikezést a város szélén meg lehet ejteni. Apró figyelmességek, és lehet ám súgni is, hogy te milyen figyelmességre vágysz, ha a másik nem tudná magától. lehetnek kis meglepetések, szellemes/szerelmes üzenetek a másik ruhazsebében, csoki a cipõben - nem csak mikuláskor... fontos, hogy egymás örömét keressék. És fontos a felelõsség is, hogy tudja a két fél, hogy mindenben számíthat a másikra: jóban, rosszban. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ha kérsz a bölcsek kövébõl egy fõzetet, délután 14.00-tól 16.00-ig veszem fel a rendelést. Elõtte azonban zöld kezet kérek, a többit utólag. :)

Vannak cikis dolgok a korhazba amikor az ember bemegy szülni? Ti ereztetek magatokat neha kellemetlenül? Mik azok a dolgok amire jobb ha az ember felkeszül?

Elsö szüles lessz,kicsit felek,mert rettenetesen szegyenlös tipus vagyok!:/

Legjobb válasz: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat!:)

Nem te tetted fel régebben a kérést h kimenj-e szülni? :) Akkor ezek szerint kint szülsz. :) Jó baba várást!
A kérdező hozzászólása: 11-es hat az komoly lehetett!:D Hat en ahogy ismerem magam sajat magamat letudom egetni!Amikor zavarban vagyok irto hülyesegeket tudok csinalni vagy mondani!:/hat remelem minden siman fog menni!:) puszi mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat!:)
Ahogy az elõttem szólók írták, a szülésnél semmi nem ciki, még ha elõtte belegondolva annak tûnik is. A kórházban dolgozók rengeteg mindent láttak már. Én is nagyon szégyenlõs voltam, az elsõ szülésem elég problémás volt, mert nem akartam tágulni. A vajúdás 7 órája alatt gyakorlatilag a teljes orvosi személyzet bejött és megvizsgált, de akkor ez cseppet sem érdekelt. Másnap épp a babámat próbáltam szoptatni, amikor felpillantva az ágyam mellett álló ápoló fiú kedvesen mosolygó arcába néztem bele, aki a babámat akarta vinni fürdetni, de nem akarta megzavarni az elsõ próbálkozásokat. :) )) Mit tehettem volna, visszamosolyogtam, felöltöztem, és oda adtam neki a kisfiamat. Könnyû szülést kívánok!
semmi ciki nincs benne hidd el nekem én is szágyelös voltam de akkor per pillanat rohadtul nem érdekelt más mit gondol mi ciki mi nem
Nekem az volt cikis(vagy nem is tudom, kicsit rossz érzés), hogy ömlött belõlem a magzatvíz, és amerre jártam, húztam magam után a vízcsíkot... Ja, és komplett ágynemût is cserélniük kellett, mert az ágyban fekve repedt meg a burok. Nem is cikisnek mondanám, inkább csak kellemetlen volt. Ja, meg a császár után amikor jött este mosdatni alulról a szülésznõ.
Kedves utolsó! Neked még akkor könnyebb dolgod volt!Én 28 órát vajúdtam, mert nem tágultam ki!Semmi nem segített!De így visszagondolva megérte, mert kaptam az élettõl egy nagy kincset, amit semmiért nem adnák oda!
Én is szégyenlõs vagyok!De amikor odakerültem a szüléshez nem érdekelt semmi!Amit mondtak én úgy csináltam!Ott mindenkinek az van ami neked is!Max akkor nincs ha dokid van és nem doktornõd!De az se gáz, engem az sem érdekelt, mert dokim volt!
1 cikis dolog volt. Mikor megkaptam a beöntést, majd mondták sétáljak vele, legalább 10 percet, 5-öt bírtam. Be rohanás a wcre, és nincs wcpapír!! szörnyû volt. Most viszem magammal még a wcre is mindent pakkomat!!!
Hellóka! 11-es vagyok :D Figyelj tudok neked még biztosan mesélni cikis dolgokat mert jövõhét keddre vagyok kiírva, szóval ismét meglátogatom a szülõszobát:) ) Majd egy noteszbe felírom neked, hogy most mik történtek. Majd jelentkezem, puszi!
Nincs olyan, hogy valami ciki szülés közben. Ez természetes folyamat, és az ember lány nem a szülõágyon lesz úrinõ. Hidd el akkor és ott ez nem fog érdekelni.
Nekem elõször is nagyon ciki volt, hogy bugyi nélkülkellett flangálnom a vajúdás alatt ráadásul a kórházi szülõingben ami elöl végig megkötõs, de nem takarta el a punimat :D Gyönyörû látvány lehettem... A másik ciki dolog az volt amikor burkot repesztett a doki és hiába adott utána egy betétet, hogy fogjam oda a lábam közé mégis ahogy mentem vissza a vajúdóba, szépen húztam a magzatvíz csíkot magam után :) A harmadik ciki dolog az volt amikor két tolófájás-nyomás között pukiztam :) Magyarán telibe pukiztam a szülésznõt aki a lábam között állt :)
A kérdező hozzászólása: Szia kedves utolso!:) Nem, nem en tettem fel ezt a kerdest!:)
A kérdező hozzászólása: Ahha, mondjuk a masik gaz hogy Nemetorszagban szülök es kukkot nem beszelek nemetül!:/Remelem lessz hozzam türelmük!:(
2-es voltam!
A kérdező hozzászólása: :D elöször is gratulalok a picihez!:) Hat komoly lehetett, nem unatkoztal akkor!:DHat nekem meg van 5 het ha megvarja a veget, de mar nagyon szeretnek rajta tul lenni!Boldog babavarast mindenkinek!:)

Iskolakezdésnél mik azok a dolgok, amiket be kell szerezni? Gondolok itt pl. ceruza, toll, füzetek, de konkrétan mik azok?

Legjobb válasz: A tanárok tankönyvosztásnál, de legkésõbb évnyitón mindig leadják az aktuális füzetcsomag igényüket, illetve alsóban közlik a pluszban beszerzendõ dolgok listáját is: piros-kék ceruza, dobókocka, mûanyag óra stb. Oda fogják adni, hogy mik a saját követelményeik.

A tanárok tankönyvosztásnál, de legkésõbb évnyitón mindig leadják az aktuális füzetcsomag igényüket, illetve alsóban közlik a pluszban beszerzendõ dolgok listáját is: piros-kék ceruza, dobókocka, mûanyag óra stb. Oda fogják adni, hogy mik a saját követelményeik.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
Most kezdjük mi is az elsõt.Nekünk a tanító néni a beiratkozáskor ideadta a listát.Ti is biztos fogtok kapni.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom igen. :) Köszi szépen!

Mik azok a dolgok, amiket feltétlen vigyünk 1éves gyereknek nyaralásra?

tudtok irni listát esetleg?Gyógyszerek...stb.Belföldre megyünk,és össze szeretném irni legalább,hogy miel?tt megyünk,akkor már csak bekelljen pakolni,ne akkor kelljen beszerezni.Köszönöm!

Legjobb válasz: Gyógyszerek: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, valami szúnyogcsípésre, esetleg valami sebfertõtlenítõ, naptej, de ha belföldre mentek, szükség esetén beszerezhetõ más is, de ez az alap szerintem. Emellett ugyanazok a dolgok, amiket itthon is minden nap használtok a fürdetéshez, öltözködéshez, etetéhez, stb. Sok-sok váltóruha, kedvenc játékok, a megszokott kis dolgaiból a legfontosabbak. Remélem, tudtam segíteni valamennyit.

Gyógyszerek: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, valami szúnyogcsípésre, esetleg valami sebfertõtlenítõ, naptej, de ha belföldre mentek, szükség esetén beszerezhetõ más is, de ez az alap szerintem. Emellett ugyanazok a dolgok, amiket itthon is minden nap használtok a fürdetéshez, öltözködéshez, etetéhez, stb. Sok-sok váltóruha, kedvenc játékok, a megszokott kis dolgaiból a legfontosabbak. Remélem, tudtam segíteni valamennyit.

Facebookon a farmville nevű alkalmazásban mi a lényeg? Hogy tudok pontot, illetve pénzt gyűjteni? Hogy nem hervadnak el a dolgok amiket ültetek?

Nem valami jó az angol tudásom, szinte semmit nem értek bel?le, pedig szeretném kipróbálni.

Legjobb válasz: Ültetni kell dolgokat, és mikor terem lekell vágni õket, abból lesz pénz és pont is. Minél nagyobb terülten ültetsz annál gyorsabban fejlõdsz, több pontot kapsz

Ültetni kell dolgokat, és mikor terem lekell vágni õket, abból lesz pénz és pont is. Minél nagyobb terülten ültetsz annál gyorsabban fejlõdsz, több pontot kapsz
A kérdező hozzászólása: és hogy tudok több területen ültetni? És Hogy vágom le a növényeket?:S
ha megérett a novény akkor ha az egérrel rámész kiírja h Click to Harvest, rákattintasz és leszedted, utána még egy kattintással rendbe rakod a foldet és még egy eggyel ultethetsz megint... a fold "rendberakásáért" kapsz egy XP-t, és a novény ultetéséért is kapsz 1-2-3 XP-t (pontot) a teruleted novelni FV-ért (szintlépéskor kapsz egyet) vagy pénzért tudod novelni, ha még vlmi kérdésed van írd le
A kérdező hozzászólása: köszi, még azt nem igazán értem, hogy egyik szomszédom ilyen csillogó cuccot szórt a növényekre...ez mit jelent? mire jó?
az a trágya, ha egy novény be van trágyázva akkor leszedésekor kap egy-egy XP-t a az aki trágyázta, és az akinek trágyázták, a szomszédok tudják egymás novényeit betrágyázni, de csak naponta (vagy valamennyi idonként) 5-t tudnak asszem... most már talán csirkéket is lehet etetni ugyanígy... xÐ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!